Formailag komolytalannak nevezte a Külügy az amerikai nagykövetség dokumentumait

2014 november 13 12:22 du.36 hozzászólás

Nagyon látványos sajtótájékoztatót tartott Magyar Levente, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára. A Kossuth téren jelent meg – a parlament előtt – és papírokat emelve a levegőbe jelentette be, hogy a kitiltási ügyben az amerikai nagykövetség „formailag komolytalan” és konkrét bizonyítékot nem tartalmazó iratokat adott át a minisztériumnak a múlt héten. Az államtitkár jelezte, hogy az „állítólagos bizonyítékokat” tartalmazó dokumentumokon nem szerepelt semmilyen pecsét, illetve dátum. A KÜM még a héten fogja lehozni az ominózus dokumentumokat, kiegészítve saját megjegyzéseivel. „A dokumentum formai komolytalanságát csak a tartalmi komolytalansága múlja felül”–mondta Magyar Levente.

Magyar Levente a parlament előtt. Fotó: MTI.

Magyar Levente a parlament előtt. Fotó: MTI.

A napokban szivárgott ki az a hír, hogy a nagykövetség egyik munkatársa a KÜM-nek átadott a kitiltási ügyet érintő dokumentumokat. Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció politikusa jelezte, hogy információik szerint már egy hete megkapta a KÜM a nagykövetség iratait. Kerék-Bárczy Szabolcs jelezte, hogy egyik minisztériumi forrása jelezte ezt neki.

„Ha felmerül annak a gyanúja, hogy valóban a minisztériumtól szivárogtatták ki, hogy az amerikai nagykövetség egyik munkatársa átadott egy dokumentumot a tárcának, akkor megteszik a szükséges lépéseket”–mondta Magyar Levente a kiszivárogtatásról.

Magyar Levente Szijjártó Péter újonnan kinevezett külügyminiszer egyik fiatal szövetségese. A KÜM radikális átalakítása előtt a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt. 2014. július 1-jei hatállyal került át a KÜM-höz, Navracsics Tibor ideiglenes minisztersége alatt. Ekkor már Szijjártónak készítették elő a „terepet” és nyilt titok volt, hogy ősszel a 36 éves fideszes politikus veszi át a minisztériumot.

36 hozzászólás

  • a majmok bolygóján a majmok berkei és a sok a cerkóf…hát nem aranyosak? és kézzel lábbal tudnak banánt enni

  • egy tekercs sexpírt is lengethetett volna az is ugyanolyan értékű, és még csak nem isa szégyelli magát de van rajta valami röhögés visszafojtva, mintha arra várna, hogy kimongya: a poén még hátra van a stand up-ból

  • A Levusnak igyekeznie kell ha be akar kerülni a Kinizsi II-be! =))

  • Magyar Levente. Istenem be szép név.

  • LLANFAIR: Magyar Levente? Nem Ő lesz a következő Honvédelmi Miniszter a Csabi után? Megkeresztelése óta kvalifikált az pozícióra.

  • Gyula Bognar Nem tudom észrevetted e, egyre több a nagyon magyar név. Már soknak van három neve is. Terjed mint az ebola. A „hazafi” a nevéről ismerszik meg manapság.

  • bohócok. akad egy szerződésem, amin még csak közelítően sincsenek meg a hitelesítés – aláírások, kettő darab, olvasható név, lakcím és személyi azonosító – szükséges kellékei, mégis érvényesnek tekintik.
    akkor most mit mutogat ez a levente gyerek?
    visszafordítom: ha ez sincs rajta, meg az sincs rajta, akkor mitől tekinthető eredetinek?
    kb. 5 perc alatt
    csinálok ilyet akár docx-ben, akár pdf-ben!
    mondom: bohócok!

  • http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/kover-ausztraliaban-92532

    a bajúsz elvtárs átadta ott áll a Park közepén? a kenguruk meg ugrálnak kisbe rajta de sohasem lehet tudni hogy akkor bemegy vagy kijön rajta a nagy magyar jövő?

    szegény austral-ok? mit nem kapnak…kiütés is volt pálinka után?

