Kis mai magyar kormányzati sajtószemle

2014 szeptember 27 12:01 de.7 hozzászólás

Kövér agymenése

Az egyre kevésbé tisztelhető Ház mestere jól érzékelhetően megint elfeledte bevenni a gyógyszerét, így még magához képest is elképesztő dolgokat tudott összezagyválni. Az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke egy XX. kerületi lakossági fórumon eresztette el magát. Az egy dolog, hogy páni félelmében az általános sületlenségeken túl, nagy részben a patás ördöggel magával foglalatoskodott. Igen, ennek a szerencsétlen nyikhajnak még mindig csak az idióta Gyurcsányozásra futja. Ilyeneket tudott elereszteni a régi megbízható elvtársáról: „Gerő Ernő piszkos reinkarnációja Gyurcsány Ferenc”, „Plakátragasztónak sem lenne szabad odaengedni egyetlen párt közelébe sem Gyurcsány Ferencet” és „a magyar demokrácia totális csődje és mélypontja, remélem, ennél mélyebbre nem jutunk, mert azt már nem lehet demokráciának nevezni”. Mondjuk, ami most van, azt már régóta nem lehet annak nevezni.

Majd azt  találja felöklendezni, hogy „A volt kormányfő az értelmiséginek nevezett emberfajta mélypontja”. Na, itt meg is állhatunk egy polgári szóra. Nem, nem azért, mert el akarnám dönteni, hogy a magyar politikai életben ki az igazi mélypont – szerény meglátásom szerint ez igen csak ideiglenes cím, lévén jönnek újabb és újabb szörnyűséges példák ( a magam részéről most az új külügyérünkre szavaznék) -, még azt sem, ő, vagy a volt ME áll-e közelebb a címhez. Csak és csupán az „értelmiséginek nevezett emberfaj” kifejezés okán. S még csak nem is azon a bődült tudatlanságon, hogy emberfajnak titulálja, hanem a „nevezett” -en. Igen, igaza van köteles Lacának, hála régi megbízható elvtársainak, a mai magyar értelmiség döntő hányada csak annak neveztetik, látván az un. értelmiségi vérfrissítés termékét, mely a „deklasszált polgári és kis-polgári értelmiség helyett” a munkások és parasztok gyermekeit hozta helyzetbe. Azt azonban meg kell jegyezzem, hogy erre célzást tenni neki sem joga, sem oka nincs, lévén nem csak kedvezményezettje, de egyben katasztrofális eredménye is e vérfrissítésnek!

 Az LMP össze-vissza beszél. (most tekintsünk el attól, hogy egy párt, mint olyan, sehogy se tud beszélni, nemhogy össze-vissza)

Egy mai hír szerint a II. kerületi önkormányzat nyilatkozatban közölte, hogy az LMP nincs tisztában a tényekkel és összevissza beszél. Mert szerintük még azt sem tudják, hogy hol volt a katonai akadémia.

Igaz, ez még közel sincs ahhoz, hogy néhány napja Kósa Lala a Klubrádióban osztotta ki az USA első emberét. Melynek során kijelentette „Obama nem is tudja, hogy melyik Magyarország legnagyobb városa”. Miért, Kósa Lalatán tudja, mi Washington fővárosa? Hát még, melyik legnagyobb városa?

 Lázár feltáró vallomása

„…a tanácsadást nem haveri mutyinak tekintem. Magyarul olyan emberek véleményét veszem figyelembe és tanácsait kérem ki, akik tudnak segíteni, vagy van véleményük, meggyőződésük, még akkor is, ha nem egy politikai gyékényen árulnak velem. Arról soha nem akarok lemondani, hogy velem teljesen ellentétes nézeteket valló emberekkel rendszeresen beszéljek vagy véleményüket kikérjem” – egy interjúban így reagált a főminiszter Lézer Jankó azokra a felvetésekre, hogy „hogy nem kellene Zoltai Gusztávot tanácsadóként alkalmazni: Azt a Zoltait, akit a Fideszen belül is rengetegen támadnak, ráadásul a pletyka szerint a MAZSIHISZ éléről is csúnyán távozott a szervezet pénzügyi átvilágítása után”.

Az még csak-csak, hogy a magyar zsidóság egyik volt vezetőjét „nem egy politikai gyékényen árulnak velem” –ként emlegeti, de hogy büszkén vallja, hogy: „velem teljesen ellentétes nézeteket valló” (mentségére legyen szólva, hogy azért még embernek tekinti!!), na, ez már igen csak karakteres megnyilvánulás!

 Az 5. számú már megint gátlástalanul vagdalkozik

„…amúgy az Egyesült Államokban törvény tiltja az ilyen típusú finanszírozást” – így ír a mi derék fő-CÖF-kás birka menetelőnk (azoknak, kik nem tudnának ebbéli tevékenységéről, tájékoztatásul megírta: „a legközelebbi Békemenet során szerintem elsétálunk a maguk követsége elé is”) mára rendelt Álláspontjában, melyben a hazai civilek norvégok – bocsánat, vikingek – által történő támogatásáról rántja le a leplet.

