Kanadába ne tegyék be lábukat a Jobbik szekértolói!

2014 október 6 10:29 de.45 hozzászólás

Bede Fazekas Zsolt, a Torontói Független Magyar Rádió műsorvezetője heves levelet írt Lázár György két cikke miatt. Az egyik cikkben szerzőnk a jobboldali Kanadai Magyarok Országos Szövetsége problémáiról ír, miután a magyar kormánypárt láthatóan a KMOSZ riválisa – a Kanadai Magyar Kulturális Tanács – mellett állt ki. A második cikkben – amely az angol nyelvű testvérlapunkban jelent meg – Lázár György arról írt, hogy a Jobbik-rendezvényeken és a „vitéz-avatásokon” is fellépő Tolcsvay Béla érkezik Kanadába, az Extra Hungariam Alapítvány nevű szervezet meghívására. Bede Fazekas Zsolt nem járult hozzá ahhoz, hogy levelét leközöljük. Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója és nemzetközi szóvívője viszont az alábbi gondolatokat osztja meg a KMH olvasóival.

*

Göllner András

Göllner András

Bede Fazekas Zsolt nem érdemli meg, hogy egy kis szünet után megint hosszan foglalkozzunk epe-ömlésével. Inkább olvassa el korábbi leveleinket amelyben egyértelműen kijelentettük, a nagy nyilvánosság előtt is, hogy tiszteljük, fontosnak tartjuk, támogatjuk, mind azt a munkát amelyet a különféle kanadai-magyar közösségekben szorgalmaskodó emberek végeznek, beleértve Bede-Fazekas Zsoltot, Dancs Rózsát, vagy Feszty Dánielt, amely a magyar kultúra, a magyar hagyományok, a magyar nyelv fennmaradását, a fiatalok, idősek, elesettek gondozását szolgálja.

Nem ezzel a tevékenységünkkel van a bajunk – és ezt nagyon is jól tudják – hanem azzal, amikor e hasznos munka mellett, neo-nácikat, fajgyűlölőket szerepeltetnek Kanadában, és lehazaárulózzák mindazokat akik ezt a tevékenységüket szóvá merik tenni.

Bede-Fazekas levele, immáron huszadik, harmincadik változatában, ugyan azokat a hamis krokodil könnyeket potyogtatja, mint mindig. Mások előtt jól bemocskol, olyan dolgokkal vádol amelyeket sose követtünk el ellene, vagy a közösségi vezetők ellen, hogy ez által szimpátiát keltsen és el hiteltelenítse azt a jogos vádunkat, amelyre képtelen racionális érvekkel válaszolni. Ócska, átlátszó trükk.

Ez a hazugság, a hamis próféták nyelve.

Bede-Fazekas Zsoltnak azt üzenem, hogy továbbra is mindent megfogunk tenni annak érdekébe, hogy lerántsuk a leplet azokról akik hazaszeretet, nemzeti összefogást és kereszténységet papolnak, miközben fajgyűlölőket dédelgetnek, szerepeltetnek Kanadában. Mindent megfogunk tenni azért, hogy Kanadába be ne tegyék a lábukat a Jobbik szekértolói. Mindent megfogunk tenni azért, hogy ne itt hanem másutt énekeljenek, szavaljanak, szerepeljenek.

Mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy megmutassuk a kanadai embereknek, hogy mennyire helytelen az, amikor egy demokratikus országban, egy népcsoport vezetősége hadat üzen a demokratikus szellemiség képviselőinek, és csak azokat engedi megszólalni, csak azokat tiszteli akik egy politikai oldalt – a Jobbik-Fidesz „illiberális” oldalt – dicsőítik, annak az oldalnak a fenekét nyalják.

Kanadában pluralizmus van – itt nincs helye az önkényuralomnak, az autokráciának. Ellentétben Orbán Viktorral, nekünk nem Putin Oroszországa, vagy Kína a mintaképünk hanem a pluralista jogállam, legyen az konzervatív, liberális, vagy zöld. Aki az önkényuralom, az autokrácia tiszteletére neveli fiataljainkat, aki az önkényuralom szellemiségét ápolja a kanadai magyarok körében, az Kanada demokratikus alapjait, a magyarokat befogadó nép értékeit rongálja. Ez az amit sose fogunk megengedni!

