Vida Ildikó mondjon le?

2014 november 8 2:05 de.16 hozzászólás

Nem, Vida Ildikó ne mondjon le!

Lemondani annak kell, aki olyan cselekményt követett el, mulasztott, vagy mellyel beosztásánál fogva olyan kapcsolatban állt, melyet törvény nem rendel büntetni, de a jó erkölcsbe ütközik, vagy a képviselt szervezetet olyan színben tünteti fel, mely felveti az irányítás szakszerűtlenségének kérdését.

Olyan dologért, melyért személyes büntetőjogi vagy fegyelmi felelősséggel ugyan nem tartozik, de melyért vállalja az általa irányított hatóság bármely alkalmazottjának bármely tettéért, mulasztásáért az erkölcsi felelősséget.

Ilyen például az, ha egy rossz döntés miatt a vonat belerohan egy állomáson a várakozó utasok közé, összedönti az állomásépületet és negyven halottat kell kibányászni a romok közül, de nálunk szigorúbb világokban ennek súlyosabb következményei is lehetnek, például a japán vasutakat felügyelő miniszter akár fel is vághatja a hasát.

Mindenesetre nem megy el előtte nyaralni a barátnőjével.

Így hát Vida Ildikó ne mondjon le.

Hát akkor mit csináljon szegény Elnökasszony?

Ugye fonóba már nem járhat, libatollat se foszthat, combjai közé kapva a gágogó áldozatot, tán tépést még csinálhatna a botrány sérültjeinek, de arra is olcsóbb megoldásokat kínál a kötszeripar, így éppen azt csinálja, amit a felettese megparancsol neki: bujkál, kussol és sunnyog, majd kis idő után beismer.

Akkor ugye az ő ügyét tisztáztuk, de valamiért mégis mindenki azt zengi kórusban, hogy Vida Ildikó mondjon le, ami – ennek utána beláthatjuk – teljesen helytelen cselekedet lenne.
Mert ennyi erővel mondhatnánk neki azt is, hogy vágja fel a hasát, jóllehet a dolog felettébb igazságtalan lenne, hiszen van őneki főnöke, aki ellátja őt irányelvekkel, hát kövessen el ő mataharit vagy mit is a papírvágó késével, közvetlenül az után, hogy megkapta szegény Vida Ildikó tájékoztatását az ügyről.

Varga Miska monnyon le?

Amúgy talán indokolt is lenne, hiszen azért nem mindennapi ügy, hogy a világ egyetlen szuperhatalma megüzente, hogy országunk legfontosabb pénzügyi szervezetének vezetője korrupció vádjával ki lett tiltva Amerikából.

Sajnálnám pedig Varga Miskát, hiszen olyan rokonszenves kinézetű, mint Don Quijote, csak Sancho Pansa hiányzik mögüle, habár az ő pocakos árnyéka már így távolból is felsejlik a korrupció ködében…

De hát tehet arról a Miska, hogy makulátlan előéletű (beosztottja korrupciós ügybe keveredett?
Mit keveredett, végrehajtotta a parancsot, ahogy illik!

Merthogy – mint tudjuk – Donna Ildikó szintén tagja volt a neves kollégiumnak, mely Magyarországon lenyomja Oxford snassz Balliol College – ét is, és egyelőre csak remélni lehet, hogy tagjainak egyen-nyakkendőjét előbb-utóbb megfonhatja a szorgos magyar nép.

Ez a pozíció igen erős, mintha hajdan valaki Lenin mellett állt volna az Aurórán…
Hogy Miska lenne a felelős?

