A budapesti ellenállás reményéről és a balliberális értelmiség fanyalgásáról

2014 október 3 7:10 de.40 hozzászólás

„Budapest népe”–értsük ez alatt most azt az akárhány szerezresre zsugorodott baloldali-liberális budapesti tábort, amely még nem Fidesz-propagandát szajkóz, „baloldaliaktól” „liberálisokig”, és általában mindenféle ember, egyszerű” és „bonyolult”, aki nem szereti a Fidesz-diktatúra uralmát–hetek óta hangosan és természetesen némi kivétellel, de szinte egyhangúan követelte, hogy a „demokratikus oldal” , vagy mondjuk: a „nem-Fidesz” álljon Bokros Lajos mögé, mert benne látnak olyan tulajdonságokat, amelyek legalább mikroszkopikus reményt adnak.

Azt a reményt, hogy Budapest nem lesz a Fideszé, hanem az ellenállás valami fajta fészke. Nem igaz, hogy Budapest lakóinak többsége szerelmes a zagyva szabadságellenes ködfelhőbe burkolózó és onnan etnonacionalista, nyugatellenes, tartuffe-i álkeresztény szólamokat eregető, hazug rablóbandába.

Bokros Lajos plakátja

Bokros Lajos plakátja

Mintha „Budapest népe” értené, hogy mostan itt nem „az élhető városról”, a 28-as metróról, az újrahasznosított ürülékről meg a parkolóórákról van szó, hanem valami másról.

Végtelen kínszenvedés után egyszerre csak összejön valami efféle, ha részlegesen is. Mindenki, aki látott már választási kampányt , az tudja, milyen fontos a remény. És erre a médiában ágáló, ” balliberálisnak” mondott „véleményformáló értelmiség” jelentős része azonnali fanyalgásban, pocskondiázásban, lekicsinylésben, a baloldal (tényleges) összeomlása fölötti lamentálásban tör ki, és általában mindent megtesz, hogy ezt a reményt és azt a csöppnyi kis katarzist is elvegye az emberektől, amit ez az egy percnyi öröm adhatna, és lehetőleg minél hangosabban és meggyőzőbben beszéljenek le mindenkit a szavazásról és főleg erről a jelöltről, hiába látszik messziről is az alkalmassága, éppen arra, hogy szembeszálljon.

Nem tudom, mit véljek. Nem utazom összeesküvés-elméletekben, nem érdekel kit ki fizet, vagy önszorgalomból dolgozik gőzerővel az ezeréves Fidesz-birodalomért. Annyit mindenesetre megtehetek, hogy noha nem túl gyakran teszem, főként publikusan, de nagyon elkáromkodom magam, persze szigorúan a magam nevében, de mély érzésből: hölgyeim, uraim, basszák meg!

Boris János

40 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    Idézem magát, Boris János:

    „Nem igaz, hogy Budapest lakóinak többsége szerelmes a zagyva szabadságellenes ködfelhőbe burkolózó és onnan etnonacionalista, nyugatellenes, tartuffe-i álkeresztény szólamokat eregető, hazug rablóbandába.”

    És még azt hazudják, nincs szólásszabadság!
    Így lehet szidni Orbánékat…

    És ,hát mások másokat tartottak rablóbandának…

  • Érdekes a cikk. Falus Ferencnek nagyobb volt a szimpátia tábora mint Bokrosnak. Tény, hogy egyszer már visszarángatta a gazdaságot a gödörből, de kérdés, az emberek emlékezetében hogyan él?
    Nem a pártok szavaznak, hanem az emberek. Vagyis a párt szimpátia, vagy támogatottság a szavazófülkében semmit nem ér. Az emberek úgyis egyénileg szavaznak. Illetve a fideSS nem, mivel valamiféle félkatonai pártszervezetük van. Addig jó az ellenzék elgondolása, hogy ismert arc kell. Viszont Bokrost nem tartom elsőrangú választásnak.

  • https://www.youtube.com/watch?v=fTXmaD08-Zs

    érdemes megnézni, szerintem ez a legjobb válasz a cikkre.

