Nagy hűhó a fene nagy semmiért

2014 november 18 12:06 du.26 hozzászólás

Mindig is tudtam, a kormányunk vezetői NEM NORMÁLISAK, (módosítva: aki pedig az, azok közül sokan bólogatósak). A külföldi, nagy cégeket, országunkba már évekkel ezelőtt behívták és azok be is jöttek. Meg nem értem miért kell őket folyamatosan baszkurálni?

(Még a buszjárataikat is betiltatnák?! Amikor azzal a Tesco és az Auchan is nekünk segít!  /Zárójelben jegyzem meg: A CBA? No itt nincs buszjárat, de érdemes az elkövetkezendő rendeletekre, §-sokra oda figyelni! No, ők csókosak! Ők Döbrögi tenyeréből esznek. A mindenféle rendelet, új § megálmodásakor, kiagyalásakor a CBA üzlet-területeinek a méretét is igencsak figyelembe vették! Mit mondhatnék, mit írhatnák erre/)?

Folytatom:

Budapest belső kerületeiben (külföldön bezzeg nem így és nem ezt művelték) felépíttették a hatalmas üzlet központokat, melyek közül egyre többen kiüresednek, elnéptelenednek. (Példának említeném: a Kerepesi úti Lóversenypálya helyén épültet, de ide kívánkozik a kispesti volt Skála, az új budai Skála , de az Europark és a KÖKI is, a másik idiótaság: a Corvin áruház mellé, a volt sajtóház helyébe is építettek egy üzletházat. Hosszan sorolhatnám. Ezekben is sok a kiadatlan üzlethelyiség és az emberek, tömegekben nem masíroznak vásárolni, de még enni sem).

Nincs vásárló erő.

A jelenlegi kormány újabb támadásba lendült.  Előbb a mérhetetlen adókkal, majd a vasárnapi bezárással, de itt az újabb agyament ötletük!  Ahhoz képest, hogy választás előtt verték a mellüket, hogy munka-helyet teremtenek. Teremtettek is, papíron, no meg a meghamisított statisztikáikban!

fizesd

Most azon agyalnak, mit tudnának még, tenni ezekkel a multikkal?  Addig szekírozzák őket, amíg majd becsuknak, itt maradnak a hatalmas épületeik, több ezer embert pedig szélnek eresztenek, akik ennek következtében – munka nélkül maradnak.  Igaz, ezek a szélnek eresztettek, már munkanélküli ellátást sem kapnak.

Igaz, kormányunk „jóvoltából” már jó ideje csak három hónapig, utána legyen a delikvens „fényevő” , lakoltassák ki a lakásából, mert nem tud rezsit fizetni. Fagyjon meg és éljen sötétségben. Gyerekeiket vegyék állami gondozásba. Ők pedig az utcán végezzék.

(Igaz, a hajléktalanokat is kiűzik a város belső részéből, aluljáróiból. Amit bizonyos mértékig meg is értek, de miért nem építenek szociális lakásokat? Menhelyeket? Még ma is vannak üres laktanyák, lakatlan házak).

Mi a cél?  Pusztítani?! Lényeg, még több pénzt megsprórolni – talán egy újabb foci pályára? No meg saját zsebre, megy ám az osztogatás/fosztogatás, rendesen.

Nem volt elég, hogy a devizások közül olyan sokan öngyilkosságba menekültek? Családostól!

(Apró kis megjegyzésem, láttam, saját szememmel a tévében, O.V. most verte a mellét, hogy a devizásoknak a részlete csökken kb. 20, akár 25 százalékkal is. Ekkorát hazudni? Ha a forintosítás napi áron megy majd?  Ráfér az arcára. Az is igaz, Döbrögink első szám első személyben mondta, hogy -Ő- utalt ennyi meg annyi pénzt a megsegítésükre. Így, első szám első személyben. S, még mondja bárki is, hogy vezetőnk nem tekinti sajátjának az országot, a mi országunkat?! 

