Hogyan lehetsz milliárdos?

2014 november 25 7:57 de.36 hozzászólás

Egy-egy rendszer lényegére gyakran a villámfény élességével világít rá néhány hétköznapi apróság. Mondok példát.

Az ATV egyik műsorában híresek és gazdagok életútját mesélik el. Így került sor Buffet-re, az amerikai milliárdosra, aki halálakor vagyona nagy részét – 37 milliárd dollárt – alapítványokra hagyományozta. (Ettől nyilván nem fognak éhezni a leszármazottai sem, a maradék néhány milliárd azért hagy nekik mozgásteret.) Az életrajz ismertetése során elmondták, hogy mindig is szerényen élt, hogy maga is szegény családból származott, viszont üzleti érzéke, éleslátása segítségével már egészen fiatalon jelentős vagyonra tett szert.
Aztán sorolták, hogy mi mindennel foglalkozott, és bár a részvény adás-vétel volt mindvégig fő tevékenységi köre, azért a részvényvásárláshoz szükséges pénzt többféle akcióból teremtette elő.
Például, játékautomatákat telepített a borbélyüzletekbe, amelyek szép pénzt hoztak a várakozók filléreiből.

Hát, ezen az alapon sose lett volna Buffet-ből milliárdos Magyarországon. Vajon azon kívül, hogy megbeszélte az érintett borbéllyal ezt a játékautomata ügyet, kitől kellett még engedélyt szereznie? Volt e közegészségügyi bizonyítványa, érintésvédelmi tanúsítványa, telephely engedélye, kért-e beleegyezést a helyi hatóság illetékeseitől? Hirtelen ennyi jutott eszembe, mert egy hasonló vállalkozáshoz itthon 30-40 különféle engedély, hatósági rábólintás kell/kellett. Azt még nem is említettem, hogy vajon mennyit költött ügyvédekre, akik a „jóakaratú” feljelentésekből mosták ki, amely fel- és bejelentések alapja az volt, hogy „miből telik neki ilyesmire”? És mennyit kellett áldoznia arra, hogy a betarthatatlan és értelmetlen szabályok miatt megbüntették? (Azt már említeni sem merem, hogy esetleg olcsóbban megúszta az ellenőrök hada „jóindulatának” megszerzésével.)

És ez csak 2012-ig mehetett ilyen egyszerűen, mert Magyarországon ma már a kormány megvédi népét e bűnös élvezettől. 2012 októberében betiltották a játékautomaták működését. Aztán kiderült, hogy az istenadta továbbra is szeretne meggazdagodni, mondjuk három szilva egyidejű kipörgetésével. Ezért 2013 márciusában új törvényt hoztak, amely szerint mégis lehet játékautomata, de csak 3300 darab e hazában, és kizárólag kaszinóban működhetnek. Ennek egyik érdekes kitétele, hogy „a miniszter pályázat nélkül, egyedül is kiválaszthat megbízhatónak ítélt vállalkozókat a feladatra.

Aztán kiírták a kaszinók működtetéséről szóló pályázatot, de ezúttal valamiért mégsem az oly kedves „köztulajdon” lett a nyerő. Az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. labdába sem rúgott a pályázaton. Andy Vajna és Szima Gábor bizonyult „nemzetgazdaságilag” megbízhatónak.
Emlékeztetőül: Andy Vajna, a mérsékelten sikeres hollywoodi producer már megkapta a teljes magyar filmipar támogatására szánt állami keretet, Szima Gábor pedig a hírek szerint a leggazdagabb debreceni, és természetesen a helyi focicsapat, a Loki fő támogatója. Így hát leesett némi konc „miszter 20 százaléknak”, azaz Kósa Lajosnak, a Fidesz alelnökének is.

A pofátlanság teteje, hogy Vajnáék azt is kilobbizták, hogy a kaszinó-működtetési tevékenység kikerüljön az áfa-körből. Vagyis bevételeik után nem kell megfizetniük a világbajnoki magasságú magyar fogyasztási adót, a 27 százalékot, amit mindenki megfizet, aki akár csak egy kiló kenyeret is vásárol.

Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy az „áfamentes”, vagy a „0 áfás” körbe kerültek-e. Az egyik esetben ugyanis, bár nem kell bevételeik után áfát fizetniük, de kiadásaik után sem igényelhetik vissza a forgalmi adót, a másik esetben viszont, bár nem fizetnek áfát, a beszerzéseik után visszaigényelhetik a 27 százalékot.

Ha ezt Buffet tudta volna! Bár, amint ezt életrajzában is említették, ő a „tisztességes üzlet” híve volt, így Magyarországon nem milliárdokat, legfeljebb a „legnagyobb lúzer” címet szerezhette volna meg.

Rátesi Margit

36 hozzászólás

  • Hát főleg a szociktól kellene kérdezni,meg ugye tanulni is lehet tőlük,hogy minden ész és tehetség nélkül,hogyan lehetnek egyesek
    milliárdosok,csalással,hazaárulással képmutatással?!persze ideig óráig!
    A Tv,sajtó által közvetített bírósági tárgyalásokból,ítéletekből,előzetes és végleges letartóztatásokból azért sokat lehet tanulni!…de ugye a normális és tisztességes emberek nem vevők rá?…..!hosszú távon nem éri meg!!!bár ki tudja?

  • Horváth Béláné

    Milyen igaz kedves Marcsi! Most meg se kérdezzük, hogy Rogánnak hogy terem, mivel locsolja a lakását, hogy egy éjszaka alatt csak úgy nől ezzel-azzal. Hogy Szíjjártó hogyan gyarapodik? Hogy Kósa a kupakolást megúnva, inkább a világ másik végére utazik kikapcsolódni a tv-vel, meg a hívtalos „barátnőjével”:( A fácán vadászat se téma ugye?
    S még sorolhatnám a témákat, melyeket mélységében is boncolgathatna!

  • Marcsi valami komoly baj van a memóriáddal 🙂

    Nem a szocik változtatták meg az állam formát és nem ők voltak akik elbarmolták az egyébként még érvényes Alkotmányunkat egy tákolmányra.

    azt hogy kik azok a csalók árulók swindlerek azt tudjuk .

    az vicc hogy az fdss folyamatában be bizonyítja az alkalmatlanságát és bukja a koncepciós pereit 🙂

    ja és még valami utána illene nézni a Rózsadombi paktumnak amit a Horn nem írt alá …..

  • gizda gerszon

    2014 november 26
    3:03 de.

    Ne már, a Marcsi memóriája az tökéletes! MIndig pontosan úgy emlékszik, ahogy vélt és/vagy valódi pillanatnyi érdeke megkívánja! =))

  • Orbán Viktor és kormányának regnálása óta gyakorta hallani azt a szót,hogy ELNYERTÉK.Ez minden esetben azt jelentette,hogy valaki vagy valakik szemet vetettek valamire vagy valamilyen gazdasági területre.Ezeket a területeket aztán vagy államosították egy rövid időre, vagy törvényekkel tessék lássék pályázatok kiírásával egyszerűen elvették az használójától vagy üzemeltetőjétől. Minden esetben ezt az eljárást használták takargatva a valódi szándékaikat céljaikat,vagyis hivatalosnak ,törvényesnek mutatva átjátszani a pénzes gazdasági területeket a csókosaiknak.Ez az eljárás tapasztalható minden szinten a megyei önkormányzatoktól a legkisebbekig. Csak néhányat a számos közül,-ilyenek voltak a föl,legelő,dohány,trafik,játékgép, film ,szövetkezetek,tankönyv és még lehetne sorolni.-Minden területen fellelhető az Orbán kormány és holdudvarának ebbéli szándéka.-nincs kivétel.

  • Nagyon nehéz itt ennek a bandának a felfogása. Megmondta Marcsi világosan, „a normális és tisztességes emberek nem vevők rá”
    Tiszta és világos mi nem vagyunk normális és tisztességes emberek.
    Miből gondoljátok, hogy ennek a normális és tisztességes embernek a véleményét megtudjátok érvekkel és tényekkel zavarni?
    Erre még nem volt példa.
    Felhívnám figyelmeteket Adam védőbeszédére. Udvari bolondnak tartja itt, mert generálja ostobaságával a hozzászólásokat.
    A fideszes nézőpont tiszta és világos. Minden fideszesnek joga van lopni, mert alanyi jogon jár nekik. Miután ők normális és tisztességes emberek, ezen jogukat nem lehet elvitatni.
    Miután nemzetvédők is, mint amolyan Ludas Matyik, joguk van 1000-szer annyit lopni, mint a szocialistáknak. Ezer fölött pedig már ki számolja?
    Marcsi nagyon jó, hogy itt van. Minden nap szembesülünk vele, ezért tudjuk milyen nagy sötétséget kell legyőzni.

