Sakk-matt

2014 október 25 4:28 de.60 hozzászólás

Két tányér van terítéken, egyik pocsékabb főzettel telibb, mint a másik. Az egyikben egy zavaros lé kotyog, – mondhatnám Gulyásnak is, de nem az, mondhatnám Kövérnek is, de annak sem az, a lényege: magyarellenes EU, magyarellenes USA, az egész világ összeszövetkezett ellenünk, báncsák a magyartot, pedig miénk a NER!

Mítosznak hívják az ilyet. Sajátos és ugyancsak provinciális mítosznak. Hogy a franc esne bele, hát nem megismeri a világ Orbán hepciáskodását? Nodemajd, jól korlátozzuk NERileg az internetet – no, nem ténylegesen, csak áttételesen, mivel a pórnak nem igazán lesz pénze megfizetni, aki meg marad, az úgysem számít (sztem a hívők adókedvezményt fognak kapni).

Mind1. Ha nem jön be neki – mert esetleg fellázadnak a pórok, mert hát vagy tudás alapú társadalom – amihez, lássuk be, a NATon kívül nem árt némi más információ is- vagy lebutított társadalom. Azért Orbán basinak akad kiútja, ha esetleg nem jönne be a számítása – mivel az alapizé bizonyos gazdasági mutatókat kőbe vésett -: Moszkva. Ha már úgyis eladta úgy 100 évre az országot, miért ne járulna Putyinhoz – térden, bár nem megalázkodva, de örömszerzésileg – ismét?

A NERt ebből az egészből nem érdekli semmi. A pórok  megvették a soros jegyüket a pokolba, méghozzá one way tickettként.

Lefagyott a pökhendi vigyor Lázár János arcáról, majd ezerszer igyekezett kimondani a „barátság” szót Amerikával kapcsolatban, a nemzetbiztonsági bizottság tegnapi ülésén, melyet a „kitiltás-botrány” nyomán hívtak össze ellenzéki képviselők. Most – talán először – komolyan vették az Egyesült Államok lépését, bizony minden borulni látszik, az ügybe még a kormány is belebukhat.”  Jobb helyen. Azonban Orbanisztán nem jobb hely.

Kim Jong Un, Fidel Castro, és Mao Ce Tung (a túlvilágról) bizonnyal felállva tapsol Orbán karakánságának. Még ők se tudtak olyan ámokfutást produkálni – főleg nem Európa közepén – mint Orbán, az alapizétől a médiatörvényig, a választási törvény módosításától a trafik-mutyiig, vagy a civil szervezetek üldözéséig. A kritikák egytől egyig a kormány ellen szóltak, nem Magyarország ellen irányultak, kizárólag Orbán Viktor miniszterelnök, és kormánya kapta a feddéseket, bár ők ezt igyekeztek szándékosan kiforgatni, és itthon úgy előadni, mintha megvédtek volna bennünket bárkitől is. Pedig nem, Orbán gyáván a népe mögé menekült. Hiába, no, Orbán maga Magyarország, Orbán maga a nép. Jobb helyen az ilyesmit orvosilag gyógyítják, de Orbanisztán, mint fentebb írtam, nem jobb hely.

Orbán valamennyi – személyét ért – kritikát arrogánsan, lekezelően, már-már nagyképűen vert vissza, kormányának tagjai, vagy holdudvarába tartozó politikusok cinikus, sértő hangnemben kezelték ezeket az ügyeket. Persze, mindeközben a kétharmad mögé bújtak, és erre támaszkodva oktatták ki a világ vezető hatalmait, mibe szóljanak bele, és mibe nem.

Semmi kétség, a Fidesz, és a kormány túlontúl magabiztos, gőgös, fennhéjázó, és cinikus lett. Akit csak tudott, lekezelt, nagyon, de nagyon magas lóról oktatta ki akár az Európai Uniót is. „Aki nem velünk, az ellenünk” – vallják ők (itthon meg: aki nincs velünk, az nincs), és ez már nyíltan meg is mutatkozik. Minden eszközük megvan erre, kezükben az ügyészség, a NAV, a TEK, és még csak az isten tudja mi. Számtalanszor láthattuk, hogy bevetik őket alantas terveik véghezviteléhez, gátlástalanul takarítanak el bárkit az útból, ha érdekeik úgy hozzák.

