Napi szösszeneteimből – A közTV a mocsok NYTimes és Die Welt kifogásait nyúlta le

2014 november 21 10:55 de.10 hozzászólás

Fair és tisztességes – Ismét egy ritka pillanat: Hóbagoly-II értelmes felvetéssel élt

Egyes hírek szerint a Napi.hu gazdasági portál csütörtöki konferenciát tartott a devizahitelek kivezetése tárgyában. Többek között pl. Nagy Márton a jegybank ügyvezető igazgatója és Vértes András a GKI a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke. Az utóbbi megkérdezte „mi lesz azzal a mintegy 100 milliárd forintos nyereséggel, amit az MNB a hitelező bankoknak eladott 9 milliárd eurón realizált, a jegybank miért nem állt a devizaadósok mellé”? Kérdésre egy igen csak unortodox választ kapott – mondom az MNB oda delegált illetékes elvtársától -: „mivel ez nem az ő kompetenciája, így hadd ugorja át ezt a kérdést.”! =))

Róna Péter, a konferencián, az Oxfordi Egyetem tanáraként (mintha énekes-énekes alapon Ákost az Opera tagjaként ünnepelnék) tetszelgő „jegybanki-szakértő” kifejtette, hogy a 100 milliárd forint a hiteladós-közösségnek jár vissza. Hiszen: „ha nem kapják meg ezt az összeget, akkor az MNB nem a törvényeknek megfelelően jár el. Ugyanis a jegybank nem profitérdekelt intézmény, hanem a pénzügyi stabilitás felett kell őrködnie. Ezért, ha nyereségük keletkezik, akkor nem luxuspalotákat kell vásárolniuk, vagy alapítványokat létrehozniuk, mint tették nemrég, ugyanis ez a szakember álláspontja szerint erkölcstelen. Ha a 100 milliárd forint az alacsonyabb árfolyamon keresztül a bankok közvetítésével visszakerült volna az ügyfelekhez, akkor ez nemzetgazdasági szinten piacképes keresletet generált volna. Könnyebbé vált volna az ügyfelek törlesztése, ezáltal erősödött volna a hitelezőképességük, és így nőhetett volna igazán a pénzügyi stabilitás”.

A sok sületlenség (hibás termék meg mifene) után ez egy egészen releváns felvetés.

Az igazság az, hogy egy fontos dolgot nagyon nem értek: Mostanság kiderült, hogy nem szóhasználati blődliről van szó! Nem csak az un. deviza-elszámolású hiteleseket „mentegetik”, hanem azokat is, akik devizában devizát vettek fel!!! Miért is????

A helyesíró bajnok kerül az emlékező művész helyére – A jellembajnokság meg marad árulkodó

Anélkül, hogy az általánosítás és vagy a sztereotípia bűnébe esnék látok valami jelképszerűt abban, hogy Copy-bát a nemzet helyesíró bajnokát választották meg a Nemzet Színésze … Mit nem mondok, bár ez talán egy okkal helytállóbbnak tűnik az előd vonatkozásban is. Szóval az a helyzet, hogy: „Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökét, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját választották a Nemzet Sportolói új, 12. tagnak. A Nemzet Sportolóit tömörítő exkluzív társaságba!”. Akár mondhatnánk olyat is – bár nem szeretném a többieket megsérteni -, hogy jellemző a nemzetre, hogy kit emelnek pástra (bár a mondás másképp szól).

Igen csak találó a hírben (naná, hogy az MTI fogalmazott így) az a rész, hogy: „Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusának halálával üresedett meg egy hely júniusban”. Igen ez a legendás ez igen csak kiváló jelző az aranycsapat egykori fekete párducára, aki egyik igen kiváló példája a hazánkban világhírű megállapításnak. Ami pedig a legendákat illeti (ahogy a nem-doktor utódnál is) a felemás anekdotákon túl az sk. gyártott legendák nagy mestere volt. Pl. a csempésztársak meglopása miatt kirótt büntetés üldöztetésé nemesítése! =))

Mégis kinek a barátai – Jajj kedves ATV, ennyire nem kellene balanszírozni

Már többször voltam kénytelen rámutatni arra bugyuta közkeletű vélekedésre, hogy sokan az ATV-t valami módon ellenzékiséggel vádolják. Az igazság az, hogy sokkal inkább egy olyan egyenlő távolság próbálkozással minősíthetők. Ez a maga módján akár még érthető is, bár ez a politikai attitűd egy ma már nem létező párttól annak nemlétezéséhez vezetett.

