Divide & impera

2014 október 14 1:52 du.39 hozzászólás

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök annak, hogy véget értek a választások.
Persze ebbe belejátszik a mazochizmusom is, hiszen aki ma Magyarországon belpolitikával foglalkozik anélkül, hogy fizetnének neki érte, az vélhetőleg valamiféle pszichiátriai kihívással küzd.

A magam részéről én a mazochizmust választottam, mert a többi szóba jöhető opció ennél csak dehonesztálóbb, emellett azoknál a külső jelek is elég elrettentőek, hogy csak a nyelvlengetést hadd említsem meg, mely újra divatba jött.

Legalábbis a legutóbbi soha nem látott és világraszóló diadal alkalmával Tarlós mellett állt valaki – azértse mondom meg, hogy ki, – akin ismét felülkerekedett a baj, és úgy nyalogatta a szája szélét, meg lengette a nyelvét, mint Vuk, ha a libapecsenyére gondol.

Mindenesetre ez az utolsó reményünk, csak bekattan végleg és bennfogják – habár attól tartok, hogy ez maga a wishful thinking, hiszen a Királyi Nonplusultra az első elejtett ötcentes hangjára egy atombiztos bunkerból is kitörne, úgyhogy ne keltsünk hiú reményeket.

Ez a koma le fogja nyomni Brezsnyevet, hiszen egy elemcserével elmegy akár heteken át is, közben magas fordulatszámon lop és két használata között nem kell ecetes lében tartósítani.

Mazochizmus ide, mazochizmus oda, a vesszőfutás nem egy kellemes sport, márpedig itt minden demokratának ebben volt része, lett légyen bármelyik demokratikusnak mondható valódi vagy kamupárt szavazója.

Azt még csak elviseli az ember valahogy, hogy verekednie kell, és az ellenfél üti, de a mi történetünk nem erről szól.

A szituáció távoli gyermekkorom világára emlékeztet, melyben tornatanárunk a rendetleneket szembeállította egymással, majd felszólította őket, hogy felváltva verjék pofon egymást, és nem is hagyhatták abba addig egymás gyepálását, míg mindkettő nem bőgött telitorokból.
Nem volt kellemes attrakció, csak az enyhített valamit a dolgon, hogy a barátok ettől még barátok maradtak, hiszen mindketten – és iskolatársaik is – tudták, hogy csak a kettejük felett uralkodó önkény miatt verték cipóra egymás fejét, eleinte gyengéden, majd később dühödten, merthogy ilyen az emberi természet.

A demokratikus oldalon ennél azért bonyolultabb, de egyszerűbb is  volt a helyzet, mert itt csak a szituációt kellett úgy megteremteni, hogy aztán szabad útja legyen a demokraták kibontakozásának.

Viszonylag hamar szembe lehetett fordítani Gyurcsány híveit az MSZP sértett veteránjaival, hiszen utóbbiak árulásként élték meg, hogy miután arra inspirálták előbbieket, hogy menjenek a büdös francba, de sebesen, azok hallgattak rájuk.

Tegnap még elvtársak voltak, mára ellenségek lettek, aztán szó szót követett és azok, akik odáig remekül elvoltak együtt abban a pártban, mely értéknek tekintette a sokszínűséget, legszívesebben bicskát vágtak volna egymás oldalába.

Aztán a többiek is beszálltak, a frissen alakult kamupártok is aktivizálták magukat, egy idő után kiderült, hogy mindenkivel szövetségre tudnának lépni, éppencsak Gyurcsány híveivel nem.
Csak az volt a baj, hogy azokat meg nem lehetett megkerülni, mert ők voltak ezen a térfélen azok, akik mégiscsak rendelkeztek valamiféle szervezettséggel Budapesten, márpedig itt Budapest volt szinte az egyetlen település, melytől a suttyó tartott, a többiben biztos volt, hogy megvehető kilóra.

