A KDNP születésnapjára

2014 szeptember 28 7:33 de.25 hozzászólás

70 éves a KDNP, ami se nem keresztény, se nem demokratikus, se nem néppárt. Hát akkor, mégis, mi? Megmondom: 70 éves korában bizonyos, nem eléggé munkára fogott agyú –  vagyis renyhe agytevékenységű – emberek kezdik az időskori elhülyülés jeleit mutatni. Na, ilyen a KDNP. Mondjuk, erről az ünnepi beszédet mondó Vezér mosolya is sokat elárul…

kdnp születésnap

Orbán Viktor a KDNP születésnapján

 Amikor felsírt az újszülött, csodájára jártak a  rokonok: milyen picike! Hagyd el, majd megnő!  Látjátok? Tiszta apja!  Nos, a csecsemő maradt kicsi,  fejlődni se fejlődött semmit, se méretben, se é é  értelemben, de, hogy tiszta apja lett, az kétségtelen!

Hülyéskedik ez az ember, vagy csak megint nem  tudja, mit beszél, amikor dicshimnuszt zeng egy arra érdemtelen csoportocskáról?

 Igen csak zavaros beszély,

De van benne rendszer,

S az még elrettentőbb,

Mint a zavar maga!

„Mint ismert, Orbán Viktor szombaton a Kereszténydemokrata Névpárt ünnepi választmányi ülésén szónokolt. Hogy? Eltévesztettem volna a Tömjény Sonyi féle gittegylet nevét? Nem, kérem szépen, egy ilyen statisztikailag is mérhetetlen pártocskát néppártnak titulálni több mint barokkos túlzás. Arról nem is beszélve, hogy – mint azt naponta megtapasztalhatjuk – kereszténynek is csak erős túlzással, de demokratának végképp nem nevezhetők.

Vezérünk a még tőle is elképesztő mennyiségű tudatlan, arrogáns és pofátlan hablaty során – úgy odavetett „jelzőként”- egy igen durva, az európai kultúra ellen elkövetett blaszfémia is a nyelvére tolult: „a kereszténydemokrácia nagyjainak, Robert Schumannak vagy Konrad Adenauernek a gondolatai ma nem minősülnének politikailag korrektnek”.

Nos, túl azon, hogy Schumann mennyire kereszténydemokrata – ez még az MRP esetén is véleményes, cserébe egyértelműen köztársaság párti!!!  – az bőven hagy kérdéseket maga után, sőt azon is van mit elgondolkodni, hogy Adenauer kancellár kereszténydemokráciájának mi köze lehet a KDNP-éhez, biztos vagyok benne, hogy a daliás 2/3istennek – ismerve elképesztő műveletlenségét – lövése sincs a két politikus gondolatairól. Arról meg végképp, hogy mik lehetnének az ő gondolataik arról, amit ő itt művel!

Persze, ha kiragadjuk a kijelentést a szövegi kontextusából – hisz a szöveg valahogy így folytatódott: „Ezért nem kell a kereszténydemokratának megijedni akkor sem, ha a liberális szekta főpapjai egyre hangosabban követelik kiközösítésünket”- hagyva a megfogalmazás bornírtságát (kezdve a főpapozástól, az többes szám első személy használatáig) a mondatban van igazság. Nevezetesen, ha ismerné a két politikus gondolatait pl. Európáról, akkor azok és az ő idétlen hablatyai közötti feloldhatatlan ellentmondás valóban egyértelmű voltát még ő is érzékelhetné!

A Fideszes dogmák szerint az igaz barát csak a jót látja meg a barátaiban, s ha nincs, akkor keres! Ártunk és qurmányunk Bölcs Vezére igaz barátként beszélt Orbán Viktor a KDNP ünnepi választmányi ülésén.

Az igazsághoz tartozik, hogy az alaphangot már azzal is megadta, hogy szerinte: „A KDNP nagy, jelentős, befolyásos párt a közéletben.”. Ami azért lássuk be még túlzásnak is sok!

