Napi szösszeneteimből – Őfenesége az EU-t, míg a kedves rokon az EBRD nézi nyuszinak

2014 november 26 5:40 de.11 hozzászólás

A székmelegítés diadala – Ismét egy mértes csúsztatás

Reagálta a Miniszterelnökség arra az mno.hu-s benyalásra, hogy a lap szerint többen felmondtak a minisztériumban, mert a napi 10órás munka miatt, nem tudtak elmenni gyermekükért az óvodába, iskolába.
A Lázár által jegyzett közlemény szerint “miként versenyszférának, a közigazgatásnak is vannak olyan területei, amelyek az átlagosnál jelentősebb mértékű feladattal, felelősséggel és ehhez kapcsolódóan munkával járnak. […] a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező. Aki itt dolgozik, tudja, hogy elsősorban szolgálatot és nem munkát vállal […] A szolgálatnak és így a munkaidőnek nálunk kezdete van, vége nincs, ezért a Miniszterelnökség sajnos valóban nem egy családbarát munkahely. De ezt tudja és tudta minden munkavállaló, aki nálunk vállalt vagy vállal munkát”.
Amihez még azt is hozzátette: „Tekintettel arra, hogy a Kormányt és a minisztériumokat igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért, kifejezetten érdekes a sajtó jelenlegi aggodalma a minisztériumokban dolgozók fizetésével és munkaidejével kapcsolatban”.
Nos a dologhoz hozzátartozik – amit persze a derék mno-sok nem hangoztatnak -, hogy igen gyakran csak ott kell tartózkodjanak., olyan ürügyekkel, amiről tudják, hogy felesleges látszattevékenység. S ha mégis csinálnak valamit, akkor is az állomány zömét kivető (rájuk persze a 10órázás nem, vagy másképp vonatkozik; pl. napközben órákra eltűnnek squash-ütővel a kezűkben) dilettánsok melléfogásai miatt! =))

Egységben az erő – Vagy csak elkezdték elővenni a második borítékokat?

„Az elmúlt közel négyéves időszak gyakorlati tapasztalatai azt mutatják, hogy gazdaságossági, költséghatékonysági szempontokra figyelemmel indokolt a négy önálló gazdasági társaságot egyesíteni. A technológiai fejlődésre, az új típusú médiaszolgáltatások elterjedésére tekintettel a közmédia rendszere sokkal hatékonyabban képes ellátni közszolgálati misszióját, amennyiben az egyetlen gazdasági társaság összehangolt tevékenysége révén valósul meg.” – így hangzik annak a javaslatnak a szövege, amit a fideszes Dunai Mónika és Tuzson Bence, a kormánypárti frakció szóvivői, nyújtottal be „A négy közszolgálati médiaszolgáltató – Magyar Televízió Nonprofit Zrt., Magyar Rádió Nonprofit Zrt., Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. és Duna Televízió Nonprofit Zrt. – egyesítésére”

Őfenesége tényleg élvezi – Pávatáncos (ki)nyilatkozás

„Viktor Orbán ist beim Treffen in der Baden-Badener Nobelherberge Brenners Park-Hotel bester Laune” – így kezdődik a Handelsblatt „Orbans Kampf mit RTL” című cikke.
Hans-Peter Siebenhaar kiemelte, hogy „Magyarországnak szüksége van a külföldiek, különösen a németek beruházásaira, mert a kedvező gazdasági adatok ellenére messze van még a közép-európai gazdasági szinttől”. Figyelsz Wazze ő tudja, hogy mi az a Közép-Európa! =)) Hozzátette, hogy „Orbánnak hosszú távon tervező befektetőkre lenne szüksége, ezért is abszurd az RTL-lel folytatott hatalmi harca”. „a miniszterelnök (a lap munkatársaival folytatott baden-badeni beszélgetésen) az eddigiekhez képest sokkal békülékenyebbnek mutatkozott. Azt mondta, hogy ’vannak ágazatok, amelyek az adópolitikánkat problémának tekintik, de ezeken egyedi megoldásokkal tudunk segíteni’. ”.
Orbán még azt is mondta, hogy „a Bertelsmann és Magyarország ugyanabban a csónakban evez […] érdekünk fűződik ahhoz, hogy a külföldi vállalkozások annyi profitra tegyenek szert, amennyire csak lehet, lévén minél nagyobb a profit, annyival több adót fizetnek Magyarországon”! A pofám leszakad, és mi van a folyamatos extra-profitozással!
Végezetül felhívom a b. figyelmet, hogy nem minden magyar lap vette a fáradtságot arra, hogy elolvassa az eredeti cikket! =))

