Maffia vagy korrupció?

2014 november 23 4:46 de.69 hozzászólás

A fogalmak tisztázatlanságával van itt baj, többek között.

Most éppen a korrupció a sláger, mondván, hogy ez ma társadalmunk rákfenéje, a pokolba vezető út kockaköve, harcoljunk hát ellene.

Olyasmi ez, mintha beültetnének egy oroszlánketrec közepére, körülötted éhes fenevadak, te meg azon filozofálsz, hogy közeli átlényegülésed oroszláneledellé a vadak szabálytalan takarmányozásának köszönhető.

Ami a korrupciót illeti, az nálunk kizárt, hiszen ha megkérdezünk a témában kicsit is jártas embereket, azok vidáman mosolyognak a naivitáson: a maffián belül ugyanis nincs korrupció, csak bomló áldozat a mocsárban, ha valaki pénzen vagy bármi más módon bármit el akar érni anélkül, hogy azt a capo di tutti capi engedélyezte volna.

A korrupció ugyanis saját hatáskört feltételez, önálló döntési jogosítványt, melyet lehet befolyásolni némi pénzzel, de a maffia nem az önálló döntések terepe, a maffia főnöke éppen olyan, mint Illetékes Elvtárs – mindenben ő az illetékes.

Ha a korrupció ellen harcolunk, akkor árnyékbokszolást folytatunk, hiszen nem azért dönt a NAV vezetője bizonyos cégekkel kapcsolatban kedvezően, mert ő azért közvetlenül pénzt kap, hanem azért, mert erre utasították, és ha nem hajtja végre az utasítást, akkor annak számára igen kedvezőtlen következményei lehetnek.

Természetesen a bűnszervezetnek ez egy kellemes megoldás, hiszen bármelyik embere csereszabatos, bármelyiket fel lehet áldozni a korrupció elleni harc oltárán, helyére hetvenketten ugranak, mint ahogy a pénzek kilapátolásának is van minimálisan hetvenkét módja.

Hogy egy Vida Ildikó esetleg repül majd, mint a nyári lúd, az semmit nem jelent az üzletmenetet tekintve – ha szükséges lesz, majd eleresztik a kezét és kiadják rá a kilövési engedélyt.
De addig csak hadd támadják őt, mert ő is egy szigetelőréteg a Vezér és a bűnüldözés között, addig sem Orbánt támadják, ameddig vele foglalkoznak.

Normál menetben aki korrumpál, az megveszi a döntési hatáskör birtokosát, ez jellemző a hagyományos maffiára is, de a mi maffiánk megszállta az államot, ő a döntési hatáskör birtoklója és a döntés elrendelője is.

Mindenképpen egyszerű és hatékony eljárás…

Természetesen harcolni kell mindaz ellen, amit Vida Ildikó és környezete képvisel, de ne nevezzük ezt korrupció elleni harcnak, mert nem az állampolgár és a megvesztegethető tisztviselő viszonyáról van szó, hanem – ha már éppen büntetőjogilag közelítjük a kérdést – hivatali hatalommal való visszaélésről, ami nem ugyanaz, főként, ha kiderül, hogy őt is utasították erre a viselkedésre.

Ettől ő még bűnelkövető marad, de tisztábban látszanának a hatalom működtetésének módszerei, esetleg még a művészek is, akik a marionett-bábokat madzagokon rángatják.

Úgyhogy, ha harcolni kell valami ellen, hát az a maffia-állam, az egyszemélyi hatalom, a demokrácia lebontása.

Ma kongresszust tartott a Demokratikus Koalíció, ott is megfogalmazódott ez a követelmény.
Gyurcsány két évet adott arra, hogy a demokraták kikényszerítsék az előrehozott választásokat, aztán új Alkotmány, új Köztársaság, új illúziók…

Okos szavak, szokás szerint, de figyelembe kellene venni azt is, hogy az emberek többsége nem szaladgál a Parlament előtt, hanem otthon ül a konyhaasztalnál és spekulál.

Neki nyugalom és kiszámítható holnap kell.

Ha nincs munkája, akkor rendszeres és normatív szociális támogatás, nem kegydíj.

Ha pedagógus, akkor fizetésemelés, ha orvos, egészségügyi szakdolgozó, akkor tisztességes megélhetés, jólszervezett munka.

Ha beteg, akkor ellátás, gyógyszer, műtét előre fizetendő paraszolvencia nélkül.
Ha szülő, akkor családi pótlék, mert az adókedvezményt csak az tudja igénybevenni, akinek van jövedelme.

Ha munkanélküli, akkor munkahely, ha gyerek, akkor biztos jövő és relatív esélyegyenlőség.
Ha nyugdíjas, akkor biztos nyugdíj.