  • Csak tudnám, hogy mit olvasott Marcsi! Merthogy a mostani kormány törvénybe iktatta, hogy ki vállalkozhat, és mire – erről szól a cikk. Ehhez nem kell lopni – az ehhez képest egyébként is becsületes, kétkezi munka, hiszen be kell törni azt az ajtót (ablakot, mackót stb.), aztán futni kell stb. Ennél jóval kényelmesebb a fűtött teremben gombokat nyomogatni. Azt már tudjuk, hogy Marcsika bősz bolseviki(többséghívő), de hogy híve az egykor szocializmusnak csúfolt államkapitalizmusnak, az új. De talán csak gőze nincs arról, hogyan működik(hogyan kellene működnie) egy többpárti, polgári demokrácia.
    Az orbáni hatalom törvényerőre emelte az egyén tulajdonának kisajátítását, a közös tulajdon elzabrálását (állami földek pl.) – ez más minőség, mint amikor valaki a saját zsebére hoz döntést, mert az a btk. szerint is bűn. Egymillió tyúktolvaj 10 év alatt sem tudna akkora kárt okozni az ország gazdaságának, morális (erkölcsi) tartásának,mint egy ilyen gátlástalan hatalom. Ki az a marha, aki bármilyen vállalkozásba belefog, ha tudja, hogy siker esetén bármikor megkívánhatja cégét egy orbánhívő, és el is veheti a törvény erejével. Ja, a napokban módosították az összeférhetetlenségi szabályokat: ezután nem lesz kifogásolható, ha valaki egy pályázat, állami támogatás elnyerésekor a családját, vagy akár saját magát ítéli a legérdemesebbnek a pénz elnyerésére. Talán macerásnak találták a fijúgg, hogy örökké Svájcba, meg isten tudja hová kell rohangálniuk, strómanokat kell fizetniük, ha le akarnak nyúlni pár milliárdot.

  • pecor: az einstand is az. ki merne a pásztor testvérekkel szembe szállni, hiszen csak pár golyóról van szó?
    a kártyában is ez a szó a gyarapodás megfelelője. csak hát ott a fineszen túl erősebb adu birtoklása is szükséges.
    a fidesznek – kétségtelen – van finesze, de adu ügyben csal.

  • talalom: mit olvashatott, mit olvashatott…propagandaanyagot a szentkirályi utcából. minden héten bedobja neki a futár.

  • Egy sikeres politikus sem éhezik ebben az országban,az tény,de ugye nem mindegy ,ha valaki jó üzletember,netán ügyes és kihasználja a jó kapcsolatait,meg ugye más aki törvénytelenül,csalással sikkasztással gazdagodik meg,ráadásul annyira hülye,hogy ez ki is derül és bizonyítékok alapján!!!! előzetesben házi őrizetben,vagy már a börtönben készül vele riport…….Az utóbbi időkben csak baloldali politikusok szerepeltek „Sztár-bűnözőként”a TV-ben!
    Hát se tisztesség,se ész…rém kellemetlen!

  • Horváth Béláné! aki jómódú az több dolgot megengedhet magának,mint az átlagember(persze ez sokakat irritál természetesen)de ugye saját pénzéből oda utazik, ahová akar és ha kedve van vadászhat is,mint bármelyik politikától független jómódú vállalkozó!
    Az,hogy írnak róluk,mint a színészekről,celebekről(utóbbiaknak semmihez sincs tehetségük,végzettségük….csak kétes jövedelmük-pl.Győzike-… ami valóban bosszantó!)az természetes!Bele kell nyugodni!

