Napi szösszeneteimből – még az is lehet, hogy az aranyvasárnap megmenekülhet

2014 november 27 7:25 de.11 hozzászólás

Bátor tett, vagy csak belharc? – Lézer Jankó vadász & mulatós társát vegzálják

Már maga a hír, mármint ahogy egy teljesen hétköznapi dolgot tálalnak olyan pitiáner matyaros és oldaltól függetlenül idétlen. Oszter Sándor színművész felesége – az egykori zongoraművész Failoni Donatella – elpanaszolta a blikknek: „hosszú ideje be sem teszi a lábát a teátrumba, mert annyira megalázta Ókovács Szilveszter főigazgató. A zongoraművész úgy érzi, hogy a direktor ezzel édesanyjának, valamint édesapjának, a világhírű olasz karmesternek, Sergio Failoninak az emlékét is meggyalázta.”.
Ő nem említette, de tegyük hozzá, ez az igazgató a gaz tettével még Lázár Jánosunkat sem tiszteli, vagy csak nem féli.

Mint ismert – a sajtót bejárta a közös vadász-mulatós képük – a művésznőt csapás, csapás-hátán éri: Nem nem a férje bírósági és betegségi ügyei, a főminiszter lemondta a nagy dáridót a szlovákoknál!
Ja hogy mi az világraszóló gaztett, amit ez gaz directore tett a művésznővel? Saját szavaival: „Azt mondta, betöltöttem a hatvanötöt, és a nyugdíjasokat el kell küldeni.”

Megható kompromisszum készség – Igaz egyelőre csak el tudják képzelni, de még az is lehet, hogy nem szüntetik be az arany-vasárnapot! =))

A Napi Gazdaság csütörtöki számában beszámol róla, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkársága tájékoztatta őket: „Ismét tárgyalóasztalhoz ülnek csütörtökön az üzletek vasárnapi és munkaszüneti napokon való zárva tartását előíró törvénytervezetben érintett felek.”
Glattfelder Béla államtitkár elképzelhetőnek tartja, hogy „Érdemes szem előtt tartani a hazánkban kialakult kereskedelmi hagyományokat, esetleg biztosítva ezek továbbélési lehetőségét”, példaként említette „a karácsonyhoz kötődő ezüst-, és aranyvasárnapokat, amikor lényegében az összes kereskedelmi egység nyitva tart, biztosítva ezzel a lehető legjobb szolgáltatást a vásárlóknak”.

Tényleg ennyire primitívek vagyunk – Ezt a maszlagot is benyaljuk?

Mottó:
A drótnélküli távíróról beszélget két ember: Én nem értem! Képzelj el egy igen hosszú dakszlit, aminek a lába Európában van, a feje Amerikában. Ha megrántod a farkát itt, ott ugat! Ok, elképzelem! Na ez a távíró! Értem! Most képzeld el ugyanezt kutya nélkül!

„Orbán Viktort aggasztják a tüntetések és a közvélemény-kutatók által mért népszerűségvesztés, és nem túl elégedett a jelenlegi kommunikációs teljesítménnyel, ezért újjászervezi a kommunikációs stábját” számolnak be a jól-értesült lapok a közeljövő várható alakulásáról. Giró-Szász András és Habony Árpád vezetésével kettős satuba fognák és megdolgoznák a közvéleményt. A „trón”-közeli informátorok szerint a 2013-ban nagy sikert aratott rezsicsökkentés példájára a gaz kereskedelmi multik elleni kampányban csúcsosodna ki.

Ez lenne az igazi „fejlődés”a birka vakhitűeknek – az az igazság, hogy tartok tőle begyűn – már a mocsok önös érdek sem kell! =)) A rezsinél legalább valami kis pénz tényleg maradt a tárcában!

Pitiáner törlesztés? – Ki tudja, de amnéziásnak amnéziás!