  • Figyelő,
    nem tudom észrevetted-e, hogy az egy és fél perc körül milyen jól röhögtek a kimetszett pöckű csajok? Ők már Eurábia jövőjére gondolnak. Nem érdekli őket sem a Bánk Bán, sem a trianoni könny csorgatás!

  • Gyuri 10,
    ..és KIT érdekel a te véleményed?

  • Kedves János!
    Így működik az ember. Akkor tűnik fel a nihilista kardozás, amikor az éle feléd/felétek suhint. Pedig régóta megy már az eszetlen vagdalkozás.

  • Figyelő,
    elnézésedet kérem a tévedésemért.Azt hittem,hogy akinek apai ágon tisztességes,Izraelben élő családtagjai és leszármazottai vannak, esetleg meghallja a lapos homlokúak számára küldött mondanivalómat.
    Allah hu Achbár,Kitartás,Szebb Jövőt.

  • Don Ovuz
    2014 október 3
    12:12 du.
    Kérlek, ne küldj 444-es linkeket, mert nekem nem ér semmit, semmit sem nyitok ki.

  • Kicsit elvetetted a sulykot azért..
    Probáld elolvasni ezt a remek könyvet: Csókolom a kezét, címmel, írója Szegedy Maszák Marianne. Remek könyv ebből a korból, egy félzsidó tollából.

  • Figyelő
    2014 október 3
    1:05 du.
    Még nem ittunk pertut, de tegeződhetünk is.
    A küldött linked nem más mint kampány reklámfilm, ezt pontosítottam. A második 444 linken a beleszerkesztéseket cikizik. Vagyis így a küldött linked szintén nem ér semmit, szerkesztett reklámfilm.

  • Kezit csókolom
    Aranyoskám, a fél-zsidók is zsidók a nürnbergi „törvények”szerint.

  • Don Ovuz
    2014 október 3
    1:22 du.
    Elnézést!
    Tudom, hogy kampány film, de nekem azért tetszhet, nem?

  • Gyurikám, én egész életemben katolikus voltam, pedig elég hosszú volt!

  • Figyelő
    2014 október 3
    1:42 du.
    Rendben.

    Az hogy tetszik, nem politika. Az már teljesen személyes, és azt nem is bántom.
    Én most kilépek, viszont látásra a jövő héten. Kellemes hétvégét önnek is.

  • Klárikám,
    nem tudom, hogy a kezdetben hogyan fogadták ezt el? Irtózatosan nagy mázlid volt. Nekem is. Volt aki ügyesebben mimikrizett nálam. Én a Bp.i gettóban úsztam meg. Dacára, hogy anyám is katolikusként volt bejegyezve, mert idejében keresztelkedett ki. Nálatok mi volt a való ábra?

  • Don Ovuz
    2014 október 3
    2:15 du.
    Köszi és viszont kivánoma jó weekendet!
    Tudja, a Bánk Bán opera egy emigránsnak, igen sokat jelent.

  • Gyuri10
    2014 október 3
    2:17 du.
    Nálunk anyám őskeresztény volt, apám kikeresztelkedett 39-ben. Halálig mély katolikus volt.
    Őt elvitték munkaszolgálatra 18 hónapig volt el.
    Más bajunk nem történt. Anyám egy zsidó unokatestvéremet bújtatott 1944-ben, hál Istennek, mindent túlélt mindenki.

  • Klárika,
    mint már írtam: mimikri és mázli. A nyilasok sem voltak szupermenek. (szerencsére). Sokat tudnék mesélni, de minek? Hiszen a hosszú élet titka a mindent tudás és Te ebben otthon vagy.A Bánk Bánról csak annyit, hogy sok faj és agyon magyarnál jobban ismerem és sokat belőle szóról-szóra tudok. Viszont túl sokat nem jelent számomra, mert azért abban egyet kell értened velem, hogy emigráns nem vagyok. Soha nem is voltam. Ezért nem irigylem a különböző, külföldre szakadt hazánk fiait. Nekem nincs miért bucsálkodni. A múltban elvesztettekért igen. Azzal azonban tisztában vagyok kik miatt. Szomorú lehet, amikor megtűrtnek kell lenni egy idegen országban.

