Napi szösszeneteimből – a net-adós tüntetők esete Kun Bélával és a Lenin fiúkkal

2014 október 30 9:16 de.21 hozzászólás

Igazi apja lánya – Orbán azt állítja, hogy lányát látogatta meg Svájcban

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtószóvivője közleményében előbb azt mondta senkinek semmi köze Őfenesége magánutazásaihoz, majd ma azt írta: “Az őszi szüntet kihasználva a miniszterelnök a családjával tölt néhány napot Svájcban. Orbánékhoz közeli infók szerint: „Orbán Viktor azért van feleségével jelenleg Svájcban, mert nagyobbik lányát, Ráhelt látogatja meg, aki vendéglátást tanul a városban”.

Nos ezzel többeknek gondja van, mert mint ismert: szeptember közepén lett hír, hogy „Orbán Ráhel otthagyta a Kempinski Hotelt, ahol már 2012 óta dolgozott értékesítési menedzser gyakornokként és Zsidai Zoltán „Roy” étteremcsoportjához szerződött”.

Majd pár hét múlva arról szóltak a hírek, hogy „a gazdasági tárca turisztikai államtitkársága főosztályvezetője Orbán Ráhel diploma-konzulense, Nemes Andrea, a Corvinus Egyetem docense, akivel szoros szakmai kapcsolatot ápolnak. Sőt, a miniszterelnök lánya gyakran felbukkan a helyettes államtitkárságon és szaktanácsait is egyre inkább értékelik.”.

Meg kell mondjam ez kedves régi szokás Orbánnál. 89őszén ő is úgy tartózkodott Oxfordban, hogy közben állandóam itthon lehetett vele találkozni! =))

Nem is a pénzért csinálják – Matolcsy újabb 10milliárdot csurrantott

Kétség kívül nagy durranás ez a netadó. Úgy Gábor Zsazsásan óriási siker, hisz így (maga az adó) vagy úgy (a reakció) vagy mindkettő olyan site-okra vitte el az ország nevét, melyeken eddig ennek nyoma sem volt. A legtöbb esetben, gyakran nem éppen korrekt módón, mert átszámolták pl. $-ba, megpendítik a volumen kérdését is. Igen, hogy ettől mintegy 20milliárdot remél ártunk és qurmányunk. Hogy mire kellene ez a pénz arról is vannak találgatások.

Számomra az igazán frappáns hír, hogy Matolcsy újabb 10milliárdot tolt bele az ő közgazdasági zsenialítása terjesztéséből a hűbéri birtokként megkapott magán-bankja számolási trükkökkel kimutatott fiktív nyereségéből!

A nap blődlije – Vigyázz én találtam ki!!! Mielőtt még valaki komolyan venné! =))

Képzeld Wazze, Soros Gyuri-bácsi jódógában már elvesztette a kontrollt és tanfolyamokat rendeztet az École Hoteliere Lausanne infrastruktúráján is.

Nagyobb a gond mint gondolnánk – Bencze Lóránt, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója nyilatkozott a nol.hu-nak

A hír kapcsán – mármint, hogy Április 1-jén megalakult a Magyar Nyelvstratégiai Intézet küldetése a magyar nyelvi örökség feltárása, a nyelv és azzal összefüggésben a kultúra mélyebb megismerése, ápolása, gondozása, valamint fejlesztése – felmerül az emberben, hogy a Fekete-akadémia és a Veritas egylet újabb példájáról van szó. Azaz túl azon, hogy az arra érdemes cimbiknek milliós fizujú állásokat rittyentenek, az adott terület megszállása is érvényesül.

A lap azon kérdésére, hogy „Kutatóintézet, hivatal, hatóság?” az Intézet vezetője igen csak elgondolkodtató választ adott: „Ez egy központi hivatal formában létrejött intézet, melynek célja a magyar nyelvvel kapcsolatos politikai döntések tudományos megalapozása”!

Túl azon, hogy kicsiny hazánkban az utóbbi időkben, a politikai döntéseknek nem csak tudományos megalapozottságuk nincs, de még csak az át- és végiggondoltsággal sem gyanúsíthatóak a rittyentők, sokkal nagyobb gond van. Tessenek mondani milyen politikai döntések várhatóak a magyar nyelvvel kapcsolatban? Meg kell jegyezzem ezt a kérdést sajnos Miklós Gábor (a cikk szerzője) nem csak hagyat a levegőben, de kifejezetten segített elsummantani; egy zavaros nyelvstratégiáról szóló fejtegetéssel! =))

Mindenre rá lehet még tenni egy lapáttal – Máthé Gyula bornírtsága megihlette a híveket

Már az sem semmi, hogy Kereszt-papi lapjának üdvöskéje „Jó barátok a tüntetésen” című Álláspontját így ajánja: „Tisztelt Olvasó! Kérem, egyvalamit az elején tisztázzunk: a vasárnapi, illetve a tegnapi tüntetéseknek az égegyadta világon semmi közük nem volt az internetadóhoz.”. Innen egy bornírt, buta és zavaros fröcsögés során – kezdve attól, hogy ilyet nem lehet interneten szervezni, a háromszor elvert „demokratikus ellenzék” bosszúján és a mocsok EU-n át – eljutott a Kievi párhuzamig.

