Fel- és elszállva leértékelt munkaerők

2014 október 10 1:46 du.18 hozzászólás

Szinte perifériális hírnek is tűnhet egy igen rövidke közlemény arról, hogy hány magyar dolgozik Emirates Airlines kötelékében. Habár lehetne abból a szempontból is értékelni, hogy az arab világból, pontosabban az ott uralkodó vallásból kisarjadt hódító mozgalom már Európa kapuját döngeti. S nem kürtökkel. Azonban maradjunk mégis inkább a híradás munkaerő-forgalmi oldalánál.

Ez alapvetően arról szól ugyebár, hogy a vidéki nagyvárosokban is toboroz az említett légitársaság. Elsősorban légiutas-kísérőket. Az említett betű-halomban nevesítve: Szegeden. Ami miatt elsősorban domborodhat a honfiúi és honleányi kebel. Elsősorban átvitt értelemben, bár a honleányi kebel estében alighanem bonusz-pont, ha szó szerint is érthető. De ne legyünk szexisták, mert szinte már hallom a felháborodott gondolatokat. Így maradjunk továbbra is a szárazabb fogalmaknál. Például annál, hogy a nagy kebeldagadás közben azért érdemes lehet kicsit jobban elgondolkodni a közvetett üzenteken.

S nem csak azon, amire akár joggal is büszkék lehetnének az iskolák. Ha komoly, és sok közük lenne ahhoz, hogy a fiatalok jól beszélnek külföldiül, Ám üsse kavics, tételezzük fel hogy így van. Az iskoláktól függetlenül azért elgondolkodtató, ha a világ másik szegletéből ide jönnek toborozni. Mert ebből két dolog biztosan következik. Az egyik, hogy költségarányosan jól képzett munkaerőre számítanak. Mert azért kár lenne azt hinni, hogy az Emirates Airlines puszta szívjóságból karolja fel a vidéken kallódó, nyelveket beszélő fiatalokat. A másik tényező, amire gondolhatunk, nem függetlenül a korábbitól, az a mobilizálhatóság. Joggal feltételezhetik azt, hogy elég reménytelen a vidék világa ahhoz, hogy meginduljanak onnan Dubai felé a munkavállalók. Az eddig alkalmazást nyert utaskísérők ugyanis a hír szerint ott élnek.

De érdemes lehet a híradás további részleteire is odafigyelni. Az egyik, hogy a toborzás oka állítólag az október 27-én elinduló Dubai-Budapest járat. Rendben. Bár azért abba a szívjóságba még ebben az esetben sem nagyon hiszek. Már csak azért sem, mert a környező országokban is elég sokan beszélnek magyarul ahhoz, hogy pár száz embert felvegyenek onnan. Ha az olcsóbb lenne. S mielőtt jönnének az árpád-sávos hatökrök, leszögezem. Nem irigylem sem a szegediektől, sem a budapestiektől azt, hogy legalább a saját helyzetükből megpróbálják a maximumot kihozni. Nem feltétlenül ők tehetnek arról, hogy ez a helyzet és ez a maximum a térségi munkaerő-piacon ennyit ér. A budapestiek pedig úgy kerülnek terítékre, hogy az említett légitársaság Budapesten nyitja meg új ügyfélközpontját, ha minden igaz. Várva azokat, akik több nyelven is folyékonyan képesek társalogni az ügyfelekkel.

Ez egyértelműen felemelkedést, de minden esetre a túlélést jelentheti azoknak, akik alkalmazást nyernek. Miközben alighanem erre is igaz a szívjóságról szóló korábbi vélelem. Pontosabban annak hiánya. Jelezve egyben annak a politikának a sikerét, amit nem kisebb személyiség fémjelez, mint a miniszterelnök. Az az Orbán Viktor, aki már az év elején is, voltaképpen, egyfajta rabszolga-kereskedőként tűnt fel az arab világban.