Az igazi humor-harold voltát azonban a politikai korrektség körüli agymenése során mutatta meg. Megtudhattuk, hogy Őfenesége szerint: „A politikai korrektség olyan taburendszer, amely megfoszt az őszinte beszédtől, az innovatív gondolkodástól. Meg kell találni a politikai korrektség dogmarendszerétől függetlenítve az új magyar államot.”. Hát mit mondjak, ebben azért van némi ráció. Legalább is annyiban, hogy az ő és pribékjei „őszinte beszédükben” a politikai korrektségnek még a látszatát is kerülik.

S azt sem igazán lehet tagadni, hogy abban is van nem kevés igazság, hogy sem politikailag, sem közgazdaságilag nem nevezhető korrektnek – igaz, a daliás 2/3isten a „liberális demokrácia”kapcsán emlegette – az, amivel büszkén dicsekszik, hogy „képes volt nekimenni a rezsiszámláknak, megoldani a devizahitelesek problémáit, belenyúlni a devizaszerződésekbe, kimenekítette az önkormányzatokat az adósságcsapdából, s kitűzte célként a teljes foglalkoztatottságot”–Róna György jegyzete.

Ráadásul még csak nem is igaz, amiket állít, de legalább nem használt fejedelmi többest, kizárólag a saját nagyságától eltelve adta elő a hazugságait..

Habár az utóbbi időben minden választási plakáton a KDNP logója van elől, mintegy hangsúlyozva, ki is a pártszövetségben a nagyfejű. Van benne valami: a Lajtán túl a pártszövetségek belső protokollja meghatározza – komoly alkuk után –  a médiabeli és egyéb vizuális felületeken való megjelenésben a pártszövetséget alkotók nevének/logójának megjelenési sorrendjét. Ugyan, milyen alkupozícióban lehetett Semjén Orbánnal szemben, hogy elérte, a KDNP logója legyen elől, ami azt kellene, hogy sugallja: itt mi vagyunk a janik, a Fidesz csak mögöttünk következik! Kérdeztem már máskor, máshol: mit tudhat Semjén Orbánról, hogy a Vezér azt a 2010-es kijelentését, mi szerint ők segítették hatalomra a Fideszt, mivel ők adták az egészhez az észt, a Fidesz csak az izmot, mind a mai napig nem torolta meg? Ennél sokkal kevesebb dehonesztálásért már tüntetett el embereket a süllyesztőben! Persze, ha bele gondolunk, hogy olyan sok ész nem kellett egy nulla választási- és kormányprogram kitalálásához, akkor megértem Orbán álláspontját: hadd játssza az eszét ez a kisgyerek, ő csak a kardom végén a bojt, díszes ugyan, de teljesen értéktelen…

25 hozzászólás

  • Hogy mi a KDNP, az nagyon egyszerű: egy idegen állam a Vatikán, érdekképviselője a magyar államaparátusban, opus dei-esekkel, jezsuitákkal. Feladata annak biztosítása, hogy Magyarország ne legyen szekuláris, pluralista, demokratikus állam; a róm. kath. egyház világi hatalmának biztosítása céljából. Trón és oltár szövetsége.

  • Kiszely Anna Mária

    Hát ennél, „A KDNP nagy, jelentős, befolyásos párt a közéletben”, már nem bírtam tovább olvasni, mert ez olyan égbekiáltó hazugság, hogy nincs is rá kifejezés.Hát ez a tróger pofázik, amikor azt sem tudja, hogy milyen vallású??? Egyébként nem is kellene a vallással politikailag foglalkoznia, mert semmi köze hozzá.