A módszer még közelebbi rokonságban van – Dávidka a EBRD-vel támad

Sajtóértesülések szerint – naná, hogy a derék matyar médiáról van szó -: „Vitézy Dávid levélben értesítette az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankot (EBRD) arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés új budapesti csúcsholdingot állít fel, ezért több feladatot is elvesz az általa irányított a BKK-tól, sőt annak éléről is elmozdítja.”, s ezért „a bank felbonthatja az elektronikus jegyrendszer finanszírozásáról szóló, fővárossal kötött szerződését”.
Nos annak nincs nyoma, hogy az EBRD is tudna erről a „nyomásgyakorlásról”. Arról annál inkább, hogy Reuters szerint: „The head of the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) attacked the idea of national targets for ownership of banks on Monday after Hungary signalled that it may take a more protectionist stance against foreign lenders”.

Zsóti elvtársai sem tűrik, ők sem lesznek gyarmat – Béke-menet Észak-Koreában

A theguardian.com „North Koreans protest against UN resolution on human rights”című írásában beszámol arról, hogy: „Katonák és polgárok ezrei vonultak utcára az észak-koreai fővárosban, Phenjanban egy múlt heti ENSZ-határozat miatt, amely az észak-koreai emberijog-sértéseket bírálja. A tüntetők a Kim Ir Szen téren gyűltek össze kedden, ahol a vezetőiket magasztaló és az Egyesült Államokat bíráló transzparenseket tartottak magasba.

Ez legfeljebb a Tibi-bácsinál hír
– Nincs semmiféle ellentmondás; Orbánéknak lövés sincs arról, hogy mi az a konzervatív gondolkodás

A Népszava – ahogy szokta – megint a derék Várkonyi apótól vesz át írást. A „Párizsi vasárnap” talányos címet viselő írásban kivételesen nincs semmi félreértés. Csak és csupán a szándék hibádzik, mert az nagyon mellé ment. Beszámol arról, hogy egy francia konzervatív képviselő hölgy, Madame Nathalie Kosciusko-Morizet, aki Nicolas Sarkozy idején minisztere is volt. A politikusnő fölhívást intézett a főváros szocialista főpolgármesteréhez, hogy terjessze ki a vasárnapi nyitva tartási övezeteket.
Az öreg tanmesének szánta, ahogy írja „makacs, önfejű és önjelölt diktátorok nem próbálják nagyobb erőszakkal befolyásolni a mindennapi életet”-re, pedig csak és csupán arról van szó, hogy a vallásos lengyel családból származó politikusnő nem csak híresztel magáról, hogy konzervatív!

Majdnem – Az öreg-énekesmadarak egy kicsit, na jó, nagyon mellé nyúltak

Goodfriend és a pulyka

Goodfriend és a pulyka

Az origo.hu ezt a képet közli az amcsi ügyvivő facebook bejegyzéséből, ahol „US Embassy Budapest” nick így ír: „Thanksgiving is coming! Are you ready for some recipes and fun facts about Thanksgiving?”
Mindezt egy tegnap – tehát 2014-11-25.-én!!!! – délutáni „Kést ragadott André Goodfriend” című írásban, ami így kezdődik: „Már szeleteli a hálaadás napi sült pulykát André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője.”! =))
Megjegyzés: Tompika is rámozdult a témára! =))

Az ígéret szép szó apropójából – Na itt van az eb elhantolva

Mottó: A nyuszikát zavarja a medve-kölkök zsibongása. Így rájuk rivall: menjetek máshova, vagy viselkedjetek rendesen, mert ha nem
szétb….-om anyátokat! A kölykök sírva mennek az anyjukhoz, aki azonnal jön és számon kér: Mit mondtál te a gyermekeimnek?
A nyuszika ötöl-hatol, a medve-mama meg egyre fenyegetőbben lép fel. A nyuszi végül riadtan hebegi: Na jó, ha megígértem a bocsoknak!

