Mindennapi fasizmus

2014 szeptember 25 8:28 de.83 hozzászólás

Mindennapi fasizmus, ami már beleivódott az agyakba

Sajnos manapság könnyed kézlegyintéssel térünk napirendre olyan jelenségek fölött amikre több figyelmet kéne fordítani. Nem tudom mennyire figyelték meg a kedves olvasók, hogy a világ jó pár nagyvárosában hogyan viselkednek az emberek egy tömött járművön. Vegyünk egy alaphelyzetet. Beáll a jármű a megállóba. Vannak, akik türelmesen félreállnak és megvárják amíg a leszállni akarok leszállnak, és csak azután igyekeznek feljutni a járműre. Ugyan akkor vannak olyanok, akik türelmetlenül, nem számítva a másik nemtetszésére nyomakodnak fel a járműre. Elfoglalják a még szabad ülőhelyeket. Aztán, ha látnak egy rászorulót, akinek át kellene adni az ülőhelyet, félrenéznek, igyekeznek úgy viselkedni, mint aki nem látta, hogy egy terhes anya, vagy idősebb ember keres magának  ülőhelyet. A babakocsival felszállni alig képes kismamákról már említést sem teszek. Tekinthetnénk ezt amolyan köztes letargikus viselkedésnek, ha a szemekben nem látnánk az agresszió és a harag villanását. Minden olyan szituációban, amelyben hatalmi viszonyrendszer alakulhat ki, legyen az csupán egy apró segítségnyújtás, komoly az esélye annak, hogy megaláztatásban részesülünk. Kialakult egy réteg amely „szociáldarvinista”, illetve magának járandóságokat követelő csoport, mely antiszolidáris és tekintélyelvű. Ezen csoport pedig lassan, de biztosan fasizálódni kezd.

A napokban történt egy esemény az Európai Unió székházában. Egy magyar újságiró, név szerint Lovas István, aki a magyar Jobbik egyik ismert oszlopos tagja, egy veder művérrel akart bemenni az ülésterembe. Mikor kérdőre vonták, hogy mi akar ez lenni, azt válaszolta, ez az izraeliek által kiontott palesztin gyerekek vére, melyet át akar adni egy holland liberális képviselőnek. Van den Broeke, az EP sajtóosztályának vezetője Lovast kitiltatta az EU épületéből. Döntését azzal indokolta, hogy Lovas az Európai Parlamentbe nem mint újságíró akart belépni, hanem mint aktivista, amit elfogadhatatlannak tart. Lovas a saját facebook oldalán erre a következő beírást tette: „azt sem bánom ha örökre kitiltanak az EU épületéből. Megvetem azokat a gyáva képviselőket, akik pusztán Oroszország elítéléséért epedeznek az ukrajnai agressziójuk miatt, de hallani nem akarnak az Izraelt elítélő intézkedésekről.” Ez csupán egy szelete az egyre erősebben fasizálódó Magyarországnak. Egy másik eset ennél jóval szaftosabb.

Takó Péter (lehetne írni a nevét úgy is, hogy Tahó, de nem érdemes egy „becsületsértési” per kockázatát bevállalni) aki jobbikos képviselő is, na meg személy és vagyonőr is egy személyben. Egy tavaly májusban elkövetett tette miatt akarták felelősségre vonni. Nem született ellene elmarasztaló ítélet, noha több nyilvános helyen is SS pólóban virítva osztotta az észt az őt és zenekarát kedvelőknek. Németországban jogerősen három év börtönre ítélték fajgyűlölet nyilvános terjesztéséért. Persze nem vonult be a német börtönbe és a magyar állam sem adta ki, hivatkozva képviselői mandátumára.

Gaudi Nagy Tamás neve sem ismeretlen az európai és a világsajtó számára. Már több alkalommal is megpróbálták elítélni antiszemita és rasszista megnyilvánulásaiért. Tavaly május hatodikán, nyíltan inzultálta a vajdasági parlament elnökét, Pásztor Istvánt. Egy parlament előtti tüntetés alkalmával észrevette, amint Pásztor telefonnal a kezében kilép a magyar parlament épületéből. Kivette a mikrofont az éppen beszédet tartó szónok kezéből és trágár szavakkal illette Pásztort. Árulónak nevezte és arra lázította a tömeget, hogy vegyen „elégtételt” Pásztoron. Erre többen is erre körülvették Pásztort, akit tettlegesen is bántalmazni próbáltak. Csupán a helyszínre siető rendőröknek köszönheti, hogy nem érte nagyobb atrocitás. Ki tudja, hányadszor helyezik vád alá, de eddig még soha sem született ténylegesen elmarasztaló sújtó ítélet.

A magyar alkotmánybíróságba újabb alkotmányjogászt delegáltak. Czine Ágnes vagy harminc éven keresztül aktív büntetőbíró volt. Ebből a pozíciójából került be az alkotmánybírák közé. A meghallgatása során csupán csak Szabó Szabolcs az Együtt képviselője próbált meg feltenni egy kérdést, nevezetesen azt, hogy „hogyan fog elszámolni lelkiismeretével, ha egyoldali jelöltként lesz alkotmánybíró”.  Ugyan ezt a kérdést tette volna fel még a másik két jelöltnek is, de végig sem mondhatta a kérdést, mert a KDNP egyik korifeusa, Rubovszky György, aki egyébként a bizottság elnöke is  – természetesen a parlamentáris demokrácia jegyében -, megvonta tőle a szót. Szabó ezután elhagyta az üléstermet. Mégis, mit képzel ez a nyomorult ellenzéki, nem elég, hogy kapott három percet, de már az első másodpercekben kellemetlen kérdést mer feltenni? Kuss legyen neki!

Egy bejelentés szerint a magyar kormány megpróbál elhatárolódni egy szélsőjobboldali nemzetközi fajvédő szervezet a National Policy Institut október 3 és 5 között rendezendő budapesti konferenciájától. Nem tettek olyan kijelentést, hogy minden eszközzel megakadályozzák a konferenciát, mint ahogy azt sem mondták, hogy annak megrendezését nem engedélyezik. Elhatárolódnak. A konferencia előadói közt van Alexander Dudin orosz politológus, aki nyíltan ukránellenes és nagyorosz nacionalista. A kongresszus magyar résztvevője pedig nem más, mint Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő.

Felmerül a jogos kérdés: ha Magyarország az Európai Unio tagja, reá miért nem vonatkoznak a gyakorlatban is az UNIO jogi előírásai? Manapság szinte minden EU tagországban büntetik az antiszemita és rasszista megnyilvánulásokat. Miért nem függesztik fel, ha csak időlegesen is, Magyarország tagságát az Európai Unióban, ha az EU jogszabályokat szinte két lábbal tiporja. Vagy talán pont ez Orbánék rejtett célja, hogy kizárassák magukat az Európai Unióból anélkül, hogy ezért valamilyen fizetési kötelezettség alá kerülnének? Vagy a Vezér úgy gondolja, hogy – mivel nem ő írta alá a csatlakozási dokumentumokat, ami a csatlakozott ország jogait és kötelezettségeit is definiálja – rá akkor nem vonatkozik ez utóbbi? Vagy csak kóstolgatja az Uniót, próbálgatja, meddig mehet el a nélkül, hogy – jelképesen – pofán ne csapják?

A szerk. kiegészítése: A jobboldal új fohásza

Mi Vezérünk, aki a parlamentben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a határon túl, úgy idehaza is.
Mindennapi fasizmusunkat add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
mert mi nem bocsátunk meg
az ellenünk vétkezőknek;
nyugodtan vígy minket kísértésbe,
mert társunk a gonosz.
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.

 

83 hozzászólás

  • szabó szabolcs teljesen feleslegesen tette volna fel a kérdését.
    hogy miért?
    itt a válasz, a totális déja vu:

    ahogy az állampárti időszakokban szokás volt, ráadásul a közelmúlt rákosi és kádár érájában, ismét a kiemelt és főleg a szakmai teljesítménynél sokkalta fontosabb szerepe van a párt-hűségnek, a párt (vezetés) vélt és valódi elvárásainak való megfelelésnek.

    az Országgyűlés igazságügyi bizottsága meghallgatásán Varga Zs. – Polt Péter egykori jobbkeze – AB jelölt nem hagyott semmi kétséget efelől, mikor program-beszédében kifejtette: „az alkotmánybírák az alaptörvényre esküsznek fel, nem a saját szakmai meggyőződésükre”

    van még kérdés?

