Obama: Magyarországon megfélemlítik a civil társadalmat

2014 szeptember 24 7:34 de.68 hozzászólás

Magyarország diplomatáinak most már nehezebb dolguk lesz, ha továbbra is azzal a verbális legyintéssel kívánnak válaszolni az Orbán rezsimet érintő bírálatokra, hogy itt megint a balliberális körök terjesztenek hamis képet nyugaton a Nemzeti Együttműködési Rendszerről (NER). Barack Obama amerikai elnök ugyanis most emelte fel szavát először a demokratikus jogok sárbatiprása és a magyar civil társadalom elleni támadások miatt.

„Oroszországtól Kínán át Venezueláig könyörtelen rajtaütéseket láthatunk, amelyekkel a jogos véleménykülönbségeket próbálják bomlasztó nézeteknek beállítani. Olyan helyeken, mint például Azerbajdzsán, törvényekkel próbálják ellehetetleníteni a civil szervezetek működését. Magyarországtól Egyiptomig szabályozások végtelen sorával és nyílt megfélemlítéssel zaklatják a civil társadalmat. És szerte a világban zaklatják, támadják és ölik azokat a bátor férfiakat és nőket, akik fel merik emelni a szavukat,”–nyilatkozta Obama.

Fotó: Fehér Ház

Fotó: Fehér Ház

Úgy látszik, hogy bevált a keleti nyitás politikája, hiszen Magyarországot – EU-s országként egyedül – ugyanabban a mondatban említik Kínával, Venezuelával, Oroszorzággal és Azerbajdzsánnal együtt.

Szijjártó Péter – aki éppen ma lett hivatalosan Orbán Viktor külügyminisztere és akinek egyetlen egy politikai teljesítménye, hogy független gondolat nélkül képes maximális lojalitást tanusítani Orbán Viktor személye felé – visszautasította az amerikai elnök szavait. Szijjártóék és az egykori Külügyminisztérium maradványai szerint: „nincs ténybeli alapjuk” Obama mondatainak.

„A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását”–ezzel el is intézte a Szijjártó-minisztérium Obama szavait.

Obama szavai egyébként a Clinton Globális Kezdeményezés (Clinton Global Initiative) nevű szervetet New Yorki tanácskozásámn hangzottak el. Korábban Bill Clinton azt mondta Orbán Viktorról, hogy a magyar kormányfő örök hatalmat akar és másra sem gondol a korlátlan hatalom mellett mint hogy, hogyan tudna méginkább meggazdagodni.

68 hozzászólás

  • Már 2006-ban Mikola megmondta, hogy ha nyernek a választáson, akkor 20 évre bebetonozzák magukat. Ez történik most ezerrel, csak erről már mindenki elfelejtkezett.
    Rubovszky mint az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke egyértelműsítette a felfogásukat a demokráciáról, amikor azt mondta: „a demokrácia a többség diktatúrája a kisebbség fölött.”
    És egyébként is mit akarnak azok ott Amerikában, amikor mi, a FIDESZ, élén Orbánnal mondjuk meg, hogy merről fúj a passzát szél.No ez a menő most, a birka nép meg nézi és tűri a sorozatos törvénysértéseket, a centralizálást, és nem veszi észre, hogy mi is zajlik a színfalak mögött.

  • Ni a báb megszólalt Hazánk nevét szentségtelen szájárA VETTE. MENTSÉGÉRE LEGYEN MONDVA HOGY HONNAN IS TUDHATNÁ HOL VAN mAGYAROROSZÁG…

  • Jobb, ha Obama nem tesz kijelentést más országokról. Fogja be a száját és nézzen először körül otthon.

    (Külöben,tudtam, hogy ezt a szöveget idehozzátok!!!)

  • figyelő: a szombati lottószámokat is tudja? ami pedig az önbizalmát illeti, mi szerint majd maga megmondja, mit tegyen obama, és főleg, hogy fogja be a száját – ez a parancsolósdi, ahogy kerekessel kapcsolatban is előadta, kezd már valami rögeszméjévé válni – azért nem semmi!

  • “A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását” Ez akár igaz is lehetne, de egy ideje nagy fáradság vett erőt ezen a mi szabadságszeretetünkön.
    Pontsoabban az ország egyik felének jut némi szabadság és valószínüleg el is hiszi az a szabadság amiben most élünk (nekik persz elég annyi, hogy megnyerjük a választást a ballib blsik ellen, erre trenírozta öket a vezír). A másik fele pdeig él ahogy tud, de tudja mi a különbség a szabadság és a mostani élete között. A szabadásg illúziója úgy eltartott az első Orbán kormány szinre lépéséig. Azóta vannak mindig ilyen „ügyeletes” Szijjártók, akik mindig mindent megmagyaráznak és van aki be is veszi. Egészségükre nem fog válni…

  • Kétségbeejtő, egy ilyen tehetetlen amerikai elnök!!!

  • Figyelő
    Kezdjük talán Szíjjártóval, akinek aztán tényleg be kéne fognia a száját, mert nyakig benne van az azeri batás gyilkos visszaadásában.
    Úgy látszik, Obamát nem verték át a tanácsadói…)))
    Szervusztok, jó estét !

  • marvtelep, mikor láttok ki már magyarok, a kis szemellenzőből a nagy világba? Szíjjártó fáj csak, jó nektek!

  • figyelő: őszintén, mit érdekli magát? különben is, nem csak clinton nem jól tájékozott, de obama is. hogy ennek az obamának milyen rossz tanácsadói vannak!
    bezzeg a szijjártó! na, az majd jól kioktatja obamát is!

