Napi szösszeneteimből – Milyen szellemet eregetnek a Sztyopa-művek pálinkás butykosából

2014 október 25 9:49 de.28 hozzászólás

Csak nem erről humorizált Őfenesége – Hablaty és valóság Orbanisztánban

„a Kehi a működéséről szóló kormányrendelet előírásait, valamint a tisztességes eljárás követelményét megszegve mind ez idáig nem küldte meg az ellenőrzési jelentés teljes dokumentumanyagát az összes olyan melléklettel, amely a Kehi szerint alátámasztja a sajtó útján közreadott vádakat. Ezért a vizsgálat alá vont alapítványok nyomatékosan követelik, hogy a Kehi bocsássa rendelkezésükre ezeket a dokumentumokat.” – ezt a közleményt Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) adta ki a KEHI „vizsgálat” ügyében.

Miközben Szájjártató emberei méretes angol-nyelvű anyagokkal és tájékozatókkal bombázzák a diplomatákat.

Sőt, hogy nagyobb legyen a balhé; Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkáraként  a Hír Tv-nek azt mondta: a kormányzati szerv vizsgálata azt mutatta ki, ellenőrzésük kezdete után az Ökotárs több dokumentumot is a norvég nagykövetségre menekített, így nem tudni, mi volt a norvégok szerepe a dologban.

Ez a vezércikk is olyan Móriczkásra sikeredett – Már a cím sem semmi, de az indulás

Á Fityesz-KB központi napilapja mára rendelt vezércikkét jegyző Erdősi Csaba, nomen est omen jól beviszi az erdőbe a tőle tájékozódó olvasót. Persze mondhatnánk, hogy az milyen szerencsétlennek így kell. „Ki kapja félre a kormányt?” címmel az olajár kérdését feszegeti. Mi mást tenne, gondolod, megjelenhetne egy írás  Orbán egészségi állapotáról? Hogy a cím sugallta más értelmezést ne is említsem! =))

Az egy dolog, hogy jól okadatolja, hogy még annyi fáradtságot sem vett, hogy néhány kattintással utánanézzen a témának – a miért nem emel árakat az OPEC elmélkedése kifejezetten gyerekes -, de jól érzékelhetően más célok vezérelték: „az Egyesült Államok az olcsó olajjal akarja térdre kényszeríteni Moszkvát – egyes számítások szerint már a kilencvendolláros árszint is öt százalék közelébe emelné az orosz államháztartási hiányt”

 Orbán majdnem a lényegre tért – Őfenesége a nyilatkozott az index.hu-nak

Mostanság cinegológus körökben már annak is jelzésértéke van, hogy szóba állt, sőt válaszolt az indexesek kérdéseire. A lényeget így összegezte a portál: „A brüsszeli uniós csúcs után tartott sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt az Eurológus kérdéseire a kitiltási ügyről. Azt mondta, a kitiltottak magánszemélyek és állami alkalmazásban állók – a válaszából úgy tűnt, a kormányfő pontosan tudja, kiket tiltott ki az Egyesült Államok. De semmilyen eljárás nem indul nálunk”.

Nos, ahogy a klasszikus vicc mondja: ebben sem újság sem érdekesség (most újra divatba jött az orosz) nincs. Sőt én úgy vélem az igazságnak egy fontos részlete lemaradt.

Biztos vagyok benne, hogy a daliás 2/3istenünk nem csak azt tudja – persze tudta is, nem kellettek hozzá titokszolgai sertepertélések =)) – kik a kitiltottak (apropó azért van újdonság: végre kimondatott, amit én kezdettől fogva papolok: magán utazásokról szól a dolog), de azt is, hogy kik úszták meg egyelőre! =))

 

Igazi korkép-kórkép – avagy egy jellemző tény, ami magyarázattal szolgál a 2/3-okra

A velvet.hu „Öt ok, amiért Majkából elsőligás celeb lesz vasárnaptól” című írása azon túl, hogy promózza a TV2 újabb bugyuta műsorát, igen csak jól körülírja a „mit kíván a magyar nemzet” című rémtörténetet. Biztosan az én hibám, de én sokkal többet látok ebben, s nem csak most kaptam a fejemhez, hisz Verebes szuper-celebbé választásai okán már felhívtam a figyelmet a szoros korrelációra a köz értelmi állapotával.

Természetesen tudom, hogy a reklámozott 2/3ok nem úgy és nem azért 2/3ok, de kimanipulálásához szükséges sokszázezer mentalitását itt is lehet érzékelni.

Ezt akár 6. pontra szóló javaslatként (5be szedte, hogy szerinte mi a „siker” titka) veheti a cikk szerzője! =))

 Nem csak hányat, de hányan? – Nem csak nem róka – mert arról csak egy bőrt lehet lenyúzni – de még a csukák is csöndben vannak

Találgatások, vádaskodások, okoskodások, különféle szakértések, s az ég tudja, hogy mennyi más címen nyilvánulunk meg egy alapvetően piti ügyben. Országos, sőt nemzetközi botrányt kavarva.

