Napi szösszeneteimből – Nem volt ez egy igazán jó hét a daliás 2/3istenünknek

2014 október 26 12:30 de.8 hozzászólás

Toncsira sem szakadt rá a plafon – Egyivásúak (nem gépelési hiba!!!) Show-ja

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője a RémHír TV P8 című műsorában csillogtatta meg elképesztő bornírtságát. Őt hallgatva/olvasva az ember nem is igazán érti az ember, hogy az internetet elárasztó bigott fityesz-birkák minek erőlködnek, közelébe sem juthatnak. Az még csak-csak, hogy szerinte az internetpenetráció és az adó két független kérdés, már csak azért is mert tudjuk, hogy Fideszéknél mit értenek függetlenség alatt. Azonban az, hogy „kínosan fognak ügyelni rá, hogy a szolgáltatók ne tudják átterhelni a költségeiket.” már tőle is sok(k) volt. Pedig még erre is rá tudott tenni egy lapáttal: „továbbra is kiváló a kapcsolatunk az Egyesült Államokkal”.

Az idétlen csevejnek az adott némi stichet, hogy Toncsi partnere Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője volt.  Tudod Wazze az, – a nem Tóth – Ottó, aki arról híresült el (most éppen), hogy bizonyíték-hiányolás bornírtságában eminens eredményt könyvelhet el magának azzal, hogy kifejtette: „NAV-ból kipattant ember nem állt elő bizonyítékokkal, hanem maszatolt, nyálazott”! =))

 A zsé-Halászat rejtelmeiről – Most jó Halász János korábbi kulturális államtitkár cimbijének lenni

Miközben felháborodástól elfúló hangon norvégol a lakáj média (nekem legjobban az tetszett, hogy: nem mindig a legjobb pályázó nyert) a többiek elő-elő kapnak egy-két aprós csínytevést a Fidesz holdudvar háza-tájáról.

Most éppen „Szövetség az Életen át Tartó Tanulásért elnevezésű civil szervezet, amit Balázs Ákos, a debreceni önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője irányít, akik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől egy felnőttképzési programra nagyjából kétmilliárd forintot nyertek egy olyan pályázaton, amelyen csupán a későbbi győztes tudott indulni.” témája folytatódik. Beszámolnak arról, hogy a megnyert összeget kinek és hogyan oszthatták tovább a projekt „alvállalkozóként”.

A bizalom nagyon fontos tétel ezekben a pályázatokban is, hisz csak ezért fordulhatott elő, hogy százmilliókat kapott:

„Halász János korábbi kulturális államtitkár közeli ismerősének családi cége egy gyorsított meghívásos pályázaton úgy, hogy a riválisát kizárták”,

vagy

„A Nemzetgazdasági Minisztérium felnőttképzésért is felelős államtitkárával, Czomba Sándorral könnyen kapcsolatba hozható Litauszki Kálmán cége bizonyult a legalkalmasabbnak a projekt lebonyolításához szükséges oktatási szolgáltatások beszerzésére: tette mindezt 200 millió forint értékben. Méghozzá úgy, hogy a csaknem 15 millió forinttal kedvezőbb ajánlatot tevő vetélytársat kizárták a versenyből, mert egyéb módon nem felelt meg a kiírásban szereplő és/vagy a jogszabály által előírt feltételeknek”

 Ezt a vizsgálatot sem teszik az ablakba – Ártunk és qurmányunk szemefénye a KKV.-k

Mottó (bocs, hogy magamat idézem) : Nem munkahelyeket kell(ene) teremteni, hanem valós igények kielégítésre alapozott munkalehetőséget!

Már megint arra vetemedek, hogy Pierre de Frédy, Baron de Coubertin  híres „L’important dans la vie ce n’est point le triomphe, mais le combat, l’essentiel ce n’est pas d’avoir vaincu mais de s’être bien battu.” mondata magyar átiratát elszeressem. Igaz egy kicsit fazonírozva: „Nem az eredmény számít, csak az mennyi pénzt lehet a megfelelő zsebekbe tömködni. Nem, most nem a magyar foci rejtelmeiről, csupán egy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által megrendelt  2013 elején készült hatásvizsgálat eredményeire céloztam.

Ahogy azt a nol.hu egy tegnapi írásában olvashatjuk: „Több mint 25 ezer vállalkozás kapott támogatást ezermilliárd forintot meghaladó összegben. Ehhez képest a vizsgálat alá vont cégek egy kontrollcsoporttal összevetve nem mutatnak átütő sikert.”.

Nekem az a megállapítás tetszik legjobban, hogy „a támogatást igénybe vevő cégek vettek fel újabb alkalmazottakat. Ez mindenképpen pozitív fejlemény, ám ennek sajnos semmilyen hasznos következménye nem volt a vállalkozások működésében”, amihez azért tegyük hozzá ez a létszám-bővítés feltétel volt. S, az is egyértelmű, hogy „a kötelezően meghatározott, jellemzően háromévi létszámtartás után a cégek elküldik a nélkülözhető embereket.”

