Tudatos káosz

2014 november 7 5:00 du.11 hozzászólás

Nem tudom másképp nevezni a jelenlegi kormányzati kommunikációt, mint a tudatos káosz keltése (vagy a káosz tudatos keltése).

Az biztos, hogy erről van szó, hisz ennyire nem lehet egymásnak ellentmondó híreket közreadni, már csak azért se, mert Orbán nem tűrné el azt, hogy homokszem kerüljön az Ő precíziós pontossággal kigondolt kormány propaganda hadműveletébe, ez az elképzelésének tudatos része, hogy totális rendetlenségnek tűnjön, miközben egy jól felépített rendszer része, egyik lépése a kommunikációs sakk stratégiájában.

Néhány példa ebből a játszmából: délelőtt bejelentik 2,2%-al emelik a nyugdíjat, a délutáni hír már csak 1,8%-ról szól. Most azon rágódnak össze meg vissza, hogy vasárnap lesz-e nyitva tartás, vagy sem. A KDNP szerint a kormány rábólintott, míg Varga szerint – aki ha jól tévedek kormánytag vagy mi a fene – szó sincs erről.

Vida Ildikóval kapcsolatban is egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelennek meg a médiában, amelynek egyértelmű az alapja, kapkodja a fejét a nép, találja ki, hogy mi ebből az igazság, addig mi bátran halászunk a zavarosban, illetve tereljük a figyelmet olyan dolgokról, amire igen csak figyelnie kellene a választó honpolgárnak.

És mi is az, amire figyelni kellene? Hát a jövő évi költségvetési törvény, de arról viszont kuss van és nem kicsit hanem nagyon, mert el van ám abban dugva sok csúnyaság, amit jelentősen meg fog érezni a zsebén a jó nép, persze abból is a szegényebbje, nem a rózsadombon élő kalandor politikusok, meg azok holdudvara, a mutyitársak. De a politikai baklövések is megérnek egy misét, amit elkövetnek az ifjak ott a kormányban, aminek következtében az ország marginalizálódik a demokrácia palettáján.

Túl sokat arról se hallottunk, hogy a Norvég miniszter elutasította Lázár Jankó meghívását, a KEHI vizsgálatra meg tesz magasról. A Nagykövet Asszony azt is elmondta, hogy nem az elvárt vizsgálati eredményhez kell koncepciót gyártani, hanem a tapasztaltakból kell következtetést levonni, és majd a saját ellenőrzésük eldönti, hogy az ÖKOTÁRS milyen módon gazdálkodott a tőlük kapott pénzzel. Számomra az is kiderült, hogy azért kezdte el szúrni a mi Jánosunk szemét a Norvég Civil Alap pénze, mert a Századvég is pályázott a pénzek elosztására, csak nem nyertek, mert túl kormány közelinek ítélték meg az alapítványt – mellesleg nem is értem miért -.

Kiss Eszter

11 hozzászólás

  • Bocs, de nagyon úgy tűnik, hogy ez a tegnapi szösszenetem illik ide:

    Több is veszett „Mohácsnál”

    Ezek a vikingek nem ösmerik a mi Lázárunkat, hogy a főnökéről ne is beszéljünk

    Tove Skarstein, Norvégia nagykövete az ATV Egyenes beszéd című szerda esti műsorában Kálmán Olga vendégeként kijelentette: „Ha nem hagyja a magyar kormány dolgozni az Ökotárs Alapítványt, akkor Norvégia azt a pénzt sem fogja elutalni, amit egyébként a magyar kormány osztott szét eddig”.
    Ez azt jelenti, hogy „A norvégek a kormány által szétosztott Norvég Alapok támogatását is felfüggesztették, és a nagykövet azt mondja, attól függ, hogy ezt a korlátozást feloldják-e, hogy megoldást találnak-e a konfliktusra, az Ökotárs folytathatja-e a munkáját. De ha a magyar kormányzat nem tud ezeknek megfelelni, akkor nem oldják fel a felfüggesztést, és 140 millió eurót veszít Magyarország.”.
    Na bum, s akkor mi van! Bizony mondom tenéktek ezek tényleg nem ösmerik Őfenesége szabadságharcos mivoltát. Tudják, hogy mennyibe kostált az IMF és EU hitelek erőszakos kiváltása un. piaci hitelekre, csupán azért, hogy ne pofázzon bele senki, hogy miképp gazdálkodjon a pénzből. Ahhoz képest ez a 140milla baráti zsebpénz! =))

  • Talán ez is illik ide:
    Egy létezőben született Zsdanovi ihletésű vicc aktualizált verziója:
    Az Almas (az egyik, ha nem a legdrágább Beluga-Caviar, Iránból) hazánkban népelemezési termék, amit választott és kinevezett képviselőink útján fogyasztunk.

  • RonaGyuri

    Nem kell mindig kaviár!

