Hadd tanuljon az a kiscsoportos!

2014 december 2 11:11 de.17 hozzászólás

Az alábbi bejegyzést csak erős idegzetűeknek ajánlom olvasásra, mivel sz.r ügyről lesz szó.

Ha ezt megnézitek a fotót, belátjátok,hogy tényleg az. Ez ugyanis egy mai gyerekkönyvben olvasható. Szépen, kellemes színű kemény fedélbe kötve, telis-tele hasznos információkkal.
Íme.

A sz.r antológiája

A sz.r antológiája. Nagyitáshoz kattintson!

Lássuk be, a szerző elég sokat sza..zott.

Lehet, tán arra gondolt, hogy a kiscsoportos, amikor végzett, emlékezve a mesére – aminek kétségtelenül van tanulsága, mint minden mesének – de ki gondolná, hogy az a sz.r, megnézi a nyomatot majd kikurjant a Zanyunak: gyere Anyu ezt nézd meg!

Ez igazi besz.rás, nem?

El kell ismerni,hogy nem sz.rakodnak a felvilágosítással.

Még szerencse,hogy figyelmeztetnek rá,hogy mekkora különbség van sz.r és sz.r között.

Mi ezt már tudtuk eddig is.Végre a gyerekek is megtudják!

Régebben volt a sz.r, és semmi cizellálás – van, akinek még most sem ízlik – de a NER világában, kérem szépen, nem lehet leragadni ilyen sablonos kifejezéseknél, mert kérem, Magyarország jobban teljesít!

De hogy’ is bírtak nemzedékek felnőni ilyen alapvető ismeretek nélkül? Pedig enni kell, sz..ni meg muszáj és, ha dolog van, bizony, menni kell!

Egy gondom van: ugyan, ha nem a természet lágy ölén, vagy a bilibe végzi el a gyerek a nagydolgát, akkor honnan tudja meg, mit is termelt? Ráadásul – emlékezve a mesére – gyermeki kíváncsiságtól hajtva – elvégre a Zanyu mesélte el neki, jól végigmutogatva az illusztrációt, ahogy egy gyermekeknek szóló mesénél kell (hadd tanuljon az a gyerek vizuálisan is azonosítani), megnézi, majd hívja az anyját, hogy ő is nézze meg?
Legközelebb meg, amikor a Zanyu, ellenőrizve a gyerek fejlődését, visszakérdez, hogy: na, életem, ez milyen sz.r? a gyerek meg boldogan rávágja: vörös!

Komolyan kérdezem, normálisak ezek? Rendben, Orbánék törekvése a minél korábbi nevelés megkezdése – lásd a kötelező óvodát – de ezzel a sz.rral kell kezdeni?

Azt mondjátok, hogy ez csak egy mesekönyv, és nem muszáj a gyereknek ebből olvasni? Mitől vagytok olyan biztosak benne, hogy nem lesz köztelező oktatási anyag az oviban? Mert elnézve az általános iskolai tankönyvek blődlijeit, én simán el tudom képzelni EZEKRŐL, hogy beemelik a NAT-ba!

Ja, hogy a szerző leánykori nevén nevezi: kaki? Attól az még szar!

17 hozzászólás

  • István:
    .
    – Ne hülyéskedj már. Milyen „könyv” ez? Ez tényleg létezik?
    .
    Ha igen, akkor szerintem az is meneküljön orKbánisztánból, aki eddig nem is fontolgatta ezt. Ott az óvodában a sz..ról „tanulnak” a kicsik, itt meg, ahol élünk, Földrajzot, írás- olvasást, esetleg megkezdik a spanyol, német, vagy a francia nyelv tanulását is…
    .
    Ez ám a mindent kifejező kontraszt! Ez még jobb, mint a falusi budi mellé éépített stadion VS atommagkutató, vagy sz…rgyártó összevetése mondjuk, Colin Powellel… jáááj.

  • Eldrad: nos, nem photoshop, ez jól látható. a jobboldalt kilátszik egy vékony csíkban a borító, szép pasztelzöld. a könyv lapjai meglehetősen vastagok – ez jól látszik a hajlásán – kivitele a max. 20 oldalas gyerekkönyveké.
    nem óvodai oktatókönyv, meséskönyv, 2-3 éveseknek.

