Incitatus új világrendje

2014 szeptember 24 11:25 de.9 hozzászólás

Szilárdan hiszem, hogy egy vezetőt leginkább az minősít, hogy milyen beosztottakkal meri magát körülvenni.

Meg kell mondjam, rendszerek, vezetők, Vezérek, pártok jöhetnek-mehetnek, de az emberi természet nem sokat változik, a szocialista nagyüzem vezérigazgatója után ugyanúgy cipelték a táskáját, mint Rapcsák képviselő után – nyugodjék békében.

Neki legendásan nagy segge volt, két padot kellett számára biztosítani a Parlamentben, gondolom Hódmezővásárhelyen is.

Lázártáska

Lázártáska

Nem lehetett könnyű egy akkora segget találni, mely pótolhatta volna, de Orbán számára nincs lehetetlen, csak tehetetlen, így került képbe  Lázár, a Nemzet Parvenüje.

Amikor megvezéresedett Szeretett Vezetőnk, akkor ő is érezte, hogy a táskacipelés snassz dolog, legfeljebb hátizsákkal illik mutatkozni egy  olyan formátumos politikusnak, akinek még a pocakos tábornokok is csípik a szemét – Napóleon szóba se jöhet.

Először Rogánnal kísérletezett, de annak is hátizsákja van – Louis Vuitton, majd szemmel kell tartani a kis oligarchapalántát… – márpedig két  hátizsák nem fér meg egy csárdában, hát kikötött Szijjártónál, aki igen alkalmasnak látszott a táskahordozás nemes feladatára.

Emellett szépen illusztrálta a bánatosabb férfiak reményét, hogy nem a méret a lényeg.

Az ambiciózus fiatalember, aki a családi vasútépítési háttérrel egyébként is alkalmas volt a megbízható csicskás szerepére (ugorj Petyka, vagy apád csak Märklinnek építhet pályát a szőnyegen…) remekül beleállt a feladatba, pattant, fordult, pörgött, mint majom farkán a stanicli – a könnyebb megkülönböztetés végett a staniclire rá volt nyomtatva: én vagyok a stanicli.

Aztán egyre izmosabb feladatokat kapott, bizalmi feladatokat, baltamosás, keleti nyitás, nyugati sumákolás – szóval hasznossá tette magát és ki is nőtte magát, mint a másik táskahordozó.

Ma már nekik is vannak táskahordozóik, mely tisztség a középkori fegyverhordozók pozícióját idézi a mai rohanó világban…

Ma letette a hivatali esküt, mint külgazdasági és külügyminiszter, porig alázva ezzel Horn Gyula, Kovács László és Martonyi János székét.

A jelöltet meghallgatta a parlament négy bizottsága, köztük a nemzeti összetartozás bizottsága is (franc megette azt a nemzeti összetartozást, melyre egy bizottságot kell létrehozni…), már csak az hiányzott, hogy a modern pol-beat képviselője is énekeljen a meghallgatás alatt.

Újsütetű külügyminiszterünk már beiktatása előtt megkezdte dicsőséges pályafutását.

Először kifejezte háláját az Úrnak, hogy a Vezér janicsárja lehet.

A janicsárok általában lopott gyerekek voltak, akiket aztán némi agymosás után a szultán feltétlen hívévé neveltek.
Azt nem cizellálta, hogy őt honnan lopták el, és mennyit mellékeltek hozzá kis zacskóban, de szerintem olyan emberfia még nem született, aki ezt a villanykörtefejű komát ingyér lopta volna el…

Első diplomáciai hőstetteként Bill Clintont nyilvánította debilnek, akit gaz tanácsadói félrevezettek, azóta kiderült, hogy vagy ugyanazok Obama tanácsadói is, mint Clintoné, vagy Amerika tele van hülye tanácsadókkal.

Esetleg exportálnunk kellene egyet-kettőt, Magyarország felsóhajtana, míg az amerikai elnök – ha okosabb nem is – biztosan gazdagabb lenne.

