Kormányzati szintre emelt magyar polgárpukkasztás

2014 november 3 11:05 de.29 hozzászólás

„Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet”.

Folytathatnám Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnökünk őszödi beszédeként elhíresült bestseller-gondolatait, de nem teszem. Egyrészről, mert semmi értelme nincs rugdosni a döglött oroszlánt, aki mellesleg a bűneiért már rég megbűnhődött. Másrészről pedig azért nem teszem ezt, mert úgy gondolom, hogy öt év kormányzás után itt lenne már az ideje a Fidesz-kormány körmére is koppintani, hiszen Gyurcsány Ferenc örökbecsű szavaival legyen mondva: – „Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz!”    

Minden rosszban, van valami jó! Nekem első gondolatként ez a közismert mondás jutott eszembe Rétvári Bence KDNP-s honatyánk azon nyilatkozata kapcsán, aki szerint Magyarországon működik a legjobban a demokrácia. Hogy az államtitkár urunkat megfertőzte e- a már sokunk által megtapasztalt s megfékezhetetlen „Gajdics Ottó-vírus”, vagy csak a műsorvető-házigazda váltotta ki nála ezt a minden kétséget kizáróan euforikus hatást, azt a mellékelt videó megtekintése után majd mindenki döntse el maga, de az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Hír-tv műsorában úgy hazudozott, mint a Duna vízének folyása nagy esőzések után. Kijelentette, – és a Hír tv. stúdiójának plafonja sem szakadt le-: „Magyarországon jobban működik a polgári demokrácia, mint bármelyik másik országban”.

Rétvári államtitkár urunk pedig az internetadó elleni tüntetésre adandó kormányzati válasz egyik indokaként rögvest párhuzamot von és megemlíti, hogy Franciaországban például egy millióan tüntettek a házasság, a család intézményével kapcsolatos törvények ellen, a szocialista francia kormány azonban nem tett semmit. De az államtitkár úr szerint, 2006-ban sem lehetett ilyen békésen tüntetni Budapesten, mint most, amikor a Fidesz-kormány alatt tüntettek az internetadó ellen. Egy olyan adó ellen, amely nem is létezik, mert azt valójában nem ők, hanem a kommunisták találták ki, – tudtuk meg mindezt utólag már Orbán Viktor miniszterelnök úrtól. Hozzáteszem, 2006-ban azok a „békés” tüntetők ugyebár szétverték a fél várost, felgyújtottak sok autót, a TV székházát, betörtek rengeteg kirakatot, kukákat borogattak, stb. Felbőszült, és előtte szélsőjobboldali szónokok által feltüzelt futballhuligánok voltak ők, akiket szerintem minden nyugati demokrácia próbálta volna megfékezni, s az akkori Gyurcsány-kormány is csak ugyanezt tette, méghozzá törvényes keretek között, könnygázgránátokkal és gumilövedékekkel. A kormányra kerülő FIDESZ- KDNP pedig hősökként tekintett rájuk, s lám, ha szorul a hurok, pozitív értelemben ismét előhozakodnak velük. Megjegyzem, persze csak halkan, hogy a nem létező internetadó ellen tüntető több ezer „gyurcsányista-bajnaista-sorosista” civilhez”, akik vezetője a fáma szerint Gurmai Zita szocialista politikus fia volt, egy rendőrségi malőrnek köszönhetően csatlakoztak a mostani Fidesz-kormány egykori 2006-os hősei is. Ők olyan elégedetlen focidrukkerek voltak, akik a magyar foci gyalázatos teljesítménye miatt demonstráltak a Hősök-terén, s akik közül többen, arcukat eltakarva jelentek meg az internetadó elleni tüntetésen. Csoda, ha a Fidesz-székházban is vagy tízmilliós károk keletkezhettek? Törtek és zúztak, a demokrácia magyarországi megtestesítői pedig tessék elképzelni, hogy ennek ellenére sem adtak ki parancsot az oszlatásra, csupán mindössze öt embert vettek őrizetbe. Igaz, ők nem is estek neki brutális módon baseballütőkkel, a sorfallal előttük felsorakozó rendőröknek, mint azt 2006-ban tették, és közülük sem sérült meg senki. Lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnökünknek ez volt a szerencséje, s majd leszólt Svájcból Skypeon, ha Európa leg-leg példamutatóbb demokratái akarnak lenni, akkor a rendőröknek semmit nem kell tenniük, mert egy demokráciapárti tüntetésbe egypár ablak kitörése és a Hír tv-s újságíró-tudósítók leköpése még bőven belefér?

