Napi szösszeneteimből – Ha szépen kérik, eltakarodik?

2014 november 24 10:14 de.22 hozzászólás

KKM az Orbán-kormány állatorvosi lova – Bár az embernek a Szájjártatóról nem éppen a ló szokott eszébe ötleni

A nevében a külgazdasági és a külügyek minisztériuma – így ebben a sorrendben – vezetésével megbízott Szijjártó Péter volt az ATV Szabad szemmel című műsorának vendége. Hogy mókás kedvében van azt azzal is igazolta, hogy elregélte, hogy ő biza, hogy kioktatta moszkvai útja során Szergej Lavrov-ot.

Azonban a móka akkor ért a tetűfokára (nem elütés!!!), mikor kifejtette, hogy: „Senki ne várja el tőlem, hogy ne olyan emberekkel dolgozzak együtt, akikben megbízok, akiket ismerek, akikről tudom, hogy nem vernek át, akikről tudom, hogy tisztességgel elvégzik a munkájukat.”.
Hát tudod Pubi ez az ortodox és konvencionális világban egy kicsit másképp szokott lenni. A vezető szakmai felkészültség és igazolt teljesítmény alapján választ magának munkatársakat. Akik, ha a tevékenységükkel igazolják, hogy meg lehet bennük bízni, akik nem próbálják meg átverni (na ja egy ilyen dilettáns barom esetében ez komoly veszély!!) az embert és tisztességgel végzik a munkájukat, nos akkor az ember, pontosabban a vezető akár össze is barátkozhat velük! =))

S eljő az igazi diszkrimináció mentes demokrácia – Varga: „a cél a civil szervezetek közötti megkülönböztetés megszüntetése”

A hatályos „a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló” törvény előírja, hogy nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban az „az egyesület vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége, valamint az egyházi jogi személy, amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal, illetve amely közös jelöltet állított bármely párttal országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson.”
Ennek az áldatlan – durva diszkriminációval terhelt – állapotnak vet véget Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a pénteken benyújtott, a költségvetést megalapozó 194 oldalas törvényjavaslatával.

Az atlaltszo.hu által megkérdezett szakértők szerint, ha elfogadják: „januártól hazai közpénznél semmi sem tiltja majd, hogy a támogatást a miniszter felesége, a helyettes államtitkár, a támogatási döntést meghozó közhivatalnok gyermeke vagy a támogatási döntést előkészítő személy saját maga kapja. Ráadásul mindezt úgy, hogy közben az ilyen támogatásokért folyó versenyben csak a nyertes pályázatokra és azok végrehajtására vonatkozó adatok maradnak majd nyilvánosak, a vesztesekre vonatkozóak nem, sőt utóbbiakat törölni kell az elbírálás után.”

Tudod mi a tied? – A Fityesz-KB központi napilapja mai vezércikkében megmondja

„Nyugdíjhazugságok” címmel rittyentett vezércikket Szilágyi Richárd, amiben a cím az egyetlen korrekt mondat, ha és amennyiben így minősítjük ártunk és qurmányunk elmúlt négy és félévi vonatkozó tevékenységét (na sokkal jobb minősítést a többiek sem érdemeltek ki!). Nekem az alábbi gondolat-menet ragadta meg a figyelmemet: „A Horn-kormány által 1997-ben létrehozott kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer egyéni számláin lekönyvelt pénzek viszont eredetileg a jelen nyugdíjasai, köztük szüleink, nagyszüleink nyugdíját fedezték volna az úgynevezett felosztó-kiróvó rendszerben. Ezeket az összegeket csatornázták át a magánkasszákba, éveken át abban a hitben tartva az embereket, hogy az a saját pénzük. Jóérzésű ember akkor is tudta, hogy nem volt az, és ma sem hiszi másként. Arról nem is beszélve, hogy az állami rendszerben ezáltal ütött évi 400-500 milliárdos lyukat rendszeresen be kellett foltoznia a költségvetésnek.”.