Szóljon a kanadai magyar rádió, neveljük szépen kiscserkészeinket, fiatal kis magyarajainkat, legyen béke és vidámság templomjainkban, jöjjenek a hazai zenészek, muzsikusok, a költők, a művészek, és legyen végre vége a hazudozásnak, az egyoldalú tájékoztatásnak, a fajgyűlölők szerepeltetésének, a másként gondolkozók kirekesztésének, a demokratikus szellemiség megcsúfolásának.

Göllner András

45 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    Kanada nem egy demokratikus ország?
    Akkor bárki beutazhat oda, és elmondhatja a véleményét, nem?

  • Intelligens és művelt emberek képesek és tudnak disztingválni, meghatározni, betartani a demokráciában megengedett szabad vélemény kinyilvánítást. Aki viszont hisz benne, elfogadja és hirdeti a rasszizmust, faj- és nemzetiségi, származási alapú gyűlöletet az egy közönséges bűnöző, mert mindezeknek semmi közük a demokráciához, hanem a demokratikus jogállamokban mindezek törvényellenes cselekedetek.

  • Kanadába ne tegyék be lábukat a Jobbik szekértolói, vagyis egyetlen FIDESZ-es KORMÁNYTAG! Az önkényuralmat, az autokráciát – bizonyára a Jobbik nagy örömére – Orbán Viktor és kormánya jegyzi, aki fasisztoid mutáció diktatúrát épített ki, és az egész magyar társadalmat tudatosan megnyomorítja. A demokratikus alapjogokat a jogállamiságot csírájában irtotta ki! A JOBBIK csak hab a tortán!

  • Göllner András

    Fenyvesy Glória: Kanada egy demokratikus ország. Itt a fajgyülölet terjesztőit nem népszerűsítik hanem megszégyenítik. Nem tom, ezt Önöknél nem tanítják ? Mit tanítanak ? Prohászka Ottokárt, aki szerint a zsidó nép egy patkányfajta amelyet ki kell írtani ? Hm ? Tessék mondani ? Hívjuk ide újfent a Raffay Ernőt, hogy elmesélje mind azt amit odahaza szabadon három kötetben már rá hányt a zsidóság szemére ? Kanadába mi más kottából, az emberi méltóság tiszteletben tartásának, az igazmondásnak a kottájából zenélünk. Mi nem kérünk a Jobbik farvizében lubickáló zenészek muzsikájábol. Ettől függetlenül, maga nyugodtan fogyassza azt otthonában, ha jól esik.

  • Egyetértek!

    Szerencsére, a már itt szülöttek nem igen foglalkoznak a magyarországi politikával, egyrészt mert nem értik, nem érdekli öket, itt Kanadában böven vannak politikai témák ami minket a mindennapjainban érintenek, és a szabad idönket konkrét és pozitiv kulturális dolgokkal foglalkozunk, mint amit Göllner Úr felsorolt: a magyar kultúra, a magyar hagyományok, a magyar nyelv ápolása, a fiatalok, idősek, elesettek gondozása.

  • Miert van szuksege a magyar kozossegeknek, hogy olyan embereket hivjanak meg akikbol jo parat Canada be se enged?

    Kedves eszteredler!

    Merek bizni benne nem a jobbik ideologiajat kepviseli a kormany, vagy…..

    Mi a canadahun.com -on sokszor leirtuk, meg a Bedenek is, azokat a muveszeket akiket szivesen latnank akik eloadasra meg a szervezesebe is segitenenk, de ok csak is a politikailag elkotelezetteket hivjak meg, mint pl Papp samant, ami boritekolva van, ha egyalalan beengedik Canadaba, hogy 50-100 jegyet tudnak eladni.

    Soha nem erdekelte oket a kultura nepszerusitese, csak is a „az ideologiajukkal azonos” muveszeket akarjak rank eroltetni.