Mert ők nem kommunisták, ezért internetadó sem lesz, csak távközkési adó. Ennek ellenére a kommunistákhoz hasonlóan ők is teljes foglalkoztatottságra törekednek. Nem lesznek elbocsátások sem, csak legutóbb is 107 dolgozóval csökkentették a Külgazdasági és Külügyminisztérium létszámkeretét. Mindezt Szijjártó Péter, szintén ifjú titán külügyminiszterünk jelentette be, s ezáltal máris új értelmet adott a „racionalizálás” szinonimának. Mert hát tetszik érteni, nem elbocsátás történt, hanem egy ésszerűség diktálta létszám átcsoportosítás. Ha így folytatják, akkor nemsokára lesz ötéves tervünk is, hiszen mi szembemegyünk a piacgazdaság törvényeivel, s olyat teszünk, amit senki más rajtunk kívül Európában. Az Orbán-kormány a közmunkások országának megteremtőjeként vonul be a történelembe, s erre büszkék lehetünk, mert nekik köszönhetően és a teljes foglalkoztatottság ürügyén törvényesítve lesz hazánkban a szegénység, merthogy a munkaadók is a közmunkások béréhez fogják majd igazítani a mércét. De ez mind semmi.

Az igazán nagy durranás az lesz, ha majd a KDNP által benyújtott javaslatának értelmében többé a magyar embereknek nem kell már vasárnap sem dolgoznia. Tessék elképzelni, hogy vasárnaponként Magyarország egy nagy sétálóutca lesz, ahol az embereknek csak az a dolga, hogy élvezzék a szabadságot. Leáll a MÁV, a Volán, a BKV, s hétfőre nem sütnek kenyeret a pékek. És nehogy ezen a szent napon munkahelyi baleset érjen és megsérülj, mert vasárnap az orvosok és az ápolók sem dolgoznak majd, neked sem kell dolgoznod. Csak trafikból ki, kocsmába be. Az embereknek, hála a KDNP-nek, már lesz idejük az italboltokat és a trafikokat látogatniuk, mert azok vasárnap is nyitva maradnak. Többé vasárnaponként nem lesz nagy családi Tesco-bevásárlás, mert a törvényük értelmében ez az üzletlánc is zárva marad. Érdekli őket hogy a magyarok cirka 60%-a hétvégén vásárol, mert csak akkor ér rá? A munkanélküli persze mehetne csütörtökön is, csak neki sajnos nincs miből. Magyarország nem olyan liberális ország, mint a buja USA, ahol Paris Hilton shoppingolás közben is képes villantani. Különben is, ott a sarki fűszeres, a kisbolt, ahol, noha jóval drágább az áru a szupermarketeknél, de ők legalább nem viszik ki az országból az extraprofitot, hogy büntetni kelljen őket. És ha vasárnap bezárnak a nagyáruházak üzletei, akkor garantáltan több lesz a közmunkás is. Kisebb forgalom, kevesebb dolgozó, majd elbocsátások, ez ugyebár evidens. Igaz, cserébe jut majd időnk az Úrnak adózni és ráérünk majd templomokba, Istentiszteletekre járni. Hogy mindez álszentség lenne? Szerintem nem az, merthogy kibírjuk, és hogy egyáltalán elviselhessük majd az Orbán-kormány hovatovább már-már barbár „Urambátyám” világát megtestesítő intézkedéseit, muszáj lesz imádkoznunk és Istenhez fohászkodnunk. Ne feledjük, hogy januártól a szegényeknek már külön temetkezési parcellája lesz hazánkban, amely a törvényük értelmében, ami szerintük csak egy szép, régmúlt iránti nosztalgia csupán, ám valójában a szegény embereket úgy életük során, mint pedig holtukban meg fogják alázni. Hitre tehát szükségünk van és lesz is majd mindenképp. A hit pedig, mint tudjuk, erőt ad elviselni az igazságtalanságokat és a megaláztatásokat.