 Igaztalanul vádoljuk Őfeneségét =)) – A pártitkár-fiság és KISZ káderség dacára ő más ember

Nem, nem örültem, még csak nem is ártott meg a kormány-propaganda, csupán belegondoltam varga Mityuka legújabb jó-híreibe. „In-konkretino” a szappanokat és a mosószereket sújtó adóemelésre gondolok. Amit teljesen félreértékeltünk, hisz amellett, hogy meg akarnak bennünket óvni ezek túlzott használatától (egyes értők szerint rákot is okozhatnak), egyértelmű üzenete is van. Gyökeresen szakítottak a kádári múltukkal. Mint tudjuk akkoriban a jelentős áremelések (mit nem mondok árrendezések a megfelelő kifejezés) kapcsán mindig kéznél volt, hogy bezzeg a szappan!

Az igazság az, hogy a zemberek vonatkozásában nem hiszek az ilyen megújulásban, hithű bégetésük inkább arra hajaz, mikor a TV egyik riportjában a sör árának növekedésén keseregvén a „de a szappan” érvre azt tudta felelni: sört az ember mindennap iszik! =))

 Szegény embőrt még az ág is húzza – Nem volt ez egy igazán jó hét a daliás 2/3istenünknek

Nem, nem arra gondoltam, hogy az uralmát – az aktív többség lelkes nyelvcsapásokkal – nyögő ország kapott hideget-meleget (Hogyan? Őt és kormányát említették? Ne már ő maga az ország). Az kit érdekel? Csak a rohadt imprelista-kommunista-exhibicionista és biciklista világ-összeesküdözés gyér próbálkozása.

Brüsszelben az mocsok digó (biztos mert őt Berlusconi nem hívta meg) olasznak volt pofája kihóznia magát, így Őfeneségéből a „családi fotón” csak a haja látszik. Meg kívánom jegyezni, hogy ilyen az új külügyér külgarázdát nem érheti. Nem a magassága, hanem frufruja miatt! =))

S mikor hazatérvén, pihenésre vágyva a vidéki (még a látszatát is kerülni szeretném, hogy azt merném állítani, hogy Felcsút nem a világ közepe) rezidencia kertvégi objektumába látogatott. S Tompika és a hű Lőrinc barát társaságában kellett élveznie, hogy az MTK idegenben cipóra veri a pénzzel jól kitömött felcsúti csapatot.

Meg kívánom jegyezni, hogy a magam részéről nem osztom a néger-verőkkel kokettáló firkászok fanyalgását, az alacsony nézőszám okán, majdnem harmad ház volt, s mint tudjuk csak számlálási-szabály kérdése, hogy azt telt-háznak, de legalább 2/3nak, kelljen tekinteni!

 

8 hozzászólás

  • Ad egyivásuak:

    Van kérdés,

    sőt kommentárt sem igényel

    Vang Ji kínai külügyminiszter meghívására Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hét elején Pekingben tárgyal, többek között fogadja:
    találkozik Li Janggal, az Kínai Társadalomtudományi Akadémia alelnökével,
    a Bank of China elnökével, Tien Kuo-lival folytat megbeszélést
    a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben köszöntőbeszédet mond az új intézeti szakkönyvtár avatóján
    megbeszélést tart Csung Sannal, a kínai Kereskedelmi Minisztérium miniszterhelyettesével.
    Vang Ji külügyminiszterrel tárgyal,
    találkozik Vang Csao külügyminiszter-helyettessel is

  • Hogy miért is nem vagyok meglepődve?

    Az internetadó olyannyira frissen született ötlet, hogy semmilyen korábbi szakmai anyagban nem szerepelt, még kormányhatározati javaslatban sem. Nem volt benne az NGM ágazati szabályozási tervezetében, és előzetesen nem tudott róla a Fidesz-frakció sem. Orbán az előterjesztés benyújtását követően utasította Vargát, hogy üljön le az internetszolgáltatókkal egy kávéra, mint ahogy az Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján kiderült

  • ronagyuri: obama meg találkozott móra veronikával, az ökotárs alapítvány ügyvezetőjével. mecsoda különbség!
    ja, és tessék már mondani, miről is tárgyal ott a pubi?
    mert már évek óta tárgyal ott valaki – mindig más – de még egy huncut jüant se láttunk belőle 🙂

  • ˙
    Felülmúlhatatlan stílus… Minek is kommentálnám. ))) 😀 (((
    .

  • tetszik ez a szappan-dolog…ha minden nap csak egy üveg sört iszol meg, akkor a tudomány jelenlegi állása mellett alkoholistának számít.
    hanem, hogy valaki évi két szappan elhasználásával tisztaságmániássá minősült volna, arról nem hallottam.
    ott van még ezen kívül a fogkrém. hazai felmérések szerint évente 1,5 (!) tubus fogkrémet használunk el! csodálkozik bárki is, ha egy TV-riportban megszólított helybeli 90%-ban foghíjat mosolyint bele a kamerába?
    habár, addig, amíg egy minőségi fogkrém ára a kétezerhez tendál, igazán nem lehet a dentális állapotokon csodálkozni!

  • Kedves bunkozó (gondolom ékezethiány miatt nem döngölőt írsz)részemről semmiképp sem volt szándék a stílusgyakorlat, a rendszer-urai részéről meg stílusról beszélni????

  • ronagyuri: tényleg hasonlít 🙂