A konzervatívoknak is szerveződniuk kell Orbán keleties autokráciája ellen!

2014 október 28 10:05 de.10 hozzászólás

Hiteles, szervezett ellenzék hiányában a Fidesz nemzeti elkötelezettségű, reálisan gondolkodó tagjainak és vezetőinek maradt a felelőssége, hogy megálljt parancsoljanak Orbán külpolitikai tébolyának — ha már a jogállam felszámolását tétlenül tűrték! Vezetőjük nyilvánvalóan elköteleződni látszik egy, az országot Oroszország karjaiba taszító, nemzetellenes politika mellett, amelyre neki nyilván megvan a (nyilvánosság számára egyelőre ismeretlen) oka, de ez nem ok a felelős politikusoknak arra, hogy tétlenül szemléljék, amíg megpecsételődik a sorsunk!

A Polgári Konzervatív Párt kéri a Fidesznek az európai civilizáció és őseink szabadságküzdelmei iránt még fogékony tagjait, hogy keressék egymást, szerveződjenek meg Orbán, Kövér és a keleties autokráciák híveinek ellenében, és hallassanak magukról! A társadalomnak szüksége van arra a biztatásra és reményre, amelyet a megjelenésük hordozhat. Jelezzék, hogy nem kell az Egyesült Államok és az EU elvakult híveinek lenni ahhoz, hogy az ország iránti felelősség egyértelműen a nyugati intézményrendszerben jelölje ki a helyünket. Jelezzék, hogy értik: az orosz orientáció nem válasz Magyarország stratégiai problémáira, és tovább rontja a stabilizáció és nemzeti megbékélés esélyeit.

Orbán Viktor. Fotó: Facebook

Orbán Viktor. Fotó: Facebook

Orientáció és függetlenség: Mennyire lehet független az ország?

A globalizált világ lévén semennyire. (De ez már 1300-ban is így volt, azóta csak egyre lehetetlenebbé vált.) Másodszor is, kis országként még kevésbé. Harmadszor is, Orbánékkal a legkevésbé. Ahelyett, hogy az ország a teljesítményével próbálta volna meg kivívni a világ elismerését, és ezen keresztül olyan presztízst és versenyképességet szerzett volna, amely egyformán irigyelt, nélkülözhetetlen, vagy kedvenc országgá teszi nyugati és keleti szemekben is, a miniszterelnök bugris politikája eláztatta az országot a szövetségi rendszerünkön belül, ahova egyébként objektíve minden szállal kötődünk, de ezen túlmenően még kitett minket a keleti haramia országok (Reagennel élve „lator” országok) befolyásának, úgyhogy mára éppenséggel súlyos veszélybe került az ország stratégiai pozíciója és nemzetbiztonsága. Ahol olyan intellektusú, cinikus és korrupt emberek diktálnak, mint Orbán közvetlen baráti köre, ott az országra csak katasztrófa várhat. Ez nem babaruha, könyörgöm, nem egy felcsúti stadion és a szotyiárus bódéjának világa, hanem egy nép sorsa!

Amerikai vezetéssel — köszönjük meg nekik — megindult az ország visszatérítése a nyugati biztonsági rendszerbe abból kiindulva, hogy Magyarország még annyira kétharmados kormányától sem fogadható el az egész nyugati szövetségi rendszer veszélyeztetése, márpedig Orbán amatőr külpolitizálásával, amely titkosszolgálatok frontvonalává tette az országot, pont ez történik. Megmozdult végre a tunya német politika, Kroes révén megszólalt a lelépő EU-bizottság is, és nem kell sokat várni majd Junckerra sem, hogy világossá tegye Európa álláspontját. Amerika helyesen érzett rá arra, hogy robbantania kell, mielőtt Orbán — a függetlenséggel házalva, de valójában — visszafordíthatatlanul beás minket az orosz érdekszférába, és ma mindenkinek, aki félti az országot és patrióta érzelmű, örülnie kell ennek. Akkor is, ha Washington közben a saját érdekét is követi, ami még mindig ezerszer jobb nekünk, mint ha Moszkva, Teherán és Peking követi a saját érdekeit Magyarországon. Bármit mondjon is a szorongatott (vajon, mivel szorongatják — nem nemzetbiztonsági kérdés ez?) Orbán, Rogán, Kövér és a többi hasonszőrű. Az utolsó órában történt a segítségnyújtás.

