Vida: a butaság és szorgalom találkozása

2014 november 11 7:00 de.49 hozzászólás

Vida Ildikó kezdi kicsit túljátszani a megbántott igazgatónak írt forgatókönyv szabta szerepét. Vagy azért, mert ez a forgatókönyv nem a sajátja, és így fogalma sincs a kereteiről. De lehet, hogy a forgatókönyvet a sajátjának hiszi, de a suttogó ötletadók nem számoltak az egyénnel. Például a hirtelen megvilágosodások gyakoriságának alacsony számosságával.

Abból a szempontból azonban szinte mindegy, hogy a túljátszott szerep hibákat, rögtönzéseket rejt. Márpedig abban az esetben, ha a kormánypártok és kormánypolitikusok lépést akarnak tartani a helyzettel, akkor szintén hibát hibára kezdenek halmozni. Nem kévén forgatókönyv a buta rögtönzésekre. A hibák pedig őszinte elszólásokat, illetve lebukó hazugságokat szülnek. Vida Ildikó esetében tehát szinte látványosan igazolódik be a butasággal párosuló szorgalom káros hatása. Aminek egyik áldozata kétségtelenül Varga Mihály lehet, akit abba a helyzetbe hozott a sarokba szorult NAV-elnök, hogy alighanem hazugságon fogták. Az MSZP pedig legalább megpróbálta lecsapni a labdát. Nem mintha a gazdasági miniszter lemondana, hiszen Pannóniában vagyunk, de azért legalább megpróbálták az ellenzéki oldalon.

De természetesen nem Varga Mihály az egyetlen, aki áldozatául eshet az elszabadult hajóágyúként ható rögtönzésnek. Ott van például szegény Rogán Antal, akinek a frakció nevében kellett valami ökörséggel előrukkolnia. Közben ráadásul el is szólja magát, és kijelenti: „játszma az egész”. Habár ő az amerikai nagykövetséget emlegeti, de aligha arra gondolt. Az eddigi megnyilvánulásai alapján ugyanis a Fidesz frakcióvezetője eddig többre hivatottnak taksálható, mint aki alkalmas a banán meghámozására. Márpedig ahhoz még csak nem is kell géniusznak lenni, hogy feltételezze valaki: nyomozati bizonyítékokat nem adnak ki utcáról berongyoló bunkók kezébe. Még akkor sem, ha nőből vannak. Még akkor sem, ha köztisztviselők. Különösen nem a nagykövet fogja egy idegenrendészeti nyomozati dosszié tartalmát szórni a nép közé. S ezt Rogán Antal, egy-egy világosabb percében, alighanem pontosan tudja. Márpedig a kirohanása Vida Ildikó berohanása kapcsán született.

A köztisztviseletből továbbra sem felmentett, de hivatali korrupció gyanúja okán az USA-ból kitiltott kartársnő ugyanis fogta magát és odarongyolt az amerikai nagykövetségre némi elszámoltatásra. Előzetes bejelentés nélkül, a látogatás egyeztetése nélkül, és gyakorlatilag az utcáról odapenderülve. Mert nála ez így szokás. NAV-elnökként alighanem maga sem várta el a hivatali órák betartását, a kijelölt ügyintézőhöz járulást, és az előzetes bejelentkezést. Vagy csak egyszerűen úgy szocializélődött, hogy akinek a hatalom karosszéket ad, annak talpnyalók is teremnek hozzá. Ellenben ez esetben lőn nagy pofára zuhanás, mivel az amerikai nagykövetség dolgozói nem a beosztottjai. De még csak nem is Orbán alattvalói. Vida Ildikó tehát fújhat egy tonna tollat ebben az esetben. Amit André Goodfriend amerikai ügyvivő, gondolom a tőle telhető udvariassággal, de tudtára is hozhatott a gesztusok szintjén. Azért gondolok udvariasságra, mert például nem dobatta ki bejelentetlen zaklatóként a biztonsági személyzettel, hanem hellyel is kínálta. S természetesen nem adott át semmilyen ügyiratot.