    Nekunk is igenyunk lenne elvonalbeli muveszek eloadasaira: Kulka, Kern, Ruzsa Magdi, stb. nem a lepukkant mellozott elfuseralt muveszlelkekre, pl gemeskutnal bazsevalo hedegusre, vagy a szegedi konyvtar elott zenelo utcazeneszekre. Tolcsvai regen jo zenesz volt de ma inkabb a politikai elkotelezettsege amirol szol a hir rola.

  • Ameddig a Fidesz támogatja, pénzeli azt a fajta irányultságot, megosztott marad a diaszpóra. Göllner Andrásnak igaza van, a diaszpórában élő magyaroknak a kulturális érték az igazi kincse. Kár ezeket az értékeket feladni és aprópénzre váltani pártpolitikai elkötelezettség okán. Igaz ez még akkor is, ha némelyek anyagi támogatást élveznek az elkötelezettségük ellenértékeként.

  • Ez azert erdekes, hogy egy marxista gollner nacizza egy magyart.

  • Kenez-ken az.
    Ilyen agyon magyarokra van szükség. Igyekezz legalább egy mondatot hibátlanul kiböfögni.

  • Kerekes Sandor

    Kedves Kenez Zoltan!

    Javaslom, hogy nagy magyarsagara valo kulonos tekintettel sziveskedjek meg egy szereto pillantast vetni a sajat egyetlen mondatara fentebb es osszeilleszteni az igeragozast es a targyat.
    Ejnye, ejnye, magyarkam!

    Kedves Gollner Andras!

    Melysegesen helytelenitem, hogy Bede-Fazekas levelet nem kozlod. Ha o azt megfelelonek talalta megirni, elkuldeni es a vilag tudomasara hozni, akkor az egyetlen helyes dolog amit azzal tenni lehet, hogy lekozlod. Maskulonben ne farassz bennunket egy olyan levelre reagalva, melyet nem ismerhetunk meg.
    Lehet, hogy Bede elszegyelte magat utolag? Nem hiszem.

    Kozold es tanitsd meg ezzel arra, hogy ne irjon marhasagokat, vagy ha megis, akkor vallalja a kovetkezmenyeket. Ehhez az o engedelye nem szukseges. Tudom, hogy gyava, hogy csak a „magafajtak” kozott nagy a szaja, de neked erre nem kell tekintettel lenned. O elkuldte, te lekozlod es kesz. Ha neki ez nem tetszik, akkor legkozelebb gondolja meg, hogy mit ir.
    Eziranyu kovetelesemet semmi esetre sem motivalja a kivancsisag. En Bedet halalosan unom, es alig hiszem, hogy olyat tudna irni amit en mar ne olvastam volna tole. De meg ha ujat irt volna is, a sirankozo stilusa es vegnelkuli panaszai akkor is jol ismertek mar szamomra.
    A kozles egyetlen, de fontos celja az lenne, hogy tovabb tanulja a lecket, melyet sajnos meg nem tanult meg: ha akarmilyen marhasagot irsz, legy elkeszulve arra, hogy publikalni fogom.
    Legalabbis en eddig igy jartam el. De nem is kapok tole leveleket tobbe!
    A level kozlese gyakorlatilag onvedelem.
    Tedd meg magadnak es mindnyajunknak azt a szivesseget, hogy lekozlod es ezzel hosszu idore megkimelsz bennunket a tovabbi leveleitol.

  • Talán még időben emlékeztetem a KMH szerkesztőségét a kivégzett ’48-as tábornokok évfordulójára!

