Szőrtelenítés technikája nyolcadikosoknak

2014 november 6 10:56 de.12 hozzászólás

Kamaszkori izzadás, szemöldökfesték és szőrtelenítés is téma a 8. osztályosoknak szóló biológia tankönyvben – vette észre a librarius.hu.

Így szól a tankönyvi okítás a szőrtelenítésről:

„Hasonló, de látványosabb szépséghiba a lányoknál az arcon, az alkaron és a lábszáron megjelenő erőteljesebb szőrnövekedés. A nem kívánatos látványt a szőrszálak színtelenítésével vagy időleges eltávolításával (gyantázás, epilálás) lehet megszüntetni.”

Biológiakönyv, 8. osztályosoknak

Biológiakönyv, 8. osztályosoknak

De az ideális szemöldökökről is írnak, és sminktippeket is adnak a kamaszlányoknak.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy a hetedikes irodalom tankönyvben ehhez hasonló aktuálpolitikai áthallásokkal teli gondolatok szerepelnek: „A nyugati világ értékrendje miatt elfeledtük, hogy az élet többet ér, mint bármilyen tárgy”.

Alakul ez, kérem a NER legnagyobb dicsőségére. Ez, ugyebár, a NAT szerinti oktatás 2014-ben. Hányinger ez az egész. Valóban, mire nevelik a fiatalokat? Jövőre benne lesz a tankönyvekben az, hol csináltassanak műmellet, kacsa-szájat, meg gusztusos tetoválásokat?

A nemi életről, a védekezésről, a különféle betegségekről, sőt, az erkölcsről kellene tanítani a nagyobbacska, felsőbb tagozatos nebulókat. Ne legyen fiatalon terhesség, ne legyen a semmire születő gyerek és egyáltalán.

Az életünk nem arról szól, hogy ahány nőt meglátunk, s bírjuk erővel, azt mind meg kell dugni! De a lányoknak sem ártana az agyába vésni, hogy nem vécétartály a szervezetük. Nem szükséges, hogy minden fiú, aki csak úgy beesik az életükbe, azt mind be kell fogadniuk.Mert mintha a megkívánáson kívül lenne olyasmi is, hogy szerelem, szeretet.

Végül, de nem utolsó sorban két kritikus vélemény:

“Ha az a céljuk a “szakértő” tankönyv szerkesztőknek, hogy még több lelkibeteg “szépséghibás” tinilányt gyártsanak, így biztosan sikerük lesz. Pedig ez az életszakasz az ilyenek nélkül is problémás. Apaként külön is megköszönöm a szerzőknek, hogy biológiai és pedagógiai hozzáértésükkel ezen a módon is segítik gyermekeim lelki fejlődését!”

“Uramatyám! Árulja már el valaki h egy bioszkönyvbe hogy illik bele a szőrtelenítés téma? És egyáltalán, miért nem két éves kortól kezdik el ilyenekkel frusztálni a gyerekeket??? Kritikán aluli idióták!”

12 hozzászólás

  • Nem lehet, hogy ezzel is csak a nagy Epilátor dicsőgését akarták zengeni? =))

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    a jövő évi TANKÖNYVBEN még az is (talán?) benne lesz, hogyan gyantáztassunk „bikini vonalat”?! Csíkot, vagy háromszögűt?!
    *
    Kis Köpcös – diktatúráját nem értem. (( 🙁 ))
    Agyament és breteg! Tiszta elmével fel sem lehet fogni, végképpen nem lehet azt nyomon követni.

    Egyik oldalon az a terv, hogy vasárnap a családé/ki nem mondva/, az egyházé – tehát menjünk a templomba stb. stb. stb. a KDNP nyomásának enged.
    De miért?
    Miért kell ebbe beleegyezni?
    Már nem is pfujjozok. A lényeg: sok ezer embernek jut CSAK az imádkozás kenyér helyett.
    Miért?
    A plázák, multik többeknek csak a hétvégére adtak munkaszerződést. Szerencsétleneket szélnek eresztik a KDNP ötlete miatt.
    Szabad ország, aki akar imádkozzék, akinek lehetősége van rá, dolgozzon. Ennyi.
    *
    A másik oldalon a tankönyveket kik szerkesztik? Kik felügyelik? Azokba milyen irományok, „tanulmányok” kerülnek?!
    *
    Döbrögi uram, nagyon is szét kellene néznie KRITIKUSAN a háza tájékán! Ilyen dolgokra tanítják a kiskamaszokat?!
    Nosza, akkor lenne mit rendbe tenni!
    Hja, ezt már mások is mondták?!
    Annál inkább!!!!!
    G.B.

  • Van egy angol sorozat.
    a címe: „Ha ciki, ha nem, beteg vagy.”
    Ebben egy adásban szó volt a szőrtelenítésről. Az orvosi vélemény szerint alul még jó is ha van,mivel elvezeti a folyadékot. Egyéb helyeken inkább csak esztétikai kérdés, más szóval divat. Semmi másra nincs hatással. Akinek tetszik, csinálja, más jelentősége nincs.

