Napi szösszeneteimből – s mikor lesz érdemi munka is a T. házban?

2014 november 10 11:06 de.2 hozzászólás

Képzeld Wazze, mi lenne ha nem hangsúlyozná, hogy „populizmusra nincs szükség” – Orbán-Seehofer pas de deux a Welt am Sonntag-ban

Már az sem semmi, hogy a daliás 2/3isten szerint: „Az igazság beismerése nehezen megy, holott ez a helyes gazdaságpolitika előfeltétele, és a szembenézés hiánya az egyik oka annak, hogy a kormányok sorra veszítik el a választásokat.”. Orbán elemében volt és ömlött belőle az ész. Meg kell jegyezzem, hogy még a derék mn.hu is – „beszámolván” a welt.de „Ein Ungar, ein Bayer – kein Streit” írásáról (ugye milyen érdekes, hogy a lap számos Orbán írásából pont ezt elemzi részletesen) – idézőjelbe tette Őfenesége fogalmazását: „kényelmetlen igazságok”. Hogy mennyire kényelmetlen és kinek azt most hagyjuk, de hogy „igazságok” lennének az több, mint véleményes! =))

Nekem az az elmélkedése „tetszett” a legjobban, hogy Orbán kijelentette: „számunkra az EU ugyanazt jelenti, mint a demokrácia”. Hozzátette, hogy a demokrácia „eredeti formájáról” beszél, amelyben a fogalom jelentése az, hogy „a néptől, a nép által, a népért”. =)) Eredetiben még pikánsabb: „Demokratie in ihrer ursprünglichen Form: vom Volk, durch das Volk, für das Volk.”

Tudom az „eredeti”-nek van számos értelmezése, meg kell jegyezzem, hogy ursprünglichen jelzőt az angolok orirginal-ra szokták fordítani.  Egy biztos, hogy egy eredetei görög demokrata igen csak furcsa képet vágna erre a „nép”-eskedő megfogalmazásra, lévén tisztában volt, azzal a ténnyel, hogy a demokrácia sohasem vonatkozott többre, mint a nép(esség) egyötödére! =))

 Itt valami nagyon nem gömbölű – Vargáék ismét megcsillogtatták rendkívüli bornírtságukat

A hétvége slágertémája volt a forintosítás. Rengeteg, sőt elképesztően sok tudatlanságra és tájékozatlanságra utaló információval tömik a médiát. S az meg szolgaian – értsd érdemi belegondolásra sem vetemednek – szerte hirdetik. A sok zagyvaságból kettő nagyon kiugrik.

Egyfelől már maga a téma megnevezése – kezdettől fogva – egy kissé zavaros, hisz ezeket a deviza-elszámolású hiteleket sokszor csak deviza-hiteleknek becézték. Ami komplett marhaság, hisz egyes bankoknak meg van a jogosultsága arra, hogy más valutákban is végezhet banki szolgáltatásokat, azaz idegen valutákban vezessen számlákat ennek során betétet fogadva és hiteleket nyújtva.

Na most gyűn a derült égből gumibot: a közlemények beszámolnak az NGM és a Magyar Bankszövetséggel kötött megállapodás alapján a (fogyasztói) devizaalapú és deviza jelzáloghitelek forintosításánál felmerülő kérdésekről.

MI van? Most szinonimaként használják, vagy már azért is a bankokat okolják, ha valaki idegen devizában vett fel hitelt?

Másrészt egy igen csak érdekes kérdésről nem szól a fáma – bár az hogy lényegében aktuális árfolyammal számolnak so9kban csökkenti a hatást -, hogy a forintosított hiteleknek milyen lesz a kamata!

Mert, ha – mint azt nagyon sok haszonleső reméli – a devizakamatokat tartanák, akkor nem csak megnehezítenék, de egyenesen ellehetetlenítenék a propaganda célt: „A kormány bízik abban, hogy a devizahitelek kivezetését követően a bankok minden energiájukat és rendelkezésre álló forrásaikat a magyar gazdasági szereplők hitelezésére, a gazdaság növekedésének további előmozdítására fogják fordítani”

 Igazi blaszfémia – Amit ez az ellenzéknek nevezett izé művel azon már csak röhögni lehet

Miközben ártunk és qurmányunk ideges rángatózásban egyre másra húzza a hülyébbnél hülyébb baromságait, az ellenzék jól elvan saját magával. Isten ments, hogy rátenyereljen a tiltakozásokra (nem csak azért mert azok nem szeretnék, de az idétlenségük fertőző volta okán is), de katalizátorként ők is tehetnének valamit.

Azonban nem érnek rá; el vannak foglalva magukkal.

A hétvége híre: „Különválik az Együtt és a PM, a szövetség a jelenlegi formájában megszűnt – jelentette be Karácsony Gergely, a PM társelnöke, miután a PM taggyűlése vasárnap úgy döntött, hogy a párt a továbbiakban önállóan politizál”. =))

Nem állom meg, hogy egy bugyuta viccet elsüssek: Szent Isten, mit fognak szólni a Tömjény Sónyiék ? Ezeknek még a vasárnap sem szent? Képesek vasárnap is szakadozni?