Az azonban, ahogy mostani megmozdulásokat kezelik már igen csak véleményes és jogossá teszik a vicc-béli kérdést: Mégis kinek a barátai?

Erre az igen csak eklatáns példa a Horváth András és Vágó Gábor kezdeményezését így prezentálták: „Korrupcióellenes Szövetséget gründol az egykori NAV-alkalmazott Horváth András”

Ugyan már rosszindulat, szimpla dilettantizmus – Gulyás a törvény-gyáros magyarázkodik

Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke az index.hu felvetésére, hogy „jövedéki törvény kedden elfogadott módosítása – ami a jövedéki biztosíték összegét a vállalkozások forgalmától függetlenül 150 millió forintban határozta meg – száznál is több kisebb forgalmú ital-nagykereskedő életét és létét teszi tönkre”igen csak meglepő dolgot reagált. Kifejtette a kormány nem direkt teszi tönkre a vállalkozásokat, „csak egy hiba miatt fogadták el így a törvényt, valójában nem akarják felforgatni az italpiacot. Úgyhogy majd utólag még módosítják a szabályokat, hogy a kisebb forgalmú kereskedők mégse lehetetlenüljenek el”.

Egy kis baráti morgolódás – Pedig igazából (meg)emlékezés kellene

Mottó: „Mens sana in corpore sano”

Igen már 4éve, hogy Attila is elment: kiváló vívó, sportvezető és szakújságíróság (az IT szakma egyik, ha nem a legjobbja) mellett igen kiváló ember. Sajnos csak volt.

Az apropó, hogy „Az Index.hu munkatársa kapta idén a Kovács Attila-díjat, mely annak az újságírónak jár, aki az adott évben a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítése érdekében.  A Kovács Attila-díjjal olyan újságírókat ismernek el, akik cikkeikben, riportjaikban vagy műsoraikban átfogó képet adnak az informatika életminőséget javító képességeiről, felhívják a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és akiknek művei az infokommunikációs technológia által teremtett lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöznek.”.

Igen olyan szakember volt, akiről mindaz elmondható, amit a díj szándéka szerint elismerni akar. Lehet, csak engem zavar, de kattintgatva borzasztóan keveset tudhat meg róla az, aki mondjuk az idei átadó kapcsán bukkan rá erre a nem éppen ritka névre. Nem csak a régi barátságunk mondatja velem: szomorú!

Gorbacsov néhány gondolata – Róla is mondhatta volna

„Úgy vélte, az elnök politikájában a 2000-es évek óta érzékelhetőek a tekintélyuralmi módszerek … a legfelső hatalmi szervek tevékenységében az utóbbi időben eluralkodott az önkény…. Bármit mondanak, nem számít, ő már Isten, de legalábbis annak helyettese… hallgatnia kellene a bírálatokra, mert azok sokkal fontosabbak, mint a hízelgés, amely körbeveszi… abban a betegségben kezd szenvedni, amit úgy hívnak: mértéktelen elbizakodottságban”.

Ezeket a gondolatokat a lassan 84. éves politikus utódjáról mondta, de egy az egyben áll az „oboistájára” is, a mi daliás 2/3istenünkre

Az igazi kettős mérce – A közTV a mocsok NYTimes és Die Welt kifogásait nyúlta le

Az elmúlt napokban a derék magyar média hangos anyázástól zengett. Kapott hideget meleget (részben felmelegített régebbi ügyre hivatkozva) a The NewYorkTimes mert nem közölt le egy Kertész beszélgetést, de az igazi hangzavar akkor lett mikor kiderült a Die Welt „csak” az online verzióban tette közzé a mi daliás 2/3istenünk szokásos arrogáns nagyképű tetszelgését.

Azt most hagyjuk, hogy az anyagtorlódásra hivatkozás mennyire sértő, de tény mindkét lapnak csak az olvasóval van elszámolnivalója!

Nem így a magyar közpénzekből fenntartott TV, mely „nem közvetítette azt a hétfő esti prágai gálaműsort, amelyen a Post Bellum civil szerveződés a letűnt kommunista rezsim aktív ellenállóinak életműdíjat adott át. A magyar díjazott Kenedi János történész volt.