Nárcisztikus, már régen is mondtam, valós meggyőződésem. De ezt senki, senki nem mondja a szemébe, miért? Félnek. Biztosan jó okkal. Elveszíthetik állásukat, összeharácsolt vagyonukat stb. stb. stb. Kimondom: nárcisztikus.  Aki így első szám első személyben nyilatkozik, hogy „ő utal”… ott baj van).

Azt hittem az országgyűlés által meghozott határozat, törvény szerint mennek a dolgok. Ezek szerint az országgyűlés döntésképtelen, O.V.-nak a kezében a döntés teljes joga, egy személyben.

Kormányunk további tévelygése szerint: egyik kezükkel a munkaadók fejére csapkodnak, a másik kezükkel elhitetik, hogy adnak, pedig mennyire nem így van.

A butákat, a tájékozatlanokat lehet megtéveszteni. No és az a sok ellentmondás!

A többedik panaszom: sok gyerek szülessen, (de mire?!) –  nincs elég bölcsődei- és óvodai férőhely. A családi pótlékkal is „játszadoznak”.

Kik ülnek ott az országunk házának padsoraiban? Csupa idióta? Nem hinném.  Azt viszont igen, hogy a bólogatósok, akik minden baromságra rámondják, rányomják az „IGEN” – szavazógombot. Miért is?  Saját „jól felfogott anyagi- és egyéb érdekeik” miatt. A saját juttatásukat folyamatosan és JÓL szavazzák meg, gondokkal ők nem küzdenek. A kiváltságokat viszont maradéktalanul behajtják.  No ezért nyomják az IGEN gombot a szavazásoknál.  Ezért a bólogatás. Amit tőlünk elvesznek, az csak a saját, további megtollasodásukat segíti.

Mérhetetlenül dühös és elkeseredett vagyok.  A tegnap esti tüntetésen a tömeg még azt sem érte el, hogy Orbánt kicitálták volna egy párbeszédre. Az emberek cél nélkül kódorogtak, még éjfélkor is néztem őket, beszélgettek., ácsorogtak.  Megvolt a fene nagy hűhó a fene nagy semmiért. Komolytalanná vált ez az egész.

Fájt, piszkosul fáj ez nekem.

Egy jó vezető kéne!

26 hozzászólás

  • @Bojana
    „Mérhetetlenül dühös és elkeseredett vagyok…
    Egy jó vezető kéne!”
    ………
    Szeretne célokkal és önbizalommal telve egy remek vezetőt követni a szebb jövőbe?
    Ugye, előítélet nélkül mindenki igennel válaszolna az Ön helyében a kérdésemre, de hát ezek a fránya előítéletek nemcsak minket jellemeznek.

  • G.B: javaslom, két szóra figyelj: szebb jövő! ettől kezdve helyén tudod kezelni apuwadert.