Azt csak remélni merem, hogy az USA ügyvivő nem olvassa a MN-et, mert amúgy fenyegetésként is értelmezhetné ártunk és qurmányunk  e béli tevékenységét. Gondolom, azonnal megkettőzné az őrséget a nagykövetségen, mivel ez a CÖF annyira félelmetes, hogy csak na!

Amúgy Bayer derék elvtársai nem kis pénzekkel támogatnak az Egyesült Államokban székelő civil szervezeteket, ráadásul igen csak politikai célzattal. Nem igazán tekinthető másnak a (pontosabban az egyik) bostoni magyar szervezet jelentős megprezentálása, még akkor sem, ha a cél Őfenesége díszdoktorítása volt!

Szemlézett: Róna György

7 hozzászólás

  • Kedves István!
    Az „LMP össze-vissza beszél” résznek a poénját lehagytad!
    Ártunk és qurmányunk potentátjaitól bárkinek földrajzi tudatlanságáról beszélni igen magas-szintű pofátlanság, hiszen ők nap mint nap tesznek tanúságot arról, hogy fogalmuk sincs arról a földrajzi fogalomról, hogy: Közép-Európa! =)) Nem múlik el nap, hogy – elsősorban a daliás 2/3isten, de őt majmolva az elvtársai is, sőt a média zöme is – ne emlegetnék úgy Közép-Európát, hogy ne lenne egyértelmű, hogy nem tudják ennek része (hogy finoman fogalmazzak, de sok vonatkozásban a zöme!!!) Németország! =))

  • ronagyuri: megbuktam 🙂 meg tudsz bocsájtani a plágiumért?

  • Ne már, hisz tudod – mert többször mondtam – csak megköszönöm, ha terjesztitek a gondolataimat! =))

  • Miért most még nem üzentünk hadat az USÁ-nak?
    Ez egy kedvelt magyar foglalatosság…
    A következő lépés mindenesetre logikusan ez kell, hogy legyen.
    Berendeltük az ügyvivőt – aki lényegében a nagykövet – esetleg még belefér egy-egy jegyzékváltás.

  • „Nagy bajba került az Egyesült Államok, rosszul mérték fel Obamáék, hogy kibe kötnek bele.
    Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciai helyettes államtitkára pénteken bekérette André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt a magyarországi civil társadalom helyzetéről Barack Obama amerikai elnök beszédében elhangzottak, valamint az ügyvivő csütörtöki televíziós interjújában elmondottak miatt.
    Ez a falat most a torkukon fog akadni, az már biztos. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Az a helyzet, hogy a kormány álláspontja szerint a civil társadalom megfélemlítésével kapcsolatos amerikai állításoknak nincs ténybeli alapjuk.
    Sőt, a minisztérium szerint a magyar-amerikai szövetségesi viszony szellemiségével összeegyeztethetetlen, hogy amerikai részről olyan országok között sorolták fel Magyarországot, amelyek “a civil társadalom működését és a demokráciát illetően egyértelműen eltérő kategóriába tartoznak”.
    Remélem, lesznek majd szankciók is, és ha azok sem térítik jobb belátásra a jenkiket, akkor katonai erővel lépünk fel ellenük. Ezek csak az erő nyelvén értenek. Majd mi megmutatjuk nekik, hogy mi az a szabadság!”
    444.hu

  • Kiszely Anna Mária

    Ja, az „előző hadüzenetekből” is milyen jól jöttünk ki. Na ugye! Lesz itt rend, kokit és sallert oszt a felcsúti tahó! Innen is köszönöm, hogy megboldogítja a gyerekeim és az unokáim életét. Ezek a psziho- és szociopaták nem arra játszanak, hogy kirakjanak bennünket mindenhonnan???? Utána meg mondhatják, hogy nem mi léptünk ki, hanem a tudjukkik voltak akik támadják a nagyonnagyonnagymagyarokat.

  • Göllner András

    Kösz Pista, hogy röviden bemutattad milyen sovány a kövér…pár évvel ezelőtt még azt hajtogatta, hogy a Gyurcsány felér egy HIV fertőzéssel, vagy azt, hogy EU tagságunk felér a trianoni hátbadöféssel. Haverja, a Kerényi, aki ma is Orbán főtanácsadója, azt jósolgatta, hogy azon a helyen ahol az Obáma lakik, rövidesen kecskék fognak legelni, és nekünk Magyaroknak inkább az irániakat kell támogatnunk mint az amcsikat. Kár hogy nem jár errefelé Kanadába ez a két fiú – jól megráncigáltatnánk a bajuszukat a fiataljainkkal. Ők mért nem utaznak ide kőrösi csomagolni ? Jöhetnek otthonkába, az sem baj. Érted ?