  • Ille, azt hiszem, fogalma sincs én miről írok, de csak kommentálja, magára vet rossz fényt!

  • figyelő: „Valaki felvilágosaitana, hogy pl. Gyurcsánynak KI vitte a táskáját? Mert biztos, hogy nem ő!
    Sem a kanadai miniszterelnököknek!” hát, erről tényleg nem lehet fogalmam, mert ez úgy blőd, ahogy van.
    a fénnyel meg csak ne törődjön.

  • Ille, ha magának az a legnagyobb problémája kinek ki vitte a táskáját, annak orovosra van szüksége.

  • Fenyvesi Glória

    Amerika éppen eléggé a világ urának képzeli magát.
    Mindenbe beleszól…
    Nincs köze a Magyarországi belügyekhez!

  • Figyelő

    Azt gondolom, hogy mi itthon magyarok igen is jól látjuk a helyzetet, és bármennyire is fáj Önnek mi legalább tisztában vagyunk azzal, hogy mi folyik ebben az országban, és mint felelős ellenzékiek hangot is adunk ennek, mert az ellenzéknek ez a feladata a kormány bírálata, ha nem lenne tisztában vele, akkor most legalább megtudta.

  • Kiss Eszter!
    Örülök, hogy él ma demokrácia kis hazánkban is. Ha az ellenzéknek NINCS más problémája a mai kormánnyal, hogy ki viszi az elnök táskáját, szerintem , minden rendben van.

  • figyelő: már megint ez a képzettség nélküli kórmegállapítási kényszer…
    én írtam a cikket? nem. maga okoskodott gyurcsány táskájával? maga. akkor kinek is van orvosra szüksége?
    a cikkben amúgy lázár táskája és orbán hátizsákja csak mellékszál. majd szóljon, ha felfogta a cikk valódi mondanivalóját. nem segítek, küzdjön meg a feladattal egyedül.
    na jó, lássa, kivel van dolga, kérhet telefonos segítséget 🙂

  • Christopher, ez a cikk címa:
    Obama:” Magyarországon megfélemlítik a civil társadalmat.”
    Elképesztő az, hogy egy kanadai magyar ezt el is hiszi.
    Elsősorban, mi készteteti ilyen idézetek továbbitására? .
    A szomorú valóság az, hogy NEM érdekli a magyarokat, Obama mit is mond!
    A másik szempont, hogy a kijelnetés, nem is igaz!

  • figyelő: maga ért angolul, igaz? akkor javaslom, keressen rá az eredeti beszédre, érdekes meglepetés fogja érni. de, ha gondolja, megküldöm a klubrádióban bejátszott eredeti hanganyagot (szó szerint magyar fordítással együtt), azután majd mondhatja, hogy hazugság!
    maga szerint amúgy mi volt az orbáni pribékek tevékenysége az civil alapítványi szervezeteknél? csak nem körmeneti felvonulás? hát a NAV további terrorja az adószámaik felfüggesztésével?

  • Ille, sajnos egyáltalán nem érdekel Obama véleménye a magar politikáról.
    A klubrádiót meg messze elkerülöm.

  • figyelő: hát, ez bizony, gyáva menekülés…ha nem érdekli, akkor ne hivatkozzon rá, főleg, ne minősítse, mert így ellentmondásba keveredik – nem először – önmagával.
    kár, hogy elkerüli a klubrádiót, mert talán hallhatna ott némi tiszta hangot is, nem csak a királyi médiák hazugságait, de, ha magának az tetszik, hát lelke rajta.
    nem mellesleg a klubrádió a mai naptól reklámozza a KMH-t is:
    „A Kanadai Magyar Hírlap minden hatóságtól független. Csak a valóságnak és a tárgyilagosságnak kíván megfelelni. Itt szabadon írhat és olvashat is. Elérhető a világ bármely pontjáról: kanadaihirlap.com. A magyarság szabadelvű fóruma.”

  • Figyelő

    Maga olyan egyszerű, mint a faék ennek következtében olyan mint a karcos lemez, mindig ugyan oda tér vissza, mint ahol elkezdte.

  • Figyelő úrtól csak azt kérdem, hogy ha ötven rendőr amúgy házkutatásilag megrohamozza egy civil szervezet irodáját, az mi a lóf…, ha nem megfélemlítés? Ha a mindenféle szervezettől mentes eccerű állampolgár – azaz civil – jobbnak látja hangosan nem szidni a rendszert, mert vagy a villamoson éri inzultus, vagy a melóját veszti el – rosszabb esetben mindkét élményben lehet része – az mi, ha nem fenyegetettség? Ha engem a barátaim riadtan kérlelnek, hogy ne irkáljak a Facén olyan élesen Orbánék ellen, mert bajom lehet belőle, az mi, ha nem egy megfélemlített társadalom reakciója (persze eszem ágában sincs magam visszafogni)?

    Jobban tenné, ha nem Obamát izélgetné, hanem elgondolkodna azon, miként került Magyarország egy sorba olyan fél- vagy egész diktatúrákkal, amiket Obama felsorolt. Az a Magyarország, amelyik Európában éltanulónak számított a demokrácia területén.

