Napi szösszeneteimből – kádári blődli újratöltve: Mityuka megállítja a határon a válságot

2014 november 16 8:07 de.26 hozzászólás

Most akkor mi van, a sávos az jó vagy rossz – A bornírtan buta pofátlanságnak tényleg nincsenek határai

Mint ismert Szatmáry Kristóf, a Fidesz parlamenti képviselője, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az NGM korábbi, gazdaságszabályozásért felelős államtitkára volt csütörtökön beterjesztett dohányipari különadóról és a boltok vasárnapi bezárásának kezdeményezéséről szóló javaslat előterjesztője A derék törvény-rittyentő volt a  HírTv péntek délutáni műsorának vendége.

A derék párt-csinovnyik okadatolta, hogy a bornírt butaságnak ártunk és qurmányunk háza-táján végképp nincsenek korlátai. Csak úgy ömlött belőle a tömény hülyeség, többek között ilyeneket tudott mondani a cigi-mutyi kapcsán:

– két oka van az új adó bevezetésének: a dohánypiac szereplői viseljék a következmények költségeit és az egészségügyi célokhoz bevételre van szükség (ezt a javaslatot a kormánynak és a frakciónak még meg kell tárgyalnia)

– a sávos adóbefizetési kötelezettség azért van, hogy a piaci szereppel együtt növekedjen a tehervállalás is – körülbelül 10 milliárd forintnyi összeg jöhet ebből a költségvetésbe –

– a magyar vállalkozások képviseletét ellátó emberként örülnünk kellene, ha a magyar dohánypiacon magyar szereplők lennének a legnagyobbak, de sajnos nem ők a legnagyobbak

– két külföldi multi a legnagyobb dohányipari szereplő, és amíg nem magyarok a legnagyobbak, addig értelemszerűen a közös felelősségvállalásból a nagyobb cégek veszik ki a nagyobb részt (a statisztikákkal nem tud vitatkozni, valóban nemzetközi cégek a legnagyobbak, a beterjesztett javaslat alapján ők nagyobb felelősséget viselnek, mint a kisebbek)

– a terv szerint a cégeknek kell fizetni az adót (nem az volt az eredeti szándék, hogy a gyártók továbbhárítsák az adót és ezáltal emelkedjen a cigaretta kiskereskedelmi ára)

– a javaslat megvitatásakor az eredeti szándék az, hogy az új adót a cégek fizessék meg, mindenképp erre fognak törekedni és így a feketegazdaságra sem lesz ez a lépés hatással

– az adó mértéke nem csökkenhet

Kedv híján csak a két legdurvábbat vesézem ki:

ad továbbhárítás; ez szerencsétlen nem tudja, hogy a dohányáruk árát egységesen állapítják meg?

ad sávos rendszer; „a sávos adóbefizetési kötelezettség azért van, hogy a piaci szereppel együtt növekedjen a tehervállalás is” – mondja a derék fityesznyik, ami még egy ilyentől is rendkívüli pofátlanság. A magyar gazdaságot ért egyik legnagyobb mélyütés a jövedelemadó sávos voltának megszüntetése, a nagyobb jövedelmük nagyobb tehervállalása igazságtalanságára való hivatkozással! =))

 No pasaran újratöltve – Mityuka megállítja a határon a válságot

A mi derék nem-pénzügyérünk igazán a humorán volt szombat este. A nemzetgazdasági miniszter a Hír Tv P8 című műsorában adta elő magát és éktelen baromságait.

Az egy dolog – ebben a témában folyamatos a ki tud elképesztőbb marhaságot mondani verseny, s már csak ilyen ökörségekkel lehet figyelmet kelteni -, hogy Vida ügyben is megszólalt és többek között azt találta mondani: „az áfacsalásoknak az országban tapasztalható nagy száma nem lehet indok a kitiltásra, mert az áfacsalásokat Németországban, Svájcban sem tudták teljes egészében visszaszorítani”. Ami azon túl, hogy ékes bizonyítéka a mértéktelen pofátlanságuknak, taxatív beismerése az amcsi „vádaknak”! =))

A humor-fesztivál gyöngyszeme azonban az a kijelentése volt, hogy: „a magyar gazdaság kezd egyre inkább válságellenállóvá válni, ezt a Moody’s nemzetközi hitelminősítő is leírta”.

A helyzet az, hogy a hasonló baromságokon (a határon megállított válság) már a kádári érában is csak röhögtek az emberek!

