Napi szösszeneteimből – Barátok közt védtelen

2014 november 29 12:02 de.1 comment

Toncsi és a felelősség – Fontos ember a polgi, nem ér rá minden sz..-os százmillával foglalkozni

Abban már szinte semmi érdekes sincs, hogy újabb és újabb „baráti” áron értékesített ingatlanra derül fény a belvárosi Rogán-féle ingatlangazdálkodási modellből. Most éppen a 200m –es egykori a Képcsarnok Mednyánszky Termeként üzemelő üzlethelység mintegy harmad-áron történő értékesítéséről számol be a blikk.hu.

Már az sem semmi, hogy elsőbb a túl keveset fizető kiállító-teremtől elvették a bérleti jogot, majd pár hónap múlva az új bérlő vehette meg. Az kifejezetten mókás, hogy Zalka Szilvia kerületi sajtóreferens hangsúlyozta: „Visszautasítjuk azt a vádat, hogy az önkormányzat nyomott piaci áron értékesítette az ingatlant. A Belváros-Lipótváros Önkormányzatának rendelete kimondja, hogy azok a bérlők, akik vételi szándékukat előzőleg bejelentik, a forgalmi érték 70 százalékán vásárolhatják meg”. (Az átlag humán értelmiség kedvéért: azon túl, hogy az alig 2/3 az bizony nyomott ár, de itt az 1/3 is épp összejött!)

Külön pikantériája az ügynek, hogy a kedvezményt nem más, mint egy „a Prisztás-gyilkosság miatt első fokon 11 év fegyházbüntetésre ítélt Portik Tamás (46) élettársa, Pápa Marianne érdekeltségében lévő cég”!

De a csúcs a volt polgi, aki azzal védekezett, hogy „a jegyző hibázott!”

Csak a lényegről egy szót sem – Miért szereti a politikai elit a focit?

Már magában a tény is – nem is kicsit – véleményes, hogy: „Péntek este az ELTE jogi karán Futball és Politika címmel rendezett kerekasztal beszélgetést a Policity.”. A meghívottak köre sem semmi: „András Krisztina sportgazdaságtan-kutató, Deutsch Tamás Ep-képviselő, volt sportminiszter, az MTK elnöke, Róna Dániel, politológus, aki leginkább MTK-szurkolói minőségében volt jelen, valamint Török Gábor politológus, az MLSZ Női Bizottságának elnöke”. De az elhangzottak?!?

nézd már, mit mutatok!

nézd már, mit mutatok!

A teljesség igénye nélkül:

Deutsch a „kettős állampolgársággal állította párhuzamba a stadionépítést: kezdetben mindkettő kemény harc ellenszélben, de mindkét ügy a közjóhoz ad hozzá, ezért képviseli mindkettőt rendes Fidesz-KDNP-s politikus teljes mellszélességgel”. Amihez Török hozzá tudta fűzni: „Úgy ismertelek meg, mint aki számára fontos a szenvedély”.

A szeánsz csúcspontja az volt, mikor „Deutsch felemlegette, hogy 1990 és 2000 között minden kőszínházat felújítottak “Békéscsabától Sopronig”, pedig volt olyan színház, ahol “nem ölték egymást a bérletekért”, a Vígszínház felújítása pedig önmagában nagyságrendileg annyiba került, mint egy stadion felhúzása, mégsem tiltakozott senki. Arra nem tért ki, mennyibe kerül az államnak egy néző a Vígszínházban, azt viszont nem rég kiszámolták, hogy a két Felcsút befogadására alkalmas Pancho Arénában ez az összeg 3,47 millió forint.”
Tompika nem fogta vissza magát elmondta, hogy szerinte „az MLSZ jó példát követ, amikor bünteti a rasszista megjegyzéseket, de abban egyetért, hogy az MLSZ sokszor baromságokat büntet, például miért ne lehetne azt mondani, hogy buzi MLSZ? Mindenesetre az újítások hatására egyelőre nem özönlenek a családosok meccsekre, csak az elkötelezett szurkolók helyek maradnak rendre üresen.”.