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    az talán feltünt, hogy esetleg a jelenlegi igazságszolgáltás úgy van ezzel, hogy inkább nem látja szívesen börtönben a jobboldali oligarchákat és bűnözőket, miközben kevésbé volt „toleráns” az ilyesmire a 2010 előtti időszakban?

  • MARCSI: Egy sikertelen politikus sem éhezik Magyarországon. Sikeres, vagy sikertelen, mind bűnöző, vagy bűnpártoló és mind aránytalanul hatalmas fizetést húz le, még az USA-hoz képest is sokszorosát az átlag fizetéseknek. Nálunk a képviselők, szenátorok éppen csak a középosztály fizetését kapják. Még az USA elnöke is csak is töredékét keresi egy nagy vállalat igazgatójának. A politika nem meggazdagodásra való, a politikus a nép és az ország szolgája ÉS NEM kizsákmányolója, rablóvezére, rablóbandája, ocsmány, aljas jogtiprója, mint a Fidesz/KDNP/Jobbik!

  • christopher adam: törvény készül, hogy a jövőben a fogvatartottaknak is hozzá kell járulniuk tartásuk költségeihez.
    nos, az átlagrab a rabkeresményéből – már azoknak, akik dolgozhatnak, de az nem kötelezettség, hanem kedvezmény – tudja teljesíteni.
    egy jómódú jobboldali bűnöző vagy oligarcha nem igazán fog ott bent dolgozni, így saját vagyonából teljesíti. az sem rossz.

  • Marcsi Csak ott hibádzik, hogy kedves politikusai nem megdolgoznak a pénzükért, hanem megszavazzák maguknak. Azután még a költségtérítésnél is csalnak ahol tudnak. Így azért már árnyaltabb a kép, így már nevezhetjük kétes jövedelemnek is?
    Győzike megtermelte a fizetését, mert röhögött rajta a fél ország.
    Orbánon is Európában az igaz, de őt nem ezért fizetik.

  • Ez nem tolerancia,hanem,tények,bizonyítékok kérdése……
    Szerencsére semmilyen vonatkozásban(sem gazdasági,sem politikai téren)nem vagyok érintett …(tisztességes és nem gazdag nyugdíjas vagyok),aki meg vétkes az bűnhődjön pártállástól függetlenül,de természetesen cáfolhatatlan bűncselekmény,bizonyítékok alapján!
    ez így igazságos!
    Nem akarok gonoszkodni,de talán Gyurcsánnyal is kéne foglalkozni,nem
    szakadt bele a munkába …..és mégis milliárdos lett!
    Ha valaki alaposan utána nézne biztosan találna „pár”…szabálytalanságot…(mint másoknál!),de nem az én ügyem,ettől én (meg mások sem )leszek gazdagabb,de őt aztán sokan nem sajnálnák,még a baloldalon sem…..!!!!

  • Marcsi. Nagyon sokat koslatott a fidesz Gyurcsany utan, de csak ragalmazni tudtak. Eges volt, nem kicsi.

  • Vajon Marcsika milyen tévét néz, milyen, konkrétan, ki, melyik szocialista politikus ellen vannak tények? Molnár Gyulát (Bp, Újbuda) első fokon BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN felmentették. Gyurcsány Ferenc „hivatali hatalommal való visszaélése” sem nyert bizonyítást a bíróság előtt, a sukorói kaszinóberuházás ügyében. Azóta már tudható, hogy a kaszinót nem azért ellenezte az orbánbagázs, mert nem lenne jó üzlet, hanem azért, mert amint a fenti cikkből is kiderül, a zsíros bizniszt barátainak tartotta fent – nyilván nem teljesen önzetlenül -, ebbe pedig belekavart volna a versenyen alapuló piacgazdaság. Az ügyben kihallgatott tanúk – az akkori vagyonkezelő vezetői- pedig számtalanszor elmondták: a „szerv” világosan tudtukra adta: ha Gyurcsányra terhelőt állítanak, könnyíthetnek a helyzetükön. Dehát eddig legalábbis ilyesmivel nem tudtak szolgálni.
    Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a bánat az a „végleges” letartóztatás? Meg még kíváncsi lennék arra is, hogy mi van Hagyó Miklóssal, van-e még per, vagy az is hamvába holt? És miért? Tán csak nem amiatt, hogy Hagyó elkezdett beszélni? Meg az is érdekelne, hogy a 2010-ben nagy elánnal bejelentett 1054 korrupciós ügyben vajon négy év alatt miért csak 7 esetben lett ügy, és ez a 7 eset mindegyike is elhalt, még bírósági szakaszba se jutott. Marcsika kedvéért: bírósági szakaszba – bíróság elé – akkor kerül egy feljelentés, ha a vádló (ügyész, nyomozó) bizonyítékokkal alátámasztva igazolja a bűncselekmény gyanúját. Ez biztosíthatja, hogy sima irigység, rosszindulat, politikai nézetkülönbség ne lehessen a vád alapja.
    És hát lássuk be: Marcsika jogérzéke ugyan erősen kérdéses – mentségére legyen mondva, ez az ellenoldalon sem kivételes -, viszont igazságérzéke remekül működik. Már ha elfogadjuk az „egy az igazság”bornírt butaságát.

