Az internet bezárássárul

2014 november 7 7:26 de.31 hozzászólás

Bogár László, a Magyar Hírlap publicistája (?) valódi állócsillag a magyar újságírás egén. A szóösszetételből én az állót emelném ki, mert kurvára elment mellette a világ. Csillagnak meg annyiban az, hogy leginkább fekete törpének felel meg. „A fekete törpe egy feltételezett égitest, egy Nap-méretű csillag fejlődésének végső stádiuma (kétségtelen, hogy Bogár László, ha nem is Nap-minőségben, de fejlődésének végső stádiumában van). A minimális kibocsátott sugárzás miatt nagyon nehéz lenne észlelni egy ilyen objektumot, talán gravitációs hatásuk alapján lehetne észlelni őket.”

Minden esetre összehozott egy összeesküvés elméletet az internetadó elleni tüntetésről, mibe szerencsésen összezagyválta  a globális plutokrácia aljas ármányát a magyar kormány destabilizációja érdekében c. agymenésével egyetemben az internet WiFideszes definíciójával bezárólag, mi szerint az Internet nem más, mint „planetáris csúcsfegyver”, amelynek feladata a világcsendőr – nyilván az Egyesült Államok – támogatása. Ezen felül pedig „a liberalizmus szabadságeszményének professzionális csapdája”. Itt akár el is lehetne veszteni a fonalat, hiszen ma Orbanisztánban szó sincs liberalizmusról, de van még tovább.

Az Internet, ugyebár, korlátlan szabadsággal bír. Azonban ez a szabadság még az olyan remekül menedzselt országban is, mint Orbanisztán, hedonizmushoz (elmélet, mely szerint legfőbb célunk a gyönyörökre törekedni) vezet, így hát az internet használói óhatatlanul évhajhásszá válnak (kéretik nem hangosan röhögni!).

Bogár szerint a jólét és az élet élvezete nyugatos dolog, és szöges ellentétben áll a Fidesz nemzetstratégiájával. Na végre. Azt eddig is sejtettük, hogy Orbánéknak nem igazán célja, hogy jólétben éljünk, ráadásul még élvezzük is az életet (na jó, akadnak kivételek, de úgy en bloc azért nem tartozunk oda), de most végre akadt egy karakán megmondóember, aki megvilágította nekünk, merre a hány méter. Hiába, no, egy Fidesz nemzetstratégia, az nemzetstratégia! Hogy’ is fogalmazott az állócsillag? „Olyan mező tehát, amelyben eleve túlreprezentált a „birodalom”, és így mindennek a jelentését ez határozza meg. Ezen a hadszíntéren vagy inkább „aknamezőn” éppen ezért igen körültekintően illene viselkedni, mert eleve azoknak a rétegeknek a legfőbb élettere, amelyek a legkevésbé sem rokonszenveznek mindazzal, amit a Fidesz nemzetstratégiájának nevezhetünk.”

Ha valaki ennek a mondatnak az értelmét kihüvelyezné nekem – perverz nőgyűlölők, kíméljenek – megköszönném.

Bogár László szerint a „permanens lelki, szellemi, erkölcsi pusztítás” végső fegyvere pedig nem más, mint a blog, amelyet valakik azért találtak ki, hogy ha minél többen publikálnak, kommentelnek a neten, akkor elszívják az Anyaszentegyháztól és Bogár Lászlótól az olvasókat, akik így lemaradnak a szakrális iránymutatásról, és még a végén jól fogják érezni magukat.

A fenébe, lebuktam. Tényleg az a célom a blogommal, hogy elszívjam az Anyaszentegyháztól és Bogár Lászlótól az olvasókat. Csak az a kurva csekk ne késne a CIA-től, amiben megállapodtam velük…

A Facebook meg maga az intellektuális félrevezetés, mivel feleslegesen megnöveli az emberek egóját. Ez a „tetszik”-mutató azt sugallja, hogy odafigyelnek rá, érdekes a mondani valója, elhiteti az egyes emberrel, hogy ő fontos, miközben Bogár Lászlót meg nem lájkolják elegen.

Még mindig nincs vége: Bogár „Állócsillag” László birodalmi (?!) hatalomgyakorlásnak tekinti az elmúlt évtized „csinált forradalmait”, mint az „arab tavasz”, a „színes forradalmak” a volt szovjetköztársaságokban, vagy éppen  „esernyős forradalom” Hong-Kongban, mi több, a Lech Walesa vezette lengyelországi megmozdulást is „csinált forradalom”- nak minősíti. Ha valaki nem tudná, 1980-ról beszélünk. Bogár László mentális állapotáról pedig nem.

