Szilánkok Orbanisztán mindennapi kommunikációjából 2.

2014 október 9 11:32 de.11 hozzászólás

Bolond lukból, bolond szél fú. Még a kifli-csücsök szenyátorinától is túlzás!

Az az igazság, hogy fél tucat akadémiai rendes és levelező-tag szőke hölgy együttes ellenbizonyítékként is kevés ahhoz, hogy ellentételezze Selmeczi Gabriella bornírtságát!

„Az elmúlt négy év nagy sikere volt a rezsicsökkentés” – mondta tegnap Selmeczi Gabriella A Fidesz országgyűlési képviselője a Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével tartott közös fórumon a Bács-Kiskun megyei Fülöpszálláson.

Nos, ha azt hiszed, Waze, hogy ez volt a legnagyobb marhaság (számszerű tény, hogy a rezsicsökkentés még nincs két éves, s hogy az előtte volt kettőben ezek a költségek igen csak erőteljesen növekedtek), hát nagyon tévedsz.

Mikor belelendült, már olyanokra is futotta, hogy „2002-ben az első Orbán-kormány úgy adta át az országot, hogy voltak olcsó lakáshitelek. A következő kormány az olcsó hitelt megszüntette, az embereket átterelték a devizahitelek világába”. Amivel csak annyi a gond, hogy 2002-ben:

–       már voltak devizaelszámolású-hitelek,

–       a lakáshitelek az igénylőknek voltak olcsók – az emelkedő (pontosabban a Járai által felrántott) kamatokat az adófizetőkkel fizetették -, az ország lényegében ezekbe rokkant bele, és úgy mellékesen a 2002 után közvetlenül deviza-elszámolású hitelt felvevők – még a különféle kedvezmények nélkül is – gennyesre keresték magukat a bulin!

 Egy, már szinte megszokott amortizációs kísérlet, de még ennek is korlátoltan buta, de felettébb aljas

„forrás: MNO , szerző: MNO” megjelöléssel „” címmel jelent meg ma reggel a Fityesz-KB központi napilapja site-ján. A vonatkozó ismeretek teljes hiányát igen jól demonstráló írkodmány Őfenesége nagyobb gyermekeit megkeresztelő pap személye (nem csak az egyháza és annak szervezetei) elleni nyílt uszítás. De még ennek is ocsmány!

Így írnak a lelkészről: „A balliberális kötődésű lelkésztől – Iványi Demszkyék idején, zavaros pénzügyek mellett a főváros hajléktalanszállóit üzemeltette – egyébként ma sem áll távol a politika: Iványi az Oltalom honlapján rendszeresen megszólal napi politikai ügyekben is. Nemrég a norvégok által pénzelt civil szervezetek, korábban pedig az egyházügyi törvény kapcsán támadta a kormányt – ismert, egyháza, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség ügyében a napokban dönt az Egyházügyi Bizottság.”.

S annak,  aki még most sincs kellően elborzadva ettől a latortól, jön az aduász: „a volt SZDSZ-es Iványi 2012-ben Gyurcsányék titkos favoritja volt, a DK államfőjelöltként indította volna.”

Engedtessék meg nekem egy vonatkozó gondolatfoszlány, remélem nem tájékozatlanság részemről, hogy azt hiszem nekem jutott eszembe: korlátlanul korlátolt!

 Összetett mondatok, no meg a kikerülés

Kommentár nélkül (nincs rá szükség) egy „mondat” a Fityesz-KB központi napilapja mai vezércikkéből:

’Az MSZP fővárosi elnöke korából adódóan sem lehetett pufajkás, „komcsi” vagy a vadprivatizáció nyertese, kedves, bájos jelenség; ezért olykor azon kapom magam, szurkolok neki, hogy egy-egy összetett mondatból aránylag épen keveredjen ki, a kedden nyilvánosságra került kampányfilmjéről viszont túláradó jóindulattal is képtelenség eldönteni, paródia-e vagy komolyan gondolta. Bokros Lajossal ugyanez a helyzet – bár Kunhalmi szinte minden erényét nélkülözi, intellektusban valószínűleg megelőzi, épp ezért csupán a bajsza és a szemöldöke tűnik hitelesnek, mert azt egy pillanatig sem hiheti, hogy Budapest főpolgármestere lesz.’

 L. Simon megint kibökte a lényeget

Okkal és joggal kapta fel a fejét a média a szakmai egyeztetésről szóló hírekre, ami a régészet képviselőivel L. Simon László vezetésével zajlott a Parlamentben. Az ott elhangzottakból kiemelik: „Senki ne gondolja azt, hogy a kormány azt fogja csinálni, amit a szakma kíván” mondatot, pedig szerintem van ennél pofátlanabb is.

Szóba került, hogy a régészeti piacot kinyissák, amivel kapcsolatban L. Simon így vélekedett „a versenyhelyzet gyorsabb és olcsóbb feltárásokat hozhatna.”! Micsoda eretnek ortodox gondolat épp az ellentétje annak, amiről ma szól a kampány!

 Posztumusz köszönet (pedig akkor nagyon pipa voltam rá)

Most tudtam meg, hogy hálás köszönettel tartozom egykori főnökömnek, akit kénytelen voltam mindig magammal vinni külföldi szakmai látogatásaimra. Az történt ugyanis, hogy Londonban a tárgyaló-partnereink megprezentáltak bennünket belépőkkel az épp akkor folyó The Wimbledon Championships egyik elődöntőjére a All England Lawn Tennis and Croquet Club –ba. Nem vagyok nagy tenisz-bubus, de ez azért jó lett volna. Azonban a derék főnököm kiverte a hisztit, hogy ez egy hülye időpocsékolás.