  • Göllner András

    Kerekes Sándor: Bede Fazekas levelének a közlése nem az én feladatom. Nincs benne semmi új – hamis módon vagdalózik. Ennyi. Ezzel tényleg nem érdemes senkit sem fárasztani. Ha Te erre igényt tartasz Sándor, fordulj a szerzőhöz. Saját rövid reflekszióm nem is Bede-Fazekas leveléről szólt, hanem a mellébeszélés módszertanáról. Meg akartam nyugtatni kedves, hagyománytisztelő Kanadai magyar testvéreimet: a KMDC-nek semmi baja az emberi méltóságot tiszteletben tartó közösségi szorgalmaskodással, nemes hagyományaink ápolóival. Nem magyarellenesek vagyunk, nem a magyar közösségek tönkretételén fáradozunk, mint ahogy azt hazug módon híresztelok rólunk, hanem a fajgyűlöletet propagáló, az antidemokratikus szellemiség papolását szeretnénk e tájon megszüntetni. Azt szeretnénk ha úgy virágozna a kanadai magyarság itt Kanadában, hogy arra valóban büszkék lehetnénk a szomszédok előtt. Azt szeretnénk ha olyan zenészeket, művészeket szerepeltetnének a vitézek akik miatt nem kellene szégyenkeznie fiataljainknak. Rasszista nótásoknak nem a színpadon hanem a szemétdombon a helyük. Ez ilyen egyszerű. Ehhez nem kell Bade-Fazekas levele. Érted ?

  • Kenéz Zoltán!!!

    Ha már magyarkodik itt, vagy bárhol, legalább tudjon is magyarúl…

  • Fenyvesi Glória

    Kenéz Zoltán valószínűleg már Kanadában született magyar, és még csak tanul magyarul.(Nincs egyedül…) De az azért értékelendő, hogy nem veti meg a népét…

    Más:Kanada a deviánsokat beengedi, de aki a népét védi, és hagyományait őrzi, azt nem?

  • Kólika,
    vádlottak padjára Kanadával!Nem ők fogják megmondani,hogy kit igen és kit nem engednek be a nyavalyás demokráciájukba.Vannak még jobbikos provokátorok.Demokratikus rendszerben a nácikat is tessék megkérdezni!

  • Miert?
    Ha zsidok Szekeret tolja az akkor trendi?

  • Göllner András

    Gyuri10. Mit szeretnél megkérdezni a náciktól, amit eddig még nem tudtál meg róluk ? Hogy még hány milliót szeretnének a gázkamrákba zárni ? Hogy lámpavasra, vagy csak egy tölgyfára szeretnék felakasztani a cigányokat ? Azt szeretnéd tudni, hogyan csinál csigatésztát a náci ? Vagy azt, hogy hogyan piszkálja a fogát, miután beszűntette a szólásszabadságot ? Arra nem vagy kíváncsi, hogy hányszor kell a korsónak a kúthoz mennie, míg el nem törik ? Ha kíváncsi vagy szellemiségükre, látogass el hozzájuk. Bon voyage. Mi nem engedjük ide a bitangokat hogy megint mindenünket eltörjék. Ez ilyen egyszerű.

  • Göllner András

    Kenéz ! Csillapodj le. A Göllner nem marxista, és nem nácizta le a Magyart. A Göllner Demokrata, és le-nácizta a nácit mert az megérdemli. A Magyar nem érdemli meg hogy le nácizzák. Érted a különbséget vagy ez már meghaladja a képességeidet ? Ha nem érted, fordulj Ille Pistához, Ő lerajzolja neked.

  • Göllner András

    Fenyvesi Glória: Maga mit vet meg ? A konyhakertjét ? Mivel veti ? Spenóttal, tarkababbal, vagy netán egy adag barátfülével ? Én megvetem a Lacipecsenyét mert disznó. Szerintem jól teszi, hogy védi a Kenézt. Megérdemli, mert Magyar. Most hirtelen nem tudok többet mondani.

  • göllner andrás: sőt, ha igényli, rovásírással is prezentálom, szilaj arabs ménemen ügetve keletnek, miközben hátrafelé nyilazok 😀

  • fenyvesi glória: ugyan már, a maga támogatottai is deviánsok 😀
    egyet ne felejtsen el: a zsidók és a cigányok is a magyar nép részét képezik. akkor most, őket is védik a gárdisták, a vármegyések és a többi bohóc?
    amúgy milyen hagyományokra gondol? a horthy-kesergőre? a szálasi-indulóra? esetleg a „régi mániám tankkal véghajtani románián” kezdetű csujjogatósra?
    netán a nyilas karszalagra hajazó kardíszre?