  • Georgina Bojana

    Kedves Don Ovuz,
    nem az ellen „morgunk” Istvánnal és másokkal is, hogy ezt a témát „megéneklik”. Ha már felvilágosítás, akkor legyen az, de kőkeményen!

    A szüzességről írnék.
    A fiatalok manapság gyorsan érnek, mindent gyorsan akarnak, szinte egymást lekörözve esnek át azon, ami valójában értéknek számít.
    Azt kellene a fiataloknak elregélni, érthetően, hogy a szüzesség nem „ciki”, nem szégyenletes dolog, aminek elveszítésén minél hamarabb át kell esni.
    *
    A fiataloknak, ha már felvilágosítunk, azt kellene megtanítani, hogyan válasszanak párt maguknak?
    Barátot.
    Mi a különbség a szex és a szerelem között? Mi a különbség barátság és szerelem között? Mi a szerelem? A szerelem, mint tudjuk – kémia. Ha az elillan, maradnia kellene a szeretetnek. De ez többnyire nem marad, mert sehol nincs.
    Ez a szomorú.
    Addig el sem ér manapság sok kapcsolat, a fiatalok többsége meg/át sem éli az igazi szerelmet, aminek kísérője a valódi szeretet. Olyan szeretetről írok/beszélek, ha azt a másikat szeretjük betegen, kövéren, vagy csontsoványan.
    A mindenfajta korrekciós műtétek után egyáltalán nem biztos, hogy IGAZI párjára lel az, aki orvosi segítséggel, de megváltoztatja a külsejét.
    Ezt kellene elmondani, ezt kellene megtanítani.
    *
    Továbbá azt, hogyan védekezzenek a fiúk és a leányok a nem kívánatos terhesség ellen? Mit tegyenek, ha mégis becsúszik a baj? Hová kell(ene) ilyenkor fordulniuk, ha a szülőkhöz nem akarnak, bármi okból nem lehet?
    A mindenkori FELELŐSSÉGET kell(ene) megtanítani, elmélyíteni a FELELŐSSÉG TUDATOT.
    No meg azt, hogy IGAZI SZERELEM nélkül a szex csak egy párosodás. Egy inger, ami soha nem hozza meg azt a gyönyört, ha azt igaz SZERELEMBŐL, SZERETETBŐL tesszük.

    Ilyen órákra tartogatnám az irodalomból ismert verseket, szonetteket, novellákat, könyveket, egyéb olvasmányokat, színdarabokat.
    Ha a szerelmet nem követi a SZERETET, akkor egy párkapcsolat ellaposodik, elszürkül, meghal.
    Ezt kellene megtanítani, ennek az értékét kellene aláhúzni és megismertetni.
    *
    Mindezt somolygás, félrenézés és szégyenkezés nélkül. El kellene mélyíteni a fiatalokban azt, hogy a szex, a szerelmünkkel együtt át/megélt, orgazmus olyan természetes. Fontos része az életünknek,Fontos, mert mindenfajta energiáinktól felszabadít. Olyan, mint egy igazi, jó tüsszentés! Természetes, mint ahogyan az evés vagy az ivás, alvás. Ilyenkor tobzódik bennünk a boldogság hormon áldásos érzete. Ez része az életünknek. Az kell(ene), hogy legyen.
    *
    El kellene mondani a fiataloknak, mit jelent az, ha valaki egyedül él, de nem magányosan. Mit jelent az önként vállalt szingliség és milyen egy jó párkapcsolat. Mit jelent az, hogy feltétel nélküli bizalom! Milyen érték az igazmondás, sőt az, hogy valaki úgy él, ahogyan ítél.
    Számomra ezek a dolgok igazi kapaszkodók lennének, lehetnének a most felnövő fiataloknak.
    *
    Ezt kellene és így megtanítani.
    Miért?
    Boldogabb emberekké váljanak.
    Még így is, ennek tudatában is kapcsolataikban csalódhatnak, zsákutcába futhatnak. De minden esetben meg kell tanítani azt, hogyan álljanak fel, egy-egy kudarc után.
    Mit jelent az adott szó? Mit jelent az, hogy a munkában nemcsak bevállalok bármit, de el is végzek?
    Ezek összefüggnek.
    Továbbá, fontos, hogy mindig van miből építkezniök, s olyan nincs, hogy nincs tovább!
    A túlélést, a tovább élést is meg kellene tanítani. Akkor kevesebb ember lenne depressziós, alkoholista, vagy egyéb függőségben szenvedő.
    *
    (Ami a szőrösödést illeti, „hülyeségnek” tartom ezt a fene nagy gyantázást. Mindennek szerepe van, a szőröknek is. Egy férfi (szerintem) „puliboleró” nélkül, a mellkason lévő szőrről írok! – csak egy csupasz csiga. Nem férfias, egy férfinek legyen borostája, de ízléssel és kulturáltan. Izgalmas. De ez legyen CSAK az én külön véleményem.
    A lányokról meg annyit, hogy csínján kellene ezzel a szőrtelenítéssel foglalkozni. Csak ott, ahol valóban helyénvaló).
    *
    Istenemre mondom, gondolkozom, hogy írok egy ilyen könyvet, amelyben mindezt okosan, gyakorlatiasan és érthetően le- és megírnám!
    G.B.