Az egységhez rendelt erő – Mesterséges nézettségjavítás

Az index.hu figyelmesen tanulmányozta „Dunai Mónika (Fidesz) és Tuzson Bence (Fidesz) kedden benyújtott, A közszolgálati médiaszolgáltatásra és a médiapiacra vonatkozó egyes törvények módosításáról című javaslata” tartalmát. Kiderült, hogy túl az egységes közszolgálati mamut mellett egy igen csak durva trükköt is tartalmaz. Kötelezi a szolgáltatókat, hogy „kötelesek a közmédia két újabb csatornáját, a március 15-én induló, bulvárosabb Petőfi TV-t és a jövő augusztusban kezdődő NB I. küzdelmeivel bemutatkozó sporttelevíziót az alapcsomag részévé tenni”. Ami már magában sem semmi, hisz ezek miatt mások kieshetnek, de azt is előírnák, hogy a közszolgálati csatornákra „a néző számára felkínált alapbeállításként az ő szolgáltatásai legyenek sorrendben elsőként elérhetők”. Amibe beleértendők az azok HD-s változatai.

Hogy mi ebben a trükk: a többiek kimaradnak az egygombosok közül! =)).

Ne már, – szerintem már itthon sem tudja szinte senki, hogy ki ő

„Miniszteri tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalan magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter” – adta hírül a minisztérium közleménye. Indoklásul hozzáfűzték: „Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így népszerűségével erősítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését”.

Tempora mutantur – Lassan már újra nevet kell váltani; Futbóliából Futsaliára

„2013. június 3. óta dolgozik a cégnél. Elsőként a vezérigazgató mellett kereskedelmi asszisztensi feladatokat látott el, 2013. december 1. napja óta kiemelt partnerkapcsolati menedzserként tevékenykedett, majd 2014. május 5-én kapta meg vezérigazgató-helyettesi kinevezését Kerekes György vezérigazgatótól”. Ezt a Magyar Nemzeti Kereskedőház – amit az állam hozta létre, célja, hogy új piacokat és lehetőségeket nyisson meg a magyar vállalkozások előtt, például kereskedőházakat nyitnak külföldön – illetékes mondta el a 444.hu-nak.

Átvágnak

Átvágnak

Hogy kiről van szó? Nem fogsz meglepődni Wazze, Szijjártó egyik sporttársáról. Kun Gábor (becenevén Kunci) a Fradi első százszoros futsalosa volt, onnan igazolt a Dunakeszibe

Emberi erőforrásokról – Kivételesen nem Balog-páteré az érdem

Néhány igen csak jellemző mondat az elmúlt pár órából: (most nem említem újra a mi Bercink és Szájjártató sporttársa eseteit)

Ketten. Az orruk hasonlít, sok mindenbe beleütötték.

Ketten. Az orruk hasonlít, sok mindenbe beleütötték.

„A gazdaságföldrajzosból lett jegybankár, Csizmadia Norbert kapja meg Kónya István pozícióját a jegybank kutatási főosztálya élén”,
„2014 november elejétől Pálffy István a közmédia, nemzetközi kapcsolatok területén dolgozik”,
„A lemondásra kényszerült KE – aki büszke a politikában töltött éveire, hiszen aláírhatta az alaptörvényt, a politikába pedig egy új stílust vezethetett be – szerint neki mind a mai napig megvan a kisdoktori címe. Minderre úgy emlékszik, hogy ő megnyerte a Semmelweis Egyetem elleni fellebbezését, úgy, hogy nem vonták vissza a címét.”

Szolgálnak és védettnek – Egy komplett tábornoki kar irányítja a magyar közfoglalkoztatást

A hvg.hu értesülése (szóval az az igazság, hogy erővel kikényszerített válaszokból kiderült) szerint: „Megbukott, leváltott, nyugdíjazott tábornokokkal töltötte fel Pintér Sándor a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes-államtitkárságát. A főtisztek új pozíciójukban egyebek mellett összekötőként, megyei koordinátorként tevékenykedhetnek.”

Mi ebben az új? Hiszen első minisztersége idején az egész minisztériumot és intézményeit telerakta „nyugállományú” belügyi tisztekkel!

1 Comment

  • csak nem azt akarod sugallani, hogy rohad a narancs? te jó ég, mi fogja táplálni a fidesz 1,8 millió hívét? (felmérések szerint ennyire csökkent a narancshitűek száma. leesett a tantusz?))