Bolond lyukból bolond szél fúj, tartja egy magyar mondás.

Ami Magyarországon jelenleg van, az már nem csak a korrupció kormányszintre való emelése, hanem ehhez társul még egy kormányzati polgárpukkasztás is, amelynek értelmében Fidesz-kormány tisztára hülyére veszi a magyar népet. Magyarán kedves Hölgyeim és Uraim, hazudnak nekünk nem csak reggel, de délben, sőt, ha tehetik, akkor este, még éjfélkor is. Ráadásul egy olyan párt és annak annyira fiatal aktivistája osztja az észt, jelesül a KDNP-s Rétvári Bence államtitkárunk, aki az átkosban szinte alig élt, pártja pedig egyedül el sem mer indulni egy választáson, mert nem kapna 1% szavazatot sem.

„Magyarországon jobban működik a polgári demokrácia, mint bármelyik másik országban”.  

A Corvinus Egyetem aulájában lévő Karl Marx szobor eltávolításáról szóló nyílt levele után már senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy dr. Rétvári Bence államtitkár urunk amennyire sztárolja párttársait, annyira nem kedveli a kommunistákat. Szíve joga ez, csak sajnos elkerülte a figyelmét három fontos tény:

Karl Marx olyan kitűnő közgazdász volt, akihez nem ér fel sem Matolcsy György, sem más Fidesz-kormányhoz hű közgazdászuk.

A teljes foglalkoztatottságot illetően a Kádár-érában is hazudtak, mert bár tény, hogy akkor lényegesen több munkahely volt, mint az Orbán-kormány alatt, de teljes foglalkoztatottság viszont akkor sem létezett.

Ha már lúd, legyen Kövér! Ha úgy vesszük, akkor kijelenthetjük, hogy a Kádári egypártrendszerben is demokrácia volt, hiszen ott, akkor is voltak választások.

Summa summarum, minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy ma, Magyarországon, egy kormányzati szintre emelt gyalázatos polgárpukkasztás folyik. Nem kell már nekünk egy jó zaftos magyar bulvárműsorért Afrikába, a dzsungelba és az őserdőbe mennünk, mert a kormánypárti politikusaink jelenleg is egymást überelve a „cukkold Amerikát és hülyítsd a magyar népet” című reality- műsort adják. Apropó, jut eszembe: – lehet, hogy mi, Magyarországon élő magyar emberek is celebek lettünk, csak még nem tudunk róla?

Ha igaz a mondás, miszerint sírva vigad a magyar, akkor az Orbán-kormány főszereplésével készült legújabb magyar valóságshow-hoz jó szórakozást kívánok!

Figyelem! A mellékelt videó, a Magyarországon forgalmazott védelmi szoftverek által még nem ismert, így az ellen védelmet sem nyújtó un. „Gajdics Ottó” vírussal fertőzött anyag. Megtekintése csak beoltott, erős idegzetű olvasóimnak ajánlott!

http://mno.hu/videok/111506

 

29 hozzászólás

  • @Bogdán
    Aprócska észrevételem lenne. Azt írod, hogy Gyurcsány egy döglött oroszlán, „aki mellesleg a bűneiért már rég megbűnhődött”.
    Hát, ha a Jóisten is segít minket igazságot szolgáltatni, akkor Fletó megy szépen követ törni a bűntársaival egy tíz-tizenöt évre a Mecsekbe, teljes vagyonelkobzás mellett. Ehelyett mostanság az amcsi helytartóval jópofizik és beveti minden eszközét, hogy Magyarországot megbüntessék.
    Gajdics Ottó pedig egy fiatalabb kiadású Avar János, hányinger mindkettő.
    A szurkolókról hülyeséget írtál, semmi közük ehhez a netes babazsúrhoz. Nem is értem ezt a kenegetést, egyszer végre erőt mutattok, utána meg ráfogjátok az ultrákra. Legyetek már büszkék arra, ha valami sikerül.
    Azt megértem, hogy Viktor svájci kiutazása nagyon érdekes, de azt nem, hogy a miskolci kivándorlók svájci kirándulását egy mondattal sem ecseteled.
    Neked nem fáj?
    Mert nekem már rohadtul.