    Megmondom én magának, hogy kerültünk oda. Úgy, hogy a magyar jobboldal soha nem volt európai, soha nem bírt kilépni a magyar ugar provinciális világából, soha nem adta fel a nemzetpusztító nacionalizmust, soha nem volt a világra nyitott, szabadság-elvű alakulat. Leragadt a felvilágosodás előtti korban, lélekben ma is dzsentri, a szekularizáció pedig egyenesen a sátán műve számára. A rendszerváltás óta azt várta, mikor folytathatja ott, ahol a történelem abbahagyatta vele 1945-ben. Soha nem vette komolyan a demokráciát, soha nem vált vérévé, soha nem hitt benne. Nem tanult és nem felejtett: várt a bosszúra. Ahogy Hitler is a demokrácia eszközeivel jutott hatalomra, hogy aztán megfojtsa a demokráciát: pont úgy cselekedett a magyar jobboldal is – elenyésző kivétellel található benne politikai aktor, akire fenti véleményem nem igaz.

    Szabadságszerető magyarok: kínomban röhögök, mikor ezt az ótvar, nyálas dumát hallom. Lehet, hogy a túlélés parancsa miatt szükségszerű, de a magyarságra sokkal inkább illik a „megalkuvás nemzete” jelzős szerkezet. Mondom, lehet, hogy ez kellett a török, a német, az orosz túléléséhez, de akkor sem valami szép dolog, hogy az aradi tábornokokat akasztó Ferenc Józsefből kegyelmes királyunk lett, a fehérterroros lovastengerészből kormányzó urunk, Kádárból apánk és az országot Venezuelával egy sorba süllyesztő Orbánból félisten.

  • kiss eszter: dehogy, csak a világa szűküt be egy csöppet, valamint a világnézete dogmatikus egy kissé.

  • Ille István

    Tök mindegy, hogy melyik, így se úgy se látja be ha a másiknak igaza van. Ergo fafejű

  • cornelius: a figyelő fedőnevű ügynök hölgy: bencsics klára.

  • Kedves Figyelő!

    Ha mi – a nagy magyarok- leszarjuk a jobboldali németek napokban tett véleményét a magyar diktatúráról, ha mi -a nagy magyarok- leszarjuk CLintont, Obamát és a pofájukba röhögünk, akkor tulajdonképpen miért is nem mi kormányozzuk az egész planétát végtelen bölcsességünkkel? Ha mindenki olyan hülye, – a világ vezető hatalmai mind hülyék akiket simán félre lehet vezetni, -ahogy Szijjártóék hazudják- akkor tulajdonképpen mi mindenki felett állunk, nem?

  • figyelőt nem érdekli obama, de talán érdekli a FAZ – amit nem igazán lehet liberális lapnak nevezni – cikke.
    ebben szóvá teszi az orbáni hadjárat lépéseit a civli szervezetek ellen, úgymint politikai támadás, az ügyészség koholt vádja, a rendőrség durva beavatkozása, a KEHI hazugsága (nem működtek együtt). „ezek a putyini módszerekre emlékeztetnek – írja Stephan Löwenstein (naná, hogy megint egy rohadt zsidó!). az orbáni magyarországon uralkodó paranoia, a hatalmi visszaélések és a demokrácia játékszabályinak rendszeres manipulálása a konzervatív értékeket rombolja, és ezzel olyan károkat okot, ami túlmutat magyarország problémáján. „

  • cornelius: egyetértek. szabadságszerető magyarok…ugyan, kérem…
    „a szabadság csodaszarvasát űztük
    négyszáz éve.
    de ki fut most utána?
    te érted el.
    szívós vagy.
    egy országot
    toltál át ázsiába.” faludy györgy: egy helytartóhoz.

    ugyan faludy kádárnak szánta, de minden sora ül orbánra is.

  • Figyelót valóban nem érdekli Obama és ezzel több millióan vannak így, de mint a világ -még mindig vezető hatalmának- első számú embere mit mond, arra azért oda kellene „figyelőzni”!! Nem a Figyelóknek, nem az egyszerű embereknek, hanem politikai szinten a magyar állam vezetőinek, röhögcsélés és idióta közlemény írogatása helyett. Az, hogy Figyelő leszarja Obamát, nem nyom semmit a latba, valószínűleg Obama is leszarja Figyelót. Szóval egy-egy és ez Figyeló-re nézve hízelgő 🙂

  • cornelius
    2014 szeptember 24
    3:54 du.
    és a többi hozzászolónak:
    Miért választotta akkor a nép nagy többséggel azt ami most van?
    Az én időmben és az én térképemen, messze elkerülöm azt aki-ami diktartorikus!

  • Figyelő
    2014 szeptember 24
    5:18 du.

    Kedves Figyelő!

    Melyik országban választotta meg a NÉP NAGY TÖBBSÉGGEL az ami „most van”? Ezen a témán el tudunk indulni, mert ha Magyarországra gondol, akkor ez a mondata máris nem állja meg a helyét.

    Az a baj, hogy innen kezdődik minden, hogy például maga is azt hiszi, hogy a nép többsége szereti az Orbán-kormányt, de még ha nem is szereti akkor legalább azt hiszi, hogy a többség megválasztotta. Nem, nem választotta meg a többség.

    Az a szomorú, hogy 2011-ben A fidesz olyan törvény alkotott meg amelyben kétharmados PARLAMENTI többséget szerezhet 2,2 millió ember támogatásával a 8,4 millió szavazóból.

    A két szám aránya egyértelműen mutatja, hogy matematikai többségről -nép többségéről szó sincs, csak törvénykezés által meghúzott szabályrendszer szerint lehet és csak a Parlamentben ma Magyarországon egy pártnak kétharmada, jelen esetben a Fidesznek.