Visszatért a félelem, kialakult az ön-cenzúra. A munkahelyeken ismét meggondolják az emberek, hogy kinek, mit mondanak, de így van ez a pletykák központi intézményeiben is, a piacokon, kocsmákban, patikákban. A hon mentális védői – ahogy arra nyilvánosan is biztatva valának – feljelentősdit művelnek. Névtelenül, vagy névvel, mind1. A lényeg az, visszatértek a régi szép idők. Fekete, lefüggönyzött ablakú autók még nem járnak. Még.

A másik tányérban egy hasonlóan gusztustalan leves áporog. Állami korrupció vádjával eddig hat magyar állampolgárt tiltott ki területéről az Egyesült Államok. Teheti, jogában áll. Csak épp, nem szokott ilyesmit tenni ok nélkül, főként nem a 7750 számú elnöki rendeletre hivatkozva. Ez a rendelet nem csak azt mondja ki, hogy az, aki az amerikai érdekeket sértve korrupciós ügybe keveredik, nem léphet be az országukba, mert akkor ezer, meg ezer embert tiltanának ki, megállás nélkül. A rendelet szabályozza azt is, hogy ezt a szankciót csak akkor alkalmazzák, ha a korrupcióba keveredett országban az ügy tisztességes kivizsgálására nincs esély, szóval az adott ország vezetése igyekszik eltussolni az ügyet. És itt a bibi. Amerika szólt egyszer, kétszer, és csak az isten tudja, hányszor. Mit kapott válaszul? „Ugyan, ez vicc!”, „Az elnök tájékozatlan!”, és leginkább azt, hogy senki nem dumáljon bele, határokon túlról Orbánisztán belügyeibe! Hát, jó… – gondolta USA, akkor nem szólunk bele. Majd szó nélkül kitiltotta – első körben – azt a hat embert, aki közvetlenül érintett az ügyben. Tette mindezt nagyon csendben, csak a „cégnek” (külügy) szólt, hogy annak a hat embernek az van beutazási engedély helyett, ami a csődörnek, alul, hátul, középen. És az időzítés is remek volt, USA kivárta az utolsó választásokat is az évben, nehogy rájuk süssék, az eredményeket akarták befolyásolni.

Viktor, picinyem, most ilyenkor mit kell tenni? Idejön az USA az irodádba, és azt mondja, hogy korrupció van, belépés nincs. A palacsintában az van, amit a köznyelv szokott mondani, a gáz csupán annyi, hogy mindkét fele „azzal” van megkenve. Még ugye csend van, mert az USA – a törvényeit tiszteletbe tartva – hallgat, ő nem szivárogtat. Csak te tudod, miért.

Azon merengsz, hogy ebből miként lehet jól kijönni… (Megsúgom: sehogy!) Vegyük sorra az eshetőségeket!

1. Ha az USA kérésének megfelelően vizsgálatot rendelsz el a korrupciós ügyben, két végeredmény születhet:

1.1. Eltussolod a fenébe, hiszen az ügyészég olyan eredményt hoz, amilyet te akarsz.

1.2. Komoly, igazi vizsgálat lesz, de akkor bukik mindenki. Ebben az ügyben nem lehet csak úgy bedobni egy-két „tisztáldozatot”, minden bizonnyal az USA tud mindent. Ha pici kamu lenne a vizsgálatban, akkor megint a lábadra lépne: „Nana! Sumákolsz! Az igazat, please!” De ha a vizsgálat komolyan lefut, akkor szakad a pókháló, és belepusztul a Kerék-Bárczy Szabolcs által emlegetett pók is, a háló közepén.

A kormány bevetette az időhúzás és értetlenkedés taktikáját, pedig nagyon is jól tudják, mi történt! Ha valaki, akkor ők tudják! Egyes sajtóhírek szerint az lehet a háttérben, hogy egy amerikai érdekeltségű cégnek adtak ultimátumot: „Rendelj kétmilliárdért tanulmányt egy kormány közeli alapítványtól (ugyan melyiktől?) És akkor ez, meg ez lesz!” Aztán inkább az lett, hogy az amerikaiak jelentették ezt otthon, és most meg „ez lett”!

Az USA szépen, csendben intézte az ügyet, törvényei szerint csak a diplomáciai csatornákat használta kommunikációra. Orbán kormánya mit csinált? Rendesen beszarván a szócsövéhez fordult, és azonnal visszatámadott. Mielőtt más forrásból kitudódhatott volna az ügy, egy kormányfüggő lapban megjelentették, hogy az USA gonoszkodik a NER-rel, nyilván azért, mert az igen tisztességes magyar NAV eljárást folytat egy amerikai tulajdonú céggel szemben. Azt is előkapták, hogy Clinton alapítványát a norvégok támogatják, és a norvégokkal éppen genyózik az állam, így most Amerika így áll bosszút. Valljuk meg, jól tökön rúgták magukat ezzel.