  • Marcsi:-Huszon két évig dolgoztam Gyurcsány Ferenc egyik vállalatánál,sok mindent tudok ,sok mindenre volt rálátásom,de amin ön hablatyol vele szemben pusztán beteges hisztérikus Gyurcsány utálatból, az csupán egy zavaros eleven elme szüleménye semmi egyéb.

  • ˙

    Aztánmeg, ott vóóttt az a Sukoró ügy is, amelynek azért tett keresztbe Orbanini (Schiffer András ügyvéd, akkoriban védegyleti akárki aktív közreműködésével*), hogy majd – manapság – megjátszhassa ezt az egész a cikkben ismertetett szerencsejáték panamát…

    ˙
    * Friss tévés hírek és a saját zavart hangú nyilatkozata szerint is, ez az LMP-t vezető „ellenzéki” ügyvéd most meg éppen az USÁ-t szólította föl, hogy az „adja ki a NAV vezetők elleni bizonyítékait a kormány részére”.
    Hiába a jutalmakért (az udvari ellenzék szerepében álcázott LMP létrehozása és megkapása jutalom gyanánt, majd 2014-ben bedugása az utsó pillanatban, a parlamenti küszöb felett 0,001 milliméterrel) még további ellenszolgáltatás is jár annak a drága keresztapának.
    Hiába, az a rohadt „gépszíj”, az az átok zsarolhatóság kedves András… A körösztapák márcsak ilyenek.

    .

  • Ille István 1,29 !

    Rossz nyelvek szerint Simicska, az ellenkeresztapa, aki újabban éppen faséban van a régi, tűzön vízen át jó baráttal Orbaninival, azért nevezett be a veszprémi időközi országgyűlési választásra, hogy megválasztásával elérhesse képviselői mentelmi jog lehetőségét… Ügyes !
    Jól látja, hisz’ sosem lehet tudni, hogy a Vezér éppen milyen jogi selyemzsinórt tartogat az ő számára…

    Nincs kedve egy börtönben rohadva hozzájárulni Orbanisztán fenntartásához. Érthető. Neki megfelel az eddigi 25 év jól bevált módszere is… Ugyebár.

    .

  • dongolo: kombináljunk ekkicsit. adva van simicska, aki megorrolt orbánra, mert belepiszkált a cégeibe, eldugott előre jó pár állami megrendelést, ráküldte a NAV-ot, játszotta kisded játékait a régi cimborával.
    simicsának ugyan van elég pénze, hogy megfinanszírozzon egy ütős kampányt saját zsebből, de kérdés, hogy mire megy ki a játék? akárki nyer – akár a jobbik támogatta jelölt, akár egy baloldali, akár független – a fidesz 2/3-ának annyi. tehát – orbánékat ismerve – vagy el akarják lehetetleníteni az ellenfelet, vagy megvenni kilóra.
    ez még simicskánál is bejönne, mert eddigi tevékenységét látva nem ellensége a zsebének. persze, az is fájó a fidesznek, hogy simicskával egy kifizetőhelyet is elvesztettek, ráadásul onnan már nem csurog be pénz a pártkasszába.
    tehát a nagy kérdés, hogy simicska – fidesz hátszéllel – vagy simicska függetlenként. az előbbi egyértelművé tenné, hogy a korrupció már igencsak átlépett a normális kereteken, az utóbbi meg a már említett veszteséget okozná a fidesznek.
    érdekes hatalmi játszmának nézünk elébe.