  • „Legközelebb meg, amikor a Zanyu, ellenőrizve a gyerek fejlődését, visszakérdez, hogy: na, életem, ez milyen sz.r?”
    ……….
    Na, de melyik Anyu ellenőrizzen?
    Ehhez ad segítséget a tanácstalan kiscsoportosnak egy a fentinél sokkal életszerűbb és modernebb mesekönyv:

    http://www.amazon.com/Tale-Two-Mommies-Vanita-Oelschlager/dp/0982636660

  • csakhogy ez csak egy Orbán milyenségére kihegyezett mém, és nem egy mesekönyv!

  • apuwader: kétségtelenül bizonyítja jártasságát a hasonló témák kikeresésében, csak éppen a véleményt nem tükrözi a cikk tárgyáról.
    az életszerűséget meg jobb, ha nem említi. ez a mai magyar könyvkiadás kultúrája. gondolom, így elég életszerű.

  • @Ille
    Számomra liberális megközelítésű mindkét könyv, most erről még milyen véleményt mondjak? Jelezni fogom, ha nekem tetsző gyermekkönyvet találok.

  • apuwader: a másik teljességgel érdektelen, mert hazai forgalmazású – vagy esetleg tud róla, hogy valahol megjelent volna a könyvesboltokban?
    ez a mocsok meg maga szerint liberális megközelítésű…apuwader, maga nincs észénél, ha ez a véleménye. csak azt remélem, hogy nincs óvodás korú unokája.
    gyanítom, hogy olvasni tudó unokáinak Szálasi nemzetvezető testvér műveit ajándékozza karácsonyra. elvégre a hungarizmus megismerését soh’se lehet elég korán elkezdeni 🙁

  • Vigyázat!! Sokkoló!! Ne nézd meg!!
    …….
    http://www.hir24.hu/kultura/2014/09/19/meleg-hercegek-hazasodnak-egy-mar-magyarul-is-kaphato-gyerekkonyvben/
    …….
    „ez a mocsok meg maga szerint liberális megközelítésű?”
    Hát, nemzetinek nem nevezném, vagy akkor újkonzervatív lenne?
    ……….
    Most akkor támogatja a könyvégetést, vagy nem?

  • Dr:Vuics Tibor

    Az idézet hűen tükrözi az Orbán-rezsim és „tankönyvíróinak” szelemi színvonalát!

  • @Ille
    A fent nevezett úr nem meséket írt, de pl. Wass Albert igen.
    „A mese a mókusról, aki szeretett vitatkozni” nagyon tanulságos.

  • Na ja,
    a libero csapat i(I)lle(n) gyerekkönyvekkel óhajtja felvirágoztatni haladó – internáci – szellemben az ifjakat (1-est, 2-est egyaránt).
    Szerencsétlenségére a magyar közízlés ettől még erősen le van maradva, de látom, mindent elkövetnek, hogy hozzanak rajta.
    Egy-két jeles óvodából jöttek is reflexek, hogy ottan azt mongyattyák a gyerekkel, 1-es szülő, 2-es szülő, nem ám papás-mamás, meg efféle sovén, heterosexista elhajlások.
    Koncsíta-Wurszt, s a haza fényre derül!

    P.S. Az agyament, faragatlan szülék anyjába hajtották a szegény óvóbánénit, aki nem is értette, hogy a moderny kultusz fáklyavivőjét hogyan is érhette efféle suttyó méltánytalanság.

  • enterprise 2014 december 2 3:42 du.
    .
    – Ennek a beírásnak annyi értelme nem volt, mint f…ngás után kezet mosni. De komolyan.

  • apuwader: könyvégetés…maga egyre szánalmasabb…

  • apuwader: megkérem, hagyjon fel az oktatásommal. nem szorulok rá, főleg nem magától.

  • enterprise:
    most én kérdezem magától: orvos látta már? mert ideje lenne megmutatnia magát, mielőtt még elhatalmasodik magán a kór!
    „a libero csapat i(I)lle(n) gyerekkönyvekkel óhajtja felvirágoztatni haladó – internáci – szellemben az ifjakat (1-est, 2-est egyaránt).”
    komolyan mondom, kezdek aggódni a szelleme épségéért!

    de, hogy a gyerekének/unokájának is jusson:
    Ötödikes irodalomkönyvből

  • kultúra egy ötödikes irodalomkönyvből.

    nekem különösen az alcím tetszik:hat jó játék kisbabáknak. majd az ötödikes tesó felolvassa. megrázó élményben lesz része az öcsinek!