  • Tudom aki benne él annak rettenetesen nehéz és nincs luxusa ami az idő.
    Kívülről nézve pedig azt kívánom, hogy történjen meg, minél gyorsabban ennek a totális badita vezérnek az uralkodása, a maffia rablóbanda szavazzon meg minél több gonosz, aljas, mindent tönkretevő törvényeket. Égjen le az ország, vonuljanak ki a multik és maradjon a sötétség.
    Amikor majd gyertyával kell világítani a rezsicsökkentés ellenére, talán megjön a kerékkötő Fidesz 2/3 esze is, akik ezt a bűnöző bandát fenntartják, akik bűnpártolók, aljas demagógok és csaló, hazug rablók, ingyenélők, hogy mégis érdemes lenne új értékrendszerrel, mások példájából tanulni, egy reálisabb, működő jogállamot és demokráciát, felelős kormánnyal felállítani. NEM MAGYARKODNI KELL! NEMZETIESKEDNI! NEM ÚJRA FELTALÁLNI A KEREKET! Demokratikus jogállamok évszázadok óta léteznek, nem kell azt feltalálni, utánozni kell csak, de jól!
    Meg kell tanulni, hogyan élnek az emberek civilizációkban, jogállamokban, mint ezt megtanulták akik kivándoroltak. Ehhez nem elég dühösnek lenni, vagdalózni, esztelenül az ellenkezőjét csinálni, mint mások! Talán, de csak talán, a többség elfogadja, hogy a nyugati kultúrába nem berontani kell és azt ócsárolva döngetni a mellet, tiszteletet követelni a bunkó, tahó viselkedésért.
    Ellenkezőleg, be kell ülni a padba, kinyitni a tankönyvet, szorgalmasan tanulni és jól teljesíteni, szerényen és kiérdemelni az elismerést, ha jó munkát sikerül az asztalra tenni. Ez az ami hiányzik a magyar társadalomból, hiányzik a felismerés, hogy 1,100 év alatt a sor végén sem kullognak a demokratikus jogállamok sorában. A tanulni vágyás, akarás, a szorgalmas, kemény munka, a szerénység és a tudás alapú érvényesülés az, ami hiányzik a magyar társadalomból. Véget kell vetni az erkölcsi és anyagi korrupciónak és a tudást és becsületes, komoly munkát kell megtanulni. Ha ezt meg lehet tanítani a Mercedes, Audi, Suzuki és több kitűnő gyár munkásainak, (ráadásul elég hamar) akkor a 2/3-ot is át lehet képezni.

  • gyula bognar: ezeket, átképezni? hacsak kambodzsai, vagy észak-koreai módszerekkel nem, mert amúgy teljességgel alkalmatlanok.
    habár savonarola se sokat ért el, torquemada meg mégannyit se, pedig két irányból indultak el.

  • Ille! Szégyelld magad! Mi az, hogy „ezeknek”? Az ember soha nem „ez”, mindig „ő”. Én liberális szocialista és hithű ateista vagyok, ezért emberre sose mondhatom, hogy „ez”. Akkor sem, ha vannak olyan buták, mint a föld. Nem az a készségesen termő, porhanyós, hanem a pesti lapályon bőven található (Lőrincen is ahol lakom) porszerű izé. Ami, ha megázik betonkeménységűvé válik, és ha mégis megkísérled csákánnyal szétverni, nem göröngyökre omlik, hanem porrá válik. Viszont hosszú évek munkájával, komposzttal, trágyával, sok-sok forgatással rá lehet venni, hogy anyafölddé váljon a tulipánhagymák, meg sóskabokrok számára.
    A butaságnál csak egy rosszabb van: a magabiztos butaság, bár ezt lehet még fokozni szorgalommal is:))) Szegény Figyelő, Marcsikánk, Glóriánk az a kategória, aki büszkén vállalja por mivoltát, miután mostanában bőven hullik rá az eső (Bolseviktor formájában), betonnak képzeli magát. De számomra akkor sem lesznek „ezek”, ha porrá omlanak, mert a jogos felháborodás csákánya szétüti azt a hiedelmekből, előítéletekből, a másik érvei iránti megértés képtelenségéből hízó keménységet. Amíg szólni tudok, nekem az a kötelességem, hogy megértessem velük: a keménység, meg a szilárdság nem azonos fogalmak, sőt. Az öntöttvas kemény, de törik, porlik. Az acél viszont szilárd, és sokkal biztosabb támasz, mint a törékeny keménység. Ajánlom ezt Apuwader figyelmébe is.

  • @talalom
    Köszi a kiállást, főleg a nevem nagybetűvel írását, hát ilyen elég ritka holló errefelé.
    ………..
    „Én liberális szocialista és hithű ateista vagyok…”
    Hát ez elég reménytelennek hangzik.:))
    Ezt az ateista dolgot honnan tudod?
    Volt már dolgod Istennel?
    ……
    22:40

  • ille: Alig 1-2 év alatt át tudta képezni a viktor a hívőit, a 2/3-ot. Rákosi is kapott vastapsot. Viszont még 1,000-2,000 év is kell talán, hogy a többség nemhogy megtanulja (az a könnyű rész), de betartsa a demokrácia törvényeit ZSIGERBŐL és mindig.