Mint fentebb írtam, most bevetették az értetlenkedés eszközét. „Miről beszél az USA?” „Ez most vicc, vagy komoly?” „Mondjon má’ valami konkrétumot!”

És most azt várják, hogy az Egyesült Államok tárja eléjük a bizonyítékokat. Persze, tudják azt maguk is, hogy nem fogják, de nagyon jónak gondolják ezt a politikát, megy vele az idő. Közben a gatya fel-le jár rajtuk, mert bizony ez a helyzet nagyon ijesztő, ebből nem lehet kijönni már jól. A 35 éves, multimilliomos külügyminisztert kiküldték az USA-ba, próbálja helyre tenni a dolgokat, őt mégiscsak beengedik az országba. Nem tette helyre, de még csak olyan helyzetbe se került, hogy helyre tehette volna. Senki nem volt kíváncsi a meséjére.

Amerika persze belóbálta azt a bizonyost, nem ad információt. A nagykövetségük ügyvivője közölte: „Van Magyarországnak eszköze kivizsgálni ezeket, van itt ügyészség, rendőrség, titkosszolgálat. Tessenek megoldani az ügyet!” No, erre megint pofátlan válasz érkezett a Fidesz frakcióvezetőjétől, Rogán Antal az ATV Egyenes beszéd című műsorában merengett azon, hogy az USA csak viccel, vagy komolyan beszélhet… Majd hozzátette, szerinte ez csak provokáció.

Rogán szavai eljutottak Goodfriend ügyvivőhöz is (Ejnye, milyen név is ez? Csak nem zsidó? Mert akkor már mindent értünk!), aki nyilván hazatelefonált: „Hallgassátok mán’, mit beszél ez?” Aztán már nem udvariaskodtak a Zusákok. A képviselet vezetője közölte, ha Magyarország így áll az ügyhöz, az USA nem tudja tovább elképzelni a szövetséges együttműködést velünk. Emberek, ez nem kis balhé! Persze, a deutschtompik azonnal posztolták, hogy „Amerika le van sz*rva, mit képzelnek, és amúgy is, megvagyunk nélkülük, hülye jenkik”!

Csúszunk rendesen lefelé, a mocsokba.  Bizton állítható, hogy nem ez az egyetlen ügy, itt láncreakció indult, és ez az a helyzet, ahol a jegenyefák bizony az égig nőnek – habár ezt Orbán másként látja. Ha vizsgálat lesz, és bedobnak valakit, az beszélni fog, és bukik minden. Ha kamu vizsgálat lesz, akkor az USA lép, bukik minden. Közben a NAV elnök asszonya és operatív helyettese osonóra vette a figurát, Varga Mihály elvtárs meg nem kérdez rá semmire. Miért is tenné, még a végén kiderülne valami! Az első dominó eldőlt. Hát persze, NER! Na, itt van szarban a magyar!

Kádár tudott sakkozni, állítólag egész jól. Orbán nem tud, de még csak a malom-játékban se otthonos.

Aggódom érte. Mit fog lépni?

60 hozzászólás

  • affrancba…sokba lesz még nekünk ez a szabadságharc!

  • Ille István

    2014 október 25
    5:08 de.

    Sajnos így van, míg Őfenesége grázi ihletésű képzelgéseiben kokikat és sallerokat osztogat, a visszakézből kapott füleseket mi kapjuk! =))

  • Nagyon szivesen hozzászólnék a sakk-matt-hoz ….

  • vojtech: mi tartja vissza?

  • Látom megjelent a kommentem !Amerika… müködik a lehalgatás ?Vádolnak bizonyíték nélkül ? Mint a nagytestvér utasít bele avatkozik más államok belügyeibe …Fizeti Bajnait a libásat aki nem jött be ! Esetleg folytatom ha valaki kívánja !

  • vojtech: ha esetleg valami konkrétumot is hozzá tudna tenni, mert ezek csak demagóg címszavak.
    ki ne hagyja, hogy az egész mögött a CIA áll!