Orbán megmondta: a cél a baloldal totális megsemmisítése, ezen ő Gyurcsányt értette, míg a nép azt hitte, hogy az MSZP került célkeresztbe.

Lószart Mama, hogy klasszikust idézzek, neki az MSZP nem volt ellenfél, sőt – a pártba beépített emberein keresztül velük végeztette el a piszkos munkát.

A vicc az egészben az, hogy menet közben Ferkónk eltáncolt a baloldalról, ami nem az Orbán-féle primitív pávatánc volt, hanem egy elegáns keringő, melybe – gyakran úgy tűnt – már ő maga is beleszédült időnként.

Nélküle a szocialisták olyanok voltak, hogy az embernek azonnal Torgyán hajdani hasonlata jutott eszébe, és maga elképzelte a vőlegényt – szerszám nélkül.

Így aztán Viktor rásegített kicsit a dologra, olyan emberek jelentek meg a politikai küzdőtéren, akiktől minden épeszű ember sikítófrászt kapott, ők aztán tették a dolgukat vadul.

Ki tudja, miféle háttéralkuk köttettek, ki kire kapott tűzparancsot, aztán azért ne zárjuk ki annak a lehetőségét se, hogy a frissen feltűnt politikai tényezők közül néhányan gyárilag ostobák voltak.
A vége persze az lett, hogy mire eljöttek a választások, addigra a választópolgár sugárban hányt ettől az egész bolhacirkusztól, a pozícióhajhászástól, a gyűlölködéstől.

Ha okát keressük annak, hogy miért nem mentek el választani az emberek, hát ez az egyik ok.

Gyurcsány távozásával az MSZP megszűnt vezető párt lenni, de ettől még rengeteg híve maradt, akik ettől kezdve nem Orbánt és rendszerét tekintették ellenségnek, hanem a DK-t és híveit – és ez fordítva is így volt.

Gyurcsány a pártszakadást követően egy színes, szélesvásznú demokrata párt vízióját vázolta fel.
Nem tartott sokáig az öröme, mert addig tökölődött, míg amit kitalált, azt szélsebesen lenyúlta Bajnai, aki kisfiús ábrázatához nem illő módon cseppet sem ártalmatlan, sőt.

Ellopta Gyurcsánytól a show-t, az összes demokrata összefogásának ábrándját, majd módszeresen szétverte azt, amit még létre sem hozott.

Mire távozott, addigra nem volt az országban két demokratikus érzelmű ember, aki szóbaállt volna egymással, az összefogás pedig az illúziók világába tűnt.

Kapott ehhez segítséget is, két kiváló kádert az LMP- től, akik akkor ellenkeztek, amikor Orbánnak kellett, és valóságos súlyukhoz képest aránytalanul nagy beleszólásra tettek szert a döntések során, miközben választót ötöt se hoztak.

Utolsó csapásként Gyurcsány a nyakába vette Fodor Gábort, ezt a hatszorbukott, tehetségtelen és lusta léhűtőt, aki hattagú pártjával ide-oda vonulászva a mai napig politikai tényező benyomását igyekszik kelteni.

Így aztán a demokraták mögött nem volt szervezett erő, csak Orbán érdekeinek megfelelően manipulált, torzsalkodó, békétlenséget, széthúzást és gyengeséget sugárzó katyvasz.
Egy párt legelkötelezettebb hívein kívül ki a fenének lett volna rájuk szavazni kedve?

A tárgyilagosság kedvéért meg kell jegyezzem, nem volt könnyű dolguk, mert a pocakos nyelvlengető az emberek egymással való szembefordításának Paganinije, egy zseni, aki képes Krisztust is szembefordítani az Atyaúristennel – e téren istenadta tehetség.

Állítólag ezt a képességét a kedves Papától örökölte, akinek hasonló képességeiről kollégái oly szép szavakkal emlékeztek meg a távoli orosz gázmezőkön végzett áldásos tevékenységét méltatva…
Ezzel a módszerrel vette át a Fideszen belül az uralmat, ezzel a módszerrel verte szét szövetségeseit, aztán áldásos tevékenységét kiterjesztette az országra, így lett mára két politikai Magyarország.