Természetesen, mert Polt Péter megkeresheti a kinti kollegákat, de a Vida Ildikó nem. Legfeljebb roppant udvariasan kérhet. Ékes angol nyelven. Ha pedig nem bírja a nyelvet, akkor visz magával tolmácsot. A világhálóra is kikerült felvétel tanúsága szerint azonban a NAV elnök az udvariasságtól sem csöpögött, és angolul sem tudott. De legalább tolmácsot sem vitt magával. Ami szintén nem kicsit vall arról, hogy ez az akció igencsak indulati, spontán és öntörvényű volt. Vagy ezt a szerepet szánták most éppen a NAV elnökének. Aki igyekezett jól eljátszani, de nem ment. Valószínűleg, ő vagy küldője arra számíthatott, hogy a távozó-félben levő ügyvivő sebtében lerázza, és akkor elküldött mártírként hagyhatja el a terepet. André Goodfriend azonban megint rutinosabb sakkjátékosnak bizonyult, és hagyta Vida Ildikót teljes erőből nekirohanni a saját ostobaságának tégláiból épült falnak.

S még csak le sem csapta talán azt a roppant magas labdát, hogy amennyiben valaki ilyen szinten suta a beszélt nyelvben, akkor mi a fenét akarhat(ott) az USA-ban magánemberként. Lehet, hogy az egész kitiltott NAV-társulatnak ez lenne az igazán fogós-ravasz kérdés. Különösen, ha kiderülne például Vida Ildikóról, hogy még angol nyelv-vizsgája is van ehhez a remek teljesítményhez.

49 hozzászólás

  • Kedves Simay ! Amilyen jól írt korábban, most olyan redundánsan fogalmaz. A fentieket nyugodtan betömöríthette volna egy bekezdésbe. A témához annyit, hogy ha Vida Ildikót butának titulálja, akkor amerikai barátunkat nyugodtan lebugrisozhatta volna. (Nyilván egyik jelző sem stimmel…). Egyébként a hölgynek felsőfokú angol nyelvvizsgája van, mig az ügyvédje, dr. Futó Barnabás Torontóban praktizált a 90-és évek elején. Nem egy nyeretlen kétéves !

  • Ebből is látszik mennyit ér egy magyar felsőfokú angol vizsga. A hölgy láthatóan nem értette miről beszél az ügyvivő. Ha az ügyvéd Torontóban praktizalt akkor meg szegyelje magát, hogy egy ilyen dologban részt vesz.

  • „Vida Ildikó NAV-elnöknek hétfőn a Hír Tv munkatársai nyújtottak fordítási segítséget, ugyanis egy szót sem értett abból, amit André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivő beszélt hozzá angolul, pedig éppen hozzá igyekezett, hogy megkaphassa azokat a bizonyítékokat, ami alapján kitiltották az Egyesült Államokból.”

    upppsz. mondtam én, hogy jó pénzért nyelvvizsga papírt is lehet venni a nagykőrösin 😀

  • bumm: jó pénzért, miért ne?
    azt ugyan megkérdezném, ha torontóban praktizált a ’90-es években, azt ugyan, hogy’ tette angol nyelvtudás nélkül? ha pedig tudott angolul – ami kétségtelen, hogy a hétköznapinál magasabb szintű kellett, hogy legyen, lévén a jogi nyelvezet nem éppen a pubok közönségének a nyelvezete – miért nem vállalta el a tolmácsolást? persze, az is lehet, hogy a másik hivatalos nyelven, a francián praktizált 🙂

  • Torontóban franciául? Come on.
    valószínű az epitkezeseken praktizalt segedmunkaskent.

  • Zsuzsa Kiss

    2014 november 11
    5:26 de.

    Majdnem, a Torontói dr. Futó nem ez a pasas, ez 70es évek vége óta Zuglóban ügyvédeskedett.
    Vidának nincs semmiféle nyelvvizsgája!
    De ti, a másik két libsukával szokásotok szerint ellenőrizetlen marhaságaitokat (illetve szimpla hazugságaitokat) nyogodtan szajkózátok!

  • Zsuzsa Kiss
    2014 november 11
    5:26 de.

    – Az amerikai ügyvivő, nem hajtotta el az utcán ráakaszkodó társaságot.
    – Az amerikai ügyvivő a hivatali órákon kívül beinvitálta a hölgyet, és nem az asztal sarkánál állatta.