A nol.hu értesülése szerint: „Markéta Stinglová, a Cseh Tévé (CT) külföldi kapcsolatainak menedzsere elmondta: kellő időben felvette a kapcsolatot budapesti partnereivel is, akiktől azt a választ kapta, hogy ez a műsor nem fér bele a magyar köztévé adásidejébe, még felvételről sem.”

Történelmi lecke a rohadt kapitalistáknak – A Fityesz-KB mai vezércikkét Körmendy etásnő jegyzi

Megkapja a magáét Körmendy Zsuzsától az USA követség ügyvivője; a „mi a dolga egy diplomatának” kioktatástól kezdve a számítástechnikai eszközökkel dobálódzó Soros aktivistákon át, egészen Obama átértékeléséig. Ez utóbbiban odáig ment, hogy az amcsi elnök gyávaságból nem osztotta ki direktben az ő imádott 2/3istenét: „Obama nem lesz bolond megölelni a forró kályhát”.

Azonban az irkodmány csúcsa, hogy szabadság – (a jó-ízlés okán) csak remélni szeretném nem Delacroix° után szabadon – zászlaját is magasra emelte: „Ha Amerika éppolyan szabadságszerető ország lenne ma, mint amilyen az 1850-es években volt, akkor talán az Orbán-kormányra is másképpen tekintene. Többre becsülné egy ország önálló megoldásokra törekvését, mint a kritikátlan beágyazódást külső vezényletre”.

° delacroix

Ennyi, bevégeztetett – Csak sajnálni tudom, hogy nem kiflicsücsök-szenyátorina adja be nekünk

Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában bejelentette: „Nincs napirenden a nyugdíjrendszer átalakítása, így az egyéni nyugdíjszámla bevezetése sem”. Hozzáfűzte: „Ma nem a nyugdíjrendszer átalakítása a legfontosabb, előttünk álló feladat, viszont az jól látható, hogy az utóbbi években középtávon nagyon sokat javult a fenntarthatósága. Ez most nem szerepel a prioritások között, más témák vannak most napirenden”.

A kormány benyújtotta a 2015. évi költségvetést megalapozó törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amelyben egyebek mellett megszünteti a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot. A javaslat indoklásából: „A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap a létrehozásakor megkívánt funkcióját betöltötte, a javaslat szerint 2015. január 31-én megszűnik – derül ki a javaslat indoklásából”.

Nicsak, ki NEM beszél(t) itt. Az embernek szinte hiányérzete is lehetne

Eljővel a péntek a derék matyarok kiemelt napja, mikor magától a daliás 2/3istentől a nép Bölcs Vezérétől szokták megtudni, hogy is vannak tulajdonképpen!

Ezek a derék megtörhetetlen igaz-magyarok ilyenkor ünneplőbe öltöztetik legalább a lelküket. Bár hallottam már olyanról is, kik ehhez a naphoz igazítják a gatyaváltásukat. S lássuk, pontosabban nem halljuk, mert – bár szólni szól a rádió, de minek – mindenféle mással szórakoztatják a várakozókat.

Persze az sincs kicsukva, hogy tévedek, hisz nem vagyok a hallgatója. S könnyen lehet a lelkesült hívők megkapták a heti mantrát, de azok a piszok netadó-kerülő egyedek, mint mi vagyunk, nem részesülhetnek abban a kegyben, hogy elolvashassák, amit ártunk és qurmányunk első embere tudatni akart velünk!

Graz-ban az időjárás ma:

Feels Like 45° 7°

Visibility 6.21mi 9.99km

Humidity 81%

UV Index 1 (Low)

Partly cloudy.

High near 45 °F (7.2 °C).

Winds light and variable.

