Szilánkok Orbanisztán mindennapi kommunikációjából 5.

2014 október 16 10:07 de.1 comment

Ni csak, mit nem mond! Kósa a választások jövőjéről

Mottó: Csak addig lesznek üresek a stadionok,míg nem lesz kötelező gyönyörködni a „játékban”!

„Még egy önkormányzati választás szól majd öt évre, utána visszatérnek a négyéves ciklusra, így kétévente, felváltva lesz majd országgyűlési képviselői, illetve önkormányzati választás” – ezt Kósa Lajos mondta, a Fidesz ügyvezető alelnöke, hajdú-bihari elnöke szerdán Debrecenben. Amihez hozzátette: „Már most fel kell készülnünk arra, hogy nem lesz elég a négyévenkénti megméretetés, arra kényszerítjük magunkat, hogy kétévente forduljunk a választókhoz”.

Mi van? Semmi „jó lenne”, vagy „azt szeretnénk”, vagy „azon leszünk”! Csak így, kijelentő módban, mint alapvető tudnivalót – ahogy nekem szokásom, ha rám tör a kioktatniság – csak a rend kedvéért!

Miből gondúja, hogy 2024 után – humán értelmiségieknek: 14-19 az első öt év, majd 19-24 a második 🙂 – „visszatérnek a négyéves ciklusra”?

A Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.) 35. cikk (2) azt írja: A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek előző általános választását követő ötödik év október hónapjában kell megtartani. Igen, voltak szívesek ezt így „kőbe vésni”. Ergo ehhez bizony alkotmány-módosításra lesz vagy lenne szükség. Honnan tudja, hogy ehhez megkapják a hozzájárulást?

Hasonló a gond a második mondattal is. A megfogalmazásból igen csak egyértelmű annak kifejezése, hogy Kósa úr úgy véli – ahogy jó Kádár elvtársuk idején volt; az állampárt „úri” jókedvében kegyet gyakorolva – az uralkodó és pártja választási színjátékkal szórakoztatja a plebst! Talán a stadionok amfiteátrum szerű kihasználtságát is bevezetik 🙂

Gulyás pajtás ismét megcsillogtatta elképesztő tudatlanságát. Idén már másodszor próbálja mentegetni kollégái butaságát, de éktelen marhaságra sikeredett

Más területeken – sőt, nagyon úgy tűnik, jogi kérdésekben sincsenek igazán a hozzáértés birtokában – sem ritkán kell tapasztalnunk, hogy a jogászkodó politikusoknak lövése sincs arról, amiről zagyválnak. Magam, mint a választási dolgokkal sok év óta foglalkozó szakember, elmondhatom, hogy nem ritkán ebben a témában a derék AB-sek is tudnak éktelen marhaságokat összejogászkodni.

A derék Gulyás fő-törvénykedő már a nyáron összehozott egy könnyen átlátható taxatíve alkotmánysértő baromságot. A fővárosi közgyűlésre vonatkozó – sajnos az AB-sek sem értették meg – egyértelműen alkotmánysértő törvény-módosítást egy, az alaptörvényt szó-szerint megsértő (súlyozás) javaslattal próbálkozott.

Ma is megcsillogtatta alapvető bornírtságát.

Mint arról fentebb már megemlékeztem, a derék Kósa pajtás egy az alaptörvénybe ütköző állítást engedett meg magának a helyhatósági választások periodicitása tárgyában (’24 után visszatérnek a 4 évenkéntire).

Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság elnöke azt nyilatkozta az Indexnek, hogy semmiféle ilyen kormányzati szándék nincs. Nos, ezt még üdvözölni is lehetne, hisz ehhez alkotmány-módosítás kellene (megjegyzem kellő tisztelettel, egy hozzáértő szakembernek ez mindjárt fel kellett volna tűnjön). Az viszont tény, hogy: a két eltérő periodicitás – igaz, csak 20 évenként, de megismétli az elkerülni szándékozott egybeesést. Azonban, sajnos indoklást is fűzött a dologhoz. Nem kellett volna!  Ez a „nagyeszű” azt tudta kifejteni, hogy: „…nem feltétlenül lehetne hosszú távon tartani a kétévenkénti szavazásokat sem. Az országgyűlési választás időpontja ugyanis nincs kőbe vésve, hiszen a parlamentet fel is lehet oszlatni, s az akkor nem tölti ki a négy éves mandátumot.”! Ami lássuk be nem csupán szakmai butaság, de jogi dilettantizmusról is árulkodik! 🙂

 Tempora mutantur. Jó-jó, no de ilyen gyorsan…

Hoppá, mondhatná bárki akinek akad egy kis affinitása az államigazgatáshoz olvasván, a híradásokat az önkormányzati választások utáni első lezajlott maratoni kormányülésről.

Az index.hu így ír: „Lázár János, a kormány közigazgatást is felügyelő minisztere nyesegetni fogja elődje, Navracsics Tibor hagyatékát. A szétdarabolt KIM korábbi vezetője fontos célkitűzésnek tekintette, hogy az ország valamennyi járási központjában nyíljon kormányablak és okmányiroda, sőt a nagyobb járásokba kettőt is tervezett. Az egyablakos ügyintézés rendszere azonban Lázár szerint túlburjánzott, ezért a kormányülésen felvetődött, a bürokráciacsökkentés jegyében bezárják az intézmények egy részét, és a munkaerőt a meglévőkbe koncentrálják. A terv része az is, hogy rövidebb nyitva tartást vezetnek be, és nem nyújtják az esti órákig a munkaidőt.”.

Ez már nem is csak hoppá, hanem hoppá-hoppá! Igen, hölgyeim és uraim, a létezőben a járások felszámolásakor sem a járási kiskirályságokra pályázókban volt hiány, hanem a zömmel őket szolgáló – lévén tennivalók többsége valójában mondvacsinált és/vagy a szint létéből eredő – ügyintézőkben!

 Boszorkányüldözés, no, de épp a boszorkánytanyán?

Mindenek előtt, rögzítem: sem rokona sem ismerőse nem vagyok Balogh Istvánnak, sőt a saját értékrendem szerint disznóságnak tartom, amit csinál. Azonban mindez itt Magyarországon, ahol bizony ez a módi. Ezért azzal a hajtóvadászattal semmiképp sem tudok egyetérteni, amit vele a (i)gazságszolgáltatás és a magyar média művel.

De ha már nagyon ragaszkodnak az ügy ilyetén kezeléséhez, legalább annyit tegyenek meg, hogy legalább a leghangosabbak – legalább egy ideig – tartózkodjanak a munkáltatójuk által részükre biztosított eszközök magáncélú használatától!

Visszafogott vagyok, és csak érintőlegesen említem, hogy több jogerős bírói ítélet is van, ahol a tekintetesék rögzítették az alapítványok abbéli jogát, hogy a vezetők saját céljaikra (még célzott adományokra vonatkozóról szóló is van) használják a kezük ügyében lévő eszközöket!

Orbán igazi aduásza. A ballib meg benyal neki

Általában csak kiegészíteni, apró módosításokat tenni szoktam a Népszava főszerkije írásaihoz. Most azonban a mai „”Orbán (h)arcai”-ról azt kell mondjam, méretes öngól, sőt – szándéka és akarata ellenére – benyalás Őfeneségének. http://nepszava.hu/cikk/1036609-orban-harcai

Orbáni uralkodás – talán egyetlen – értelmes (ha és amennyiben elfogadjuk, hogy a cezaromániás rohamokat nem tekintjük értelmesnek) momentuma, hogy tudja (persze nincs kicsukva, hogy csak kivetíti, de akkor mázlija van, mert telibe talált), ismeri az emberek valódi ocsmány vágyait és – legalább szavakban – rá is játszik.