    Ergo, az amerikai ügyvivő nem bugris.
    Ám, még ha mégannyira bugris is lenne, ez mit sem menti Vida Ildikót. Attól még egy ostoba mártonnapi jószág.

  • Zsuzsa Kiss
    2014 november 11
    5:26 de.

    Amúgy a Vezér szakdolgozata után ennek a bibós kartársnénak is érdekes lehet a szakdolgozata. Meg az önéletrajza, ami ugyebár titkos.
    Ha adna egy hivatkozást, hogy hol lehet elolvasni, s esetleg a nyelvvizsga-papírját is megtekinteni, szerintem sokan örülnének.
    Addig, tények hiányában, kár blöffölnie

  • Róna Gyuri, lehet, hogy a Laplace-transzformáció belügyeiben nagy vagy, meg általában mindenben, – de attól én még találkozhattam 1992-ben Etobicoke-ban unokahugoméknál Futó Barnabással. A libázásodat meg kimondottan unom. Menj el már végre egy liba-különlegességes vendéglőbe ! Ja, s ott ahol „Andy Mage” kezd hozzászólni, onnan menekülök, az nem az én nívóm….

  • Zsuzsa Kiss

    2014 november 11
    8:41 de.

    A szokásos nagyon más, de ragszkodsz hozzá blődli, ahogy a másik két libuskával szoktátok!
    Nem Laplace, hanem Lagrange és nemtranszformáció, hanem polinimok! =))
    POnt mint akkoriban – bár kirándulni, családot látogatni még lehett is ott – Futóék a zuglói munkaközösségből rittyentgették a budai caládi vállakozásukat! =))

  • Nomen est omen amint a művelt svéd mondja :

    Zs. Kiss.

    Csak épp „Zs” helyett „L” kellene oda , L mint liba hehe

  • Régi magyar mondás, de nagyon igaz : Nem baj ha valaki hülye, csak szorgalom ne párosulna hozzá….

  • makokriz:
    heheheeheehehe

  • Megfigyeltem :
    Minnél butább valaki , annál okosabbakat szól hozzá ahhoz amihez láthatóan fikarcnyit sem ért.

  • Fenyvesi Glória

    Ha nyelvvizsgát lehetett venni, akkor diplomát is, gondolom…

  • fenyvesi glória: nyert! tudja, hol van a nagykőrösin a piac? szombaton elég nagy a felhozatal. vasárnapra már maga is diplomás lehet.

  • Fenyvesi Idiótra: „Ha nyelvvizsgát lehetett venni, akkor diplomát is, gondolom…”
    Maga csak tudhatja. Az azért meglepő, hogy a nyolc általános végzéséről is lehet igazolást vásárolni. Mennyit fizetett érte?

  • Zsuzsa Kiss
    2014 november 11
    8:41 de.

    Figyu csibi.
    Nem tudom mi a nivód. Tényszerűen állítottál valamit a nyelvvizsgával kapcsolatban. Ezzel szemben Vida önéletrajza elérhetetlen.
    Namost. vagy adsz valami forrást az állításod alátámasztására, vagy hazudsz.
    Tehát vagy tényszerű próbálsz maradni, vagy egyszerű pártfullajtár vagy.

  • Hiába minden.
    Fenyvesi körül továbbra is a hüyeség glóriája ragyog , bearanyozve e liba egyszerű életét.
    ” Boldogak a lelki szegények , mert övüké a mennyek országa…”

  • Fenyvesi Glória
    2014 november 11
    12:13 du.

    Vagy megoldani „okosba”. Deutsch Tamás már hatalomban volt, amikor „sikerült” diplomáznia. Orbán Viktor szakdolgozata, ha nem az azóta felkarolt Fellegi hallgatása a zálog, akkro egy ketteskét is szűkösen ért volna. Erdő Péter hugának ügye azóta is nyitott, amióta felmerült, hogy témavezetőként lenyúlta a hallgatók munkáját, Semjén Zsolt dolgozata hemzseg a hibáktól, és nem véletlen talán, hogy Tausz Kata azóta is védett állatfajta az egyetemen, amióta bevédte Zsótikát. s ez csak az, ami kapásból eszembe jut. Skicc Pali zakózott, hagyjuk.
    Mindezekkel szembe eddig Gyurcsány másoddiplomás képzésének szakdolgozatának hiányát sikerült előrángatni. A nagy plágiumgyanusító eltünt, mint az aranyóra. Orbán hatalmaskodásának ideje alatt. Szóval gyanítom, hogy Gyurcsány ügyét azért nem piszkálják, mert alaptalan.