Ez volt szerintem a módszerek közül a döntő, mely a demokraták bukását okozta.

Szinte hihetetlen, hogy ez a primitív suttyó ilyen albérleti trükkökkel képes volt szétverni a magyar baloldalt – ugyan, ma még nem teljesen, de reménykeltően ütemesen folyik a mű befejezése.
Tóbiás ül a fán és határozott mozdulatokkal fűrészeli maga alatt az ágat, Gyurcsány lentről nézegeti, tetszene is, ha puffanna, de meg nem is – ő tudja ugyanis, hogy kár lenne a szocialistákért.

Pocakkirály meg nyelvét lengetve, csendesen rángatózva tervezgeti birodalmát, melyben reményei szerint soha nem fog lenyugodni a Nap.
Vagy ha mégis, ő akkor sem.
Nem, nem, soha!

39 hozzászólás

  • „Pocakkirály meg nyelvét lengetve, csendesen rángatózva tervezgeti birodalmát, melyben reményei szerint soha nem fog lenyugodni a Nap.”
    érdekes…ez engem temundzsinra emlékeztet (leánynevén dzsingisz kán)…ő is valami ilyesmit tervezett..nem is természetes halállal halt meg, ráadásul némi logisztikai gondjai is akadtak 🙂

  • Fenyvesi Glória

    Azért Orbánt” primitív suttyó”-nak nevezni?Nem semmi…
    Attól sokkal intelligensebb…
    És még hogy „demokratikus” a magát demokratikusnak nevezett oldal? Mitől?

  • fenyvesi glória: magától 😀
    intelligens lenne? ez a gumicsizmájából kinőtt kondástanonc? a zsebre dugott kezével államfői találkozón vonulva, a parlamentben sliccét igazgatva, a vip-páholyban szotyolát köpködve?
    na, ne komolytalankodjon! mellesleg, a demokráciában talán nem lehet egy primitív suttyóra azt mondani, hogy primitív suttyó? furcsa elképzelése van a demokráciáról!
    amúgy magának csak ennyi jött le a cikkből? szegénykém…

  • Georgina Bojana

    Barátaim, NE LEGYEN IGAZAM, véleményünk félelmetesen megegyezik, mi tollhegyre (klaviatúrára) tűzzük AZT, aki kiérdemli.
    Nézzünk körül, ha utcára megyünk! Nehogy minket is elüssön az a matuzsálem, aki pár nappal ezelőtt „sikeresen” lőtt ki egy EMBERT.
    Mivel?
    Nem puskával.
    Négy kerékkel.
    A híreket olvasva nem kaptam megnyugtatást, hogy lefülelték, lecsukták vagy ehhez hasonló.
    Vigyázzunk magunkra, mert mondjuk az igazunkat.
    Nem alaptalanul!
    Tudnám értékelni, ha többeknek kinyílna nemcsak a füle, de a szürkeállománya is megvilágosodnék.
    Ez utóbbi választás sem igazolta ebbéli reményeimet.
    *
    Töretlenül mondjuk, írjuk le kendőzetlenül, továbbra is gondolatainkat.
    De figyeljünk magunkra.
    G.B.

  • "tisztelthölgyimésuraim"

    Meggyőződésem, hogy ezt az abszolút profi . m e g o s z t á s t , amely az utóbbi mindhárom egymást követő választásra jellemző volt, a titkosszolgálat(ok) nélkül lehetetlen lett volna végrehajtani… A Vezér minden igényét kielégítő, jó munkát végeztek a fiúk/lányok…*

    .
    *Nem véletlen, hogy Demeter Ervin összekötő – Virág Elvtárs –
    az adott időszak alatt,
    a nyilvánosság számára
    láthatatlan maradt,
    annyi dolga akadt.

