Napi szösszeneteimből – még jó hogy nem a Feláldozhatóak Bayer kedvenc filmje

2014 október 28 12:41 du.6 hozzászólás

Nem megszorítás, nem adóemelés – Nem érted Wazze?

Én sem értem! Mármint azt, hogy mit nem értenek. Nem értem, hogy – persze tudjuk kiknek és minek bujtogatnak – mit kell rugózniuk, bezzegezniük, meg felemlegetniük, hogy akkor.

Itt lenne az ideje, hogy megértsék – ahogy ezt Rogán Toncsi unortodox módon levezette tegnap este Az estében – semmi keresni valójuk: a nép az Istenadta nép, mely … háromszor is megmondta, hogy mit akar!

 Toncsi az álomfejtés – egy képzelt puskamikrofon naplójából

Értsd meg főnök, Te nem lehettél! Csak álmodtad az egészet!

De Toncsi, ott a füzet!

Az UFO-k tették!

De hát az én kézírásom!

Mondom, hogy az UFO-k voltak!

De hát megígértem a rendvédelmiseknek!

Sebaj, majd nekik is elmagyarázom, hogy csak álmodták!

Toncsi te mindig milyen megGYÖZŐ tudsz lenni!

Akkor már inkább már az „ő nem-olyan” – Eredet-vadászat a Net-adóról

Amióta csak napfényre került vagy kitudódott a még az új állampárti szokásokhoz képest is nagyon gyors átfutási idejű Net-adó, folynak a találgatások. Meg kell jegyezzem, hogy ez az a gyorsaság, ami gyanús, hisz Őfenesége által megálmodottakra hajaz.

Az egy dolog, hogy – miután a reakció nagyságrendekkel meghaladta a várhatót – az eddig finom célzás Őfenesége kívánságára átfordult és kategorikus tagadásba ment át. Ugye mindenki ismeri az így lőtök ti blődlit.

Azonban ártunk és qurmányunk potentátjai (köztük olyanok is, akik belengették a csuka parancsárát) „okadatolnak” is: „ha valóban kormányfői utasítás lett volna a netadó, több minisztériumi hivatalnoknak kellett volna tudnia a javaslatról.” =))

 Fekete, de nem Pákó – Csak Kerényi gondolatait mantrázza

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia – amiről az AB kimondta: „köztestületté emelése nincs összhangban a művészi szabadságot biztosítani hivatott állami semlegesség és pluralizmus követelményeivel” –  „egy pályázó közül újraválasztott” (sajna ezt az eposzit nem én találtam ki) elnöke a Heti Válasznak adott interjújában így fogalmazott: „a magyar művészetek díjrendszere, az egyetemi tanárok kinevezése, a külföldi konferenciákon, fesztiválokon, könyvbemutatókon való részvétel egy körhöz tartozott”.

Az egy dolog, hogy az egész erősen hajaz Kerényi „most mi jövünk, nekünk jár díj, kinevezés, fesztivál, etc.” próféciájára, de méretes tockos a magyar kultúra jeleseinek is, főleg a nem csak itthon világhírűeknek! =))

 Egy igazán elgondolkodtató gondolat – és egyben árulkodó is

„A DVSC, a Ferencváros, és a Puskás Akadémia új stadionját már átadták, a következő két évben az összes első- és másodosztályú stadion megújul olyan módon, hogy kulturáltan, magasabb fogyasztói színvonalon várhassa a mérkőzésekre érkezőket”. Ez a mondat abból a közleményből van, amiben a „szurkolói kártyával kapcsolatos kifogásokra” (nem ide tartozik, de érdekes a net-adósokról nagyon más hangnemben szól a fáma) reagált az MLSZ hétfő délután.

Nos félretéve a jogos kétkedésemet a foci-szurkolók stadionokban és környékén mutatott viselkedésével kapcsolatban a „kulturáltan, magasabb fogyasztói színvonalon” jelzők alkalmazhatósága tárgyában, egy javaslatom azért lenne! Fijjejsz Wazze, csak lenne, én kerülni szoktam ezt a szófordulatot, de ennél többet ebben az esetben nem tartok elképzelhetőnek. Valami hasonló ihletésű jelzői szerkezetet, legalább a vágyak szintjén, a fogyasztásra szántról is meg kellene említeni! =))

 Nettó hazugság egy kis maszatolással vegyítve – Vezércikk Magyar Nemzet módra

Tudod Wazze, lehet valami a levegőben! Bár én a magam részéről a recsegés ropogást felfedezni vélőket egy kicsit megmosolygom, de ez még engem is elgondolkodtatott. A Fidesz-KB központi napilapja mai vezércikke szerzőjeként „munkatársunktól” van megadva. Nem lelkes alfélnél tolakodó, a gazdi talán meg sem fogalmazott vágyait is kitaláló lihegő fírkász, még csak nem is „egy a zászló” szerkesztőségi kollektív bölcsesség!

Amit akár meg is érthetnék, hisz akkora méretes baromság és gátlástalan hazugság, hogy még ők is szégyellik, de ismervén a szokásokat ez kizárható opció.

„Csalás gyanújában a Bunge” címet viselő opuszból megtudhatjuk, hogy „A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendkívül komolyan vette az amerikai érdekeltségű Bunge Zrt. adóscsalással kapcsolatos bejelentését […]a palackozott és ömlesztett étolajakat forgalmazó társaság jelzése miatt a magyar adóhatóság 2013 óta folytat vizsgálatot, amelynek alapján a NAV bűnügyi osztálya sikeresen azonosított egy bűnözői kört”.

Hogy mindehhez hogy jön Horváth vonatkozó jelzései (hivatalos úton, majd a gyors vizsgálat során) semmibevétele azt ne fírtassuk, inkább szörnyülködjünk azon, hogy „Lapunk ugyanakkor megtudta, a Bunge részese volt egy Argentínában három évvel ezelőtt kirobbant több száz millió dolláros áfacsalási botránynak”.