  • Remek lenne ha a Fidesz elbukná a kétharmadot, egyből felajánlanánk a segítséget egy saját tévéért, meg egy országos rádióért cserébe.
    Hajrá Mesterházy!!

  • apuwader

    2014 november 27
    11:47 de.

    Ugyan már tőletek – annyira te sem lehetsz buta, hogy elhidd Vona elvtársad nem tenné a „dolgát” – simán megkapják a hiányzó szavazatokat! =))

  • TALALOM!
    Simon (elítélték..)Welsz T.az izgalomba (amiért
    letartóztatták)belehalt….Laborc sem ártatlan…..lehetne még sorolni persze én magyar TV-t nézek!
    Ami Gyurcsány vezérüket illeti milliárdos létére nem a saját pénzéből vett házat,hanem a kétes körülmények között államosított,”kiutalt”…Apró..villában tengődik!
    Akinek meg Győzike( a csaló,bunkó cigány) a „főműsora”,szórakozása a TV-ben az olyan szinten is van mint ő….aztán ugye az egyik „alakításából”ki is rúgták szegényt mert annyira bunkó volt..és még verekedett is!
    Na ezek után lehet,de felesleges erőlködni…..!

  • Apuwader! Róna Gyuri elírta előlem a mondandómat. Nem vagytok Ti olyan drágák…
    Ja, válaszoltam isten-ügyben, még azon az oldalon, ahol OV avatja a haver disznóólját.

  • @talalom
    Megtaláltam. Továbbra is úgy érzem, hogy nem az istenhittel, hanem az intézményrendszerével, a nevében elkövetett gazságokkal van bajod. Ami jogos. Ezen lépjünk is túl.
    Arról érdemes beszélni, Te belül érzed-e azt a lelki békét, amit egy istenhívő meg tud élni. Sajnos ebben én sem vagyok a „toppon”, de ismerek mélyen hívőket és csak irigyelni tudom őket.
    ……..
    „hogy valakinek a nevében rátelepedhessen embertársaira (mármint a hívő), lenézhesse őket,ne kelljen elismernie, hogy minden ember egyenlő, és joga van a méltóságra és az életre.”
    ……
    Azt a csacsiságot, hogy „minden ember egyenlő”, remélem csak véletlenül írtad, a többivel egyetértek.
    ………
    Pedig legalább egy rádió nagyon kéne nekünk, mert egyre kevésbé tudunk megszólalni.

  • Simon Gábort még nem ítélték el, sőt az előzetesből is kiengedték, szabadlábon védekezhet, egyelőre adó meg nem fizetése miatt folyik ellene eljárás. A magyar igazságszolgáltatásnak az is a baja, hogy 10-15 évig tart egy-egy per, és a végén már senki sem tudja, hogy mi is történt. Ez az időhúzás főként a politikai természetű, meg a koncepciós pereknél előnyös, mint a Molnár Gyula (MSZP), a Gyurcsány Ferenc, a Hunwald György (MSZP), a Hagyó Miklós (MSZP), Verók István (MSZP) (néhai, mert csak a halála után derült ki, hogy a terhére hozott vádakban ártatlan, és a halála miatt nem fellebbeztek)ügyek. De a mai napig nem született ítélet a Kulcsár ügyben, ha valaki egyáltalán emlékszik arra, mi is történt abban, és lefogadom, hogy a következő években az Ökotárs alapítvány munkatársainak is lesz programja a tárgyalásokon. Marcsika meg közben nézheti a „magyar” tévében, hogy akár kell, akár nem, ezeket az embereket megbilincselik, hajnalban zargatják őket otthon, hiába tesznek eleget fegyelmezetten az idézéseknek.
    Welsz halála meg… Hát igen, biztos az izgalomba halt bele az az ember, aki egész életében piszkos és rizikós üzletekkel foglalkozott, érdekes módon akkor sose volt izgulós. Mindenesetre Horváth Andrásnak (az, aki az adóhatóság disznóságait borította) mostanában nem ajánlanám, hogy létrát szállítson a kocsiján, mert Váradi András juhász (aki a felcsúti polgármester Mészáros ellen indult volna az októberi választásokon) egészségének sem tett jót. Két hete temették.