Nyugodtan mondhatjuk: ez a média, erre vevő a nép, az Istenadta, mely…

Messzire jutottunk attól, hogy néhány potentát magáncélú beutazását korlátozó amcsi intézkedésből a Századvég kreatív csapata diplomácia casus belli –t rittyentett – úgy tűnik Őfenesége fordított gondolkodása (az ország gondjának magára vétele helyett a magán sirámait teríti az országra) ragályos, lassan már amerikai partjaihoz vezényeljük a magyar flottát. Még az a szerencse, hogy nincs ilyen és Orbán igen hülyén nézne ki fehér lovon egy Fa-tól elrekvirált vitorláson! =))

 Az elmúlt napok blődlije – Kérdésnek álcázva

Kérdés: Miért nem engedték Mécséket az Operánál tüntetni?

Indoklás: Úgy értesültek, hogy a daliás 2/3isten fog fellépni az Operában! Igen énekelni fog: Orbán tudja, de nem mondja! =))

 Quo vadis „Magyarország”? – Milyen szellemet eregetnek a Sztyopa-művek pálinkás butykosából

 Mottó: (sajnos nem én találtam ki, ezt sem) „Quo vadis, amicePro patria, liber Tate”

 Hogy az elején kezdjem a Századvég lapjában hapigazdasá.hu 2014. október 16. csütörtök 15:36 keltezéssel jelent meg ismeretlen szerző tollából – még a nevét sem vállalta, csak nem szerkesztőséi kinyilatkozás =)) – jelent meg „Amerikai cégek ellen vizsgálódik a NAV” című pamflett, aminek egy mondata igen csak nagy vihart kavart. „Adóhatósági vizsgálat folyik Magyarországon több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is – értesült a Napi Gazdaság. Az amerikai fél reakcióként információnk szerint arra készül, hogy a vizsgálatokban érintett hatóságok vezetőinek az Egyesült Államokba való beutazását nem engedélyezi.”. Annak ellenére, hogy még ők is megírták – igaz csak úgy odavetve – „Az amerikai nagykövetségnek nincs tudomása semmilyen Magyarországon működő amerikai cég vagy intézmény ellen folytatott NAV-vizsgálatról, és semmilyen amerikai lépésre nem került sor ilyen vizsgálat következményeként. Bizonyos magyar magánszemélyekről úgy találták, hogy nem jogosultak az Egyesült Államokba történő belépésre,….”. Itt akár vége is lehetett volna a műbalhénak, egy legyintéssel felemlítve, hogy „nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”, de mint tudjuk nem így történt.

Hogy – eddig – hova jutottunk, azt gondolom,  nem kell taglalnom: kezdve onnan, hogy Amerika a világ csendőre, a nyomják krahácsoton át, odáig, hogy már nem csak a nagyon hülye Kövér és Tompika „minek nekünk az EU”-ja téma, de mértékadó médiumok – finomabban vagy durvábban – teszik fel a kérdést (most már egyértelműen), mit keres Orbanisztán az EU-ban!

Hogyha jellemezni akarom a Sztyopa-„gate” eszkalációját – s miért is ne tenném – felhívom a b. figyelmet – a sokak által, különösen nem kormánypárti megmondó-emberek által visszafogott elemzőként hirdetett – Kiszelly Zoltán mai „Amerika pofozóbábuja” írására, melyet jól jellemez „Az efféle nyomásgyakorlás Magyarországon eddig azért sem volt eredményes, mert rendre csak a külső érdeket nyíltan kiszolgáló híroldalakra és médiumokra korlátozódott. A magyarok józan többsége mintha érezné, hogy a baráti aggódás mögött csupán Amerika nyers nagyhatalmi érdeke rejlik.” gondolata.

Bár hiú ábrándnak vélem azok reményeit, akik Orbán végnapjairól fantáziálnak, s magam részéről legfeljebb egy „hosszú kések éjszakája, vagy ahogy a németek hívják Röhm-Putsch” jelei mutatkoznak, de Kiszelly – már Martonyi MSZMP-be kérelmezkedésére hajazó – hűségnyilatkozata, főleg hangneme okán bennem is gyanút keltett!