  • Bocs kedves szerző, de olyan hírt olvastam, aminek nem tudok a hatása lól szabadulni.
    Nem is tudom mi lesz velünk? Így érzhettek sokan a mai Fideszesek szülei közül, mikor Sztálin-elvtárs elhunyt.

    Selmeczi Gabriella nem Fidesz-szóvivő többé!
    Értitek a mi kiflicsücsök szenyátorinánk megint eltűnik a képernyőnkről. Nem láthatjuk bárgyú vigyorát, ló fogait és nem éelvezhetjük lenyűgöző bornírtságát!

  • Ja egyébként a butaság és szorgalom okán írtam ide! =))

  • mi a különbség vida ildikó és az ebola között?
    az ebola bejutott az USA-ba…

  • Ille István

    2014 november 11
    1:10 du.

    Ez így nem igaz! Magánútra nem mehet, de hivatalosan amennyit csak nem szégyel.Mit gondolsz az újabb és újabb $ milcsik miért folydogálnak az újvilági magyarok arra érdemes szervezeteinek?

  • Egyetértek a szerzővel!
    Ez meg itt az én véleményem: http://szendamondja.wordpress.com/2014/11/11/kabare/
    … és ezt szendamondja!

  • RonaGyuri,

    A tüntetők vigasztalanok lesznek. Már vaniláskarika-házisüti se lesz. Csak Sz.Ferik

  • Nos itt nem a nyelvvizsgáról szól a mese,hanem egészen másról…
    Ha Vida felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik,nehezen hihető,hogy egy szót sem értett abból amit az amerikai ügyvivő mondott….talán arról lehet szó,hogy semmi konkrétumot,bizonyítékot!
    Aztán,hogy kint mi a „módi” a vádaskodásra az egy dolog,de itthon és általában a legtöbb normális országban bizonyítékok birtokában szokás valakit bűncselekménnyel megvádolni!
    Hogy Vida mikor és kit értesített a kiutasításról és a kormány erre hogy reagált,az ez esetben mellékes és belügy!

  • Marcsi
    2014 november 11
    4:08 du.

    Marcsi! Hogy magácska is értse és már itt az elején ne vigye félre téves gondolataival a témát: Senki nem vádolt meg senkit bűncselekménnyel ráadásul nem is az amerikaiak hozták nyilvánosságra azt, hogy nem adnak beutazási engedélyt hat kormányközeli személynek, hanem a Napi Gazdaság nevű újság. Ha nem írják meg a magyarok, akkor a mai napig senki nem tudja ezt a kitiltást csak az érintettek. Erről ennyit. A vízum kiadásának megtagadását pedig nem köteles megmagyarázni Amerika, hogy kit és miért nem lát szívesen.

    Az pedig teljesen nem mellékes, hogy a kormány vagy Vida Ildikó hazudik-e. Vagy ön szereti, ha az ön pénzét is kezelő állami szerv a NAV kontra kormány egyike hazudik? Ezt nem gondolhatja komolyan, hogy mellékes??? Hiszen a kormány azt állítja, hogy nem tudott a kitiltott személyekről, Vida pedig ezzel szemben azt állítja, hogy tájékoztatta a kormányt. Hmmm?

  • Hogyan megy be Vida Ildikó a NAV-ba dolgozni, hogy ott fegyelmet tartson, hogyan megy végig a folyosókon, miként néz a szemébe a dolgozóknak, az ügyfeleknek????
    Erre nem gondol egy barom, mint a Varga Mihály, amikor azt mondja, nincs oka leváltani egy lehetetlenné tett halaskofát a NAV éléről????
    Ennyire hiányzik a minimális emberi tartás az emberekből, akik az ország irányítására lettek megszavazva és kinevezve?
    EZ AZ EMBERI ÉRTÉKRENDSZERT TELJES HIÁNYÁT MUTATJA!!!
    Ezek a barmok határozták el, hogy mindenkinél okosabbak a Világon és minden magyar lakos HELYETT ők gondolkozhatnak csak!
    Meg is teszik! Igazuk van.
    A magyar lakosok hagyják!

