Napi szösszeneteimből – Már a dunakeszi futsalcsapat tizenkét játékosának fele kormányhivatalnok

2014 november 13 11:25 de.28 hozzászólás

A magyar Don Diego de la Vega, egy költségvetésnek látszó izével szélhámoskodik – A nem-pénzügyérünk még az „Az Estét” is sötétebbé tudta tenni

Mottó: I never tried to emulate my father.  Anyone trying to do that would be a second-rate carbon copy. Douglas Fairbanks, Jr.

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy az elmúlt napok szerencsétlenkedései (ez elmúlt napokban egy-két Vida ügyben mondott idétlenségen túl kerülte a nyilvánosságot; inc. Országgyűlés gazdasági bizottságába is a sameszát szalajtotta) sokkal kevésbé kezdhették ki Varga nem éppen tiszta renoméját, mint az a töménytelen marhaság, amit volt szíves a közszolgálatinak csúfolt MTV1 Az Este című műsorában tegnap este összezagyválni. A jobb napjaiban is meglehetősen sötét műsor – ahogy egy barátom fogalmazott a világosság csak egy szempontból jöhet szóba: az világos, hogy fogalmuk sincs a korrekt tájékoztatásról =)) – színvonalából is mélyen alulról kilógó szerencsétlenkedésében a nem létező pénzügyért helyettesítő gazdasági tótumfaktum a költségvetéssel kapcsolatban (bár inkább ürügyén) próbálta humor-bonbonként is gyár kijelentéseket tenni. A kétszeres Orbánshowsky díjas mikrofonállvány próbálkozott néhány számmal – na jó azt, hogy még az ÁSZ szerint is mintegy 30%-a erősen kétséges nem említette =)) -, de a mi jó Mityukánk állta a sarat. Mint egy kiképzett kommandós, akiből a gaz ellen próbál információkat kiszedni, hősiesen állta a sarat! =))

 Már a hivatkozási alap sem semmi – Maga a Századvéges lap főszerkije mondta meg a frankót

Azt hiszem túl finom lennék, ha azt írnám, hogy a kitiltási botrányt kirobbantó társaságról van szó, lévén a kormány által fenntartott (állítólag vannak más bevételei is, de azt még a régi kollégák is viccnek vélik) Századvég által birtokolt portál nem egyszerűen – a megszokott nem kis manipulációval – közreadta a dolgot, de egyenesen ők kevertek belőle ügyet!

Nos ennek párt-pamflettnek a főszerkije most mértes vezércikkben osztja az észt: „Magyarországot nem azért kritizálják, amit tesz, hanem amit képvisel”. Nos ez magában még csak egy szimpla hazugság, de „érvel” is.

Idézi, vagy hivatkozik (nem tudom, hisz nem voltam ott), maradjunk annyiban hogy utal Baritz Laura nővér, a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban alapítója „Gazdaság és Erkölcs. Lehetséges? Fontos?” című tegnapi konferencia tartott előadására.

Aki úgy vélekedik, hogy az első igazi közgazdasági iskolát „Antonio Genovesi 1713-ban, tehát tíz évvel Smith előtt” rittyentette. Nos ez egy dolog, bár nem hiszem, hogy sport jellegű vetélkedés lenne az értelmes. Azonban az, hogy Barcza nagymester a Bizalom, a Reciprocitás és a Köz-jólét szentháromságát ragadja ki a példából.

Ez a szíve joga, de hogy ezt a jelenlegi magyar hatalom vonatkozásában veti fel, az már több mint pofátlanság: Hosszas elemzés helyett csak egy-egy momentum:

A bizalmi indexünk az egekben, kár hogy a negatív előjele miatt ezt csak Matolcsy érzi sikernek.

Az EU, EB és EP vonatkozásában szinte naponta okadatoljuk, hogy csak a jogainkat hangoztatjuk a kötelezettségekről meg hallani sem akarunk, ami pedig a közjólétet illeti talán a 4millió körüli nagyon nehezen élőket kellene megkérdezni!