18 hozzászólás

  • Simay úr
    sejtelmes célzásaival csak nem azt akarja valószínűsíteni, hogy a magyar Kormány az Emirates Airlines közbeiktatásával szex rabszolgapiacot akar létesíteni Abu-Dzabiban ?

  • Zsuzsa Kiss
    2014 október 10
    3:25 du.

    Ne akarjon a sorok közt arra célozgatni, hogy amennyiben így lenne, akkor azonnal jelentkezne erre a szerepre 🙂

  • Kis Zsuzsa: Szex-rabszolgaság? Nem a kormány alakítja ki azt, csak egyes tagjai. Nem csak másutt, ha erre van igény és lehetőség, de otthon, Magyarországon! Néhány még a feleségét is erre a foglalkoztatásra készteti, felfogásával, viselkedésével, hozzáállásával, ideológiájával, fizikailag is! A feleségek elleni erőszak gyakori. A Balogh (vak komondoros) József, Lézer Jankó, Stadionos viktor és többen is, jó példaképek képviselő társaiknak.

  • a franc se érti ezt a nőt: semmi sorok közt, cserébe van egy konkrét link, ami egy másik cikkhez vezet, ahol fekete-fehéren le van írva, miről is van szó…

  • A spiné feláldozná magát a Közjó érdekében , valami arab méretes oltárán ? PFFFF..PFFF..PFF..DD

  • Az Emirates Airlines az egyik ismeretterjesztő tévécsatornán egy 66 részes dokufilmben mutatja be a világraszóló óriás polgári légibázisának felépítését és működ(tet)ését, valamint, hogy mennyi – szinte valamennyi az – nyugati szakmeber vett és vesz részt e gigantikus repülőtér és légiflotta tervezésében és létrehozásában egyaránt… Nekik csak olajuk van – amig van… A szaktudást, és a technikát pedig importálják. A turizmus is egyfajta olaj… Amig a terrorizmus végleg le nem csap arra is.

  • Dongoló !

    Lehet, hogy már csak idő kérdése és az egész légiflottában csadorba burkolt „légikisasszonyok” szolgálják majd fel az alkoholmentes italokat…
    Nem kell hozzá más, minthogy az ISIS nevű amőba az Arab Emirátusok Szövetségét is bekebelezze… – Föltéve, ha nem bombázzák meg őket kellőképp az amcsik.
    Ugye Kisz Zsuzsa !? Mert maga már erre vár…

  • T. Gyula Bognár !

    Az említett Lézer Jankóról jutott eszembe, hogy az ő sofőrje(?) okozta sztráda-balesetéről ezred annyi híradás nem szólt, mint a Rezesova által okozott, kb. azzal egy időben történt halálos balesetről. Lehet, hogy ejtették a vádat urasági kocsi, vagy maga a Jankó uraság érdekében. Esetleg, arról van szó, hogy ha nő a bűnös, az másképp ítéltetik Magyarországon, mint máshol. De nem kizárt a magyar származású, szlovák illetőség sem, hisz Rogáns testvér külön követelte a bíróságtól a nő példás fogvatartását is, csupán azért, mert az nem váltotta ki a magyar állampolgárságot…
    Vagy ki tudja, egyszerűen;
    amit szabad Lézeresnek, azt nem szabad a Rezesnek.
    Sötét egy ország ez… 🙁

  • Helyesbítés:

    „urasági kocsi” helyesen: urasági kocsis

  • Ille István
    2014 október 10
    6:31 du.

    Az olyan macerás. Oda kell kattintani. Elolvasni….

  • Ezen mit kell felháborodni? Nem ujkeletű a dolog. Tessenek jól megkapaszkodni! Talán páran emlékeznek at ARTEX nevű egykori külker cégre. Nos ők már a hatvanas években állami jóváhagyással exportáltak lányokat Libanonba és Quweitbe. Na nem mint külkereseket hanem mint örömcsajokat. Volt is belőle nem kis bonyodalom amikor a csajok egy része Quweitből vissza akart térni Budapestre ahol még is nagyobb értékük volt. Queitben két tevéért gazdát kellett cserélniük.