Nos, Péter írása – mondom úgy vélem nem ezt akarta – ebben nagyon sokat segít Orbán propagandájának. Azzal, hogy rámutat gátlástalanságára, csak reklámozza „találékonyság”-át! Igen, nem ártana észrevenni, hogy a magyaros találékonyság – ahogy azt Őfenesége hirdeti, kedvenc forgóajtós dumájával – valójában gátlástalanság!

 Felsőházi béka-ülep alattiság, avagy ünnepi gyermek-hülyítés

Az érdeklődő gyermekek első-kézből tapasztalhatják meg, hogy nem baj, ha valaki buta, legfeljebb majd politikus lesz  🙂

Sajtóhírek szerint: „A Gyermekek Világnapja alkalmából idén negyedik alkalommal rendezték meg a Gyermek és Ifjúsági Országgyűlést az Országház felsőházi termében. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatára előzetesen jelentkezhettek az érdeklődők, kérdéseket pedig élőben tehettek fel a minisztereknek és a képviselőknek is.”! Nos, addig semmi gond, de mint kiderült, a derék potentátok válaszoltak is, pontosabban – gondolom, ahogy szoktak – motyogtak valamit!

Ja, és van ám hab is a tortán! Most kapaszkodj meg, Wazze! A 300 kérdező gyereknek előre írásban kellett benyújtania a kérdéseit!

Szégyen, s elkeserítő! Hölgyeim és uraim, kicsiny hazánkban olyan képviselőink vannak, akik képtelenek vállalkozni – tudásuk, tájékozottságuk és slágfertigségük nem teszi őket alkalmassá – arra, hogy néhány gyermek kérdéseire válaszoljon kapásból!

Amerikában verik a négereket! Az amcsi ügyvivő vagy tájékozatlan, vagy isteni humora van

Bár a dolog alapvetően nem nagyon vicces, de vannak benne bőven humoros kitételek. Már a kipattanás is kész röhej. A derék századvéges bagázs, A napigazdasag.hu számolt be arról, hogy „a NAV vizsgálatot indított néhány amerikai cégnél, és válaszul a washingtoni kormány arra készül, hogy megtiltja az adóhatóság vezetőinek a beutazást az Egyesült Államokba”. Nos a dologban az a szép, hogy a követség a kitiltás tényét megerősítette, de a személyeket még a külügyben sem nevezték meg. Ergo méretes öngól, honnan tudták, hogy fő-Apehesek! 🙂

Azonban az igazi móka André Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivőjétől származik, aki kijelentette, hogy vannak olyan magyar személyek akik: „nem jogosultak az Egyesült Államokba való belépésre, ugyanis hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.”!

Nos, ha azokat, akik hasznot húznak/húztak korrupcióból kitiltanák, hát ártunk és qurmányunk tagjai és csapataik nem igazán járhatnának arra, de kicsit jobban megpiszkálva a dolgokat nem akadna beengedhető magyar politikus. S, ha szigorúan vesszük a korrupció fogalmát magyar sem nagyon! 🙂

A hab a tortán a mondat azon kitétele, hogy „hiteles információ áll rendelkezésre”! Na már most az ügyvivő vagy nem kellően tájékozott a közelmúlt magyar történelmében, vagy igen jó humora van! 🙂

Mint tudjuk – bár nincs kicsukva sokak számára nem szabad, vagy önként nagyon szeretné feledni – a daliás 2/3isten, akkor még csak félistenként ’98 nyarán kijelentette, hogy neki hitelt érdemlő dokumentumai vannak a megfigyelés-cécóként elhíresült ügyben.

Róna György

1 Comment

  • Fejlemény az első témához:
    Kósa úr nyilatkozott, hogy személyes véleményét mondta és „természetesen tudom, hogy az Alaptörvény úgy rendelkezik, hogy ötévente tartanak önkormányzati választást Magyarországon. De azért gondolom jónak a felvetést, mert szerintem a demokrácia főszereplője a választópolgár. Az lenne a jó, ha rendszeresen és gyakrabban, nem csak négyévente kérnénk visszajelzést tőlük.”.