Mit vétett ez a szegény korona?

2014 november 20 6:39 de.90 hozzászólás

Ezt már kimentették, visszahozták, kiállították, úsztatták, átköltöztették, táltos táncolta körbe, most meg:

„Az Országházban elhelyezett Szent Korona kimentését és más biztonságos helyre szállítását gyakorolták az elmúlt héten a koronaőrség tagjai. Először november 10-én modellezték a koronaőrök, hogy milyen útvonalakon, hogyan lehet titokban, zökkenőmentesen, teljes biztonságban és sérülésmentesen kimenteni a koronát az országházból, onnan pedig milyen körülmények között tudják elszállítani az előre kijelölt biztonságos és védett helyre.” Nooormááális? Miért is? Milyen helyzetben lesz ilyesmire szükség? Amikor megszállnak minket a tudodkik?

Kérdem én: mire ez a nagy felhajtás egy poros díszletelem körül? Rendben van, nemzeti kincsünk – habár még eredete is ködös (erről később) – de szerepe nem több, mint egy igen értékes kiállítási tárgynak. Tisztelegnek előtte? Nem. Körbehordozzák, hogy a nép ájult hódolattal boruljon le előtte? Nem. Esküt tesznek rá? Nem. Nevében fogalmaznak meg, foganatosítanak bármit? Nem. Jelképe a hatalomnak? Nem. Azt hiszem, nem járok messze a valóságtól, ha azt mondom, a korona nem más, mint egy nagy becsben tartott dekoráció – amit, persze, a jelenlegi hatalom jó érzékkel használ fel.

Noch dazu, az eredeti Szent István-i  korona, amit az államalapítás során helyeztek a fejére, az egykorú koronázási palást ábrázolása szerint egy aranyabroncs volt, amelyet ékkövek és liliomok díszítettek. Hát, ez kínos.  Mert hát akkor mi is ez a nagy becsben tartott korona?  Csak nem egy sima korona, ami még csak nem is Istváné volt? Ugyanis a korona kutatása két évszázados történetének eredményei azt mutatják, hogy a Szent Korona mai alakját III. Béla idején nyerte el.

Mi több, a Szent Korona elnevezés csak  egy 1256-ban kelt oklevél óta használatos a magyar nemzeti jelképre, de túlmutat a hatalmi szimbólumon: olyan elvont fogalom (a Szentkorona-tan) alakult ki történelmünk során, hogy a korona tulajdona egyet jelentett a hatalom birtoklásával. Persze, így már érthető mind a Parlamentbe történt átszállítása – mert hát, ki is tulajdonolta volna a Nemzeti Múzeumban? – , mind az érte történő aggódás: a korona tulajdona egyet jelentett a hatalom birtoklásával! Ki-ki vonja le azt a következtetést, ami jól esik neki.

Akkor most ragadjunk bele egy csöppet a Szentkorona-tanba.

„…a Szentkorona-tan  nem a Szent Koronára vonatkozó különböző jellegű információk összessége, hanem Magyarország ősi íratlan történelmi alkotmánya. Lényege megmaradása mellett a történelem folyamán a nemzet akaratából a társadalmi-gazdasági fejlődésnek megfelelően formálódott.” Mitől olyan ismerős ez nekem? Hiszen az alapizé is e szerint formálódik! Csak nem a nemzet, hanem a Orbánék akaratából.

„Legjellemzőbb állandó vonásai, amelyek az egyes korokban szinte sohase voltak explicit verbis kimondva, de mindig érvényesültek, ill. a magyar társadalom mindig érvényre akarta juttatni:

a Szent Korona egyesíti az egész magyar politikai nemzetet. A „politikai nemzet” fogalmát Deák mondta ki, és ez a fogalom mutatja a Szentkorona-tan folyamatosan bővülő tartalmát. A „politikai nemzet” fogalma tartalmazza azt a kiterjesztést, ahogy a társadalmi viszonyoknak megfelelően a társadalom különböző részei rendelkeznek a szentkorona-tagsággal. A Szent Koronának tagja a politikai magyar nemzet valamennyi egyéne (beleértve a nemzetiségeket azaz hungarusokat), a Szent Korona területe, azaz az ország földje valamint az uralkodó.” Tetszik érteni? Beleértve – nota bene – a cigányokat, zsidókat is! És csakis az ország földjén. Semmi határon túli magyarság. Mármint, a Szentkorona-tan szerint.

Magyarországon minden hatalom forrása a Szent Korona. Ezért a fentiek szerint a hatalmat a tagok közösen, azaz az uralkodó és a nemzet együtt gyakorolják. A hatalomnak ez az együttes gyakorlása tükröződik az Aranybulla ellenállási záradékában, és ez indokolta, hogy pl. a majdnem abszolút hatalommal rendelkező Mátyás király is mindig szentesíttette az országgyűléssel, vagy az országgyűléssel mondatta ki a saját akaratát.” Hát, ez nagyon stimmel. Orbán is ezt teszi: az egybitesekkel mondatja ki akaratát, csak annyi a különbség, hogy a nemzet semmi féle hatalmat nem gyakorol.

„A Szent Koronában nem a királynak van országa, népe, hanem a nemzetnek, az országnak van királya. A magyar király hatalma nem „isteni eredetű”, nem korlátlan uralkodó, hanem a nemzet választotta. Magyarországon az uralkodó házon belüli trónutódlás a nemzet akaratából valósult meg, az új királyt az országgyűlés választotta.” Az természetes, hogy a hatalom közelében levők akkor is „befolyásolták” a nemzet akaratát, mint most a pártok a választási meg azon kívüli kampányaikban. Nem ártana, ha Orbán elgondolkodna az első mondaton, mert viselkedése nem igazán igazolja azt. Igaz, nemhogy a nemzet, de a kutya se választotta meg, de mégis úgy viselkedik, mint egy uralkodó.