 A sötét bunkója szégyenkezés helyett még dicsekszik is – Tompika ismét megcsillogtatta elképesztő műveletlenségét

A best of Deutsch heti egyik remekében – mindannyiunk szégyenére – az ország egyik EU-s képviselője dagadó mellel dicsekedett, hogy őt (bár az igazság szerint őket, de ez a kisajátítás neki is a lényege) annak idején „prágai bikaborjú” –ként említették.

Leszakad a pofám ez a szerencsétlen még dicsekszik is vele. Ezzel is okadatolja, hogy milyen elképesztően (bár ebbéli tulajdonságával nem igazán lóg ki ártunk és qurmányunk személyi állományából) műveletlen bunkó. Ha máshonnan nem is – irodalmat olvasni, ne már –, de arról már illett volna hallania, hogy az egyik legismertebb filmes Fellini 1953-ban készített filmje „A bikaborjak”: „Moraldo, Fausto, Leopoldo, és Alberto egy álmos kisváros aranyifjai, akik sehogy sem akarnak belenőni a felnőtt életbe. Szüleik világát szűknek és unalmasnak érzik, nagy tervekről, izgalmas életpályáról álmodoznak, de erejükből legfeljebb némi botránykeltésre futja.”! =))

 Nem csak a földrajzzal vannak gondok – Őfenesége csarnokot avatott

„Magyarország két híres női csapatot ismer, az egri nőket, akik Dobó kapitány segítségére siettek a török elleni harcban, valamint a győri nőket, akik Görbicz kapitány vezérletével végigverték Európát” – ezt az elképesztő baromságot a daliás 2/3isten tudta mondani a Győri Audi ETO KC új otthonának, az Audi Arénának az avatásán.

Hogy az egri nőknek mi a büdös franc köze van mindehhez, meg egyáltalán csapathoz (az szerencsétlen egyébként egy csapatjáték igazolt versenyzője!!!), azt most hagyjuk. Azonban az, hogy Magyarország csak két híres női csapatot ismerne, na az már éktelen nagy baromság. A teljesség igény nélkül: teke, kajak4-es, különféle női vívó csapataink, vagy az öttusázó nőkkel is elő-elő fordul, hogy nagy világ/európai versenyeken nem találnak legyőzőre.

Ja, hogy a Bölcs Vezető már megint csak magára gondolt Magyarországként? =))

 Na még egy kis Vidázás – Azért két kérdést még nem ártana tisztázni

Vida Ildikó és dr. Futó Szabadság téri „pas de deau” –je kapcsán – fijjej tudtad, hogy egy csomó helyről már nem elérhetők a filmecskék – van két tisztázni való, amiről nagyon úgy néz ki, hogy nem vagy nagyon kevés (annyira kevés, hogy én nem találkoztam vele, pedig nagyfogyasztó vagyok) szó esett.

Ad „tolmácsot kérek”: Tessék mondani a derék fő-adóztató eddig nem tudta, hogy nem tud angolul? Ahogy magával tudta cipelni dr. Futót, vihetett volna egy tolmácsot is!

Ad „milyen minőségben szambázott a téren”: Mint a magyar adóhatóság vezetője, vagy mint egyszerű állampolgár? Csak remélni tudom, hogy egyértelműen az utóbbiról van szó. Azonban felmerül a kérdés, hogy ki állta a cech-et? Mármint azon túl, hogy egy ilyen sztárügyvéd igen szép óra-díjjal működik (ami szintén nem semmi), engem igazából az érdekel, hogy a derék elnöknő vett-e ki szabit erre a napra? Mert ha kérhetem ne a tőlem/tőlünk beszedett irgalmatlan sápokból röhögtesse ki magát! =))

26 hozzászólás

  • A Vida -Futó páros ügyeletével kapcsolatban, kéretik Futó úr számláját mellékelni! Ha fizetett érte az elnöknő, akkor igazolás arról, hogy ő befizeti utána az adókat, ha ingyé tette, akkor pedig az igazolási kötelezettség az elnöknőjé, hogy befizette az adót a nagyértékű ajándék után! =))
    Bár tartok tőle az utóbbi esetben (hasonlóképp áll a HírTV magánfelvétel szolgáltatásval is)fenn áll a megvestegetés gyanúja is! =))

  • attól tartok, magyarország egyetlen női csapatot sem ismer, tekintve, hogy magyarország részben földrajzi, részben tájegységi fogalom, így magyarország, mint olyan, nem igazán tud bárkit is ismerni.

    ami tompikát illeti: az, hogy ő fellini-filmet nézett volna meg, barokkos túlzás, lévén, hogy szellemileg megrekedt a lolka-bolkánál 😀

  • Ille István

    2014 november 16
    8:22 de.