  • Gyuri10
    2014 október 3
    2:17 du.
    Csak az utolsó mondatodra válaszolok. Senki sem tűr meg ebben az országban, 58 év óta. Befogadtak, mint menekültet a többiekkel együtt.
    Fizettem az adót nekik, ők meg kényelmes nyugdíjat adnak.
    Áldott országban élek.

  • Ha valaki magyarnak érzi magát, feltétlenül együttérez a Bánk Bánnal.

    Ez a mondat még a megjegyzésedhez tartozik.

  • Aranyos Klárikám,
    Sokszori levélváltás után sem tudsz engem regisztrálni. Szomorú. Elárulok egy nagy titkot: Gondolom, legalább úgy tudok fogalmazni és helyesen írni,mint bármelyik rovott írású (és múltú) szittya turulveréb. Ennek ellenére ha volna olyan testrészem amelyik magyar akarna lenni, biztosan kioperáltatnám.Egyébként én sajnálási alapon minden lúzerrel együtt érzek.(az adófizetés nem jelent többet, mint a mindenkori tisztességes ember kötelező viselkedését. Aki biztosítást fizet annak is van nyugdíj alapja. Canada valóban egy nagyszerű, áldott ország.Ezért is furcsa az identitás vállalásod!)

  • Tessék mondani, kedves Figyelő, hogy kell „együttérezni” Bánk bánnal (és nem Bánnal, mert a bán nem tulajdonnév)?

    Be tetszett linkelni egy ócska propagandavideót – őszintén sajnálom a zenészeket, akik ehhez a gyalázathoz a nevüket és tudásukat adták. Remélem, legalább jól megfizették őket. Van a Fidesznek pénze dögivel.

    Tudja, a 90-es években sokat jártam Nyugatra üzleti dolgokban. Nálam nagyobb propagátora magyarországnak nem volt. Az esti vacsorákon szorgalmasan igyekeztem, hogy oszlassam a nyugati fejekben tomboló sötétséget, ami a Nyugat és oroszország közti térséget illeti. Imádták a hosszú magyar településneveket (Jászárokszállás, Karakószörcsök, Bázakerettye és társai), csodálkoztak, hogy milyen transzformációkon keresztül lesz az „egész” szóból „egészségedre”, és az intelligensebbje még a magyar történelem iránt is érdeklődött, mert még azt sem tudták, hogy Magyarország a török terjeszkedés legészakibb éldozata volt. Én élveztem ezt az ismeretterjesztést, és úgy láttam, a partnereim is.

    No, ennek szerencsére vége lett. Már nem kell Nyugatra járkálnom, és ennek nagyon örülök, mert ég a képem, hová süllyedt Magyarország a maga kedvenceinek uralma alatt.

    Az orbáni világ előtt a videón szereplő esemény pártlogó nélkül, és nem a választási kampány részeként történt volna meg. Orbániának kellett eljönni, hogy ezt is bemocskolja az állampárt mindent uralni akaró mohósága.

    Ha magának ez tetszik, sajnálom.

  • cornelius, ha valaki 58 évet töltött messze hazájától, ha tetszik, ha nem másoknak: meghatja és elgondolkozik a Bánk bánon. Sajnálom, nekem erről NEM jut eszembe a belpolitika.

  • Klárika,
    mivel nagyjából tisztában vagyok családi hovatartozásoddal azt még hozzátenném,hogy pokoli mázlid volt,mint mindnyájunknak a náci-pokol idején megrohadásában.Ha tovább tartott volna az uralmuk,bizony nem tudtál volna annyi keresztet vetni,hogy ne arasson rajtad is a halál.Anyukád pedig hiába volt”őskeresztény”.Nem biztos,hogy hallottad azt a mondást,hogy”árja-párja”.A sorsukról érdeklődhetsz olyan emberektől,akik a való világban élnek,nem képzelt identitással

  • Gyuri10
    2014 október 4
    5:06 de.
    Öszinte sajnálatom, hogy Te még mindig ennyire a múltban élsz.
    Látod, én nem gondolok a kommunisták börtönére és az ÁVÓ-ra, pedig megkaptam 17 éves koromban.Ez viszont Rákosi és társai ajándéka volt!