„A föld mindig a Szent Koronáé volt, a használója a szent korona jóvoltából birtokolta, vér szerinti örökös hiányában a föld birtokjoga visszaszállt a szent koronára. Ezt a XIX. század folyamán lazították. Erre a lazításra gazdasági okokból volt szükség. A sokszor kirabolt országban a gazdálkodók többsége nem rendelkezett forrásokkal a gazdálkodáshoz. Nem elsősorban a rossz gazdálkodás miatt, hanem egyszerűen azért, mert az elmúlt évszázadokban minden potenciális megtakarítását folyamatosan elrabolták tőle.„ Na, kérem. Hogy’ is állunk most a műkörmösökkel,  tetőfedőkkel, mészároslőrincekkel ? Hogy’ is állunk a generációk óta földön gazdálkodókkal, földből élőkkel, akik a csókosok, hithű bolsevikok és sógor-komák miatt a new deal során nem jutottak földhöz?

Tehát, ha már Szent Korona, akkor a Szentkorona-tan se ártana. Van mit megszívlelnie Orbánéknak belőle.

90 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    az a borzasztó, hogy az EREDETIT hurcolják.
    Csak ne addig, amíg EZ, máshun köt ki…
    Valakinek „mackójában” de írhatnám akár: széfjében.
    *
    Fel nem fogom szűk agyammal, miért ez a cipekedés, felhajtás? Ha annyi eszük lenne, mint egy hangyának, akkor egy másolatot költöztetnének erre-arra-meg, amarra.
    *
    Sejtem, én, Valakinek nagyon fáj rá a foga, no meg viszket a feje is, hogy végre a fejére illeszthesse.

    Netán a forgatókönyv is megvan arra, ha eltűnne?
    Majd azt mondják, hogy ellopták!
    No és kik?
    Valakik.
    A kész válasz is megvan esetleg már ki is agyalták. „Természetesen, a jelenlegi rendszer ellenségei”!
    *
    Aztán az esti setét, netán a befüggönyözött szoba/terem „jótékony” homályában, Valaki a fejére illeszti. Ott pózol „esetleg” a saját tükre előtt. Ha már nem mer kiállni, hogy bevallja, mennyire oda van érte.
    A feje is viszket a korona után.
    „Tugggggyuk”, hogy nagyon!
    *
    Elmélkedtem.
    A gond csak az, hogy nincs jég a Dunán. Hét ágra süt a Nap! A jég hiánya nem rettenti el a Valakit attól, hogy elképzelje magát a korona alá?!
    Félek, hogy nem.
    G.B.

  • A koronát mentsék inkább mint a Viktort azt még el lehet adni.

  • Szerintem csak egyszer kellene költöztetni! Vissza a múzeumba.

  • Georgina Bojana Az nem baj, hogy nincs jég a Dunán. Ne mond meg nekik.

  • Georgina Bojana

    Kedves Ilanfair!
    Jó!
    Titokban tartom.
    Igaz, ha így folytatják, még azt is megláthatjuk, hogy a Valaki a vízen jár?!!!
    Bemutatják.
    Ők mindenre képesek.
    Nincs előttük lehetetlen, bemutatták, át- és megéljük. Nap, mint nap.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • A korona szentté nyilvánítását („fölszentelését”), vagyis úgymond jogforrássá nyilvánítását az Árpádház, azaz a jogfolytonos dinasztia kihalása indokolta. Ez által a vérségi örökös uralkodó helyett maga a tárgy lett az uralkodó, tehát a tisztelet (az imádat) tárgya is, amely lényegében megfelel a „faragott képmás, vagy hasonló”, tehát a bálvány fogalmának, mely eljárást eleve, már akkor is eleve tiltott a Tíz Parancsolat (a zsidó, az ortodox és a protestáns), amikor ezt a tárgyat fölszentelték…
    Ugyanakkor a katolikus egyház saját különbejáratú tízparancsolatot rejteget a reverenda alatt, hogy az ilyen akciók, mint ez is, jól végrehajthatók és jó megjátszhatóak legyenek. Napjainkban is hasonló jogi eljárásoknak vagyunk a tanúi a fidSS-Kdmp pártalakulat uralkodása során, midőn jogszabályokat visszamenőlegesen igazítanak már korábban megtörtént eseményekhez. Láthatjuk, nem előzmény nélkül…
    Orbán és Kövér is ezt írták közösen egy tanulmányukban 1987-ben, hogy
    „a jog, bármikor megváltoztatható parancsok halmaza”.

  • Ha hosszú a nap a sok ráérő mennyi badaságot bír itt összehordani.
    Részvétem.

  • Szent Korona, Szent Jobb,több szent tárgy nincs amire hivatkozhatnának?Mind a kettőt hurcolják tetszésük szerint. Ha annyira szent lenne, hozzá sem érhetnének! A főbolondnak a Szent Korona kell(ene), az egyháznak a Szent Jobb által a hívők, itt mindenki jussolni akar. A közösből. Lassan már juss sem lesz, mert mindent ellopnak. Úgy a kormány, mint az egyház.
    A csóró magyar meg csak néz ki a fejéből a sok vakítás végett.
    Hogy a Szent Korona meg a Szentkorona – tan mit vetít feléjük,és abból mit értenek meg, az homályos.
    Egy a lényeg. A Preambulumban benne van a hitvallás:”Isten áldd meg a magyart!” és ennyi elég is ahhoz hogy várjuk az áldást…
    Az meg jön csőstül, hol Amerikából, hol Európából.
    De az Isten sehogy sem akar nekik szolgálni!
    Hát addig is menekítik, hol a Szent Koronát rejtett utakon, hol a javakat már nem is rejtetten.