Ugyan, hiszen ő még csak nem is caporegime a Családban, egyszerű contabile, akinek semmiféle döntési jogosítványa nincs, van őneki főnöke, aki nélkül szellenteni sem mer, nemhogy utasítani bárkit is a Családban…

Hát akkor ő kövessen el szeppukut?
Nem lenne igazságos, hagyjuk őt is életben!
Már persze csak addig, ameddig hallgat, mert ha beszél, könnyen leeshet neki is a létrája a kocsi tetejéről, drótozza oda bármennyire is gondosan…

Akkor, ugye az ő ügyét is tisztáztuk, akkor hát ki marad hátra?
A Consigliere nem jöhet szóba, ő csak jobbnál jobb tanácsokat ad, ha van ideje két nyugdíjas-hasbarúgás között, marad hát felelősnek maga a Don.

Ez a szép tulajdonképpen a diktatúrákban, hiszen a mi diktátorunk is olyan, mint hajdan az Illetékes Elvtárs volt, csak rajta ma nem mer senki röhögni, mint Koltai Róberten hajdanán.
Merthogy a létra, ugye, meg a hirtelen felindulásból elkövetett szívroham, meg a két rendőr között elkövetett öngyilok, ugye, melyek közül egy sem fűződik konkrétan senki nevéhez, de azért jobb félni, mint megijedni…

Nem kell itt más felelősöket keresgélni, a műfaj maga zárja ki ezt az opciót.

Diktatúrákban ugyanis minden kérdésben a diktátor dönt.

Ha ő úgy dönt, hogy stratégiai megállapodást akar kötni a rohatt népnyúzó multival, akkor az rohanjon farokfelcsapva kötni, ha kell, akkor akár vitézkötést is, különben baj lesz ám!
És támogassa az alapítványt – majd megmondjuk melyiket -, meg rendeljen drága tanulmányokat a kijelölt tudós társaságtól, szóval csurogjon az az arany visszafelé dús sugárban a megfelelő zsebekbe!

Ha viszont valaki az ő tudta nélkül akar stratégiai megállapodást kötni, akkor annak annyi, hiszen már ellenzéki vezető korában megmondta a sukorói beruházás ügyében vele tárgyalóknak, hogy rosszallja, hogy a kormánnyal egyezkedtek, hiszen szerencsejáték-ügyekben is ő az illetékes, és aki nem vele tárgyal, az pórul jár.

Ez is történt.

Átmenetileg.
Most meg belőle lett átmeneti, mint egy kabát.

Musashimaru Koyo  sumo-bajnok

Musashimaru Koyo sumo-bajnok

Átmenetileg még ő a miniszterelnök, de a helyében már elkezdenék töprenkedni azon, hogy milyen polgári foglalkozást válasszak Tonga szigetén.
Talán esélyes arra, hogy lenyomja Musashimaru Koyo tongai származású sumo-bajnokot, alkatilag mindenképpen.Gondja nem lesz, hiszen a mai király elődjének és bátyjának, V. György királynak Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök a Don előterjesztésére odaadományozta még  2011-ben a  Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét „a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvétele érdekében végzett tevékenysége és a magyar ENSZ BT-kampányhoz nyújtott támogatása elismeréseként.”

Szóval,  ha valakinek, hát neki azonnal le illene mondania, de hát erre ne is számítsunk, a Mi

Vezérünk, Napunk és Csillagunk nem járt illemhelyre.

Viszont jussanak eszünkbe azok, akiket soha be nem igazolódott vádakkal pórázon vezetgettek fel-alá, tönkretéve életüket örökre.

Ami azt illeti, ha Fapál államtitkár és a többi megalázott megérdemelte ezt a bánásmódot, akkor az lenne a helyes, hogy se Vida Ildikó, se Varga Mihály, se Orbán Viktor ne mondhasson le, hanem tegyenek ők is egy-két délceg lépést vezetőszáron, a legfőbb ügyésszel kéz a kézben, merthogy neki is lett volna ebben az ügyben dolga.

Aki azt követeli, hogy Vida Ildikó mondjon le, az elkendőzi a lényeget.

Orbán Viktor mondjon le.

Utána lehet vádat emelni az egész banda ellen…
Csak sorban, sorban, mint a kuplerájban…

16 hozzászólás

  • ˙
    Kitűnő írás, logikus végkövetkeztetés.