  • Fenyvesi Glória
    2014 október 15
    12:08 de.A napraforgómag köpködését, és az állandó zsebben lévő kezet minek tetszik nevezni? Az eltorzult arcot, mikor „népének” arról a részéről beszél, mely nem hódolt be neki? Megnevezné a forrást, amely szerint intelligens ember csinál ilyet?
    Tudja, a kormány tagjainak jó példát kellene mutatni. Viselkedésben, erkölcsben stb. Ez lenne a minimum elvárás. Persze ha alacsony az elvárás, alacsony lesz a teljesítmény is.

  • GB: egy floridai kettős állampolgárságú elmebeteg, aki burkus álnéven megy le kutyába – úgy tudom, az USA-ban nincs kényszergyógykezelés – már megfenyegetett ezzel.
    „majd teszek rola hogy valaki elgazolja a cigany illet , hiaba ul suzukuban , ki fog gyulladni es benne fog egni a koszos cigany ille”
    korábban ciánt és jégcsákányt is ígért.
    valahogy nem tudom komolyan venni ezt az idiótát. naponta küldi a szitkait, fenyegetéseit, de, amikor itt ette a fene magyarországon, nem volt mersze elém állni.
    egy gyáva, hátulról bátor patkány.
    ami az élemedett korú gázolót illeti, a kérdés továbbra is adott: mit keresett ott, az isten háta mögött, honnan tudják, hogy ki volt, és miért nincs további hír az esetről, pedig, ha egy orbánéknak nem tetsző lepke kicsit büdösebbet szellentett, mint ahogy azt a kényes orruk elviseli, már öles címmel kriminalizálja a párt központ lapja, és vérbe borult szemmel kommentálja a királyi híradó!

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    csodálom a türelmedet. Tettem volna arról, akár feljelentéssel is, de nem tűrném, hogy bárki befenyítsen. Legrosszabb esetben span fiókba navigálnám az emailjeit. De abban sem vagyok biztos, hogy nem fenyegetném viszont. Igaz, egy dilissel képtelenség szót érteni, pláne, ha az ész nálam van és nem az ő fejében…
    A legszörnyűbb, hogy a diliházakat bezárták.
    Az elmebetegek szabadon garázdálkodnak.
    De mit is várhatunk?
    Van Akinek „jogart” is nyomnak a kezébe, félő, hogy a koronát is a fejébe nyomja. Ahogyan tetszeleg önmagának és a csodálóinak, nem hiszem, hogy segítséget kér majd ahhoz, hogy a saját fejébe nyomja.
    Mondjad, ha nincs igazam…
    (( 🙁 ))
    No szóval, nekem is piszkosul CSÍPI a szemem ez a „véletlenség”, amit ugye nem kell – különösebben hangsúlyoznom! – nagyon is megrendezettnek tűnik.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • GB: a kommentjei vannak spamon, annyira nem elég bátor, hogy e-mailban fenyegessen meg, az ugyanis elvezetné a feladóhoz.
    a feljelentés már 10 napja az illetékes osceola-i sheriffhivatalban van. nem gondolom, hogy túl sok kettős amerikai-magyar állampolgárságú, 60 év feletti szingli férfi élne kissimmeeben. a feljelentés tárgya: életveszélyes fenyegetés és zaklatás. az ilyesmit arrafelé is komolyan veszik.
    csak idő kérdése, mikor kapják el.