  • Ezt a korona hurcolászást nem ártana,ha összefüggéseiben néznénk. Először kihozták a múzeumból.Ma már nem múzeumi tárgy aminek csak annyi a jelentősége,hogy történelmünk egyik legbecsesebb darabja. Az igaz, hogy esküt nem tettek rá, viszont Kövér László parlamenti őrsége a korona előtt tette le az esküt. Nem a koronára ugyan, de előtte! Ilyen felemásan ugyan, de már be lett vonva állami szertartásba is! Csak nem is vettük észre. A másik érdekesség, hogy építeni akarnak a városligetbe egy ún. Múzeumi Negyed elnevezésű kulturális centrum szerűséget. Ide fog költözni a Várból a Nemzeti Galéria és talán a Történeti Múzeum is. Az Országos Széchenyi Könyvtár is költözésre van ítélve, bár a leendő helyét még nem találták ki. Ha mindezen intézmények kiköltöznek a Várból ott állunk egy hatalmas királyi palotával minden funkció nélkül. Azt már pedzegetik, hogy a miniszterelnök a várba, (ill. egyelőre még csak mellé és nem a királyi palotába) óhajt költözni,mint szinte kormányzói jogkörrel felruházott elnök. Az agyon toldott-foldott alapszakadtgatyában az ország államformája köztársaságként van ugyan megjelölve, ez is csak egy mellékpontban.Ne legyen hajszálnyi kétségünk afelől, hogy ez a parlament egy salátatörvényben benyújtott módosítóindítvánnyal nem fog megszavazni egy másik államformát. Tessék kicsit puzzle-t játszani és akkor kiderül, hogy milyen közel állunk a koronázáshoz.És nekem ne mondja senki, hogy ezt már nem merik megcsinálni! Annyi mindenre mondtuk már, hogy no ezt azért már nem és mégis!

  • Horváth Béláné

    Nem kell szerintem a koronáért sokáig aggódnunk. Orbán kezébe, akarom mondani fejére fog az kerülni. Fogják azt védeni erősen, nem fog eltünni, ha a TEK összes emberét is kell majd oda átcsoportosítani akkor sem. Itt már Orbánnak ez a célja. Majd a várban – az új otthonában, néha előveszi rejtett helyről, fölteszi, megnézi magát a tükörben, hogy jól áll-e, néha meghuhúkolja, a kabát újjával lesímítja az ujjnyomait és visszateszi, hogy királlyá avatásának ünnepén újra elővegye, s büszkén viselje majd a megyomorított, szegény, rongyos, éhező és éljenző tömeg előtt….

  • nonono
    Dehogy nem vettük észre! Csak nincs ellenzék, hogy elmerje mondani a parlamentbe, amit már lassan ordítunk a fülükbe, de mégsem hallják!
    Nincs a pucájukba egy csepp vér sem, hogy otthagyják a helyüket, és a civilek mellé álljanak! Majd akkor esetleg,ha a civilek értek el valamit. Azzal nem számolnak, hogy a civilektől ezért nemhogy elismerés, de kiűzetés lesz a részük a politikából!
    Még mindig kábítja az ellenzék a híveit, ahelyett,hogy bevallanák a bűnüket az eskü letételével.Egy normális ellenzék be nem lépne a parlamentbe ilyen gyalázat után, ezek meg ott ülnek, sokszor vigyorogva a fideszes agymenéseken.Verik a mellüket a demokrata voltukkal, közben eszükbe nem jut, hogy az Orbán látszat demokráciáját tartják fenn, hogy megkapják a Júdás pénzüket.
    Ezektől aztán hordozhatják a koronát, de akár Orbánt is hordozhatnák lovon, tán még azt is a hátukra vennék, lovastól,Orbánostól, csak a helyükön maradhassanak!Hazaárulók, ennyi!Nem igaz, hogy ők nem látják mi van itt kibontakozóban! Szavuk sem lehet a parlamentben, mégis lealjasítják magukat minden nap, amikor helyet foglalnak a padsorokban. Ahogy a képviseltjeiket is lealázzák ezzel a ténykedésükkel, de azok a vakhit végett se látnak, se hallanak, mert már mindkét oldalt eluralta a vezetője iránti imádat.

  • Ekkora baromságot hordanak itt össze emberek!!! Fogalmuk sincs KI a SZENT KORONA (!) valójában! Ajánlom szives figyelmetekbe Gulyás Miklós Jutás: Szent Korona másként 1-2. részes könyvét keressétek ki a netről, és megismeritek a Szent Korona történetét!!! Mi az, hogy felszentelés??? Úr Isten !!! Senki sem szentelte fel a Koronát, Ő kezdetektől fogva Szent volt, és most is az!!! Hogy mitől, vagy Kitől Szent??? Hát olvassátok el a könyvet !!!

    Részlet a könyvből:

    Szent Korona, a legnagyobb sumér titok
    Mint a legnagyobb magyar titkokat is, a sumérok legnagyobb titkát is a Szent Korona őrzi!
    – Hogy kerül a Szent Korona Sumériába? – kérdezhetjük joggal.
    Ez első látásra nyilvánvaló képtelenség, de csak elsőre. Mert a magyar Szent Koronának nemcsak anyagi teste létezik, hanem – mint az embernek is – „szellemi teste” is van: a neve. És ez a név Sumériában fordul elő először az emberiség történetében. Nem is akárki mondja ki e nevet, hanem maga Enki-isten, a sumérok legszeretettebb és leginkább emberi vonásokkal rendelkező istensége, Eridu (Erőd, „Erdély”) királya. Figyeljük csak a következő párbeszédet:

    „ Enki: Uralkodás, királyság, Isten, a Szent Korona, trón hol vannak?
    Izimud: Felséges királyom, hiszen Te magad adtad oda őket a Te ’leányodnak ’. ” (Enki és lnanna, sumér eposz)

    Figyeljük a párhuzamokat is!
    Mint ahogy ma a magyar nép – a világon teljesen egyedülállón szentnek nevezi és tekinti a Szent Koronát, ugyanígy Enki-isten is szentnek nevez és tekint egy koronát: a sumér Szent Koronát. Mint a magyar Szent Korona is (és nemcsak István király „felajánlása miatt!) végül egy nőé lesz, ugyanígy a sumér Szent Korona is egy nő birtokába kerül. Utóbbit
    Enki-isten „leánya”: lnanna, a Jó Lány („Jolán”) be is rakja égi bárkájába és elvitoriázik vele az ég tengerében, „dingir”-ben.