    Tehát amennyiben belátja, hogy közel sincs többsége a Fidesznek a NÉP körében, akkor erről a pontról tovább tudunk lépni az összes vitatott kérdésben. Ez az első, hogy felejtse el azt, hogy többség! Egyszerűen : A matematika szerint nincs többsége a Fidesznek, a saját maguk alkotta törvény szerint pedig van. Én a matematikailag, vagyis a nép száma és érdeke szerinti többséget helyezem előtérben, nem amit önkényesen összetákoltak és ami köszönő viszonyban sincs a magyar emberekre levetítve.

  • huncanada: hát ez az, ez a „nép nagy többséggel választotta” duma. méghogy nem agymosottak! mind boda, mind figyelő, mind mások csak valami kormányzati hazugságot szajkóznak, amit kemény munkával belevertek a fejükbe, fütyülve a konkrét választási adatokra. hiába idéztem ide korábban a NVH hivatalos számait, mi szerint nemhogy nagy többség nincs meg, de a nem fideszre szavazók összességében – a jobbikkal együtt, persze – jó pár ezerrel TÖBBEN voltak, mint a narancsagyúak! nem számít, ők csak szajkózzák a nagy többséget, ami a számszerűséget illetően kisebbségben maradt! de az is teljesen felesleges, hogy a NÉP-ről beszéljenek, mert a NÉP nagy többséggel nem a fideszre szavazott, mert mintha 6,2 millió szavazó lenne a nagy többség! az más kérdés, hogy aki nem szavazott, az – áttételesen – a fideszt segítette a hatalomban maradásra.
    na persze, ha az ellenzékre leadott szavazatok közül negligálják a jobbikra leadottakat, akkor – elméletileg – megvan a 2/3-os arány. mondom, elméletileg. de számszakilag nincs meg.
    ennyit a népfenség elvéről.
    még egy apróság, ami jól jellemzi a fideszesek mentalitását: a 2/3 többsége = diktatúra a kisebbség felett. demokráciájuk pedig nem már, mint egy irányított demokrácia.

  • István, így igaz. Ami zavaró ebben, hogy Marcsi is, Figyelő is és a többiek akik nagy „népi többségről”, választási győzelemről beszélnek inkább tovább hazudják ezt mint, hogy annyit mondanának, hogy:

    „igaz, a 27% az valóban nem a többség, de a választási rendszer sajátosságainak köszönhetően a Fidesz kétharmadot szerzet ezzel is.”

    Ennyit kellene csak mondaniuk, mindösszesen csak az igazat, de nem. Ők tovább mondják, hogy elsöprő többség, meg a nép többsége…stb. Tényleg amit a fejükbe belevertek, de hát ez Figyelőtől, Bodától továbbra is hazugság marad.

    Itt tovább gondolva, ha ilyen egyértelmű dologban (hogy a Fidesz 27%-a az nem több mint a TÖBBSÉGI 73%) nem látják az igazságot, akkor ennél bonyolultabb kérdésben, ennél nagyobb szakértelmet és rálátást igénylő témában hogy is várhatjuk el, hogy ép ésszel tudjanak gondolkozni, vagy hozzászólni a dolgokhoz?

    Én azért bízom benne, hogy a Figyelő néni van annyira intelligens, hogy belátja sőt, le is írja ide egyszer, hogy a Fidesz kétharmada az nem egyenlő a nép, a magyar emberek kétharmadával illetve többségével, csak a Parlamentben lehetnek ezzel az utóbbi 16 évben a legkevesebb fideszre szavazóval kétharmados többségben. Mert így rajzolták a törvényeket maguknak! Ennyi, nem bonyolult ez. Boda Marcsitól ilyet nem várok el, de Figyelő talán képes még leírni és belátni ezt az apró igazságot.

  • Kedves Kommentelok!
    El ne felejtsuk mar,hogy van meg egy megmerettetes ebben az evben. Talan azt is el kellene kezdeni MEGMAGYARAZNI.

  • Kiszely Anna Mária

    Figyelő
    2014 szeptember 24
    5:18 du.
    „Miért választotta akkor a nép nagy többséggel azt ami most van?”

    Nem választotta a nép nagy többséggel ezt a maffiacsapatot. Jó lenne már a számokkal tisztába lenni! Azért mert az élő isten, meg az ő szó- és táskacipelői ezt pofázzák, a számok nem hazudnak, még visszamenőleg sem. Itt megbolondultak az emberek?

  • Figyelő 3,27 !

    Szóval akkor, maga mindent csinál, csak pont . n e m . f i g y e l . Akkor meg miféle, egy figyelmetlen „figyelő” ?