  • Kiszely Anna Mária

    Ja, a rubovszki et. meg azt bírta a száján kimondani, hogy a demokrácia = a többség diktatúrája a kisebbség felett. Most már teljesen nem vagyok képben, ugyanis: ezek ugye nem többség, hiszen cca.8 millió szavazóból, 2,3 millió szavazott rájuk, viszon minden azt mutatja, hogy diktatúra van (most nem sorolnám fel). Teljesen tudathasadásban vagyok. Egyetlen egy dolog ami biztos (ha kisebbség ha nagyobbság), ezeket el kell takarítani, mert megrontják az emberek lelkét és testét.

  • Csiszer Lóránt

    Barna (Avi) úr: Hogy az első bekezdésben leírt bunkóknak mi a köze a fasizmushoz nem tudom, de visszautasítom azt a vádat, hogy egy csoportba tartoznék velük, azt hogy fasisztának titulálnak, nehezen elbírom, de ezeknek az „embereknek” semmi köze a fasizmushoz. Vagy megmondaná, hogy a fasizmus mely jellemzője illik rájuk? Lassan magának az is fasizmus ha valaki otthonában megereszti a gázcsapot vagy ne adj Isten azt találja mondani a taxisnak, hogy „Adjon neki gázt!” …

    Na de térjünk vissza témához: Lovas István – nem kedveli az izraeli vérontást és ezen véleményének hangot akart adni, mint „Péter bá a vörös festékkel”.
    Takó Péter – SS poló vagy vörös csillag? Nekem sem mindegy …
    Gaudi Nagy Tamás – nem voltam ott az esetnél, de Pásztor Istvánt én is árulónak tartom … hogy mit érdemelne? …
    Czine Ágnes – passz.
    National Policy Institute kongresszusa – Magyarországon (Budapesten) már annyi mindent tartottak, Zsidó Világkongresszustól homokos olimpiáig, miért pont ezt vinnák máshova?
    Felmerül a jogos kérdés: ha Magyarország az Európai Unió tagja, reá miért nem vonatkoznak a gyakorlatban is az UNIO jellemzői? Manapság szinte minden EU tagországban magasabb a fizetés és életszínvonal. Miért nem függesztik fel, ha csak időlegesen is, Magyarország tagságát az Európai Unióban, ha az EU normákat szinte két évszázad lemaradással tudják követni. Vagy talán pont ez az EU rejtélye, hogy szemetet adjanak el a keleti országoknak anélkül, hogy ezért valamilyen fizetési kötelezettség alá kerülnének? Vagy csak kóstoltatják a szart, próbálgatják, meddig esti anélkül a nép, hogy – nem jelképesen – pofán ne csapjon valakit?

    Le vagyok maradva … új esti fohász és én még mindig a régit mondom? Azt a piculáját …

  • csiszer lóránt: biza, le van maradva. ami pedig azt illeti: maga ott, romániában ne nagyon foglalkozzon az unio és magyarország viszonyával, de még az unióval se. a témához: felsorolása sok mindent elmond a világnézetéről. ne nagyon legyen büszke rá.

  • Csiszer Lóránt, köszönöm szépen. Szívemből beszélt. Nagyszerüen megfogalmazta mindazt, amit én is írhattam volna, kevésbé jól!
    Thank you!

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: imádom amiket ír, egyszerűen nem tudok betelni az olvasással ha a maga hozzászólásait látom, úgy süt belőlük az intelligencia. Ahogyan elmagyarázza, hogy mivel is szabadna nekem foglalkozni, az egyenessen mennyei. Megőrülök a szép szavaktől ahogyan a felsorolásomból leszűri világnézetem. Maga egy félisten … nem is fél, negyed …

  • Még annyit a cikkhez, hogy én éltem a valódi fasizmusban, sajnos vagyok olyan öreg!
    DE a cikk címét KÉREM változtassák meg, mielőtt mindenki kineveti a KMH-t!

  • figyelő: maga nem élt valódi fasizmusban, ugyanis, ha jól tudom, olyasmi nem volt errefelé. nácizmus, talán, de leginkább hungarizmus. persze, ha a rákosi-féle rendszert annak titulálja, az legyen a maga baja.
    tudja, nem mindenkinek van olyan humorérzéke, mint magának. sőt, még csak nem is mindenki olvassa a KMH-t.
    amúgy miből gondolja, hogy oda kellene figyelnünk a jó tanácsaira?

  • csiszer lóránt: éppen ideje volt, hogy elismerje magasabbrendűségemet. nem tehetek róla, hogy magának mindent el kell magyarázni, mert önállóan még saját pöcsét se tudná megtalálni, ami azért néha elég kínos lehet. persze, az is, ha eltéveszti, és a másoké után kutakodik.

  • Csiszer Lóránt

    Figyelő: Ne búsulja a KHM-et, Ille István megmondta, nem olvassa mindenki. Aki pedig olvassa az … szóval pár fehér holló kivételével …

  • csiszer lóránt: valóban nem érdemes a KHM-et búsulni, de ezt jelezze azoknak is 😀
    köszönjük olvasóink kompetens minősítését 😛

  • Az igaz Ille, figyelni nem figyel. Sajnos, a fasizmusban is éltem, szóval jobb ha mélyen hallgat. Ok. lehet azt nácizmusnak is hívni, de maguk összekevernek minden fogalmat, tehát az igaz, hogy Magyarorszáhon NEM volt úgynevezett fasizmus, mert az olasz szerzemény volt, de sokan ma is annak tartják azt az időt.
    Családom is megszenvedte, úgy mellesleg.
    Higgye el, nem tud maga se mindet!

  • Fenyvesi Glória

    A GOOGLE fordítóba beírtam a kongresszus fő jellemzőjét.
    Mi baj van azzal, ha az identitás, és a nemzeti érzés-(nacionalizmus) szóba kerül, foglalkozik ezekkel egy konferencia?
    Hol van ebben a fasizmus???
    Nyilván azért hívták meg a JOBBIK egyik képviselőjét, mert a JOBBIK-osokban van meg a legjobban a magyar identitás…

    Gyökerek nélkül hogy élhet az ember?
    „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyen benne!”Tamási Áron

    Íme a fordítás:
    Az alakuló Identitarian kongresszus kerül megrendezésre október 03-05, 2014, Budapest, Magyarország. Az esemény magában foglalja aa egész napos konferencián, a Közösségi Nap, csoportos rendezvények és pihenés; és könyvvásár.

    Ez lesz egy kivételes alkalom, az első, hogy megtapasztalják egy nagy város Közép-Európa, és a második, a hagyományőrzők és identitarians a világ minden tájáról, hogy építsenek ösztöndíj.

    Az európai Kongresszus új kollektív, amely fórumként és közösség tradicionalisták, nacionalisták és identitarians.

  • Fenyvesi Glória

    javítás:”legyen” helyett-legyünk…

  • Csiszer Lóránt: Nagyon igyekezett sokáig itt okosnak és tisztességesnek mutatkozni. Ekkora baromsággal elrontani a látszatot, hiba volt.
    A zsidó kongresszust párba állítani a homokos olimpiával bizony ordenáré szemétség. Ezek után, megfejeli, hogy egy fajvédő kongresszusban nem lát kivetnivalót, és azt is párhuzamba állítja a zsidó kongresszussal. A gázzal való játszadozása olyannyira primitív és lelketlen, hogy ezek után nem méltó az ember megnevezésre. Csak reménykedhetek abban, hogy részegen és meggondolatlanul meg akart bántani valakit. De mentsége akkor sincs. Lehet, hogy a lovas nem kedveli a vérrontást, de ez csak akkor derül ki, ha Izrael csinálja. Ha az arabok, akkor üdvözli a fiatal zsidók legyilkolását. Szegény palesztinok, megint visszaütöttek a zsidók? Maga és a lovas miért nem az iszlám állam disznóságaival foglalkozik? Észak-Korea, Oroszok, Irán, Boko Haram stb? Miért azzal, aki védi magát? Ja, mert ott nem zsidók élnek? Komolyan gondolja magáról, hogy értelmes ember, mikor csak simán egy antiszemita senki?
    Már első büntetését megkapta, mert Figyelő farkcsóválva üdvözölte undorító szövegét. Ez már magában elég kellemetlen lenne nekem.
    Ezért a hozzászólásáért én úgy vágnám ki mint macskát sz@rni. Sokszor nem értem itt a moderációt. Maga sokáig határeset volt, de most átlépett minden emberi határt.
    Alaposan lejáratta magát, és székelyföldet. Magának nem az EU-ban, magának Európában nincs helye. Ráadásul gyáva, mert az elején nagyon védekezett a náci vád ellen. Látom, mára büszke lett rá, „kedves vitéz úr”. Köpnék, ha szokásom lenne. Mondanám, hogy szégyellje magát, de nem hiszem, hogy tudja mit jelent.
    Mielőtt lezsidózna, sajnos nem vagyok az.

