Napi szösszeneteimből – A pimasz Európai Unióról, Balog páterről és a gyógyszerészekről

2014 november 23 4:35 de.11 hozzászólás

A mocsok EU anyagi csődbe dönti a rög-magyarokat – S még van pofája ilyet le is írni

Mottó: Vitam et sanguinem pro regina nostra (sed avenam non).

Nem vagyok híve a pénzek más-vonatkozásra történő átszámolásának (mint Kósa zenei ragaszkodása költsége vs. inkubátor), de meg kell jegyezzem egy átlagos bel óbudai nyugdíjasnak legalább napi 150-200forintja bánja, ha Szentendrei úti Auchan helyett a Flórián tér CBA-ban kell vásárolnia.

A Pálinkamesterek Országos Egyesületének alelnöke, Dúl Udó nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt módosul jövőre a bérfőzés és a magán-pálinkafőzés szabályozása, A szakértő egyenesen katasztrófát víziónál felhívva a figyelmet arra, hogy: „a bérfőzés jövedéki adója (literenként 835 forint 50 százalékos párlatnál) miatt sokan elgondolkoznak azon, hogy inkább otthon főzzenek ’pálinkát, hiszen ez esetben évente 1000 forintot kell befizetni. Emiatt a bérfőzéssel is foglalkozó kereskedelmi főzdék jelentős veszteséget szenvedhetnek el. A legtöbb kereskedelmi főzde bérfőzést is vállal azért, hogy meg tudjon élni az alkoholpiacon tapasztalható erős versenyben”.

Azonban ez a derék – neve ellenére – rög-magyar, még erre a pofátlanságra is rá tudott tenni egy lapáttal, hozzáfűzet: „a magánfőzésben készíthető mennyiség 200 literről 50 literre történő csökkentése kedvezőtlenül hat azokra a kézműves (szakvégzettséggel is rendelkező) párlatkészítőkre is, akik magánfőzésben állítottak elő rendkívül jó minőségű, versenynyertes párlatokat, amelyekkel a pálinka és a szakma hírnevét is javították”.

Miért pont a gyógyszerészek – Balog-páter megaszonta, mit vár el a gyógyszerészektől

A gyógyszerészek büszkék lehetnek az elmúlt negyedszázadban elért eredményeikre, és a kormány továbbra is partnere kíván maradni szakmai szervezetüknek – mondta az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán szombaton Budapesten a Magyar Gyógyszerészi Kamara megalakulásának huszonötödik és köztestületté válásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.
Külön hangsúlyozta „a gyógyszerészek által képviselt családi vállalati filozófiának van helye a gazdaságban, ugyanúgy mint a jó privatizációnak, hiszen így azok kezébe kerül a tulajdon, akik értenek ahhoz, amit csinálnak”. Ami már magában sem semmi a trafik és földügyek fényében, de az hogy ez a derék tárcavezető kiemelte, hogy „a gyógyszertárak vezetésében fontos a személyes felelősségvállalás, így olyan szabályozást hoztak létre, amely ezt lehetővé teszi” már több mint elviselhető pofátlanság. Hát bizony nem ártana, ha valahol legalább egy picinyke felelősségvállalási szándékkal is találkozhatnánk! =))

Hogy nincs egészen magánál, pontosabban manapság már ez a trendi, azaz valójában csak hozza a formáját azzal is indokolható, hogy még ilyen mondatokra is futotta: „a 2010 előtti időszakot egyfajta rosszul felfogott piacgazdaság jellemezte, amely mindent a liberalizációnak rendelt alá, s ennek a gyógyszerészi és gyógyszertári helyzetben súlyos következményei lettek. Káosz, gazdasági, szakmai és morális válság jellemezte a helyzetet”

Vargának megvan a csodafegyvere – Ami leginkább a százlábú lábait kitépkedő tudós és a házakat felgyújtó tűzoltó összegyúrásából származtatható

„Nem mehetnek tönkre. Ha a tagjaik fizetik a tagdíjat, akkor annak a nyugdíjpénztárnak bevétele van és akkor működőképesek maradhatnak. A mostani módosítás azt a célt szolgálja, hogy azok a fiktív, papíron létező magánnyugdíjpénztárakat szüntessük meg, amelyek érdemi működést nem fejtenek ki” – magyarázta az ATV kérdésére Varga Mihály miniszter a pénteken benyújtott, 2015-ös költségvetést megalapozó törvényjavaslat egyik pontjával kapcsolatban.