    A következő fejezetben (OME MANI PADME HŰM) meggyőződhetünk róla,
    ez az égi bárka ott látható a magyar Szent Koronán, a bárkában pedig ott van acSzent Korona jele, neve. Atilla királyunk a Szent Koronát nem magának, hanem az Ég Királynőjének készítette, s ezzel az egész Hun Birodalmat a Királynő „oltalmába ajánlotta”, a hun (majd avar és magyar) népet „annunaki”-kká „tette”: az Ég Királynője gyermekeivé.
    (Valójában nem ő tette őket „annunaki”-kká. Ezt nem is tehette volna meg, hiszen azok már amúgy is ilyenek voltak. Atilla király a Szent Korona elkészíttetésével „csak viszonozta” azt a rendkívüli megtiszteltetést, amit ö és rajta keresztül a hun nép kapott az Ég Királynőjétől a pásztorgyerek által.)

    Kitérőleg említsük meg itt azt is, hogy nemcsak mi vagyunk „annunaki”-k.
    Ilyenek a Japán északi részén élő ajnuk is. Nevük jelzi, hogy ők is a Jó Nő (AJNU, latinosan Junó), a Jó Lány gyermekei. Ez arra enged következtetni, hogy a Hun Birodalom szellemileg a Csendes-óceánig teijedt. A fentiek alapján fejezzük ki azon gyanúnkat, hogy a magyar Szent Korona a sumér Szent Korona reinkarnációja. Egyelőre csak gyanúnkat, mert csak a későbbiekben fogjuk látni, hogy a magyar Szent Korona „sumérul” beszél. Ez azt jelenti, hogy a legfontosabb és legdrágább sumér szentséget: az igazi Öszentségét a magyar nép őrzi.”

    Eddig a részlet, a többi a könyvben!!! Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy utána ne írkáljanak ilyen badarságokat !!!!!!!!!!!

  • bumburi
    2014 november 21
    1:44 de.

    Nem kéne ennyire aggódni a képviseltekért, főleg, ha amúgy is vakhitűeknek tartod őket.
    Milyen két oldalról van szó, tényleg két oldal van? Melyek azok? Aztán meg ki lenne az a két vezető?

  • Judith Kopácsi

    Szabónéági, én meg azt hittem, hogy a Szent Koronát a marslakók hagyták nekünk emlékül….És, hogy a rovásirást csak azért nem értjük még, mert az marsul van irva.
    Komolyan Ági, te milyen gyógyszeren vagy?

  • Tényleg ekkora baromságot tudtok írni anélkül, hogy elolvasnátok a könyvet? Kik vagytok??? Tán idegenek??? Akkor meg mi a jó fenét kerestek itt??? Menjetek haza !!!

  • szaboneagi: Szent Korona, a legnagyobb sumér titok 😛 orvos látta már?

  • szaboneagi: tudja, én itthon vagyok, de az még nem jelenti azt, hogy beájulok mindenféle szíriuszi származástörténetnek 😀
    azon felül megválogatom, mit olvasok el. az ilyen szart még ki se nyitom.

  • szaboneagi

    2014 november 22
    1:46 du.

    Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy utána ne írkáljanak ilyen badarságokat !!!!!!!!!!!
    Nem neagi ilyen baromságokat, mint amit te ide tudtál idézni, sem eddig sem ezután – pedig van egy-két teljesen elszállt mókamester – tényleg nem várhat el tőlünk senki! =))

  • szaboneagi Kristálytisztán meglátta a valóságot. Tényleg idegenek vagyunk. De sajnos elromlott az időtérgörbítő navigációs szettünk, így nem tudunk hazamenni. Ille Pisti már javítgatja, mogyoródi kilövőállomásán, de sajnos a 12-es lézerkulcsát ellopták.
    Ha nem sikerül neki, akkor kölcsönkérjük Mézga Aladár felfújhatós űrhajóját. Addig kérem legyen türelemmel, és szedje rendesen gyógyszereit. Köszönöm megértését.

  • Az egy dolog, hogy a jelen „koronakutatók” azt mondanak, amit!!! De hogy a fenébe hihetünk el nekik olyan badarságokat, amit leírnak, mikor a Szent Koronán ott van az egész Magyar Történelem, csak olvasni kellene tudni róla!!! Elvárhatnánk egy szakképzett kozonakutatótól, hogy ehhez legmagasabb szinten értsen, de mikor egy női ikonnak férfi nevet adnak, az már tényleg abszurd, és mind Nagyboldogasszony Anyánk, mind a Szent Korona meggyalázását jelenti! Ennyi!!! És nem vagyok hajlandó tovább vitatkozni olyanokkal, akik mindenképpen a magyarságellenes „történelemtanítást”, történelem hamisítást hajlandóak elfogadni!!! Az ilyen emberek hiába születtek Magyarországon, hiába beszélnek magyarul, egy valami az ami nem magyar!!!!!! A SZÍVÜK, ÉS A LELKÜK!!! Akkor fog itt megváltozni minden az országban, akkor fog Magyarország felemelkedni, amikor az IGAZI MAGYAR EMBEREK VÉGRE FELÉBREDNEK!!! De ehhez az kell, hogy egy igazi MAGYARSÁGTUDATOS ember könyvét elolvassák !!! Addig sötétség lesz az országban, és a fejekben is !!!

  • szaboneagi: bocs, de maga eddig sem vitatkozott, hanem valami beteg agyonmagyar dogmákat adott elő. mondja, mitől is kevésbé magyarságtudatos egy ember, vagy igazán magyarságtudatos? abban igaza van, hogy meglehetős sötétség van a fejekben, erre maga az élő példa.
    a történelemhamisítást meg, ha javasolhatom, orbánékon kérje számon.
    a szent koronát nem lehet meggyalázni, mivel semmilyen jelentése nincs a jelen történelmében. egy túldimenzionált dekoráció, nem több, egy múzeumi darab. ennyi.
    az pedig, hogy majd maga minősíti mások szakmai képességét, remélem, belátja, meglehetősen reménytelen dolog.