  • István Barátom, a postod okfejtése remek, a címe pedig találó: sakk, matt.
    Jól tudják, hogy a végletekig képtelenség a húrt feszíteni, és mivel a titkos vágyuk az EU.-ból való kilépés, ehhez keresnek a nevetséges pávatáncukkal és okfejtésükkel ürügyet. Orbán Viktor alaposan feladja a leckét az EU-nak. Orbán jól tudja, hogy az általa törvényesített rendszer ellentétes az EU. jogrendjével, ott kemény kitételek vannak, amelyeket a tagállamoknak teljesíteni kell. Orbán azonban megpróbál kihátrálni a kötöttségek alól, s tenné azt úgy, hogy Magyarországon a hívei előtt se szenvedjen csorbát, és továbbra is tiszteljék őt és felnézzenek rá.
    Veszélyes játékot űznek, aminek szerintem nem lesz jó vége. Persze, ennek megítélése nézőpont kérdése, mert bármi is történjen, a gazdagoknak továbbra is jó lesz.

  • Vg7: matt ! Az ország 99 százaléka Amerikán röhög. „megvádollak, de nem mondom meg, hogy mivel, találd ki te…” Mr. Jóbarát nevű ügyvivőt a tegnapi sajtókonferenciáján még az Index tudósítója is jól megszorongatta… Goodfriend gyakorlatilag mindent vissza is vont. Nem hittem volna, hogy a Vénusz étolaj-biznisz ennyire fontos Obamának. (Megértem, én is ezzel főzök, bár nem éppen olcsó…). Csak nehogy most majd a szotyola-ipart kezdjék ki a tengeren túlról , unokáim zokon vennék …!

  • gézám, mitől van az, hogy mi, porba fingó közemberek tudjuk azt, amit orbán nem tud? vagy legalábbis úgy tesz, mint aki nem tudja…
    tisztelni, orbánt? felnézni rá? viccelsz?

  • Vojtech Örömmel várom a folytatást. De a zsidókat ne hagyja ki, mert így nagyon hiányos.
    Maga is nyer a korrupcióval, hogy így felháborodott? Fél, hogy mégis van bizonyíték? A fidesz barátok köre meggazdagodása nem elég bizonyíték magának? Milyen bizonyítékra vár még? Nyílt korrupciós ajánlat volt. Mit kellett ezen lehallgatni? Bohócot tetszik csinálni magából.
    Persze nem Eötvös Gábor félét.
    Az USA (is) azt tilt ki, akit akar. Ebbe beavatkozni, a belügyébe való beavatkozás. Mi a baja? Nem értem.
    Bajnai pedig mit keres itt, nekem rejtély.

  • István Barátom, azt hiszem, itt a válasz a kérdésedre!
    Heller Ágnes: „Ahol nincs jogállam, ott korrupció van, Magyarországon az állam alapul korrupción”…

    http://www.atv.hu/videok/video-20141024-heller-agnes-eb

    És az Orbán-kormány, akiknek tagjai azt hiszik, hogy mi nem látunk át a szitán, megpróbálnak manipulálni bennünket. Véleményem szerint, ennek előbb-utóbb, de jó vége nem lesz. Szerintem ha így folytatják, úgy az Orbán-kormány ezt a ciklust már nem biztos, hogy végig tudják vinni. Nem porszem, hanem sziklák vannak a gépezetben…

  • zsuzsa kiss: nem gondolom, hogy a számadatai megbízható forrásból származnának, avagy mintavételes felmérést végzett (megkérdezte a sógorát, a szomszédot és a postást), és felszorozta?
    azon felül, ha maga se fogja fel, hogy nem a mivel, hanem a kiről a tétel (igaz, nem kötelessége ismernie az USA 7750-es elnöki rendeletét, pedig az egy cseppet komolyabb, mint orbán durcáskodása), mit vár másoktól?
    attól tartok, vagy félreértett valamit, vagy nem ugyanazt a nyilatkozatot olvasta, mivel az ügyvivő nem, hogy nem vont vissza semmit, de közölte: nem kizárt, hogy további kormánytisztviselőket fognak letiltani, de – törvényeik értelmében – továbbra se fogják a neveiket nyilvánosságra hozni, azonban az érintettek – és a külügy – ugyanúgy meg fogják kapni a szükséges információkat, ahogy az eddigiek is. a kabinet dolga, hogy megtegye a szükséges lépéseket.
    szóval, miről is beszél, kedves zsuzsa?
    ráadásul sakkozni sem tud 😀

  • gézám, amíg van fű, a birkák bambán legelik. a ciklust meg végigviszik, mivel nem csak 2 millió birkájuk van, azon felül nincs másik vezérürü.

