Napi szösszeneteimből – avagy momentumok ártunk és qurmányunk gondolatvilágából

2014 október 23 7:10 de.6 hozzászólás

Vérfrissítés – Újabb déjà vu, Őfenesége csak nem tagadja meg gyökereit

 „Kényszernyugdíjazás, megfélemlítés, államosítás, pénzelvonás – a Fidesz változatos módszereket vet be a magyar társadalom elitjének leváltása érdekében” – így összegzi a papír HVG e-heti számának vezető írása, melyben úgy vélekedik, hogy „fülkeforradalmárok egy történelmi mulasztást igyekeztek pótolni az utóbbi négy évben: leváltani a magyar társadalom elitjét”.

Nos – meglátásom szerint – a kétség kívül karakteres dolog (a felemlített események megtörténtek és valamiféle leszámolás/felszámolás minden kétséget kizáróan érzékelhető) ilyen tárgyalása csupán felszínkarcolgatás. Az igazság az, hogy Orbánék ismét Rákosi pajtástól eltanult módszereket vetettek be: az értelmiségi vérfrissítést.

Az viszont tény, hogy karakteres különbségek vannak.

Egyfelől; ez az elit már nem az az elit (különösen nem a műveltség területein), hisz – tisztelet a nagyon kevés kivételnek – a létezőben végigvert értelmiségi vérfrissítés produktumai.

Másrészt; figyelemmel arra, hogy mindkét oldal lényegében derék kádári káder valójában csak belső leszámolásról van szó.

 Mityuka varázs-köpönyegéből – Képzeld Wazze, ha még (meg)szorongatna is

Ez az ártunk és qurmányunk gondolkodásától idegen a megszorítás blödliben sincs semmi új, hisz felmenőik (néhányuk enmaga) a létezőben az áremelésekről nem akart hallani és rendezésnek becézték!

A hét legtöbb híre – na jó a miről és hogyan referált Vida Ildikó sem semmi – az apránként adagolt 2015-ös adó- és járulék változások. A Munkástanácsok Országos Szövetsége bár csak utólag, de elolvasta. S az egyébként a Fidesz szellemiségétől nem igazán távoli gittegylet (tudod a pápa himbilimbije) szerint az adóváltozásokkal azok a munkavállalók is rosszul járhatnak, akik eddig cafeteriás juttatásokat kaptak. 2015-től ugyanis majdnem ugyanannyiba kerül majd a munkáltatónak például az Erzsébet-utalvány, mint a bér. Szerintük legalább 15 százalékkal csökkennek majd a béren kívüli juttatások

 (I)gazságszolgáltatás, avagy ki és hol székel – Balassagyarmatra kerül át Nógrád megye önkormányzatának székhelye

Érdekesen sajátságos, sőt sajátságosan érdekes hírnek látszik, de ez sem előzmény nélküli.

Nógrád megyei közgyűlés alakuló ülésén döntött többségi szavazattal arról, hogy Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át Nógrád megye önkormányzatának székhelye.

Már az aposztrofációs hablatyok sem semmik (teljesség nélkül): „megyeszékhely városok nem is szavaznak a megyei közgyűlés összetételére”, „Balassagyarmat 1785 és 1949 között Nógrád megye székhelye volt, és ettől egy politikai döntés fosztotta meg”, „a választási eredmény alapján legitimitásukat hatvan százalékban Nyugat-Nógrád polgárainak köszönhetik,”.. (értsd Salgótarjániak más irányban szavaztak).

Azonban én igazi mókának ezt a demokratikus játékot értékelem: a közgyűlés csak úgy megszavazza, hogy hol akarnak székelni. Engem egy kicsit emlékeztet – igaz ott más-irányú történelmi gesztusról volt szó – a derék talárosék szabadságharcára, akik törvény ide, törvény oda nem voltak hajlandóak Esztergomban székelni! =))

 Csak egy kérdés – Századvégesékél van vélemény, de nem értenek vele egyet

Mint tudjuk az egész kulimájsz és az ő keverése onnan indult, hogy a Sztyopa-művek NapiGazdasága jól megírta, hogy a mocskos amcsik megvonták bizonyos potentátok beutazási lehetőségét. Nem emelték ki, de jelezték, hogy magánemberként. Ártunk és qurmányunk átszervezett – már a portások sem tudják, hogy mi fán terem a diplomácia – Szájártosított Bem rakpartja belelendült és számon kérte a renitens amcsikat, akik hiába hivatkozntak/hivatkoznak, hogy magánügyek.