Majd, ha megvannak a nyugodt élet előfeltételei, akkor akár demokrácia is lehet, de addig a politika csak úri huncutság.

És ne jöjjön senki azzal, hogy a nyugodt élet előfeltétele a demokrácia, mert negyed század nem hosszú idő, még sokan élnek, akiknek a fentiek mind megvoltak egy deklarált diktatúrában – igaz, az a többség diktatúrája volt.

A mai is az, de ma a parlamenti többségé, az pedig az állampolgárok többségének volt a diktatúrája.

Az volt a jobb.

Lehetne akár ez is a jobb, de nálunk ez történelmileg nem így alakult.

Mindenesetre, ameddig itt a maffia kezében van az állam, addig felesleges elméleti vitákat folytatni, első lépésként helyre kell állítani a törvényességet, és ha ehhez a régi Alkotmány szükséges, hát azt, ha a Harmadik Köztársaság, akkor azt.

Utána ráérünk elbabázni az állammal, hogy az valóban tízmillió magyar állama legyen, ne tíz oligarcháé és tízezer csicskásuké.

Nem szabad szépelegni, mert ebbe egyszer már belehaltunk, jó lenne a maffia-problémát egyszer és mindenkorra lezárni, de úgy, hogy legalább kétszáz évig minden politikusnak, aki ebben spekulálna, elmenjen tőle a kedve…

Kemény feladatnak ígérkezik, határozottnak, és a kegyetlenségig következetesnek kell lennie annak, aki majd felvállalja.

Vajon, találunk rá alkalmas embert?

69 hozzászólás

  • Januártól könnyebb lesz lopni: megint lehet majd közpénzből támogatni a pártközeli szervezeteket és a családot

    http://atlatszo.hu/2014/11/22/januartol-konnyebb-lesz-lopni-megint-lehet-majd-kozpenzbol-tamogatni-a-partkozeli-szervezeteket-es-a-csaladot/

  • óhhhhhhh fényességes padi sah és Esvány…sok mmindenben tökön találtad a valót de egy valamit nem sikerült (vanegolyóapisztolbany?) a Kedves Vezető-t kell kilőni, felnégyelni, lámpavasra lábbal fölfelé vagy csak eccerűen átmenni rajta (odavissza) egy hernyótalpassal

    utána lenne valami osz ká vagy nem ká de OSZ szia…jósoselégynemérimeg

  • Szegény Magyarország egy nyeretlen kétéves. Vida Ildikó meg ugyanez csak ötvenévesnek… Hol van a „keresztény illiberális” Orbán-kormányunk a volt portugál mellett, ahol azt a szépnevű Socrates úriembert (a volt miniszterelnököt, Gyurcsány Ferenc barátját) a minap tartóztatták le milliárdos korrupció-gyanú miatt, s talán a következő Juncker lesz a sok-százmillárdos adóelkerültetése miatt… Persze itthon se a gojoké a pálma, a MAZSIHISZ se lehet büszke a pénzügyeire, de meg a Simon se !

  • ármin: tudjuk, ezért is gyurcsány a hibás. az adóelkerültetés műveltető ige, aligha fogják junckert a miatt felelősségre vonni 🙂
    mi baja van a maszihisszel? maga se lottón nyerte a családnevét!

  • KKKKKKKK ármin kakakaka

    ha hahahahaha gyurcsány lenne ma a miniszterelnök és a bajnai lenne a pénzügyes…akkor a magyar államadósság nem lenne 127,42% és ezen felül nem hiányozna a kassából 38000 milliárd puha meleg magyar forint

    beszélgessél erről picinyt…persze ha érted?

  • Ez bolondokháza vagy internetes online újság ? Szégyellném, ha ez a rodeo26 zsidónak vallaná magát !

  • ármin: maga az?

  • Múltkor megdícsértem a szerzőt (félig)önállóan gondolkodik, lehet, hogy ez most baj volt…
    Gyurcsányt, ki „okos szavakkal” egy jól működő kormány megpuccsolását tűzte ki célul?
    Kétségtelen a puccsban jártas, mert D-209/Megyó megpuccsolása már egyszer sikerült. De a korrupt SZDSZ-t, mely ebben tettestárs volt (s amely mint párt s 500 milla adósságot hagyott hátra), elsodorta a szellő…
    Igaz sokan közűlük tovább élnek mindenféle pártocskákban, s érezhetik Soros taposó aknagyáros demokrata, meg Jóbarát bácsi támogatását is.
    De 2006 óta a magyar választók is sokat tanultak, s egy pár békemenet is lezajlott már, nem kérnek az ukrajnásításból. Tudják, mi a magyar és európai érdek, s milyek más érdekek, amelyek korántsem a magyar érdekek irányába mutatnak. Szóval ezek a választók megfogják védeni a demokráciát, adott esetben a lassan ébredező Európával együtt.