  • RAPCSÁK ZOLTÁN

    ITT OLYAN A FEJETLENSÉG AMILYEN MÉG SOSEM VOLT. REMÉLJÜK AZ USÁ-BÓL KITILTOTTAK, AZ INTERNET PÓTADÓ, A SZAPPANADÓ, A MŰVIRÁGADÓ, AZ IRODASZERADÓ, A MUTYIK TÖMEGE MEGTESZI A HATÁSÁT.
    EZ A SELYEMZSINÓR ORBÁNNAK. ÉS HA MEGKAPJA AZT IS MEGADÓZHATJA.
    R.Z.

  • A szervezett tudatos káosz a fasizmus előszobája…..

  • Andy Mage !

    Előszobája ? Na ne !!!… 🙁

    ˙

  • Róna Gyuri !

    …És a Magánnyugdíj Pénztár kirablásával 3˙000-milliárd forintunk látja kárát…

    Adja már össze valaki e rablott holmik egyenlegét !

    Mit is csinált János Vitéz a zsiványok tanyájával ?

    ˙

  • Rapcsák Zoltán !

    A zusákoktól kapott selyemzsinórt előbb továbbadja valamely csicskásának, pl. Vida Ildikónak, még mielőtt az ő torkán akadna meg. Máris folyik a masnikötés Ildikó nyaka köré … Ő nem is hallott a kitiltásról – és a Horváth András féle „zöld dossziéról” sem hallott eddig semmit…

    ˙

  • Rapcsák Zoltán

    Kedves Dubois!
    Azt hiszem, hogy mindegyik pribék hallott valamit a selyemzsinórról. Én csodálom, hogy még mindig a bársonyszékeben ülnek. Úgy látszik oda vannak ragasztva.
    A ma (vasárnap) esti tüntetésen Horváth András rekedtre kiabálta magát. Ha Vida Ildikó a megadott ultimátum végéig nem mond le, itt 56 lesz újra. Ez a hang csak el jutott a korrupt, cinikus, gőgös kormányunkig.
    Ezt a csürhét csak erőszakkal lehet eltávolítani.
    ÉS HA MÉG MINDIG SZAPULJUK ŐKET, MAJD JÖN ÉRTÜNK EGY FEKETE BEFÜGGÖNYZÖTT ABLAKÚ WARSZAVA. (mert annyira kiépült a kém-ségük is. Ott is a FIDESZES POTENTÁTOK ülnek.)
    R.Z.

  • Rapcsák Zoltán

    Könnyű Kanadából (és az Amerikai Egyesült Államokból) szapulni ezt a bandát.
    De itt nincs fegyver közforgalomban. Ha lett volna már régen nem uralkodnának a nép nyakán.
    R.Z.

  • RAPCSÁK ZOLTÁN:
    Mi nem szapuljuk Magyarországot, csak a kormányát, a politikusait és a 2/3-ot. Jogosan.
    A mostani diktatúra nem a Németek, Oroszok, vagy az EU által lettek a magyar népre erőltetve!
    A Fidesz diktatúra Made in Hungary. Mondhatnánk hogy nem csak „Nemzeti”, de „Hungarikum”.