  • Ille István

    2014 november 23
    6:16 de

    Jaj, hogy lehetsz ilyen értetlen? A dicsőséges disznószaros-lábú műveletlen parasztsuttyó daliás 2/3isten adta/adja meg az igazi szentségét! =))

  • szaboneagi

    Hű bakker! Én ma felébredtem és még se változott semmi, pedig állítólag ízig vérig magyar vagyok.

  • „fétis egy olyan tárgy, amelynek természetfeletti erőt vagy erőket tulajdonítanak. Egy kísértet megszállja a tárgyat, s áldoznak neki, imádják”.
    Az hiszem szaboneagi túlment azon a határon, hogy kíséret nélkül az utcára mehet.
    Én mikor megnéztem a koronát, „csak” egy gyönyörű tárgyat láttam.
    Én megköszönném,ha nem vitatkozna tovább. Inkább Marcsi nemzetes asszony értékes hozzászólásait olvasnám. Azt meg lehet szokni.
    A Nagyboldogasszonyt pedig felejtsük már el. Ő a világé, és nem magyaroké. Jellemzően, utolsó elismert megjelenése Magyarországon 1838-ban volt, azóta nem érdekli az ország. Már Ő is feladta.

  • Az Amerikaiak tudják??????? A Magyarok miért nem???? Saját magunk ellenségei lennénk????????? Basszus !!!!!!!

  • szaboneagi:
    „Az Apostoli Magyar Királyság garanciát vállalt arra, hogy kifizeti a tartozásunkat, nincs más dolguk csak annyi, hogy a törvényeiket betartva a Szent Korona Bank átutalja a vélt tartozást a Szentkorona Bankban vezetett számlájukra devizában, vagyis Szentkoronában!
    Éljen az Apostoli Magyar Királyság, éljen a Szent Korona !!!”
    😛 😛 😛
    bocs, nem tudtam hogy az apostoli magyar királyság alattvalójának tetszik lenni!
    sajnálatos módon, elmeháborodott uralkodójának tanait és magyarázatait – ahogy a magáét is – nincs módomban a nyilvánosság elé engedni.
    javaslom, forduljon sürgősen orvosához, gyógyszerészéhez.

  • Fordulj te!!! Te vagy elhomályosítva!!!!

  • „..szaboneagi 2014 november 22 1:46 du..”
    .
    – Jááj… aranyapám, te fogyatékos vagy. Ez az eszementség tényleg az „Újapostoli királyságra” hajaz, de van ennél lejjebb is. Figyeljétek, az idióta szaboneagi- nál, de még az „apostoli magyar királyságnál” is van eszementebb faxság:
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=I4opj8hkY40
    .
    Egy óra hossza tömény elmebaj. Mindenki csak saját felelősségére nézze meg, mert nagyon komoly has- és rekeszizom görcsöket lehet kapni tőle (komolyan!!!).
    .
    Árpád- házi Daka Józsefet láthatjátok a videóban. Szalacsi Sanyit, Fogarasi Árpit, és Uhrin Benedeket együttvéve is lenyomja, 🙂

  • Hát Kedveseim én nem találok szavakat, már odajutottunk, hogy Maris nénéért könyörgünk? Nem, nem, nem akarom Őt sem!!!

  • eldrad: a lényeg az általam idézett sorban van: dellázz, apuskám, és az apostoli királyság alattvalója lehetsz!
    (ne tudd meg, mennyi daka-féle marhaságot publikált ez a jó asszony, még szerencse, hogy semmi nem kerül ki közvetlenül a fórumra!

  • szaboneagi: ” “A Magyar Szent Korona az minden, az egész világnak meg kell hajtani előtte a fejét. A VILÁGBÉKE FELTÉTELE A MAGYAR SZENT KORONA.”
    mondja, biztos az állításában?

  • kiss eszter: de ha annyira szórakoztató szegény:)

  • Ille István

    Mi van már tegeződtök? Ez gyorsan ment. Ha én ezt a klubban elmesélem 🙂

  • Húúú nem semmi, amit itt összehordotok!!! Ti tényleg Magyarok vagytok? Komolyan? És tényleg saját magatok ellen vagytok! Ennél lentebb már tényleg nincs!!! Szabóné Ági! Csak így tovább! Ne add fel, egyszer ők is felébrednek!!! Vagy nem!!! Ki tudja!!! A lényeg, hogy aki már felébredt ébreszgesse a többit is… már akit lehet!!! A mélyalvók meg majd jönnek valamikor….vagy nem…!!! Sziasztok, szórakoztassátok magatokat tovább!!!

  • Eldrad

    Bevallom feladtam 4:28-nál

  • „…a Japán északi részén élő ajnuk … Nevük jelzi, hogy ők is a Jó Nő (AJNU, latinosan Junó), a Jó Lány gyermekei. Ez arra enged következtetni, hogy a Hun Birodalom szellemileg a Csendes-óceánig teijedt…”
    .
    – Jó nő… jouu noo – Juno – tényleg! Baszki, hogy ezt eddig egy gyökér nyelvész, vagy tudós nem vette észre, ha- ha!
    .
    Ez a szaboneagi fogyatékos. Csak az a gáz, hogy ezt tényleg valóságként éli meg több tízezernyi őrült. Sebaj, Dajka Józsefhez még egy remek példány:
    .
    http://kiralyiudvar.lapunk.hu/
    .
    ÉS nem, ez nem azonos a Borbély jóska- féle apostoli magyar királysággal, vagyis, ezzel:
    .
    http://apostolimagyarkiralysag.hu/
    .
    És ezek egyik logikus vadhajtása, már ha mindez nem lenne önmagában is elég vad, 🙂
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=6LKj2gt0B2I
    .
    Na?
    .
    🙂

  • kiss eszter: ez amolyan apostoli királysági alűr. arrafelé a főrendek így beszélnek a pórokkal.