  • G.B, most sokakat meg fogok botránkoztatni, de nem bánom. az orális szexről írok.
    a hagyományos szex, ha jól csinálják, mindkét félnek kielégülést okoz. ha nem elég jól, akkor az egyiknek igen – ez általában a férfi, az önző dög – a másiknak nem annyira, mondjuk, nem jut el a csúcsra, de azért mégis jó neki is.
    manapság egyre gyakoribb a lányok részéről gyakorolt orális szex, ami kétség kívül csak a fiúnak jó – igaz, garantáltan alkalmas a nem kívánt gyermekáldás elkerülésére. sokan kérdezik, akkor, mégis, miért? hiszen a lány semmilyen élvezetben nem részesedik! hát, nem. azonban, amíg a műveletet végzi – ha ügyes, elég sokáig el tudja húzni – TELJESEN és KIZÁRÓLAG BIRTOKOLJA a másikat, ami, ugyebár, manapság nem olyan gyakori.
    na, szerintem ez nem elhanyagolható vélemény.

  • Ille István Örömöt szerezni a másiknak mindig nagyon jó. Egy gyönyörű hangszert kézben fogni, simogatni, megkóstolni stb, mindig csodálatos dolog. Az, hogy a gyönyörű hangszer (a nő) is élvezi, az hab a tortán. Szerintem ez viszont is így van.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    ez ízlés és gusztus kérdése.
    Van aki IGEN, van aki NEM.
    Ez választás, szabadság, kimondott, vagy hallgatólagos megállapodás dolga.
    A fiú részéről, ha szereti a lányt, akkor ha a szexet tudja, akkor JÓL és ÜGYESEN „kezeli” a lányt, akár pettingezéssel.
    S, ekkor, ennek következtében mindketten felröppenhetnek a gyönyör szivárvány-hídjára, ami bizony közel van a csillagokhoz!
    Akár.
    *
    Most elhatároztam, valóban megírom azt a könyvet.
    De abban helye lesz a bizalomnak, no meg a toleranciának is.
    Ha a párunk nem akar bármi okból szexelni, az nem azt jelenti, hogy nem szeret minket.
    Baja lehet a munkahelyén, a saját családjával, szüleivel, akár az egészségével.
    Ilyenkor a „lüke” ezt meg nem értő, sőt kezelni sem tudó párja, azonnal támadásba lendül:
    – Biztosan van valakid! Megcsaltál?! – stb. stb. stb….
    Ilyenkor aztán kihegyeződnek az indulatok.
    Ráadásul nincs szó megcsalásról.
    De másról igen.
    Itt lép(het)ne be, de sok esetben nem lép – a tolerancia.
    Továbbá: vitatkozni, sőt veszekedni is TUDNI KELL! Kevesen tudnak, de lenyomni, megalázni igen. Akkor ez utóbbiból már nehezen lehet visszatornázni magunkat egy JÓ kapcsolatba.
    Akkor viszont nincs gond, ha érvelünk, de soha nem sértünk.
    S, tudni kell IDŐBEN visszavonulni, ha nagyon indulatosak vagyunk, akkor napoljunk.
    Békülni pedig nagyon jó, de csak akkor, ha párunkat előbb nem tapostuk nem aláztuk meg. Lelkébe nem gyalogoltunk.
    *
    No, ennyit erről.
    G.B.

  • G.B, írd meg! azt se bánom, ha a kész fejezeteket itt közölhetjük 🙂

  • Georgina Bojana

    István!
    Társszerzőnek felkérhetlek?
    Izgalmas könyvet írhatnánk.
    De legfőképpen HASZNOS ÚTMUTATÁST az ÉLETBE, az ÉLETHEZ! – az ifjúságnak.
    G.B.

  • G.B, fel, de valami más címet kell találnunk. ez úgy hangzik, mint egy kézikönyv a mosógép javításához 😀

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    fel sem merült benne, hogy a könyvünk, ilyen cím alatt futna?!
    Még agyalok, de jó lesz, az tutttti!
    (( 🙂 ))
    A cím IS, a könyv IS!
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves Olvasóink és Íróink!
    Szíves figyelmetekbe ajánlom ezt a videót. Ez egy „lelet”, mondhatnám társadalmi leletnek is. Kabaré jelenetnek készült, de szomorú, hogy ez és így van ma, sőt az elkövetkezendő időben is így is lesz.
    A kormánynak nem érdeke, hogy okos, boldog emberek tömege lepje el országunkat.
    A közönség rihegcsél-röhögcsél, pedig sírni kéne, ordítani, hogy nem így, „mély sötéten-mély sötétben” kellene a gyerekeinknek felnőni,s felnőtté válni.
    (( 🙁 ))
    G.B.
    http://youtu.be/Qy_U5YzbCws