 Jó-bank Rossz-bank – Nem, nem csak a hangzásban hasonlít a bárgyú bulvárra

Az elmúlt napok Matolcsy – Varga tandemjétől – még akkor is, ha mégiscsak eljutottunk egy valamiféle költségvetéshez – talán még a deviza-izéknél is többet hallhatunk a két varázsló banktechnikai agyrémeiről. A helyzet az, hogy komolyan elgondolkodtam a dolgon, hogy ezek tényleg ennyire alacsony szinten rendelkeznek elemi banktechnikai ismeretekkel, vagy csak ennyire hülyének néznek bennünket. Az igazság az, hogy idevéve a gonosz törpe elemző közgarázdát is úgy tűnik mindkettő! =))

Igen kettővel is előjöttek.

Egyfelől erőltetik ezt a rossz-bank ötletet, ami már alapgondolatában is a konszira hajaz, de részleteiből egyértelmű, hogy egyértelműen a cimborák zsebeinek tömködése a cél.

A másik a fair-bank szlogen ízű maszlag pedig az elemi szintű közgazdasági alapismereteket is nélkülöző szocialista „bank”-rendszert hozná vissza, mikor a KB határozta meg az alap paramétereket!

 Na már megint ez fránya déjà vu – A dunakeszi futsalcsapat tizenkét játékosának fele a kormányfő és/vagy külgazdasági tótumfaktum hivatalában sertepertél

„Bár kabinetfőnökként emlegetik, ezt a posztot nem tölthetné be Szijjártó Péter bizalmasa, Benkő Szilárd. Szijjártó futsalos csapattársának nincs diplomája, hivatalos titulusa így a miniszteri kabinet működési koordinátora. Amikor jogi értelemben kell kabinetfőnöki döntést hozni, akkor a helyettese intézkedik.” – számol be a vs.hu az újabb alkalmassági botrányról.

Én persze nem értem miért is vannak úgy oda. Nekem volt szerencsém olyan nagykövet segítségére rászorulni, aki az előző külszolgálatában még „portás” volt egy másik követségen! =))

 Ez azért túlzás – Fejcsóválás, mikor legalább üvölteni kellene

Igen, lehettek egyes apróságokból levont olyan remények is, hogy a megújított AB esetleg megpróbál megmaradni a jognak az ő asztalánál. Azoknak lett igazuk, akiknek kétségei voltak efelől. Ha és amennyiben a létezőben létezett volna Alkotmánybíróság – már miért is ne lehetett volna igazságügyi minisztérium volt =)) – valahogy így működött volna, quasi a KB egyik gittegyleteként.

Igen az történt, ami várható volt egy csöppet sem töröődvw olyan apróságokkal, hogy „a visszaható hatály, a bizonyítási teher megfordítása, a bíróságok és az alperes pénzintézetek rendelkezésére álló rendkívül rövid határidők, s más nyalánkságok”,az AB kimondta: „nem ütközik alaptörvénybe a devizahiteles banki kölcsönszerződéseket egyoldalúan módosító tisztességtelen kikötések következményeit meghatározó törvény”.

Ezen szerintem nincs mit lamentálni. Tény, hogy már ismét itt tartunk.

De még ennél is nagyobb a baj, az egyik ballib megmondó-ember így zárta vonatkozó véleményét: „az Ab többsége olyan törvényt engedett át – nem először –, amely az alaptörvény rendelkezéseinek sem felel meg. Mondhatni, politikai döntést igazoltak jogilag – nem éppen tisztességesen. De a következmények visszahullnak rájuk, épp a tisztességük kérdőjeleződik meg.”.

Mi van? Számodra mi kérdőjeleződött meg? Tisztességük? Kinek? Az AB-ba kinevezett pártkatonáké? Mondj egyet nekem közülük, aki ezzel csak gyanúsítható lett volna bármikor is! =))

 S mi „KÖZ”-e van hozzá – A hét legnagyobb blődlije

A Figyelő nevű hetilap híre – 2014-11-13 10:24 Doktorizik Matolcsy AZ UNORTODOXIA VILÁGA – szerint: „Szeptembertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanulója lett Matolcsy György jegybankelnök, aki a Közigazgatás-tudományi Doktori Iskolára jár majd”.