S ebben nagyon sok igazság van, ha nem is úgy ahogy ezt a derék fírkász szánta. Igen a jóérzésű, bár pontosabb lenne a reálisabban gondolkodót írni, emberek tisztában vannak azzal, hogy az állam amit beszed tőlünk az többé nem a mienk (hogy az OTP jövedelemre vonatkozó kinyilatkozását hasznosítsam: ha már lekönyveltem, akkor nem az!). Olyannyira nem, hogy az unortodox államnak elszámolnia sem kell vele! =))

Faggyas jobban tudja – Az én értékrendemben ez bizonyos fajta blaszfémia

Kereszt-papi derék legényei közül a Faggyas Sanya igen csak jól-értesültnek bizonyult. Igen akár hiszed Wazze, akár nem ő – talán mert ő a kiválasztott? =)) -, csak ő a tudója annak, hogy miért is megy Őszentsége Brüsszelbe.

„Ha valakik netán valamiféle „fordított Canossa-járást” várnak Ferenc pápa holnapi strasbourgi látogatásától, alighanem úgy járnak, mint ama bizonyos éhes kucu, amelyik makkal álmodott – aztán felébredt és úgy maradt. A katolikus egyházfő ugyanis nem vezekelni, pláne nem meghunyászkodni megy az Európai Parlamentbe, hanem feltehetően a maga közvetlen, egyenes, határozott módján figyelmeztetni és inteni fogja az európai választópolgárok felhatalmazásából ott ülő képviselőket arra, hogy mi a kötelességük.” – így kezdi mára rendelt Álláspontját.
Persze mondhatnánk, ahogy a vak-asszony is szokat volt tenni: majd meglátjuk.

Azonban a következő bekezdésben olyat művel, amiért még egy megátalkodottan ateista is megmorogná. Kifejtette: „a pápa látogatása egészen másmilyen lesz, mint másfél hónappal ezelőtt az Eurovíziós Dalfesztivál idei győzteséé. A Conchita Wurst álnevű – szakállas nőként mutatkozó, bár férfiként anyakönyvezett – Thomas Neuwirth a szintén osztrák és homoszexuális Ulrike Lunacek zöldpárti EP-képviselő, az Európai Parlament egyik alelnöke (és négy másik párt képviselőinek) meghívására „a tolerancia és a szexuális különbözőségek tiszteletben tartása” jegyében adott félórás szabadtéri koncertet Brüsszelben, az EP épülete előtt”!

Egy – talán nem is talányos – találós-kérdés Mi a mai magyar rögvalósság leginkább „case sensitive” kérdése?

Ha kicsit belegondúsz Wazze, nem fogsz meglepődni: mibúl? Ki(k), milyen apropóból, kivel kapcsolatban és hogyan teszik fel a kérdést.
Hogy az elején kezdjem például az államot igen sok esetben nem érdekli, hogy miből is fizeted be az egyértelműen fiktív alapú adókat és járulékokat. Már az is egy jó kérdés lehet, hogy „nagyjaink”-ra is vonatkoznak-e jövedelmet nem termelő (sőt gyakran árbevételt sem produkáló) vállalkozások után is a pórnéptől begyűjtött sarcok?

A média, ha lehet még ennél is talányosabb. Mikor, kivel kapcsolatban és hogyan firtatják a miből kérdését.

Itt van mindjárt az inkriminált „vád”: lakóingatlanért kifizetett összeg is olyan ismeretlen forrásból keletkezett, amelyeket adóbevallásaiban nem tüntetett fel, s amelyek után adót sem fizetett. Ami persze nem csak a médiában „case sensitive”, hisz mentelmi bigottságtól kezdve, az APEH-en át az ügyészségig speciális módom kezelik az ilyen kérdéseket.

Most olyan „apróságok”-ról nem is értekeznék, hogy se szeri, se száma az olyan utazásoknak, amik mikor nyilvánosságra bukkantak, hírtelen hivatalosból magánná váltak.

Van azonban egy igen csak érdekes – már a karrier sem semmi – utazás, Őfenesége személyes tanácsadója követett el, amit csak igen érintőlegesen firtatnak. Pedig igen csak érdekes lenne, hogy a demonstratívan sk. nyilvánosságra hozó miért, hogyan és mibúl selfizett (ha valódi a kép):

Habony Washingtonban

Habony Washingtonban

S ha szépen kérik eltakarodik? – Egy régi tan-vicc!

Orbán Viktor miniszterelnökkel közölt interjút a Handelsblatt című német üzleti lap a hétfői számában „Nem közeledünk Oroszországhoz” címmel. Arra a felvetésre, hogy „a fiatal nemzedék frusztrált és az Orbán-korszak végét követeli […] zengett az utca az: ’Orbán takarodjtól’” a mi daliás 2/3istenünk azt tudta válaszolni: „Ha „ezek megtalálják a megfelelő hangfekvést, akkor beszélhetünk egymással”!
Nos nekem erről a klasszikus vicc ugrott be!

