Majd, ha ló legel a sírján!

2014 november 28 8:00 de.14 hozzászólás

Vaskos igazságokat mond a cikkíró…

„A népnemzeti… izé… nemzeti kiegyezés, akarom mondani megbékélés mentén a kormány keresi a megoldást, hogy a tüntető csőcselékkel zöld ágra vergődjön, mert az mégsem tartható állapot, hogy itt pár ezer elvtelen hangoskodó alak megzavarja a NER hatékony és üzembiztos szervezetének csendjét.
Orbán apánk elégedetlen! Mint mondja, komoly gondot lát az elkapkodott kormányzati munkában.
Wow…

Még a végén kiderül, hogy itt valaki(k) a vezér tudta és beleegyezése nélkül felpörgették a törvénygyárat, mert ráébredtek, hogy a költségvetés hajója nem egy luxus tengerjáró, hanem egy léket kapott, szarul összetákolt tutaj…
És ezen a tutajon nem Orbán, Lázár, Rogán, meg a többi kretén „csónakázik” a lemenő nappal szemben, hanem a teljes magyar gazdaság inog, irányítás nélkül, mindezt a sarki tengeren, körbe meg ott állnak a jéghegyek!

A vakság egyfajta magyar érzékszervi csoda, mert ami fontos, azt nem látjuk, a lényegtelen dolgokat meg úgy érzékeljük, mintha ránk omlana a plafon tévénézés közben! Tüntetünk?
Itt a mérleg:
Az Internet-adó ellen ötvenezren!
A MANYUP lerablás ellen kétezer-ötszázan!
A devizahitelezés gondja ellen huszonketten (tényleg)!
Az oktatási törvény kinyírásáért senki!
Az egészségügy kinyírásáért senki!
A forint bedöntéséért senki!

Hogy is van ez?

Egy marék molylepkének több sütnivalója van, mint a magyar társadalom egészének, mert pitiáner, szar dolgokért óbégatva kiállunk, megyünk és harcolunk, de azért, hogy a gyerekünk jövőjét kinyírják, vagy azért, mert a szüleink meghalnak a kórházakban, egyszerűen nem nyitjuk ki a pofánkat!

És csodálkoztok, hogy az orbáni rémálom megszopat mindenkit?

Senki sem durrog, hogy januártól harminchárom, IGEN, 33% lesz az élelmiszereken az adóteher? Azaz ha veszel egy kiló kenyeret 350 forintért, akkor abból kilencven forintot eltesz a kormány, azaz adót fizetsz azért, hogy ehess!
Fogod?
De te kussolsz és ülsz! Az Internet megmaradt!
Beljebb vagy havi 700 forinttal, amit majd februárban a távközlési adóba szépen, stikában, egy éjszakai ülésen be fog szavazni a nemzeti öntudat kreténjei által hatalomba juttatott Fidesz!

Téged nem zavar, hogy az a pénz, amit elvesznek az iskoláktól, stadionokká változik? Nem csípi a szemed, hogy százhúszmilliárd forintot kivettek a gyereked jövőjéből, mert a Magyar Nemzeti Bank korábban el..szott üdülőkre és pihenésre kétszázmilliárdot?

Te nem látod a tényeket? Nem veszed észre, hogy semmiségekért vonulsz az utcára, de komoly, mindenkit érintő dolgokban mélyen kussolsz, és bárgyún nézel ki a fejedből azon hörögve, hogy a kurva kormány már megint elvesz valamit?

Nem a kormány elvtelen!

A kormány csak kihasználja, hogy nincs benned tartás és értékítélet! A kormány nem tesz mást, mint elfogadja, hogy neked az Internetre van szükséged, és nem gimnáziumokra vagy kórházakra, hiszen az egészségügyből is kivett százmilliárdot! És vajon mit épít belőle?
Rájössz?

Ilyen az egész magyar közélet. Mindenki otthon ül, és dörzsölgeti a mellbimbóját abbéli örömében, hogy volt pár tüntetés! És?
Jelenleg a költségvetésben közel kétszázmilliárdos lyuk tátong! Szerinted honnan szedi majd a kormány össze?

Tőled! Még pontosabban: majd édesanyádtól, mert még a kórházi ágyat is el fogják alóla adni!
…Meg a gyerekedtől, aki majd tanulhat agyhalott tankönyvekből, amelyekben változó árfolyamon kell értéktelen forintot euróra váltani matematika feladványként, vagy megtanulhatja, hogy a történelem az nem is úgy volt, ahogy!