  • Fenyvesi Glória: Csak akkor tudhatjuk meg, lehet-e gyökerek nélkül élni, ha megszűnik a jobbik. Ha nem tud angolul, ne beszéljen angolul. Jó éjszakát.

  • Miazisten van már náci topikot olvasok vagy mi…

  • Csiszár Fenyves Fügyölő…Csiszár Fenyves Fügyölő…néha néha tarkítva üde színfoltként csökkentagyú Jumbóval.

  • Az EU amely nem akarja ( mert képes volna ) saját politikai, jogi alapelveit betartatni a saját portáján belül; politikai, jogi és erkölcsi hitelesség tekintetében kinyírta önmagát. Semmi mást nem kellene tennie mint felfüggeszteni Magyarorsz. tagsági jogosítványit ameddig a fasiszta orbán-maffia van hatalmon. De Németorsz. ( valószínűleg az USA hallgatólagos támogatásával; ugyanis a Kelet-Közép Európa feletti hegemóniát a két világháborúból levont következtetésként átpasszolták az újraegyesült Németorsz.-nak 1989/90 után ) inkább tömi ennek a bűnbandának a zsebeit, nehogy egy teljes fordulatot hajtson végre a jelenlegi félfordulattal szemben putyinék irányába.
    Különben pedig a korlátok nélküli kapitalizmus szociáldarwinista agresszivitása, amelynek a jelszavait, mint pl. a ” hatékonyság „, profitmaximalizálás mindenek felettisége, ízlelgettetik a tömegekkel előbb utóbb nem csoda ( különösen egy olyan történelmi múltú és fejlettségi szinten álló országban mint Magyarorsz. ) ha fasizmushoz vezetnek. Hogy ne a humanizmuson, emberi jogokon és méltóságon alapuló kulturális értékrend alapelemei legyenek a meghatározóak hanem egy szélsőségesen materialista, amorális, anti-intellektuális, konzumerista, szociáldarwinista, erőkultuszt hirdető söpredék, horda értékrend, amely a különféle társadalmi feszültségekre adott válaszként természetszerűleg előhúzhatja a rasszizmus, antiszemitizmus ordas eszméit. Opcionálisan a hagyományos vallások legreakciósabb áramlatai is ( újra ) felhasználhatóak az uralkodó társadalmi viszonyok igazolásához; Ny.-Európában kevésbé, Kelet-Európában, Amerikában vagy a Közel-Keleten sokkal inkább. E területen az oszd meg és uralkodj cinikus taktikája kiválóan alkalmazható.

  • Fenyvesi Glória

    Illanfair!
    Én a GOOGLE fordítóba írtam be a szöveget.Amit ilyen rosszul fordított,nem én.
    Én magyarul sosem fejezném ki magam ilyen helytelenül.
    De a lényeget azért meg lehet érteni,nem?Aki akarja is…

    Más: Ha azt nézzük fajvédő ez és az a kongresszus is, nem?
    Mindenki a saját fajtáját védi…
    Mi ebben a rossz?Pláne,ha támadják…

    Egyébként hol van sokkal több áldozat, és gyerekek,nők is Gázában?
    Jogos az öldöklés a civil lakosokkal szemben?
    Ha ez ellen tiltakozik valaki,valakik,az nem antiszemitizmus, csak az emberi jogok kérdése…
    Bármelyik népet elítélnének ilyen helyzetben.(lásd:Hitler népét,anno)
    Az ENSZ véleményét nem szabad figyelmen kívül hagyni…

  • figyelő: süket duma. maga nem azt írta, hogy nem az úgynevezett fasizmusban élt, hanem konkrétan annak nevezte. tudja, a fasizmust nem lehet nácizmusnak nevezni, mert két külön dolog és ideológia. a családja megszenvedte a fasizmust? mégis, hol? mert magyarországon nem volt.

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Még, még … ennyi nem elég! Írjon még, mert kedves szavai magasztos érzést okoznak szívemben, lelkemben, de csak finoman, nehogy szétvesse a sok energia a szüvem …

    llanfair: Hogy egy lapra soroltam volna az olimpiát a zsidó kongresszussal? Ugyan már, ne bolondozzon, csak felsoroltam, mint Ille István a pilótajátékot és az MLM-et … ismétlem, felsorolás volt nem besorolás …

    Geyza: Gayza, Ille, llanfair … Gayza, Ille, llanfair … néha női színfoltként G.B., hogy a nők se maradjanak ki …

  • fenyvesi glória: „Én magyarul sosem fejezném ki magam ilyen helytelenül.” hehehe akkor miért nem korrigálta?

    amit gázával kapcsolatban felemlít, az olyan mértékű elfogultság, hogy az már fáj! hova is húzódtak be a hamasz terroristái? kórházak, iskolák, óvodák udvaraiba, lakótelepekre. élő pajzsnak használták a civileket! izrael minden esetben figyelmeztette az érintetteket, hogy támadni fogják a rakétaüteget, távozzanak onnan, de a hamasz terroristái nem engedték ez meg, így azután óhatatlanul akadtak civil áldozatok is, annak ellenére, hogy az izraeliek „okos” bombákkal és rakétákkal támadtak.
    de soha nem támadtak civilekre, nem úgy, mint a hamasz, aki még a fanatizált gyerekek öngyilkos robbantásait se katonai célpontok, hanem kizárólag civil sokaságok ellen szervezi! milyen „hazafiság” az, amelyik a saját gyermekeit küldi a halálba?

    ami pedig a másik fegyverüket, az iskolaudvarra telepített GRD rakétaüteget illeti (elődje a híres-félelmetes katyusa volt), azt nem lehet konkrét célra irányítani, nem úgy, mint az izraeliek intelligens rakétáját, ami képes a sarkon is befordulni. a palesztinok a „csövet” csak eldurrantják, de arról fogalmuk sincs, hova fog érkezni a rakéta, így sokszor valóban nem pusztít el semmi élőt. ezt a rakétaüteget ugyanis területlefogó fegyverként használják, akkor van értelme, ha mind a négy vetőcsö 40 rakétáját 20mp alatt indítják sorozatlövésként. kénytelen voltam ilyen részletességgel taglalni, mivel másképpen maradna a téveszméjénél.

    a ku-klux-klan (tudja, mi ez a név? nem, nem betűszó, hanem hangutánzó. azt a hangot utánozza, amit a rabszolgahajcsárok korbácsa adott ki) és fajvédő társai
    konferenciájával kapcsolatban, nem az a lényeg, hogy a rasszista barmok miért gyűlnek össze, hanem az, hogy hol, mivel a helyszín mindenképpen szimbolikus jelentőséggel bír! úgy véli, hogy ennek a demokratikus magyarországon van helye? már, ha magyarország demokratikus…

    a faj fogalmával kapcsolatban, ha javasolhatom, olvasson utána, mit is jelent. tudja, ha a fehér fajt érti alatta, akkor már eleve rasszista, ráadásul még azonosul az USA és a többi szabad ország – ahol szabad azért más fajúnak is lenni – neonáci fajvédőivel.