  • Klárika,
    nem értem hogy kerül a csizma az asztalra.Mi köze Rákosinak vagy az ÁVÓ nak az Izraelben élő családodhoz vagy a mélységes katolicizmusodhoz?Az egyetlen bűnük csak az lehet,hogy Péter Gábor nem kapott teljesen szabad kezet.Ezért van az,hogy még itt ezeken az oldalakon is kotyoghat néhány antiszemita-utód.Ne vedd tőlük a lapot nem a mi asztalunk!

  • Gyuri10
    2014 október 4
    11:43 de.

    Gyuri, ezzel a megjegyzéseddel megszüntél arra a jogra, hogy a továbbiakban válaszoljak neked.

  • Kedves Klárika,
    A ti oldalatokról már gyerekkorom óta megszoktam a jogfosztottságot már amennyire a te válaszaid a jogot képviselik.Az utolsó szó jogán még meséld el,hogy milyen jogot is képviselsz és kik a megbízóid? Mert ugyebár a jog gyakorlásához vagy letiltásához jogi tudás, végzettség kell.Te viszont nem azon az oldalon álltál vagy ültél az ÁVÓ-n ahol tanulhattál volna.Válaszaidat egyre kevésbé igénylem, ennek ellenére;igencsak helyre foglak igazítani amikor azt jónak látom.Joggal vagy jogtalanul!!!Fordulhatsz az UNO emberjogi sóhivatalához vagy a biztonsági tanács arab szukákat csiklótlanítási engedélyeit kiadó hivatalához.Ott barátokra fogsz találni.Az elítélést és a szankciókat pedig vállalom.Már ehhez is hozzászoktunk.Kicsit eltértem a tárgytól,de ez is hozzátartozik a helyre tevéshez.Tisztelettel és kézcsókkal unokád:Gyuri.

  • Ille Pista,
    léci mondd meg miért kell marcsi hiány mérgezéstől szenvednem? Hozd vissza,mert ennél színesebb pecsét még nem csöppent ide.Különösen most,hogy Figyelő is herótra futott tőlem.

  • Mellbevágó az az értetlenség ami itt tenyészik.

    2006 őszén a magyar szavazópolgár végleg kiszeretett a magyar „baloldalból”, és nem hajlandó egy posztkommunista restaurációra visszaszavazni.

    Egyszerűen elege lett, a magyar kommunista-posztkommunista baloldal hat évtizednyi be nem tartott ígéreteiből, hazudozásából, és gazdasági kontárkodásából.

    Ezért nem képes országos választást nyerni ez a baloldal 2006 ősze óta.

    És a magyar lakosság valahogy nem felejt olyan gyorsan, ahogy a „baloldal”, az MSZP és származékai szeretnék.

    A kívülről jött beavatkozási kísérletetek pedig tovább rontják a „baloldal” helyzetét, ugyanis felbőszítik a szavazópolgárt, aki még egyet rúg emiatt a baloldalon.

    A jobboldal ettől pedig még jobban összezár.

    Az olyan kívülről jött gyűlölködő retorika ami itt itt is elborítja az egész site-ot, csak szeg a magyarországi baloldal koporsójába.

  • axxtro: valóban érthetetlen, hogy 5 millió birka még azt sem veszi észre, hogy már javában pucolják a hagymát…
    kívülről jött beavatkozási kísérletek?
    nahát, nahát, hogy mik nem vannak!

  • Ille István: Tévedésben vagytok itt István!

    Ezek nem birkák, hanem zsigerből gyűlölik a hat évtizede kontárkodó baloldalt, és egyszer és mindenkorra elegük van belőlük.

    Ezt a bolsevista eszmeiségét mai napig megőrző posztkommunista baloldalt soha nem fogja tudni senki „liberálisnak” meg „demokratának” átcímkézve lenyomni a magyar választópolgár tokán.

    Te is teljesen feleslegesen erőlködsz itt.