Ami a függetlenségünket illeti, a legnagyobb esélyünk a függetlenségünk visszaszerzésére még mindig az, amit az első bekezdésben írtam. A maximális függetlenséget a nyugati rendszer részeként érhetjük el, onnan lehet boltolni Moszkvával és Pekinggel, senki sem tiltja meg. De az erkölcsi és értelmi iránytűnknek egyenesen, remegés nélkül kell arra mutatnia, ahova tartozunk. Persze ezt nem várhatjuk olyanoktól, akik számára függetlenség mindig is elsősorban a saját függetlenségüket jelentette a demokratikus kontrolltól, és a zavarosban halászás élményét tízmillió magyar ember kárára. Ami erkölcsi értelemben legalábbis hazaárulás.

Béndek Péter

10 hozzászólás

  • Kedves Peter!

    Mindamellett, hogy igazad van abban amit itt irsz, szogezzuk le a leheto legvilagosabban, hogy Magyarorszagnak az orbani ertelemben megcelzott fuggetlensege nem egyeb, mint maganyossag es elszigeteltseg. A leheto legrosszabb allapot: Eszak Korea. Ha van akinek ez erdeke, es ugy latszik, hogy van legalabb egy szemely ilyen, ez semmi esetre sem tevesztheto ossze az orszag erdekevel.
    Magyarorszag egyetlen remenye, hogy ha minel szervesebben beilleszkedik a vilag es Europa kozossegebe,ahova mindig is vagytunk es ahol a legtermeszetesebben a helyunk van.
    Minden egyeb csak oncelu hazudozas es porhintes.

  • Tökéletesen megfogalmazott írás.
    Az ország sorsa nem lehet pártpolitikai kérdés! Jobb-, és baloldalnak egyaránt felelőssége megállítani az elmebeteg politikát, amíg még van alternatíva. Sok idő már nincs hezitálni, mert az állvány már inog. Ha omlik, maga alá temeti az országot.

  • Hölgyeim és Uaim!
    .
    Többet kellene forgatnunk a „FIDESz” szótárt!
    .
    A FIDESz „függetlenségi harca” sohasem jelentett többet, mást, mint a független, szabad-rablást, az arra méltónak ítéltek számára.
    Ne tévedjünk!
    Nem úgy általában a FIDESz rajongóknak, mert azok sem érnek többet, mint amilyük van, ha semmijük sincs, akkor semmit sem érnek!
    De ha van is valamilyük, de nem „pucsítanak” jól, semmijük sem lesz, és akkor majd annyit is érnek!
    .
    Valahogy így van a „cucik eladósították a zországot” dumával is!
    .
    Bevallom, 2010 óta töröm a fejem, nyomozok utána de sehol sem találom, semmi nyomát annak, hogy egy FIDESz-es vezető, potentát, milliomos, milliárdos, vagy csak egyszerű „talpas” képviselő, valahol is, valamikor is tiltakozott volna (könyörgöm legalább a látszatért).
    Pl. a javadalmazása, javadalmazásának emelése ellen (nem tudom kiejteni ilyen esetekben a „tiszteletdíj” szót), mondván, ne terheljük jobban a költségvetést, ne kelljen ennyi hitelt felvenni, legalább ennyivel segítsünk az országon! Neeem. Erre azért vigyáztak, SŐT!

  • Ezek mind nagyon igazak egy kivétellel: az államhatalmat az alkotmányos rend önkényes megváltoztatásával puccsista módon egy kézbe ( másképp: hatalmi ágak szétválasztásának, joguralom megszüntetése ) összpontosító Fidesz fedőnevű bűnszövetkezet tagjaitól várni a megoldást. Egyébként akik ideológiai szinten is a ’45 előtti horthysta feudál-fasiszta eszmeiség hívei, ugyan hogy a búsbánatba lehetnének elkötelezettek a nyugati polgári demokráciák értékrendje mellett? Nonszensz. Ahogyan szellemi elődeik Berlin-Róma-Tokió úgy ezek most Moszkva-Teherán-Peking felé kormányozzák ezt a harmadik világbeli szinten álló ” mesés tündérországot” . Várjuk kíváncsian a világpolitikai/gazdasági folyamatok dinamikájától – amelyre Orbánisztánnak a legcsekélyebb befolyása sincs – is függő végeredményt.