Egy fiatal szerzetes szent-elmélyüléssel tanulmányozza az írást. Azonban egy körülötte repkedő kis madárka hangos csiviteléssel zavarja az áhítatosságát. Megpróbálja el-elhessegetni legyezéssel és Hess p..-bá kiáltozással. De nem sok eredménnyel. Meghalván ezt egy idősebb kolléga rászól: Édes fiam, hogy beszélsz te Isten madárkájával? Mind azt neki: Hogy menj Isten hírével! Majdcsak elmegy a p..-ba!

22 hozzászólás

  • Ott az üres helyen ez a vídeó van:

  • ronagyuri: dolgozunk a probléma megoldásán.

  • A címadó – egyébként az utolsó – szösszenetemhez nem is annyira mellékesen meg kell jegyezzem Őfenesége szóhasználatát: megfelelő hangfekvésről zagyvált! =))

  • most mi a gond? 6 futsall-légiós szolgálja ki a nagymenőt, köztük olyan is, akit azért nem lehetett volna kinevezni, mert nincs diplomája, de azért eddig hivatalsegédnek jó volt.
    a pubi kijelentette, hogy soha nem vette figyelembe, és nem is szólt bele, hogy melyik munkatársa milyen hobbit űz szabad idejében.
    hát nem aranyos?
    a szakértelem amúgy is csak ócska bolsevik trükk…

  • Ille István

    2014 november 24
    11:37 de.

    Ez a mai magyar diplomácia! =))

  • Ille István
    2014 november 24
    11:37 de.

    „a pubi kijelentette, hogy soha nem vette figyelembe, és nem is szólt bele, hogy melyik munkatársa milyen hobbit űz szabad idejében.”

    Csak a megszokott Fideszes pofátlanság és annak is a csimborasszója Szijjártótól, hogy így reagál.

  • HunCanada

    2014 november 24
    12:02 du.

    Szerintem igazat mondott, hiszen nem arról van szó, hogy a munkatársait kötelezte a futsal-ra (nég kötelező szotyizásról sem szól a fáma). Csak annyi, hogy felvételi követelmények és/vagy szempontok között szerepelt! =))

  • Azoknak, akit érdekel:

    tessitura, (Italian: “texture”), in music, the general range of pitches found in a melody or vocal part. It differs from the compass of a piece to the extent that it does not take into account the extremes of the piece’s range but is concerned with the way in which the vocal line is arranged or situated. The tessitura of a piece, therefore, is not determined by a few isolated notes of extraordinarily high or low pitch but rather by which part of the range is most consistently used; for example, the role of Siegfried in Wagner’s Ring operas extends from c♯ to c″, but its tessitura would be considered extremely high (and consequently very demanding) because the tenor is frequently required to sing long phrases in the range c′ to a′. Added to the strain of singing in such a high tessitura is the full volume and dramatic intensity often required for such parts.

  • RonaGyuri
    2014 november 24
    12:18 du.

    Igen, és az is követelmény, hogy szotyolát milyen szép ívben tudják köpködni. 🙂
    No, de így igaz, ez esetben igazat mondott a külügyér és pont az ilyen igazmondásokat cuclizza be nyálasan és gondolkodás nélkül a Marcsi-féle 27%-nyi* narancs fan. (*Marcsinak magyarázat: 27% az, aki a Fideszre szavazott az összes szavazásra jogosult választópolgárok közül, magyarán az a meggajdult kisebbség, amibe Marcsi magácska is tartozik.)

  • CÖF kezdeményezés:

    „az Országgyűlés felhatalmazása alapján a köztársasági elnök a legmagasabb állami kitüntetésben részesítse Orbán Viktort. A kitüntetés, a miniszterelnöknek a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenysége elismerésére szolgálna”.

    ezzel is jár némi pénzecske életfogytig, asszem, bár valami más szintén életfogytig jobban kijárna neki.

    „„M. Tud. Akadémia V. Putyint terjessze fel Nobel-békedíjra. Oroszország elnöke bizonyságot tett a béke ügye iránti elkötelezettségéről. A világ egyik vezető országának a vezetőjeként minden erőfeszítésével arra törekedett, hogy fenntartsa a békét és a nyugalmat saját országában, és tevékenyen hozzájárult a Földön kirobbant bármely konfliktus békés rendezéséhez.”.

    ezek nem normálisak!