  • axxtro: posztkommunista baloldal 🙂 a fene se gondolta volna, hogy még ennyire erős az uvb-sugárzás 🙂
    a hagymát viszont ténylegesen hámozzák, és a birkák nem arról híresek, hogy gyűlölködnének, inkább mennek a vezérürü kolompja után.
    az pedig, hogy én feleslegesen erőlködnék, nem gondolom, hogy a maga kompetenciája lenne megítélni.

  • @ Ille István : István, te első ránézésre okos embernek tűnsz, tehát tudnod kell, hogy a szájkarate nem helyettesíti az érvelést, és az aktuális folyamatokra sincs hatással, legfeljebb egy információcserének képes véget vetni.

    A valóságot hiába helyettesítitek itt be mindenféle álelmélettel, a helyzet az, hogy Magyarországon most fejeződik be a posztkomcsi baloldal által elakasztott rendszerváltás, és ez azoknak nem tetszik, aki mennek a haszonélvezői voltak.

    Te, meg mások, hiába birkáztok, mert ha valaki belegondol épp az volna a birka, aki ennek a többszörösen levitézlett baloldalnak a szekerét tolná.

    Ugyan miért is kéne épeszű embernek erre a baloldalra szavazni, amikor a rendszerváltást követő összes baloldali kormányzásnak válságintézkedések, meg pénzügy kiigazítás lett a vége?

    Ez a baloldal hat évtizede kísérletezik és kontárkodik, minden pozitív végkifejlet nélkül.

    Egy ciklus után visszamászott a hatalomba és elcseszte a a rendszerváltást.

    Gyakorlatilag a balfék kontárkodás miatt tart ott az ország gazdaságilag ahol éppen tart.

    Tényleg az volna a birka, aki erre egyszer és mindenkorra nemet mond?

    Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan.

    Egyébként azok akiket lebirkáztok nem hülyék, tisztában vannak azzal, hogy a birkák nem az ő térfelükön, hanem „odaát vannak”.

  • axxtro: nyugi, én második ránézésre is okos ember vagyok, és nem csak annak tűnök.
    hogy mire vagyunk hatással, és mire nem, már megbocsásson, nem gondolnám, hogy képes lenne megítélni, ráadásul még csak szándékunkban sem áll az ilyesmi.
    persze, attól még hallathatjuk a hangunkat, nem igaz? ráadásul az a vidám benne, hogy ez ellen egyetlen orbanisztáni hatóság sem tud semmit tenni!
    a szájkarate messze áll tőlem, mivel nem igazán van ellenfelem a verbális párbajban. nem tehetek róla, de ebben jobb vagyok bárkinél, különösen a fegyverteleneknél.
    én csak maga szerint birkázom hiába, persze, a birka, ha annak nevelték, az is marad, de véleményem szerint akadnak bőven pszeudo birkák, és, ha csak egy is felemeli a fejét az előtte levő, amúgy satnya fideszes fűcsomóról, már nem volt hiába.
    axxtro, ne ringassa magát abban a tévhitben, hogy maga azután tudja, hogy mi merre mennyi! egyszer és mindenkorra? árulja már el, erre miből következtetett?
    a birkáknak amúgy fingjuk nincs a térfelekről.
    mivel szemlátomást gyökös jobboldali – ami kétszeresen ballépés, mert, ha benne van a korban, mindent a maga által 60 éves balfaszkodásnak köszönhet, ami komoly tartásbeli problémákat jelez, de, ha újsütetű 20-as, 30-as jobboldali, akkor meg a jövőjét cseszte el, csak még a fene nagy zászlólengetésben nem ismeri fel, mert EZEKTŐL ugyan semmit sem fog kapni.
    persze, miért is kellene bármit elvárni az államtól? teremtse meg a maga személyes jólétét, persze, „csak a fidesz” alapon, és majd meglátjuk, mire megy!
    maga is a rossz végén van a fasznak, csak még nem hiszi el 😀

  • Részben akár egyet is érthetünk, a lényeget tekintve viszont biztosan nem.

    Az a meggyőződésem, hogy alapvető tények figyelembe vétele nélkül, ezen a site-on kontraproduktív ködszurkálás folyik, a magyarországi helyzet alapos félreértése vagy szándékos félremagyarázása mellett.

    Folytattam kutatásokat a rendszerváltás előtti, és utáni időkből az akkori politikai gyakorlat, és történések tükrében.