Persze, megértem Bogár Lászlót. Meg kell felelnie annak a viselkedési normának, amiben pl. a kormányfő szinte büszke arra, hogy digitális analfabéta, és fingja sincs a net használatáról – pedig mennyivel fontosabb a szittya hagyományőrző lovasnemzeti országkép! Megértem, hogy a Bogár László-félék szívesebben élnének a 9. században – abban valószínűleg egész jó udvari bohócok lennének –  de nekik sajnálatosan a 21. században élünk.

Bár számukra talán megoldás lenne Porospusztán felépíteni egy Nagy Boldog Jurtafalut, délelőttönkénti nemezeléssel, délután csoportos nyeregből hátrafelé nyilazás gyakorlással. Csak hát, van egy olyan sanda gyanúm, hogy az ilyen nemzetstratégiások vinnyogva szöknének az első közforgalmi megállóig, mihelyt +5 C alá csökken a hőmérséklet, mert nincs központi fűtés, mert fát kell hordani, vizet merni, főzni valami lótrágyával táplált nyílt tűzön, nincs kisbolt, telefon, orvos, de még Facebook se, ahol lájkolni lehetne „Az internet tönkreteszi az emberiséget” posztot.

Szóval, Bogár László szerint az Internet káros, nemzetromboló, csukjuk be! Az utolsó meg oltsa le a villanyt. Orbanisztán sötétségbe borul…

31 hozzászólás

  • Hiába no.
    A csavaros magyaragy méltán híres mindenfelé.

  • fenébe má megenn elfelejtettem a pontos mélemet..na majd megnézem a kocekás füzetembe.
    Oda írtam fel téntaceruzával.

  • S még csak nem is János!
    (újszülötteknek: B.J. volt a hivatásos hóhér)

  • Gonda László mellett Bogár Lászlóról fogunk köztereket és iskolákat elnevezni. Remélem még életükben.
    ………
    „Itt akár el is lehetne veszteni a fonalat, hiszen ma Orbanisztánban szó sincs liberalizmusról…”
    Ille hiába mantrázza sokadszorra is ezt a hazugságot, attól még nem lesz igazság.
    …….
    Bogár ezt írja:
    „…az egész nyugati modernitás lételméleti lényege a reneszánsz „carpe diem” jelmondata óta a pillanatnak élés, az érzéki gyönyöröket kiváltani képes „anyag” korlátlan felhalmozására való törekvés mint egyetlen lehetséges életcél.”
    Mivel ez a mondat cáfolhatatlan, ezért jöjjünk elő egy kis jurtával, nyilazással meg nemezeléssel, gúnyolva a magyart.
    ……….
    Bogár értékválasztását sokunk rokonszenve övezi, akiknek meg nem tetszik, hát válasszanak más értékeket, csak minket hagyjanak már békén.
    ……….
    A „nagyboldogjurtafalut” szintén nem szerencsés emlegetni, mivel a cikkel paralel pont elzártuk magunkat a külvilágtól a Magyar Szigeten, erre nem megjelent a libsi sisera-had ATV-tól a ZDF-ig „újnácikat” nézegetni. Mindenképpen be akartak jönni, az hogy magánterület, azt leszarták a nagy toleránsok. Kurultajon dettó, az összes göndörfülű kirekesztésről panaszkodott, mert a rendezvény szigorúan magyar hagyományőrző értékekről szólt.

  • ronagyuri: ez a bogár nemzettárs csak az internetet gyilkolná meg. azt még nem tudom, hogy hazafiúi buzgalomból, vagy pénzért.
    úgy tudom, nevezetted állami alkalmazott volt.
    ez a bogár meg magától ilyen.

  • apuwader

    2014 november 7
    9:20 de.

    Ezen én egy cseppet sem csodálkozom! =)) Jók jelképezi a hozzá hasonlóakat!

    Politikai pályafutása során számos párthoz csatlakozott. 1978-tól 1989-es feloszlásáig tagja volt az Magyar Szocialista Munkáspártnak (MSZMP). 1988 szeptemberétől tagja volt az Magyar Demokrata Fórumnak (MDF).
    Mostanság az ECHO-TV és Magyar Hírlap szélsőjobbos publicistája.