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Látom moderált lettem … azaz még csak moderált sem … 🙂

  • Fenyvesi Glória: Nincs baj a google fordítóval, senki sem ismerhet minden nyelvet. De ha már rákényszerül ilyet használni, akkor írja át magyarra, és jegyezze meg a forrást. Ha már annyira magyar.
    Abban nincs baj, ha felszólal a háború ellen. Nagyon dicséretes lenne. A baj ott kezdődik, hogy Izraelt teszi felelősé a Hamasz terrorcselekményeiért. Az is baj, hogy tagadja Izrael jogát a polgárai megvédéséhez. Az is baj, hogy nem látja, a Hamasz a világ szimpátiájának megszerzéséért feláldozza a gyerekeket és asszonyokat. Az is baj, hogy maguk szerint minden rosszért a zsidók felelősek. Szegény Szűz Mária és a fia…. A palesztinok éhen pusztulnak, de fegyver mindig van. Most is az alagutak újra építése a legfontosabb, nem a gyerekek. A cél szentesíti az eszközt? Ugye nem. Az is baj, hogy mindig CSAK Izrael ellen szólalnak fel, azt is nagyon egyoldalú megítélésben. Hiszen ez a háború is, a Hamasz provokációja miatt történt. Persze maguknak két zsidó fiatal meggyilkolása nem számít, mert csak a gázai gyerekek számítanak. De mikor szélsőséges zsidók bosszút álltak, rögtön megtalálták a hangjukat. De talán a legnagyobb baj, hogy nem ismeri a történelmet.
    Izrael és a nyugati világ elpusztítására törekvő Irán nem zavarja, a nőket elnyomó rendszerek sem (nők megkövezése, vízbefojtása), az iszlám állam, az Al Kaida, Putyin, Boko Haram, Kína és Észak Korea?
    Az India és Pakisztán közötti konfliktus? Az ázsiai elnyomó rendszerek? Tudja, hogy az iráni iskolákban a nyugat elpusztítását verik a gyerekekbe? De ha egy zsidó megszólal, akkor rögtön vállvetve üvöltenek. No ezért tartom magukat antiszemitának. Ha valaki nem tart magyarnak valakit, mert zsidó, minek nevezzem? Közben ő szlovák, török, sváb, zsidó, cigány, román, tatár,szerb, egyszóval játszótéri keverék magyar.
    Mindenki a saját fajtáját védi? Miért, maga milyen fajta? Ember csak egy fajta van. Földrajzi elhelyezkedés szerint változik a színe. A nagypofájú fehérek bizony nagy kisebbségben vannak. Most tényleg fejlettebbek vagyunk Afrikánál, de Japán általában előttünk járt. Az egyiptomiak? Inkák és aztékok? A sors fintora, hogy aki olyan büszke fehérségére, az általában nem sokat tett „fajtájának” dicsőségére. Már ha csak a művészek és tudósok „fajtáját” nézem, ahol bizony nagyon sok a zsidó. Utálatos, nem? Fúj!!!
    Még egy. Az ENSZ határozatát nem szabad figyelmen kívül hagyni?
    A fél világ elítéli a maga kormányát és kedvenc pártját. Maguk erre kórusban üvöltik, hogy bántsák a magyart. Lesz@rnak mindenkit, aki nem a maguk nótáját fújja. Mi közük van hozzá, kérdezik. Maguknak mi a f… közük van Izraelhez? Kedves Glória, ezt a meccset nem nyerheti meg. Nincs igazuk, és nem is tudják kimagyarázni. Ezt nem lehet. Több becsületük lenne, ha beismernék, hogy bizony antiszemita, rasszista bagázs. De ehhez is gyávák, és még kétszínűek is, mert ha megfelel a céljuknak, akkor egy kicsit nem rasszisták (Irán).
    Kedves Glória. Maga vagy egy kedvesen butácska, megvezetett fiatal leányka, vagy egy minden hájjal megkent provokátor. Nem tudhatom.
    Reménykedem az elsőben.

  • Csiszer Lóránt: Már nagyon ideje volt.

  • A Klubrádióban hallottam a reklámot, nem tudtam ellen állni.

  • csiszer lóránt: ne értékelje túl magát, még moderációra sem érdemes. éntőlem azt ír, amit akar.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Ezen a felületen (KHM) maguk leszarják magasról, hogy mi mit gondolunk és bármit mondhatnánk a kerékvágásából ki nem tér a mondanivalójuk. Rasszista, antiszemita, fasiszta, fasizmus … stb. Ki mondta, hogy más dolgot nem ítélek el, csak az Izrael dolgait? Sőt mondtam már, hogy minden nem helyénvaló dolgot elítélek. például az ISIS … Persze lehetnek nézetbeli különbségek köztünk, én bizonyosan nem látok egyes dolgokat amit maga igen, de ez fordítva is igaz … ne haragudjon de nem a kommentálás az egyetlen tennivalóm a hétköznapokban, így nincs időm mindazt kifejteni, amit érzek, látok. Sajnálatos módon azt látom, hogy egy bizonyos népcsoport ural sok mindent a világon, mindenhol ott vannak … ők a zsidók (bankok, politika, stb.) … kérem sorolja fel a régiónk történelmében felmerülő iszlám bankok és iszlám politikusok ügyes-bajos dolgait. Na lássa … százalékban annyit foglalkozom én is az iszlám cselekedeteivel, amennyiben jelen vannak a mindennapi életemben. Márpedig onnan hiányoznak … A másik, egyre-másra derülnek ki olyanok is, hogy Amerika fegyverzi fel azokat akik ellen harcol … Hogy miért? Mert az is pénz … Na kinek a kezében van a pénz? Szóval, ha nem gyúrják egyfolytában le a torkomon, hogy fasiszta vagyok, akkor talán nem vállok azzá …

  • csiszer lóránt: árulja már el, mi is az a KHM? mert szívesen továbbítjuk nekik az épületes kritikáit…
    az pedig, hogy maga OTT fasisztává válik-e, vagy sem, teljesen számunkra érdektelen. azzal törődjön a román ügyészség. higgye el, ha azzá válik (főleg magyar etnikumhoz tartozóként), törődni fog!

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Ez az amit magában szeretek, mindig megragadja a lényeget. KMH, a mindenit!

  • Csiszer Lóránt: Nincs maguk. Semmi közöm az újsághoz, és semmilyen szervezethez. Csak egy buta kommentelő vagyok. Magát én el tudom ítélni teljesen egyedül is. Semmi szükségem más segítségére, nagyon ügyes fiú vagyok. Az én véleményem, az én nevem alatt jelenik meg. Ha más név szerepel ott, akkor az nem az én véleményem. Ez egyszerű, nem? Az sem érdekel, hogy maga ki valójában. Még az sem zavar, hogy bohóckodik vitézségével. A maga keresztje. Az zavar, hogy itt mutogathatja ordenáré ízléstelenségét. Egyre jobban mászik bele a mocsárba. Most már egyértelművé tette azt is, hogy lesz@rja az embereket, csak a pénz számít. Ki tiltotta meg, hogy tanuljon és bankár legyen? Azután kifúrhatta volna Csányit. Gondolom ő is zsidó? Honnan tudja, hogy zsidó? Urológus? A nőknél, hogy oldja meg? Hány százalékban kell zsidónak lenni, hogy utálja? Vagy elég ha pénze van? Megannyi kérdés. Ha nem zsidó a bankár, hanem árja, akkor már jó? Vagy minden bankban dolgozó zsidó? Vagy aki bankban dolgozik, és nem zsidó, az áldozat? Az árják sem vezetik a bankokat másképpen. Vagy csak a zsidók rossz emberek?
    Az arab bankárok jók? Az se baj, ha iszlamista? Vagy azok is zsidók? Tudja mennyi arab pénz forog a világban? Mit számítanak a népirtók, mikor a bank emelte egy százalékkal a kamatot? Maga nem a pénzvilág ellen hadakozik, hanem a zsidók ellen. Nem ugyanaz. Ha pénzem lenne, én is zsidót bíznék meg a forgatásával, mert értenek hozzá. Tehetséges nép. Mondjuk ez már ok a utálatra (és még zenélni is tudnak a dögök). Sok zsidót ismerek, egyik sem dolgozik bankban. Akkor ők jó zsidók, vagy csak álcázták a gonoszságukat? Ha azzal foglalkozna, ami igazán érinti, akkor egy román újságban hadakozna a románok és a „románzsidók” ellen. Az iszlám állam emberek százezreit gyilkolja, de magát az a 8 lej zavarja, amit a bankja lenyúlt? Helyteleníti a népirtást? Esetleg még a kezükre is ütne?
    Még arra is vigyázz, hogy a tömeggyilkosokra nehogy csúnya szót mondjon. Helyteleníteni azt szokták, mikor a macska a sarokba piszkít. Nem a népirtást. Mikor még visszafogta magát, próbáltam emberként kezelni. Mióta kimutatta a foga fehérjét, azóta nem tudom. Én nem mondtam magára, hogy fasiszta. A hungarizmus vagy nácizmus jobban illik magára. Érdekes lenne két időutazás. Mikor szálasi felkéri alvezérnek. Kipusztítani és kifosztani a zsidó bankárokat. Csábító gondolat, nem? A másik mikor beteg a gyermeke, de az orvos aki megmenthetné, az zsidó, és bankár családból származik. Remélem elutasítja a gyógyítást? Tudja ezek befurakodtak az orvosok közé is, és meggyógyítják az árjákat, hogy „bankár fajtestvéreik” utána kirabolják. Persze szigorúan csak paraszolvenciáért. Mert árja olyat nem csinál. Ilyenek ezek.
    Ha szeretné, hogy másképpen gondolkodjanak magáról, viselkedjen másképpen. De ha nem, akkor törődjön bele.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Bravó, majdnem minden mondandómat sikerült kiforgatnia … várjon csak, most nézem, hogy nem csak majdnem … Maguk, mint fasisztázók … Ki beszélt bankárokról? Én azokról beszéltem akik a csúcson vannak (pld. Rotschild család) … Arab pénz? Ugyan már, ne röhögtessen , mert csuklani kezdek … Hamar mondjon csak egy arab családot amelynek neve a Rotschieldokéval vetekszik … Nem utálok senkit, az utálat negatív érzelem, nem tenne jót nekem … 🙂 Pfff … minek magyarázkodom itt magának, falra hányt borsó …