  • Bognár.

    „Meg kell tanulni, hogyan élnek az emberek civilizációkban, jogállamokban, mint ezt megtanulták akik kivándoroltak. Ehhez nem elég dühösnek lenni, vagdalózni, esztelenül az ellenkezőjét csinálni, mint mások! Talán, de csak talán, a többség elfogadja, hogy a nyugati kultúrába nem berontani kell és azt ócsárolva döngetni a mellet, tiszteletet követelni a bunkó, tahó viselkedésért.”

    Ezzel egyetértek.
    Kevésbé az utolsó bekezdéssel, mert igenis, a magyarok többsége tanul és keményen dolgzik.

  • „Volt már dolgod Istennel?” Hát persze. Egész gyerekkoromban próbálták a fejembe verni. Ma már úgy vélem, hogy istent (mindegyiket) az ember teremtette magának, ezért aztán annyiféle isten létezik, ahány ember van. Nekem nem kérdés, hogy van-e isten vagy nincs: van, akinek van, van, akinek nincs. Ezért aztán nincs is bajom az istenhívőkkel. Az egyházaikkal van bajom – például az „egyetemessel”, vagyis a katolikosszal. (Amiben egyébként én is, és felmenőim is nevelkedtünk.) Akik hatalmat, bizniszt csinálnak magánemberek magánhiteiből, visszaélnek az egyének félelmeivel, magányával, bizonytalanságával. Nekem a gyónás sose hozott megkönnyebbülést: eldaráltam a rám kirótt imákat, aztán néztem ki a fejemből, hogy akkor most mi van? Eltűnik a rossz jegyem, meg nem történtté válik, hogy megbántottam apámat, anyámat, bárkit? Ó, de egyszerű lenne, ha a bűneinket, hibáinkat le lehetne imádkozni! Ha rá lehetne sózni egy kétezer évvel ezelőtt élt valakire! Mindenkinek magának kell elszámolnia saját magával, és ha támaszra, kapaszkodóra, segítségre, vagy örömében társra van szüksége, azt csak embertársaiban találhatja meg. (Ez az én szocializmusom.)

  • @talalom
    A leírásodból kiderül Istennel kapcsolatos élményed még nem volt. Nekem volt már és elég brutálisra is sikerült.
    …….
    „Élményed” az istenhitre épülő intézményrendszerrel volt és nem meglepő módon berzenkedsz is ellene.
    Helyesen. Ez még nem ateizmus.
    …..
    De mi történne, ha valami megmagyarázhatatlan, valami jó tényleg megdöbbentene belül?
    Mi történne, ha valami kilátástalan helyzetben, lenne egy utolsó esélyed valami megfoghatatlanhoz fordulni?
    Egy ismerős kórházi ügyeletet, megnyugvást ad lelki dolgokban az azt kérőknek. Bárkinek.
    Kivétel nélkül! mindenki kéri.

  • Így érzek én is fáj ,ráadásul folyton az az érzésem ezt már átéltem egyszer.