  • Ille István

    2014 november 23
    12:45 du.

    Te István, én azt hiszem rájöttem mi volt ez túlterhelés:
    ez az ige, ennek az áhítatos vágya hajtotta ide a lekesült híveket! =))

  • egy magyar: maga milyen magyar? biztos, hogy csak egy magyar? maga már felébredt?
    ágnes asszony meg, sajnos, túl messze került a pataktól és a ruhától 😀

  • Ille István

    Aha! Köszi a felhomályosítást 🙂 Nálam ez sima csendőr pertu

  • István:
    .
    – Te ismered Daka Józsi produkcióját? Hahaha, az nem gyenge, 🙂
    .
    Szaboneagi, mondjad már meg a Királynak, hogy tegyen má rendet, 🙂
    .
    Idióta, he- he- he…

  • Eszter:
    .
    – MI az hogy feladtad 4.28- nál? Ne hülyéskedj, há miféle ősmagyar vagy te, wazze? Ha- ha!!!

  • eldrad: egyszer volt szerencsétlenségem ellátogatni az oldalára, ott olvastam a saját „aranybulláját” 🙂

  • „Egy Magyar”: mi van, rajtad is kijött az elmebaj, papám? Szaboneagi, csak így tovább? Mit? Szerintem székrekedése lehet, vagy ilyesmi, és most kicsit felfújódott, 🙂 de igaz, nem szabad feladni!
    .
    Jáááj, 🙂

  • Mély- és újmagyaroknak további képzés:
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=6LKj2gt0B2I
    .
    🙂

  • Eldrad

    Hát ilyen: a magyar az stimmel, és lassan az ős is 🙂

  • Eldrad
    2014 november 23
    1:24 du.

    Azt a mindenségit! Én mint hithű ateista csak néztem kifelé a fejemből a két lukon, a kukkolóim meg jöttek kifelé, mint a sublótfiók, de ez nekem nem csak sok volt, hanem sokk is.
    Rá kellett jönnöm, hogy sok mindent nem tudok még a világról, de az ilyet nem is akarom még megismerni se.

  • Hitetlen Kutyák!
    .
    Mit röhögtök, mi? Tudtátok tik, hogy a Zusákok is magyar gyarmat volt egykor? Csak aztat hamisítják a tudjátokkik, hogy brit volt? Nem, magyar gyarmat volt, itt a bizonyíték, benne van a Himnuszban:
    .
    „Balsors, akit Reagan tép…”
    .
    NA? Most elakadt a lélegzet, mi?
    .
    HAHAHA- háááá!!!

  • Eldrad
    2014 november 23
    12:52 du. Az utolsó bevágás, maga Ágnes asszony?

  • Eldrad A Schmidt pedig ősi magyar név. Mikor Árpád apánk bejött a Kárpát-medencébe, körülnézett, és így szólt. Smit látnak szemeim?

  • Kedves Eldrad,
    Mindig szívesen olvasom írásaidat.Ezt azért nem kellett volna elkövetned.Értelmes emberek(na azért nem mindenki)közé idehoztad a Lipótmezőt.Nem tudom,hogy ez nem e meríti ki az emberiség ellen elkövetett fehérgalléros bűnözés kritériumát.Egyébként egyik látogatásom alkalmával én is élvezhettem a keleti pu. előtt ezt a csodaszónok szerencsétlent.

  • Tudjátok van egy mondás !

    ” Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz a szintükre, és legyőznek a rutinjukkal!” Ági!!! Ne süllyedj le !!! Hagyd őket a fenébe!!! Aki sötét akar maradni, az is fog!!!

    Ez már tényleg mindennek a lagalja, a béka hátsófelét alulról látjátok!!! Egy nemzeti szinbólumból ilyen trágár, és primitív fröcsögéseket írkálni !!! Ez minősít benneteket!

  • Köszi szépen! Azt fogom tenni! Had szórakoztassák magukat!!! Úgyis mindenki megkapja a teremtőtől, amit megérdemel!!! Nem lennék a helyükben!!! D D D D D D D D

  • Nézzétek, a két fogyatékos sajnál minket, 🙂
    .
    Emmán igen, ha- ha!!! Na, szaboneagi, meg egymagyar, akkor most jöhet valami a sziriuszi magyarokról, he- he!

  • Gyuri10:
    .
    – Mos’ mi van? Csak azt ne mondd, hogy nem szórakozol jól az ilyen antropoidokon, 🙂 Barátom, ezek nem hogy visszafele másznak a fára, ahonnan már lejöttünk vagy 2 millió éve, hanem már rég ott élnek, 🙂
    .
    Szerintem már a VC papírt sem ismerik.

  • Na mi van? Ehhez miccóltok?
    .
    http://xoomer.virgilio.it/terembura/erdarv/erdarv04.html
    .
    Jááááj….

  • „Egy Magyar” Itt nem a koronan gunyolodnak, hanem a maguk iszonyatos butasagan. Meg a rejtoi igazsagon, hogy egy bolond szazat csinal. Sajnalom!

  • szaboneagi: attól tartok, maga már rég megkapta 😀

  • egy magyar: kérdeztem valamit! ha arra válaszolt, esetleg magáról is kedrül, hogyan lehet minősíteni.

  • Azt hiszem megértettétek, hogy hülyékkel nem állunk le vitatkozni!!! De úgy látom nem volt világos! Vitatkozni is csak egyenlő értelmi szinten lévő emberekkel lehet! Akik a primitív szinten vannak, azokat csak sajnálni lehet! Ennyi! Pont !!!!!!!!!!!!!

  • egy magyar: bocs, de miből gondolja, hogy bárki magát vitapartnernek tekinti? persze, abban igaza van, hogy a primitív szinten lévőket csak sajnálni lehet, ezért nagyon sajnáljuk magát. pont ennyi 😀
    még mindig nem válaszolt: maga mitől magyar? milyen magyar? meddig magyar? honnan magyar?