    Bár, sajnos már régi igazság az is, hogy egy „Don” soha nem mondott még le a pozíciójáról. Azokat előbb, vagy utóbb a hozzájuk hasonló gengszterek szokták eltenni láb alól és nem a szürke mezei polgárok, akiket ebben is kötnek a békés, polgári konvenciók… Inkább szenvednek a keresztapák nyomása alatt és családjaikat és az utódjaikat is inkább erre kárhoztatják a „nyugalom” érdekében.

    Hamarosan eljön a pillanat, amikor a mi Pávánk bizony felszáll a Budai Vár elefántcsont tornyába, ahol esetleg bölcs végelgyengüléséig töltheti el majd elnöki – inkább álnoki – éveit. Egy Vida Ildikó föl nem érhet ehhez a nagysághoz*. Sok hasonló udvari szolga fog még az ő sorsára jutni. Vezért – a’ lá der Führer – nem lehet leváltani !!!

    ˙
    * „Szegény Ildikó” okosabb lenne, ha inkább kipakolna, legalább a lelkiismerete megtisztulhatna, hisz a megaláztatása mindaddig eltart, amíg a fő felbujtó – a tettes – teljesen ki nem készíti, hogy egyedül ő vigye el balhét…

    ˙

  • voronyezs: egy valódi „don” minden körülmények közt lojális a „családjához” és megvédi őket. don vittore nem igazán törődik másokkal.

  • Kedves PuPu,
    megfogott a kollégiumi nyakkendős utalásod – mondhatnám, lenyűgözött 🙂 -, így aztán bővítettem egy strófával eme régebbi zöngeményemet:

    Orbán Viktor nyakkendője (bővített, javított)

    Orbán Viktor nyakkendője
    – ha nem is épp divatos -,
    esztendőre, vagy kettőre
    elkészült és jó szoros.

    Bizony, lejárt már az időd!
    Szorgos népünk felébredt,
    s kollégiumi nyakkendőd
    megfonta már tenéked.

    Kedves Führer, lepj meg minket
    azzal, hogy ezt viseled!
    Volt ez már itt eleidnek
    nép-nemzeti viselet.

    Villon is járt ily’ cipőben,
    ő is kapott kravátlit…
    Tedd meg nékünk még időben,
    mert mondhatsz már akármit:

    uralmadnak immár vége!
    Jobb lesz, ha ezt megérted!
    Akasszad föl magad végre!
    Csak ennyit kér a néped.

    Lámpavason lengedezzél,
    hadd lássa a világ is:
    talpad alatt fütyül a szél…
    Így lesz szép a majális.

    Nélküled is lesz majd jövő
    a mi szép kis hazánkban,
    az uralmadat követő
    új demokráciánkban.

    Nélküled is lesz majd jövő
    ebben a szép hazában,
    az uralmad után jövő
    új demokráciában.