  • Figyelő
    Ha a magyarok többsége tanulna és keményen dolgozna, az eredményben már régen megmutatkozna. A szüleink generációja jobban dolgozott, becsületesebben, nagyszüleim még jobban.
    ======
    Számtalan személyes példát tudnék mondani, milyen alacsony minőségű a munkához való hozzáállás, az üzletiség, profizmus, a vevővel való bánásmód, ami olyan alacsony szintre csökkent, hogy manapság édesanyámnak bármilyen szakmunkást kell hívni, minimum két ismerőst meg kel kérni, hogy ott legyenek és felügyeljenek (felváltva), hogy ne verjék át édesanyámat, aki 83 éves és egyedül él.
    A legkevésbé káros, amikor 2-3 ígéret után sem jön ki a „szakember”, vagy a megegyezett árnál jóval magasabbat kér, vagy hatalmas felfordulást és szemetet AKAR maga után hagyni, mondván, nem az ő dolga eltakarˆtani az általa csinált szemetet.
    A lakás teljes felújítása több mint egy évet vett igénybe, amit én is felügyeltem hosszabb intervallumokban, volt bőven, amit nem fogadtam el, amit mással kellett újra csináltatni, vagy kijavítani, a pökhendi, arrogáns „mesteremberek” hanyagsága, munkához való nem értése és utálatos viselkedése miatt.
    Épitész tervező és kivitelező vagyok, van összehasonlítási alapom, tudok irányítani egész építkezést, volt úgy, hogy öt regionális shopping center felújítását vezettem le, EGYSZERRE. Kevesebb gond volt, egy-egy shopping center, mint édesanyám 116 négyzetméteres lakásának felújítása. Az árak pedig néha magasabbak voltak, mint itt, esetenként még AFA nélkül is.
    A magyar emberek tudnak keményen jól dolgozni, ahol megtanítják, elvárják és megfizetik munkájukat. Ma már nem ez a tipikus és jellemző.

  • Tudod, Gyula, én ’89-ben egy percig nem gondoltam, hogy másnapra olyan gazdag leszek, mint egy osztrák. De abban igenis reménykedtem, hogy megszűnik végre az az alibizés, amit munka címszó alatt csináltak itt sokan. Tíz évig dolgoztam műhelyben, de a legkínosabb az volt, amikor anyaghiány, vagy egyéb szervezetlenség miatt nem volt munka, mégis úgy kellett csinálnunk, mintha eszeveszetten dolgoznánk. Tíz évembe került, hogy olyan munkát találjak, amiben örömöm telt, sőt folyamatosan csodálkoztam, hogy ezért még fizetnek is.
    Nem is értem: szerintem a munka élvezetes dolog, ennél jobb szórakozás már csak a tanulás. És hát éppen Amerikából jönnek azok a filmek, stb-k, amik azt sugallják, hogy a bulinál nincs jobb érzés. Az Amerikai pitén még elmosolyodni sem voltam képes, bár időnként hányingerem támadt, viszont rettenően untam, úgyhogy össz-vissz 20 percet bírtam belőle. Szóval a munka öröme veszett el, pedig anélkül nem lehet semmi eredményes. És ehhez nem kell föltétlenül szellemi munkát végezni, öröm lehet egy szépen lefestett tiszta falban, vagy egy csinosan megvarrt ruhában is. Csakhogy, ha valaki ezt meg merészeli említeni, azonnal lehurrogják, úgyhogy hamar kihúny a lelkesedés. Ráadásul ott vannak a fizetések, amik megalázóak, és ha meg is kapod, arra sem elég, hogy a csekkjeidet kifizesd. Mert sajnos ’89 után többségében azok lettek „vállalkozók”, akik elég lelkiismeretlenek voltak ahhoz, hogy a másik munkájából, meg adócsalásból éljenek. Amíg fiatalabb voltam, hozzánk be nem tette a lábát festő – megcsináltuk mi magunk. De már egyedül vagyok, létrázni sem bírok, addig halasztgattam a festést, hogy végre november lett, tavaszig most már nyugtom van. Igaz, a falak viszont koszosak, nem tesz nekik jót, hogy dohányzom. Úgy vélem, nem elég csak szidni a mieinket, meg kééne találni valamiféle megoldást.
    Apuwader! Isten ügyben még jövök.