Ahogy arról a Hir24 beszámol Kósa úr elmondta, hogy „még polgármester korában ígérte meg Halász János államtitkárral – aki akkor még alpolgármestere volt – a Debreceni Városi Televízió munkatársainak, hogy a magyar diaszopóráról forgatott sorozatuk egyik helyszínére ellátogatnak ők is”. A véletlen úgy hozta, hogy ez épp Új-Zélandon perfektuálódott. S még nagyobb véletlen, hogy „Szóval kiugrottak három napra a tévéstábbal, és a Rolling Stones koncertbe csak véletlenül szaladtak bele”.
Ez érthető, ahogy az is, amit a 444.hu idéz a derék alvezértől:
„A bulvársajtó zöme sajnos már a rendszerváltás óta azon fáradozik”
illetve
„Egy társadalom minőségét alapjaiban határozza meg az elitjének minősége”.
Nos ez utóbbi telitalálat; a mi unortodox társadalmunk pontosan olyan, mint az elitjének tekintett bagázs! =))

Zsóti a fantasztikus – Legalább is ő így emlékszik

Mottó: „A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával”. Lányi Zsolt

Hát tudod Wazze ma már 5számúnak sem könnyű lenni, már egy hadgyakorlatból is párt-propagandát kell rittyenteni. Bár az igazsághoz tartozik ez sem újdonság Bayer Zsolt életében.
Mai álláspontjában azon kesereg, hogy még az is lehet, hogy olyan galád alkok is lehetnek akik annak a hírnek sem tudnak örülni, hogy „Minden mutató szerint az első helyen végeztek a magyar katonák a Litvániában megrendezett nemzetközi hadgyakorlaton – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában. A miniszter Orbán Viktorral vasárnap látogatta meg a Litvániában két hónapig feladatot teljesítő magyar lövészszázadot.”.
Ha ennyiben marad maximum vállat vonok, de nosztalgiázott egyet: „Amikor engem elvittek katonának, nem hittem volna, hogy van a világon olyan haderő, amelyet mi képesek lennénk legyőzni. Tapasztalataim pedig eleinte alátámasztották ezt az előítéletemet. Elképesztő állapotban lévő technika (a telephelyen felsorakoztatott Csepel teherautók nagyjából háromnegyedét egyáltalán nem lehetett beindítani), és még elképesztőbb állapotban lévő tisztek, akik közül első ránézésre egy sem akadt, akivel az ember elment volna a háborúba. Csupa-csupa Queeg kapitány a Zendülés a Caine hadihajón-ból – tisztelet a kivételnek. Aztán a Duna ’85 hadgyakorlaton mégis kiderült, hogy csodákra vagyunk képesek, és fantasztikus szintidőt produkálva csináltunk pontonhidat a Dunára, hogy a fene se emlékszik, hányadik ukrán harckocsizó dandár erőszakos folyami átkelést hajtson végre rajta.”! =))