  • anna mária: orbánnak nincs vallása – hacsak a mammon imádatát nem tekintjük annak. a KDNP-nek sincs vallása, mert hát, keresztényinek nevezni eddigi megnyilvánulásait barokkos túlzás lenne.
    vegyük olybá, hogy a Kedves Vezető akkor és ott – gyógyszerei hatásának vesztése okán – nem igazán tudta, hogy mit beszél. nem ez volt az első, és attól tartok, nem is ez lesz az utolsó.
    azon felül, ha jól tudom, jobb helyeken a politikának és a vallásnak semmi köze egymáshoz. mondom, jobb helyen. orbanisztán nem jobb hely, különös tekintettel a szekularizációra.

  • Kiszely Anna Mária

    Hát jobb helyen a vallás magánügy. Ha valaki szereti a papokat gazdagítani, ő maga meg azt hallgatni, hogy milyen „krisztusi” dolog szegénynek lenni, ám tegye. Félreértés ne essék én hívő ember vagyok, de nem vallásos. Isván biztosan érted a kettő közötti különbséget.

  • anna mária: értem. azon felül, hogy a hit és a vallásosság mindenkinek magánügye – hiszen belül, minden látványos külsőség nélkül gyakorolható – az olyan hazug vallás, ami jogot ad az istenük és a hívők közti KÖZVETÍTŐnek, hogy nevében feloldozást adjon, vagy penitencia ellenében megbocsássa a delikvens bűneit – amit azután az a penitencia lerovása után újult erővel, gond nélkül ismét elkövet – ugyan, milyen hitre érdemes?

  • Kiszely Anna Mária

    István: Semmilyenre. És nem beszélve a sok mocsokságról, aljasságról és álnokságról, ami a „papi ruha” alatt elfér. Egyébként is undorodom ha látom, vagy hallom, hogy „egyneműek” együtt élnek, természetesen az Isten nevében. És ülnek a vagyonon!!!!! Sehol nincs a bibliában leírva, hogy a pápa az Isten földi helytartója. De az le van írva, hogy faragott bálványt ne imádj. Elnézésedet kérem, hogy egy kicsit „beljebb” mentem.

  • Fenyvesi Glória

    A megtéréskor megbánja bűneit a hívővé lett ember.
    Amit Isten megbocsát…
    (Emberi mércével én pl. nem bocsátanám meg a gyilkosságot…)
    És a Krisztusi szeretet ara ösztönzi, hogy ne kövesse el újra…

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    erről a pártról mindig Torgyán Józsi bá’ parlamenti üvöltözései jutnak az eszembe! Kitörölhetetlenül… Mondta, mondta és folyamatosan, amíg a hallgatósága agyilag elzsibbadt vagy ki/elsurrant… esetleg még időben kikapcsolta a tévét/rádiót.

    Bocs’ nekem Józsi bá’ „ugrik” be…
    No Ő is ügyesen, összeordított magának egy akkora házat. Jó, ha körbe tudja majd járni. Talán azt is megéli, hogy idegenvezető kell „nékije” a bejárásához (( 🙂 ))
    Mindez persze jó helyen. Tudta, hol és mennyit kell ordítoznia a vételár kicsengetéséhez. No igen, amikor ez MÉG téma volt, ügyesen mondogatta, hogy a valahai ügyvédi juttatásaiból, fizetéséből telt erre.
    Bocs’ nem hittem el akkor sem, most sem. De ez mit sem változtat a tényen. Jó egymásra találtak – Döbrögivel.
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Hú, bocsánat – nagyon mellé lűttem!!!!
    (( 🙁 ))
    Szégyenletem magam…
    G.B.
    (( :O ))

  • Georgina Bojana

    Most viszont az ide illőt írom. Ők akarták bezáratni a vasárnap nyitva tartó üzleteket. Mondván, Isten ellen való, hogy hétvégén az emberek többsége dolgozik, vagy ezekben az üzletekben ténfereg.
    Akkor is nagyon felháborodtam, mert sokan csak úgy kaptak munkát, hogy hétvégi kisegítőként. Azok az emberek miből élnének meg?
    Az is igaz, Ausztriában valóban nem dolgoznak sok üzletben, zárva van.
    De ott mások a bérek…
    (( 🙁 )) mint itthon.