  • Kedves Gölner András,
    Nem értetted meg az élcet szavaimból.Ha utána olvasol különböző hozzászólásaimnak rá fogsz jönni,hogy rossz oldalra soroltál be. Minden amit a szennycsatornából kibuggyant náci-tetvektől szeretnék megkérdezni,azt itt Izraelben szeretném és utána mindjárt felelőségre vonni elődeik bűneiért is,amiket a családom ellen követtek el.Kb.3 hónapja voltam a dunamenti Mongóliában.Elég volt ahhoz,hogy ha lesz olyan testrészem amelyik oda akarna kirándulni,feltétlen kioperáltatom.Az pedig,hogy a fenyvesi Lólikának nem tudsz többet mondani azért van,mert nincs is szükség jobbikos provokátor horpadt homlokát csiszolgatni!

  • Fenyvesi Glória

    Én nem vagyok jobbikos provokátor, csak egyszerű dolgozó nő, akit érdekelnek a politikai események.
    És igen, én a magyarság érdekeit tartom szem előtt…
    Ennyi…Mert magyar vagyok, és egyik kisebbséghez sem tartozom.És veszélyben van a magyarság sorsa, úgy látom…
    A törvénytisztelő többség érdekei fontosak számomra…

  • Fenyvesi Glória

    E fórumon pedig a többség nem a magyarok érdekeit tartja szem előtt,pedig magyarul beszél…

  • Mi a Magyarok érdeke? A „tiszta magyarokra” gondolsz? Minden magyarnak ugyanaz az érdeke? Csak a Fidesz?

  • fenyvesi glória: már többször kérdeztem, árulja már el, mi a francot remél sorozatos provokációitól? mert egy egyszerű dolgozó nőnek részint nincs ideje itt lebzselni, másrészt nincs ennyire átmosva az agya, mint magának.
    kérdeztem: része-e a nemzetnek a zsidó, vagy a cigány? válaszolt? nem. mi veszélyezteti a magyarság sorsát? a nemzet egy része veszélyezteti – akiket amúgy a gárda megvéd – kik ellen is? a másik része ellen?
    mi lenne, ha válaszolna ezekre, úgy is mint egyszerű – de milyen egyszerű! – dolgozó nő!
    mi a magyarok érdeke?

  • fenyvesi glória:
    „Feloszlatta szerdán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet a Szegedi Ítélőtábla. A bíróság konkrét eseteket mérlegelve állapította meg a határt, mikor lépte túl az egyesület a szólás- és gyülekezési jog határait, és sértette meg a roma kisebbség jogait. Az ítélet jogerős.”
    http://nol.hu/belfold/feloszlattak-a-szebb-jovoert-egyesulet-1491173
    szar ügy…

  • Miert van az, hogy azok kozott a „magyarok” kozott akik valahol kint szulettek nagyon sokan jobban akarjak tudni , hogy mikent gondolkodik, mikent erez egy igazi magyar aki otthon szuletett, el, vagy elt. Semmi masra nem tudok gondolni, mint arra, hogy ezek az all magyarok a cionizmus berencei.A hatalmas szabadsagerzetukben semmi mas gondolkodast nem fogadnak el. Ezek az ugynevezett mai uj liberalistak, tulajdonkeppen az uj fasisztak. Ugyan is ha valaki maskent gondolkodik azonnal rasutik az olyan jelzoket, mint antiszemita, rasszista, fasiszta vagy mit tudom en meg mit. Ezek a liberalis kamu magyarok tulajdon keppen nagyon is kozel vannak a fasizmus eszmelyehez. Termeszetesen valamifele aldemokratikus, alliberalis koppenybe burkolva.

  • peter kantor: hát persze. amúgy bagoly mondja 😀

  • Kantor,
    te egy agyonmagyar barom vagy.Mikor tanulsz már meg helyesen írni. Ha volna fogalmad mit jelent az a szó,hogy cionizmus,nem böfögtél volna erre az oldalra.Ha lehet Nekem ne válaszolj.Mocskos gondolataidat oszd meg Figyelővel vagy a kuruc in fossal.