    Nem István, nekem eszembe sem jutott, hogy Tompika Fellinit nézett volna, még abban sem vagyok biztos, hogy tudja kiről van szó.
    Csupán arra, hogy – ahogy itt is van néhány sorstársa – nem csak elképesztően műveletlen, de olyan kifejezéséket használ – tudod, ahogy szoktam is emlegetni: néhány kattintással mindenről legalább valamit meg lehet tudni; így esetünkben a magyar wiki okán kettő!!! =)) – amiről lővés sincs mit jelent! =))

  • „…ami tompikát illeti: az, hogy ő fellini-filmet nézett volna meg, barokkos túlzás, lévén, hogy szellemileg megrekedt a lolka-bolkánál..”
    .
    1, Ez a LOlka- Bolka meggyalázása. Az egy nagyon jó gyerekrajzfilm.
    .
    2, Tompika inkább olyan, mintha állat- és beteg pornón szocializálódott volna. Sajnálom, ez jut eszembe, ha meglátom. Ha pedig meglátom azt az állatias arcberendezését is, azt gondolnám, hogy megdőlt a darwini evolúció elmélet, mivel ez a fej a 500.000 évvel ezelőtti emberelőd- rekonstrukciókra emlékeztet.
    .
    Szóval, Lolka- Bolkát békén hagyni. 🙂

  • Biztos nézett Fellini filmet, mert akkor divat volt. Nézni kellett, de hogy mit értett meg belőle…..

  • Újabb szép példája annak, amikor a nemzetben is gondolkodó vezetés összeszedi a „szétszórt” javakat. A dohánygyárakat amcsiknak eladó akasztófavirágokat számon kérni nehezebb, ezért a könnyebb utat választja a kormány, addig adóztat, amíg visszaadják az ebül szerzett portékát. Remek jobbikos ötlet megvalósítását látjuk.
    Dajcstomi göndör fülét én is meghúzogatnám, – sötétbunkózni nem merném, mint a cikkíró – de nem szeretném ha a bíróság engem is Jád-Vásem látogatásra ítélne, mint Nagy Gyuri barátomat, aki a palacsinta és a holokauszt között próbált párhuzamot találni.

  • Még egy gondolat a Vida-ügy kapcsán:
    A NAV elnöknője elvitte a show-t, így – talán nem véletlenül – lassan teljes mértékben elterelődik a figyelem arról, hogy még van másik 5 is. Mármint 6 közéleti szereplő kapott értesítést arról, hogy nem jogosult magánszemélyként az USA területére lépni.
    Az első napokban még volt találgatás, de mostanra eltűnt. Az a helyzet, hogy a vonatkozó amcsi szokás és tételes joggyakorlat komolyan veszi – az egyébként nálunk is meglévő – nagy értékű ajándék utáni adófizetési kötelezettséget. Néhány éve volt egy amerikai közszereplő (talán képviselő is volt), akit rendesen meghurcoltak, mikor néhány hétre kölcsönbe kapta a barátja luxus-autóját, de nem adózott utána. Mint tudjuk abban a bizonyos 2006-os évben a daliás 2/3isten kölcsönben kapott néhány hónapra egy páncélozott autót, aminek a bérleti díja havi egy millára rúg, így bőven nagy-értékű ajándéknak számít, de adót nem fizetett érte! =))

  • Eldrad

    2014 november 16
    8:38 de.

    Bár van ráció abban, amit mondasz: mármint a maga kategórájában nem tartozik a legrosszabbak közé a Lolka-Bolka. Azonban a felvetés nem ezeket a filmeket minősítette, csak arra célzott, hogy bizonyos korú gyerekenek szánt filmről van szó! =))

  • llanfair: egy bibó kollégista, mint fellini film nézője? kizárt dolog! ráadásul addigra már nem nagyon vetítettek fellini filmeket…

  • apuwader: na, ezért nincs jövője a jobbikos kormányzásnak. a fidesz szép ügyesen megvalósítja minden ötletüket. elgondolkodhatna azon, hogy ha nem marad semmi, mivel fognak nyomulni?
    ráadásul egy jad vasem látogatás nem tenne magának se különösebben rosszat. tágulna a horizontja.
    sőt, én a maga helyében elgondolkodnék azon is, hogy nincs-e ebben némi kulisszák mögötti alku?