Nos az index.hu-soknak sikerült kapcsolatot találni Heim Péterrel, akiről kiderült, hogy ők úgy gondúják: „Heim Péter magánemberként nem köteles beszámolni a Századvég vezetőségének, az érintettségével kapcsolatos feltételezések az ő magánügyét képezik”!

 A jó néger életbe, igazán a whiskyt is kedvelhetné – A pribékek már megint Őfenesége ízlése mentén intézkedtek

Részben retirálni kényszerültek a  szabad pálinkázások országa blődliből adják hírül Mityuka ajándékát (2015-ös költségvetés) olvasgatók. Bár a házassági adókedvezmény miatti hátrány okán – tartok tőle, hogy az asszonyok nem engedik pálinkára költeni – is sérelem éri a férfi-embert, de az. hogya népegészségügyi termékadót (chipsadót) kiterjesztik, s már az alkoholtermékek után is fizetni kell” egyenesen érdek-sértő.

Bár azt is mondják, hogy ez nem vonatkozik az Unicum –ra!

 Janinak nem ártan némi állampolgári ismeretek konzultáció – Áder János köztársasági elnök táviratban köszöntötte Jean-Claude Junckert

Mottó: Ide a cigiddel! Jobb ha én szívom el, mint, ha egy idegen!

Azt írják az ojságok – naná, hogy az MTI-re hivatkozva -, hogy „Áder János köztársasági elnök táviratban köszöntötte Jean-Claude Junckert és az általa vezetett új Európai Bizottságot, amelynek összetételét szerdán hagyta jóvá az Európai Parlament (EP).”. Nos eddig nem is lenne semmi gond, de a következő mondat már gyanús: „A Köztársasági Elnöki Hivatal által szerda este az MTI-hez eljuttatott levélben Áder János azt írta”. Most mi van táviratot írt vagy levelet? No de van itt nagyobb gond is. Amellett, hogy reményét fejezte kiaz új összetételű bizottság Jean-Claude Juncker irányításával komoly eredményeket ér majd el az európai integráció vívmányainak megszilárdítása, értékközösségünk megőrzése, a gazdasági növekedés fenntarthatóvá tétele és az unió hatékonyságának fokozása terén”, tett még egy meglehetősen otromba kitérőt is. „Mind Jean-Claude Juncker, mind a bizottság tagjai továbbra is számíthatnak Magyarország aktív támogatására.”!

Nos először is szögezzük le, hogy egy tagállamnak nem éppen támogató szerepe van az aktuális Bizottság tevékenysége kapcsán. Másfelől sem az előző EB, sem Juncker, sem pedig az új bizottság jelöltjei nem érzékelhettek támogatást magyar részről. Hacsak az ádáz dühöt és idióta mocskolódást nem tekintjük a világra való felkészítést baráti megnyilvánulásának! =))

 Apró figyelemfelhívás a „zsozsóra várva” állapotában leledző „devizás” –oknak – Ha már a NAV-os gondolkodás manapság érdekes téma

Túl azon, hogy – mint arra már többen tettünk célzást – több mint gyanú az így megkapandó zsé és/vagy jóváírás banktechnikai – itt jegyzem meg sem a törvényalkotók, sem pedig a Kúria, sőt úgy tűnik a bírák sem (hogy a megmondó-emberekről ne is beszéljünk) nincsenek tisztában a banktechnika alapvető ismereteivel – értelemben tranzakció, így érvényben vannak a vonatkozó díjfizetési kötelezettségek, más árnyak is vannak.

Igen, bizony az így megszerezendő jövedelmek adó és járulék kötelezettségéről nem igazán nyilatkozgatnak.

Ha és amennyiben a NAV folytatja a „magánszemély egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére” vonatkozó jogfelfogását, kellemetlen meglepetésekre számíthatnak!

Nos a vonatkozó értelmezésről röviden. Az illetékes jogszabály már az elején tisztázza, hogy nem vonatkozik „saját jogán nyugdíjban részesülő személy” –ekre. Később kiegészül azzal, hogy viszont vonatkozik a magánszemélyek nyugdíj melletti tevékenységéből származó jövedelmeire. A mellékletben – ahol a kiszámítás módját taglalja rögzíti, hogy a fizetendő összeg legalább „a nem biztosított magánszemélyek által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege”, ami 2014. január 1-jétől 6 810 forint.