  • Csiszer Lóránt: Helyes. Ne magyarázkodjon. Nekem nem fontos.
    Maga szerint az olajmilliárdok hova tűntek? Mert maga nem tudja az arab milliárdosok nevét, akkor nincsenek? Amiről maga nem tud, az nincs? Mondok egyet, amit még maga is ismer. Osama bin Laden. Rémlik? De ha olvasni tudna, nem neveztem fasisztának. Nem vagyok olyan jó véleménnyel magáról.

  • Csiszer Lóránt: Helyes! Nekem nem fontos. Az olajmilliárdok hova tűnnek maga szerint? Amit nem tud az nincs? Ha nem lát arab milliárdost, akkor nincs is? Akkor mondok egyet, Osama bin Laden. Rémlik? Az angol focicsapatok tulajdonosai között is van néhány arab milliárdos. Diana barátja? Az is rémlik? Ha kíváncsi a nevükre, olvasson utána. Magára fér. Mindenben ilyen jól tájékozott? Vagy csak a zsidó nevek maradnak meg az agyában?
    Lehet csuklani és röhögni. Bár én a restelkedést ajánlom.
    Ha olvasna is, akkor tudná, nem neveztem fasisztának. Már nem vagyok olyan jó véleménnyel magáról.

  • Jó pofa. Az első eltűnt nálam, írtam egy másikat, erre megjelent mind a kettő. Az internet rejtelmei. No, nem baj.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Osama bin Laden? Az aki lerobbantott pár tornyot, amelyet két hónappal azelőtt megvett egy Larry Silverstein nevű üzletember és terrortámadás ellen 3.5 milliárd dollárra biztosított, majd az összeg dupláját kapta pereskedés után, mivel szerinte 2 esemény történt. Azt is csiripelték a madarak, hogy a toronyban dolgozók közül bizonyos származásúak szabadnapot kaptak aznapra … Valóban jól tudják forgatni a pénzt … A fentiek tükrében Ön szerint ki lehet ez az Osama, ja jutott eszembe, kilőtték a tenger felett, mert nem volt türelmük leszállítani … milyen érdekes. Dodi al Fayed (ha jól tudom ez volt a neve a Diana barátjának)? Mi van vele? Mit csinált pontosabban ami rám is hatással van? Nem hallottam rőla, hogy például a FED-ben (Federal Reserve) benne lenne vaegy arab keze? Ennek ellenére biztosítom Önt, hogy bármi hasonlót művelnek mint Izrael, azt mélyen elítélem … Hadd ne soroljam fel hogy mi mindenben volt benne a zsidóknak a keze az idők során … ennek ellenére nem kívánok semmmilyen indulatot szítani ellenük, mert senkinek sem lenne az hasznára … ha békén hagynak, én sem vitatkozom … apropó azt mondják szélsőjobb körökben, hogy az MLM szakma zsidó eredetű (mert nem ismerik a lényegét, csak puffogtatnak mint Ille úr és minden kereskedelmet a zsidókhoz kötnek), lehet, nem tudom, de ha az akkor is nagyon jó rendszernek tartom … és megkérem ne azzal jöjjön, hogy csak a pénz érdekel engem, mert a rendszer tetszik, nem a pénz ami belőle jön (mert nem jön) … tehát nem mindent vetek el zsigerből, csak mert zsidó …

  • Csiszer Lóránt: Csak annyi, hogy a maga szerint nem létező arab milliárdosok egyik tagja.
    Nem uszít a zsidók ellen? De jó. Mi lenne, ha még uszítana is.
    Mi mindenbe van benne a zsidók keze? Mi mindenben van benne a nem zsidók keze? Sorolná? De hagyjuk abba, nem vagyok a zsidók védőügyvédje. Próbáltam rávilágítani, hogy aljas, és félrevezető a zsidók kiemelése, mikor valami rossz történik a világban. Tudtam, hogy értelmetlen, de hátha. Sajnos a maga ízléstelen és antiszemita hozzászólásai megmaradnak az újságban, hiába magyarázza a bizonyítványát. Én most ezt tettem szóvá, nem kis agresszivitással. Annyira ízléstelen volt, hogy még az én türelmem is elfogyott. Ha valaki valami rosszat lát, és rögtön a csibész származását tolja előtérbe, ott gond van. Ha csak azokat a csibészeket látja, akik egy helyről származnak, még rosszabb. Főleg, hogy olyan párthoz vonzódik, akik finoman szólva nem az emberi faj büszkesége. Én most távozom, megyek lazacvadászatra, mert vajban párolt lazacra fáj a fogam. Erre nem használ az algopyrin.

  • llanfair: basszus. a lazacot nem horgásszák, hanem vadásszák? 🙂 hányas kaliberrel?
    igaz, láttam grizlit, na, az tényleg vadászott a lazacra, de azért nem gondolom, hogy te a zúgónál fogsz állni, és a száddal fogod elkapkodi a kiugró lazacokat 🙂

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Hagyjuk inkább ezt … csak annyit, hogy azt a bunkót akiben egy annyi érzés nincs, hogy átadja a helyét a tömegközlekedés járművein az öregeknek, állapotosoknak, stb. megkérem ne sorolják egy csoportba velem, bármilyen csoportba is tennének, mert az olyat jól pofán verném, legyen az szélsőjobboldali vagy szélsőbaloldali … innen indult a beszélgetés. Jó étvágyat a lazachoz!

  • Ille István: Lustán, gyáván, vagyis „civilizált” módon a jégpolcról vadásztatom le az eladóval a rája, a tintahal, a tokhal és a rákok közül.
    Rákot nem eszek, mert annak szeme van, és néz rám. Brrrr!

  • Csiszer Lóránt: Ezt megígérhetem. Ez eszembe sem jutott. És köszönöm. Lesz.

  • llanfair: kár…pedig úgy elképzeltelek a NatGeo-n 🙂
    nem kötözködöm, de vajban nem sütni kell, hanem párolni? mert valahogy a párolásról más ismereteim vannak (persze, az ilyen parasztgyomor, mint az enyém…)

  • Ille Istvan: Mind a ket mod hasznalatos. Igaz en grillezve kaptam. Rizzsel, es a Pellei pinceszet feher boraval. Finom volt. A bor meglepoen jo volt. Meg nyaron hoztam.

  • Valóban nem a fasiszta jelző illik erre a bandára, hanem inkább a náci. A fasiszta jelzőt hagyjuk meg egyenlőre a Fidesznek.

  • Fenyvesi Glória

    Ilanfair!
    Ön akkor is tiltakozik, ha a magyarokat azonosítják, -úgy összességében,-bárminemű rossz cselekedettel, bűnnel?
    Merem remélni,mivelhogy magyarul beszél…

  • Fenyvesi Glória

    Ille I:A Csiszér Lórándnak adott válaszából idézek:

    ” azzal törődjön a román ügyészség. higgye el, ha azzá válik (főleg magyar etnikumhoz tartozóként), törődni fog!

    Ön ezt szeretné, örülne neki? Hogy a magyarokat üldözi, üldözné a román ügyészség?
    Nekik drukkolna?