Orbán-Azerbán

Orbán-Azerbán

Helyzetelemzést is adott egykoszból, – azt találta mondani, hogy „új világrend van születőben”, ennek megfelelően Magyarország külpolitikáját is meg kell újítani, új feladat a magyar gazdasági érdekek érvényesítése, de a klasszikus diplomáciai feladatokat továbbra is hibátlanul el kell végezni.

Magvas gondolatok.

Az új világrend vélhetően azt jelenti, hogy ezentúl mindenki a saját szövetségesei seggét rugdalja szakmányban, a demokráciát meg az jelenti,  ha valaki élet-halál ura, és tart kétszáz marhát, akik fel tudják emelni a mellső lábukat vezényszóra.

Orbán-Szíjjártó-Vörösiszap

Orbán-Szíjjártó-Vörösiszap

Ebben az egészben az a legszörnyűbb, hogy ez az emberi minőség miniszteri stallumot kaphat egy olyan országban, ahol bármelyik diplomaosztás alkalmával, de még a libaólban is  csak nála okosabb élőlények jöhetnek vele szemben.

Személyében a két lábon járó szervilizmust tisztelhetjük, a kártételeiért pedig majd közösen álljuk a cechet, köszönet az otthonülőknek meg a Fidesz szavazóinak.

Ha valaki eddig nem tudta volna, mi az a kontraszelekció, hát most megtekintheti.

Ez még csak a kezdet, Caligulánál is eltartott darabideig, mire a lovát ki tudta neveztetni konzulnak,  pedig az jól nevelt ló volt, nem szarta összevissza az istállót…

Gratulálunk, Excellenciás úr!

9 hozzászólás

  • tegnap reggelre összehívták a miniszteri kabinetet, valamint a kommunikációs stábot, és frissen-gyorsan mindenkit – 25-30 embert – kirúgtak.
    kell a hely a pártkatonáknak, a hozzáértés meg amúgy is csak bolsevista trükk.

  • Valaki felvilágosaitana, hogy pl. Gyurcsánynak KI vitte a táskáját? Mert biztos, hogy nem ő!
    Sem a kanadai miniszterelnököknek!

  • figyelő: igaza van, biztos, hogy nem gyurcsány vitte a kanadai miniszterelnökök táskáját! mi több, még a szolgálati autóját se ő vezette!
    ennyi jött le mindösszesen az egész cikkből? a táska-ügy? hogy szíjjártó teljesen alkalmatlan – mert hát, a szervilizmus azért nem elég – természetesen MAGÁNÁL fel se merül.

  • Nem gondoltam, hogy egyszer még értékelni fogom Martonyi elvtársat, akinek anno belépése a Pártba némi helyzetértékelési tehetségtelenségre utalt…

    Szerencsére Horn nem érhette meg a gyalázatot, hogy a Bem téren egy ilyen ficsúr ül hajdani székében.

  • Kiszely Anna Mária

    Ezt a sz@r alakot az élőisten főnökével együtt egy közepes kocsmából is úgy kibaxnák 2-2 orcándurrantás után, hogy a lábuk se érné a nagyonmagyarkeresztény talajt.

  • A feltaláló

    Azért, csak a teljesség kedvéért, ne felejtsük el újdonsült külügyminiszterünk egykori ellenzéki harcos múltját sem. Azt, amikor a Papagály Commandó élén ő találta fel a „m o n n y o n l e” újmagyar kifejezést, melyet jelszóvá fejlesztve, kötelezően naponta, minimum 25-ször kellett az egész fid -SS bagázsnak kórusban elcserregnie a „tisztelt” ház ódon, konzervatív csúcsai alatt…

  • Figelő Úr/Hölgy !

    Nem érez semmi áthallást a táskahordozó és Sancho Panza, a szerencsétlen primitív fegyverhordozó eme titulusa között. Szomorú. Sajnálom magát…

  • A modern pol-beat-be mégjobban bepasszolt volna a jobbcsatornákon még a falból is folyó Kovács Ákos Kossuth-díjas tehetségtelenség, amelyet az úgyszintén mélymagyar Orbanini mester díjazott föl…

  • Fenyvesi Glória

    Szerintem Torgyán Józseftől származik a „mongyonle”hangoztatása…