  • Vida Ildikó „csak” a Simicska piramis csúcsa. A zsarolásra, a büntetésre a versenytársak kiiktatására, a hatalmat fenntartó hatalmas pénzeknek gyűjtésére berendezett állami rablótársaság vezére! Az ocsmányság, a Világraszóló és egyedi bűn, hogy egy országot kirabló, nyomorba döntő kormány ezt az adóbehajtás néven, adóhivatalnak álcázott bűnszövetkezettel tette. Ezért kötél jár mindenkinek, akinek erről tudomása volt és nem jelentette fel, nem kért ellenzéki védelmet és nem tett feljelentést a Nemzetközi Bíróságon. Nem néhány százezer forintról van itt szó, hanem most az ország szisztematikus kirablásáról egy kis fasiszta diktátor érdekében. Idáig is sok-sok ezer milliárdot raboltak el az utóbbi évtizedben és ebben az MSZP egyformán bűnös, ugyanúgy loptak, csaltak, hazudtak, falaztak az állami rabló és zsaroló intézet működtetésével.
    A Magyar társadalom a velejéig korrupt, bűnpártoló, egy torz történelemmel, hamis nacionalista hazugságokkal palástolva aljas, korrupt értékrendszerét.
    Nem Vida Ildikónak kellene lemondani, hanem az egész kormányt, vagyon elkobzással bezárni munkatáborokba életfogytiglanig, az államigazgatás, polgármesteri hivatalok, önkormányzatok testületi tagjait megfosztani politikai jogaiktól, a pártokat beszüntetni, vagyonaikat elkobozni és ideiglenes államigazgatást felállítani, EU megfigyelők tucatjaival egy normális, ellenőrzött választás kezdetéig.
    ===========
    MIVEL EZ LEHETETLEN, elég, ha kirúgják Magyarországot az EU-ból, megszüntetik az EU támogatást és beszüntetik a gazdasági kapcsolatokat, leépítik a befektetéseket az országban.
    Két hét alatt felébredne a milliónyi birka és elkergetné az egész koszos bagázst!
    Nem ártana újra kezdeni a társadalom felépítését, hogy újra Magyarország legyen Fidesztánból!

  • ˙
    Az, hogy ez – ti. fid SS – mindenre, de mindenre képes, már 1998-ban az megmutatta, amikor e Vezérelvű párt mindjárt a hivatalba lépésekor a megszüntette a kormányüléseken – mint bármely valamirevaló hivatalos ülésen – szokásos jegyzőkönyv vezetését azzal, hogy azt törvény nem írja elő…

    .

  • Gyula !

    Az elsőtől az utolsó betűdig törvényjavaslattá nyilváníttatnám…

    .

  • folyt:

    Adjuk oda aRogán’ fid-SS testvérnek ! – hétfőre törvény lesz belőle.

    .

  • Elolvastam az írást, s vannak benne igazságok. Ennek ellenére én nem tudom felfogni, hogy ha kitiltanak NAV alkalmazottakat (többek közt a vezetőt) Amerikából, akkor azonnal mindenki arra jut, hogy Vida Ildikóék korrupciós ügyletekben vettek részt. Nem lehetséges, hogy valamely USA-beli vállalatok érdekeit veszélyeztette volna az ügyben érintett személyek beutazása? Nem lehetséges, hogy nem akarták, hogy a NAV amerikai cégek visszaélései után nyomozzon?

    Tisztelettel,
    S. P. F.

  • DUBOIS: Sajnos, mint írtam, szerintem az egész magyar társadalom (tisztelet a kivételnek) hamis értékrendszerrel él. Ha nem így volna, már régen elkergették volna a kormányokat és a Gyurcsány kormánya, pártjának vezetői, a Stadionos viktor és a koszos bagázs már nagyon régóta börtönben ülne.
    Egyikük sem most kezdte a bűnözést, de a rendszerváltás óta hatalmas méreteket öltött a rablás, csalás. A politikusok, pártok, kormány bűnszervezetté való átalakulása akkor kezdődött el és mára teljessé vált, egészen az adóhivatalig.
    Durván kifejezve, mára SZINTE nincs egyetlen politikus, önkormányzati vezető, polgármester, aki vagy nem aktívan, vagy bűnpártolással a velejéig korrupt bűnszervezetbe ne tartozna. Újra, tisztelet a kevés kivételnek.
    A tragédia, hogy az emberek nagy része mindezt elnézi, a Tákolmánnyal pedig tehetetlenné, védtelenné tették és ezt erősíti, tartja fenn a Pintér/Polt vezette rendőrség és ügyészség.
    Milyen ország az, ahol a legnagyobb bűnözők irányítják a Rendőrséget. az Ügyészséget, a Minisztériumokat, a Kúriát, az Alkotmánybíróságot, az Adóhivatalt, az Önkormányzatokat, a Polgármesteri hivatalokat és a MINIszterelnök kezében összpontosul az egész maffia rendszer, lévén a legnagyobb bűnöző, aki emellett skizofrén, kedélybeteg és focibuzi?
    Ezt sok százezer magyar is tudja és semmit nem tesz, azon kívül, hogy időnként kimegy az utcára eredmény nélkül, tüntetni.
    Mliyen ország az, ahol a kormány tagjainak egészségi állapotát, vagyonát, üzleti kapcsolatait teljes titoktartás övezi, AMIKOR, még egy segéd-motorkerékpár vezetéséhez is orvosi igazolás kell, de több, mint 10 millió (a honosítottakkal) ember életéről teljhatalommal dönthet valaki, akinek elmebaját gyógyszeres kezeléssel próbálják az orvosok korrigálni, néha sikertelenül?
    Kérek bárkit, hogy cáfoljon meg és vezesse le, hogy miért nem torz a magyar emberek értékrendszere ahhoz, hogy a fent említett rendszert elfogadják és mi az, ami a magyar államigazgatásban legálisan elfogadható, a demokrácia és a jogállamiság jegyében?
    P.S. Az USA State Department, the Secretary of the State and the President seem to support my opinion, by signing and issuing Presidential Proclamation 7750, which requires credible proof.