  • fenyvesi glória: melyik szót nem értette? csiszer beszélt az esetleges – külső hatásra történő, mert ő ilyesmit sohasem vállalna be önmagától – fasizálódásáról. azt pedig etnikumtól függetlenül üldözné a román ügyészség, a magyarok esetében – ezt maga sem tagadhatja – különösen.
    kétségbe ejtő, hogy mennyire képtelen egy szöveget értelmezni!

  • Fenyvesi Glória: Igen kedves Glória. Tiltakozom, mikor igaztalanul vádolják a magyarokat. De sajnos többet szégyenkezem és magyarázkodom. Mert a jogos vádakat nem vagyok hajlandó se rossz, se jó szándékból, sem tapintatból elhallgatni, vagy cáfolni. Szeretném, ha büszke lehetnék a magyarságra. De az most lehetetlen. Maguk minden disznóságot letagadnak, szőnyeg alá söpörnek, vagy bagatellizálnak. A daganatot nem takargatni kell, hanem gyógyítani. Álomvilágban élnek, mert azt hiszik, hogy a magyar „faj” a világ koronája, és minden rossz egy másik nép, (népek) vagy Gyurcsány hibája. Sajnos csak egy rákos sejt a pártjuk Európa testében (az nem mentség, hogy más is). Könnyen gyógyítható lenne, csak orvoshoz (iskolába) kell menni. De a magyaroknak nincs hozzá akarata. Persze, sok van amire büszke lehetek, de sajnos azok már halottak. De maguk kínos pontossággal találják meg azokat a halottakat, akiket szégyellni kell, és őket állítják példaképnek. Ebben soha nem hibáznak. Maguk szeretik abba a hitbe ringatni magukat, hogy magyargyűlölők vagyunk. Ezzel védekeznek a vádak ellen. Gondolja meg, kinek és miért jó, gyűlölni a hazáját? (Kinek jó, hogy nincs kedve hazalátogatni?) Ha mégis, akkor annak komoly oka van. Például az, hogy én Európában akarok élni, maguk Ázsia elmaradott részén. Az is állandó vád, hogy csak pénzért, vagy kalandvágyból megyünk el. A harmadik okot, hogy tele a hócipőnk, azt nem is hallják meg. Nem egyezik a tévhitükkel. Maguk élhetetlen országot teremtettek, és még büszkék is rá. Miből gondolja, hogy undorom a magyar gárda és a jobbik láttán elillan, mert magyarok? Csak a szégyenem nő!
    Nyugodjon meg, senki nem a hazáját utálja. Az ott történtekkel, és az ott lakók viselkedésével, gondolkodásával nem ért egyet, vagy igen gyűlöli azokat. De nem az országot. Mert ami most otthon történik az bizony nem szerethető, és nem lehet vele szolidaritást vállalni. Nagyon szeretném büszkén vállalni magyarságomat, de ez Európában nem ok a büszkeségre. Mindazonáltal soha nem tagadjuk meg. De ha magyar szót hallunk, előbb figyelünk, ki beszél, azután szólalunk meg magyarul. Már nagyon sok kellemetlen meglepetés ért.
    Én szeretem, ha engem ítélnek meg, és nem általánosítanak hazám népével. Örülnék, ha a kettő fedné egymást, de az én álmom, és a maguk álma merőben más. Maguk nagyon sokat hazudnak maguknak. Ezt abba kellene hagyni.Én mindig tiltakozni fogok, ha igaztalanul vádolják magukat. De annak a vádnak igaztalannak kell lennie.

  • Kiszely Anna Mári

    „Ja, a rubovszki et. meg azt bírta a száján kimondani, hogy a demokrácia = a többség diktatúrája a kisebbség felett.”
    Ez már az ókor óta így van, a demokráciák sajátossága, még ha Ön nem is hallott róla! (általános iskolás tananyag)!

    „Most már teljesen nem vagyok képben,”…Ez látszik! Egyetlen demokráciában sem ment el a választópolgárok mindegyike szavazni, (bár pl. Írországban kötelező), tehát csak a választáson résztvevők többsége szavazott a Fideszre!

    „Teljesen tudathasadásban vagyok.” Nincs egyedül, de a többiek nem dicsekszenek ezzel!

    „ezeket el kell takarítani, mert megrontják az emberek lelkét és testét.” Önt is ezek rontották meg? 🙂 vagy már előbb romlott meg?

  • lelszi: „…tehát csak a választáson résztvevők többsége szavazott a Fideszre!” ezt meg honnan veszi? mert mintha a nemzeti választási iroda számadatai nem erről szólnának! pedig az nemzeti, tehát hihet nekik! sőt, az összes ellenzéki szavazat több volt, mint a fideszre leadott! ha vár egy kicsit, kikeresem a konkrét adatokat, azután nekikezdhet számolni. az is általános iskolai tananyag.

    na, megtaláltam. ugye türelmetlenül várta?
    1. FIDESZ-KDNP (52,77 százalék, 2.659.974 szavazat),
    2. MSZP (19,29 százalék, 972.119 szavazat),
    3. Jobbik (16,71 százalék, 842.306 szavazat),
    4. LMP (7,42 százalék, 373.957 szavazat).
    5. MDF (2,65 százalék, 133.712 szavazat)
    6. CM (0,90 százalék, 45.161 szavazat)
    7. MUNKÁSPÁRT (0,11 százalék, 5.537 szavazat)
    8. MSZDP (0,08 százalék, 4.031 szavazat)
    9. ÖP (0,05 százalék, 2.645 szavazat)
    10. MIÉP (0,03 százalék, 1.264 szavazat).
    ha még képes az elemi számtani műveletekre, könnyen kiszámolhatja, hogy a lényegi ellenzéki szavazatok száma 2.325.094. a különbözet + 334.880 a fidesz javára.
    2014-ben már rosszabb volt a helyzet:
    Fidesz-KDNP: 2.264.780
    Egyesült ellenzék: 1.290.806
    Jobbik: 1.020.476
    LMP: 269.417
    na most, mennyi is a különbség? 2.264.780 – 2.580.699= -315.919. ami, ugyebár, majd’ 700.000 fidesz szavazatvesztést jelent 2010hez képest. na, ebből magának hogy jött ki a szavazók többsége?

  • Avi ben Giora

    „Czine Ágnes vagy harminc éven keresztül aktív büntetőbíró volt. Ebből a pozíciójából került be az alkotmánybírák közé. A meghallgatása során csupán csak Szabó Szabolcs az Együtt képviselője próbált meg feltenni egy kérdést, nevezetesen azt, hogy „hogyan fog elszámolni lelkiismeretével, ha egyoldali jelöltként lesz alkotmánybíró”.

    – Mi a jellemzője egy „büntetőbírónak”? Vannak jutalmazó bírók is? A „vérbírókról” már hallottam, jó elvtársak voltak! Ön szerint az alkotmánybírák közé ügyvédeket vagy jogtanácsosokat kellene választani?
    – Az „egyoldali jelölt” kifejezés sajátságos, mivel mindig a hatalmon levő jelöl! A megválasztás egyoldalúsága hatásos lenne, ha a másik oldal is elmenne, szavazna, még ha az eredmény 100 igen-, 10 ellen szavazat lenne is! Így viszont nyugodtan mondhatják: egyhangúlag, ellenszavazat nélkül!
    – Végül egy vélemény: mindennek kb. annyi köze a fasizmushoz mint a helyüket a buszon át nem adóknak.

  • lelszi: bocs, de avi bennek jobb dolga is van, minthogy az ostoba beszólásokat olvassa.
    ” Mi a jellemzője egy “büntetőbírónak”? Vannak jutalmazó bírók is?” nem kellene a tudatlanságát ilyen jópofisággal álcáznia, nézzen utána a büntetőbíró fogalmának, biza, létezik ilyen.
    „Büntetőbírót ítélt el csütörtökön nem jogerősen a Debreceni Törvényszék:…”
    az alkotmánybírák, biza, nem árt, ha rendelkeznek jogi végzettséggel, mivel egy kőfaragó és balett táncos valszeg csak a kötőszavakat értené meg egy előterjesztésből.

  • Ilanfair es Ille mar valaszoltak-nagyon ertelmesen-
    Csiszer Lorant es Fenyvesi Gloria gyulolkodo
    postjaira,megsem tudtam megallni,hogy ne tegyek
    ra egy lapattal.