    Megadok néhány key frame-et a helyzet megértéséhez.

    A Kádár-rendszer úgy működött, hogy pocsékul ment a gazdaság az ismert okok miatt, a nómenklatúra osztogatott, majd majd hiteleket vett fel, majd megdádázta a lakosságot: „Elvtársak, túl sokat költöttetek, most, mi mint jó vezetők, kicsit megszorongatunk benneteket.”

    És a saját saját balfácán gazdasági tevékenységének a következményeit, egy kis bűntudattal megfűszerezve, a lakosságra tolta.

    Ez a „magyarországi baloldali gazdasági recept”.

    A rendszerváltás után újra többször előadták ugyanezt.

    Az első baloldali kormány üveggyöngyökért privatizálta a nemzeti vagyon nagy részét, ami olyan jól sikerült, hogy a ciklus második felére, már jött a magszorítás: Bokros csomag.

    Ebbe belebuktak, jött négy év jobboldali kormányzás, majd egy vitatott balos győzelem, a szavazócédulák eltüntetésével, nem lehetett újraszámolni őket.

    2006-ban az aktuális baloldali kormánynak már el kellett titkolni a gazdasági adatokat, mert már megint gatya állapotban volt a gazdaság, tehát megint csaltak.

    2006 őszén azt történ ami, Gyurcsány őszödi beszéde, majd október huszonharmadika.

    Nem mondtak le a szocik, tovább kormányoztak, jött az államcsőd, IMF hitel a kivédésére, Gyurcsány lemondott, majd ahelyett, hogy új parlamenti választásokat írtak ki, – jött a Kádári trükk, Bajnai megint elkezdett egy olyan válságot kezelgetni, amit pont az ő pártcsaládjának a korábbi kormánya hozott létre.

    Majd ebbe belebukott és itt jött az első kétharmad.

    Tehát, a magyar választópolgárnak ebből az évtizedek óta tartó gazdasági bénázásból, ebből az ereszd meg – húzd meg posztkádári vircsaftból lett egyszer és mindenkorra elege.

    És akár itt, akár máshol, hiába birkázzátok, soha többé nem fogja ezt a saját nyakára visszaszavazni.

    Csak, hogy érthető legyen, hogy a baloldal hiába erőlködik 2006, azaz nyolc éve, ezért nem nő a támogatottsága.

    Abban igazad van, hogy tényleg pucolják a hagymát a birkáknak, csakhogy azok baloldali birkák lesznek.

    Ezt a posztkádári vircsaftot amit fent leírtam, soha nem fogja a magyar a saját nyakára visszaszavazni, akkor se, ha Obama, Clinton, és Göllner ebbe beleszakad.

  • axxtro:
    „Az a meggyőződésem, hogy alapvető tények figyelembe vétele nélkül, ezen a site-on kontraproduktív ködszurkálás folyik, a magyarországi helyzet alapos félreértése vagy szándékos félremagyarázása mellett.”
    hát persze. maga csak tudja. hogy honnan, az legyen a maga titka.
    „Folytattam kutatásokat a rendszerváltás előtti, és utáni időkből az akkori politikai gyakorlat, és történések tükrében.”
    aha. folytatott kutatásokat.
    „Abban igazad van, hogy tényleg pucolják a hagymát a birkáknak, csakhogy azok baloldali birkák lesznek.”
    valahogy nem igazán látom, hogy a baloldalon birkák lennének. béna kacsákat, sőt, néma kacsákat igen, de birkákat nem. mondjuk, ez meg legyen az én bajom.
    „Ezt a posztkádári vircsaftot amit fent leírtam, soha nem fogja a magyar a saját nyakára visszaszavazni, akkor se, ha Obama, Clinton, és Göllner ebbe beleszakad.”
    ettől kezdve értelmetlen magával a párbeszéd.

  • @ Ille István: Kedves István, biztos vagyok benne, hogy ezt a vitát, nem mi ketten fogjuk itt eldönteni.

    Üdv.!

  • axxtro: valamit nagyon benézett. én nem vitatkozom, ahogy maga se. simán elbeszélünk egymás mellett.