  • Nos a heylzet az, hogy az én olvasatomban Levuska töredelmes vallomást tett!
    „Az irat Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár tájékoztatása szerint semmivel sem tartalmaz többet, mint amit eddig is tudtak”!
    Ez így van! MIndazt amivel kapcsolatban hetek óta játszák az eszüket és tépik a pofájukat azt ők nagyon jól tudták.
    Sőt tisztában voltak azokkal az eseményekkel is, amik megvalósították a korrupciót, azonban nem csak nem tettek semmi ellene, de még bátorították is őket! =))

  • Mondjuk Kerék-Bárczy elég nagy hülyeséget követett el, ha utalt arra, hogy a minisztériumból súgnak neki. Ezentúl majd nem fognak, mert senki nem olyan hülye, hogy egy fecsegő politikus miatt kockáztatja az egzisztenciáját.

    Ősi dakota törvény ugyanis, hogy informátort nem adunk ki, nem utalunk rá, nem tereljük rá a gyanút, sőt szóba se hozzuk. Az informátort óvni, védeni kell, mint érzékeny virágot a széltől.

    Mondhatott volna Kerék-Bárczy mindössze annyit, hogy megbízható helyről van információja, aztán aki nagyon kíváncsiskodna, hogy ki az illető, annak azt kell mondani, hogy semmi köze hozzá.

  • Se pöcsét, se aláírás… hát hogy iktasson be egy ilyet egy vérbeli fideszes csinovnyik?
    Akárki meglássa, megint csak az lesz a megoldás, hogy egyszerűen megint hadat üzenünk nekik.

  • Már ki lett vesézve a face-en, a Demokrata Oázisban a kormány baromsága, a végkövetkeztetés: a „fecni” nem más, mint emlékeztető.
    Ez meg egy újságcik a témában:
    http://hvg.hu/itthon/20141114_Nem_fecni_az_miniszterelnok_ur

  • Van egy régi vicc!
    A házaspár nagyon összevész, tányérokat vázkat dobálnak egymáshoz. A végén a férj elrohan. Pár óra múltán hazamegy egy csokor virággal. A feleség ajtótnyít, majd elkezd üvöltenI. Mi van, azt hiszed rügön szétteszem a lábamat? Mire a férj: miért tényleg minden vázát eltörtünk?
    MI van a volt külügyből már minden diplomatát kirugtak?

  • A TV-ben úgy nyilatkoztak,hogy nem csak pecsét és dátum,hanem aláírás sem volt,ezek után vajon a „tartalom” milyen lehetett?
    De majd előbb utóbb minden kiderül és remélhetőleg az amerikai és a magyar fél kielégítően és megalapozottan tisztázza a vádakat!

  • ez a magyar levente államtitkárka állandóan a pecsét emlegeti? ennyire kell neki a pecsét…valaki a fácsén küldött is neki egy nagy hatalmas gumi pecsét rája neki telibe

  • Orbanini Duce még nem is oly rég az Európai Unión az eltúlzot bürokráciát kérte számon, most meg az USA jegyzékből meg épp ezt hiányolja…
    Ugyanakkor 1998-ban az I. Orbanisztán nyitányaként egyből leállíttatta a kormányüléseken az addig minden érában szokásos jegyzőkönyv vezetését, azaz se írás, se pecsét, se aláíras és semmi hitelesség. Ez annyit jelent, hogy se a jelenkor, de még az utókor, a történelem sem szerezhet soha tudomást a fid SS boszorkánykonyha titkairól. Mit is kér akkor számon ez a parvenü, disznószaros lábú kondás a világ legdemokratikusabb államán?! 🙁

  • Itt a pöcsét- hol a pöcsét? Nem látja (,) itt kinn a pöcsét.

  • Ja, meg még egy hasoló.
    Amikor a fővezér egyik kaaajeftéjében taggyűlési jegyzőkönyvbe vették az általa tett igen kellemetlen következményekkel járható kijelentéseket. Épp a jegyzőkönyvvezető hölgy robbantotta ki a balhét azzal, hogy kitálalt és ezeket átadta sajtónak.
    Orbánék – mondhatnám a fidSS – szóval Orbánék egy éven keresztül azt bizonygatták, hogy az nem is volt a kft. taggyűlése, csak egy baráti összejövetel… Akkor, meg miért volt jegyzőkönyv, amit akkor még törvény írt elő. Ma már ki tudja…
    Ennek az embernek egy szava, annyi nem igaz. Ha kell a csillagot is lehazudja az égről. Félelmetes, hogy egy fél ország ezt követi, mint birkanyáj a vezérszamarat…

  • Lesz még ennek böjtje is !

  • Dongoló 4,03 !