  • enterprise: mábocs, magának honnan van fogalma az önálló gondolkodásról, a mellett miből gondolja, hogy abban a helyzetben van, hogy dicséretet oszthat?

  • (Ille,
    elég sablonosak a hozzászólásai, kis szabi jót tenne)

  • enterprise: mégis, milyen választ vár a hozzászólásaira? unortodoxot? 🙂
    nem tudtam, hogy a hajópincérség mellett munkaegészségügyi képesítése is van. vagy nem pincérkedett egy déltengeri hajójáraton?
    nem válaszolt: miből gondolja, hogy dicséretet oszthat?

  • @enterprise
    Vagy jó fiú leszel, vagy jönnek a büntik.
    Most még csak szépen kérdezik mit kerestél egy déltengeri hajón fedett hajópincérként, de eljöhet az idő, amikor vége a langyos pszichológiai hadviselésnek és jön a demokrata vízbefojtásos.
    Szóval szépen válaszolni, te kis terrorista.

  • bohóc

  • Érdekes a sok negatív vélemény miatt….a fórum nem elérhető!

  • marcsi: akkor hogy’ tud kommentelni? vagy lehet, hogy csak magának nem elérhető? nahát, nahát…

  • nem csak rodeo36 az egyetlen lökött (vagy belőtt?…)idétlen ezen az oldalon,sajnos több „tájékozatlan”vagy feledékeny,illetve buta és hazug van,de ugye a tények azok tények…..!

  • Na később átment a hozzászólásom,de bizony az előző elszállt…illetve közölték,hogy az oldal nem elérhető,nem véletlenül írtam!

  • (Ille,
    nem, rosszul emlékszik, nem nekem szolgált fel, s nem is velem, az valamelyik „szerzőtársa” lehetett – de nem a hajómon, arra sem pincérnek, sem jegyszedőnek, de még potyautasnak sem kerülhetne fel)

  • marcsi: miből gondolja, hogy nem elérhető, sőt, közölték? ki közölte?

  • Marcsi arra is képes, hogy az elérhetetlen fórumon fórumozzon.. Nála nincs lehetetle. A Fekete az fehér, a kisebbség az a többség, a rossz a jó, az ördög az angyal…stb 😀 Na, de most ez tényleg érdekel? Mit írt ki magának?? Csak nem ezt, hogy: „404-es hiba a sok negatív vélemény miatt az oldal elérhetetlen”? Vagy miből szedte ezt? :)))

  • marcsi: eltekintve a személyeskedéstől – mert hát, lássa be, azért nincs olyan szellemi színvonalon, hogy másokról megállapítsa, hogy … na, felesleges felsorolni a jelzőit – de azért mi lenne, ha egyszer, csak a változatosság kedvéért, mellékelné is azokat a tényeket? mivel eddig még egyetlen alkalommal se tette meg – pedig szépen kértük – tegyen most kivételt!
    mert így, hogy maga mondja, az biza, kevés!

  • MARCSI: Meddig akar maga itt szórakoztani az idétlenségeivel. Miért nem jelentkezik a Szar-Gyártó futsal csapattagjainál, azok találnak magának állást Fidesz nyalizásra. A Stadionos viktor WC-jének tisztán tartására nagy szükség van és az eddigi WC pucoló a Külgaz/Külügynél dolgozik most, maga meg pont jó lenne az állásra.

  • István, biztos a hangok voltak azok. Vagy ha már a békemenet élén egy eltérített -Pataki Attila masíroz, akkor lehet Marcsinak is az idegenek mondták. Ők mind egy körbe tartoznak.

  • enterprise: érdekes a szövegértése 😀 magának hajója akkor volt, amikor újságpapírból hajtogatott egyet 😀 magának felszolgálni? valamit nagyon benézett 😀 jegyszedőnek, mi? nem tudtam, hogy maga a hapcin szolgált 😛
    viszont egy valamiben igaza van: a franc se menne oda, ahol magával bármilyen szinten találkozni lehet!

    istenem, maga tényleg nagyon buta! a mellett, hogy megveszekedett jobboldali igehirdető, még azt sem veszi észre, hogy folyamatosan jégre visszük, egyetlen cáfolatot, egyetlen érvet sem képes előadni, mivel folyamatos személyeskedésre kényszerül 😛
    lehet, hogy csak ennyit tud?

  • gyula bognar: egyetlen skizo se tudja magáról, hogy beteg. boda se.