De te boldog leszel, mikor muterod sírja mellett állsz, esetleg a gyerekednek lesz egy fasza állása valamelyik múltinál havi 66.700 nettóért! Mert lesz Interneted! Te hagyod ezt? Tényleg?

Mert én nem! Addig kepesztek, amíg ló nem legel a sírján a mocskos csutijának!Te meg nézz marhára magadba, mert a január nagyon közel van! Amúgy meg szeretlek, és 42…”

Shepherd

14 hozzászólás

  • Kedves Szerző,
    hasonló elmélkedések jellemezték anno Budaházy Gyuri és társainak gondolatvilágát, miközben kidolgozták a „Hunnia” modelljét.
    Kivonulni ebből a hazugságra és kifosztásra épülő igaztalan diktatúrából.
    Ahogy tudom, még mindig él a terv.

  • Jelezném, hogy aki eme írás, és Budaházy írásai között párhuzamot tud vonni, az a valóságot valami nagyon homályos, és erősen torz tükrön át nézi. Ennek oka lehet drog, szellemi leépülés, vagy csak mezei szervilizmus.

    Csak a jólneveltség miatt nem hülyézlek le. 😀

    Tisztelettel:

    A tiszteletlen szerző!

  • Nos, azért ez nem teljesen vagy így, ahogy a cikk írója állítja! Az utóbbi tüntetések bármely címszó alá is szerveződtek igenis minden esetben szó esett a szociális megszorításokról, az oktatási rendszer gyalázatos átalakításáról, a közoktatásból kivont milliárdjairól, a stadionokról, a kitiltásokról, a korrupcióról, a hazugságokról, a magyarországi lakhatás kritikus helyzetéről, milliók nyomorba döntéséről, a kriminális állapotban lévő egészségügyről, egyszóval sok-sok mindenről. Az kétségtelen, hogy a társadalom még messze nem eléggé szolidáris, és még mindig csak a saját személyes érintettségük okán hajlandóak megmozdulni.
    Még van mit tennünk!

  • ˙
    Némi túlzással, ezt úgy szoktam mondogatni, hogy csak a retek ára képes utcára csalni magyar tömegeket, illetve abból is csak a legönérzetesebb polgárokat.
    Akkor most képzeljük el annak rengeteg otthonmaradottnak a [ön]tudatát… 🙁
    Sajnos igaz, hogy ez a nép az elmúlt 25 év alatt csak visszafelé fejlődött. Semmi jele annak, semmi adat nem mutat bármiféle progresszív irányultságot a fejekben.
    Valami nagyon el lett b@va, részben a vezetés tehetségtelensége, másrészt a . s z á n d é k o s . n é p h ü l y í t é s . okán, olyan butítás, mint ami ma már intézményesítve nagyban zajlik az iskolákban, médiában és nem utolsó sorban a nyílt politizálásban.

    Egyenesen egy katasztrófába vezető tendencia. Nincs már idő kivárni, míg másképp lesz… A bilinek ki kell borulnia mielőtt teljesen ellep a sz@ bennünket. Ezért szükségesek az olyan akciók, mint például az USA . é b r e s z t ő . célú kiutasítási happeningje…

    .

  • dubois: most akkor igaza van kertésznek, vagy igaza van?

  • Shepherd, Shepherd!
    Nem csak azt ordítottuk!
    Az Orbán takarodj volt a lényeg!
    És bizony a nagy formátumú tüntetésekhez kellene(ének) hozzáértő emberek is!Én azt sem értem, mi a jó francnak van minden tüntetés a József Nádor térre hirdetve!
    A KOSSUTH TÉREN AUG.8.-A ÓTA DEMONSTRÁL EGY MOZGALOM, AMINEK A NEVE OGYM!!!!
    Ugyanis amikor a „bármi megtörténhet2 kijelentés elhangzott, senkinél nem verte ki a biztosítékot, csak TUAREGNÉL, alias Dr Szabó Gábornál,és ezért megalapította az Ország Gyűlése Mozgalmat!
    Ne tegyetek már úgy, mintha ez nem lenne,és most ébrednétek csipkerózsika álmotokból!
    A rendőrség tiltása ellenére, a Bíróság kötelezése után a HATALOM kénytelen eltűrni, hogy a parlamentnél ott áll a DEMOKRÁCIA SÁTRA, most már kettő is!
    Mert volt pár ember (majd 2000-en vagyunk már) aki nem csukta be a fülét az ILLIBERÁLIS állam kijelentése hallatán, és megmozdult!Éjjel nappal őrzik a DEMOKRÁCIA sátrát jelképesen!!!
    És addig maradunk, amíg a 3 deklarált pontunk nem teljesítődik!(ha a hatalom el nem takarít onnan bennünket)

    1.) Orbán eltakarodása
    2.)Az alkotmány visszaállítása!
    3.) Szabad választás kiírása!