  • apuwader: gondoltam, előbb-utóbb belátja, hogy nem maga az igazság lángjának őrizője. de, ha nem, nem.
    nem a magyart gúnyolom, csak a magukfajtát, kurultájostól.
    vagy felfogja, vagy nem, érdektelen.
    egy élmény lesz gonda lászló utcában a kerítés mellé szarni, bogár lászlóról elnevezett iskolában a csapba hugyozni 🙂
    de semmi gond, maguk majd eltakarítják.
    elzárták magukat a külvilágtól, rendben. az ilyesmit jobb helyen úgy hívják: önkéntes karantén. miért nem maradtak úgy? könnyebb kezelni egy ilyen zárt közösséget. a mentális ebola, amit maguk hordoznak, karanténban elég jól gyógyítható 🙂
    amúgy, mitől magyar sziget? csak nem az ázsiai testvértörzsektől? 😀
    esetleg a hun testvérközösségtől? a hun az nem magyar, testvér 😀
    esetleg attól, hogy prédából ragadozóvá kell válniuk?
    vagy ettől: “Küzdelem az élettérért” – hogyan védjük meg fajunkat a pusztulástól? Kerekasztal beszélgetés Tyirityán Zsolt, Toroczkai László, Budaházy György, Dér Zsolt, Jóna Tibor hazafiak részvételével a XIII. Magyar Sziget előadótermében.
    élettér? nem ismerős ez magának valahonnan?

    ismét kérdezem: azon felül, hogy egyértelművé teszi magyarság- és világnézetét, mégis, mi a célja ezen az oldalon? mit akar elérni?

  • @Ille
    Mivel az élettér kifejezés csak újmagyarul valami ijesztő, ezért erre ne is vesztegessünk szót.
    ……
    Ha a céljaimról érdeklődik, annyit elmondhatok, hogy fontos számomra a követendő ideológia erősödése. Ilyen oldalakra írni, vagy olvasni, olyan, mintha edzőterembe járna az ember, megerősít, kitartóvá tesz, egót nevel, elfogadásra tanít.
    ……..
    Még az is kiderülhet közben, hogy néha el vagyok tévedve.
    Szóval útkeresés egy jobb világhoz.

  • Ille István Szimplán bosszantani, gúnyolni és ijesztgetni akar titeket.
    Ti meg etetitek mazoizmusból. Én is etetek állatokat. A madarak kapnak reggel magot és mogyorót, a szomszéd kutyája pedig sonkát délelőtt.
    Már a harmadik szomszéd kutyái is bejelentkeztek.
    De Ők megérdemlik, mert rengeteg örömöt szereznek. 🙂

  • ronagyuri: hát, ez roppant kínos. namármost: ha az apuwaderek szerb antalhoz, teleki blankához, radnóti miklóshoz hasonlóan erről a gerinctelen féregről (még, hogy politikai pályafutás!) akarnak iskolát elnevezni, akkor már szót sem érdemes vesztegetni nemzetvédő testvéreinkre.

  • István,
    Te minden nyilas fasszal köteles vagy szóbaállni?Rakd már fel a kopasztott turulverébre és küldd vissza őket Ázsiába.Ady már 1902ben megírta.Te mire vársz?

  • apuwader: nem, fiacskám, az élettér nem újmagyarul van. leginkább a hitleri németország fogalmi rendszerébe tartozott. igaza van, ne is vesztegessünk szót rá, mert nem tudja másképpen magyarázni, az meg rohadtul bekergeti a sarokba.
    az egóját illetően, ha szabad javasolnom, ne nevelje túl, így is eléggé nagy. ha esetleg részletezné, hogy eddig az elfogadásból mit is tanult ebben az „edzőteremben”, igazán lekötelezne.
    azok az edzőtermek ezek szerint, ahová eddig járt, csak az izmaira hatottak. kár, hogy itt meg is állt.
    a jobb világhoz való útkeresést illetően sajnálattal tájékoztatom, hogy rendesen eltévedt.
    a nacionalizmus nem az. ráadásul nem igazán a tömegek követendő ideológiája. cserébe rendesen alkalmas a tudatlanok, elégedetlenek megvezetésére.