    A zsidok demonizalasa nem uj jelenseg,ma azonban
    igyekeznek „magyarazni a bizonyitvanyt”.
    Igaz,meg mindeg emlitik{a jobbikban is}
    a vervadakat{lasd Tiszaeszlar}-maszlagok,amivel
    hulyitettek a primitiv jo nepet,es „Cion bolcseinek
    jegyzokonyve”t- a „zsido vilaguralom”rol.

    A kulonbseg – talan csak annyi, hogy ma a zsido
    allam,amely-polgarai vedelmeben-pofan vagja
    ellensegeit- lett kinevezve satannak.

    Sajnos, vannak „agyon liberalisok” is, akik nem
    latjak a faktol-az erdot.

    Mit nekik a nepirtas Szudanban,a millionyi halott
    es menekult,
    Irakban,Sziriaban es a vilag tobb pontjan-
    Izrael a „nepirto” aki „fenyegeti a vilagot”.

    Kuldok Csiszer urnak es Fenyvesi asszonysagnak
    egy kis ismeretterjesztot Hamasz barataikrol,
    talan{bar nem vagyok biztos benne}megismerik
    oket -es-talan- megertik,mi is tortent Gazaban.

    http://cikkek.soti.ca/hamas-in-their-own-voices.html

  • izraeli: kár a fáradtságért. egyik nevezett se ért angolul, és a szövegaláírás pedig, mint tudjuk, a gaz zsidók hamisítása…

  • Csiszer Lóránt

    Ille: honnan gondolja, hogy nem beszélek angolul? Idióta …

  • csiszer lóránt: mivel még magyarul is hibásan, logikus…amúgy a jó édes anyukája az idióta. következik ez abból, hogy magát megszülte.

  • Ille

    – Nem szándékozom egy hívatlan prókátorral vitázni, mivel az észérveket úgysem fogadja el!
    – Magának sem ártana a Blikk helyett elolvasni Czine Ágnes életrajzát, Avi ben Giora most olvassa, azért nem ér rá!
    – „kőfaragó és balett táncos valszeg csak a kötőszavakat értené meg egy előterjesztésből.” Ezt maga jobban tudja, csak maga páva táncos!

  • Csiszérből kibukott a csiszár.
    A ló.
    Hehehe

  • Csiszér fogd be a szád mer kilóg a ló.

  • Ahogy olvasom Lelszi elböffentéseit , rámtör az ideglelszi.
    Tán ezzé van hogy félúton abba is fejeztem.
    Lelszi négy mondata olyan nekem mint mástól negyven.
    Vagy négyszáz.
    Napszaktól függően.

  • Olyan lehet ez a Csiszárló mint a Pandacsöky Boborján :
    – És mondd Boborján. Hány nyelvet tudsz ?
    – Én ?
    – Háppersze Boborján. Mennyit beszélsz ?
    – Hát olyan háromszázezeret…

  • Talan ez nem tartozik szorosan a temahoz,de megis.
    A bator ujsagirono felvetelei,aki az Iszlam Allamba
    latogatott,testkozelbol tapasztalni- es beszamolni
    a mindennapokrol.

    A riport francia nyelvu{amit en sem tudok}- de angol
    forditassal, amit-szerencsemre-ertek.

    Feltetelezem,hogy a KMH-ban vannak tobben-akik
    mindket nyelvet ismerik.

    A film valamennyire betekintest ad, mi var
    Europara {az egyeni szabadsagot,es a nok helyzetet
    illetoen}- amikor az europai onkentesek visszaternek
    az Iszlam Allambol.

    https://www.youtube.com/watch?v=1TkuAIKoI28#t=13

  • Fenyvesi Glória

    A HAMASZ-nem egyenlő a sok arab gyerekkel, nővel…
    Mint ahogy bármely ország hadserege az ott élő gyerekekkel, nőkkel,civil lakossággal…Pláne, háborúban…

  • Fenyvesi Glória: A Hamasz kijelentette, hogy Izraelt eltüntetik a Föld színéről.
    A másik hír, hogy még sosem volt ilyen magas palesztinok között a Hamasz elismertsége.

    Melyiket tudja cáfolni? Kérdezze meg orvosát és gyógyszerészét.
    Maga azt is elvárja Izraeltől, hogy engedjen egy független Palesztinát, amelynek vezetésében többségben lenne a Hamasz. Az a Hamasz, amely el akarja pusztítani Izraelt, és nem ismeri el Izrael létét. Nem gondolja, hogy Izraelnek fegyvert kéne adnia a palesztinoknak? Vagy egyszerűen öngyilkosnak lenniük, hogy szegény palesztin gyerekek örülhessenek végre valaminek?
    A Hamasz nem katonaság. Terroristák csapata, akik csak zoknival a fejükön merik vállalni arcukat. Háborújában semmi becsület nincs. Mindent a célnak rendel alá. Miért vár el a védekező féltől többet?
    Ennek ellenére mégis sokkal becsületesebbek.
    Már kérdeztem: maguk szerint Obama ne szóljon bele Orbán rabszolgatartó rendszerébe. Maguk mi francért szólnak bele Izrael dolgaiba?
    Maguk megkérdőjelezik a világ nagyhatalmának a jogait, de nyakló nélkül beszélnek bele mindenbe. De a szemellenzőhöz bezzeg ragaszkodnak. Még az is érdekelne, hogy a nőket sz@rba sem vevő, állatnak tartó embereket miért tetszik annyira védeni? Csak nem férfi Glória álnéven? Tudja mennyi joga van ott egy nőnek? Menjen férjhez egy Hamasz „katonához”, és nyugodjon vérében. Bocsánat, békében!

  • lelszi: ha ezt a pávatáncos dolgot részletezné egy kicsit, mert innen nézve jó nagy marhaságnak tűnik 😀
    észérvekkel operálna? maga? ez valami új!
    a prókátor pedig fogadatlan, a vendég az, aki hívatlan. lélfai, maga teljesen reménytelen…

  • fenyvesi glória: mondja, melyik szót nem értette a magyarázatokból? olyasmit szajkóz, aminek az égegyadta világon, semmi köze se az értelemhez, se a valósághoz!
    vagy képtelen felfogni, hogy HAMASZ maga a vegytiszta terror? mondja, miért erőlködik?
    egyértelműen rasszista és antiszemita indítékúak a hozzászólásai! olvassa végre el a MODEM-et, és értelmezze!

  • Gloria „urholgynek” es baratainak,
    hogy tanuljanak valamit-a Hamasz neveleserol

    http://cikkek.soti.ca/hamas-kid-abuse.html

    s://www.youtube.com/watch?v=mFcC-yeW3Vg

    http://dzsihadfigyelo.wordpress.com/animaciok/

  • llanfair:
    A dolog furcsasága csak abban van hogy Izráel ADOTT fegyvert a palesztinoknak , pontosabban az akkoriban frissen megalakult kialakulófélben lévő Palesztin Állam rendőrségének.
    Kalasnyikovokat adtak , amiket korábban vettek el valami egyiptomi meg egyébb egyenruhás csirkefogóktól, akiket abban a tévhitben tartottak agyament elöljáróik, hogy éppen háborút viselnek a Világ egyik legerősebb hadserege ellen…

    Namost ez nagy hiba volta Izrael részéről, mert később ezek a palesztin ál-rendőrők rálőttek az ajánék Kalasnyikovjaikkal az izraeliekre.
    Bár..végülis..ha nem adtak volna nekik , valahonnan csak beszerezték volna.Merthogy annyira vágynak izraelieket gyilkolászni.
    Tehát tökmindegy.