  • enterprise asszongya:
    .
    „…de nem a hajómon, …”
    .
    – Már HAJÓJA is van! Értitek, a full- lúzer mélyszittya szobaharcos, de neki már nemzeti szerverei, meg hajója is van!
    .
    Jól van fiam, bolond vagy te… 🙂

  • eldrad: a szerveres az apuwader, a bádoglavóros az enterprise.
    ami, mint tudjuk, egy repülőgép-hordozó anyahajó – USS Enterprise (CVN 65). azon is vannak pincérek, persze, csak a tiszti étkezdében. a tengerészek mind úgy emlegetik szolgálati helyüket, hogy: a hajóm.
    távolléte kb. annyi volt, míg egy hasonló hajóegység kint van az óceánon. sajnálatos módon az enterprise-t 2012-ben norfolkban kivonták a hadrenből és végleg honi kikötőjében maradt.
    enterprise – mint harcos jobboldali zászlótartó – nem tehette meg, hogy nicknevet vált, mert hát mégsem lehetett hapci 😀
    habár távolléte inkább a balatoni hajózási szezonhoz igazodik, ott is kellettek deck-boyok, akik a kikötőköteleket kezelték, meg takarították a hajót.

  • enterprise Én irigyellek. Nem a hajódért, azt szerencsére tudnék venni. A belső füledet irigylem. A hajózás gondolatától is a hideg ráz. Pedig imádnám, de nekem büntetés a hajó. Még az Ulysses is, pedig az nagyobb mint a Titanic.

  • llanfair: hát igen, a fül…úgy tudom, az hallásra is szolgál. hogy’ lehet, hogy enterprise mégsem hallja meg az idők szavát?
    mi lehet a szemével? mert, hogy csőlátása van, az tuti. hogy’ lehet így alkalmas a hajózásra?

  • Ille István Víz ment a szemébe. Hajózásnál nem ritka.
    Most egy francia hatszemélyes 28 láb hosszú túravitorlást két és félmillióért árulnak. Ha belegondolsz mennyibe kerül egy Suzuki….
    Bérelni is lehet, nagyon jó árakon. Nem kell hozzá dúsgazdagnak lenni, elég jómódúnak. De belsőfület nem lehet pénzért venni.
    Azt tudtad, hogy Őfelsége kapitánya (Hornblower) és a nagy Nelson admirális is tengeri beteg volt? Vicces, nem?

  • llanfair: víz ment volna a szemébe? hátszéllel való hajózásnál? sajátságos…
    nincs összefüggés a középfül rendellenessége és a tengeri betegség közt?
    igaz, doremi ugyanezen okból se hintázni, se kerékpározni, se bármi más egyensúlyi tevékenységgel járó dolgot nem tud művelni, de az adrián semmi jele nem volt a kétárbocos pirateshiff-en, pedig eléggé hullámzott a tenger!
    persze, csak meglovagoltuk a szembejövő hullámokat, nem jollézott a hajó, mint egy rendes viharban.

  • Ille István Igazából nem rendellenesség, hiszen az embert nem hajózni, autózni és repülni tervezték.
    A tengeribetegséget meg lehet szokni. Beáll a középfül. Állítólag 2-3 nap alatt megszokja a szervezett. A hajón mesélte az egyik felszolgáló, hogy szabadság után mindig beteg lesz, fél szabadságra menni. Az is játszik, hogy amikor csinálsz valamit ami elfoglal, akkor sem leszel beteg, mert a szervezet nem ér rá magával foglalkozni. Ezért van, hogy nehéz agyi tevékenységnél nem fáj a fejed. De ahogy abbahagyod, elkezd a szervezet magával foglalkozni, és a fájdalommal jelzi, hogy túlzásba vitted.
    A nők nagy része az autóban is elszédül (de nem akkor, mikor Ő vezet). Mikor az ostoba fickója „macsósan” vezet, akkor ne csodálkozzon, ha hálából lehányják.
    Sajnos még az is van, hogy mikor a múltkori 16 órás vihar az eszembe jut, a szervezetem megnyomja a pánikgombot, és a fotelben is elszédülök. Idő kell a feledésre. Ez van. Ezért sem leszek soha részeg, mert utálok szédülni. 🙂

  • llanfair
    2014 november 25
    7:30 de.
    (Erre azt mondják, nincs olyan tengerész, aki még nem rókázott. Az egész pill. fizikai állapot(fáradtság), a vihar erőssége és hossza, a hajón való tartózkodási helyed függvénye. Pár éve én is etettem már halakat, éjjel kettőig dolgoztam otthon, utána reggel 7-től még de 10-ig a cégnél, majd rohanás a reptérre, du repülőről érkezve Olaszországba, majd éjfélig vittem a hajót, közben a tenger morcosabb lett, 6-ig a kajütban aludtam… reggel átvettem a kormányt, már mondták nem jó a színem, vegyek be valamit… késő volt:-), 3 percen belül két haletetés, s minden helyre állt. Se azelőtt, se azóta. De nem is voltam egyfolytában 1 hétig komoly viharban, maximum egy teljes napot, azt is inkább a cockpitben). Amellett egy-két nap alatt rááll a szervezet, észre se veszed – s némi rövidnek is jó hatása van rá.