  • Georgina Bojana

    Egyre inkább „napoleonozósabb”. Hű, na végre ki tudtam „nyögni”. Igaz, a zakóját gombolgatja ki és be, de majd megéljük, hogy a kezét is ott tartja, abban a bizonyos pózban.
    Igaz, kényelmetlen volna, az öltönyei egyre szűkebbek.
    (( 🙁 ))
    Érdekes, hogy erre senki nem figyelmezteti, mint arra sem, hogy a nyakkendői is idejét múltak? Nem olyan lezser, nem olyan, mint fiatalon volt.
    No és a tűz is éget, nemcsak lobog, mint anno’
    Legalábbis fájdalmas a nyoma.
    *
    Olvasom, hogy a segélyeket is megnyirbálják, talán meg is szüntetik? Budapest kerületi felbontását is moderálja? Legalábbis ezt olvastam, vagy csak rémhír? El sem tudom képzelni, hogyan és miként képzeli el a jövőt.
    Lesz-e egyáltalán?
    *
    Csak a meglévő nyugdíjakat ne nyirbálják meg.
    *
    A devizahitelesek mentéséről sokat regéltek, attól félek rege marad és nem tetté válik.
    Sokan benyalták, mint mackó a mézet.
    Ezt nevezik más helyeken „beetetésnek”. A halak ráharapnak a horogra, aztán megjárják. Többen a fától nem látták meg az erdőt.
    Ezek tények, nem feltételes módban írtam.
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Akkor beáztatom a kenderkötelet,erős, jófajta csípős magyar cseresznyepaprika-lébe!
    Azzal verem el a talpait.
    Remélem jóváhagyod.
    (( 🙂 ))
    No igen, ha EZT olvassa, tudja meg, hogy „boldogságban” lesz része, már akkor, ha szereti a szenvedést.
    Én utálok még okozni is bárkinek fájdalmat, még akkor is ha kiérdemli, de ez a pasi mindent megtesz, hogy „lekezeljem.
    *
    Áldásod?
    Várom!
    G.B.

  • GB: valamikor volt a kormánynak egy öltözködési tanácsadója. a vonatkozó cikket itt olvashatod:
    http://ellenszelben.nolblog.hu/archives/2012/08/30/Orban_vilagnemzetileg_szotyolazik/ a szerző – ha nem ismernéd fel a stílusom – én vagyok 🙂
    de, hogy megkíméljek mindenkit a link lekövetésétől, kiraktam a KMH-ba is 🙂

    a devizahitelesek megmentése meg úgy, ahogy van, kamu. szavazatgyűjtésnek jó volt.

  • GB: felesleges az erőszak. nem hiszem, hogy gondos ápolás ne segítene rajta, legfeljebb élete végéig boldog mámorba szedálják 🙂

  • Kiszely Anna Mária

    Kedves István: Nem lehetne boldogtalan mámorba….? Nem akarom, hogy leszedálják, azt akarom, hogy igenis „ébren” élvezze, amikor a kegyencek hátbaszúrják, a demokraták, pedig megfosztják a hatalmától! Mert loreal, mint tudjuk, megérdemli!

  • anna mária: én arra a kaliforniai idiótára céloztam, bár orbán esetében se áll messze a valóságtól 🙂

  • Kiszely Anna Mária

    Akkor én nekem most felcsuti élőisten fóbiám van?

  • Elmebeteget már nyilvánítottak egészségesnek. De még sosem gyógyítottak meg egyet sem. Ha szedi a gyógyszert, akkor egy ideig jó. De mikor jó, akkor nem szedi a gyógyszert, hiszen jó. És kezdődik az ördögi kör. Az elmebetegségeket még csak nem is értjük. Gyógyítani hogyan tudnánk?

  • anna mária: kérdezd meg orvosodat, gyógyszerészedet, állítólag gyógyítható 🙂

  • llanfair: akadt rá példa. fenolinjekció a szívbe, 9mm-es lőszer a tarkóba. igaz, kicsivel korábban dívott ez a kúra.

  • Kiszely Anna Mária

    Igen, nem kell megkérdeznem egyiket sem, tudom a gyógymódot, fatestápoló!! Az mind a kétvégén levő embernek jót tesz. 100 % kihasználtság és élvezet.

  • Ille István: Agresszív gyógymódnak hangzik.

  • llanfair: ráadásul felettébb szaporátlan, viszont nem kell sokat adminisztrálni.

  • Kiszely Anna Mária

    llanfair: Miért, szerinted még lehet finoman buksitsimogatva észheztéríteni az élőistenmafiafőnököt?
    István kedves, majd gyorsabban, mint pörölyt használom.