Baljós árnyak a matyarkodó belepofázásnak – Az erdélyi szakemberek karakteres véleménye a megválasztott szász, protestáns elnökről

Bár nem igazán a mi dolgunk, de nem ártana elgondolkodni arról, hogy egy erdélyi kisebbségi politikust választottak meg Románia elnökének. Amin igazából érdemes lenne elgondolkodni, hogy mennyire más ebben is az anyaországi politikusok hozzáállása.

A közvetlen okokról a helyi szakértők is tanulságos gondolatokat közöltek. Néhány gondolat Veres Valér kolozsvári szociológus és Vasile Dancu szociológus, az IRES közvéleménykutató intézet vezetője (többen is voltak, de én az ő gondolataikból idézek) Népszabadságnak adott interjújából:

„A románok átléptek egy pszichológiai határt, amikor egy protestáns németet választottak elnöknek”

„Erdélyben mind a magyaroknak, mind a románoknak viszonylag erős regionális öntudatuk van. Klaus Johannis ráadásul nemcsak erdélyi, hanem német is, márpedig az erdélyiek a szászokat érzik a legközelebb magukhoz”

„Az erdélyi magyarok nyolcvan százaléka olyan politikusra voksolt, aki a németségét nem tagadja ugyan, de románnak vallja magát”.

„A protestáns Klaus Johannis megválasztása Veres Valér szerint áttörésnek tekinthető, hiszen a román nemzeti identitásnak része az ortodox vallás is. Nem véletlen, hogy Johannis a Kárpátokon túl éppen azokban a megyékben kapott többséget, ahol fejlettebb a gazdaság, és az iskolázottság szintje is magasabb.”

Kamu-pártok visszaélnek a kamu-törvénnyel – Most ugrándozhatnék, hogy: ugye megmondtam!

Az áprilisi parlamenti választási után a pártok 38 ezer ajánlóívvel nem számoltak el időben, és ezért a választási bizottságok csaknem 80 pártot és magánszemélyt bírságoltak meg 2,1 milliárd forint értékben. A NAV – a nol.hu szerint – ebből mintegy 1,2 millió forintot tudott behajtani, mert szerintük: „a kamupártok nagy részének semmilyen saját vagyona nincsen, így a bírságot sem tudják majd behajtani”. Megjegyezném tisztelettel, hogy Magyarországi Szociáldemokrata Párt is közöttük van, bizony a jellembajnok Schumukli!
Ennél már csak az mókásabb, hogy „Az egymillió forintos kampánytámogatás visszafizetése miatt a Magyar Államkincstár 316 jelölttől 327 millió forintot várna, azonban eddig csak 56-an fizettek vissza 23 millió forintot.”. Hogy ezektől miért is nem lehet, arról nem szól a fáma!
Lehet rosszul látom a dolgokat, lévén nagyon úgy látszik, hogy a vonatkozó törvények rittyentőinek más célok lebegtek a szemeik előtt!

Egy lenyűgöző fotó: – Barátok közt! Ne már és a traktor?

Orbán Alcsútdobozon, mangalicatelepileg

Orbán Alcsútdobozon, mangalicatelepileg

11 hozzászólás

  • nem is tudom…a mangalicák is zsír újak, a traktorok is (nézd meg a futóját) – mibul, kérdem én?
    bocs, hüjje kérdés…

  • Ille István

    Rosszul látod! 🙂
    Azt a traktort tegnap polírozták fel 🙂

  • kiss eszter: ja. a kerekeit meg frissen grafitozták.

  • Nekem a képről az jut eszembe: Látod Főnök eljött a te országod!

  • Ille István

    Nem!
    Kölcsön kerék! (visszajár)