Az irkodmány annyira hülye, hogy mindenkinek csak a saját felelősége mellett javaslom olvasni. Azonban az egyik – nem viccelek ott ilyen is van – „kiemelt hozzászóló” (álljon itt a neve, megérdemli Balogh József) még ezen is túltett: „Az internet adóhoz valóban semmi köze nem volt, de a Kun Bélához és a Lenin fiúkhoz annál több.”

Ki finanszírozza Elena tudományoskodását – Bugyuta találgatások helyett gondolkozunk reálisan

Az elmúlt pár órában szélvészként jött létre a látványos metamorfózis abban, hogy hová tűnt Őfenesége-től, magán látogatáson át, Ráchel postgraduális képzése, addig, hogy mibúl?

Folyik a találgatás: (lássuk be, hogy 15milliós tandíj a Svájcban élni, oda-vissza utazgatni legalább még a felével bővül)

Anyja lánya; összegyűjtötte a kosztpénzből

Papa kedvenc leánykája, ő adta; bár mint tudjuk Fityeszéknél ez nem gond, de a telejs éves jövedelme sem lenne elég rá! =))

Roy-t nem ismerők azzal is próbálkoztak, hogy szakmai továbbképzésre küldte! =))

Még olyan is akadt, aki felemlítette a látványsportok látványos adómentes támogatása, mint olimpiai sportág (ne már van szakács olimpiai is) lehetőségét,

Szó, mi szó én is beszálltam: Soros-t említettem, mint esetleges forrást.

Nos a helyzet az, hogy a kézenfekvő forrás nem jutott eszünkbe: menyasszony-tánc is volt a közelmúltban! =))

21 hozzászólás

  • hát igen. kun béla, mi több, a lenin-fiúk fölöttébb összefüggésbe hozhatók. mondjuk, érdemes lenne elgondolkozni máthé gyula iskolázottságán és mentális állapotán.
    ha most hozzá tesszük tapló pista hasonló elmeállapotú megszólalását, mi szerint „Ennél nagyobb szimpátiatüntetés is összehozható bármikor” – gondolom, a cöf birkáira gondolt – akkor biztosak lehetünk benne, csak a jóérzésük tartja vissza ettől.

  • mi a fene? svájcban is van oktatási szünet? tán még szénszünet is van?

  • Ahogy több forrásból olvastam, a Stadions viktor évek óta Svájcban kapja a komolyabb pszichiáteri kezelést, évente többször jár oda, az orvosságait is ott állítják be neki, miután kissé lenyugszik a szervezete. A sok munka és magas stress eléggé megadóztatja a kedélybetegségét. Most úgy néz ki, hogy kiborult a bili és kell egy kis megérdemelt pihenés és gyógyszeres kezelés. Grazban már csak pszichiáteri konzultációkat kap a viktor, és gondolom, csak annyit tud pihenni, amennyi időt tölthet a doki heverőjén.

  • Ille István

    2014 október 30
    9:39 de.

    Ha máshonnan nem közös bűbájos hölgy barátunktól tudhatod, hogy van! =))
    Ha és amennyiben a derék Havasi gyopárunk az ottani szünetre célzott, akor külön stichje van annak, hogy hencikét olyan gyakron lehet itthon látni dologidőben! =))

  • Idemásolok egy összeállítást, amit nem rég kaptam. Nem mindennel értek egyet, s nem minden megfogalmazása korrekt, de vannak benne elgondoltató bőven:
    Néhány technikai kérdés az internetadóról:
    -Mit jelent az átvitt adat. Biztosan mindenki ugyanúgy értlemezi? A TCP header is számít vagy csak a payload? Szabad-e header-be rejteni hasznos adatot? Miért kell adózni header-ért. Biztosan minden szolgáltató ugyanúgy mér?
    -Mi van a retransmissionnel, újraküldéssel hiba esetén, az is adózik? Vagy nem? Lehet vele adót csalni?
    -Mi van az ellenőrzőösszeggel, FEC-vel? Az adócsalás? Vagy nem is adózik, hisz nem hasznos adat?

    -Ha egy családnak több előfizetése is van egy szolgáltatóhoz, az összevonható-e.