  • No,
    kedves cikkiró:
    Elgondolkodott-e, miért olyan ócskán néz ki a Rákóczi út meg a nagy körút, portálilag?
    Azért, mert a rendkívül „okos” Demszky és szadeszes csapata budapestre szabadított sok tucat plázát, harmatgyenge építészeti színvonalú (betonbox) üzletközpontot (Tesco, Auchan, Metro stb.). ezek tünkretették az áruházakat, kiskereskedelmi üzleteket. Megszűntek a bérlők(fizetőképes) az említett és más útvonalakon. Az érintett önkormányzatok is elestek a bevételektől (Ehelyett mondjuk Budaőrs megél belőle, már ami marad a Wittinghoff csapat lenyúlt bevételei után…
    A sok áruház és kiskereskedelmi egység dolgozói most szerény bérért a „nagyoknak” dolgoznak.
    Szükség van a nagyokra is, de nem ilyen mennyiségben, ahogy ez Mo-on van. Pl. Ausztriában, Bécsben ez a dolog nagyjából egyensúlyban van. Ott elég erős volt a kereskedelem, hogy ne hagyja ezt, és ez igaz a vendéglátóiparra is. Sehol sincs fajlagosan ennyi Mac, Burg.K, Pizza H stb., mint nálunk – itt sem volt arányérzékünk, mikoözben a hagyományos magyar vendéglátás szinte eltűnt. Ha ezek visszaerősödnek, felveszik a „nagyok” munkaerejét is, miközben a profit Mo.-on marad…
    Amellett a demográfia javító intézkedések is a helyén vannak… a családi pótlék önmagában nem oldja meg a demográfiai gondokat, a gyerekeknek ovódába, iskolába kell járni, nem az udvaron lődörögni, nem csak segélyből nevelkedni, ezt támogatja a családi adózás, a közmunka intézménye.
    Vezetőink normálisak, és képzettek, sokkal jobban, mint foxi-maxin felnőtt elődeik(bár ők is hibáznak időnként)…
    Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül – tegye Ön is ezt, meg a bambán vigyorogva egymást a rendőröknek lökdöső tüntetők is. előbbre jutunk.

  • @talalom
    Amit felsorolt, engem nem érdekel, hogy teszi sorba őket.
    A „nemzetben gondolkozókat” az érdekli, van-e bizalom egymás között.
    Egy csoportban, egy közösségben, egy nemzetben a legfontosabb kohéziós erő a bizalom. Ezen kell dolgoznunk, hogy erős legyen, sokan pedig ellenérdekeltek ebben.
    Itt a honlapon is láthatjuk, van csoport, amely nagyobb bizalommal viseltetik a másik iránt, ha hasonló a véleménye egy bizonyos témáról.
    Ez így helyes is.
    De alapvető nemzeti kérdésekben is egyetértés kellene, magyarokként bizalom kellene a másik iránt.
    A kozmopolitizmus-globalizmus és „édesanyjuk” a liberális demokrácia ezt tagadja, szerintük a nacionalizmust mint értéket, meghaladta a történelem.

  • enterprise: aha. tehát a nagykörút meg a rákóczi út portáljai – amik amúgy a szocreálban teljes felújításon mentek keresztül – az üzletközpontok miatt néznek ki úgy, ahogy.
    érdekes következtetés 😛
    azon pedig, hogy vezetőink normálisak és képzettek, javaslom, még dolgozzon egy kicsit. persze, időnként nem árt, ha kiemeli a fejét a seggükből, és körbe tekint a nagy magyar rónán 😛

  • Ille István Azért nem biztos, hogy Európa egyik leggazdagabb országával kell Budapestet összehasonlítani.
    Létezik, hogy a magyar olyan buta, hogy az olcsó és jó minőségű, tágas butikok helyett, inkább a rossz és drága árukat vásárolja, a koszos és szűk bevásárlóközpontokban?
    Azért jól emlékszem, a Körúton és a Rákóczi úton üzemelő boltok drágán, szemét árút árultak. Legendás volt a gazdagságuk, melyet a pocsék árúval szereztek. Ehhez jött a nagyképűségük. A Rákóczi út tényleg csúnya. De azt a sok csaló nagyképű boltost nagyon nem sajnálom. Az alkalmazottaik pedig kevés pénzért sokat dolgoztak.
    Hazugság, hogy a magyar vállalkozó jobban bánt a dolgozóival.
    Régen a szomszédunkban lakó házaspár a Rákóczin dolgoztak különböző butikokban. Panaszkodtak eleget.