  • Apuwader! Normális országban nem adunk senkinek se tévét, se rádiót. Csináljon magának, ha akar, és talál hozzá ingyen dolgozókat, mint pl. a KMH. A többiről máskor, ha gondolod, írj Illének, adja meg az emilkédet, ne tartsuk fel a többieket az istenhittel, meg az egyenlőség mibenlétével.

  • talalom!
    nagyon le van maradva Simon ellen az eddigi vádak továbbra is állnak és pont az adóügyét próbálta rendezni,mivel befizetett 100 milló hátralékot,ugye még mindig volt miből……meg ugye a kinti és itthoni bankszámlákon felhalmozott gyanús összegek bizonyítottak,csak az eredete nem…..biztos a saját kétkezi munkájából származnak…..meg az MSZP titkos ?…(röhej) Jókai utcai
    széfjéből ami az elvtársak „fáradságos munkájának” az elismerése!
    Mellesleg nincs felmentve,tárgyalása folyik!
    Több csatorna,újság közölte!
    Természetesen ehhez fogható botrányos ügyet nem derítettek ki egyetlen más pártnál sem,ha lenne biztosan bíróság elé kerülne,természetesen jogosan,de az ellenzék nem kevés igyekezete
    ellenére sem sikerült hasonló bűncselekményeket bizonyítani,annak ellenére,hogy nagyon igyekeznek!
    Azzal meg ne érveljen senki,hogy az ügyészség illetve a bíróság nem független,mert az egyszerűen hazugság és szánalmas állítás!ugyanis volt már rá példa,hogy perben jobboldali politikus veszített!
    Én azt mondom,aki lopott(főleg közpénzből),csalt,hazudott azt nyomozzák ki és szülessen példás ítélet,de addig az útszéli pletykák nem számítanak!

  • Ja és Hagyó és Hunwald meg páran…még nem haltak meg…..saját párttársai meg mások is (bizonyítékok!)is ellene vallottak.
    Az ő esetükben annyi már ismert a „dolgaikból”,hogy azt lehessen mondani,nem zörög a haraszt ha..nem b…….paraszt!

  • marcsi, vagy ki a nyavalya:
    .
    „…nem zörög a haraszt ha..nem b…….paraszt!nem zörög a haraszt ha..nem b…….paraszt!…”
    .
    – Na látod, ezért nem zörögsz te, ha- ha!!!!
    .
    Gondolom, nem is „zörögtél” soha, ezért ez a rettentő aberráció, ami benned van, 🙂

  • eldrad: azért holmi kenőccsel már nem nyikorogna – már, ha valakinek gusztusa támadna rá. egy gond van: anno a 2.ukrán front e béli kezdeményezésekor őmarcsisága még egy pajzán gondolat se volt, bár a kedves mama nem igazán vonhatta ki magát a megszállók invitálása alól. nem lennék meglepve, ha boda némi ázsiai beütéssel rendelkezne. az elit nem erre vonult át.

  • Ja majd elfelejtettem a cikkhez (címhez és a tartalomhoz…is!)
    többeknek el kellene olvasnia Zuschlag Jani könyvét(aki „gerinces”volt párttársai balhéját vitte el…na hálából írt is egy könyvet,(amiből jól profitál…)most meg a szintén „szinten”lévő és
    hiteles értelmiségi…Győzikével(aki a börtönt egyenlőre megúszta..) nyitnak közös éttermet!Hogy mennyi pénzük van kérdezzék meg tőlük!……
    Hát illusztris társaság az biztos!

  • István:
    .
    „…azért holmi kenőccsel már nem nyikorogna – már, ha valakinek gusztusa támadna rá – „marcsira”…”
    .
    Nem tudom, haver, nem kellene neki a facebook oldalára szerelmesfilm- linkeket küldeni? Hátha megszépülne, ha- ha!
    .
    Jáááj. Szerinted meddig húzza még? 🙂

  • eldrad: a jelenlegi forgalmával sokáig. egy kenet hónpokig elég lehet neki 😀