  • Fenyvesi Glória

    Ille István! Nem kéne moderálni azt, aki le idiótázza a másikat?(Bognár Gyula)
    Csupán, mert más véleményen szokott lenni?
    A válaszom, hogy több szakmám van, és felsőfokú végzettségű az egyik…

  • Fenyvesi Glória

    Furcsa, egyébként, hogy Vida Ildikót itt a Kanadai Magyar Hírlapon elítélik.
    Pedig ő cigány.A cigányokat pártolni szokták ehelyt…
    Ugye, milyen magasra tud törni a cigány is Magyarországon…
    Nincs itt rasszizmus, stb…az biztos!
    Ma is olvastam egy olyan tudósítást, ahol a keresztelőre limuzinnal vonultak a cigányok.És nagy bulit tartottak utána. Ők a szegények? Miből telik ilyen luxusra?

  • Marcsi
    2014 november 11
    4:08 du.

    Tényleg nem a nyelvvizsgáról szól a mese. De az is lehet a hazugság egy fejezete.
    A kitiltás egy idegenrendészeti döntés. Ezt a reptéren, az oda beosztott őrmester is eldöntheti. Budapesten is különben.
    A beutazás nem alanyi jog. Vida ezt is elfelejti többek között. Meg Rogántól Orbánig az egész hüjepistike-banda.

    A nyelvtudás ott jön be, hogy ez a magánutakat érinti. Magánemberként hogy akar bármit intézni az USA-ban, ha csak látja a betüket, de nem érti a szót? Vagy úgy jár ki magánemberként, hogy hivatalos tolmácsot visz magával?

  • Gyula:
    .
    „…Hogyan megy be … a NAV-ba dolgozni, hogy ott fegyelmet tartson, hogyan megy végig a folyosókon…”
    .
    – Nagyon egyszerű: úgy, ahogy ez az egész szemét, orkbán féle kitartotti maffiarendszer működik. Klasszikus diktátori hieralchia:
    .
    Felül van a Basa, aki tök mindegy, mennyire röhejes de/ és/vagy veszélyes alak, mivel alatta kizárólag alattvalók vannak. Alattvalók, akik kizárólagos függésben vannak a Basától, pénzügyi és egzisztenciális függésben. Akik rettegnek, mi van, ha kiesnek a Basa kegyeiből, mert akkor annyi a hatalmas jövedelmeknek, a kényelmes munkahelynek, több esetben a szabadrablásnak.
    .
    A Basa tehát ezzel, valamint folyamatos terrorral tartja fenn a „rendet” alattvalói körében. A háta mögött lehet, hogy elküldik többen is az anyjába, de előtte meghajolnak, mivel ha nem teszik, ha csak egy pillantásuk is gyanús a Basának, annyi az illetőnek.
    .
    Mondom, ez klasszikus kitartotti függőségi viszony, mint egy maffia. Mert hogy ez bizony egy maffia.

  • Fenyvesi Glória

    2014 november 12
    12:58 de.

    Ezt én is tanisíthatom, mármint Glóricica felsőfokú képességét! Sőt egyenesen nagydoktorival felérő módót bizonyít a gátlástalan és pofátlan hazudozásban! =))

  • Fenyvesi Glória
    2014 november 12
    1:03 de.

    A rasszizmus hiánya az, ha nem foglalkoznak valaki származásával.
    A bezzeg cigány is rasszizmus. Minden diszkrimináció az. Igen kérem, a pozitív is, mert negatívan diszkrimál mindenki mást.

    Más:
    4 szakmám és ha jól számolom 6 diplomám van. Ám nyugodtan le lehet idiótázni. Kellő érvekkel. Vagy ha másért nem, mert Pannóniába maradtam regisztrált munkanélküliként.

  • Fenyvesi Glória Tehát ha Széles és Mészáros milliárdos, akkor magának is annak kell lennie. Csodás logika. Miért csodálkozik Bognár úr reakcióján?
    Még mindig titkolja mi a végzettsége? Csak dicsekszik vele.
    Nekem is van négy szakmám. No és?