  • enterprise Annyit nem hajóztam. Cherbourgból szoktunk hajóval utazni Írországba és vissza (16 óra egy út). Az utolsó két hajóút oda-vissza hatalmas viharban történt. Az utánunk indulót már nem is engedték ki. Brrrr. Azt mondják, nagyon szép zöld voltam.
    A Skelling szigetekre mentünk, kis motoros hajóval. A matróz örvendezett, milyen sima a tenger. Szerintem nem volt elég sima.
    Nem nekem teremtette az Isten a hajókat. De nagyon sajnálom, mert látom a szépségét. Mikor ki tudom nyitni a szemem. Most egy darabig nem vagyok velük beszélőviszonyba. Csak Dublin – Holyhead, mert muszáj. De ott is csak az Ulysses-szel, mert az a leggyorsabb.
    Már kaptam végstádiumban szenvedők gyógyszerét is. Semmit nem használt. Ez van. Csak hajózni nem tudok, és repülni félek. Jó, hogy szigeten lakom. 🙂

  • Nem én személyeskedem mint mások…..,nem én hazudozok, mint mások…..és nem én találok ki baromságokat,valótlan dolgokat
    (PlHunCanada olyat állít, amit le sem írtam…vagy nem tud olvasni,vagy szellemes…akar lenni a „fórum szintjén”?…)
    Hogy ki vagy kik a buták?,akik olyan szinten vannak,hogy a tényekkel nem tudnak mit kezdeni, esetleg bizonyítani vagy más kissé.. a szintjük fölött
    álló emberek véleményét nem tudják elviselni!.Én nem vagyok elfogult
    a jobboldallal szemben(nem érdekem….)hanem itt sok leépült,a veszteséget elviselni nem tudó a tehetetlen gyűlölettől elvakult,leépült az ál baloldallal!

  • Semmilyen politikai rendezvényre,tüntetésre nem járok nem jártam,de feltételezem a több itteni „magvas”?hozzászólásból,hogy egyesek
    szívesen vesznek részt a bunkó,hőbörgő,részeg,esetleg belőtt…baloldaliak megmozdulásán,randalírozásán….!
    Megtehetik,mert ma demokrácia van és még az alja embereknek sem lövik ki a szemét,nem verik agyon….
    Persze ha lehetne választani inkább a békemenet,szint kérdése…..

  • marcsi: mi lenne, ha egyszer felfogná, hogy maga nincs? még soha, semmit nem bizonyított 😀 a szint felett állásával pedig, lássa be komoly gondjai lennének 😀
    javaslom , fejezze be a személyeskedést, egyszer már figyelmeztettem rá.
    semmi gond. ha élvezi a macska üzemmódot, csak így tovább 😛

  • István:
    .
    – De figyeled, az „enterprise” már olaszországi partoknál vezetett hajót, meg repülgetett mindenfelé, 🙂 Hiába no, nagy ember, és kész!
    .
    USS Enterprise? Hagyjad már, hát hol van az már, szégyenszemre mingyá’ bontyák széjjel (amúgy nem is), ez az „enterprise” meg túl élte amazt is, ki akkor a f…szább?
    .
    Ha- ha…

  • Jól van „marcsi”, te meg gyépés vagy, és kész, 🙂 mondd csak, akkor hogy is van az a dolog azzal a zörgéssel, meg a „paraszttal”? 🙂

  • eldrad: ez a kisgyerek kb. dunai átkelő hajó szintű. nem tudom eldönteni, melyik. ha nagyvonalú vagyok, akkor a hófehérke deck boy-a 😀

  • Bakker megvilágosodtam!! Azért ez nem semmi! Öreganyánk lövi magát! Ez már tuti, különben honnan tudná azt, hogy kik járnak tüntetni. Csak is úgy, ha korpa közé keveredve felfalták a disznók. Lebukott!! 🙂

  • Skacok, figyelitek, ennek a „marcsinak” milyen kitűnő szövegezésű, milyen jól szerkesztett beírásai vannak? Ennél már csak mondanivalója magvasabb, 🙂
    .
    De „marcsi”, mongyad má, mi van azzal a zörgő paraszttal, aki téged soha nem „zörgetett”, vagy mi, :). van ám sok jó szerelmesfilm, adjak pár linket? De csakis nemzeti szerelmesfilmeket (ezért nem jó a Kovi, meg az amúgy is kicsit gagyi), nem ám olyan belőtt baloldali- álliberális bértüntetősöknek valókat, hehehe…