  • Kantor. Kamumagyar? Hamumagyarrol mar hallottam, hamvasztas utan. Ha Magyarorszagon elt valaki, miert erdekelne a magyarok gondolkodasa? Ismeri, azert jott el. A cionizmus, hogy kerult az asztalra? A magyar szavaknak is van jelentese. Maga eros fogalomzavarban (is) van. Tul egyszeru a gondokodasmodja, gondolhatna tobb felet.
    Ha csak egy dologra tud gondolni, az eros korlatoltsagra utal. Szebb jovot?

  • Tisztelt Uraim, Onok az olvasottakbol kovetkezoen, a liberalis zsido, kulturalis elit koze soroljak magukat szinte kivetel nelkul.
    Ehhez kepest egy kisstilu, gyulolkodo, tarsasagnak latszanak, akik mas velemenyet meg meghallgatni sem kepesek es egyszeruen mindenki „barom” aki nem ert Onokkel egyet. Ez minden csak nem liberalis.
    Mas. Hogy ki es mikor jon Kanadaba azt nem Onok fogjak eldonteni, erre megfelelo Kanadai hatosagok vannak. Onok legfeljebb nem kivancsiak rajuk, de ez biztosan masokkal is igy van Onokkel kapcsolatban.
    Nem lehetne az ujsaguk cime Kanadai Magyar „nyelvu” Hirlap. Talan jobban fedne a valosagot.
    Nem hiszem, hogy az igazi magyar, liberalis zsido, kulturalis elitnek kellenek az Onok nem szabad elvu, de annal inkabb szabad szaju megnyilvanulasai. nem hallottam hogy TGM valaha is „baromnak” nevezett volna, mert nem ertett vele egyet.

  • laszlo borsai: nem minden az, aminek látszik. 😀 pl. maga is annak látszik, mint aki józanul tud gondolkodni. pedig hát…
    ami mások baromnak nevezését illeti, javaslom, olvasson bayer zsoltot, ott még különbeket is fog találni.

  • Laszlo Borsai: Ne tessen általánosítani. Nem vagyok zsidó kisebbség, és meghallgatok mindenkit, de a náciktól kiráz a hideg. A nácizmus semmiféle EMBERI gondolkodásba nem fér bele. Hallottuk és láttuk őket eleget, mi újat tudnak még mondani? Szebb jövőt? Az EMBEREKNEK nem kell ilyen jövő.
    TGM azt játssza, hogy Ő filozófus. Így csak gondolhatja, hogy barom, de nem mondhatja ki.
    De segítsen, egy náci elveket való emberszabású lényt, hogy kell megszólítani, hogy ne sértődjön? Most komolyan.
    Ha viszont ostobaságokat (baromságokat) ír, nem kötelességünk felhívni a figyelmét, hogy tudatlan és bohócot csinál magából?
    Például használja a cionista szót, és gőze nincs a jelentéséről?

  • Jelen pillanatban öt millió birka legel vidáman, miközben már pucolják hozzájuk a hagymát. (Farkasházy Tivadar).

  • Igaza van, nem kellett volna altalanositanom, de mentsegemre legyen szolva, oda irtam, hogy „szinte kivetel nelkul”.
    Segitek, naci elveket vallo emberszabasu lenyt nem kell megszolitani, mert nem erdemes. Ha valaki ostobasagokat ir es tudatlansagot arul el magarol, attol, hogy baromnak nevezzuk csak verszemet fog kapni, hogy egyaltalan eszrevettek.
    Farkashazynak igaza volt, csak a szamok nagysagrendjeben tevedett.

    Szerintem TGM nem jatszik filozofust, o az, es nagyon sok erdekes, tanulsagos gondolata van.