  • Kiszely Anna Mária Sajnos nem látom a hasznát. Hitler sem ért volna semmit, ha nincs egy ország amelyik veszi a lapot. Szálasi sem tudta volna megcsinálni, ha nem társul az ország. Most is megvan a csőcselék, aki jó haszonért követi. Ha nem Orbán, akkor mást állítanak a helyére a bábjátékosok. Az ország népével van a baj.

  • Kiszely Anna Mária

    llanfair: Igen, de nem mondanám, hogy a néppel van a baj, csak azzal az x számú csőcselékkel. Sokszor gondolkozom, hogy miért nem tudják az emberek 3 lépést hátralépve, tárgyilagosan szemlélni az élőistenmafiafőnök és csűrhéje cselekedeteit? Azután mindíg arra a következtetésre jutok, hogy ez a fidessshívők serege. Ez nem egy párt, hanem egy szekta. Ezt mostmár tudomásul kell venni. Az én alapvetésem, hogy azért mert 10 milliárd légy szereti a xart, azért az még nem jó. Édesapám, anno azt mondta nekem, hogy semmi csürhében, szélsőségben nem veszünk részt. Igaz Ő duplán „hátrányos” helyzetű volt, mert kulákgyereknek született és baptista lelkész lett. Pestiesen szólva ez nem semmi.

  • llanfair,
    Heltai Jenő (Herczel Tivadar unokatestvére)mondta volt:”kis nép vagyunk,egy csőcselékünk van”.Amit hozzáteszek,hogy bármelyik oldalról nézve sajnos túl nagy és váltás nincs.

  • Kiszely Anna Mária: Én ennél szigorúbb vagyok a magyar néppel. Igazat adtam Kertész Ákosnak, és most is osztom véleményét. Annyi negatív tapasztalatom volt. Beosztásért, 50 forintért képesek voltak meghunyászkodni, talpat nyalni. Sorolhatnám, de Te is látod. Főzni csak akkor lehet, ha van alapanyag. A magyar mindig jó alapanyag volt a másik eltaposására. Nem azért tartja magát felsőbbrendűnek, mert mondják neki. Ők annak érzik magukat, és végre van megint valaki mögé állni. Az a bizonyos csürhe amit mondsz nagyon nagy, és nagyon sok néma támogatója van. Nem kis x. Nagyságrenddel nagyobb. Vétkes aki néma. Az engem nem érdekel vélemény is a csürhét erősíti.
    A légy legalább nem várja el, hogy Te is szeresd sz@rt. De ma ott elvárják Tőled. Most éppen a nehéz munkát végzőktől veszik el a korkedvezményt. Érdekel valakit, Senki nem állt az orvosok, ápolónők, tűzoltók, rendőrök, BKV-sok, Volánosok stb mellé mikor kellett volna. Sunyítottak otthon. Örültek, mikor megint elnyomták őket, és felvették a munkát. Mert csak az számított, hogy megint jöjjön a busz. Mikor az élre álltam, hogy fiúk ezt nem lehet, akkor egyedül hagytak a sz@rban. Munkamegtagadó lettem, mert a többi csinálta tovább. Ne haragudj, de azt kapja az ország amit megérdemel. Tisztelet a kevés, nagyon kevés kivételnek.

  • llanfair: nem ez az az ország, ahol a szakszervezetek bármikor is számítottak volna. az átkosban egyetértési joguk volt. a gengszterváltás után meg vagyonszerzési – mármint, a vezetőiknek. tudomásom szerint egyetlen korrekt szakszervezeti vezető volt, éppen a buszosoké. a fene se tudja, mi van most vele…

  • Gyuri10: Csőcselék mindenhol van. De a lakosság ekkora hányada azért nagyon nagy túlzás. És igen, népet leváltani nem lehet.
    Heltai…… Ha csak a 111-est írja, akkor is megérdemli a halhatatlanságot.