Ekkora öngól, még Zsótitól is sokk – Tényleg lehet valami a perui levegőben (imádkozó sumák a csaló-gányoló)

Megszólalt az 5számú, megtérvén a jól megérdemelt pihenéséről vagy hivatalos kiküldetéséről, az majd kiderül, ha valaki firtatni kezdi a mibúl kérdését! =))

Mára rendelt Álláspontja egy igazi gyöngyszem. A gaz ellent saját eszközével szúrja szíven, legalább is ennek látszatát szeretné kelteni. A helyzet az, hogy csak egy méretes baromságra futotta. Az egy dolog, hogy R. Curtis (a Bean filmek atyja) 10éves „Love Actually”-ja nem amcsi film, hogy ez a kedvenc filmje, az lehetne az ő magán-baja is. Azonban ő így ír:„Hugh Grant Nagy-Britannia miniszterelnökét alakítja. (Innen vette az Elmebeteg Bűnöző az ötletet, amikor nekiállt a Parlamentben táncolni.) És van egy jelenet a filmben, amikor Hugh Grant közös sajtótájékoztatót tart az Egyesült Államok elnökével Londonban. És egy adott pillanatban ezt mondja: – Egy basáskodó, hatalmaskodó barát nem barátunk többé. Javaslom az Egyesült Államok Budapesten regnáló ügyvivőjének, nézze meg a filmet. Azután csomagoljon, és menjen szépen haza. Az ügyvivő úr nemkívánatos személy Magyarországon.”.

Zsóti, úgy is mint az 5számú tagkönyv tulajdonosa, ha már ez a kedvenc filmed azt is tudhatnád, hogy az ME részéről szó sincs nemzeti büszkeségről csupán pitiáner magán-féltékenységről!

Ha már hasonlóságot keresett, ne az ügyvivőt próbálja csomagolásra serkenteni, hanem azt az „Elmebeteg Bűnöző” cimboráját, akinek beteges uralkodhatnékja ide taszította az országot! =))

 Nem csak humora nincs, de nem is érti – Gondolatok Bayer Álláspontja mentén

Lássuk be, nem kell a filmművészet elmélyült ismerőjének lenni (sőt énektudás nélküli filmkritikusnak sem), hogy tudjuk Curtis úr oeuvre-jára nem éppen az elmélyült, összetett, többszintű lélekábrázolás, mely átgondolt és továbbgondolásra készteti az elemzőt a jellemző. Ahogy bájosan bugyuta limonádéja sem állítja értelmezési nehézségek elé a nézőjét. Sőt még csak a nem mindig egyszerű angol humor értőjének sem, hogy felfogjuk az inkriminált jelenetben nem a hazafiság, hanem a lelkendező sleppje bornírtsága a mondandó.

Úgy mellékes megjegyzem:  a film sztárja Bill Nighy-t!

6 hozzászólás

  • nos, bayer már többször tanúbizonyságot tett arról, hogy nem teljesen normális.
    no de előírni az USA ügyvivőjének, hogy ugyan, mit is csináljon, meg, nemkívánatos személynek minősíteni azért még ettől az idiótától is sok!
    nincs valami mód kényszergyógykezelésre beutalni? mert már nem csak ön, de közveszélyes is!

  • Valóban van alapja R.Gy. egyik szösszenetének. A (nem éppen FIDESZ-barát) The Guardian arról ír 2011.jun.1-i számában, hogy Argentina 276 millió USD adócsalással vádolja a Bunge-t (máshol nagyobb számot lehet olvasni…), ami testvérek között is min. 50 milliárd forint. Arról nincs hir, hogy az argentin APEH-elnököt is kitiltották volna-e az USA-ból… (Wazze, Amerika megint különböző mértékkel mér!)

  • zsuzsa kiss: hát persze, a the guardian archivuma már csak ilyen adatokat tárol, ráadásul maga tudja, hogy mit és hol keressen 🙂
    amúgy mintha lenne egy apró különbség: magyarországon nem a bunge-t vádolják adócsalással, hanem a magyar halljakendeket korrupcióval.
    persze, még az is lehet, hogy gyurcsány a hibás 😀

  • Ille István

    2014 október 28
    4:35 du.

    Tudod István, okadatoltatott itt is a derék kádári káderek bornírtsága (azért lássuk be ennyi logikai készséggel matektanárnak lenni csak ők tudnak).
    Igen Zsuzsókának is sikrült bizonyítania, hogy Bayer elvtárs nincs egyedül!

  • Zsuzsa Kiss !

    Ha az információja igaz, akkor az argentin eset pont a fordítottja a magyarnak, mert ha az ungi-bungit az „argentin APEH lebuktatta, akkor pontosan úgy járt el, ahogy azt USA ilyenkor elvárja. Ergo, miért is tiltaná ki „az argentin APEH elnökét”?

    Ti. a hazai APEH elnök a „zöld dosszié” szerint éppenséggel nagy valószínűséggel közreműködött bizonyos cégek áfa-mentesítésében, mely a cégek a camorra kebelében lakozó csókosok érdekeltségei.

  • ráadásul zsuzsa kiss abszolute hiteles forrásból szerezte az információt: magyar nemzet/belföld
    azon felül

    „Argentína a Bunge-tól 476 millió dollár adótartozást, a Cargilltől 252 milliót, a Dreyfustól 140 millió dollárt követelt. Mind a négy vállalat elutasította a vádakat.”

    egy próbát azért megért…és ez még semmi….a Bunge vezérigazgatójának a dédanyja egy alföldi vízimalom tulajdonos kulák szeretője volt. bevallotta.