Pihál Tamás jegyzi a Fityesz-KB központi napilapja mára rendelt vezércikkét. Ahogy azt kell – ismét – leszedi a keresztvizet a gaz hazudozó mocsok Horváth Andrásról, aki „az elmúlt esztendőben végigturnézta a teljes balliberális médiát oda-vissza, közben milliárdos adócsalással vádolt meg nagy cégeket (név nélkül), hozzátéve, mindebben az adóhatóság és kormányzati körök segédkeztek (nevekkel itt sem terhelte a nyilvánosságot)”.
No, de nem elégszik meg ezzel már-már a vakhitű állampárt-hívőknek is unalmas nevesítés-blődlivel. Lerántja a leplet a gaz revizorról is: „Csaknem százötven adózó személyi jövedelemadójával és illetékével kapcsolatos adatot kérdezett le jogosulatlanul az adóhatóság nyilvántartási rendszereiből Horváth András. Hogy a volt adóhivatali munkatárs mire és miért volt kíváncsi, egyelőre nem tudjuk.”.

Hogy miképp tudott „jogosulatlanul” adatokat lekérni azt most hagyjuk, de arra azért emlékeztetnék, hogy az első Orbán-kormány első EPEH vezére egy fél napot töltött – állítólag csak – lekérdezésekkel. Valahogy a jogosultságokat azóta sem sikerült tisztázni! =))

Már az a csöppnyi eszük is elment! – Készül a magyar kitiltási lista

Többen viccelődtünk azzal, hogy ez a műveletlen parasztsuttyó már annyira képtelen kontrollálnia a cezaromániáját, hogy tehetetlen dühében még hadat üzen az USA-nak. Mondom vicceltünk! =)) Nos most kiderült, hogy nem is nagyon jártunk messze az igazságtól. A Figyelő kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy a magyar kormány válaszcsapásra készül az amerikai kitiltási listára való hivatkozással. Olyan kormányzati előterjesztésen dolgozik az apparátus, amelyik egy magyar kitiltási listának alapozna meg. A dolog külön érdekessége (talán a bornírtsága jobb szó erre), hogy az amerikaiak eljárásához hasonlóra tervezik. Ami az ő értelmezésükben nem egy jól körülhatárolt törvény előírásai mentén, hanem indoklás nélkül helyezhetnének tiltólistára például amerikai állampolgárokat.

Egy igen csak árulkodó adat – KSH: mennyi pénz kell a megélhetéshez Magyarországon?

Hic & nunc nem vizsgálom sem a készítés módját, sem a mintát, még csak a valódi értékeit sem annak a KSH felmérésnek, ami azt firtatta, hogy „a háztartások egy ötfokú skálán nyilatkoztak arról, hogy mennyi nettó jövedelmet tartanának szükségesnek a nagyon szűkös szinttől a nagyon jóig tartó életszínvonalhoz,”. Ahogy azt sem véleményezem – nincs rajta mit annyira trivi -, hogy: „Az elvárt jövedelemösszegek szoros kapcsolatban álltak a háztartás tényleges jövedelmi helyzetével”. Hosszasan elmélkedhetnénk a számokon és tehetnénk ilyen-olyan megjegyzéseket. Én azonban mindezt kihagyom, csak és csupán a jelentés egy megállapítását említem: „2014 tavaszán a magyar háztartások az átlagos megélhetési szinthez fejenként és havonta 127 ezer forint jövedelmet tartottak volna elegendőnek, a nagyon jó szinthez 229 ezer forintra lett volna szükségük. Ezek az összegek 6, illetve 7 százalékkal haladták meg a megelőző évit.”. S ennek is csak a második mondatát! Na ugye Wazze az a derék KSH, mely egész évben pártfiúi lelkendezéssel számolt be arról, hogy biza praktice egy fikarcnyi inflációi sincs, most azt mondja, hogy az átlagos háztartások szerint az elmegy szinten 6, míg a jónak tartott szinten 7%-al nőttek meg a megélhetési költségek! =))