  • llanfair: ahhoz elég kevés a kisgyerek, hogy engem ijesztgessen. a gúnyoláshoz meg kevés az intelligenciája. gézánál bepróbálkozott, de ott is kevésnek bizonyult, géza barátom simán levette, mire is megy ki a játék. nálam meg abszolute nem jön be.
    még bosszantani se bosszant, ahogy egy légy se tud bosszantani, amikor véletlenül berepül a szobámba. vagy lefújom, vagy lecsapom. ez utóbbi humánusabb.

  • gyuri10: neked is csak azt tudom válaszolni, mint korábban: 10 napja kb. nem moderálok szubjektív alapon. minősítik az apuwader-félék önmagukat. nem vetted észre, hogy boda is konszolidálódott? azt még nem tudom, hogy az erőlködéstől, hogy normálisnak mutassa magát, kijött-e a köldöksérve? ha MODEM-be ütközik a polgár, az más.
    apuwader meg nem nyilas, csak éppen újsütetű hungarista, komolyabb ideológiai alapok nélkül. igaz, ez érvényes volt a nyilasokra is, csakhogy, apuwaderék eszközkészlete csöppet hatástalanabb. hungaristának lenni még egyenlőre nem tilos, csak röhejes.
    a lap meg liberális elveket vall. hogy’ jön ahhoz egy lebédiába való visszaküldés? 🙂

  • Marhaság.
    A fenenagy liberalizmus következtében alakult ki az a helyzet hogy mostanra már Martens bakkancsok csattogásátról visszhangzik az ország.

  • Marhaság.
    A fene nagy liberalizmus következtében alakult ki az az áldatlan állapot hogy mostanra már Martens bakkancsok csattogásátról visszhangzik az egész ország.

  • Hát, ha ez az ember volt a fidesz-1 kormány stratégiai elemzője, nem csodálkozom, hogy annyi baromságot csináltak az első regnálásuk alatt is.
    Viszont az elvhűsége legalább most kitart azóta is. Amúgy a cikken nem csodálkozom, mert egyértelmű, hogy a a fidesznek csípi a szemét minden, ahol nem tudja a kritikát elnémítani.

  • @Ille
    „…ha esetleg részletezné, hogy eddig az elfogadásból mit is tanult ebben az “edzőteremben”, igazán lekötelezne”
    …….
    Nemcsak általam, hanem a társaságomban is nagyra tisztelt urakról ezt írja:
    „egy élmény lesz gonda lászló utcában a kerítés mellé szarni, bogár lászlóról elnevezett iskolában a csapba hugyozni”
    …….
    Sokan úgy gondolnák, érdemes lenne replikázni a Tom Lantos Intézettel vagy a Wallenberg utcával, de én nem teszem, mert elfogadom!!, hogy magát más értékek vezetik az életben.
    Dolgom csak annyi, hogy megkérjem, ezeket az „altesti dolgokat” a saját életterében művelje.
    …….
    Közben szomorú dolgok is történnek, meghalt Seszták Ágnes, sokunk kedvenc újságírója.
    Meghalt Rózsa Milán is, nagyon fiatalon, magányosan.
    Nyugodjanak békében.

  • apuwader: miből gondolja, hogy a társasága bármit is számít?
    hogy’ jön egy szín alá gonda, bogár és wallenberg?
    honnan veszi, hogy én kívánom művelni ezeket az emésztési végtermék ürítéseket?

    szomorú, hogy meghaltak, de hát, az élet már csak ilyen: születünk, meghalunk. ki előbb, ki utóbb. eleddig csak egyetlen versenyzőnek sikerült újból felállnia a rajtvonalra.
    azt pedig, hogy sesztáknak – aki korábban valóban jó tollú újságíró volt – hogyan sikerült leküzdenie magát a magyar nemzet acsargó szintjére, most már legyen örökre az ő titka. kétségtelen, nem csak ő fog nyugodni békében, de sokaknak is nyugta lesz tőle.

  • apuwader: igen, rózsa milán meghalt. nem kellett volna meghalnia. csakhogy, régóta depressziós volt. talán oda kellett volna figyelni rá. csak hát, nem a maguk csapattársa volt, pedig, mint tudjuk, maguk olyan segítőkészek!
    igaz, a vonatot akkor se tudták volna megállítani.