  • Geyza: Hát, nem mindegy. Legalább szenvedjenek meg a fegyverekért.
    Ha eggyel kevesebb, vagy rosszabb minőségű, már megéri.
    Nem mondtam, hogy nem hibáznak Izraelben. Tettek már olyan szerintem értelmetlen nyilatkozatot, amiből a mai napig él ez a jobbikos bagázs. Nem tudom hiba volt, vagy fricska? De muníció az antiszemitáknak.
    Azt nem értem, hogy az Európát, Izraelt és Amerikát elpusztítani akaró erőt, hogy a fenébe támogathat európai. Ilyen hülye ember nem lehet. Komolyan gondolják, hogy őket nem bántják majd? Ha valami tragédia folytán meglesz az akaratuk Ázsiában, nem fognak békében élni, mennek tovább és tovább más célok felé. Lehet, hogy a nyugat nem jó. De most, a legjobb alternatíva. Tudom, Magyarország igényeihez közelebb van a kelet, mint a nyugat. Ez baj! De amit Fenyvesiék képviselnek, az ostobaság és öngyilkosság. Ha annyira vágyik a csadorra és a nők semmibevevésére (vagy a halálra), miért nem megy el Iránba? Ha utálja a civilizációt, irány Szibéria. Bár egy kicsit vár, és már a helyébe jön.
    Nem vagyok Izrael fan. De utálom, mikor kipécéznek egy népet, és őket hibáztatnak mindenért. A SOTE-n dolgozott egy izraeli állampolgár, aki az izraeli diákok útját egyengette. Ezek a diákok arab és izraeli diákok vegyesen. Izraelben laktak és izraeli ösztöndíjjal. Kedves segítőkész családos ember. Hazalátogatott, és egy kávézóban felrobbantották. Ha a jobbikosok emberből lennének, megkérném őket, magyarázzák ezt el. Legalább maguknak, mert én nem foghatom fel. Ez egyszerű gyilkosság, amit nem lehet megmagyarázni. Ezek nem katonák, hanem gyilkosok. Állítólag, keresztény Glória a gyilkosoknak nem tud megbocsájtani. Kivéve, ha zsidókat gyilkolnak? Nagy zűrzavar van a fejecskéjében, és nincs vele egyedül. De mindig van néhány szarházi, aki kihasználja ezt a sötétséget.
    Nagyon szeretném, ha Írország egyesülne, mert látom az íreknek fontos. De nem a terror fegyverével, mert a terror az ártatlan embereket sújtja. Eredményt pedig nem hoz, csak fájdalmat.

  • llanfair: valami ilyesféléről ír tom clancy: az utolsó parancs c. könyvében – mármint az összes igazhitűt egy hatalom alatt egyesítő ország megalakításáról. igaz, hogy az iráni kezdeményezésre indul, de első vazallusa iraq, azután az összes többi – sztán végződésű állam, beleértve a volt szovjet utódállamokat is. rémálom.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Minden gyilkosságot elítélek, bárki sérelmére is követték el azt. Maguk úgy állítják be a jobboldalt, mint a megtestesült ördögöt, csak mert van pár bunkó ott is mint mindenhol. Azt mondja, hogy ráesek egy bizonyos népcsoportra … mutasson nekem ezen a beszélgető felületen egyetlen arab terroristát is, vagy kimondottan arab párti hozzászólót, mert ilyet nem láttam és elmondom neki is, hogy mi a bajom velük … de ha nem vette volna észre, akkor itt nincs ilyen személy. Magamnak meg hiába morgok … minek az? Kinek mondjam? Különben is, amikor valaki a terror fegyveréhez nyúl, bár nem az én fajta megoldásom, legtöbbször a végső megoldáshoz nyúl, amely számára maradt, legyen az a valaki baszk, katalán, skót, ír vagy éppenséggel székely. Talán ha Önök nem az egyik felét fújnák a történetnek, akkor én sem a másik felére emlékeztetném Önöket. Ha a bunkóságot nem fasizálódásnak titulálja Barna Gergely, akkor hozzá sem szólok az íráshoz, nincs nekem arra annyi időm. Nem mintha a fasizmus, fasiszta kifejezések rám lennének jellemzők, kivéve Önök szerint, de akkor már ne tévesszenek össze a bunkókkal.

  • Csiszer Lóránt: Nem magáról írtam most, de ahogy az öreg suszter mondta, így sem rossz. A terror nem lehet sem első, sem utolsó megoldás. Becsülöm az IRA-t, hogy abbahagyta. Remélem a kiszakadt illegális sejtet is megszüntetik, mert nem megoldás ártatlan emberek meggyilkolása.
    Miért nem tudja kimondani a véleményét az arabokról? Én sokszor becsempészem mondanivalómat, amiért sokszor megrónak, mert nem oda tartozik. De én elmondtam, és azért válaszolni is szoktak, tehát meghallják.
    Mindenről írhat kulturált véleményt. Majd a moderátor morog, de ez nem baj. Az Ő vérnyomását is karban kell tartani. Idáig mindenről elmondtam a véleményemet, de még élek. Ha a „zsidózásért” teljes mellel kiáll, az „arabozásért” miért nem mer? Persze az utóbbi veszélyesebb, mert ők még megsértődnek, és a demokrácia keretei között üldözni fogják, mint egy dán karikaturistát.
    Megpróbálom még egyszer: Nekünk itt jobboldali kormányunk van, és megelégedettségünkre szolgál. A magyar jobboldallal nem vagyok elégedett, de annak a jobboldalnak semmi köze ehhez a jobboldalnak.
    Sajnos 2014 szeptember 25. 11:50 de. történt beszólása miatt, nem tudom kultúrembernek nevezni. Az még Kövérnek is becsületére válna. Én szégyellném, és nem győznék bocsánatot kérni.

  • Glóriának és minden arab imádó antiszemitának kívánom,hogy a női egyenjogúság bizonyságául leány gyermekeik és unokáik arab országok törvényei szerint legyenek csiklótlanítva.
    Más:Ha egy izraeli zsidó anyát megkérdeznek ,mit szeretne nevelni a fiából?A válasz sokoldalú: Mérnök,jogász,orvos, technikus, tisztviselő esetleg szakmunkás.Ugyanerre a kérdésre az arab anya egyszerűbben tud válaszolni: Sahid! Ami háborúban elesett hősi halottat jelent. Ugyanis a terror akciókban elesettek családjai tízezer dollárt kapnak.A fogságba esettek pedig havi fizetést a börtönben.Miből? Olaj dollárokból! Allah hu achbar!

  • Csiszer Lóránt

    Gyuri10: Csak az arabimádóknak vagy mindegyiknek? Csak hogy tudjam, hogy ingem vagy nem ingem …

  • Ez pont idevág! Ez senkit nem zavar?

    A svéd származású Daniel Friberg döbbenetesnek nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt „annyira izgatja egy békés szándékú írók és gondolkodók részvételével zajló kis létszámú gyűlés”, hogy még a beutazási tilalmat is képes elrendelni.
    André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője a Hír TV-nek nyilatkozva tegnap üdvözölte, hogy a magyar kormány nem támogatja azokat, akik faji vagy etnikai intoleranciát hirdetnek. Hozzátette ugyanakkor, ezek a csoportok az Egyesült Államokban kifejthetik a nézeteiket, az ehhez való jogukat ugyanis biztosítja az amerikai alkotmány első kiegészítése.

  • Ez pont idevág! Ez senkit nem zavar?

    A svéd származású Daniel Friberg döbbenetesnek nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt „annyira izgatja egy békés szándékú írók és gondolkodók részvételével zajló kis létszámú gyűlés”, hogy még a beutazási tilalmat is képes elrendelni.
    André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője a Hír TV-nek nyilatkozva tegnap üdvözölte, hogy a magyar kormány nem támogatja azokat, akik faji vagy etnikai intoleranciát hirdetnek. Hozzátette ugyanakkor, ezek a csoportok az Egyesült Államokban kifejthetik a nézeteiket, az ehhez való jogukat ugyanis biztosítja az amerikai alkotmány első kiegészítése.

  • Sapka van a fején!

  • Csiszer Lóránt

    lelszi: Elsőből is megértettük …

  • Csiszer Lóránt

    Lassú volt a gép, de a mindent tudó diszlexiás, sokszo akárhányszorra sem érti! 🙂

  • Csiszer Lóránt

    lelszi: Sokszo? Nem mondhatja ezt komolyan … Gondolom a moderátor meg nagyon gyors volt és hamar kiengedte mindkettőt … 😛

  • Talaltam egy erdekes cikket-egy jordaniai
    arab irorol- aki -milyen csoda-!-elismeri
    Izrael jogat osi foldjehez,es nem tartja
    a zsido nepet imperialista „terulet rablo”nak.
    Igaz, hogy elegge megszenved erte.
    Kirugtak az iro szovetsegbol, es megtagadnak
    tole minden kereseti forrast.
    Ha meggondolom, hogy az „izraeli diktatura”ban,
    szabadon, a Kneszetben- lehet uszitani
    a „palesztin nepirtas” ellen….

    Igaz, a jordan iro tudja,hogy orszaga lakossaganak
    majd 70%a „palesztin”.

    A cikk, mit tegyek-angol nyelvu.
    Bizom benne, hogy tobbsegetek megerti.

    http://www.algemeiner.com/2014/10/07/blackballed-jordanian-author-jews-have-a-right-to-the-land-of-israel/