  • Ille István

    2014 november 16
    9:29 de.
    Tudom nem azzal voltak elfoglalva, de A Hold hangja 1990, Interjú 1987, Ginger és Fred 1986 beleférhetett volna! =))

  • Ille István

    2014 november 16
    9:35 de.

    Tudod István, én az ilyen apuwader szerű mnély-magyaroknak inkább egy stílusos Auschwitz-i vonatkirándulást ajánlanék! Marhavagonban! =))

  • @Ille
    „a fidesz szép ügyesen megvalósítja minden ötletüket,…mivel fognak nyomulni?”
    Ha úgy érzem továbblépett rajtam a világ, valószínű utazgatni fogok, megpróbálok írogatni ezt-azt, meg ott vannak az unokák is.
    ……..
    A kulisszák mögötti alkuról csak annyit mondok, hogy nekünk siker minden mozzanat, hisz a rendszerváltás óta nem volt sikerélményünk, nem voltunk emberszámba véve.
    2006 óta van tartásunk, önbecsülésünk.
    A Fidesszel szemben is lesz egy csoport, aki próbálgatja majd a körmeit.
    Azok már valószínű nem mi leszünk.

  • llanfair: én még most is nézek Fellini-filmet, mert szeretem őket; sajnos, csak elég ritkán adnak. Másfelől én úgy emlékszem, hogy Fellinit sohase kelletett nézni, amit kelletett, az A katona apja, Szállnak a darvak, Hétköznapi fasizmus и так дальше.

  • Pesti Gúnár

    2014 november 16
    10:36 de.
    Szerintem llafair a kellt nem úgy érti, mint te. Nem előírták hanem a többiek miatt trendi volt!

  • Pesti Gúnár A Szállnak a darvak és a Hétköznapi fasizmus szerintem nagyon jó filmek. De most nem a pártra gondoltam.
    A kellett nézni arra értettem, hogy a lila gőzös ifjúságnál kötelező volt. Mindig van valami divat. Cigaretta, alkohol, kábítószer, Zabriskie Point, Hair, Halálfejesek, Szelíd Motorosok, Fellini stb. Ezeket divat volt művelni, nézni, és ez olyan állásfoglalás is volt.
    Ez nem azt jelenti, hogy nem jók. Nekem megvannak DVD-n. De nem hiszem, hogy mindenki megértette akkor. Én így emlékszem.

  • ronagyuri: úgy vélem, nem igazán törődnek ők se a zsidók, se a cigányok sorsával – amíg paríroznak nekik. auschwitz pedig kívül esik programjuk határain. ők csak a nemzeti határokig látnak – feltéve, ha az a trianon előtti.

  • apuwader: mi is volt 2006-ban? csak nem a főváros részbeni szétverése? ez adott maguknak tartást, önbecsülést?
    hol is léteztek a gengszterváltás előtt? valahogy nem hagytak nyomot…

  • István:
    .
    – Megírnád ide az ellenszék e- mail címét? Készítettem új freemail fiókot, onnan üzenek, hova jöhet az a baromság, amit kértem tegnap.

  • RonaGYuri:
    .
    „…Azonban a felvetés nem ezeket a filmeket minősítette, csak arra célzott, hogy bizonyos korú gyerekenek szánt filmről van szó…”
    .
    – Szerintem tompika soha nem volt gyerek. Úgy éljek, ez ilyen nagyra nőtt, ocsmány antropoidként lett kikelesztve valami génlaboratóriumból, aztán megszökött. Olyan borzalmasan, annyira extrém undorítóan néz ki, hogy ez nem lehet természetes szaporulat eredménye.
    .
    Testi ocsmányságánál már csak mentális ocsmánysága durvább. De ez ilyen volt mindig is, egy külső- belső tr…gyakupac. Első nagypofájú feltűnésétől kezdve mostanáig.
    .
    Egy civilizált országban egy ilyen freaket max. egy kiskosos csehóba engednek be (egy pubba már tuti, hogy nem), orbánisztánból meg kiküldik EU „parlamenti képviselőnek”.
    .
    Áh… ez kész.