  • Kiszely Anna Mária

    Fenyvesi Glória: A bűnbocsánat az a bűnbánóra és az Istenre tartozik. A pap elvtársnak semmi köze hozzá. Ezt csak ők terjesztik magukról.

  • Fenyvesi Glória
    2014 szeptember 29
    4:46 de. Hány éves maga, hogy hísz a mesékben?

  • Georgina Bojana: Zárják be az üzleteket, helyes. De a mentő, tűzoltó és rendőrállomásokat is. Nem legyen sport és színház. Természetesen a tv-t is szüneteltetni. Ezek után nem kell tömegközlekedés sem, mert ha hiszik ha nem, Ők is emberek (jó, nem mind). Még hazaküldjük a katasztrófavédelmet és az egészségügyi dolgozókat, mert Ők is Isten teremtményei, és az Ő családjuk is megérdemli aput és anyut hétvégén. Még a szállodásokat és más vendéglátókat is hazaküldjük, mert utazzunk és együnk hét közben. Az autómentő se dolgozzon, majd hétfőn megjavítja. Két gyereke van, menjen velük focizni (az most olyan hazafias). Sőt a kormánytagokat védő hadsereg is maradjon otthon, kibírja azt az egy napot hetente a bunkerben a félősebb.
    A „neresek” is menjenek haza, mert ők is emberek (na jó, ők nem biztos). A cöf pedig csak hét közben vonuljon. Ők nem érdemlik meg a vasárnapot, de Isten pihenőnapján ne legyen az a bagázs a látótérben. Folytatnám, de kedvenc sorozatomat idézve, hova vezetne ez? Megyek, veszek be gyógyszert. Semjénék követhetnék a példámat.

  • Kedves Ilanfair!
    Nem szeretném, ha a boltokat hétvégére bezárnák.
    Pontosan ezt írtam, hogy sokan ezért veszítenék el a minimális megélhetésüket.
    Médiában, szerkesztőségben dolgoztam egész életemben. Nem volt téma, gond, hogy karácsony másnapján be kellett mennem, sőt új év első napján is.
    A leányom kereskedelemben dolgozik, ezt szokta meg, így fel sem merül(het) benne az, hogy ő is betartja a szünnapot.
    A kereskedelemben vannak olyan boltok, ahol az „ünnepi dagonyázás” szóba sem jöhet!
    U.ez vonatkozik az egészségügyre, sőt több munkakörben dolgozókra.
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • Georgina Bojana: Nagyon alul értékelsz. (( 🙁 )) Értettem. Azért jeleztem a végén, kinek szól. De vele nem vagyok, és nem is leszek beszélőviszonyban.
    De megragadom az alkalmat. Semjén ez ügyben kijelentette, hogy „csak” 5000 ember állása kerül veszélybe. Ha belegondolunk, hány családban dolgozik csak az egyik fél, ez tragédia, nem is kicsi. Kereszténydemokratáinknak 5000 ember nem tétel. Hiába, a magyar keresztényi szeretetnél nincs nagyobb erősebb szeretet.

  • Sajnos az egész egy tévedés. Én nem tudok róla, hogy ilyen párt 70 éve megalakult. Akkor éppen mindenki örült, hogy élt!

  • figyelő: aha. ha maga nem tud róla, akkor az csak tévedés lehet. hát, senki nem mondhatja, hogy nem elég beképzelt! gondolom, 1944-ben maga is, mint annyi más 11-12 éves kislány a magyar belpolitikai élet változásaival volt elfoglalva…
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Kereszt%C3%A9nydemokrata_N%C3%A9pp%C3%A1rt upppsz…rém kínos!
    az még kínosabb, hogy még a fáradságot se veszi, hogy mielőtt megfellebbezhetetlenül kinyilatkoztatna valamit, utána nézzen!