  • Kerekes Sandor

    apuwadre, ne probald megvalktoztatni a beszelgetes targyat! INkabb arrol beszelj, hogy ez mind csak egy felreertes volt, mint a derek doktor mondja: a balliberalis media hibajabol.

  • Bocsi, de „balliberális médiát” még nem olvastam.

  • Bogdán Géza

    Kedves apuwader!
    A döglött oroszlánt úgy értsd, hogy Gyurcsány Ferencet már öt év után nem kellene mindenért, amit a Fidesz művel, őt felelőssé tenni és hibáztatni. De sajnos úgy tűnik, hogy a magyar emberek zömének Gyurcsányfóbiája van, és képtelenek ésszel felfogni, hogy már 5 éve nem ő van hatalmon.
    A szurkolókról pedig nem írtam hülyeséget, mert az úgy toörtént, ahogy leírtam. Ők csatlakoztak hozzájuk a Hősök teréről, ahová a rendőrség a Fidesz-székházhoz vonuló Internetadó elleni tüntetőket irányította.
    Avar János egy olyan normális gondolkodású újságíró, aki képes a balliberális oldalt is bírálni, míg a Fidesz vakságban szenvedő Gajdics Ottó, aki emberileg az ő nyomába sem léphet, erre képtelen.

  • Kedves Géza köszönöm az írásodat gondolataidat,azt hiszem írásodból hűen kirajzolódik,a valóság ,hogy milyen hazug kormányzat trónol a nyakunkon,milyen világot épített számunkra a Kárpátok géniusza,-aki még sohasem hazudott.

  • Apuwader:–Nekem is lenne egy aprócska észrevételem,-a fenti megnyilatkozása alapján,Önnek tényleg fájhat.-valami hiányban szenved,egy gyógyszert bátran merek ajánlani Önnek, a könyv a művelődés,-ez gyógyító hatású.

  • Bogdán Géza

    Kedves Pecor Barátom!
    Orbán Viktor miniszterelnökünk egy olyan világot épít nekünk, amely a húszas-harmincas évek magyar dzsentrivilágára hajaz. A Kárpátok Géniusza szinte már-már betegesen vonzódik az általa elképzelt urambátyám világ felé, amelyben ők lennének a grófok és a bárók, mi a nép pedig az ő szolgáik és cselédeik. Orbán Viktor kitaszítja hazánkat a nyugati demokráciák közösségéből, s olyan világ felé ácsingózik, mint pl. Kína, ahol köztudott, hogy még internet sincs.
    Köszönöm az elismerést!

  • @Bogdán
    Sajnálom, de nem igaz ez a szurkolós dolog.
    Itt egy beszámoló és olyan oldalról, ahol büszkén felvállalnák, ha tettek volna valamit:
    http://ultrasliberi.hu/mi-folyik-itt-magyarorszagon-2006-es-2014-a-kettos-merce-fogsagaban/
    ………
    Értem, Avar János a Normális.
    ………
    Mond már meg nekem, hogy értelmes cigányként miért nincs véleményed pl. a hazájukat itt hagyó miskolci cigányokról.
    Biztos sokan elolvassák amit írsz, de mennyivel autentikusabb lenne a te szádból hallani hideget vagy meleget ezekről a sorsokról. Vagy a visszautazó kanadaiakról. Vagy Mohácsi Viktóriáról.
    Ehelyett mintegy menekülésként írsz a szurkolókról.

  • apuwader: nem tisztem védeni géza barátomat, de bármennyire is bizonygatja, hogy nem az ultrák voltak, sajnos, ez nem jön össze. prezentáltam korábban fotókat e tárgyban. igaz, nem volt ráírva, hogy hős ultra.
    a büszkén felvállalás sem stimmel, mert egész eddig tevékenységük a gyáva arcnélküliségről szólt.
    azon felül, mintha nem lettek volna a korábban oly tettre kész rendőrök arrafelé.
    összeesküvés elmélet lenne?
    nem, csak egy másik nézőpont.

  • @pecor
    Köszi a jótanácsot, olvasok állandóan. Most éppen Fukuyama Bizalom című könyvét, sokadszorra.
    Nagyon jó. Ezért is fájdalmas a mai bizalomhiány.

  • 600 oldal, sokadszorra. megértem. ekkora adatmennyiségnél már akadhatnak fehér foltok.