    „…akkor még törvény írta elő. Ma már ki tudja…”

    Hát ez csak természetes, hisz’87-ben ez az akkor még ifjú sötét titán és az a Kövér barátja éppen azt írta (írták) a jogról, hogy

    „A jog nem más,mint bármikor megváltoztatható parancsok halmaza.”

    .

  • Marcsi !

    Vegye már észre, hogy ebben az ügyben a vádak minimumát a Horváth András féle zöld dosszié részletesen tartalmazza, amelyet először Rogánnak és külön Lázárnak is átadott.
    .

  • Marcsika! Az isten áldjon már meg! Senki nem emelt vádat – az az ügyészség dolga. Méghozzá egy nyomozás után, amikor összegyűjtötték a bizonyítékokat. Idáig megvan?
    Mármost, sem az USA, sem más ország hatóságai nem nyomozhatnak magyar ügyekben, így bizonyítékokat sem tudnak prezentálni. Mer’ Magyarország szuverén állam, azér’! Viszont figyelmeztetheti a szövetségesét, barátját, hogy már a verebek is azt csiripelik, hogy nincsenek rendben a dolgok, nézzen már utána, hivatalosan, a saját szervezeteit használva, indítson nyomozást. Annak lehet még az is a vége, hogy Ildikó tiszta mint a hó, áfacsalásról meg szó sincs, a figyelmeztetőt becsapták.
    Te mit tennél, ha egy barátod jóindulatúan szólna, hogy egy kedves hozzátartozódat egy kapualjban látta, és a vénájából injekciós tűk lógtak ki? Nem kérdeznéd meg a hozzád tartozót, hogy igaz-e? Nem néznéd meg a pupilláját, nem kutakodnál azután, hogy jár-e munkába, mire költi a pénzét? Mert erre már az ismerősnek sem joga, sem lehetősége nincs.
    Persze azt is megteheted, hogy minden körülnézés nélkül az ismerősödről terjeszted, hogy alávaló hazug.

  • Nakéremszépen.
    Visszatérek régi vesszőparipámhoz , amit egyébként nem én találtam ki :
    Az USA forgatókönyv szerint jár el és komoly team dolgozik a történések lebonyolításán.
    Vázolom a mostani esemény nézőpntom szerinti átterét :
    Mindenki tudja hogy egy ilyen ” fecnit ” nem szokás , nem illik átadni .
    Ha mégis megteszik , akkor arra jó okuk van.
    Ez egy üzenet..no nem a Mosthatolmonlévőknek , mert azok semmit nem értenek meg belőle. A nép is csak kapiskál belőle valamit. ( Nem a szövegből , hanem az eljárásból.)
    Pontosan előre tudták valakik az USA-ban hogy erre az aláírás és fejléc nélküli géppappírra hisztérikus válaszreakciók következnek be , továbbá kifogják tenni közszemlére , amiről azt hiszik hogy majd az USA-t tünteti fel rossz színben.
    Ez volt a cél !!
    ‘Gyanis ez a dolog nem Magyarországnak szól , hanem Európa többi államának.
    Az USA ezzel azt fejezte ki szerintem roppant világosan , hogy már egyszerűen semmibe veszi a Magyar Kormányt. Már annyit nem érnek hogy legalább lepecsételjék azt a papírt.
    EZ szerintem nagyon súlyos dolog , legjobb lett volna ha szépen csendben maradnak sikoltozás helyett.
    Amerika PONTOSAN tudta hogy ez lesz a válasz-reakció és ezt is akarta !
    Gondolom ez is része a Tervnek. ( Ami amúgy ismeretlen…még. De az látható hogy Mosthatalmonlévőék már rajta vannak az USA által kijelölt kényszerpélyán. )

  • Farcsi:
    .
    – Olvasd már el, mi a 7750- es direktíva, te hülyegyerek, aztán toljad vissza ugyanazt a baromságot minden egyes cikknél!
    .
    OK, tudom, hogy nem fogod elolvasni, mert még ha meg is lenne magyarul, kb. az első mondatnál már elakadnál, de akkor meg nem értem, mit ugatsz. Húzzál már el innen.