  • eldrad: gyp-snek kicsit öreg, bár állapota szerint a zörgéssel amúgy is gondja van. fingja sincs, mi az a haraszt. 😀

  • Én vagyok és leszek ott ,ahol érdemes és akiknek számítok és persze akik nekem is számítanak!Ez az itteniekre többnyire nem igaz,kivéve a „zárt”..(osztályú!)körű ellenzéki kicsi kerekasztalt,ahol valakik…
    Ide csak véleményt írok,meg kérést C.Á.nak,hogy elsősorban az Ille
    félék velem szembeni közönséges,alpári stílusát moderálja és ne engem,meg másokat cenzúrázzon!Persze ez a hozzászólásom természetesen nem jelent meg,bár tőle többet vártam és a kérésben csak a maga által használt
    „kifejezéseket” idéztem, de nem használtam!!!!!
    Néha magát is figyelmeztethetné,de legalább fegyelmezhetné!
    Amúgy azon meg jót derültem,hogy amikor hosszabb ideje nem írtam,szinte hiányoltak(le is írták ne tagadja ezt is le,olvastam!))ezek szerint jó ha valaki egy kis szint visz az egyhangú napjaikba….!

  • marcsi: sajnos korlátja van annak, hogy milyen mértékben röhögöm ki!
    jobb lenne, ha sürgősen felkeresné elmeorvosát. érzékelhetően romlik az állapota!
    ami a maga által ide hozott színeket illeti, meglehetősen punnyadtak 😀
    szövegértelmezésével kapcsolatban komoly gondok vannak: „…ezek szerint jó ha valaki egy kis szint visz az egyhangú napjaikba….!”
    „Én vagyok és leszek ott ,ahol érdemes és akiknek számítok és persze akik nekem is számítanak.”
    ezzel lesz egy kis gondja. hol lesz, és mi képpen, ezzel kapcsolatban el fogom keseríteni: errefelé én döntöm el.
    hogy magának kik számítanak, az teljességgel érdektelen.
    fusson neki +1x 😀

  • „… Virgil Solozzo: Don Corleone… nekem, befolyásos barátokra van szükségem. Egymillió dollárra készpénzben, és leginkább azokra a politikusokra akik a maga zsebében vannak!
    Don Vito Corleone: Mennyi lesz a családom részesedése?
    Virgil Solozzo: 30%. Ez az első év végén 2-3 millió tiszta hasznot jelent, és ez csak növekszik!
    Don Vito Corleone: És mennyi a részesedése a Tattaglia családnak?
    Virgil Solozzo: (Tom Hagenhez) Gratulálok. (Corleonéhoz) Tattagliát én kifizetem, a saját részemből.
    Don Vito Corleone: Tahát 30%-ot kapok a befektetésért, a törvényes védelemért, és a rendőrség távol tartásáért.
    Virgil Solozzo: Úgy van!
    Don Vito Corleone: Miért hozzám jött? Mivel érdemeltem ki ezt a… megtiszteltetést?
    Virgil Solozzo: Magában megvan minden, és van egymillió dollárja, hogy befektesse ….”

  • Marcsi
    2014 november 28
    1:51 du.

    Marcsi mire gondol amikor azt mondja, hogy olyat állítok amit le sem írt?

  • Marcsi, tovább olvastam magát és ezt találtam öntől:
    „Hogy ki vagy kik a buták?,akik olyan szinten vannak,hogy a tényekkel nem tudnak mit kezdeni, esetleg bizonyítani vagy más kissé.. a szintjük fölöttválló emberek véleményét nem tudják elviselni!”

    Ez BINGÓ! Legalább a saját mondatain néha elgondolkodhatna, mert ez a megállapítása egybevág saját magával.

  • marcsacsi:
    .
    „.-..“Én vagyok és leszek ott ,ahol érdemes és akiknek számítok és persze akik nekem is számítanak.”
    .
    – Na, egy kis mondatrész- egyeztetési problémától eltekintve remek! Itt bizony sokan számítanak rád, most már én is azt mondom.
    .
    Nincs még egy ilyen idióta, mint te, akibe bárki beletörölheti a lábát, minden órában, és még okunk is van rá. Olyan vagy, mint egy kübli, de ezt nem üríti ki senki. De nem baj, ha neked ez kell… 🙂
    .
    Na és hogy megy a parasztemberes dolog? Kellenek hát azok a szerelmesfilm- linkek? Hehe…

  • István:
    .
    „..marcsi… állapota szerint a zörgéssel amúgy is gondja van. fingja sincs, mi az a haraszt…”
    .
    – Nem baj, erre valóak a szerelmesfilmek, ha- ha- ha! Érted, „szerelmesfilmek”, 🙂 Bár, beteg pornót már mégse kellene neki ajánlani, még bezsong… jáááj.
    .
    🙂

  • HunCanad,Eldrad!