Fijje Wazze, nem ám KÖZgazdasági (pontosabban Gazdálkodástani), hanem a KÖZigazgatás területén akar cafrangot (esetében szó sem lehet érdemi tudományos tevékenységről). Nem lehetne, hogy mindenféle kedvezményes hercehurca helyett (már a hír említ néhány követelményektől való eltekintést) egyszerűen KÖZfelkiáltással kinevezni? Abban legalább lenne valamiféle korrektség szerű! =))

 Most már tényleg csak a hadüzenet hibádzik – A CÖF szóvivője, ifjú Lomniczi Zoltán alkotmányjogász „kezdeményezte” az USA ügyvivő kiutasítását

A derék és megbízható mno.hu értesülése szerint – s mint tudjuk CÖF-ka ügyekben is igen jól tájékozottak -: „A CÖF ismeretlen tettes ellen készül feljelentést tenni”. A „világon szinte egyedülálló kormánypárti tüntetéseiről ismert” Civil Összefogás Fórum (CÖF) beindította a jogi gépezetet, és megtalálta a magyarországi korrupció felelősét: André Goodfriend személyében. „Az USA kvázi nagyköveteként szolgáló ügyvivő saját bevallása szerint tud a magyarországi korrupciós esetekről”, így mivel elmulasztotta erről értesíteni a magyar hatóságokat „a magyar törvények szerint három év börtönnel sújtható”. Lomniczi azért hozzátette, hogy a diplomatákat a börtön helyett inkább ki szokták utasítani az országból! =))

 Már megint báncsák a szegény NAV-cicát – Vida nem csak az angollal, de a számokkal is hadilábon áll

A HVG-sek egy a mára keltezett lapban megjelent írásban egy újabb aspektusból is megcsócsálják az adóhatóság első emberét!

Túl azon, hogy a Figyelős szerint Vida konyhanyelven bírja az angol nyelvet – bocs, de elnézve (már aki elmentette) rémHírTV inkriminált vídeóját: konyhája válogatja! =)) – beszámolnak némi számszaki tévelygéseiről is.

„Noha Vida Ildikó szinte győzelmi jelentésként nyilatkozta, hogy a teljes áfakötelezettséghez képest Magyarországon csupán 25 százalék a kiesés aránya, ami a régióban jó eredmény, megfelel az európai átlagnak, és javuló tendenciát takar, e három állítás egyike sem igaz” – írja lap, majd tényszerűen okadatolja, hogy miben „téved” adóhatóság nagyasszonya.

Nos, meg kell védjem Vida Bibó-elvtársnőt. Egyfelől; Jogász szegény, már miért is kellene értenie a számtanhoz is. Vagy ehhez konyha-szinten konyít? Bár ha jól tévedek manapság már az elemiben okítják a kacsa-csőr (©Kálmán Olga) használatát és értelmezését.

Másrészt; – s szerintem ez sokkalta fontosabb – ő az Orbán féle unortodox földrajzi ismeretek (mint ismert Orbán úgy tudja, hogy Németország nem része Közép-Európának) híve. Azaz a régió és az európai fogalmakat nem konvencionális és a tankönyvekben leírt módon értelmezi! =))

 

28 hozzászólás

  • Az utolsó írásomhoz tartozik az a hír, hogy több NAV igazgatóságon nyilvános aláírás-gyüjtés folyik. Úgy hogy mindenki láthassa, hogy miképp reagál arra szólították fel a munkatársakat, hogy támogassa a főnökasszonyt a tiltakozás aláírásával.

  • ronagyuri: legfrissebb hír, hogy a tonnabella köszönte szépen, de – mielőtt 300 ft-os népszavazássá fajult volna – leállította az aláírásgyűjtést.

  • A „húgyosokhoz” egy kiegészítés:
    http://cink.hu/igy-konnyit-magan-egy-exfopolgarmester-kozteruleten-1658310950
    ….
    Ille még nem válaszolt.

