Napi szösszeneteimből – megalakult az új-állampárt levelező tagozata

2014 október 29 8:01 de.1 comment

Akit a hokedli szele megcsapott – Az MSZP országgyűlési képviselői két uniós zászlót lógattak ki a Parlament egyik ablakán

Túl azon, hogy még azok – ha még vannak ilyenek – is, akik szimpatizálnának a maszoposokkal, vagy csak esztétikai értéként tekintenek Ágnes fővárosi párt-anya bájos pofijára, érezhetik, hogy ez bizony a show lenyúlására vágyakozó sikertelen kísérlet volt, egyértelműtény, hogy ez a zászlólobogtatás nem volt túl nagy ötlet. Hogy arról a nem éppen szép-emlékű ötletről ne is tegyünk említést, hogy a parlament egyik ablakában tüsténkedtek, Csak remélni lehet, hogy nem abban, ahol picsa-részeg belügyér szambázott a taxis-balhé idején.

Ágnesnek meg tanácsolnám, hogy ha és amennyiben jelképszerű zászlólengetésbe szeretne fogni figyelmesebben tanulmányozza Ferdinand Victor Eugène Delacroix (April 26, 1798 – August 13, 1863) „La Liberté guidant le peuple” címet viselő alkotását.

Csak úgy szólok: Ha eredetibe akarja tanulmányozni akkor egy ideje már Lens-be kell utaznia a Louvre ottani filiáléjához.

Ha fotóval is megelégedne:

Liberty-Leading-the-People

Liberty-Leading-the-People

 Mi van, csak nem átálltak a túlsó oldalra? – Leszakad a pofám: most meg az ÁFA csalók ellen tüsténkednek

Tudom, hogy van egy mondás arra, hogy „rablóból lesz a legjobb pandúr”, de én inkább nettó pofátlanságnak tartom, hogy pont a NapiGazdaság közöl „Így nem kapjuk el az adócsalókat” címmel (egy egyébként korrekt) írást.

Mint ismert ők voltak azok, akik egy magánérdekből, egy idétlen, hazug és arcátlan pamflettjükkel balhét kavartak, amit aztán ártunk és qurmányunknak – diplomáciai dilettantizmusát okadatolva – sikerült a világbotránnyá dagasztania.

(Mikor ezt írtam – nem lévén látnok – nem tudtam  Bayer távoli Ildikó alá módolt ízenetéről)

 Ha nem láttál még ájtatos manót – Balog páter sötétsége az Estében

Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó miniszter volt a vendége tegnap este Az Estének. Testtartásánál csak az üdvözült mosolya – bocs, de engem arra a ministráns fiúra emlékeztetett, akinek egy klasszikus filmben az atya isteni feladatról prédikált miközben hátúról töcskölte ) – volt elképesztőbb. De mindez igen jól kvadrált mondókájával.

ájtatos manó

A jövő évi büdzséről áradozván kifejtette, hogy reményei szerint: „a következő években a családok megerősítése a fő cél. Azt szeretnék, ha egyre több gyermek születne Magyarországon.”.

Igaz, hogy csak halkan azt is hozzátette, hogy azon igyekeznek, hogy ez több gyermek „olyan családban születne, ahol képesek és alkalmasak a szülők a munkavállalásra”.

A csúcs azzal kapcsolatban hangzott el, hogy a mikrofonállvány rákérdezett „A hároméves kötelező óvodáztatás alól mentességet kaphatnak azok, akiknél úgy látják, a családban jobban biztosított az iskolára való felkészülés 5 éves korig.” mikéntjére.

Hogy mit válaszolt? Érdektelen, zavaros hablaty a (majdan kiképzendő) szuper szakemberektől a csodálatos látnoki képességekkel megáldott jegyzők felmagasztalásáig.

 Ez az unortoxia! Nem érted? – A Telekom vezér nem érti a lényeget

Felháborodását és értetlenségét fejezte ki a portfolio.hu-nak adott interjújában Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Azon túl, hogy „Sokkoló, érthetetlen, minden szereplőt az adatforgalom korlátozására kényszerít, pedig a világ pont az ellenkező irányba megy” illetve „az indoklás pontatlan, ellentmondásos” szavakkal illette az internetadót, még egy szomorkás oldalvágásra is futotta.

Okkal és joggal felemlítette az év elején megkötött partnerségi megállapodással (melynek így – szerinte – nincsen túl sok értelme) kapcsolatban, hogy „A tervezett intézkedés szembe megy a partnerségi megállapodás céljaival, és ellentétes a kormány korábbi jelzett szándékaival.”

Apró gikszerek is becsúsztak – Nem csak Ágika zászlólengetése volt blődli

Természetesen mindenkinek szuterén joga és manzárd kötelessége, hogy ha mondandója van, akkor azt megtegye. A tények ismeretében egy kicsit azért necces, hogy Várady Zsolt, az iwiw alapítójaként tartott beszédet. Mondókájának az a része, hogy „nem hagyhatjuk, hogy a közéletünket egy maroknyi ember irányítsa. […] nem csak az internetadót kell legyőzni, hanem el kell végre hinni, hogy befolyásolni tudjuk az állam működését.” rendben is lenne, azonban az a kijelentése, hogy „A netadó ideális összege pontosan nulla forint!” – már nem kis tudatlanságról árulkodik. Bár kétség kívül igaz, hogy ez a 700forint a vonatkozó költségek igen jelentős %-a (egy 5000ft körüli internet, telefon, TV és környéke szolgáltatásból az első nem sokkal többet képvisel), de biztos vagyok benne, hogy a témában felszólamlók, ahogy a véleményüknek az utcán is hangot adók is, döntő többsége magát az elvet tartja felháborítónak. Ergo okkal és joggal utasítaná el a nulla-ftos adót is!

 Ildikó alá Bayer üzent a távolból – A pofátlan arroganciának tényleg nincsenek határai?

Mottó: A közvélekedés szerint:„Nem a hazugság a bűn, hanem rámutatni arra!”

„A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, elnökhelyettesei és vezető beosztású tisztviselői szerdán közleményben utasították vissza a velük kapcsolatos korrupciós vádakat.” – hangzik az MTI híre.

„A NAV a bűnüldözés és a korrupció elleni harc egyik legfontosabb intézménye” s ezért a velük kapcsolatban a „minden alapot nélkülöző kijelentések és sugalmazások (hallod Varga Mityuka!!!) ellehetetlenítik hivatalt és rombolják az adómorált!”.

Csak halkan jegyzem meg; a hivatal ellehetetlenítése sokkalta inkább a haverok disznóságainak elsumákolása, ami pedig a hazai adómorált illeti azon nem igazán van mit rombolni!

1 Comment

  • A NAV-os haljakendek ezen nyilatkozatukkal:
    új értelmet adtak Simicska állampolgári joggal kapcsolatos vélekedésének; úgy vélik, hogy jogukban áll mindenkit hülyére venni,
    egyértelmű fityisz azoknak, akik arról álmodoztak, hogy azért van olyan, amit nem lehet megsúszni,
    s egyértelműen hükyét csináltak Varga Mityukából! =))