    Nem fegyverrel kell a diktatúrát lehetetlenné tenni, hanem jogismerettel és jogvédelemmel, mert később gyakran fegyverrel kell leverni.
    Akkor kell tiltakozni, amikor az első jogtiprás megtörténik, akkor kell azt azonnal megfojtani! Nem fegyverrel, hanem becsületes ügyvédekkel és bírókkal. Igazságos ítélettel. 2010-ben miért nem érdekelte senkit az Alkotmánybírók semmissé váltása, a Tákolmány elfogadása és annak bevezetése 2011 Januárban.?
    Miért nem tiltakozott senki a magányugdijal elrablása miatt, a baltás gyilkos kiárusítása miatt?
    Csak néhány esetet említek, ami nálunk SOHA nem történhetne meg, ezért van ugyanaz az Alkotmányunk 247 éve minimális módosításokkal.
    Canadában és az USA-ban mi nem fegyverrel védjük a demokráciát, hanem az Alkotmánnyal és a polgárok értékrendszerének fenntartásával, a jogismerettel, az aktivitással. Megvédjük a sok százezer törvényt ismerő, betartó ügyvédekkel, (önkéntesen dolgozik több 10,000 az ACLU-ban – American Civil Liberties Union) a becsületes, független bírókkal és olyan politikusokkal, akiknek nyíltan kell az országot kormányozni, nem zárt szobákban, jegyzőkönyv nélküli pofázással, az ellenzék kizárásával egy személy parancsaira bólogatva.
    Nem fegyver kell az intelligenciához, a jogismerethez, a jog védelemhez és a polgári aktivitáshoz, ahhoz, hogy a diktatúrát megakadályozza egy társadalom MERT KELL KÖVETKEZMÉNYÉNEK LENNI A FELTÁRT BŰNÖZÉSNEK, függetlenül attól ki követi el. Maga az Atyaúristen sem lehet büntetlenül, bűnöző
    A magyar emberek nagy része maga is korrupt gondolkozással éli életét, erre rendezkedett be a társadalom. Iskolába való felvétel, vizsgázás, puskázással, csalással is mehet, ismeretséggel is sikeres a legbutább tanuló, vehet doktorátust, nyelv vizsgát. Kikerülve gyatra képességgel protekcióval is kaphat állást, karriert, akár pártvonalon is. A mi kutyánk kölyke szélesen elterjedt módszere a foglalkoztatottságnak a közigazgatásban.
    Nálunk még a városi Sheriff is választás útján van kinevezve, nehogy a helyi politikai hatalom szerszáma legyen, mert tanultunk hibánkból a múltban. Ha nem jól végzi munkáját, repül, vissza is hívható minden közigazgatási ember, aki választással kapja megbízatását.
    Nálunk a “Service” (szolgál) az fontos és nagyon pozitív jelentéssel bír, politikusaink büszkék lehetnek rá, hogy a népet szolgálják. Nem úgy Magyarországon, ahol egyik politikus sem venné magára, hogy “szolga” és másképpen értelmezi mindeni a szavat is.
    Magyarországon ismeretségi alapon és a versenyszellem hiányában nem mond le senki, nem rúgnak ki ismeretséggel rendelkező kontárokat. A tudást, a kiemelkedő teljesítményt gáncsolják inkább a gyatra képességű emberek.
    Nálunk nem azt nézik, mi a származásod, honnan jöttél, mi a vallásod és törvényellenes azt is tudakolni, mi a politikai nézeted, amikor állásért pályázol. Azt nézik, hogy mihez értesz, mit és mennyit tudsz.

    Hofi Géza mondta ezt ki jól.
    -Tud úszni?
    -Nem.
    -És, ha megfizetem?

    Az évtizedek alatt mindez akkumulálódik. Aki kiemelkedő teljesítményt nyújt, megbecsülés és anyagi elismerés nélkül azok nagy része kereket old. Lásd orvosok, mérnökök, stb.
    Ezeket a problémákat kell megoldani, az embereket őszinteségre, nyíltságra nevelni, felelősség vállalásra és nem mások okolására minden hibáért. Nem szabadna a történelmet eltorzítani, a hibákat el kell ismerni, kijavítani. A tudást, eredményeket nem melldöngetéssel, hamis, “nemzeti” túlzásokkal, populizmussal kellene helyettesíteni és ezeket egymástól is meg kell követelni, legjobban a politikusoktól.

    Magyarország NEM teljesít jobban! A makói hagyma nem jobb más hagymánál, a Tokaji bor sem jobb a jó Spanyol Sherry-nél. Ezek hamis túlzások és személyes szubjektív vélemények, megszokott ízek, amik mások mindenhol. Mondják meg mások, mi az amit legjobban értékelnek, mert az elismerést nem lehet követelni, csak kiérdemelni lehet.

    Apple nem a mellét döngette, hogy jobb computert és telefont gyárt másoknál. Elismerték az sok száz millióan, milliárdnyian manapság. Így lett Steve Jobs keze alatt alig 18 év után egy csődbe ment, nullát érő vállalatból 100 milliós Microsoft kölcsönből, a Világ legtöbbet érő vállalata. Ma nagyobb mint bárki más, nagyobb, mint Standard Oil! Mindezt el tudta érni EGY EMBER, akinek viziója volt és a legjobb tehetségeket gyűjtötte, vezényelte a legjobb teljesítményre, politika, korrupció és előítéletek teljes mellőzésével!
    A magyarok mit értek el 25 év alatt?
    Magyarországon a korrupció nem csak a kormányban van, az emberek számottevő része korrupt és csal, nap mint nap. Avagy hány ember dolgozik ma a minimum fizetésért és asztal alatt kap többet, vagy az egészet? Hányan nem adnak blokkot a munkájukért felszámított pénzre? Kit lopnak meg? Saját magukat lopnák, HA ha nem volna a kormány és az adóhivatal a legnagyobb rablóbanda!
    Magyarországon a korrupció, rablás, csalás, hazudás, titkosítás, a kormány által szervezett, vezényelt állami „modus operendi”.

    Most itt van a lehetőség, álljanak ki a magyar emberek és követeljenek, alakítsanak egy becsületes kormányt! 25 éve is volt rá lehetőség, látjuk mi lett belőle, nehogy a következő 25 év is azzal teljen el, hogy „Ezek is ugyanazok.”
    ==========
    „Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyenre képes.” Joseph de Maistre (1753-1821)
    (“Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite.”)
    (“Every nation has the government which it is fit for.”)