  • A képmutatóknak legfeljebb szavakra futja, és az többnyire is szánalmasra sikerül. Magyarország nemcsak EU hanem az USA-val együtt NATO-tag is. Azerbajdzsán, Egyiptom szintén USA szövetségesek, előbbi fővárosa 2012-ben eurovíziós dalfesztivált rendezhetett… Felsorolni is sok az USA és más fejlett kapitalista országok támogatását a szabadság és emberi jogok legrosszabb ellenségeinek, nota bene az USA sem éppen a világ legdemokratikusabb, legjogállamibb országa. A lagymatag enyje-benyéken kívül ugyan mire futotta Orbánisztán esetében az euroatlanti tömbnek…? Arra hogy tömik az Orbán-Simicska-Lázár maffia zsebeit eurómilliárdokkal – többször annyival mint amennyit Moszkva ad… Mindez a stabilan USA-szövetséges merkeli Németország – amelynek elsődlegesen a gazdasági/politikai függőségi övezetébe tartozik Kelet-Közép Európa nagy része ( Amerikát csak az Oroszorsz.-gal folytatott geostratégiai rivalizálás miatt érdekli a térség ) nélkül nem menne. Arról nem is beszélve hogy az amerikai állampapírok egyik legnagyobb birtoklója nem más mint Kína, amelyet kibogozhatatlan szálak fűznek össze a fejlett tőkés világgal.
    Ja tényleg, egyébként milyen érdekes hogy az „ISIS” csak az utóbbi egy, két hónapban vált terrorista szervezetté, amikor kicsúszott az irányítás alól. Ameddig csak az oroszok által futtatott Ásszád rezsim ( félre értés ne essék a putyini rezsim és kliensei semmivel sem kevésbé szégyenletesebbek ) ellen harcolt addig OK volt, csakúgy mint Afganisztánban a tálibok elődei a nyolcvanas években. Mindkettő Amerika leghűségesebb, leghaladóbb, legemberijogibb, legdemokratikusabb perzsa-öböl beli szövetségeseinek logisztikai támogatásával jöhetett létre…

  • JIMBO
    2014 szeptember 25
    1:06 de.

    Persze, van még választás idén, amely még katasztrófálisabb eredménnyel fog zárulni az ellenzék számára. Azon nincs sok magyaráznivaló, hogy gyakorlatilag olyan, hogy ellenzék az nem is létezik ma Magyarországon. Ellenfél nélkül pedig nem egy nagy teljesítmény győzni.

  • HunCanada!
    Ez, most azt jelenti, hogy a MAGYARNEP „birka”, vagy azt hogy a ket rosz kozul a kevesbe rosszat valassza???
    Immar ket eve itt elek es nem birkakat latok(magam semi esetre sem vagyok az[csak Ille szerint])hanem gondolkodo EMBEREKET. A birka kategoriaba esetleg a szavazastol tavolmaradokat sorolnam be.

  • jimbo: hogy énszerintem maga micsoda, azt jobb, ha nem taglaljuk.
    ha gondolkodó embereket látna, most nem lenne fideszhatalom. ne jöjjön azzal, hogy mitől lenne jobb egy baloldali kormányzás – ezekkel az erőforrásokkal, amivel magyarország rendelkezik, én sem gondolom, hogy jobb lenne – de azért – kivételesen – emelje fel a fejét az orra előtt lévő fűcsomóról, és nézzen szét: maga szerint, ami itt van – nepotizmus, korrupció, megfélemlítés, állampárt – olyasmi, ami a demokrácia – ami állítólag itt van – jellemzője? maga olyan országokban élt eddig, ahol az ilyesminek nyoma sem volt. most meg lelkesen éljenez orbánéknak. vagy – ami még rosszabb – vonáéknak.
    mellesleg nem az magyar nép a birka, csak annak 1/5 része.

  • JIMBO
    Akik távol maradtak a szavazástól azok sem birkák, csak belefáradtak a lényegében 2002-óta elindított orbáni megosztó politikába. Érdektelenné váltak és valójában egyik pártban sem bíznak és ők nagyon-de nagyon sokan vannak, jóval többen mint a Fideszre szavazók.

    Ha pedig például azt veszem, hogy az ellenzéket milyen bugyuta dolgokkal járatták le és szisztematikusan politikailag meggyilkolták őket, akkor viszont igen, birkák az emberek, hogy ilyen populista szövegek inkább hatással vannak rájuk, ahelyett, hogy ingerenciát éreznének mélyebben belelátni Magyarország helyzetébe és abba, hogy valójában a demokráciának már semmi köze nincs ehhez az országhoz. Hihetetlen azt tapasztalni, hogy az embereknek fogalmuk sincs az ország dolgairól, hiszen a mindennapi megélhetésért való küzdelem közepette, csak felületes és jól hangzó szlogenek befogadására van kapacitásuk, amelyet a legtöbb és legfőbb -kormány- uralta médiák csatornáin keresztül meg is kapnak. Erről szól az egész, az emberek elbutításáról, hogy véletlenül se nézzenek utána mélyebben, hogy mi folyik az országban, ha pedig mégis akkor csak a saját propaganda gépezetük hírvivőibe, médiájába botoljanak bele.

  • Ille „Ur”!
    En ugyan Magahoz nem szoltam, de ha mar itt tartunk, had mondjak valamit: Majdnem minden igaz amit ir(megha olyan lenezoen is) de az Isten szerelmere, mit az alternativa??? Ezt mar tobbszor kerdeztem es meg se Maga, se mas nem valaszolt ra. Azt meg Maguk figyelmen kivul hagyjak, hogy TULZASAIKKAL sokkal nagyob kart tesznek, mint jot. Egyebbkent nagyon teved, ha azt HISZI, hogy en a fidesznek, meg kevesbe vonaeknak eljenzek.Fogalmam sincs honnan veszi ezt. Hogy egyszer azt irtam, hogy megyek jobbikosnak, az arrol szolt, hogy a maguk TULZASAI mit valt ki az emberekbol. Ennyi.
    HunCanada!
    Koszonom az inteligens valaszat. Megvallom, hogy sokban egyetertek, de valaszt Ontol sem kaptam fenti kerdesemre.
    Ontol varoom Illetol mar nem. Sot meg is kernem Ot, hogy akkor irjon nekem barmit, ha Tole kerdezek(elofordulhat)

  • jimbo: nem válaszolt – szokása szerint – és terelt, ugyancsak szokása szerint. ezt tartja demokráciának, vagy sem? ami azt illeti, mivel megemlített hozzászólásában, teljes joggal reagáltam rá.
    ha egyiknek se éljenzik, akkor csak egy magányos kuruc, nem sokra megy vele. hogy mi, mit vált ki az emberekből, arról, ugyebár, nem igazán lehet fogalma, mert se képességei, se a mintavételre alkalmas mikrokörnyezete nem alkalmas rá. ne értékelje túl magát: maga nem közvélemény kutató.
    ami pedig a túlzásokat illeti: ne komolytalankodjon! ha a baloldal túlzó, akkor a fidesz mi?