  • Büszke vagyok magamra, hogy mint a 62000 megátalkodott, aki nem adta oda önként a manyup megtakarításait ennek a tetves rablóbandának, az Orbán rendszer ellenségének deklaráltattam.

    Mert a Magyar Nemzetre átkeresztelt Szabad Nép cikke valójában erről szól. Van 62000 ellenség, aki még mindig nem látja be népünk nagy tanítójának és politikai pereputtyának igazságát: a e pénzed az én pénzem, és akkor veszem el tőled, amikor csak akarom.

    Hát ezt az igazságot én nem fogom belátnmi, inkább hülyén halok meg.

  • Ille István

    2014 november 24
    1:56 du.

    Ebben a hírben már „M. Tud. Akadémia” is elképesztő

  • mostakkó mi van? mellik nem stimmel?
    a magyar? a tudományos? az akadémia?

  • Ille István

    2014 november 24
    3:06 du.

    Honnan tudod, hogy mi az M. és a Tud.?

  • Huncanad!
    Ehhezu a cikkhet hozzá sem szóltam,mert nincs időn a napi hülyeségekre reagálni,de azért csak ossza az észt…..
    Ami a 27 %-ot illeti,hát,meg szokás szerint nem tájékozott…de mindegy és hogy ki a meggajdult arról talán ne beszéljünk,maradjunk annyiban,hogy a többség a Fideszre szavazott és sok baloldali el sem ment…..a Jobbik a 2-ik,a baloldali ellenzék meg sehol…..bár Gyurcsány erősen szervezkedik,hogy 2016-ra előrehozott választások legyenek,hát majd meglátjuk……,meg azért benne is van annyi „becsület”,hogy nem akar erőszakot forradalmat,mint az itthon élők
    Többsége sem!Aki ezt szeretné akár itthon akár kint él csalódni fog és szégyellheti a képét(pofáját!)Nem fog össze jönni!!!
    Most sem kerek minden,írok is kritikát,javaslatokat a megfelelő fórumokra,(jobboldali!!!) ahonnan kulturált választ is szoktam kapni(nem úgy mint itt…!!!!!)

  • huncanada, javaslom, hagyd meg bodát a rögeszméiben ezzel a többségi dologgal. már többször, többen elmagyarázták neki, levezették számtanilag is, hogy hülyeségeket beszél, de az ukrajnában pallérozódott zene- és énekszakos agya nem igazán képes befogadnia a konkrét számokat. hogy’ is lenne képes rá, amikor az ungvári állami egyetemen nem volt zene- és énekszak 😛
    még mindig ott tart, hogy ő tudja, mi fog és kinek összejönni. 😀
    ráadásul mazochista, hiszen a jobboldali fórumok helyett ide jár a mindennapi megaláztatásáért.
    csak tudnám, miért állította korábban, hogy ő azután nem kötődik egyik oldalhoz sem 😀
    ráadásul – olvasd csak el a kommentjét – már annyira szét van esve, hogy fogalmazni se tud normálisan, na és a fixa ideája, hogy nincs ideje, meg van jobb dolga is, de mégis mindig itt eszi a fene, hát…
    úgy gondolom, hogy fizikailag annyira meg nincs szétesve, legalábbis a steppelt pongyolája még összetartja valahogy azt a sudár termetét, főleg, ha kettős bogra köti az övét, de a tükrét már összetörte, az tuti, mivel – amikor megkérdezte tőle, ki a legszebb – az csúnyán kiröhögte 😀
    érdemes felkeresni a face oldalát. évek óta sorozatban teszi ki a baloldalt ócsároló cikkeket – önálló bejegyzése egy sincs – és fűzi hozzá a lenéző, gúnyolódó bevezető mondatokat. igaz, kommentet egyet se kap. ez a nő kétségtelenül beteg, a gyűlölet megmérgezte a lelkét.
    az okát ugyan nem érteni, hiszen mindent a múltnak köszönhet, a jelentől nem kapott semmit, a jövője meg teljesen reménytelen, így hát kétségtelenül valami történhetett vele, hogy ennyire kifordult 🙁

  • Marcsi
    2014 november 24
    4:12 du.