  • apuwader: bocs, elsiklottam felette. előfordul az ilyen lényegtelen kérdések esetén. mire is kellene válaszolnom? már, ha…

  • jópofa, de annyira nem, hogy reprízzé tegye.
    mivel nincs összehasonlítási alapja megjelenésemet illetően, javaslom, hagyjon fel a pimaszkodással.
    finom, nem sértő, de mégiscsak az.
    ille

  • apuwader

    2014 november 13
    3:09 du.

    Ez valami önkielégítés nálad?

  • ronagyuri: nem. entellektüell provokáció. ha nem jön be, akkor sem lesznek álmatlan éjszakái.

  • Ok, de megcéloztam a harmincezres látogatottságot a héten, gondoltam „bulvárosodjunk” is egy kicsit hozzá.
    Hát akkor maradnak a komolyabb témák.

  • @romagyuri
    …..
    Nálam?
    Én állandóan Kossuth-téri húgyosnak voltam lehordva, gondoltam bemutatom, hogy az isteni Demszkynek is van egy emberi tulajdonsága.

  • bohóc.

  • Ille István

    2014 november 13
    3:45 du.

    Entellektüel? Akkor még a klasszikus viccet is megértheti:
    Nag nyári melegben jöb Jözsi kifelé a Paláról,a barátja kérdi miért megy el;
    Kidobtak
    ?????
    Mert belepisiltem a vízbe!
    De hát mindenki belepisil!
    Na jó, de én a tarbulinról! =))

  • apuwader

    2014 november 13
    4:02 du.

    ennyire még te sem lehetsz egyszerű!

  • Wedres úrnak ismét rágyött a diaréja. Csak épp a kétkezére.
    Meglehet ‘sténként ricinusba áztattya .
    Édesúrr…huzzon mán gumibugyit a kezei..izé..gumikesztyűt.

  • ronagyuri: dehogynem. a faéktől csak annyiban különbözik, hogy nem szálkás 😀

  • @romagyuri
    Ez vicc?
    …….
    Befogja a rénszarvast a lapp atyafi a szán elé, s elindul csúszkálni a jeges tundrán. Gyengéd és érzelmes búcsút vesz asszonyától, s mintegy másfél éves kis csatangolás után hazatér. Látja ám, hogy élete párja várandós állapotban van, hasa domborodik. Kérdi tőle: – De drágám, miként lehetséges ez? Mire az asszony: – Ja, édesem, az más lap(p)ra tartozik.
    ……
    Na, ez vicc.
    Tényleg itt nem lesz humor rovat?
    Tudom, hogy mostanában kevés okuk van röhögcsélni, de mindig ez a mélabú…

  • apuwader

    2014 november 13
    4:02 d

    nehogy azt hidd gagyikám, hogy nem vettem észre a személyeskedő mocskolódásodat!

  • apuwader

    2014 november 13
    4:31 du.

    Igen bunkókám ez nem vicc:
    „@romagyuri
    Ez vicc?”
    s kérni fogom, hog az ilyen aljas, mocskolódó ordenáréság esetében tekintsenek el a szerkik atürekmük gyakorlásától!

  • Azt írja az újság, hogy a HírTV kirakja a vágatlan Vida vídeót.
    Ajánlom mindazoknak, akik pró és konntra vitatkoztak az angol-tudásról és környékéről: nézzek meg figyelmesen.
    Külön figyelmezzenek a hölgyemény viselkedésére: Igen ő a nem köztársasági magyar államigazgatás egyik legnagyobb rangú képviselője! Na ez az igazi szégyen! =))