  • Egy magyar (inkább „egy s…ggfej”):
    .
    „…Azt hiszem megértettétek, hogy hülyékkel nem állunk le vitatkozni!…”
    .
    – Na látod? Igaz, ezért nem értem, mi a lótúrót keresel még itt. De van egy kérdésem hozzád, kérlek, segíts:
    .
    Nemzeti óvszert hol lehet rendelni?
    .
    Tudod, szeretek sexelni, és kipróbálnám, abban milyen, meg aztán én is olyan Nagy Magyar akarok lenni, mint te. Írd má’ meg ide, hol kapok olyat, miközben a sziriuszi magyarokkal, meg a japán magyarokkal (finnek kizárva, az halzabáló tahó mind!!!) chatelsz!
    .
    🙂

  • eldradillekopaszpityúka- titeket szeretett valaki az èletben?

  • teremburája: engem igen, hát hogyne. a kedves mamája pl. egyenesen odavolt értem. mondta is sokszor, hogy de kár, hogy már túl idős szülni, mert szívesen hozna világra az én közreműködésemmel egy gyereket, mivel magában meglehetősen csalódott 😀
    azt is mondta, hogy azt se bánná, ha fattyú lenne, mert még úgy is jobb lenne, mint maga.

  • Egy Magyar. Ha esetleg egy hozzaszolassal bizonyitana ertelmesseget, sokat segitene tanai megerteseben. De amig kepesites nelkuli elmeorvos szerepeben tetszeleg, ne varjon ilyet. Ennyi, pont. Ez is milyen kulturalt szohasznalat!
    Velem vitatkozhat, nekem papirom van, hogy normalis vagyok. 🙂

  • felmondás

    Nyílt levél Orbán Viktornak és az elmúlt 25 év minden miniszterelnökének!

    Tisztelt Uraim!

    Mindenekelőtt megköszönöm eddigi munkásságukat! Nagyon hatékony és eredményes volt!
    Az elmúlt 25 év alatt Önöknek sikerült azt véghezvinni, amit az egész világnak 1000 évig nem!
    Eltemették a MAGYAR Nemzetet! De, mint tudjuk a magyar a MAG népe, tehát el kell temetni, hogy kifejlődjön!
    Köszönjük!!!
    Ezzel az Önök munkája véget ért! Nincs többé szükség Önökre!
    Ezúton felmondom az Önökkel kötött szerződésünket azonnali hatállyal, mivel Önök a Nemzet ALKALMAZOTTAI a választópolgárok, a MAGYARok adtak Önöknek munkát és bizalmat!
    Most, mivel elvégezték a feladatukat, a további teendőket az igazi hatalom és jog tulajdonosának kezébe adjuk! Őfensége a Szent Korona a Magyarok igazi vezetője, földi megbízottja Borbély József Kormányzó Úr!
    Felszólítom Áder János urat, mint a jelenleg regnáló hatalom képviselőjét, hogy haladéktalanul oszlassa fel a Parlamentet, a Magyarország elnevezésű fantom államot törölje és régi új nevét adja az országnak, mely név „Apostoli Magyar Királyság”! Amint ezt megtette adja át az országunk irányítását a törvényes képviselőnknek, illetve a hatalmat a jogos tulajdonosának! Továbbá felszólítom, hogy készíttesse el a ország leltárjegyzékét, és tegye nyilvánossá! Utasítsa az illetékes hatóságokat a feltétel nélküli alapjövedelem kifizetésére, melynek értéke jelenleg 400.000 Ft/fő/hó!

    Ezen utasítás végrehajtására a felmondási idő lejártáig van módja. A felmondási idő 30 nap! Amennyiben ezen idő alatt nem teljesítik a felmondásban meghatározott feladatokat, annak következményeit egyénileg kell viselniük!

    Kelt az Apostoli Magyar Királyságban, 2014.11.27-én.

    Aki olvassa irja alá!
    A munkáltatók aláírása: ……………..………..……..……..…………..…..

    Itt lehet aláírni : http://www.peticiok.com/peticiokcomfelmondas

  • sürgősen orvosi kezelésre van szüksége. de inkább ne is menjen orvoshoz. valszeg többé nem kerülne ki a zárt osztályról.

  • „..Teremburája – 2014 november 28 – 1:46 de.
    .
    „…eldradillekopaszpityúka- titeket szeretett valaki az èletben?…”
    .
    – Igen. És anyád hogy van? Jól?

  • Már megint ez az „Apostoli Magyar Királyság”- baromság, ez tényleg fogyatékos, 🙂
    .
    Nincs olyan, hogy „Apostoli Magyar Királyság”, te szerencsétlen, értsd már meg… 🙂 Mintha valaki kitalálná, hogy Nagy- Nyasszaföldi Föderáció, és még komolyan is gondolná…
    .
    Jááááj.

  • Georgina Bojana

    Nagyon elszomorodtam.
    (( 🙁 ))
    Tanult, felnőtt emberek ilyen kemény és nyers megjegyzéseket engednek meg maguknak.
    Elkeserítő.
    (( 🙁 ))
    Legalább ITT, ne harapjunk egymásba. Összetartás, megértés, a másik véleményének (vagy) elfogadása, (vagy) tagadása – de mindenképpen emberi hangon való megvitatásában reménykednék.
    Lehetséges lenne?!
    (( 🙂 ))
    Csak egy kicsit visszafogni…
    *
    Megköszönném!
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • G.B, kétségbe ejtően naiv vagy. az ellenszólók csak lemászni tanultak meg a fáról, visszamászni nem 😀

  • @Bojana
    Most tetszik csak elszomorodni?
    Jó reggelt!
    Hát itt csak írni tetszik a cikkeket, olvasni nem?
    Emberi hangot hiányol?
    Egy olyan hölgynek emberi hang, aki a koronáról ír egyéni véleményt?
    „Hova vezetne ez?”