    Tanuljanak meg olvasni,értelmezni és főleg viselkedni!

    Most erre volt időm,meg ez a lényeg!
    Minden jót!

  • Megtanultunk Marcsi, de ha nem írja oda, akkor hiába.

    Ebből honnan a fenéből tudjam meg, hogy mivel vádol?!

    „(PlHunCanada olyat állít, amit le sem írtam…vagy nem tud olvasni,vagy szellemes…akar lenni a “fórum szintjén”?…)”

    Istenem, én Karácsonyra csak azt kérem, hogy Marcsi kapjon agyat amivel tud gondolkodni, hogy legalább saját magának ne mondjon ellent és hülyeségeket. Jézus Mária!!!

  • Na megint sorozatban nem közlik le a megszokott gyáva módon amit írok,csak a saját visszavágásaikat”bölcsességeiket”
    Na minden jót kívánok,de csak a szerencsétlen,megtévedt,vagy csökkent emberekért imádkozom,a rosszindulatú öntelt és kártékony
    embereket csak sajnálom vagy inkább megvetem!
    A saját harsogásuktól nem hallják,vagy nem értik a mások mondatait,meg arra sem emlékeznek miket írtak…amire a választ kapták!
    Hát tényleg baj van itt az agyakkal….!

  • Marcsi
    2014 december 2
    6:15 du.

    Jól van Marcsi, pihenjen! Össze-vissza beszél, már nem tudom magát beszámíthatónak tekinteni, pedig én voltam ez egyetlen aki bízott magában, hogy hátha, de hát nem…

  • Én köszönöm jól vagyok,nem nekem kell vigyázni,hogy át ne bukjak a nagy igyekezetben a „korláton”, amit egy kis kocsmában állít valaki,aki csak az ottaniaknál számít,mint a kakasok a saját szemétdombjukon és közben azt képzelik,rikácsolják,hogy a világ urai…….hát csak kukorékoljanak!
    Egy demokráciában a kakasok is addig kukorékolhatnak az udvarukban ,ameddig jólesik…előbb utóbb berekednek,megbetegszenek,vagy levágják őket!

  • Marcsi: maga igencsak tudatlan kakas ügyben(is) 😀
    a korlát a maga esetében valóban alacsony, ráadásul még csak összefüggésben sincs egy kocsmával.
    szabadon kukorékolhat. javaslom, azért néha nézze hátra? piszkosul fényes ám az a penge 😀

  • Marcsi
    2014 december 5
    12:40 du. Az ország miniszterelnökének ilyen módon való gyalázását, kikérem magamnak.

  • llafair: lehet, hogy a kontinuuum megszakadt, mivel őnemzetűségét leradíroztam

  • Ajvé!!! Látom ma megint kinyílt a pofonláda. Hát ez van, ha valaki nem képes csukva tartani 🙂

  • Ille István

    Tudod éhes tyúk kakasokkal álmodik 🙂

  • MARCSI: Mit jelent, hogy „Az ország miniszterelnökének ilyen módon való gyalázását, kikérem magamnak.” Részletes magyarázat és bizonyíték kötelező, ha te a MINIszterelnök közeli rokona vagy. Máskülönben mit kérsz ki, mi jogon, milyen kapcsolat és/vagy közeli rokonság alapján? Avagy a MINIszterelnök értesítést kap hős akciódról és személyesen megköszöni majd neked, hogy kiálltál helyében?

    Mellesleg, mi nem gyalázzuk a felcsúti féleszű maffia rablóvezért, akit helyesen „neo-fasiszta diktátor”-nak nevezett jól értesült John McCain Szenátor és állítását tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztotta. Mi jellemezzük a Stadionos viktort, tettei, kijelentései, eredményei alapján.

    Arra pedig, hogy Fidesztán egy neo-fasiszta ország lett a Fidesz/KDNP/Jobbik maffia kormány kezében, arra itt van a bizonyíték.