  • Laszlo Borsai: A lényegesben egyetértünk, a többi pedig megbeszélhető. Sokszor engem is zavar a hang. De!
    Mikor évek óta ugyan azt az ostobaságot hajtogatja valaki, vitázni képtelen és csak a vezércikkeket és téveszméit harsogja, akkor elfogy a cérna sok embernél. Igaza van, buta embert nem szabad „lebutázni. Ez Dr Sova nagy igazsága. De mindenki türelme véges.
    Miután reggelente átfutom a híreket, és belenézek a „kommentekbe”, Magyarországon ez egy nagyon szolid honlap (sajnos).
    Engem jobban zavar, ha a véleményem helyet velem foglalkoznak.
    De meg lehet szokni.
    TGM-nek tényleg vannak jó meglátásai. Régen szerettem. De egy ideje nagyon hajlékony lett, és ez egybeesett véletlenül állásának megingásával.

  • … még mindig nem találom a like jelet:(

    Úgyhogy leírom: mint mindig Göllner András minden szavával egyetértek – a nem kevéssel – amit olvastam.
    Mindig a sport jut eszembe, ahol mondjuk Michael Jordan-nal elég hamar kiderült volna, hogy ő vagy én a jobb kosárlabda játékos.. Ezért soha se álltam volna ki ellene. Mike Tysont se hívtam volna ki az utcára. Itt viszont ez simán megy a kihívóknak.. A tudásnak a legminimálisabb tiszteletet nem adják meg. A disztingváló képesség teljes hiánya. Dehát a szólásszabadságnak nagy az ára… Na mindegy. Consider the source! – mondogatom magamnak mindig..

  • Fenyvesi Glória

    Ille Istvánnak:Az ítélkező bíró milyen pártra szavazott,milyen párthoz hű?
    Nem nehéz kitalálni…
    Biztosan balliberális gondolkodású…

  • fenyvesi glória: nem javaslom, hogy ezt a vonalat tovább vigye. még a végén valaki azt találja hinni, hogy a független bíróságokat maga pártkatonáknak tekinti…
    annak kitalálása pedig, hogy ki, milyen gondolkodású, meghaladja a maga képességeit, úgyhogy, inkább ne is próbálkozzon vele.
    tudja, a bírák valami egész másra esküdtek fel, nem egy pártra. habár, ahogy elnézem, orbánék kiket helyeztek pozícióba, kezdek kételkedni.
    tovább vetítve a maga gondolatmenetét, a kisboltban ilyen alapon nem fog kiszolgálni az eladó, mivel buggyant fideszes, sőt, a haziorvosom szándékosan félre fog kezelni, mert nincs velem azonos nézeten.
    mondja, glória, észnél van maga?

  • Fenyvesi Glória

    A régi , kivénhedt bírákat, akik a baloldalhoz voltak hűek, Orbánék le akarták váltani.De az Eu belepofázott.
    Vajon miért?
    Így úszták meg sokan a baloldali-liberális politikusok a számon kérést.
    Pedig adatokat hamisítottak meg még az Eu számára is, a nemzeti vagyon nagy részét kiárúsitották…

  • fenyvesi glória: olvasva kommentjeit, rájöttem, magával csak fél egyig lehet beszélni.

  • Fenyvesi Glória Féltéglával veri állandóan hazafias lángban égő keblét, hogy maga mindig tisztelettel beszél. Nos az EU nem „belepofázik”, hanem figyelmeztet a jogtalanságra, és követeli teljesen jogosan a törvényesség betartását. Tudja aláírtunk egy szerződést, amit folyamatosan felrúgnak vezérei. Maguknak tetszik, de vannak jogkövető polgárok is. Ez az EU dolga, hogy betartassa a szabályokat. Kivénhedt bírák, belepofázni, igazán intelligens szóhasználat. Milyen jogon sértődött meg az idióta jelzőn „kedves” Glória? Ha szerencséje lesz, maga is lesz vénember. Remélem ennyi tiszteletet fog kapni maga is.

  • Fenyvesi Glória

    Illanfair!
    Csak tanulok e fórumon, hogy itt bevett szokás csúnya szavakat használni azegyet nem értőkkel…

  • Fenyvesi Glória Tanulni jó. De inkább a tiszta, tényeken alapuló, logikus érvelést tanulja meg. Akkor tisztelni fogják.