  • apuwader: mi van? ha ezt bővebben kifejtené…okosabbnak gondoltam, minthogy egy elmebeteg mellett álljon ki! avagy maga is az apostoli királyság alattvalója, és a szent korona őrködik és ítél maga felett?

  • Ott a válasz, bizony!
    .
    A fogyatékos, bandzsa Borbély Jóska hülyeségeket makog pár pohár ásványvíz (vagy valami ütősebb cucc) társaságában valami szobában, egy össze- vissza rázkódó kamera előtt. Valóban, kitűnően prezentálja a dolog komolyságát. Már ha maga az egész „apostoli királyság”, vagy mi a fittyfene nem lenne önmagában is egy elmerottyant banda feltűnési ás szereplési vágyának kiélése.
    .
    Jól van, te szerencsétlen, 🙂 szmájli, szmájli, szmájli…

  • G.B. Köszönöm a segítséget, de kár a gőzért!!! Ezektől mást nem lehet várni!!!

  • @Ille
    Szerintem a hozzászólók többsége van olyan ügyes és felkészült,(hát még maga) hogy egy könnyen cáfolható írást porrá zúzzon.
    Ehelyett-amatőr módon-sajnálható áldozatot faragnak belőle.
    …….
    Ez az „anyád szeret” szintén méltatlan.
    …….
    Komolyan mondom érdemes itt elbogarászni esténként, személyeskedés helyett remek csörtéket várok inkább.

  • És ez ki – mi a túró, valami rivális királyság?
    .
    http://kiralyiudvar.lapunk.hu/
    .
    Mert hogy ez nem a Borbély Jóska- féle banda. Mi van, máris szakad a királyság? Ha- ha… jaj, emberek, ha nem tudnám, hogy ezek a retardáltak ezeket tényleg komolyan gondolják, azt hinném, valami vicc.

  • „…G.B. Köszönöm a segítséget, de kár a gőzért!!! Ezektől mást nem lehet várni!!!…”
    .
    – Látod… igen, hát ilyenek „ezek”. Bezzeg…
    …”a fogyatékos, bandzsa Borbély Jóska hülyeségeket makogva pár pohár ásványvíz (vagy valami ütősebb cucc) társaságában valami szobában, egy össze- vissza rázkódó kamera előtt”…
    … hogy megmondja a Frankót, he- he…
    .
    Jáááj, segítség, ha- ha!!! Ütős anyag ám ez a Borbély- Jóska videó, jobb, mint Uhrin Benedek, vagy Fekete Dákó, haha!!! Érdemes ám neki minden szereplését megnézni, mert hogy, ilyen nincs, és mégis van…

  • Húúú, apám, ezt nézzétek meg, berosáltok a röhögéstől, 🙂
    .
    http://tv2.hu/musoraink/frizbi_hajdu_peterrel/136477_borbely_jozsef_kinevezte_magat_a_vilag_uranak.html#
    .
    A műsor, a felvezetés és a kivitel a téma komolyságához méltó kivitellel.

  • szaboneagi: ne komolytalankodjon! mindezt a szent korona nevében?

  • 03.17- től áááh, ez nagyon durva, hi- hi!!! Előtte is, de 03.127- től válik igazán súlyossá, 🙂

  • szaboneagi: valami komoly gond van a szövegértésével. 😀

  • apuwader: személyeskedéshez személyiség is kell.
    ami méltatlan, az a felkérdezés, persze, e mellett elsiklott.
    hogy maga mit vár, az teljesen érdektelen. én javaslom a hatos villamost, viszonylag sűrűn jár.

  • Ez a f…sz klinikai eset… Borbély Jóska Rulez, 🙂

  • eldrad: megteheti. komoly hiányosságok tátonganak a hazai elmegyógyászatban!
    a háttérben meg ott van a pénz: a szentkorona, mint konvertibilis fizetőeszköz!melyik bankban is nyitott devizaszámlát?

  • Eldrad. Nem tudom, most mit csinal Uhrin Benedek, de 40 evvel ezelott, nagyon kedves ember volt. Nagyon beteg (paralizises), fiat egyedul nevelte, nem adta be otthonba Harom evig dolgoztam vele, nagyon szerettem.

  • Llanfair:
    .
    – Hogy Benedek bácsi mit csinál? Manapság már csak vegetál, mert igen beteg, öreg, és szegény. Azon kívül vagy 3 éve majdnem hajléktalanok lettek a fiával – az a balhé sem tett neki jót.
    .
    Hogy előtte mit csinált, amitől itt említésre került a neve a vicces alakok kontextusában?
    Nagyom egyszerű, nevét be a gugliba, és meglátod. 1999- től érdemes figyelni a jelenséget, akkor vált – úgymond- országossá.
    .
    Félreértés ne essék, nem helyezem őt egy lapra ezzel a kretén Borbély Jóskával, egyszerűen csak egy másik „vicces ember a TV- ben” kontextusba állítottam őt. Bár, ő teljesen más miatt lett vicces, mint ez az idióta Borbély Jóska. Benedek bácsi felszabadítja az embert, minden bolondságával együtt, Borbély Jóskán meg röhögünk, de az nem felszabadító röhögés, hanem nagyon sötét konnotációval bíró valami.
    .
    Gondolom, érted, miért.

  • Georgina Bojana

    „KEDVES” apuwader!
    Tévedett, ha úgy érzi, hogy pimaszkodásával célba ért, esetleg felbosszantott. Rákérdezett arra, hogy miért csak írok és nem olvasok.
    Bellé lőtt, „KEDVES”.
    Be kell látnom, hogy bizony „bolond lyukból” – bolond a szél is, ami fúj. Ne erőlködjék KEDVES, egy hajszálam sem moccant.
    Gondoltam, nem is válaszolok idétlen beírására.
    Másítottam.
    Tudja meg, sokat kell még fejlődnie -agyilag-, hogy komolyan vegyem. Önnek kell olvasnia, sokat, sokat. Nemcsak írnia, „KEDVES”. Azután amit leírt, azt értelmeznie is.
    Ajánlom!
    KEDVES.
    *
    G.B.