  • Zsuzsa Kiss Az eszébe sem jut, hogy az USA fontosabb dolgokkal van elfoglalva, mint a maga szemének nyitogatása? Kivágták az országból a kivágni valót és kész. Elmondták a törvényeket, kész. Minek ragozzák? Az, hogy a kormány most mosdatja magát, hogy a maga szemében tiszta legyen, ahhoz már semmi közük. Megtették amit meg kell, maga pedig gondol amit tud. Az pedig, hogy maga és barátai röhögnek, az kevesebbet ér a kutyaugatásnál, a karaván szempontját nézve. Megszorongatta a szóvivőt? Ő nem a fidesz tagja, hogy felelőtlenül halandzsázzon. Lesz ennek még folytatása, és akkor leszárad a vigyor az arcocskájáról.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    lehúztad a leplet, összegezted, érthetően leírtad ezt az egész saras, mocskos, összegubancolódott, szövevényes ügyek tömkelegét, ezt a katyvaszt.
    Szomorúságom, hogy mi ezt elolvassuk, értelmezzük, tudjuk, hogy így van. Döbrögiék nyomtató lóként vezetik országunkat a vakvágányra. Eszementen.
    Sorsunkat mi éljük meg, ők pedig megírják.
    Országunkat ellehetetlenítik, jogainktól megfosztanak, kimondott, leírt ígéreteiket nem tartják be.
    Szemünkbe hazudnak, sőt állampolgári jogainktól, saját törvényeik jogán, – törvényesen fosztanak meg, butítanak le minket.
    Az oktatás fontosságát hangsúlyozzák, de nem támogatják.
    A kultúrát, a színházakat sem. Felsőoktatási intézmények mennek csődbe, mert az államtól nem kapnak segítséget.

    Mindeközben döbrögiék, gond nélkül építkeznek, de maguknak: vagyonokat zsebelnek be, s teszik ezt úgy, hogy a szemünkbe nézve, újabb és újabb hazugságaikat hallatják a „saját” csatornáikon.
    A magyar nép önbecsülését, becsületét, akaratát veszti. Birkanyáj módjára „értettemet és igen-t” bégeti.
    *
    Nem vagyok boldog, de ebben az a szomorú, hogy egyre többen vagyunk, akik így és ezt érezzük. Nincs kiszámítható, biztos jövőnk. Egyelőre nem is lesznek olyan vezetőink, akik értünk vannak, a nép érdekeit és ne a sajátjukat képviseljék.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • Kiszely Anna Mária

    És még a gyurcsányazoka mondat is kimaradt!
    Hát a fijuggg igencsak beledurrantottak a nullásba, csak hiányolom az EU fellépését. Ez nem is langyos hozzáállás, hanem hideg. Nem azt akarom, hogy kizárjanak, hanem mostmár a körmükre nézhetnének az unióspénz-lopások miatt az élőistenmaffiának.Népszavazás kellett a belépéshez, remélem, hogy a „kilépés” nem a szotyolarágó privilégiuma!!

  • Kiszely Anna Mária

    Egyébként, nem érdekel, hogy kinek volt „benne a keze”, csak takarodjanak el innen, elszámolás után természetesen.Vigyék magukkal az összes horti szobrot, utcanevet és a taknyosvarnyú förmedvényt is. Étizedekig súrolhatunk utánuk, hogy az összes mocskot kitakarítsuk. (Azért szeretném, hogy a lopósoknak a kezét levághatnánk.)
    Remélem István nem löksz ki az utolsó mondatomért.

  • Majd hadat üzenünk az USA-nak mint anno…. és akkor félhetnek!!!

  • Ille úr, biztosan a suszter-mattokat szokta meg, ezért a „4.Vf7:” nyilván ismerősebb Önnek. (Egykori másodosztályú minősítésem már a régmúlté, de vakon még kevesen vernek meg)

  • zsuzsa kiss: visszavonom, tud sakkozni. érdekes viszont, hogy a sakk – ha jól tudom – észjáték, azonban hozzászólásaiból ezt nem igazán lehet kivenni 🙂

  • Kiszely Anna Mária

    István, kedves vigyázzál, mert én meg hupililaöves karatebajnok voltam, na!

  • anna mária: azért a 100m-es háztömb körüli véraláfutásban nem versz meg!

  • Kiszely Anna Mária

    István, na abban biztos nem, mert mostanában már arra gyúrok, hogy időben elérjek a mellékes helyiségbe.