  • Ad banki-tisztesség

    Ártunk qurmányunk + felügyeletet is ellátó MNB + Kúria + a derék AB és nyomán a derék média a bankok tisztességéről elmélkedik mondvacsinált és szakszerűtlen marhaságok mentén. A mocskolódás fő indoka, hogy miért és mit számolnak/számolhatnak el.
    Nos egy igen érdekes jelenséggel valahogy nincsenek gondjaik. Van néhány pénzügyi cég, akik kisösszegű hiteleket is nyújtanak, igen szép THM-el. Az egy dolog, hogy – ja kérem a kényelem nincs ingyé – a személyes kiszolgálás fejében felszámolják a törlesztő-részletek 30-50%-át pluszban. Még az is csak véleményes, ha nem az előírt periodicitás szerint törlesztesz, hanem többet összevonva előre, a díj nem változik. „Kicsire nem adunk!” =)). Azonban ha rendesen fizetsz, egy idő után újabb hitellel is megkínálnak, amit együtt intézel az előzővel. Nos erre az újabbra is szemrebbenés nélkül felszámolják az egyedi ügyintézés költségét.
    Slusszpoén nincs? De van! Ha rendesen fizetsz – jutalmul – felkínálják, hogy a meglévő hiteleidre összevonva kapsz egy újabb hitelt. Mi ebben poén? Az aktuális bruttó tartozásodra számolva fizetheted a törlesztő-részleteket! Volt egy 100ezres hiteled ami úgy 160, hasonlóan egy másik is. A 200e froncsid után legombolsz 320-at. Mondjuk befizettél 70-et illetve 50-et és megcsinálod az átkötést a nagyjából 200 maradékra, akkor ennek részletei majd 400-ra rúgnak, ergó összességében kb. félmillát kell becsengetned! Ügyes!

  • ronagyuri: miért is? apuwader is egy vicc, elég sokat lehet röhögni rajta, hát ne vedd el olvasóinktól ezt az örömöt!

  • Ille István

    2014 november 14
    5:03 de

    Bocs de a személyeskedő mocskolódás nem tartozik bele az olvasók szórakoztatásába!
    Nézd, meg – nem elírás, mert többször megismételet – hogy szólított meg!
    Így kérem szíves intézkedésedet!

  • ronagyuri: visszamenőleg csak a fidesz szokott, én maradok a jövőnél. remélem, apuwader visszafogja magát, ha nem, az ő baja.

  • „lehettek egyes apróságokból levont olyan remények is, hogy a megújított AB esetleg megpróbál megmaradni a jognak az ő asztalánál. Azoknak lett igazuk, akiknek kétségei voltak efelől.”

    Danke schőn! Ámbár ebben az én érdemem csak annyi, hogy én ismerem a germán közmondást: selten kommt etwas besseres nach [ritkán követi jobb].

  • Pesti Gúnár

    2014 november 14
    5:46 de.

    A helyzet az, hogy most nem egyszerűen hozzáértés és tákozottság hiányában határoztak marhaságokat (ami kedves régi szokásuk), hanem régi egyértelmű jogelveket vágtak sutba, hogy benyaljanak az új állampártnak!

  • Bocs természetesen nem tákozottság, hanem tájékozottság hibádzik – nem is olyan ritkán – náluk.
    Eddig legalább azt mondhattuk, hogy – bár rosszul értelmezett – jogállami, ami náluk a jogászkodást (pontosabban jogi szójátékokat takarta)jelentette, határozatokat rittyentettek, de ettől a határozattól kezdve (az igazság, hogy voltak ennek is előjelei az utóbbi időben, ergo várható volt) már ez sem szempont!

  • @ronagyuri
    Egy betűelütés miatt – remélem nem képzeli, hogy összekeverek és szándékosan leromázok egy Rónát – összehívni az Ille-féle ENSZ BT-t, hát…
    Azért én inkább valami mélyebb lelki sérülésre, vagy zavarra gondolnék, ha szeretne beszélni róla, én szívesen végighallgatom.
    Vegyen példát rólam, voltam én már mélymagyar, búsmagyar, hungarista, náci, fasiszta, vérszomjas, atyagatya, veder, vödör, atyavader, apuwater és még sorolhatnám. Na, de ezek nem elírások voltak ám, mégsem mentem sírni az ombudsmanhoz.
    És remélem Önnek az is fáj, ha az én érzékenységem csorbul.
    Persze valahol büszke is vagyok erre, hisz manapság már érzelmeket kelteni nagy dolog.

  • apuwader: kezd elegem lenni a pimaszkodásából.

  • apuwader

    2014 november 14
    8:08 de.

    Egy és elütés? Te még Orbánékon is túlteszel a gátlástalan hazudozásban, pedig az már magában sem semmi. Mikor rádszóltam elnézés-kérés helyett pofátlanul meg ismételted!