    -Ha egy előfizetés több sim kártyára is vonatkozik, vagy más módon
    osztott előfizetés médiumok között, akkor mikor tekintendő egy
    előfizetésnek, mikor külön előfizetésnek.
    -Feltéve az IoT eljövetelét, kötelező lesz minden eszközre külön szerződést kötni és külön 700 Ft / előfizetés?
    -Megosztható az internet magánszemélyek, cégek, vagy civil szervezetek között? Vagy az adócsalás?
    -Ipari átvitelnél, pénztárgépeknél van-e adó?
    -Ha egy cégnek ezernyi kütyüje van bekötve, az akkor kötelezően annyi x 5000 Ft, vagy ő csak egy előfizető?
    -Több ISP esetén ugyanez?

    -Ha több előfizetésem van, de eltérő a forgalom, de összevonható lesz
    az adó, akkor melyik előfizetés az irányadó? (erről még szó sincs, de
    nézzünk a jövőbe 2 héttel)
    -A tágabb családommal is összevonhatom előfizetéseimet?
    -Csinálhatok előfizetési csoportot, ahol az egész csoport egyben fizet 700 Ft-ot és az előfizető a csoport?
    -Mi van, ha külföldi az előfizető?

    -Azt várjuk, hogy gépek ezrei lesznek neten emberenként. Akkor most
    hány előfizető van? Ha átjön a haverom és a hűtő felismeri őt és rendel
    egy sört, akkor az plusz 700 Ft?

    Támadások:
    -Ha az
    előfizetésemmel a BTK 423 etc. szerint visszaélve valaki mesterségesen
    emeli a forgalmazásomat (lásd még DoS attack), akkor tényleg nekem kell
    fizetnem a megnövelt adót?
    -Kinek van joga méltányosságból elengedni az adót?

    Adócsalási eszközök:
    -Adócsalásnak és elkerülésnek számít-e
    -a pendrive
    -a HAM radio
    -a bluetooth
    -a LAN több háztartás között
    -a WIFI
    -az open WIFI
    -a közintéményekben vagy nyilvános wifin letöltött adat
    -Tömörítési algoritmusok használata
    -Mesh network
    -Galambposta
    -Postai levél
    -Egyéb

    Nem sérti-e a versenysemlegességet, ha az internetet adóztatjuk, de a postát nem? Kötelezettségszegési eljárás, eh?

    Ki adózik és miért?

    -Miért adózik 8x többet egy cég, mint egy magánszemély? A cég aki
    átvállalja a magánszemély internetköltségét hogy adózik? Miért?

    Cégek közötti esélyegyenlőség:

    -Ha egy magyar IT cég több tízezer forint adót fizet csak az internet
    eléréseire, akkor versenyhátrányba kerül az EU-val szemben is. Ez nem
    jó.
    -Ha egy cég magyarországon hosztol, az drágább lesz, mint máshol

    -Egy cég megteheti, hogy külföldről biztosít szolgáltatásokat és így
    pénzt nyer a konkurrenciával szemben. Senki nem vizsgálta ezt a kérdést
    részletesen
    -Egy nem-IT cég előnyt élvez egy IT-felhasználó céggel
    szemben. Nincs boríték és sárgacsekk-adó, ehelyett a modern
    technológiákat alkalmazókat megadóztatjuk
    -Ha valaki
    magánszemélyként, őstermelőként, vagy egyéni vállalkozóként kér netet,
    az lehet olcsóbb, mint egy cég? Hol a versenysemlegesség?

    Külföld vs. belföld

    -Mi van a külföldi előfizetések árelőnyével?
    -Határon átnyúló WIFI?
    -Roaming díj mentes 3G?

    Technikai megjegyzések:
    netadó: telekom adó extended

    telekom adó: Ha nem a netadót kell eltörölni, mert az nincs, akkor az
    egész telekom adót el kell törölni, különösen európai integrációnkra,
    arra a tényre, hogy versenysemlegességet akarunk, roaming díj
    mentességet, így ilyen extra adókra nincs szükség és lehetőség. Az egész
    telekomadó törlésre vár. Pár napot,

    Az eufemizmus [wilki]”
    (magyarul szépítő kifejezés) olyan megfogalmazás, amely az eredeti
    fogalom bántó, sértő vagy szókimondó jellegét enyhíti, gyakran olyan
    kifejezéssel, amely egy kevésbé közvetlen tartalmat képvisel.
    „Ez nem egy új adó” – Nyugodtan nevezhetjük mellébeszélésnek, de akár hazugságnak is.

    „nem új adó” – új adó – [wiki] adó Az adó magán- vagy jogi személyek
    által felettes hatalomnak kötelezően fizetett rendszeres (esetenként
    rendkívüli) anyagi – leginkább pénzbeli – juttatás.
    Ez egy új adó, mert erre nem kellett eddig fizetni.