  • Ille „Ur’!
    Azt kerdezi, hogy demokrcianak tartom-e, ami itt van. Nem, nem, nem. De eloszor azt szeretnem tudni(tobbszori kerdezesem utan) mit nevez Maga demokracianak. Tovabb megyek: Maga szerint hol van e szeles vilagon DEMOKRACIA???
    Honnan, a feszkesfenebol tudja, hogy en mire vagyok kepes? Es mibol gondolja, hogy csak Maga tud mindent.
    Ha mar diktaturarol beszelunk, akkor nem lehet kihagyni Magat sem, mert itt Maga dictator a javabol. A demokraciaval koszono viszonyban sincs. Gyanitom, halvany fogalma(vagy csak kodos fogalma van) a demokraciarol.
    A tulzasokrol annyit: hogy fidesz is tuloz, de ki tudja hasznalni. Azert az is valami.
    No, good by

  • jimbo: köszönöm, hogy végre színt vallott. a demokráciát nem az én dolgom definiálni, mivel nem azon múlik, szerintem mi az.
    hogy miből tudom, milyenek a képességei? a hozzászólásaiból.
    valóban én mindent tudok – legalábbis mindent, amire szükségem van.
    senki nem állította, hogy a KMH-n demokrácia lenne, sőt, azt sem, hogy én demokrata lennék.
    hogy mit gyanít és mit nem, az csak a maga szűk kis világában érdekes.
    az pedig, hogy valaki túloz és azt ki is tudja használni, értelmezhetetlen összefüggés.

  • HunCanada
    2014 szeptember 24
    5:53 du.

    „Melyik országban választotta meg a NÉP NAGY TÖBBSÉGGEL az ami “most van”? Ezen a témán el tudunk indulni, mert ha Magyarországra gondol, akkor ez a mondata máris nem állja meg a helyét”
    Erre a kérdésére ohajtok csak váűlaszolni, Kanadáűban történt hasonló eset, mint maguknál. Nem is olyan rég.
    A Konzervatív párt és vezetője nyert 2/3 parlamenti többséggel ! T.i. ez a parlamenti választások törvényes módja, minden demokratikusan választó országban.

  • Figyelő
    2014 szeptember 25
    12:22 du.

    Értem és köszönöm.

    Hadd kérdezzem meg, hogy a többire miért nem óhajt reagálni?

  • Figyelő
    2014 szeptember 25
    12:22 du.

    Akkor legalább még arra válaszoljon, hogy miért mondja maga is, hogy a nép nagy többséggel választotta meg Magyarországon a jelenleg kormányzó erőt?

  • huncanada: mert nem tud 😀

  • HunCanada
    2014 szeptember 25
    12:44 du.
    Melyik „többire” nem válaszoltam? Azt hittem, hogy a válaszom fedi a „többit” is.
    A parlamenti választásokat ugyanis, a parlamenti képviselők SZÁMA határozza meg. Ez történt Kanadában és Magyarországon is. Ettől még lehet egy rétege a lakosságnak akik utalják a bejött pártot és vezetőjét. Kanadában, a legnépszerületlenebb ember a miniszterelnök. Rengetegen utálják, mégis ott van a kormány élén.

  • Tökéletesen megértem a magyarok problémáját. T>.i. soha nem volt törvényes választásuk a Horthy rendszer óta. Generációk nőttek fel anélkül, hogy érdemben választani tudtak volna !
    Végre van egy kor amikor arra szavaz szabadon a nép, akit a legjobbnak tart az ország vezetésére.

  • Kedves Figyelő!

    Ön azt írta:

    „Erre a kérdésére ohajtok csak váűlaszolni,..”

    Vagyis ebből következett -logikusan- hogy a többi általam írt megjegyzésre pedig nem óhajtott..

    Egy kicsit pontosítok a megfogalmazásán. Tehát a parlamenti képviselők számát a parlamenti választások eredménye határozza meg. (Véletlenül fordítva írta, ezért javítottam). Ennek mértékét pedig a választási törvény szabályozza minden országban.

    Így van, ebben tökéletesen igaza van!

    Magyarországon ezzel csak az a baj, hogy ezt a törvényt legutóbb 2011-ben eléggé eltorzították, VAGYIS a lakosságra és a szavazókra levetítve nagyon durván eltér a választópolgárok valós akaratától az, hogy melyik párttól mennyi képviselő jutott be. Összességében tehát hiba, vagy inkább hazugság azt állítani, hogy Magyarországon az emberek nagy többsége a Fidesz mögött áll.

    A parlamenti többségre, a kétharmad adta korlátlan lehetőségekre helytelen azt mondani, hogy az igaz az ország kétharmadára, vagy ahogy ön is fogalmazott a nép nagy részének akaratára.