  • talalom:
    .
    „…Te mit tennél, ha egy barátod jóindulatúan szólna, hogy egy kedves hozzátartozódat egy kapualjban látta, és a vénájából injekciós tűk lógtak ki? Nem kérdeznéd meg a hozzád tartozót, hogy igaz-e? Nem néznéd meg a pupilláját, nem kutakodnál azután, hogy jár-e munkába, mire költi a pénzét?…”
    .
    – Jogos, csakhogy semmi köze a 7750- es rendelethez, több okból sem. Kb. mintha egy autószerelő szakkönyv szerzőjétől kérnéd számon, miért nem bizonyítja tételesen pl. az einsteini általános relativitáselméletet. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
    .
    A 7750- es teljesen világos szöveg. Aki elolvassa, megtudja, miért nem kérhető számon a „bizonyítás” a kitiltott személyekkel szemben az ő országaik hatóságai részére.
    .
    Nem oda tartozó téma, semmi köze hozzá, a 7750 nem erről szól.

  • nemcsak a pecséttel,aláírással vannak gondok(bár ez egy hivatalos levél esetében minimum elvárható lenne,főleg egy Amerikát képviselő
    diplomatától)de talán a tartalommal is?……
    talalom:valóban nem emeltek vádat,(de vádolnak!),csak gyanúsítgatnak hiteles bizonyítékok nélkül…na majd talán egyszer kiderül az igazság,mindenesetre nem véletlen,hogy ennyire izgatottak a vádlók,mivel nem tudnak bizonyítani(több állítást már meg is cáfolt a NAV!!mármint több említett ügyben eljárást és pert indítottak!!!) és attól félnek hogy a több simlis amerikai cég itteni kétes tevékenysége bizonyított lesz,ami nekik kellemetlen!
    Én azt mondom jó lenne,ha kiderülne az igazság,valóság és aki tényleg bűnt követett el az feleljen érte a törvény előtt,akár magyar akár amerikai!!!!

  • Eldrad,ha csak ilyen bunkó tudsz lenni és képtelen vagy kijózanodni
    ne osszad feleslegesen a nem létező eszedet!!!

  • Jó. Eredj a fenébe. Recskázd ezt a pecsét- hülyeséget máshol. Milyen pecsét, te nyomorult?
    .
    „…:valóban nem emeltek vádat,(de vádolnak!…”
    .
    – Az …d keservét, olvasd már el végre a 7750- es proklamációt! Milyen vádolás, te? Milyen bizonyítás? Miről ugatsz már két hete? Azt se tudod, miről ugatsz, de ugatsz…Áh… én mondom, ez a marcsi egy különlegesen hülyére sikeredett kibervírus.

  • Marcsi
    2014 november 16
    4:20 du.

    Marcsi, azt inkább ne várja meg amikor a diplomácia szabályai szerint pecsét és minden egyéb is lesz azon a papíron amit az USA ad át Magyarországnak. Ön ezt is elhiszi, hogy ez egy „fecni” volt? Miért nem a tartalmával foglalkozik, hogy mi volt abban? Miért nem foglalkozik a magyar állam ezzel?

    Marcsi, azt is próbálja meg megérteni, hogy az USA nem vádol senkit. 6 embernek a beutazását tagadja meg, hogyha magánszemélyként az USA-ba szeretnének menni. Ez nem vád, ez az USA belügye. Magyarországnak ezzel kapcsolatban az a teendője, hogy a proklamációt figyelembe veszi és elindít végre egy VIZSGÁLATOT a NAV-on belül. Nem pedig az a dolga, hogy az USÁ-val flegmán és tajparaszt módjára viselkedik egy ilyen óriási horderejű kérdésben. Érti az ok és okozatokat? A mit és miérteket? Tessék tudomásul venni, hogy az USA azt is tudja, hogy -elnézést, de- Orbán mikor szarik és abból megmondja, hogy mit étkezett előtte és mennyi folyadékot ivott mellé. Az baromira nem úgy van, hogy sokáig semmibe lehet venni az egyébként roppant udvarias gesztusokat, figyelmeztetéseket amiket kap az Orbán rezsim Amerikától.

    Egyébként azt csodálom magában, hogy „simlis” amerikai cégeket észreveszi, de a milliárdokat eltüntető gengszterek nyomát sem tapasztalja. Ez tipikus az amikor a fától nem látja az erdőt. Álljon egy picit arrébb.