    Felteszem ide is minden alkalommal, hogy sokan megtanulhassák mi az ami ellen kell harcolni!
    ===
    A FASIZMUS JELLEMZŐI, AMIK MEGTALÁLHATÓK MINDEN FASISZTA ÁLLAMBAN.
    Dr. Lawrence Britt

    1. Erő hirdetése és folyamatos nacionalizmus – sovinizmus.
    2. Az alapvető emberi jogok elvetése.
    3. Közös ellenségek megnevezése, akik minden baj bűnbakjai (zsidók, cigányok, EU)
    4. Sexism.  Szinte az egész kormány, párt apparátus férfiakból áll, a nő helye az otthon, feladata a szülés.
    5. A média irányítása állami kézbe kerül, cenzúra.
    6. Állandó harc ösztönzése a nemzet biztonsága iránti félelem hirdetése.
    7. A nagyvállalatok védelme.
    8. A munkások jogainak megnyirbálása, kiszolgáltatottsága.
    9. A művészi szabadság megszüntetése, állami művészet támogatása.
    10. A szakszervezetek tönkretétele.
    11. A bűnözőknek nyilvánítottak büntetésének rögeszméje. (hajléktalanok, cigányok, szegények)
    12. Széles fokú korrupció és ismeretségen alapuló érvényesülés.
    13. Választási csalások.
    14. A katonaság megerősítése.

    A Stadionos viktor pontosan követi a forgatókönyvet, már 13 pontot teljesített, a 14. most lett bejelentve a NATO találkozó után.

  • Marcsi

    2014 december 5
    12:40 du.

    Hogy te milyen baljós jövőt jósolsz az imádott 2/3istenednek! =))

  • Róna Gyuri!
    Én nem jósolok(bár tudok és a megérzéseim eddig rendre bejöttek..!)csak egyesek betegségéről,fóbiájáról FÉLELMEIRŐL!!! beszéltem,és nem
    Orbánt,meg a kormányt szidtam(bár senkivel sem vagyok rokonságban)
    hanem több fogyatékos és jellemtelen alakot ,akik nem tudják hol a határ…..!és túlfeszítik a húrt minden tekintetben….csak még nem fogják fel!!!!!!Ha eljut az agyukig akkor már több szempontból késő lesz!
    Eddig sem a politikából,hazaárulásból,hazugságokból éltem mint sokan,így nem én fogok pofára esni!!!

  • Ja és egyébként földi halandót eddig sem imádtam(kivéve Istent!),még azokat is kritizáltam, akikkel szimpatizálok!
    Én nem árulásból,szemétségből,hazaárulásból élek,tudom ezt itt sokaknak nehéz felfogni,de majd ha lassan is rájönnek…….általában minden
    alávaló ember egyszer megbűnhődik és megkapja a magáét nevezze sorsnak aki nem hisz,vagy Istennek aki igen!
    Ilyen egyszerű,annak aki felfogja!
    Egyébként valóban csökkent a Fidesz népszerűsége (eleve kevesebben mentek el szavazni,ami főleg a baloldal szintjének és „összefogásának”… köszönhető),de az ellenzéké sem nőtt hanem csökkent,kivéve a Jobbikot!Na ezen el lehet gondolkozni(ha képesek rá?::),meg ugye a cáfolhatatlan tényeken is ,ami ide
    vezetett!
    Na csak így tovább és sokan megsemmisülnek,saját maguknak köszönhetően!

  • Gyula Bognár: túlterheled Bodát. már a második tételnél elvesztette a fonalat 😀

  • ILLE: A Marcsi néven írogató személy meggyőzése bármiről lehetetlen, az agyának görbületei és torzulása állandósult és bebetonozódott.

    Vizuálisan leírva, számomra kissé szórakoztató a dolog.

    A demagóg elme olyan, mint a Marcsié, kemény beton, ami szinte semmit nem tud beszívni, csak be lehet festeni. A demagógia pedig olyan mint az olajfesték, terjesztői (kormány által diktált állami ideológia, ezeket terjeszti az állami média, állami művészet, állami tankönyvek, állami történelem, állami életviteli törvények) azt kenik rá a betonná vált agyakra.

    Azok az emberek, akik vitára képesek, akiket tényekkel, bizonyítékokkal meg lehet győzni, azoknak az agya olyan mint a szivacs, befogadó és a sokféle érv, vélemény, adat olyan mint a víz alapú festék. Beszívódik és így megtalálható az újabb színek skálája, a régebbiek pedig összekeveredve a domináns szín árnyalatát veszi fel.

    A Boda beceneve tehánt „Betonagyú” Marcsi is lehetne.

  • Na belehetne dugulni …én válaszoltam,nem is akármit,mert ugye
    Gyula nekem van agyam!nem úgy mint az ittenieknek,lehet,hogy keményfejű vagyok az nem szégyen,de akinek „h….y agya” van,az már igen!!!!

  • Marcsi

    2014 december 6
    3:28 du.

    Agyad az van, de hogy mi van benne????

  • Na ész és nem szenny,gyűlölet,hazugság,önteltség,bunkóság…..
    és nem magamban szoktam beszélgetni….hanem értelmes,intelligens emberekkel,na nem erre a fórumra gondolok!