    Nem vettétek volna észre?
    Dehogynem!
    Csak pozicionáljátok magatokat, mintha mindenki hülye lenne, csak Ti lennétek helikopterek!
    A szóróanyagok,és blogok mennek a világ minden sarkába az ERŐD (így nevezzük magunk között) aktivistáinak köszönhetően. Ezért tudnak rólunk már Japántól Németországig, mert a turisták viszik a hírünket!
    Mert!
    A Kossuth tér a NEMZET FŐTERE!!!!ott állnak a demokrácia sátrai!
    És érdekes módon a demonstrációk a József Nádor térre vannak mindig hirdetve!
    Az utolsó pedagógus tüntetés szakszervezető aktivistája még meg is fenyegette a pedagógusokat, akik a Kossuth térre mennek!
    Erről sem tudtok?
    Baj hogy mi az Orbán rendszere ellen demonstrálunk?
    Baj hogy alkotmányt akarunk a szar NER helyett?
    Baj,hogy szabad választást akarunk?
    Válaszolj Shepherd, legalább itt!!! Egyszer azt írtam Neked (így tudod is ki vagyok) hogy amit gondolok, Te leírod, mert egyformán gondolkodunk.
    Mi, vagy ki tiltja, hogy a Kossuth térre rendezzetek egy hatalmas tüntetést, bele a hatalom pofájába???
    Mik az eltérő motivációk, amik ezt akadályozzák?
    Azt kell higgyem, hogy most mindenki iparkodik pozicionálni magát,eltérő okok mentén,mert helyzet van.(most vettétek észre?)
    Shepherd!
    Igen, helyzet van, és ha nem jöttök hozzánk, tudod arra a bazi nagy térre, akkor azt kell higgyem, amit itt Ille István kérdezett Kertész Ákosra utalva…
    Vagy nem elég kezdetnek a 3 pont amit leírtam? Enélkül nem megy aranyapám!

  • Ami kimaradt a tegnapi hsz-ból.
    Shepherd!
    Te is köztünk voltál, kommentelgettél egy darabig köztünk. Aztán önálló életet kezdtél élni ezen a néven.Mi nem tetszett? Hogy a rendszer ellen mentünk? Hogy nem külön a net adó, a gyerekszegénység, meg a többi rész érdeket tűztük ki célul? De hiszen ez mind okozat!!!
    Mi azért tűztük ki a 3 pontot, hogy az OKOT,az Orbán rendszert,a szoft diktatúrát eltüntessük!
    A kollaboráló ellenzék ugyan még fenntartja a látszat demokráciát, de már nekik sincs sok idejük ezt a játékot játszani.
    Hogy gondoljátok egyáltalán Ti, akik részérdekek mentén hívjátok az embereket tüntetni? Orbán maradjon, majd megijed (szerintetek) a tömegtől, és visszavonatja a hülye törvényeit?
    Nem az lenne az egészséges cél az egész társadalomra nézve, ha Orbán, és bandája el lenne zavarva, de úgy, hogy sose legyen lehetősége visszakapaszkodni a hatalomba?
    Tudjátok egyáltalán hogy mit csináltok???Meg hekkelitek ezt a lehetőséget, de rendesen a saját piti kis céljaitok végett!
    Gondold tovább légy kedves, hogy mire mennénk, ha Orbán ebben, vagy abban a kérdésben enged, amiért tüntettek!
    Vagy az a cél hogy Ő maradjon, és onnan van irányítva minden?

  • Ízelítő, amiről beszéltem.

  • bumburi: nem igazán értem. Shepherdet én hoztam ide. igaz, hogy markánsan Orbán-rendszer ellenes, de talán nem tévedtem, hogy kihozom egy másik dimenzióba.
    Vagy igen?