  • „..Ez nem vád, ez az USA belügye…”
    .
    – Így van, de a 7750- nek van egy ennél fopntosabb kitétele is, ami miatt semmiféle bizonyítékot, meg ilyeneket nem lehet számonkérni rajta.
    .
    Ez pedig, hogy a 7750. közvetve ugyan, de eleve feltételezi, hogy a kitiltott személyekről az országaikban MINDEN adat rendelkezésre áll, ennek ellenére – és most figyeljen mindenki:
    .
    NEM INDUL NYOMOZÁS, ELJÁRÁS ELLENÜK, nem helyezik ezeket eljárás alá. Ez pedig egyenesen referál arra, hogy az adott ország jogszolgáltatása, hatalmi ágai a velejéig korruptak. Az ilyen fajta bűnözők, akik állami rendszerszinten űzik a maffiatevékenységet, az ilyenek ki kell hogy legyenek tiltva bármilyen civilizált országból.
    .
    Figyelem: ez nem fordítás a 7750- ből, hanem magyarázat. Aki akarja, olvassa el az eredetit, a neten elérhető.
    .
    Hogy – ennek ellenére- korábban szadista diktátorokkal is együttműködött már az USA, ha érdeke úgy kívánta?
    .
    Igaz.
    .
    Csakhogy, azokban az esetekben kb. egy fél kontinens, vagy egy teljes régió vér- és lángtengerbe borulását akadályozták meg az ilyen gonosztevők felhasználásával, VAGY megakadályoztak valami sokkal rosszabbat. Ez utóbbira jó példák a különféle fasiszta latin amerikai diktatúrák, akik szadista banditák voltak ugyan, a pribékjeik meg még jobban, de a kommunista terjeszkedést csakis így sikerült feltartóztatni. De Szaddam Irakja is megfelelően tartotta féken a különféle holdkóros, eszelős iszlámnáci bandák, népvezérek őrjöngését, míg az nem történt az Arab- Félszigeten, amit ebben a cikkben leírtam:
    .
    http://kanadaihirlap.com/2014/11/04/teveszmek-az-usa-haboruirol-az-utobbi-25-evben-i-resz/
    .
    és
    .
    http://kanadaihirlap.com/2014/11/07/teveszmek-az-usa-haboruirol-az-utobbi-25-evben-ii-resz/
    .
    Van, hogy nem a jó és a rossz között lehet választani, hanem a rossz, a rosszabb és a legrosszabb között.
    .
    Na mindezt csak azért írtam le, nehogy már valaki egyenlőségjelet tegyen egy faluvégi tahó és bandája, valamint az általuk szemétdombbá züllesztett, immár teljesen jelentéktelen országocskája, és ezek szemétkedése…
    …meg egy Szaddam Husszein VS Tizenkettes siita iszlámnácizmus, vagy CCCP VS egész Dél Amerika között…

  • HunCanada:
    .
    – Amúgy tök jó, hogy te, meg a többi érdeklődő (így én is) elolvassátok, megértitek a hosszabb, kifejtős beírásokat, meg a cikkeket…
    .
    …de az ilyen marcsi, figyelő, meg a hozzájuk hasonló szellemi toprongyok kb. az első két sornál veszítik el a fonalat, aztán böfögik elmerottynt baromságaikat vissza a Pokol legmélyebb bugyraiból újra és újra.
    .
    🙁

  • marcsi:
    csak, hogy egyszer végre tanuljon is valamit: azt a „fecnit” emlékeztetőnek hívják, ami a nemzetközi joggyakorlatban nem igényel se pecsétet, se fejlécet.
    az pedig, hogy a magyar kormány és a nav miket hazudik össze, teljességgel érdektelen.

  • Ille István

    2014 november 17
    10:04 de.

    “In international relations, an aide-mémoire is a proposed agreement or negotiating text circulated informally among delegations for discussion without committing the originating delegation’s country to the contents. It has no identified source, title, or attribution and no standing in the relationship involved. Such a text is also referred to as a non-paper in many international organizations, including the General Agreement on Tariffs and Trade/World Trade Organization and sometimes within the European Union”

  • ronagyuri: boda magyarul se érti meg.

  • Ille István

    Figyu! Ne erőlködj. Egy gyenge képességű majomnak hamarabb tanítod meg a Windows8 használatát, mint Maris nénével megérteted, a hogy a diplomáciában mi is az az emlékeztető. Becsülöm a kitartásod, de ezt a fejszét igen görcsös fába vágtad, még az is lehet, hogy pont a görcsöt találtad el. 🙂

  • kiss eszter: nem csak a diplomáciában nem tudja, de az életét betöltő szocializmusban se tudta – vagy nem találkozott ilyesmivel – mert akkor tisztában lenne a formai részével.