S nekem/nekünk így kell nyugodtan alukálnunk? – Hogy lehet ilyen bizonytalanságba tartani a népet?

Komolyan mondom – sok a népért aggódó honfitársammal együtt – nagy megnyugvással néztem az elmúlt hétvége elé. Annak tudatában voltunk, hogy népünk nagy fia, a daliás 2/3isten jobb-keze barátaival Lázár János a november 7-8-ra lefoglalt, 23 millió forintértékű csehországi vadászaton lesznek. Ne légy undok Wazze, hogy már az is nagyszerű, hogy nem lesz itthon és nem tud marhaságokat beszélni, én komolyan örültem a megérdemelt kulturált pihenésének!

Egyenesen lesújtott a hír amit a Blikk hétfői száma hozott: „A napilap munkatársa Konopistében, a központi vadásztársaság helyi képviselőjét kifaggatva tudta meg, hogy bár valóban pénteken volt szó Lázárék érkezéséről, a miniszter jelezte, hogy egy héttel később érkezik ő és a társasága”.

S ez még nem minden a lap azt is közreadta, hogy: „a legfrissebb információjuk szerint nem is jönnek ebben az idényben”.!

Csak a lényegről nem esik szó – Dávidkáról vitatkozik a net-népe, legalább is egy szegmense

A mentalisdeicit nevű blog „Vitézy Dávid for prezident” címmel írt postot a BKK vezérről.  Az írást értékelésnek szánták abból az apropóból, hogy „Most egyre gyakrabban hallani, hogy a kiccsávót kipenderíthetik a helyéről, ami ellen e helyről is tiltakoznék. Vitézy azon kevés fideszes egyike, akinél kapásból rá lehet vágni, hogy ért a szakmájához.”.

A szerző és az hozzászólók sorolják a kedves rokon hőstetteit (mindent ő csinált, ha lenne még egy nap a Lánc-hidat is neki tulajdonítanák), a szerző nem csinál titkot – az egyébként közröhej tárgyát megvalósító – számtalan baklövésről sem. Tegyük hozzá, hogy már ezek sem a bazi-nagy szakértelemről árulkodnak.

Azonban a lényeg kimaradt; a BKV és a BKK nevében középen egy „K” és nem „T” vagy „TK”. Igen közlekedési és nem tömegközlekedési! Azon lehet(ne) szakmai vitát folytatni, hogy Dávidka agyrémei mennyire hasznosak a tömegközlekedése saját szempontjaiból (én úgy látom nagyon vegyes a kép), de a főváros és annak közlekedése szempontjait teljes mértékben ignorálja, s mint néhány nyilatkozatából ki is tűnik, kifejezetten ellene hajt! =))

 Nem értem, pontosabban szeretném nem érteni – Csak irkod, vagy valamit mondani is akar?

Nem állítom, hogy mindig tisztában vagyok azzal, hogy a magyar újságírók (na jó munkahipotézisként, elrugaszkodva a tényektől nevezzük így őket) a honoráriumon túl mi céllal írták/írhatták opusaikat. A Népszava „Hideg volt a gernadírmars” című publicisztikája mondandóját végképp nem értem, pontosabban nagyon nem szeretném érteni. Az írás arról szól, hogy elmesél egy régi történetet „a 78 éves férj huszonkét késszúrással olyan brutális vérfürdőt rendezve ölte meg 77 éves feleségét, ami még azokat a helyszínelő rendőröket is megdöbbentette”. Az egyébként békés, nyugodt házaspár férfi tagja a miértre azt válaszolta, hogy: „Mert megint hidegen tette elém a krumplistésztát”.

Eddig semmi gond. Ha egy kicsit elcsépelt is példa, de bőven ad okot továbbgondolásra és társadalmi tanulságokra is.

Azonban a derék szerző, Somfai úr csavart egyet a dolgon és így zárja irkodmányát: „Most olvasom a hírt: november 7-én 81 éves feleségét baltával megölte a 80 éves K. János, aki egy percig sem tagadta bűnösségét. Nem volnék meglepve, ha most az lett volna az indoka, hogy megint túlságosan forrón tette elé az asszony a húslevest. Pedig annyiszor mondta már neki…”.

A nap kérdése – egy origo.hu cím alapján

Az oroigo.ho főoldalán az egyik cím „Hétfőn nem lesz érdemi munka a parlamentben”. Miért – eltekintve a karbantartási és takarítási munkáktól – mikor van?

2 hozzászólás

  • Róna, Róna, mikor szokott a mi Orbánunk nyilatkozni NÉMETÜL, „eredetiben”…!? (Szövegértés, libázás….)

  • Zsuzsa Kiss

    2014 november 10
    12:00 du.

    Na látod nem is vagy te olyan setét, mint időnként mutatod!
    Hogy a Te orbánod mit szokott az egy részletkérdés, azonban mint még te is rájöttél, a szösszenet poénja, hogy a derék lakáj-média – ami előbb szokott értesülni a dolgokról, mint az illetékesek – németből fordítja félre a daliás 2/3isten mondókáját! =))