Hogy miért is kell most utólag ezért hálásnak lennem?

Sajtó-értesülések szerint Orgazdaság bűntette miatt egy személlyel szemben vádat emelt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a Máv Informatikánál (MÁVI) még 2009 novemberében elrendelt nyomozás ügyében. Az is kiderült, hogy: „a vádirat lényege szerint a terhelt 2008-ban és 2009-ben – mások mellett – maga is részt vett több, szakmai látogatás címén szervezett külföldi utazáson, amelyek költségeit a cég fizette.”. Mindehhez ráadásul –  s most fijjej Waze -: a vádlott a MÁVI korábbi divíziós igazgatója, aki a cég többi felső vezetőjével együtt 2008-ban kétszer is járt Londonba, egyik alkalommal a Westham United – Derby Country labdarúgó-mérkőzést, és 2009-ben pedig Rómába, a Roma–Arsenal BEK-döntőt nézték meg!

 Érdekes kísérlet, egyáltalán nem váratlan eredménnyel

Nagy méretben és elánnal számol be a derék magyar média arról, hogy Orbán tárgyalt Merkellel szerdán Milánóban, a foglalkoztatásról szóló EU-csúcs kapcsán.

Nos, miután hiába kerestem a német sajtóban utalást erről a kiemelt jelentőségű liezonról, egy kísérletet tettem: rákerestem (angolul, franciául és németül) Merkel milánói látogatására, majd kibővíttettem a keresését Orbánnal! Az előbbi több tízezres találata után az utóbbi alig fél tucat volt, amihez hozzá kell tennem, hogy az is azt jelezte, hogy ő is ott volt!

Róna György 

11 hozzászólás

  • Waze, tele van a hócipőm ezzel!
    Hogy a stílusnál maradjak…..

  • Orbán éppen Európa másik szégyenfoltjánál, Berlusconinál vendégeskedik…

  • Annyira tetszik, amikor Iványi politikai irányultságáról és megszólalásairól cikkez az mno, de egy buznyák szót sem szól azokról a papokról, akik nyíltan és szószékről buzdítanak a Fidesz melletti szavazásra.

    Ezeknek tényleg nincs bőr a képükön.

  • Egyébként aki nem tudná, Fülöpháza a komondoros Balogh birodalma, aki ottan polgármester – és a mi derék, buta népünk újra meg fogja választani. Mert pénz számolva, asszony verve jó, ahogy az ősi mondás tanítja.

  • WAZZE (két Z-vel)
    Baj van a matekkal kedves cikkíró, hisz csak angolul 172.000 -szer fordult elő (5 perce), ami azért jóval több 6-nál…

  • Zsuzsa Kiss

    2014 október 9
    4:19 du.

    ennek egyfelől semmi köze a matekhoz, de ezt neked nem kell tudnod, másrészt az írás napokkal ezelőtt készült.
    végül az sem baj, ha tudod melyik kereső és hogyan kell kezelni!
    Nagyon nem nem mindegy, hogy a tárgyszavak vagy kapcsolatban vannak! =))

  • Bocs az editor félreértelmezte a logikai műveleti jeleket, ezért szétcsapta az utolsó mondatot: arra akartam célozni, hogy különbség van „vagy” és az „és” műveletekkel összekötött szavak között!
    Ami a keresőket illeti nem mindeg melyikkel és milyen beállítással próbálkozol. Nagyon más eredmények születnek.
    Arról az apróságról ne is tegyek említés, hogy:
    a magyarul: Milánó
    angol és francia: Milan
    olasz: Milano
    lombard Milàn
    német : Mailand

  • Kedves RonaGyuri-mv
    (Ha már tegeződünk…): Nemcsak a menő újságírók tudják alkalmazni a keresőrendszereket, hanem a nyugdíjba csöppent matek-tanarak is ! Ha én angolnyelvű válaszokat állítok be, és a Milan helyett a Mailand-ot és a Milano-t tarztalmazó válaszokat IS begyűjtöm, akkor a válaszok száma egyenesen megtöbbszöröződik!!! Fél tucatra csak akkor mehet le az eredmények száma, ha mondjuk MARCALI-t teszek be MILAN helyett, vagy még az esemény ELÖTTI időre kérdezek rá… Ezt az utolsó mondatot szellemességnek szántam, de a lényeg az, hogyha lehet ne füllentsünk már egy ilyen bázi nagyot!!!

  • Zsuzsa Kiss

    2014 október 10
    8:50 de.

    Hogy azokról a matematikusokról, rendszerelméleti és informatikai szakértőkről ne is beszéljünk, akik hosszú életük folyamán terveztek és kiviteleztek néhány keresőmotort is! =))

  • Hozzátenném: az államilag támogatott lakáshitelek törlesztőrészlete kb. 30%-kal volt magasabb, mint az ugyanolyan időre felvett azonos összeg részlete, ha devizaalapú volt. Dehát szegény selymeczinek nem erőssége a gazdaság – sem.

  • talalom

    2014 október 11
    12:03 du.

    Nem ez volt a legnagyobb baj – s ezért is nagy bűn volt 2002-ben azonnal nem visszavonni – az hogy a nagyszerű közgazdászok fix kamatozásúra rittyentették, pontosabban a mozgó részt velünk adófizetőkkel fizetették!