  • Szerintem a magyarok túl nagy fontosságot tulajdonitanak az USA-nak. Van velük üzleti kapcsolatunk? Segített is valaha nekünk? Régen lejárt „nagyság” és nem ér már sokat.

  • Fenyvesi Glória

    Ha valakit, valakiket, pláne egy Kormányt megvádolnak, akkor a bizonyítékokat tessék napvilágra hozni!
    Egyébként: ártatlanság vélelme…

  • Szó sincs kormányt vádolásról!
    Egyébként a három NAV-os elleni bizonyíték sajtnyilvános: ha a foldalra kattintasz most jelent meg mai összeállításom, ott elolvashatod! =))

  • fenyvesi glória: mondja, melyik szót nem értette abból, hogy a törvényük nem engedi? hát abból, hogy akit illet, megkapta az információt?
    egyáltalán, ért maga magyarul? tudja értelmezni, amit olvas?

  • Zsuzsa Kiss

    2014 október 25
    8:41 de.
    ezt mi is tapasztaljuk, hogy valóban volt-e II.osztályú minősítése azt nem, de hogy ha volt is az már régmúlté! =))

  • Fenyvesi Glória No akkor kedves Glória, nyilatkozzon. Ha tudja, hogy a látogatója tolvaj, akkor beengedi a lakásába, vagy bírósági tárgyalást kezdeményez, hogy beengedje e? Miután a lakás a magáé, ezért elzavarja, tárgyalás nélkül. Ugye? Az USA ezt miért nem teheti meg? Mert a tolvaj kedves a maga szívének?

  • Figyelő Jókat mulatok, az USA folyamatos szapulásán. Látom azért tanult valamit Kanadában. Büszkesége azért is tetszik, mert maga mégis csak egy egyszerű brit alattvaló, az USA meg mégis csak független hatalmas ország. Remélem, nem az elnök bőrszíne vagy ír származása zavarja?

  • llanfair
    2014 október 25
    10:38 de.
    Nekem az elnök ellen semmi kifogásom nem volt. Karizmatikus, jókéű alak(volt! Most kell megnézni, milyen lett?!
    Az USA-ról soha nem volt nagy véleményem. A magyarok otthon, szerintem, túl nagy sulyt fektetnek rá, hogy őket az USA mire értékeli. Memondom: semmire. Magyaroszág nem jön számításba az USA politikájában.

  • Figyelő

    No kedves, némi adalék az USA segítségéről:

    A General Electric volt az első amerikai nagyvállalat amelyik kicsiny hazánkba betette lábát, majd megalapozta a lehetőséget a többinek, mint pl General Motors és társai. Arról ne feledkezzünk meg, hogy ezek a kizsákmányoló mocskos nagyok mind jól képzett szakembert alkalmaznak, folyamatosan képzik Őket, és ráadásul még arra is vetemednek, hogy nem feketén alkalmazzák a dolgozóikat.

  • A General Electric vállartról az az információm van, hogy mikor megnyitotta a volt magyar Tunsgram gyárat, igen hamar be is csukta ajtaját. Szóval 1:0 a javadra.

  • Figyelő Többször szidtad őt, de ez tulajdonképpen mindegy.
    A magyarok senkit nem értékelnek. Mindenki fogja be a száját, majd mi megmutatjuk. A magyarok többsége szerint, minden nép hülye és gazember. Kivétel Irán és a palesztinok. Mert ők tündérek. Most már Putyin is belépett a sorba, és még néhány diktátor. Te nem olvasol magyar kommenteket? Bárki kritikát fogalmaz meg ellenük, érvek helyet a sárba tiprás megy. Gondolom, hogy az USA nem nagyon foglalkozik a magyarokkal, de az ott számító magyar zsidó politikusok jóvoltából jóindulattal voltak felénk. Ha jól tudom, mindig megvolt a legnagyobb kereskedelmi kedvezményünk. Véletlenül van egy volt washingtoni diplomata barátom. Sokat mesél és írja a könyvét. Megtisztel azzal, hogy a kész és nyers fejezeteket elolvashatom.
    Már minden szomszédos néppel összevesztünk, majd az EU országaival is, most pedig az USA van soron. Mint a veszett kutyák, marunk bele mindenkibe. Ez normális? Akik maradtak, oda még látogatóba sem akarok menni, nemhogy barátkozni velük.
    Téboly ami megy, nem hiszem el, hogy nem látod. Mindenki nyel, de egyszer visszakapjuk. Remélhetőleg nem egyszerre, mert akkor harangoztak a magyaroknak. Szerinted normális az EU-t elhagyni? Egyedül maradni Európa közepén? Mert három elmebetegnek nem tetszik, hogy vannak határai a baromságainak? Tényleg nem látod, hogy ezeknek semmi közük a jobboldalhoz, a keresztényekhez, és egyáltalán a néphez? Nem hiszem el.