  • Köszönöm István, hogy ismereteimet bővitette. Valóban nem tudtam, hogy 43-ban megalakult EZEN a néven egy párt. Akkoriban, egész mással voltunk elfoglalva , 11 éves koromban.
    Az én hibám, mielőtt írók valamit, a Wikipédiát kell előbb megnézni, mint ahogy maga is tette.

  • figyelő: legközelebb igyekszem kevésbé pikírt lenni. én se mindig a saját kútfőmből merítek…ígérem, azzal se élek vissza, hogy annyi idő után végre megtudtam, mikor is születtél 🙂

  • Köszi István, ez szép gesztus magától!

  • Georgina Bojana

    Kedves llanfair!
    MEGKÖSZÖNÖM, hogy EGY VÉLEMÉNYEN vagyunk!
    Felháborító!
    Valóban, sok családban csak egyetlen egy ember dolgozik, mert nincs munkája a többieknek.Ezért is fontos, hogy hétvégén igenis nyitva legyenek az üzletek, üzletközpontok. Több munkavállalónak csak a hétvégére van munkalehetősége.

    Az egészségügy, egyéb kiszolgálóknak, így a médiában dolgozóknak már megszokott a verkli. Semmi nem állhat le, még karácsonykor sem. Ez közügy.
    Ezért is hangoztatom, minél inkább veti magára bárki is a keresztet, minél többet csúszik-mászik a templom lépcsőjén. Annál inkább kerülni kell.

    Hiszem és félem Istent, emiatt is, no meg más miatt is – ezek szerint másként gondolkodom a megélhetésről, a biztonságról, az emberi létről.
    *
    Ha azt a sok embert utcára teszik, ezt a számot meg kell(ene) szorozniuk, többszörösére.
    No igen, a család többi tagjai a munkanélküli segélyt megkapják három (KEMÉNY?!) hónapig, utána menjenek legelni.Az orbanisták hiába verik a mellüket, munkahely továbbra sem „terem”. Azt csinálni kellene, a lehetőséget, a megélhetést, nem elvenni a vállalkozóktól, a hirdetőktől, de engedni, hogy forogjon az a kerék!
    *
    No igen, már az is megfordult a fejemben, azért épült annyi stadion, majd ott, igen, majd ott kell a takarító, karbantartó?
    Vegyem ezt munkahely teremtésnek?
    *
    A TEREMTÉSIT!
    Erre, hogy én erre nem gondoltam (( 🙁 ))
    G.B.

  • Georgina Bojana: Ahogy egy szellemes kommentben olvastam, Orbán megteremtette a 600 000 munkahelyet. Csak a határon kívül. Ezúton is köszönöm neki.
    Komolyra fordítva, régi fiatal kollégám megcsinálta három gyermekét, teljesítette kötelességét. Felesége a három gyermek mellett nem tud dolgozni, a BKV szétverése miatt kollégám munkahelye cérnaszálon függ. Akkor most? Ő megtette a magáét, most nem kellene lehetőség, hogy enni adjon nekik? Természetesen már tapogatódzik Ausztriában (testvére már kint van). Jó szakmája van, mehet vele Svédbe, Norvégiába, Angliába és ide. Ezek csak ahova engem is hívtak. Sok nyelvtudás nem is kell hozzá.
    Előbb ingázni fog, majd megunja, és kint marad. A gyermekei már osztrák állampolgárok lesznek. Egy reménye van az országnak, hogy nem sikerül neki. De én nekik szurkolók.
    Tudod, nagyon sokat utazunk. El sem hiszed, milyen helyeken találkozunk magyar munkásokkal.
    Kilbeggan és Tullamore között az autóúton megálltunk wexfordi epret venni. Az eladó magyar volt.
    Enniskillen-ben a sportboltban egy magyar építőmunkás állt a sorban. Semmit nem tudott angolul, mégis nekiindult. Nem hiszem, hogy kalandvágyból. Én inkább elkeseredést és reménytelenséget tippelnék.