10 hozzászólás

  • Na és mégegy:
    A CBA-nak fáj a foga kiüldözendők üzleteire

    Baldauf nem is kertel

    Baldauf László, a CBA elnöke vélekedései a dolgokról, közte reakciója a nagy multik kiüldözéséről szóló hírekre. Szemben a hivatalos: szó sincs a CBA-nak való kedvezésről hablattyal ellentétben érdekes és jellemző mondatokat mondott. Íme néhány:
    „A magyar vállalkozókat a saját hazájukban helyzetbe kell hozni!”
    „Egy multitól ne várjuk azt, hogy szociálisan érzékeny lesz a külföldi országok lakosaival szemben.”
    „A magyar piac meglehetősen túltelített hipermarketek terén, ha rajtunk múlt volna, biztosan nem is épül ennyi.”
    majd ennek némileg ellentmondva:
    „Jelenleg az a legfontosabb feladatunk, hogy az esetlegesen kivonuló cégek üzleteinek megszerzésével tudjunk fejlődni, mint ahogyan az a Profi, Match esetében is történt.”
    S végül egy igazi hűségnyilatkozat:
    „Nagy tisztelője vagyok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, személyesen is ismerem őt, Felcsúton meg is szoktam látogatni. Hála az istennek, a miniszterelnök úr tudja a legjobban, hogy mit kell tenni ebben az országban azért, hogy a nemzetünk felemelkedhessen, és nagyon jól teszi azt, amit tesz. […] Fontos, hogy mi mindnyájan, a nemzeti érzelmű igazi hazafiak támogassuk a legnagyobb formátumú magyar politikusunkat, nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort!”

  • ronagyuri: hát, igen. ennyire csúszómászó módon benyalintani orbánnak kevesen tudnak 🙂

  • Ez így vacsora után elég hányingeres. De azért nem lepődtünk meg?
    Huh……tényleg felfordult a gyomrom.

  • Mi ez a szomorkás hangulat?
    Pedig tele van az ország jó hírekkel.
    Például:
    Vajdák a Romákért alapítvány dogprevenciós konferenciáján az országos vajda Kállai Csaba, – aki egyben az alapítvány elnöke is, – egyetértett a Jobbikkal abban, hogy ma Magyarországon csak és kizárólag építő és romboló embereket lehet megkülönböztetni, és azt meg is kell tenni. Kállai a gratuláció mellett (Ózd jobbikos polgármesterének) hozzátette azt is: meg van győződve róla, hogy az ózdi választási eredményhez a romák is hozzájárultak, ami azt jelenti, hogy többségük a változás mellett voksolt.
    …..
    Janiczak Dávid ezen a napon átadta Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület edzőtermét is.
    ……..
    Janiczak egy nappal később meglátogatta az idősek otthonát, ahol egy-egy szál fehér szegfűvel kedveskedett az időseknek és a dolgozóknak.
    ……..

  • apuwader: mintha egyszer már kértem volna, hogy hagyjon fel a jobbikos pártpropagandával…

  • @Ille
    Mindig csupán a sajtóban megjelent híreket idézem, nem ferdítek, nem csúsztatok.
    A tengerentúli olvasókat eltiltaná az ország legfontosabb, legizgalmasabb tényeitől?
    Mi lesz ha Urbán Flórián hozza Újpestet?
    Kihúzza a szervert?

  • apuwader: nem érdekel, honnan hozza a híreit.
    ezen a fórumon azonban csak maga az egyetlen, aki jobbikos propagandát folytat.
    lehet, hogy nem tűnt fel magának, de senki nem kampányol baloldali pártok mellett.
    ha újpestnek jó egy harmadrangú focista, legyen az ő bajuk.
    az pedig, hogy értékrendje egy csöppet felborult – legizgalmasabb, legfontosabba, aha, hát persze – a maga problémája.
    mi a gond a szerverrel? az nem itthon működik.

  • @Ille
    „lehet, hogy nem tűnt fel magának, de senki nem kampányol baloldali pártok mellett.”
    Hát, komplikált is lenne, hisz jelenleg olyan képlékeny a baloldal, hogy a kampányolás mellettük lehet hogy már másnap nem aktuális. Lásd Falus Ferenc.
    ………
    „ezen a fórumon azonban csak maga az egyetlen, aki jobbikos propagandát folytat.”
    Csak a pluralizmus miatt, meg hogy „virágozzék száz virág” meg stb.

  • apuwader: melyik szót nem értette? teljesen érdektelen, minek tartja. pártpropaganda, és kész, még csak nem is vitathatja.
    falus ferenc, mi? olvasott itt egyetlen postot is róla? vagy a DK-ról? esetleg az MSZP-ről? kritikát viszont nem is egyet olvashatott volna, mert ugyan nem gyógyuló orbán-fóbiánk van, de azért a baloldal is megkapja a magáét.

  • Horváth Béláné

    Azért korán reggelre se emészti jól a gyomrom a leírtakat:(
    A jobbikos komment csak hab a tortán, melyre már rá se tudok nézni, nem hogy megkóstolni!
    Gratulálok Róna Györgynek!