  • TALALOM: Megoldás? Van, de ahhoz kell egészen másféle gondolkodás.

  • llanfair: úgy a baross és az emke közt, félúttól az emkéhez közelebb, a páros oldalon szerénykedik egy vajda-barokk bútorüzlet. félelmetesen csicsás bútorokkal, de úgy tűnik, megy nekik. kb. olyan bútorokról van szó, amik erdélyben, ha farkaslakához közeledsz, azokba tibeti ihletésű romapalotákba valók 🙂

  • Ille István Emlékszem. Régen egy borzadály vaságy volt a kirakatban. Még nem jutott eszembe oda bemenni, de még megjöhet az ízlésem.

  • Ille,
    azt gondoltam 3 elvesztett választás elég lesz egy resethez, hogy újrainditsák a végtelen ciklusba ragadt processorokat, tévedtem. Ehhez egy teljes újra particionálás sem lenne elég, a fej belekaristolt a rozsdás, nyikorogva, akadozva forgó bádoglemezbe, s ezért nem bír kiugrani abból. Ehhez egy generáció váltás kell már, nem alkatrész, rendszer csere. A fejekben.

  • ENTER-akárki
    Én meg azt gondoltam talán nem tolod magadat ide többé.
    Hiú ábránd volt sajnos.

  • Georgina Bojana,
    ha ott lett volna, sem mer kijönni. Esetleg 100 TEK-es legény kíséretében, talán.
    De már 15.00-kor elhagyta a Házat, a tüntetés meg ugye 16.00-kor, illetve 18.00-kor kezdődött.

  • Egyébként meg isméteéten mindenkinek a figyelmébe ajánlom az Ország gyűlése Mozgalom – ők tüntetnek augusztus 8-a óta folyamatosan a téren – vezetőjének értékelését a tüntetésről:
    http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/11/es-akkor-nep-nem-ment-haza.html

    És azóta már van két újabb poszt a blogján.

  • Azért ne feledjétek mi neveltük őket ilyennek tisztelet a kivételnek.

  • MÁRIA: Egyetértek, a társadalom minden generációja mindig felelős a társadalom állapotáért. Amikor beszélünk a mesteremberekről, üzletemberekről, a dolgozókról a hivatalokban, stb., általában a középső generáció 30-50 évesek vannak többségben. Azok egy részét mi neveltük, a másik része most nevel. Az utóbbinak a kezéből kivette a nevelés szabadságát, lehetőségének nagy részét a társadalom lezüllesztésén, elbutításán, hamis, hazug történelmének tanításán és az oktatás minőségének és mennyiségének csökkentésén dolgozó koszos bagázs.
    Nagy baj van egy társadalomban, ha senki nem tiltakozik, amikor egy hibbant barom ki meri mondani, hogy minden szülő rosszul gondolkodik, majd ő megmondja mi a helyes gondolkodás, nem gimnáziumba kell és lehet beíratni a gyerekeket, hanem utcaseprő szakiskolába. Mert a viktor az egyetlen, aki helyesen gondolkodik, megmondja 9.5 millió embernek, hogy mit kaphat gyermeke!
    Két hete hangzott el a rádióban. Ennek ellenére nem kergették el a viktort, egész családját gyerekeivel, azonnal, a falujába kondás szakmunkásnak!
    Minden szülő tévedésben, kivéve a viktor – aki csak egy lányra 15 milliót költ szakmunkásképzésre.
    ======
    „A szakmunkásképzésnek a becsületét vissza kell adni. Az a logika, hogy mindenki vagy nagyon sok család azt hiszi, hogy a sikeres élethez egyetlen út vezet, gimnázium, érettségi, valamilyen egyetem vagy főiskola, tévedés. Nem akarom őket tévedésben tartani, e fölött a gondolkodásmód felett eljárt az idő” – mondta el a miniszterelnök.