Meg kívánom jegyezni, hogy – bár így is van némi relevanciája -, de a címben az idézőjelbe tett Magyarország, természetesen arra a „szóhasználatra” utal, mely szerint ezen kifejezés igazából a Pártot, sőt gyakorta Őfeneségét magát jelenti! =))

28 hozzászólás

  • egy újsághírből: André Goodfriend amerikai ügyvivő pénteki sajtóértekezletén megkérdezték tőle, hogy mi lenne, ha Orbán is a listán lenne. Erre udvariasan azt felelte, hogy: „Ha egy miniszterelnököt tiltanának ki, de hivatalos útra menne az Államokba, mondjuk Obamával tárgyalni, akkor mehetne, de magánemberként nem”. MOndom udvariasan, mert mint tudjuk ez fikció, Orbánt miniszterelnökként sem fogadják! =))

  • Ha már homár… egy mondat saját kútfőből!
    Azt kérdezték valahol: honna vált ismerté a három NAV-os vezető neve?
    Egyszerű: ők írták alá azt a jelentést, amiben – alapos kb. fél napos „vizsgálat” alapján – kifejtették, hogy Horváth hülyeségeket beszél! =))

  • Orbán beismerte, hogy hazánkban nem kell bizonyíték a letartóztatásokhoz. Mert már megint sok páleszt ivott a gyóccerére.

  • csak tudnám, miért kell nekünk, magyaroknak, politikusi szinten mindenkinél okosabbnak lennünk és mindenhez jobban értenünk?
    mivel alap, na, az nagyon nincs rá!

  • Ille István

    2014 október 25
    10:26 de.

    Ugyan kedves István, politikusi színten? =))

  • Bocsánatot kell kérnem mindenkitől, akit félrevezettem a „sem újság sem érdekesség” megállapítással. A gyérnél is gyengébb orosz nyelvismeretem a bűnös. Правда illetve Известия –ra utaltam! Félig rosszul! =))

  • ronagyuri: lemaradt volna a csoportképről népünk nagy vezére?

  • Ille István

    2014 október 25
    12:01 du.
    Ne légy gonosz, csak értékén kezelődött!
    Kitakarodott, akarom mondnai kitakaródott! =))

  • itthon nem volt látható, brüsszelben sem, mi van ezzel az emberrel? láthatatlan?

  • Engem nem érdekelnek szösszenetei, sajnálom. Ha tud valami másról írni?

  • rónagyuri, figyelőt nem érdeklik a szösszeneteid. remélem, most már tudod, mihez tartsd magad!

  • Figyelő

    2014 október 25
    1:24 du.

    Tudod libuska, hogy ezek konkrét idézetek!
    MInek dürrögsz és vinnyogsz, hogy hol a bizonyíték, ha teszel rájuk!
    Csak neked mégegyszer a NAV három kitíltott vezetője elsumákolta a Horváth által feltárt ügyeket: egyszer mikor munkahelyi vezetőként nem foglalkoztak vele, másodszor – s ezt már sajtónyilvánosan – azt állították, hogy kivizsgálták, s nem találtak semmit, pedig már varga és a rendőrség is kénytelen volt beismerni a korrupciót! =))

  • Ille István

    2014 október 25
    1:43 du.

    Az az igazság itt a Flóriánnál egy kicsit bonyolult a Dunának menni! =))

  • Az az igazság, hogy ez a Kukkoló lenyűgöző; egyesíti a bigott vakhittet, szelektív érdeklődéssel és érzékeléssel, valamint az olvasásértés szinte teljes hiányával!
    Nem semmi! Az ilyet már mutogatni is lehetne! =))

  • ronagyuri: pedig korábban profi sajtós volt 🙁
    amit nem értek: ha nem érdekli, miért olvassa?

  • nade ronagyuri! bencsics klára azért már régen túl van a libuska-koron!

  • Ja ő a helyi szenyátorína! =))

  • Ille István

    2014 október 25
    2:17 du.

    Az az igazság, hogy valahol én írtam neki, hogy itt elolvashatja, hogy a három Nav-os ellen miért nyilvánosak a bizonyítékok!

  • A sok hozzászóló szerint, sem érdekel senkit a szösszenetei….

  • figyelő: bocs, hogy beleszólok, de az olvasók száma többet mond, mint a hozzászólók száma. maga csak az utóbbit látja.

  • Megint megy itt a terefere a semmiről, mikor nemrég elkezdődött a Sindler listája a Paramounton. A gaz nácik most arról beszélnek, hogyan alakítsák át a zsinagógát istállóvá.
    Szóval most jön az építészlány Milánóból.

  • Figyelő

    2014 október 25
    2:40 du.

    Igen – hogy a te szavaiddal éljek – az ismereteid ELAVULTAK! Mint az már többször kiderült te így becézed mikor gátlástalanul hazudsz!

  • Ille István
    2014 október 25
    2:48 du.
    Ja, látom kik szólnak hozzá-.

  • figyelő: azt valóban látja. én azonban az olvasók számáról beszéltem.

  • A reklám alatt van egy kis időm, hát hallom, hogy a Milliónyian a sajtószabadságért után jön a Százezren az internetadó ellen holnap.
    A tizedelés szó negatív asszociációjú ilyen film nézése közben, inkább megnézem a 101 kiskutyát. Persze ez a szám is, mint annyi más szintén fiktív.

  • figyelő,
    látja,hogy „kik szólnak hozzá”.Még nem értette meg,hogy nem szólnak Hozzá.Itt emberek beszélgetnek egymással!Süllyed a hajó?