  • Ille István Nyugdíjas, ha egyre gondolunk. Bartha Pali volt, akit nem tudtak megvenni. Még jogsegélyszolgálatot is csinált, mert autodidakta módon megtanulta a jogot. Engem is Ő képviselt, megnyert peremben. A bíróság elismerte mint majdnem ügyvédet. Még a Nemes Gábor volt (van), kivel ketten próbálkoztak.
    Ekkor csinált a Fidesz sok kis szakszervezetet. A többség döntött, és kettőjüket mindig leszavazták a Fideszes tagok. A Bartha helyet most egy véresszájú Fideszes van a Gyors Hetesről.
    De a Metró szakszervezetet vették meg elsőnek. Ez nagyon jó húzás volt, mert ha jár a Metró, akkor semmit sem ér a sztrájk. Mindig mondtam, ezek nem hülyék, hanem aljasak. De a demokratikus törvények szerint már úgy sem lehet sztrájkolni. Mert demokrácia, az van dögivel.
    De megragadnám az alkalmat egy helyesbítésre. Sajnos nem tudom a PÉKSÉG nevét, de a sztrájk alatt minden nap hozott nekünk friss kiflit és zsömlét. Ő egyedül állt ki mellettünk.

  • llanfair: nem, ő az új generáció, nemes gábor. ő is megvesztegethetetlen.
    http://tv2.hu/musoraink/tenyek/97988_a_buszos_szakszervezet_elnoke_az_uj_buszokrol.html
    ide csatolható minden további nélkül a buszvezetők túlórával történő megzsarolásáról szóló korábbi kommentem…

  • Ille István
    2014 október 15
    3:10 du. Ő a Nemes Gábor. A Fürst garázsban Fideszes elnök van. Az újakat nem ismerem.

  • llanfair: nincs más…jó fej. az újakat ne is akard megismerni. csak halkan közlöm, a cinkota-garázstelepet árulják. újra hasznosításra. mi a jó kurva anyjukat lehet azon a felülvilágított betonplaccon újra hasznosítani?

  • Ille István Rekedtre beszéltem magam ez ügyben. Semmit nem hittek el, mindig csak utólag adtak igazat, mikor már késő volt. Mindig azzal védekeztek, hogy a busznak járni kell. Csak nem értették, nem mindegy ki vezeti és mennyit keres. A Mezőt is nagyon gyorsan ki kellett üríteni. Azóta ott rohad. Óbudát is el akarják adni. Ők sem tudják mit akarnak. Vagy nagyon is tudják?

  • Ilanfaiir !

    Ezt az igazságot Sztálin így interpretálta:

    …”Hitlerek jönnek, hitlerek mennek, a német nép marad.”
    .

  • ˙
    Fordítsuk le magyarra, és helyettesítsük be Horthyra, Szálasira, vagy Orbánra…
    .

  • Georgina Bojana

    Mindent értenem kellene, de mégsem értem. Brüsszel és a többi vezető politikus hun van?! Igaz, az átkosban, sőt még azelőtt sem szóltak abba bele, hogy egyes országokat ki vezet, no és milyen állapotban van?
    Úgy értem, (be)számíthatóban-e?
    De ‘iszen a Bibliában is megvagyok írva, hogy boldogok a …. mert övék a mennyek országa…
    No igen, van akinek a mennyek országa – magyar. Úgy értem, Magyarország.
    Ő jól él, a pereputty is, no meg a barátok is, sőt elképedtem, némelyik színész, sőt énekes is bent van a „kosárban”. Tehát ők köszönik jól vannak.
    A többiek meg teljesítenek.

    JÓL! – ‘iszen Ők mondják.

  • Fenyvesi Glória

    Gyurcsányt is kivesézték,ennyire, anno?
    Mert hogy amikor Gyurcsány, vörös fejjel ordított a „hórihorgas”, s mondanék még pár jelzőt,-az bizony le van fotózva szintén…

  • glólika,
    Orbánt suttyónak nevezni,majdnem azonos,mint a ti kotyogóitokat emberszabásúnak kreálni.