    Egyszerűen fogalmazva ha a választópolgárok 27%-a a Fideszre szavazott és ez elég a parlamenti kétharmadhoz, akkor visszafelé is megállapíthatjuk, hogy a parlamenti kétharmad csupán a magyar emberek (sőt, csak a választásra jogosultak) 27%-nak akaratát tükrözi.

    Tovább is lehet menni a témában, hogy ez a 27% sem pontosan arra adta a felhatalmazását, sem 2010-ben, sem 2014-ben ami valójában történik az országban, vagyis a kormány súlyosan visszaél a választók akaratával, de ez már egy másik téma, egyszerre nem szeretném beterhelni több témával.

  • Ille „Ur”Nagyon ugyes ez a kitero valasz.! Ez jellemzo Magara. Legyen vele boldog. En resszemrol vegeztem. Es Maga????

  • Sok a duma
    A Jombi és Bencsics-féle témaelterelők megint feljöttek a csatornarendszerből , mint Kulabácsi a régi vicces rajzfilmsorozatban.
    De félre a tréfával.
    Most majd érdekes lesz végignézni amint a Norvégok helyett a Főnökkel kezdenek el ezek izmozni .
    Igen idióta Bencsics , a ” Főnök ” kifejezéssel az USA .-ra céloztam.
    Mi magunk választottuk meg Főnöknek , nem muszály maradnunk a csapatban , amiben amúgy is a legutolsó padban foglalunk helyet.
    Viszont ha nemcsak hülye a gyerek , de még szemtelen is , akkor könnyen kivághatják a csapatból , amibe nagy nehezen besírta magát.

  • figyelő: ezt is rosszul tudja. a parlamenti választásokat a szavazatok száma határozza meg. az már csak hab a tortán, hogy abból hogyan sikerült 2/3-nyi képviselőt beerőltetni. a választás demokratikus volt, de a mandátumelosztás már nem. mondja, miért erőltet olyan dolgokat, amiről fogalma sincs?

  • jimbo: dehogy fejezte be! beteg lesz, ha nem szólhat be 😀 az viszont kifejezetten bájos, hogy pont maga beszél kitérő válaszról 😛

  • Ille István
    2014 szeptember 26
    1:30 de.
    Azt hiszi, hogy le tud torkolni? Téved. Ez a bejegyzése mutatta meg, hogy MAGA mennyire ért a választásokhoz!
    T.i.Számolja csak meg a mai magyar parlamentben, hány Fidesz képviselő ül, hány MSZP- és a többi. Majd akkor rájön, hogy MI határozza meg a többséget.

  • Kedves Figyelo!
    Azt tudnia kellene, hogy Ille, igenis, le tudja torkolni Ont es barki mast. U.i. van „hatalom” a kezeben. Ha mar nem tud valaszolni(meg tragarul sem), akkor egyszeruen nem teszi fel a hozzaszolast. Roviden: visszael a „hatalmaval”.

  • jimbo: ne erőlködjön. olyan nincs, hogy ne tudnék válaszolni 🙂
    amúgy, valami hozzáfűzni valója a cikkhez? ja, hogy arra nem elég az intelligenciája? az más.

  • Kedves Olvasok!
    Ez telik ki a segedszerkeszto urtol. Nem is vartam mast, pedig nem is hozza szoltam

  • kedves olvasók, ez telik ki jimbo nevű kommentelőnktől, mást nem is lehet tőle várni 😀

  • JIMBO: Igen lesz egy megmérettetés. Igen a magyar „baloldal” szét lett verve. Ebben benne van „baloldal” balfácáskodása, benne van a Fidesz fantasztikus szétverő képessége, hiszen sajnos a magyar politikus megvehető. Hány szarházi is cserélt gazdát (pártot) „politikusaink” közül? Például a nagy megmondó Karsai most éppen a fideszhez törleszkedik. Erkölcstelen, igen. De a fidesz ilyenekből áll. Aki nem cserélt pártot az meggyőződést cserélt (térdre csuhások, ja nem keresztény ország).
    A fidesz világossá tette, hogy amely település nem a fideszre szavaz, az ellenség, és dögöljön éhen (mert a fidesz gondolkodása egyszerű. Aki nem velem, az ellenség és pusztuljon. Olyankor nem számít, hogy az is magyar. Furcsa értelmet nyert a magyar szó. Az a magyar, aki a jobboldalra szavaz). Csak a fideszes szemétdombokat takarította el, úgy, hogy áthordta a szemetet a másik településre. Ha mást nem tudott csinálni, akkor akár a Margitsziget ellopása is szoba jöhetett. A magyar szavazó nem az éleslátásáról híres, de ezt a nagymértékű zsarolást még Ő is látja. Az már egyéniség kérdése, hogy ezt a zsarolást bűncselekménynek látja, vagy bizonyítékának egy kormány becsületének és ügyességének. Vagy csak egyszerűen gyáva, és fél a retorziótól. Én a maga helyében hallgatnék erről a bizonyítékról, mert ez erősen hamisított bizonyíték.

  • llanfair: kicsit más témáról…
    Zubin Mehta az izraeli filharmonikusok élén koncertet adott a MÜPA-ban. műsoron csajkovszkij: patetikus szimfónia, és r. strauss: hősi élet szimfónikus költemény, szégyenszemre 3/4 ház előtt. Mehta a patetikus szimfónia után azt akarta, hogy ne legyen azonnal taps, inkább döbbent csend honoljon, ezért a vezénylés befejeztével még nem engedte le a kezét. a teremben mindenki őt nézte, és nem akadt egyetlen tenyér sem, ami az előtt összecsattant volna, hogy leengedte a kezét…zseni a fickó, nem kétséges!