11 hozzászólás

  • A litván elnök elhatárolta magát Orbán Viktor három nappal ezelőtti vilniuszi látogatásától. Szóvivője azt mondta, hogy az államfő nem kívánt találkozni a magyar politikussal, ennek megfelelően nem is hívta meg. Hasonlóképpen nyilatkozott a litván kormányfő sajtótitkára is. Az orosz nyelvű üzleti portál “A magyar miniszterelnököt meglehetősen hűvösen fogadták Litvániában” c. cikkben emlékeztet arra, hogy a vendég a munkalátogatás keretében részt vett azon a díszszemlén, amelyet a litván hadsereg újjáalakulásának évfordulóján rendeztek. A jogcímet az teremtette meg hogy NATO-keretekben az év végéig egy magyar katonai kontingens is gyakorol a balti köztársaságban és az egység szintén felvonult a bemutatón. A lap megjegyzi, hogy a diplomáciai protokoll szerint az ilyen utat arcátlanságként értékelik, mivel az ilyen eseményeken többnyire a fegyveres erők főparancsnokai képviselik országukat. Egy helyi politológus, aki nyíltan rokonszenvez Orbán Viktorral, azt közölte, hogy a vizit még őt is meglepte. Szerinte az út célja az volt, hogy megmutassa Európának, hogy Magyarország – a Kremlhez fűződő barátságtól függetlenül – teljesíti nemzetközi kötelezettségeit. Vagyis PR-akcióról volt szó.

    Litvániában a hivatalos szervek úgy gondolták, nem tilthatják meg, hogy a magyar miniszterelnök találkozzon saját katonáival. De nem rejtették véka alá, hogy negatívan viszonyulnak a vendéghez. A honlap a földrész egyik legvitatottabb politikusának nevezi Orbánt, akit gyakran vádolnak oroszbarátsággal és “diktatórikus allűrökkel”. A kormányfő 2010 óta főleg saját hatalma megszilárdításával törődik, ami – az életszínvonal gyors zuhanása miatt – a lakosság éles tiltakozását váltotta ki. Budapesten napjainkban olyan hangok hallatszanak, hogy Orbán nélkül az országnak sokkal jobb lesz.

  • Ille István

    2014 november 26
    11:11 de.

    Orbán és a diplomácia? Ne már!

  • Kínos volt a pofátlan barom Stadionos viktor látogatása Litvániában
    A litván elnök elhatárolta magát a viktor három nappal ezelőtti vilniusi látogatásától. Szóvivője azt mondta, hogy az államfő nem kívánt találkozni a magyar politikussal, ennek megfelelően nem is hívta meg. Hasonlóképpen nyilatkozott a litván kormányfő sajtótitkára is – írja a Birzsevoj lider.
    http://www.168ora.hu/globusz/kinos-volt-orban-latogatasa-litvaniaban-132282.html#sthash.m5MBHxxZ.dpuf

  • Gyula Bognar

    2014 november 26
    1:22 du.

    Arrogáns és pofátlan! =))

  • Ami azt illeti, eléggé északon laknak ezek a Litvánok, így télen fagyos már arrafelé a levegő!

  • Don Ovuz

    2014 november 26
    2:04 du.

    A litvánok egyébként barátságos népek, de az arroganciára nem vevők, s Putyin f..szopóit meg külön nem díjazzák! =))

  • DON OVUZ: A Litvánok emberségesek, humánusak az ellenségeikkel is!
    A jó emberek megengedték neki, hogy a pajtában aludjon, az állatok melegen tartották, mint otthon. Így még honvágya se lehetett.

  • Megkérdezhetett volna Viktor. A múltkor én is hívatlanul mentem, engem sem fogadott a miniszterelnök. De én legalább nagyon finom reggelit kaptam.

  • RESZKESS, AMERIKA:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141127-magyar-kitiltasi-lista-keszul
    .
    Hahahahahahaha… háááá!!!!!!
    .
    – Wazze, ilyen nincs, és mégis van, ha- ha- ha… 🙂 ez tényleg egy fogyatékosok gyülekezete, húúú… !!!
    .
    Erre nincs szó, 🙂

  • eldrad: olyanok, mint a durcás óvodás. be-be-be, az én bátyám úgyis erősebb! nevetségesek, szánalmas, izzadságszagú erőlködők.

  • Ez is nagyon üt:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141127-liberalisok-lazar-kihereli-szijjarto-miniszteriumat
    .
    – Egyik retardált, tolvaj szemétládától átnyomják az egészet a másik retardált szemétládához. Mi ez, összerúgtak a pénzen, meg a befolyáson?
    .
    Mocskos dög ez mind, de még egymást is zúzzák pár százalékért…