  • llanfair: most mi a gond? iránnal bratyizunk. azzal az iránnal, ahol a sarija van érvényben és ahol ma reggel felakasztottak egy fiatal nőt, mivel leszúrta azt a férfit, aki meg akarta erőszakolni. a bratyizást latorcai (kdnp) vezeti.

  • Figyelő

    Szerintem előbb tájékozódjon, mert ha megtenné, akkor nem írna hülyeségeket. Tessék a GE honlapjáról egy részlet:

    „A GE Lighting Európa, Közel-Kelet, Afrika régióninak központja Budapesten található, csakúgy, mint a fényforrás üzletág Globális Technológia Központja, ahol mintegy 160 fős mérnök csapat dolgozik a jövő fényforrásainak fejlesztésén. A GE Lighting Európában 7 gyárat üzemeltet, ebből 6-ot Magyarországon.”

  • llanfair
    2014 október 25
    1:18 du.
    Nem tudom, miről beszélsz. Magam résszéről nem foglalkoztam a mai magyar kormánnyal, és öszintén nem is nagyon érdeke.
    Sokkal szomorúbb vagyok viszont, mert ma van az évfordulója okt.25 én azoknak a magyar barátoknak hősihalála , kiket lelőttek 1956 okt.25-én a budapesti Köztársaság terén..

  • Figyelő

    2014 október 25
    1:04 du.

    talán a konkrét információkra kellene alapoznod és nem hülye kitalációkra!

  • Ille István Hát ez a baj.

  • Kiss Eszter
    2014 október 25
    1:55 du.
    Rendkivül örvendek. Valószinű az értesüléseim ezek szerint elavultak.

  • Figyelő

    Nem elavultak, hanem tévesek.

  • Figyelő

    2014 október 25
    1:57 du

    Megint hülyeségeket találsz, ki ráadaásul peched is van, mert a Köztársaságtér történetét 23.tól szinte órára feldolgozta több dokuntum is és ezek többsége egy-két kattintással el is érhető. október 25.-én semmi megjegyeznivalót sem találtak! =))

  • Figyelő

    2014 október 25
    2:17 du.

    az elavult szó jelentése magyarul, hogy idejétmúlt!
    Nos a te állításod sohasem volt igaz, így szimpla hazugság, mint a legtöbb agyrémed amit iderondítasz!

  • Rona,
    Gondolod, hogy érdekel mit találsz az interneten? Én ott voltam.
    A többit felejtsed el.

  • Figyelő

    2014 október 25
    2:58 du.

    Az egyértelmű, hogy nagy ívben teszel a tényekre, talán nem is nagyon érted a dolgokat (már többször adtad jelét kemény olvasásértési nehézségeidnek)
    Ami meg a neked úgy rémlik, hogy ott voltál, s épp 25.-e volt, és október, noch dazu 56, ráadásul a XX.században! Nem sok(k) ez neked így?
    De, hogy valamiért csak te emlékszel így, ezt a klinikai esetet hívják mániákus hazudozásnak! =))

  • Charles Gati szerint Orbán élete legnehezebb döntése előtt áll. ha tovább menetel kelet felé, és az utóbbi évek kurzusát folytatja, minden bizonnyal megbukik, de, ha újít, és nyugati értékek szerint irányítja az ország sorsát, abba is belebukhat.
    az előbbi tuti, az utóbbi eshetőség.

  • ronagyuri: most mi a gond? ha ott volt, hát ott volt. egy apró hibája van a dolognak: okt. 25-én senkit nem lőttek le a köztársaság téren
    http://www.complex.hu/1956/koztarsasagter.html
    http://epa.oszk.hu/00000/00003/00005/048-080.html
    http://beszelo.c3.hu/cikkek/koztarsasag-ter-1956

    persze, ezek mind rosszul emlékeznek…

  • Figyelő

    2014 október 25
    2:58 du.