  • Ille István: Mehta 3/4 házzal? Ez mindent elmond. Általában máshol még az állóhelyek is elfogynak. A Izraeli Filharmonikusok pedig nagyon jó csapat. Vajon, miért nem volt telt ház?
    Ez egy régi gondomat hozza felszínre. Az emberek felületesen hallgatják a zenét. Tételek közben, áriák után tapsolnak. Megtörik a zene lendületét, vagy nem hagyják a végén lecsengeni, lenyugodni az ember lelkét (egészem más, mikor a Szláv induló vagy az 1812-es nyitány van műsoron, mert ott a „felhergelés” a cél).
    Abody Bélának volt egy műsora, mikor tapsoljunk az Operában.
    Képzeld, mikor egy finom falatra rögtön lehúzol egy üveg sört, elmosva az aromákat. A szakácsot megütné a guta.
    Csajkovszkijnál kevesebben írtak lelkiekben gazdagabb zenét.
    Mehta a Újévi koncerten is vezényelte (nevelte) a közönséget. De ott vették a lapot. Tudod, ma egy új divat, hogy a Radetzky induló alatt valamiért tapsolnak. Jó dolog, Strauss biztos örülne neki. De sajnos sokszor széttapsolják . Mehta nem engedte, beintett nekik, mikor lehet tapsolni. Szerencsére a közönség együttműködött, és egy fantasztikus Radetzky indulóval lettünk gazdagabbak. A koncerten köszöntötte Európa két új tagját, Romániát és Bulgáriát.
    Igazad van, egy zseni, aki még ember is. Sajnos már 78 éves.
    Látod, ezért jó a modern zene, soha nem tudja a közönség, mikor van vége.
    Megragadnám az alkalmat, meghalt a héten Christofer Hogwood.
    Saját alapítású zenekarával etalonná vált, historikus módon előadott Mozart szimfóniákkal. RIP.

  • llanfair: még amikor ott őrködtem, láttam néha a közönséget. messziről lerítt róluk a procc sznobság. 3/4 ház? talán ezért: nekik mehta nem elég elegáns, ráadásul párszi…
    érdekes módon, amikor fischer vezényel, egészen más a közönség kinézete…

  • Ille István: Sokan nem tudják, hogy indiai. Zsidónak hiszik. Ráadásul az Izraeli zenekarral?
    De ha belegondolsz, zsidó zenekar, indiai karmester, egyik zeneszerző homoszexuális, a másik összeveszett hitlerrel. Mindez egy kereszténydemokrata országban? Kész „libsi” tüntetés volt elmenni rá! Nem írták össze Őket? 🙂

  • Igen, a Radetzky-induló és a hasonló zenék alatt be szokott indulni a debil tapsolás. Elviselhetetlen, nézni sem bírom, nemhogy hallgatni.

    Kodály országában oda sem jutottunk el, hogy a közönség tudja, mikor szabad és mikor nem tapsolni. Még olyan „élményben” is volt részem, hogy orgonakoncerten a művek után elkezdtek tapsolni, holott orgonakoncertnek csak a legvégén illik.

  • Anno az első FIDESZ kormány alatt az első évben a parlament civil szervezeteket támogató bizottságában kidobták a szakértői bírálatokat a kukába és a két nagy párt megegyezett egy olyan forrás elosztási gyakorlatban, ahol ezt fogják csinálni. Ez volt a Halász-Zuschlág paktum. Az EU 1000 milliárd évente befolyó forrásainak ez volt az előkészítése.

    Ez a társadalmi kontroll ellenes pénzosztási kultúra vezetett oda, hogy Magyarországon leöljék a független sajtót, kikapcsolják a bíróságot az ügyészséget a rendőrséget és felszámolják a független NGO szervezeteket.

    Béki Gabriella anno azon a bizottsági ülésen elbőgte magát a döntés meghozatalakor.

    Tegnap láttam nyilatkozni sajtótájékoztatón.

    Ha legközelebb látja walaki, nem tennék fel neki a kérdést, hogy miért bőgte el magát anno 17 évvel ezelőtt?

    Tehetnek úgy ezek a mocskok, hogy midez meg sem történt, de sajnos ez fordítva van. Olyat nem tudnak felmutatni egyetlen egyet se, hogy normálisan viszonyulnak egy egy terület független állampolgári önszerveződéseihez.

    A blogomban 1000 cikk van erről a témáról.

    Ilyen esetpéldák: Aran baba cukorka országunk kiírja a számítógép analfabetizmus elleni küzdelem EU-s pályázatát, és mit ad isten, pont a teleházak nem pályázhatnak.

    Nem arról van szó, hogy civilgyilkos zsámányszerző pártcsürhe ellen nem hangzottak el konkrétumok. 5 perc alatt 30 ilyet kibokok a blogomból!

    Az egész korrupt rendszer totál nyilvánosan, mindeki szeme láttára lop és töri derégba a magyar modernizációt!

    Nálunk az a közjó, hogy eltérítsük a számítógép analfabetizmus elleni küzdelemre megcimkézett EU-s pénzeket, meg aztán médiatörvényünkben 35 milliós büntetéssel fenyegessük a bloggereket cikkenként, meg aztán internetadót találjunk ki? A 80%-os adóelvonási kísérlet tetejébe?

    http://reszvetelidemokracia.blog.hu/2007/12/03/felkesz_netrekesz_el_van_lopva_az_egesz_