Szilánkok Orbanisztán mindennapi kommunikációjából

2014 október 21 3:13 de.1 comment

20.10.2014.

Na ez tényleg karakteresen matyaros – A segélyhívók hívásainak több mint 70% értékelhetetlen

A hvg.hu beszámol Hablicsek Nikoletta, az Országos Rendőr-főkapitányság ügyeleti főosztályvezetője nyilatkozatáról, aki elmondta, hogy „Több mint 2 millió 230 ezer hívást regisztráltak május 19. óta a 112-es európai segélyhívóra érkező bejelentések fogadására felállított miskolci és szombathelyi központban, de csak alig több mint 400 ezer esetben kértek segítséget”.

A többi az csak mert „ingyé van”! =)) Olyanok mint: „az unatkozó gyerekek próbálkozásai, a telefonbetyárok obszcén üzenetei, valamint azok a hívások, amelyeket a telefonokat árusító üzletek vásárlói indítanak, amikor kipróbálják az új készüléket”!

Hogy mecsoda véletlenek vannak – Iloncica egyik pribékje úgy érzésre változtatott, de azt is „eltévesztette”.

A hvg.hu vette észre, hogy „Hiába nyerte el a XV. kerületben a polgármesteri posztot a DK-s Hajdu László, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján tegnap  (vasárnap) néhány óriáig mégis a Fidesz jelöltjének, Pintér Gábornak a neve volt feltüntetve polgármesterként.”.

„Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerint tévedés történt, mivel a XV. kerületi helyi választási bizottság korábban úgy döntött, hogy az eredményt megsemmisíti és új választást ír ki, ezért nullázta le a számokat a választási rendszerben a helyi választási iroda (hvi) egyik munkatársa.”. Ami (mármint a szavazóköri jegyzőkönyvek átírása) lássuk be már magában sem semmi, de a derék – Iloncica maga vallott erről – valami fatális véletlen folytán csak azon jegyzőkönyveket írta át azaz hamisította meg, ahol nem a Fideszes nyert!

Vicc vagy baráti segítség a summantáshoz – A derék Somogyi Zoli világrengető ötlete

A derék polihisztor politológus, műsorvezető, politikus és egyéb megmondó-ember vezérletével rittyentett Polgári Platform  amerikai vacsorára hívta meg  a kitiltási botrányban emlegetett potentátokat, mondván: „mint komoly, állami üzletembereket, közszolgákat és politikusokat az Egyesült Államokba egy vacsorára”, lehetőséget adva ezzel arra, hogy tisztázzák magukat.”.

Nos túl azon, hogy – lévén nem tisztázták a ki fizeti a költségeket – egy ilyen akció alkalmas egy kis civil-szervezeti pénzből finanszírozott kirándulásra, maga az ötlet is bűzlik. Ha ezt valami konferencia-szerű izének adják elő az érintettek már nem fognak sima magánutazónak minősülni, így akár beutazási engedélyt is kaphatnak. A létezőben több olyan kissé pöttyös (értsd a szakma elé helyezett politikai seggnyalás) potentátunk (tudósok és művészek) is volt, akik konferenciákon és koncerteken elő-elő fordultak, de magán céllal sohasem kaptak beutazási engedélyt!

Nagyságrendi tévedés – avagy mennyit kóstál egy diszpintykedés

Nem hiszem, hogy vita lehetne arról, hogy a napokban a publicisztikában az a bizonyos kályha ne a potentátok amcsi vegzálása lenne. Szerintem még az időjárás kapcsán készülő írások is vagy innen indulnak, vagy ide lyukadnak ki, de legalább is diszkrét célzást tesznek a beutazásra (hogy túlzok? Nem, volt felhők érkezése kapcsán célzás: nekik nem kell beutazási engedélyt kérniük).

Azon viszont igen csak vitatkoznék, amit Veress Jenő a Népszava publicistája írt „Folttisztítás kitiltással”. Na, nem az írás zömében vitatkozom, lévén: sem a tusványosi hasonlóság, sem az esteleges egymás feljelentgetése meglengetése, sem pedig a Szájjártatóról írt „nem csupán simán elefánt a porcelánboltban, hanem közben ormányában samukalapáccsal is hadonász” sorai sem túlzóak, ahogy a kakadúzás is inkább szellemes mint sértő. Azonban van egy kitétele ami tévedés és/vagy tájékozatlanság. Azt írta: „Ne mondja már senki, hogy a Habony-művek ne tudna elintézni egy pár száz dolláros díszdoktorságot… Amiért szokás különgéppel kiröpülni, pláne, ha a klotyó előtt van esély összefutni valakivel, aki jól mutat a fotón.”.