Már ez sem semmi, de ezt most hagyjuk. Azonban a NAV értelezése szerint ez azt jelenti, hogy a nyugdíj mellett elvben tevékenykedő (pl. egyéni vállalkozó) ezt az összeget akkor is be kell csengesse, ha egyetlen buznyák jövedelme sem volt. Sőt – most fijjej Wazze -, ha árbevétele sem volt! =))

 Milyen más lett a gondolatvilága a mi ártunk és qurmányunk pribékjeinek – Hogy az állampolgári jogokról ne is beszéljünk

„Tegnap délután a rendőrség telefonon tájékoztatta a Szolidaritás mozgalom elnökségét, hogy az október 23-ra tervezett akciójának megtartását nem engedélyezi, a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasította. Az indoklásban a következő ok szerepelt: „lehetetlen cél”. A TEK 20-án rendelkezett arról, hogy a területet lezárja. Mi szintén 20-án jelentettük be a demonstrációt. Többször rákérdeztünk arra, hogy szükséges-e további egyeztetés – ahogyan az általában lenni szokott, Ennek ellenére a hatóságtól mindig azt a választ kaptuk, hogy nem. Ezért volt meglepő a mai elutasító határozat, hiszen lehetőségünk sem volt arra, hogy a helyszínt megváltoztassuk, a 72 órás határidő miatt új demonstrációt sem tudunk bejelenteni. ” – írja a Magyar Szolidaritás Mozgalom ma délelőtti közleményében.

Ippeg 8 éve történt, hogy a rendőrség felszólította „húgyos Józsiékat”, hogy tekintettel a szépszámú külföldi személyiség jelenlétére 23.-án nem rajcsúrozhatnak a Kossuth-téren. Hogy mi lett ebből, meg abból hogy „nemzeti dacból” kifolyólag Orbán ragaszkodott az Astoriához – hú mit szót vona, ha reggel kap egy mailt, hogy nem engedélyezik =)) – az már történelem.

Mint konzervatív (ami per definitionem nem ribillió pártoló) öregember egyet tudok érteni azzal, hogy „nem akarjuk az embereket olyan helyzetbe hozni, hogy egy betiltott tüntetésen vegyenek részt jogszabályellenesen”, de nem tudnám igazán elítélni őket, ha odasétálnának! =)) 

6 hozzászólás

  • A sétával én is eggyetértek legalább ennyit megtehetnénk.

  • Mária

    2014 október 23
    10:12 de.

    Az a gond, hogy jellemzően csak ajánljuk, vagy jó szemmel nézzük! =))
    Sőt én magam részéről azt is csak lightosan, mert a csürhe & hugyósJózsik mindig késszenállnak! Mint tudjuk kis ország vagyunk! =))

  • Mityuka rátett egy lapáttal: (forrás kormany.hu)
    A miniszter tisztázta a szolgáltatókkal azt a félreértést, hogy itt egy új adó bevezetéséről van szó. A törvényjavaslat az adóelkerülési lehetőség megszüntetésére, és nem az internethasználat általános megadóztatására szolgál.

  • nos, a vérfrissítés nálam egy csöppet mást jelent – ahogy máshol céloztam is rá, vérfrissítés nélkül egy nemzet is belterjes szaporulattá korcsosulna – de kétségtelen, orbánéknál ez azt jelenti, hogy kifolyatják a nem teljesen lojális, uram bocsá’ gondolkodni merő fideszesek vérét, és régi jó megbízható kádereket nyomnak be helyettük.
    mert hát, a magyar társadalom elitjéről beszélni barokkos túlzás, mert olyanok a fidesz közelében sincsenek, részint, mert egzisztenciálisan már rég kicsinálták őket, részint meg vannak félemlítve.
    megalkuvókat meg hadd ne nevezzünk már társadalmi elitnek!

  • Ille István

    2014 október 23
    1:06 du.

    A szóhasználatot eltanúltam egy nagyon kedves barátomtól és mesteremtől, aki történetesen több mint egy évet ült a mai naphoz kapcsolódóan. Ő szokta mondani az „értelmiségi vérfrissítés”-t!

  • Szolgálati közlemény:
    Annak a kedves vitapartneremnek, akivel GB EU-s jövőjéről elmélkedtünk:

    http://euobserver.com/news/126208