  • Kedves B.Gyula !
    Orbánnak millió bűne és hibája lehet, de hogy nem veri a feleségét (öt gyermeke anyját) az teljesen biztos. Kár ilyeneket leírni, mert a többi hozzászólást is hiteltelenné teszi…!

  • Zsuzsa Kiss

    2014 október 11
    4:44 de.

    Kedves bocs, hogy közbeszólok – egyébként is én nem tanultam meg kezelni „a kereső programot” =)) -, de nekem úgy tűnik, hogy valamit nagyon félreolvasott (illetve értelmezett). B.Gy. valóban egy kicsit karcosan fogalmazott, de azt hiszem nem egy nő kelle megrója azért, mert a „nők helye a háztartásban van” mentalítást fikázza! =))

  • szteem ez a zsuzsakiss nem nő.
    Vagy ha az akkor túlteng benn a másik nem kromoszómája.
    Úszásbajnokságokon szokták manapság az ilyeneket diszkvalizni.

  • Kisz Zsuzsa !

    Márpedig veri. Ez régi dolog, még abból az időből, amikor Gyurcsány sz@rá verte azon az ominózus tévé-vitán. Akkor totál kikészült. Ha néha bement a parlamenti munkahelyére, úgy ült ott duzzogva, „mint a durcás kisgyerek, kinek elvették a játékát”.
    Azóta semmilyen nyilvános vitán nem hajlandó megjelenni. Ápolják is szegény szerencsétlent Garácban a Freud Intézetben…
    2006-ban is emiatt – na meg a számára várható 8 év szilencium miatt is – szabadította rá Budapestre a Fradi Bközép csőcslékét [tudja, akiknek jutalmul ajándékstadiont adott, Gripen parádéval egybekötve]. Mert ő jó ember, csak az Isten veri ővele a magyar népet.

  • A Lézer Jankó balesetét a rendőrség helyszínelői tüzetesen megvizsgálták, tanulmányozták, kiértékelték és perceken belül világossá vált számukra, hogy a másik kocsi vezetője volta hibás 99.6795%-ban. Az útviszonyok is hozzájárultak a baleset kimeneteléhez, 0.3205%-ban. Ezt azonnal, mindennél világosabban megírták jelentésükben, amit természetesen Lézer Jankó, a balesetet megelőzően és alatta, a kocsijának hátsó ülésén újságot olvasó szemtanú és Pintér Sándor közlekedési szakértő is hitelesített.
    Ms. Rezesova pedig egy gazdag, tót család alkoholista tagjaként megkapta méltó büntetését. Enyhítésként Tótországban töltheti le börtönbüntetése hátralevő részét.
    A Magyar Igazságszolgáltatást kritizálni nem szabad, nem illik, nem érdemes, a munkájukhoz tartozó és megfelelő gyakorlattal rendelkező végrehajtói mindig csúcsteljesítményt adnak, a tőlük megkívánt és elvárt eredményeket teljesítve.

  • Kiss Zsuzsa, örülök, hogy vitathatatlan, pontos és az Orbán házaspárral való, mindennapi együttélés során szerzett tapasztalataival helyesbítette az én és nagyon sokak által kapott, más hiteles forrásokból származó információmat.
    Amit én felületességem miatt nem láttam és nem látok, de ön igen, hogy a Magyar „First Lady” sziporkázóan néz ki és férje oldalán látható minden fontos országos ünnep alkalmából, valamint aktív és önálló, civil programját kifejlesztve, résztvevője a pezsgő, család centrikus magyar társadalmi és politikai életnek. (Valahogy úgy, mint azt más országokminisztereinek, elnökeiknek „First Lady” élettársai pozíciójuktól elvárva kötelességükként megteszik.)