  • Az igazság másik oldala, hogy a NAV megpiszkált pár amerikai céget. Vida Ildikóék a tengeren túl akartak újabb adatokat szerezni. Erre ki lettek tiltva, hogy ne mehessenek, ne gyűjthessenek be…! S most ők a korrupt-gyanúsak…KÉSZ RÖHEJ !!!

  • Majd,ha bizonyítékok lesznek… egyenlőre pár név bizonyítékok nélkül …..meg ugye kétes amerikai cégek ellen is indult vizsgálat,amit nem könnyű nekik megemészteni……
    Aztán az is kiderült,hogy sem kormánytisztviselők,sem miniszterek nem szerepelnek a listán(ahogy azt eleinte állították)……aki vádol annak kell alátámasztani az állításait,ellenkező esetben hiteltelen a dolog!!és alaptalan politikai bosszúállásról,próbálkozásról van szó,mind a hazai mind a külföldi ellenzék részéről,amivel semmit nem tudnak elérni csak leégni,na nem éri meg….Itthon vizsgálatot csak akkor köteles a kormány kezdeményezni,ha alátámasztott és valós vádakról van szó és az érintettek is nyilatkoznak!

  • S.P.F!

    Fején találta a szeget….

  • Marcsi
    2014 november 9
    2:12 du.

    Kedves Marcsi, kivételesen nem cáfolom most tételesen önt csak megjegyzem, hogy önnek annyi köze van a diplomáciához, a nemzetközi joghoz mint a jamaicai bobcsapatnak a Calgary téli Olimpiához.. de áhh, még sokat is mondtam 🙁

  • farcsi:
    .
    „…Majd,ha bizonyítékok lesznek……”
    .
    – Ugye, nem érted, te hülyegyerek, miről szól a 7750- es elnöki rendelet? Másképpen nem recskáznád ezt a baromságot folyamatosan, hogy deháthunabizonyíték, meg a külsőösszeesküvők.
    .
    Skacok, ez a farcsi szerintem nem is létezik, hanem valami különlegesen defektesre sikeredett kiber- anomália, úgy éljek, 🙂
    .
    Viccen kívül: akit érdekel a 7750- es, annak itt az eredeti forrás:
    .
    http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2004-01-14/pdf/04-957.pdf

  • Marcsi Mikor Gyurcsányról vagy Bajnairól van szó, nem vagy ilyen kényes a bizonyítékokra. Akkor zsigerből tudod, hogy minden vád igaz.

  • Eldrad Már meggyanúsítottam Illét, hogy Ő találta ki Marcsit a mi szórakoztatásunkra. De az mondta, ilyet még Ő sem tud kitalálni.