    Tudtam, hogy tetszeni fog a téma amit felvetettem pedig csak annyit mondtam, hogy a 27% az kisebbség, és bármennyire is fáj Magának Marcsi, ön ebbe tartozik bele, az elmeháborodott kevesek közé!!! Magyarázhatja, hogy ki nem ment, el ki szavazott a Jobbikra stb. Nekem a magyar emberek és ezen belül a választók akarata (és azok aránya) a szent, nem a fidesz által kreált választási törvény, amely kétharmadot biztosít saját maguknak.

  • Jaj, HunCanada! Hagyd már szegény Marcsit: megveszekedett bolsevik (többséghívő) ma is, és képtelen felfogni, hogy a demokrácia NEM A TÖBBSÉG URALMA! Dehát mit várjunk tőle, amikor bősz keresztény vezetői – az az öreg, akinek nem jut az eszembe a neve, – úgy megtanulták a Lenin összest, hogy ma sem képesek másként felfogni a világot.

  • HunCanada!
    mint minden normális ember..tudja az emberek egy része(többsége!) elment szavazni és döntött, idáig világos? Nos ebbe bele kéne nyugodni! Ez is világos?, ha nem akkor nagy baj van!
    A baloldali ellenzéki szavazók többsége nem ment el, mert tele volt a t….k! A Fidesz az első lett, a Jobbik a második, a széthúzó baloldal meg sehol sincs, ez is világos?! Akkor miről is beszélünk?%-ok meg egyebek,na ne járassák le még jobban magukat!(pláne a kinti „hazafiak”)Hát ennyi…. és felesleges,nevetséges túlragozni,össze vissza dumálni!
    Ez van , gyűjtsék az energiájukat arra az időre, ha megint lehetőséget kapnak….!bár ha így folytatják nem biztos, hogy lesz rá lehetőség!

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    Van egy fura kis elővárosa budapestnek, úgy hivják: újpest. hallott róla?

  • Marcsi
    2014 november 25
    4:54 du.

    Marcsi! Szórakoztató ezzel a többségi rögeszméjével, na de a példa kedvéért gáláns leszek magával és akkor ahogy maga, levegőnek nézem a magyar választásokra jogosultak azon csoportját, amely nem mentek el szavazni. (Ők nem léteznek, igaz, sőt nem is magyarok??) Tehát akkor aki elment szavazni, azok is csak 44%-ban szavaztak a Fideszre!!! (44% az pedig kevesebb mint a maradék 56%, ha a matematika és nem a fidesz törvényeit vesszük alapul.)

    Marcsi, elkeserítem, mert így is az elmeháborodott kisebbséghez, a kevesebbekhez tartozik magácska, pedig nagy fórt kapott azzal, hogy levegőnek néztem és semmibe vettem több millió magyar embert a maga szája íze szerint és gyűlöletpolitikája alapján. Na ebbe törődjön bele, és felejtse el azt, hogy maga az értelmes többséget képviselné, mert sem nem többség (lásd már számtalanszor magának leírva) és sem nem értelmes! Utóbbit minden egyes hozzászólásával olyan csodálatosan bizonyítja is.

    A végén tett nagyképű, lenéző mondatára csak annyit, hogy valós vetélytárs hiányában nem nagy kunszt a győzelem. Hiszen ennek Magyarország, a magyar emberek látják a kárát, hiszen félgőzzel, hazudozva, lopva-csalva is megvan a győzelem. Nincs ellensúly!!! Pontosan ez történik kishazánkban.

    Röviden pedig, hogy meg is értse: Az, hogy a baloldal töketlen, attól még ez a kormány jóval az elfogadható nívó alatt van, ami azt jelenti, hogy hosszú évtizedekre teszi tönkre kontrollálatlanul az Országot.

  • marcsi: ennyi volt. mivel képtelen elfogadni a valóságot – mi több, a tények se zavarják – azon kommentjeit, amik személyekkel foglalkoznak, a post tartalmától függetlenek – és ezt nem maga dönti el – sértő, vagy becsmérlő kifejezéseket tartalmaznak, esetleg szándékos provokációk, megosztók, hazugságokat terjesztenek – nem a szubjektív véleményéről beszélek – kíméletlenül töröljük!
    tárgyilagos – már, ha képes rá -, vitára alkalmas, tényekkel alátámasztott hozzászólásait szívesen fogadjuk.
    az azonban, hogy maga mondja, kevés.
    ennyi.
    nem mondja, hogy nem vagyunk toleránsak. úgyis mindig van jobb dolga, hát éljen vele 🙂