11 hozzászólás

  • Hátha a nagy zűrzavarban nem mindenki tudja:
    A „To Suspend Entry as Immigrants or Nonimmigrants of Persons Engaged in or Benefiting from Corruption” a 7750-es elnöki proklamáció alapján működik.
    Nos ilyen nálunk nem műkődik, de semmi gond – mint tudjuk nálunk ehhez fél nap sem kell – pikk-pakk születik egy elnöki rendelet.
    Arra persze kíváncsi leszek, hogy ki is lehetne, akit magánemberként nem engednek beuzazni! =))

  • Ez is a témához tartozik 444.hu azon kérdésére, hogy „Tényleg arra készül a magyar kormány, hogy válaszul az USA által kitiltottak listájára elkészíti saját listáját, és külföldieket tilt ki Magyarországról?” ezt a választ kapták:

    http://img.444.hu/kulugy1.jpg

    Nekem külön tetszik a minisztérium megnevezése! =))

  • RónaGyuri: Idáig a hihetetlenül primitív, giliszta értelmi szintjén működő koszos bagázs minden reakciója pontosan alátámasztja a P.P. #7750 kritériumát. Az adott országban korrupcióra feljelenteni bárkit értelmetlen, mert a kormány befolyásolja a nyomozó hatóságokat, az ügyészséget és bíróságot, a korrupció védelmében, elkenésében és fenntartásában.
    Amit a magyar emberek nagy többsége nem tud, nem akar tudni, nem érdekli, nem néz utána, hanyag, érdektelen és primitív felfogással nem törődik vele, hogy a kitiltása hat embernek érdektelen magánügy. Az indok a kitiltásra, hogy a kitiltottak országa nem jogállam és nem demokrácia. Ezt jellemzi P.P. #7750, amit a koszos bagázs nem tud az USA-ra alkalmazni! Kitilthatnak bárkit, semmi baj, a széllel ellen vizelnek, Fidesztán attól nem lesz jogállam és nem lesz demokrácia és az USA nem lesz diktatúra és banánköztársaság!
    Hihetetlen a tudatlanság, a sovinizmus, a nacionalizmus és az Amerika-, Nyugat ellenesség az immár nagyon messze a nyugati civilizáció mögé lezüllött magyar társadalomban. Tisztelet a számos kivételnek, mert van sok, akik a TV-n, rádión beszélnek, de az átlag emberek tetemes része , talán többen vidéken a királyi TV miatt, fényévekkel van lemaradva!

  • miniszterelnök így még nem csinált hülyét magából, mint orbán! amikor azt fejtegeti, hogy „ő a fiával járt már Koreában a 2002-es focivébé idején meccset nézni, ahol a szurkolók azt kiabálták, hogy “han”, vagyis hogy “hun”, ami ugye a magyarok neve, és ez furcsa, merthogy a magyar fölfogás szerint a hunok mi volnánk”….szerencsétlen elmeroggyant…

  • Ille István

    2014 november 27
    2:43 du.

    A Hanok az egy nemzettség Kínában

    A hanok az spéci tradicionális háztipus Kóreában

    Ja és Han Solo is „volt” ügye! =))

  • ronagyuri: a dél-koreaiak azt kiabálták a meccsen, hogy Dél-Korea. Koreaiul: 대한민국, átírással: Tehan Minguk.

  • akad egy érdekes kérdés: ez hány apától ilyen hülye?

  • Ille István

    2014 november 27
    3:48 du.

    Azt nem tudom, de azt sem ki fizette ezt az utat is! =))

  • Nem művésznő, csak zongorista. Az apja volt művész. Ő élt a nevéből. Okovács kitiltotta? Okovács egyetlen normális lépése volt.

  • llanfair

    2014 november 27
    5:17 du.
    Dehogy tíltotta: nyugdíjba-küldte