  • llanfair: szombaton volt egy összeállítás a klubrádióban a külhonba kényszerült magyarokról. nem mentek messze, csak ausztriáig, és nem voltak diplomások,csak becsületes kétkezi munkavállalók, különösebb szakképzettség nélkül. pincér, szobaasszony, takarítónő, kocsimosó, biztonsági őr…a minimális – bejelentett – fizetés netto 1.000€ volt. aki a szállodaiparban dolgozik, kap melléje ellátást és szállást, vagy ingyen, vagy minimális térítésért. tb, nyugdíjjárulék, fizetett szabadság és 13.havi bér magától értetődően. a szakmával rendelkezők – hidegburkoló, festő-tapétázó, gáz-vízszerelő, villanyszerelő stb. 2-3.000€, de még a jó kerti munkás is kap kétezret. a lajtán túl nem kifejezetten barkácsoló tehetségű népek élnek, ha leesik egy csempe – mert azért még ott is előfordul ilyen – mestert hívnak. még jó, ha a villanykörtét ki tudják cserélni maguk.
    steyer-ban – magában a városban, ahol egy vállalati információs rendszerrel ismerkedtem – az egyik, a cégnél programozóként dolgozó srác a hét végén hidegburkolást vállalt (az volt az eredeti szakmája) két hétvégén megkereste két heti bérét, pedig a programozókat már akkor sem fizették rosszul (2004-ről beszélek).
    jómagam bármelyik biztonsági cégnél kapnék állást, még csak nem is talpasként, hanem diszpécserként, min. 5x annyiért, mint amennyiért itthon vagyok fegyveres (persze, nem kunszt, itthon ritka szarul fizetnek), de mit csináljak a kutyákkal és a párkapcsolatommal?
    mindenkinek csak azt tudom mondani? aki tud, menjen, mert itthon egyre csak rosszabb lesz…
    munka alapú társadalom? teljes foglalkoztatottság? ahhoz nem elég ennek a nyálas seggfejnek (konkrétan szijjártó pubira gondolok) azt mantráznia, hogy autógyártásban a másodikak vagyunk az unióban!miről beszél ez? mi van nekünk? autógyártásunk? összeszerelő üzem, ráadásul másnak a tulajdona, na, az van nekünk!

  • Ille István: Unokanővérem 68-ban lekéste visszafelé az IBUSZ buszt.
    Cukrász-pékek voltak a férjével, Németország gazdagabb felében. Mikor nála voltam, kihívtak szakembert egy kép felrakására. Megkérdeztem, miért nem Ő csinálja?
    Azt mondta. Ha én beverem a szöget, megjavítom az autómat, Ők pedig megsütik a zsömléjüket, mind a hárman szegények maradunk. Mindenki csinálja azt amihez ért. Akkor nem értettem, a magyar „delejező” társadalomban élve. Most már értem. Persze ehhez az kell, hogy a munkáddal megkeresd azt a pénzt, hogy ki tud fizetni az iparost. A szabadidődet pedig pihenéssel töltsd.
    Nyitottak egy második üzletet egy másik faluban is. MEGKÉRTE az egyik eladót, vállalja el. Megemelte a fizetését, és rendelkezésére bocsájtott egy AUDI 200-ast. Mikor elvállalta, megköszönte neki. A rothadt kapitalista.

    Otthon láttam egy étterem hirdetését. Ha nem jön be hozzám enni, ketten halunk éhen. Maga meg Én. Ez fedi a leírtakat.

  • Georgina Bojana

    Elkeserítő az, ami itthon van. Igaz minden szavad amit Te leírtál és amit Istvántól idéztél.
    Rettegek attól, hogy ha Döbrögi marad, akkor előbb-utóbb „elkínásodunk”. Micsoda idióta kifejezés? Joggal kérdezheted. Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ott is a Nagy a Tehetséges, a Szép, az Okos Nagy – a MINDENKORI VEZÍRT – éltetik…
    Még azt is megélem, hogy rózsákat dobálnak Döbrögi lábai elé, az ország már különben is ott van.
    Rajta áll! Mármint az országunkon.
    G.B.