  • @Ille
    Visszaemlékezve 2006-ra, soha nem értettem, amatőr módon minek állnak sorfalat keresztbe a rendőrök? A tömeg ordítva nekik ment.
    …….
    2007-ben meg már állandóan kitértek az összecsapás elöl a zsaruk, mi meg mérgünkben csalódottan hazamentünk.
    …….
    A rafinált rendőri vezetők a mai közvetítések mellett, hagyják kibontakozni a tüntetőket, akik egyúttal magukat is erodálják, nem csak a pártszékházat.
    Ez a jó megoldás, füves macskajancsikból nem nevelünk veterán harcostársakat.

  • @Ille
    Magának is ajánlom, nem kidobott idő elolvasni, de vigyázzon, mert néha nagyon kicsi választja el az egymás iránti bizalmat a fajvédelemtől.
    Legalábbis a könyv szerint.

  • Bogdán Géza

    apuwader!
    Ez az írásom nem csak a szurkolókról szól, hanem egy olyan káros és sokunkat megalázó magyar kormányzati jelenségről, amelynek egyenes következménye többek között az általad említett és a hazájukat elhagyó miskolci cigányok is. Tehát ha ezentúl az én írásaimat olvasod, vedd úgy apuwader, hogy abban benne vannak mindazon cigány honfitársaim, akiket a hazájukban sérelem ért.

  • @apuwader
    Mi lenne, ha meghagyná Gézának a választás jogát, miről
    ír és miről nem? Jó ötlet, nem? A többit Ille úr megirta előttem!!!

  • apuwader: sajnálom, de nem érdekel a megközelítése. túl sokat markol, és keveset fog. puszta sznobizmusból meg nem rágom át rajta magam.

  • Ille István

    2014 november 3
    6:08 du.

    Sznobizmus??? Egy – ahogy ezt nem csak bevallja, de mint élete nagy (esetleg egyetlen) eredményével büszkélkedik is – huggyos-Józsival beszélgetsz! =))

  • Fenyvesi Glória

    Hát…2006-ban nem a FIDESZ-hez tartozók romboltak,hanem egy radikálisabb tömeg,(nem a JOBBIK!),- akiknek elegük volt Gyurcsányék hazugságaiból.
    A rendőrség ott sem szólt közbe először-talán titkolt céllal. De nem jött be a politikusok szándéka…
    És ártatlan ünneplők szemét lőtték ki, és még a földön fekvőket is megrugdosták az idegenül gajdoló pribékek…
    (beazonosíthatatlanul, karlap nélkül.)
    Orbánék rendőrsége pedig igen türelmes a rendbontókkal szemben…Kivéve ha a JOBBIK megmozdult, anno…
    Ezt is külföldi parancsra…

  • apuwader-rel nem vitatkozom.
    1 bites agyba, ész-okokkal, érvekkel, tényekkel, adatokkal „betörni” képtelenség.
    Ha saját hazugságai megnyugtatják, legyen boldog vele.
    .
    De!
    .
    „A Corvinus Egyetem aulájában lévő Karl Marx szobor eltávolításáról szóló nyílt levele …”.
    Mintha említettek volna olyasmit, hogy a szobor eltávolítására, a Marx követői, a Marx-i ideológia alapján elkövetett bűnök miatt került sor.
    .
    Bevallom azóta is várom a KDNP javaslatát a legkülönbözőbb helyen megtalálható keresztek, mint a kereszténység jelképeinek eltávolítására.
    A kereszt „jegyében”, Jézus nevében népirtásokat, háborúkat (nem egyszer mindkét oldalon megáldva a fegyvereket) követtek el.
    .
    Nos, KDNP, ”ki a legény a gáton”? Várom a javaslatokat!

  • Bogdán Géza és Ille István !

    Nem tudom miért kell ezzel szemétláda Atyakváderrel még mindig békés eszmecserét folytatni.
    Az aljanép, a B-közepes csőcselék része ő. Épp az előbb vallotta meg a rendőr hasonlatával… Cukkol és kiröhög benneteket, vegyétek már észre (magatokat is) !!!

    Weimarizmus ! = politikai rövidlátás… Ejnye gyerekek !
    .