    Hát a te helyedben ezen nem is csodálkozom. Kínos lehet az a sok bornírt marhaság amit C.B. -ként tőled találni lehet! =))

  • Kedves Figyelő, nem veszed észre, hogy R.Gy. pökhendisége már túllépett minden határt. Ille Pista egy nyeretlen kétéves hozzá képest, s legalább neki van humora is. Az október 25-i tömegmészárlás (200 azonnali és 300 következményes) halottal a Kossuth téren volt. Ezt Te is jól tudod, csak néha tévedsz a neveknél. Hisz ott voltál. Egyébként Budapesten rengeteg lövöldözés volt állandóan, bármi kis csetepaté előfordulhatott aznap a Köztársaság téren is, hisz a PÁRT szíve ott dobogott (betojva…)

  • kedves klárika,
    nem értem miért erőlködsz állandóan az”én ott voltam”mal.Sajnos a minden „többit”te meg sem tanultad.Így aztán nincs is mit elfelejtened. RÓNA GYURI,ne haragudj a hivatlan prókátorkodásomért, de Nagyanyó marhaságai már csípik a szemem.Szegényen gondolom nem tudok segíteni,mert a gyógyszere Kanadában gurult el és én sokezer kilóméterre élek tőle.

  • Köszi Zsuzsa, valóban rosszúl írtam a neveket összekavartam. Nem csoda 57 év után.-
    Az emberek, meg hadd gúnyolódjanak, lesznek még ők is öregek.

  • Ez a”figyelo”nem egy konyv elado volt montrealban?Igaz haromszoros aron adta a magyaroknak((( Siralmas minden megszolasa.Szelemileg nem tudja mar kovetni az esemenyeket.Serteni nem akarom-hisz idos-de kritizalni igen !!

  • Zsuzsa Kiss

    2014 október 25
    5:56 du.

    Tudod Zsuszóka, ha nem csak kiemlet szakértőként értemél a guglizáshoz, hanem használni is tudnád, akkor akár tudhatnád is, hogy Clarika bizony egész életében nagy mesélő volt!
    Ja és talán azt is tudnád – bár talán István által említett három forrás is említi, így még guglizni sem kell -, hogy aznap derék elvtársaitok (legalább is az álatalotok szentként imádott Fiuk szülei) pártértekezletet tartottak!

  • Gyuri10

    2014 október 25
    5:57 du.

    A két hölgyeménnyel még mv-s időszakomban akasztottuk össze bajszunkat, mikor megpróbáltak lekezelő módon kioktatni.

  • Zsuzsa Kiss

    2014 október 25
    5:56 du.

    Attól, hogy újra elmondod pofátlan arrogáns mocskolódásodat (tudatlan és tehetségtelen) még nem leszel okosabb.

  • Úgy gondolom, hogy ha alacsony is az iskolázottság M.-on, általános iskolába mindenki járt. Mi volt a szokás? Valami olyasmi történt az iskola területén, amit nem volt szabad megtenni, a pedagógus belépett az osztályba és föltette a kérdést. Álljon fel önként és vallja be, aki megtette, mert különben az egész osztály meg lesz büntetve. Ilyen egyszerű az egész. Orbánéknak is csak ezt kellene tenni, ha lenne hozzá merszük.

  • Zsuzsa Kiss. Lehet, hogy Figyelo oreg, es azert teved. De sajnos ket nap mulva maskeppen mondja el, es akkor neki mar az a valosag. A tegnapit letagadja. Mit higgyjek neki el, mikor ennyire megbizhatatlan a memoriaja? Ha ilyen szornyu dolgot teved, akkor nagy baj van az aggyal. Vagy ott sem volt. Az oregkori feledekenyseg a regmultra egyre jobban emlekszik, es a tegnapot felejti. Raadasul Figyelonek volt mostanaban nehany nagyon aljas, embertelen es kegyetlen velemenye. Azt pedig nem a kor hozta ki belole.
    A bigott gyulolet sem ereny, amit erez mindenki ellen, ha baloldali. Vagy ramondjak. Es imad feltetel nelkul mindent, ami jobboldali. Vagy annak mondanak. Az pedig szornyu bun, hogy fogalma nincs, hogy mi van Magyarorszagon most, de szilardan kiall mellette. Mit neki a valosag.

  • utolsó irokéz

    A kanadai demokrácia születése előtt már itt voltunk, virágzó kultúrával. Ma már csak pár ezren vagyunk, a kultúránk elpusztult. Kik ezek, akik vér áztatta, elrabolt földünkön osztják az észt? Történetünk figyelmeztetés, a világ népeinek.

  • utolsó Író pracli,
    nálad ez születési hiba vagy különórákat veszel?
    Tudsz már lovagolni pávatollal? Nem örülnék ha ekkora lenne a nadrágomban,mint te!