  • Ille István Pontosítanék. A depressziós nem jár tüntetni. Ők lesz@rják a világot. Neki valószínűleg bipoláris érzelmi zavara lehetett. Ők hol depressziósak, hol nagyon aktívak. De teljesen normális a gondolkodásuk. Szubjektív megítélés szerint a mániákus fázisban hasznosabb tagjai lehetnek a társadalomnak, mint az átlagember.
    RIP

  • llanfair: nem vagyok szakember, közeli ismerősei írták róla, hogy depis volt. gondolom, az se tett jót neki, hogy LMBT aktivista(is) volt. érdektelen. akkor sem lett volna szabad ilyen fiatalon feladnia.

  • Ille István Tudod, hogy nem én vagyok ilyen okos. Konzultáltam, de nem merem leírni kivel. A barátai sem szakemberek.
    Mindig kár egy fiatal életért. De tegnap keveredtem vitába két szélsőjobboldaliban, kik szerint aki öngyilkos lesz, az oda is való.
    Egy 18 éves kislány halálával kapcsolatban ment a vita. Mikor megkérdőjeleztem, voltam minden csak rendes ember nem. A végső érvük az volt, az erősebb kutya b@szik, vegyem tudomásul. És ők az erősebbek. Szép új világ?

  • apuwader,
    mi az a kurultáj?
    Meghatározná nekem két szóban?

  • Ille István,
    lehet, hogy úgy a facebooknak, mint az egész internetnek át kéne térni a rovásírásra, és máris „kóserré” válna hungaristáknál, fasisztáknál egyaránt?
    Vagy akkor még mindig probléma lenne a hedonizmus kérdése?
    Mondjuk, a „lájkolom” helyett lehetne „nyilazom”, ésatöbbi.
    Beláthatatlanul széles horizont nyílik meg egy ilyen nagymértékű regresszió előtt. 😀

  • Apuwader! Nekem semmi bajom nem lenne a kurultajjal, a nemezeléssel, meg a többivel, ha nem körítenék azt a „kizárólagos magyarság” csúszós barnamártásával. A kenyai maszáj harcosok is tokától-bokáig befestve ugrándoznak a bámész turisták előtt, de azért a normális ember tudja: nem ez a mai Afrika.
    Szegény Bogár tata meg bizonyára eddig csak a [email protected]-t, vagy valami hasonlót nézegetett a neten, ezért gondolja, hogy ez valami erkölcstelen élvhajhászat.

  • @bonhomme 5:11
    Törzsi gyűlés.

  • @talalom
    Fontos a körítés, mivel a legharsányabb módon tudatni kell a körön kívül állókkal, hogy ez valami sajátos, ez valami egyedi, ehhez tartozni felemelő és ez a mienk.
    És nem engedünk belerondítani.
    …..
    „Bogaras” mondatodat olvasva ajánlom az eredeti cikket is, meglátod, meglepődsz.

  • Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a miénk. A tanú.

  • apuwader

    2014 november 8
    7:42 de.

    Lenyűgöző az az ihletett imádat, ahogy a kádári káderek iránt lelkesedsz! =))

  • Apuw! Olvastam, sőt időnként meghallgatom a visszhang tévés beszélgetéseket is. Érdekel, hogy mitől olyan magabiztosak az urak, de eddig nem sikerült rájönnöm, úgyhogy marad, amit a fiamnak mondtam annak idején, amikor úgy 10 évesen azt kérdezte, mikor lesz ő okos. Azt feleltem: Akkor fiam, ha kezdesz rájönni, hogy mennyi mindent nem tudsz. Az urak bezzeg tudják a tutit, várom, hogy mikor jönnek rá arra, hogy tulképpen fölösleges volt lejönnünk a fáról, és két lábra állnunk. Egy szempontból igazuk van: nem lenne ennyi gerincproblémás ember. Lám a macskáim is milyen virgoncan ugrándoznak az ágakon, semmi bajuk a csigolyáikkal. Nekem meg egyre hosszabb ideig tart, mire bemozgatom a tagjaimat reggelenként.
    Komolyra fordítva: igen, az embernek fontos a „körítés”, fontos a hit. De semmilyen igazi hit nem kirekesztő, elutasító, higgyen bárki valamilyen istenben, vagy közösségben. Az én ízlésemtől ugyan távol áll az archaikus – és többnyire elég gagyi módon hamisított – kelléktár, de nyugodtan hordja, akinek tetszik. Azt viszont kikérem magamnak, hogy kizárólag ez lenne a magyar hazafiság ismérve. Ja, nézz utána, a régészek találtak Zalavár mellett honfoglalás-kori leleteket, érdekes következtetésekre jutottak.