Nos csak a rend kedvéért: A Bostontól pár tucat kilométerre található TUFT egyetem potentátjai megkörnyékezése 4 azaz négy millió dolcsiba fájt nekünk adófizetőknek. Jaj mit nem mondok, szó sincs ilyesmiről. Csupán véletlen egybeesésként épp ekkor született egy „háromezeres” arról, hogy az egyik bostoni magyar társaság áldásos tevékenysége elősegítése okán némi támogatásban részesüljön! =))

Ez most fenyegetés? – Szeretném remélni, hogy nem vicc: mert annak nagyon durva

Őfenesége tegnap a Fidesz nagyszabású rendezvényén elmondott értékelőjén kijelentette: „Nem egy győztes háború után, hanem a küzdelem előtt szokás erődemonstrációt, seregszemlét tartani, a csapatokat számba venni.”.

Hogy komolyan gondolta arra az is utal, ha nem is Churchill-i, de küzdelemre utaló szólamokat is eregetett szép számmal, legalább is a Fityesz-KB központi napilapja vezércikke nagyon így értelmezte a Bölcs Vezető szavait!

Sportszerű ellenzék – Egymondatos összefoglaló a 2014.évi választások cunami kapcsán

Lassan végéhez közeledik az idénre került harmadik választások haccacáré. Belegondolva a dolgokba, nagyon úgy vélem, hogy az ellenzék (most hagyjuk, hogy ilyen vagy olyan) úgy együtt igen csak sportszerűen viselkedett. Nem, nem arra gondoltam, hogy azzal gyanúsíthatóak lennének, hogy kevésbé lettek volna aljasok, pofátlanok és idegesítőek lennének orbániéknál, vagy hogy kevesebbet próbáltak volna ügyeskedni, nem hiszem. Úgy vélem nem igazán lehet karakteres különbséget detektálni. Nem is várható, hisz – ahogy mondani szoktam némi plágium ízű átköltéssel – kis ország vagyunk, nekünk csak egy élcsapatra fussa! =))

No, de félre a tréfát! Az újkori olimpiák atyja Pierre de Frédy, Baron de Coubertin –nek tulajdonítják a mondást, hogy „L’important dans la vie ce n’est point le triomphe, mais le combat, l’essentiel ce n’est pas d’avoir vaincu mais de s’être bien battu.”, amit magyarra nemes egyszerűséggel: „Nem a győzelem, hanem a részt-vétel a fontos” – ként szokás emlegetni. Pontosabban részvétel-ként, ami azért elég véleményes!

A lényeg – ha akad olyan akinek meg kell magyarázzam – így utólag a három kiadós (mégha közel sem akkora, mint azt az Orbánikusok hírdetik) zakó után csak azzal vigasztalhatják magukat: ők részt vettek! =))

Egy kis jogászkodás, és/vagy szövegértelmezés – A „C”-pótló félig kész átírata egy mondatára

Valamit kerestem és ez akadt a kezembe (pontosabban a képernyőmre)

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról – 60. Az ajánlás fejezetében, a 123. § (2) így kezdődik: „Nem gyűjthető ajánlás:

a) az ajánlást gyűjtő és az ajánló munkahelyén munkaidejében vagy munkaviszonyból, illetve munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben,”.

Érted Wazze a kettőjük közös munkahelyén! =))

Nem azért mondom, de a C-ben: 1997. évi C. törvény

a választási eljárásról – 48. § (2): „Nem gyűjthető ajánlószelvény:

a) munkahelyen munkaidőben vagy munkaviszonyból, illetőleg munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettség teljesítése közben,” –ként hangzott!

Csak úgy megjegyzem azt még szakemberek csinálták (csináltuk, én csak a törvény-alkotás végső fázisban kapcsolódtam be a munkába). Bár az igazsághoz tartozik mindkettőben az (1)-ben szerepel egy erősen vitatható – a történelmi hűség kedvéért én kezdettől fogva vitattam =)) – „zaklatása nélkül” kitétel!

Tényleg egy nagyon aktuális kérdés: mennyire korrupt Magyarország? – A Transparency International közreadta az országok 2013-as korrupció érzékelési listáját.

A 175 ország adatait tartalmazó rangsorban Magyarország a 47. helyezést érte el. Ami nagyon szép lehetne, de tartok tőle, hogy a korrupció megítélése körül akadhattak némi problémák! Hogy csak a legegyszerűbb tételt említsem: „Mennyibe kerül mester? Számlával, vagy számla nélkül?” kérdés felmerülése és a legvalószínűbb válasz! =))

1 Comment

  • Bocs, egy elírásért: természetesen Medford nem néhány, hanem bő féltucat km-re van, 5és fél mérföldre!