    Konklúzió:

    Nemcsak az adó mértéke a gond, nem csak az egyeztetés teljes hiánya,
    nem csak az emberek semmibevétele. Sőt, nem csak az, hogy egy amatőr
    készítette fércmunkát kell megvédenie hivatalból jól megfizetett
    kollégáinak.
    A gond az, hogy egyáltalán nincs átgondolva. Lehetetlen
    a szakszerű bevezetése, de arra nincs is semmi szükség. Ha ezt valaki
    bevezeti, akkor lesz 1000 módosító, 1000 per és az adó beszedésének
    költsége jóval magasabb lesz magánál az adó összegénél. Ez a
    fentiekből teljes mértékben látható első blikkre is, csak kár, hogy
    olyanok hoznak törvényeket, akinek egy haverja sincs, aki első blikkre
    megmondaná, hogy Béláim, ez egy baromi nagy gáz.

  • ronagyuri: előfizetek egy határon túli internetszolgáltatónál, és máris kinyalhatják 😛
    a műholdat nem tudják lelőni.

  • Ille István

    2014 október 30
    11:12 de.

    Hát nem csak Zsótinak szabad másutt regisztrálnia! =))

  • RonaGyuri
    2014 október 30
    10:59 de.
    Orbán I.T. analfabéta, miért várt átgondolt netadót tőle?
    Már miniszterelnökként tanítgatták az alapokra. Legalábbis klikkelgetni az egérrel.
    A csuti paraszt megmondta, adóztatni kell oszt jónapot.

  • Don Ovuz

    2014 október 30
    12:53 du.

    ezt én is kaptam, csak mint érdekességet adtam közre!

  • ” Klubrádió megkereste Havasi Bertalant, hogy megtudja, a miniszterelnök hogyan finanszírozza mindezt (15millás tandíj + egyéb – szerz.). A rádió szerint azt a választ kapták, hogy a kérdés sem a Miniszterelnöki Sajtóirodára, sem pedig a Klubrádióra nem tartozik. Havasi szerint közérdekű adatnak sem tekinthető, hogy a miniszterelnök hozzátartozója tanul-e, hol tanul, mennyi az esetleges tandíja, s azt ki fizeti és miből. „

  • Nem tudom, jól emlékszem e, de Sissi (Erzsébet) királynénkat is valahol a Genfi Tó partján merénylették meg egy néhány napos kiruccanás alkalmával… Az anarchista tettes kerestetik… – talán él még…

  • Gyuri (4,41) !

    Igazán kedves fotó, csinos a ráhel. És tessék mondani, a képen melyik fiatalember lenne a kis Tiborcz, a Vő, aki kivágta a „szegényasszony akácosát”?

  • ˙
    A lánya lenne a pszichiáter…
    .

  • A Vezér ma korán reggel az ő szokásos pénteki Kossuth rádiójában máris azzal visszakozott, hogy úgymond’ ezt az adót . e b b e n . a . f o r m á j á b a n . n e m . lehet megvalósítani, de majd az év elején felülvizsgálják a lehetőségeket…

  • Ki fizetné a tandíjat rachelnek: hát a jól kistafírozott férje. (Hozzátették a Váraditól ellopott trágyából stb. befolyt összeget.)

  • Öregcsaj

    2014 október 31
    6:57 de.

    Bocs, de nem részleteztem, de nem ócsó az élet Lausanne-ban. Szerény becslésem – vannak ismerőseim – szerint a 15millás tandíj mellet legalább még a felébe kostál a tartózkodás költsége. Báe ahogy leírtam és belegondoltam, hogy az cca. 30eCHF erősen alulbecsültem! =))
    Nem akarom a magyar média kissílűségét (átszámították netdíjra) követni, de azt kell mondjam nagyon sok sz… akarom mondani trágyát kellene elopni hozzá! =))

  • Dubois

    2014 október 31
    4:38 de.

    Az editor szeszéje érdekes olvasatott hozott „for májában”! =))

  • Miből fizeti Orbán? Nem tartozik ránk?
    Itt feleségemnek aki vezető közalkalmazott beosztásban dolgozik, minden évben vagyonbevallást kell beadni. Gyakorlatilag mindent le kell írni, mennyit gyarapodtunk egy év alatt. Ha nem stimmel a fizetéssel, már itt is vannak. A fizetése nyilvános, akárki megnézheti mennyit keres.
    Akkor Orbán vagyoni helyzete miért is nem tartozik ránk?

  • llanfair

    2014 október 31
    12:17 du.

    egy másik kultúra! =))

  • llanfair,
    itt is ki szoktak derülni dolgok, legutóbb Szíjj, ártó! 167 milláa luxusputrija, csak itt nincsenek következményei a dolognak.

    Csak arra gondolj, amikor tavaly még az évi 1.000 milliárdos ÁFA-csalást leleplező Horváth Andrást kezelte bűnösként a NAV.

    Így működik a dolog. Egyelőre.