  • Egy kis kieg:
    Lejáratás vagy tényleg ő a jelkép

    Idézet az ATV mostani mozgalmakról való elmélkedéséből

    Egy neve elhallgatását kérő forrásukra hivatkozva így írnak: „a mozgalmat a kissé anarchikus működésből talán Várady Zsolt, az Iwiw alapítója emelheti ki, aki közösségszervezői platformot igyekszik összehozni. Forrásunk a már Németországban is vállalkozó Váradyt érett és józan személyiségnek írta le, aki megteremtheti az átmenetet a káoszból a szervezett mozgalmi lét felé. Ráadásul ódzkodik attól, hogy bármelyik hivatalos pártot odaengedje az új kezdeményezéshez.”.
    A legkisebb bántó szándék nélkül azt kell mondjam, hogy van abban valami karakteres, hogy pont benne látják a jövő emberét. Egyfelől már az is jelképszerű – nekem a létező béli újítómozgalomra emlékeztetett kezdettől fogva -, hogy egy igen csak nagyot bukó itthon világhírű vállalkozásról híresűlt el. De talán még jobban hajaz a gengszterváltás idejére, az a blődli, hogy a közelmúltban L Simon az internet káros hatásait taglalta, odáig menve, hogy „a hálózat veszélyezteti a nemzeti értékeinket. …zavaró, hogy nemzeti kincseink valahol a felhőben találhatók, …jobb lenne, ha mi, magyarok digitalizálnánk, magyar földön, magyar szervereken tárolnánk a legfontosabb értékeinket” kiadta a jelszót: „miért használja a sok magyar ember a Facebookot, ahelyett, hogy az iwiw-et használná”! =))

  • S még egy még szombatról:
    Iovik meg bovlik, no meg az államosítások – Már a „jó gazda gondossága” is unortodox értelmet nyert

    Mottó (helyett egy megjegyzés)
    „A jó gazda gondosságával, a közpénzek hatékony
    felhasználását szem előtt tartva szülessenek döntéseink.”
    (Matolcsy Gyorgy az MNB elnöke)

    Mindenek előtt egy vallomással tartozom: Meg kell kövessem Horn Gábort. Én is azok közé tartozom, akik a fejükhöz kaptak – sőt többször szóvá is tettem -, mikor az un. 300forintos népszavazás kampányában azt a szlogent találta célravezetőnek, hogy „aki a díjak ellen szavaz, az a szocializmust akarja visszaállítani”. Nos – bár tapasztalataim szerint ezzel sokban elősegítette a Fidesznek kedvező eredményt – a figyelmeztetése jó jóslatnak bizonyult. A Fidesz legtöbb intézkedésében a létező íránti nosztalgia tetten-érhető! =))
    Népszabadság számol be róla, hogy „Amit a kormány részéről a legsúlyosabb szabálytalanságnak minősítettek a Norvég Alap ügyében – hogy az értékelőbizottságok a pályázatokat újrapontozták, manipulálva a pontozással kialakított sorrendet –, azt a kormányzat egyes képviselői maguk is szívesen megtették a Svájci Alap pályázatai esetében.”
    Norvég Civil Támogatási Alap pályázatainál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által „pontozási” szabálytalanságok miatt a Kehi feljelentést is tett. Arról nem szól a fáma, hogy a kormány által felügyelt – a cikk beszámolója szerint sokkalta részlehajlóbb (az újrapontozásban ők csak a kiszemeltekkel foglalkoznak) – Svájci Alap módszerét a Kehi kifogásolná, na pláne feljelentést tett volna! =))
    Az sem semmi, hogy a hvg.hu értesülése szerint: „Van ötezer nyugdíjas, aki úgy döntött, átadja lakását egy cégnek, attól cserébe egyszeri pár millió forintot, aztán havonta 50-100 ezret kap haláláig. Most az állam bejelentkezett ezekért a nyugdíjasokért. De az állam évente ingyen is hozzájut durván háromezer személy vagyonához, ami ruhát, széket és megannyi apróságot is jelent – cégtulajdonon vagy ingatlanok kívül.”.
    Nos ami ezt a „bejelentkezést” illeti – tudom már te sem lepődsz meg Wazze – egy pár héttel ezelőtti törvénymódosítás nyomán „az állam – annak a Nemzeti Eszközkezelő szervezete – jogosult lett az ilyen üzletekre”, amihez már csak egy olyan kiegészítés kellett, aminek eredményeként az egész üzlet átszáll az állami Nemzeti Eszközkezelőre.
    Erről a derék állami jó gazdáról csak annyit, hogy a törvényes örökös híján az államra, pontosabban. Magyar Nemzeti Vagyonkezelőre átszállt ingatlan és ingó vagyonelemekről nem lehet tudni, hogy mekkora értéket képvisel, mivel az MNV Zrt. erről nem vezet semmiféle nyilvántartást! =))

  • mikor is volt ilyesmi? csak nem akkor, amikor a koronára szállt vissza hasonló képpen?

  • Kiss Eszter !

    Mi az, hogy „kölcsön herék” ? Ezek mi, az ország heréi.

    .

  • málnaszőr

    2014 november 24
    11:01 de.

    K, mint kegyed! =))

  • málnaszőr

    Éhes makk disznóságokkal álmodik? 🙂 🙂