  • Don Ovuz ( okt. 28. 11:46 ):

    Sajnos maga alá fogja temetni. A magyar történelem évszázadokon keresztül mindig is ebből állt, hogy a magyar társadalom szerveződésének alapelveként szolgáló velejéig korrupt, kontraszelekció nyomán uralomra kerülő szélsőségesen önző, felelőtlen, cinikus és erőszakos vezető réteg tevékenysége révén létrejövő csődtömeg, sőt pusztulás temeti az országot a saját maga ásta sírba. Nincs értelme egy harmadik világbeli fejlettségi szinten álló társadalomtól Ny.-Európa vagy éppen Kanada szintjét várni. Persze attól még várhatják mint a Mikulást. Ez az észjátszó ( és gyáva, beszari ) magyar értelmiség régi téveszméje. Persze pszichológiailag érthető; hiszen ha elismerik, hogy egy funkcionális ( 70 éve egy tekintélyes % -ban még ténylegesen is ) analfabéta, félfeudális, uram-bátyám típusú nepotista, közép-ázsiai jellegű ( földrajzilag a történelem szeszélyei folytán Európa kellős közepén elhelyezkedő ) ország; akkor annak felsőbb társadalmi osztályaihoz tartozni sem túl nagy dicsőség…

  • Amúgy Magyarországon nincs jobb ÉS baloldal. Kétféle jobboldal van: egy fasiszta(Fidesz-KDNP )/náci(Jobbik és szatellitjei mint Gárda, Betyársereg, Kurucinfo, futball szurkolói „keménymagok” ) ÉS egy neokonzervatiív, neoliberális kvázi Nyugatbarát jobboldal ( MSZP, DK, Együt-PM, „Liberálisok” , MOMA – nyíltan csak ez utóbbi vállalja ezt az identitást ). A Schiffer-féle párt lényegében a Fidesz ” zöld tagozata ” ; egy külön mélységes szégyen. De 2010 óta az összes ( illegitim ) választáson induló „párt” a Fideszes szélsőjobboldali állampárt kitartottja, mint ahogyan például Putyinisztánban is vannak ám pártok és szabad választások. Az ám hazám.

  • Eleftheria

    2014 október 28
    5:30 du.

    Az első mondat majdnem korrekt, a többi nem is kicsit sántít. Némi az emberi mértéket meghaladóan szélsőséges szélsőjobb mellett az MSZMP frakciói ranadalíroznak kicsiny hazánkban.

  • Kedves Géza!
    „a Fidesz nemzeti elkötelezettségű, reálisan gondolkodó tagjainak és vezetőinek ” ennél egy klasszissal reménytelibb az UFO-kban reménykedni! =))

  • S egy kérdés a szerzőnek: s kik lennének azok a konzervatívok? A lekicsinylés legkisebb szándéka nélkül hány ember az a „Polgári Konzervatív Párt „?
    S még fontosabb, hogy ha jól értem „a Fidesz nemzeti elkötelezettségű, reálisan gondolkodó tagjaival és vezetőivel ” akartok konzervatívkodni, de akkor nagyon nagy baj van, mert azoknak – tegyük fel elméletileg, hogy vannak a te definiciódnak megfelelők is közöttük – lövésük sincs arról, hogy mi fán terem a konzervativizmus. =))

  • Fenyvesi Glória

    A Keleti piacok mindig is sokat számítottak nekünk.
    Most, hogy az EU is rossz viszonyban van Oroszországgal,nem veszik meg tőlünk azt a sok almát sem.
    Mindenkivel jóba kell lennünk,aki hasznunkra válik.
    És amennyire lehetséges…