  • Vegyétek már észre, hogy ő, AW tematizál benneteket és ezen keresztül minket, a többi olvasót is. Így aztán rossz az irány

  • Még ti magyarázkodtok neki.

  • fenyvesi glória: idegenül gajdoló…aha.
    a) a gajdolás az részeg danászás
    b) idegenül: nem ismeri ki magát, nem otthonos stb.
    c) karlap egy rendőrön? az mi?
    d) ott nem volt ártatlan ünneplő, csak a rendőri felszólításnak ellenszegülő.
    e) ideje felkeresni a háziorvosát. maga beteg.

  • ronagyuri: a sznobot nem apuwaderre értettem. jeleztem, hogy részemről sznobizmus lenne, ha csak bele is lapoznék. különben is, fukuyama idézett könyvében keményen dolgozik a körte és az alma összehasonlításán 🙂

  • kedves donom, magyarázkodik a rosseb. nem értékeljük túl a fiút 🙂 egy barátném óvodavezető pedagógus. neki az az elve, hogy a felzárkóztatásra szoruló nagycsoportosoknak is el lehet mindent magyarázni úgy, hogy végül ők is megértsék, csak türelem, némiképpen átgondolt mondanivaló és megfelelő szókincs kell hozzá.

  • Ille István

    2014 november 4
    5:39 de.

    én sem, csak jelezetm, hogy téged ezzel nem lehet gyanúsítani, mert – igen nagy türelemről téve tanúságot – szóbaállsz vele! =))

  • Az internetadó ellen tüntető százezrekhez csatlakoznia kellene a közmunkások és munkanélküliek valamint a mélyszegénységben élők millióinak is; hozzájuk képest a békemenetnek becézett fasiszta söpredék is eltörpülne. Ugyanis ez utóbbiak nem az ország két, hanem legfeljebb kevesebb mint egyharmadát képviselik ( valójában csak a felső leggazdagabb 1-2%-át, plusz trafikosok )… Az Orbánék által kitartott, kollaboráns ( valójában jobboldali ) ” ellenzéki pártok ” eltűnését és Orbánékkal együttes felelősségre vonását ( ugyanis aki felesküdött Orbán illegálisan bevezetett, illegitim alaptörvényére ugyanúgy felelős a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje ellen elkövetett államcsínyért mint a hatalmon lévők; nem beszélve arról, hogy azóta is hallgatnak mint szar a fűben minden aljassággal kapcsolatban, egyszóval utolsó férgek… ) szintén követelhetnék. Ez lenne a magyarországi demokrácia születése. Ébresztő…

  • @romagyuri
    „Egy… huggyos-Józsival beszélgetsz! =))”
    ….
    Azért azt ne felejtsük el, hogy „hugyoztuk” ketté az Szdsz nevű hóembert.
    …..
    @Glória
    A Jobbik szinte minden kényelmetlen terhet levesz a Fidesz nyakából 2006 óta (ezért is alakult), képzeld milyen acsarkodás menne ellene, ha csak egyedül lenne a jobboldalon. Az csak színdarab, amikor konfrontálódnak piti ügyekben, a lényeg széles nemzeti oldal kialakítása, a baloldal megemelése, a liberálisok marginalizálása.
    ……..
    @dongolo
    Nyomod ezt a weimarkürtöt, szerinted erre vevő még valaki?
    Hatásfoka már régóta nulla, inkább mond azt, hogy iránbérenc moszkovita.
    Hát, mondjuk ez is elég gyenge.
    Vagy szemétláda aljanép, béközepes csőcselék. Ja, ezt meg már az előbb mondtad.
    Na, inkább mégis rád bízom.
    …….
    @Eleftheria
    Erős középosztály nélkül hiába akarsz „ébresztőt”.
    Orbán a lekötelezettjévé tette a 16%-os szja-val a legtöbbjüket, ezért nem terem nekünk se több babér, maradnak a csalódott szocik.

  • Az SZDSZ baloldalinak nem mondható. Azt hittem, az ország felemelkedése a cél, és nem a baloldal megsemmisítése. Primitív embereknek, primitív célok.
    De az országnak ebben mi a jó? A becsületes magyar ember, aki az ellenzék megsemmisítésére tör? Furcsa értelmezése a becsületnek.