  • eldrad: két dolog, egy tételben:
    arra kérlek, értsd meg, nem a liberalizmus, de a véleményszabadság jegyében (szólásszabadság még az alapizébe sincs befoglalva) joga van az agyamentségeit ide kommentelni.
    ha ő úgy látja, hogy a WTC belső munka volt, ráadásul a világméretű cionista összeesküvés eredménye, hát legyen az ő baja.
    ráadásul a MODEM ellen sem vét, az ugyanis nincs rögeszme és hülyeség ellen kidolgozva. azon felül még csak nem is náci. azoknak kidolgozott elméleteik voltak, ráadásul erdélyből csak helyi értéken lehetne az.
    [email protected]

  • Véleményszabadság?
    .
    Ahhoz az illetőnek véleményének kellene lenni. A „vélemény” pedig olyasmi, hogy megalapozott, igazolható háttérismeretek birtokában különféle megközelítéseket megfogalmazni, vagy hasonló… nem?
    .
    Namost…
    – Ha valakinek hupilila f…ngja sincs az adott témáról, még nagy vonalakban sem
    – Ha igazolhatóan hülyeségeket ír
    – Ha semmire nem válaszol, folyamatosan terel, mellédumál
    – Ha rendszeresen szétveri a topikokat, ezáltal LEHETETLENNÉ TÉVE bármiféle kommunikációt a többi hozzászóló számára is
    .
    Akkor mindezt hogy lehet „véleménynek” nevezni? Ez bizony nem „véleménynyilvánítás”, hanem vaskos trolltevékenység.
    .
    És ahogy említettem, biztos, hogy az ilyenek nem egy és nem két, talán fontosabb hozzászólót, vagy rendszeres olvasót késztettek távozásra.

  • eldrad: én – kísérleti jelleggel – leálltam a moderálásról. a döntés nem az én kezemben van a visszaállításáról.
    azon felül – úgy vélem -te magad is erősen szubjektív vagy csiszér megítélésében, vélhetően azért, mert más a véleményetek egy adott eseményről, dologról.
    a trolltevékenyeség – már megbocsáss – egészen más,
    az a post szétbarmolása oda nem illő, irányváltó, témaváltó, terelő kommentekkel.
    az adott témát illetően neked van egy véleményed, neki is van egy, de ettől még nem troll. igaz, nem hoz elő se bizonyítékokat, se megerősítő véleményeket, de ettől – ismétlem – nem troll.
    nem kell szeretni, nem kell reagálni rá.
    saját bőrömön tapasztaltam: (mármint, ha nem reagáltam rájuk) a teljes közöny megőrjíti az ilyeneket!

  • „…úgy vélem -te magad is erősen szubjektív vagy csiszér megítélésében, vélhetően azért, mert más a véleményetek egy adott eseményről, dologról….”
    .
    – Nem azért, hanem azért, mert neki nincs véleménye. Marhaságok, igazolhatóan hamis tételek, elképesztő ostobaságok folyamatos berottyintása nem „vélemény”, hanem szemétkedés.
    .
    A látogatók száma pedig, hidd el, nem a szemét alakok marhaságainak kiengedése miatt nőtt meg hirtelen. Hanem egyik oka, hogy az AN- ről mostanában „találtak rá” erre a fórumra sokan az egykori ottani kommentelők.
    .
    Másik okát nem tudom. De hogy a posvány kiengedése nem hoz semmit a konyhára, az – szerintem – biztos. Ha ez hozna bármit is, az nem lenne kevesebb, mint még több szemét, posvány alak. Akkor aztán igen újragondolnátok azt a moderálásat… de nem ez történik – egyelőre.

  • Eldrad

    Bosszankodni annyi, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
    Nincs értelme felvenni a kesztyűt olyannal szemben, aki képes a gyorsvontnak nekimenni széllel szemben, mert neki azt mondták így kell tenni. Nem tudsz értelmes vitát folytatni begyepesedett agyú emberrel.
    Persze mi sem tudhatjuk, hogy mikor milyen sérelem következtében vált ilyenné, hagyjuk meg neki, hogy nála az igazság, legyen vele boldog, mi meg legyintsünk rá, oszt annyi.

  • Eszter:
    .
    – Alapvetően ez OK, de van egy komoly baj vele: ha az idiótákat hagyjuk szabadon őrjöngeni, akkor az ostobaságé a győzelem.
    .
    Másrészt, vannak még érdeklődő elmék, akik teszem azt, nem tudják, egy érdekes, de általuk addig nem ismert témának hol kezdjenek neki. És ezek, ha meglátnak valami eszeveszett baromságot, kapásból tévútra mehetnek.
    .
    Persze egy értelmesebb érdeklődő azért tud különbséget tenni egy formailag tagolatlan, értelmileg egy vécéfelirat szintjét időző hőbörgés ÉS egy jól megírt, tagolt, kifejtős cikk között, de azért mégis… idiótákat egyszerűen nem volna szabad hagyni szabadon tombolni.