  • Ille István,ami az ide való kihozást illeti. Igen, Shepeherd markáns Orbán ellenes…(én is az vagyok,és nem pár hónapja) De van ezzel a rohadt helyzettel egy hatalmas bajom.Ezek a most megmozdulók miért most ébredeznek?
    Shepherd pl köztünk OGYM-esek között volt, ha tag nem is, de a Demokrata oázis (ez egy közösségi oldalunk a vitákra) oldalán többször megszólalt.És ne vessen meg senki ezért az érzésért, de nagyon úgy látom, hogy ezeket a most lángra kapó emberkéket Tuareg indította el, nem kis muníciót adva nekik a továbbiakra,amikor a terveit nyilvánosságra hozta..
    Nincs ezzel probléma, mert az a jó,ha mennél többen akarunk egyet. De észre kellett vennünk,hogy ez az elaprózódás csak gyengíti az Orbán ellenes ellenállásunkat, mert mindegyik hirdeti a saját szemszögéből a tutit, de hekkelik az igazi célt.
    Most volt hogy Tuareg a Kossuth téren kihirdette, hogy meghív minden tüntetésszervezőt, és a magukat demokratikusnak nevező pártok vezetőit egyeztetésre, mert be kell látnunk,hogy az elmúlt 25 év teljes negálása az emberekben visszatetszést váltott ki, és ezt a helyzetet fel kell oldani valamilyen módon. Ha a pártok nem hagyják el a parlamentet, akkor egészen új helyzet áll elő.
    Ezek után pár órával Vágó Gábor (plagizálva)hasonlót hirdetett meg, de nem rendszerváltásra, hanem egyeztetésre a tüntetést szervezők vezetőivel.Később jött Shepherd ezzel az írásával. Amivel nekem csak annyi bajom van, hogy csúsztat erősen, és az eddig meglévő hitet is az emberekben rombolja.
    Minden ellenkező híreszteléssel szemben, amit leírtam a Kossuth téri OGYM-es mozgalomról, igaz.Bővül a tagság létszáma, a technika erősödik,CSAK ÉPPEN RENDSZERT VÁLTANI nem jönnek az emberek, mert az ilyen olyan tüntik elveszik a figyelmet a legnagyobb bajról, Orbánról, és az aljasul bevezetett rendszeréről.
    Nem vagyok hülye elméleteknek a híve, de valahol hátul ebben is az orbáni logikát látom. Oszd meg….
    Mintha nem egy lenne a cél. Az OGYM-é a már leírt három pont a minimál-konszenzusra,hogy legalább már elinduljon a változás, de másoknál nem ezt látom. Hozzáteszem, az OGYM mint mozgalom, minden Orbán ellenes megmozduláson ott van.
    Ami még érdekesség a dologban. Ezek a tüntetések a rendőrség által meghatározott helyeken,és útvonalakon zajlanak.Ez normális? Nem kell nekem hinni, utána lehet nézni.Én nagyon hátsó szándékot látok ebben.
    Ami meg a Shepherd írását illeti. Valóban jó.A Tuareg blogjainak halvány utánzata zanzásítva.
    Nem vagyok Tuareg rajongó, mert sosem voltam vakon belemenő kalandokba.Azért írtam ezekről a dolgokról, mert igenis, mi ott vagyunk a Kossuth téren a hatalom képében aug.8.-a óta a 3 pontunkkal,és méltánytalannak érzem, és nem is őszintének ráadásul az ilyen írásokat is, mint amit Shepherd jól átgondolva, és jól időzítve leírt.Ráadásul nagyon olyan érzésem van, hogy itt nem rendszert akarnak váltani, hanem egyéni hírveréssel akarják előre pozicionálni emberek magukat,egy mások által kivívott rendszerváltás utánra.
    Lehet hogy nem jól látom, de ha az lenne a cél,akkor ott kellene demonstrálni ahol a legjobban bosszantja a hatalmat,és addig, amíg célt nem érünk.
    Rosszul gondolnám???

  • bumburi: nem tudom. ehhez találkoznom kellene Shepherddel is, Tuareggel is. Shepherd nem országos ismertségű, Tuareg az. ezért tőle nem nagyon hozhatok ide írásokat, éppen harcos – és meglehetősen kemény – Orbán-ellenessége miatt. persze, ez még változhat.
    a megosztásra, szétdarabolásra nem gondoltam. pedig de jó összeesküvés elméletet lehetne köréje kanyarítani!

  • István!
    Jajmá’! Elő szokott fordulni olyan is ám, amire nem is szoktunk gondolni.Örülnék ha csalódnék. Csakhogy mostanában ez nemigen fordult elő velem.Ha mégsem úgy lesz, megkövetem Shepherdet ígérem.

  • bumburi: rendszeresen ellenőrizzük a spam-tárolót, néha előfordul, hogy ismeretlen okból az Akismet oda irányít egy-egy hozzászólást.
    Shepherd megkövetésére pedig nincsen szükség. ő is bevállal egy kicsit, Tuareg bevállal sokat, de végül is, ha lenne egyszer végre egy közös megváltónk, biztos vagyok abban, hogy mindketten beállnának mögéje.
    Veszprémben valami ilyesmi készülődik, valami csoda folytán ott a baloldal egységes!

  • István!
    Szeretek ilyet írni, mostanában egyre ritkábban fordul elő:egyetértek!