  • Andy Mage Ezt elszabtad. Mint látod, ma már rektornak is elég az érettségi. Próbáltad már letagadni diplomáidat? Ma gyanús a jól képzett ember. Még gondolkodni fog.

  • ELRAD: Értem, tudom, egyetértek.
    Ezért írtam, hogy eltűnt az emberi tartás és a becsületes, őszinte emberi értékrendszer. Teljes a morális és anyagi korrupció és függőségi rendszer.
    Van fogalmam, hogy működik az állami maffia.
    Egy ismerősöm állami alkalmazott volt 32.5 évig, és amikor bejöttek a fiúk 2010-ben, elég magas beosztással. Éppen csak le tudta dolgozni, (nagy kínokkal, pofát befogva és így eltűrve) az utolsó 2.5 évét, hogy az 5 év bónusszal nyugdíjba mehessen.

  • FENYVESI RASSZISTA: Minket nem érdekel Vida Ildikó származási háttere, nem is tudjuk semmi bizonyossággal, hogy kik voltak a felmenő, aminek semmi köze a közönségességéhez!
    Maga pedig az írásai alapján nagyon primitív és alantas személynek tűnik, hogy csodálnám, ha az utcaseprési szakvizsgán közepessel átmenne.
    Egyébként a magyarországi szakvizsgák, végzettségek, diplomák ugyan megállhatnák a helyüket sok helyen, de mivel vásárolni lehet sokat, vagy protekcióval kierőltetni, semmit sem jelentenek, amíg birtokosuk nem bizonyítja, hogy tanulással, hozzáértéssel, tudással szerezte. A dajcstomi, Kövér, Schmitt Palkó, 2xdr Semlyén (avadölő) Zsolt és a politikusok 80%-a tökkelütött hülye, erkölcsi selejt, akik még az óvodán is protekcióval csúsztak át.

  • Fenyvesi Glória

    A rasszistát is kikérem magamnak.Bognár Gyula…
    Akkor mindenki az, aki szereti, védi a népét?
    Mondjuk így: az övéit?

  • FENYVESI KIKÉRI: A maga övéi a koszos bagázs! Védheti, de már nem sokáig! „Nachtmere” lesz belőlük és MÉM. Ha nem érti, tolmácsot kérhet!

  • Andy Mage: Köszönöm a cikkre az utalást. Nem akartam addig vádolni, amíg valaki talál adatot, de meglepő lenne, hogy „felelős” csúcs pozicióban, ahol multikkal is kell foglalkozni, valamilyen nemzetközi nyelvtudást ne kérnének (nem a fiúk, hanem a még életben levő kívánalmak, a békeidőkből.

  • Fenyvesi Glória
    2014 november 12
    11:52 de.

    HA szereted a fiad, és megtanítod mindenre, ami szükséges, az derék dolog.
    Ha azt mondod, hogy szereted a fiad, és ezt azzal gondolod bemutatni, hogy szidod mindenki másét, az baromság.

    Na ilyen a rasszizmus is.
    Ha az egyik ember szeretete számodra a másik lenézésében nyilvánul meg, akkor nem szeretnék a szeretteid közé tartozni. Mert ki tudja, mikor sorolódok az éppen lenézett, neked nem tetsző csapatba.
    A haza szeretete egy pozitív dolog. Hozzáadott érték kérdése. Az nem a szeret jele, ha válogatsz.
    Olvasgasd Pál apostol leveleit…..
    Ártani akkor sem fog, ha nem érted meg.

  • llanfair
    2014 november 12
    9:53 de.

    Minisztre sem lehetek Orbán kormányában. megszívtam…

  • Fenyvesi Glória

    Andy Mage!
    Én nem nézek le senkit.De az igazságot megvédem mindenkor.
    És tapasztalatból mondom, amit mondok-írok.
    Szerintem az nézi le a másikat, aki minősíti, pl. itt e fórumon is…

  • Fenyvesi (a kicsi) Glória: „-Én nem nézek le senkit.”
    -Nem is tudna.
    Köszönöm, hogy igazolta, hogy magánál jobban lenézni bárkit, LEHETETLEN.