Napi szösszeneteimből – A dolgok jelentése az orbáni holdudvarban nagyon más

2014 december 6 9:00 de.19 hozzászólás

A derék matyar bírák tudják a dógukat – Őfenesége nem a levegőbe hablatyol

Jogi úton kell megtámadni André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjének “ködös és zűrös hablatyolását”, jelentette ki péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök.

Nos a daliás 2/3isten nem a levegőbe beszél, tapasztalatból. Természetesen arról van szó, hogy a derék matyar (i)gazságszolgáltatásra célzott.

Egyrészt arra az esetre mikor Kovács Zoliékat (hülye vagy Wazze, natürlich az És-s) keményen megvegzálták, mert le merték írni, hogy mit is mondott Őfenesége egy jegyzőkönyvileg rögzített közgyűlésen. Nem, nem azért mert nem mondta, még csak azért sem mert ne lett volna hiteles jegyzőkönyvileg közgyűlés. Csak és csupán azért, mert úgy is lehet jogászkodni, hogy nem volt szabályos a közgyűlés!

Ennél már csak egy kicsit tündéribb móka, hogy MOL-os pribékjét egy derék magyar bíróság hablatyolta ki a nemzetközi botrányból!

Ahogy vesszük – A dolgok jelentése az orbáni holdudvarban nagyon más

Mondja, mondja de az ember tudja, hogy etwas-nicht-bestimmt. Ergo két eset van: vagy pofátlanul hazudik, vagy a fogalmakat nagyon más értelemben használ.
Persze az is reális alternatíva!

„Mindennek a titka a munka, a szorgalom, a hozzáállás” – ezzel válaszolt Mészáros Lőrinc mikor a Bors sikerének, és gyors vagyongyarapodásának titkáról kérdezte. A válasz értékéből sokat levon, hogy a felcsúti polgármester, azt is hozzáfűzte, hogy „minden vagyona legális, úgyhogy bárki megnézheti a vagyonnyilatkozatát”.

Nos tisztában lévén a „lehetőségek világa” és az „orbanisztáni rögvalóság” alapvető különbségeivel vannak a szlogennel némi kétségeim, de azt tudom, hogy az a „bárki megnézheti” hogyan értendő. Ha és amennyiben az illető fel tud mutatni egy jogerős bírói végzést, mely nem csak azt rögzíti, hogy meg kell mutassa a vagyonnyilatkozatát (mint ismert ez Mészárosék jogértelmezésében csak a lezárt boríték megtekintését jelenti ), hanem taxatív utasítást is tartalmaz a nyilatkozat adatainak megismerése konkrét lehetőségére is!

„tresviri rei publicae constituendae”

„tresviri rei publicae constituendae”

Orbán a nagy katalizátor – Nem csak jószágot, de a gazdi-szeme a baromságot is hizlalja

A vasárnapi nyitva/zárva-tartás témájában a sok össze-vissza hablatyolás mellet egyetlen dolog látszott egyértelműnek: „A Fidesz-frakció többségének komoly fenntartásai voltak az üzletek vasárnapi nyitvatartását korlátozó kereszténydemokrata javaslattal szemben, nem is akarták megszavazni”. Ahogy többen ki is fejtették „attól tartottak, hogy a hétvégi boltstopot később a választók még leverik rajtuk”.

Az index.hu értesülése szerint minden megváltozott mikor a héten a daliás 2/3isten személyes jelenlétével tisztelte meg a Fidesz frakció tanácskozását. S lássunk csodát; az eddig finnyázó honatyák és honanyák nem csak, hogy lelkesen kiálltak ezen gátlástalan baromság mellett, de egymásra licitálva újabb és újabb elképesztően bornírt ötlettel csingilingiznék a vasárnap szentségét!

Pontosítás – Még mielőtt valaki – egyébként okkal és joggal – gyanúperrel élne

A média beszámol róla, hogy „Péntek este ismét átadták a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi elit, a művészet, a kultúra, a tudomány és a sport kiemelkedő képviselőinek a Művészetek Palotájában! […] A Primák, 5 millió, a Primissimák pedig 15 millió forint jutalomban részesültek. […] Ott volt Áder János és felesége, Herczegh Anita, Lévai Anikó, Pintér Sándor, Matolcsy György és Tarlós István is.”.

Csak a rend kedvéért a felsorolt celebek csak nézőként voltak jelen. Hivatalosan nem kaptak a zséből! =))

Nyitott kapukat döngetnek – Nálunk egyenesen a miniszteri széket adták egy bohócnak

Az index.hu blog-ere beszámol Stephen Colbert viccelődéséről az új amcsi követasszony kinevezésén. Majd így ír: „Hosszabban és szerintem viccesebben esik neki a kinevezésnek, az egészet arra főzve fel, hogy ha valaki sikerrel tud navigálni egy szappanopera történetszálai között, akkor nem okozhat gondot neki egy ilyen ország politikai viszonyai között ellavírozni. Mi is elküldhetnénk a Szomszédok atyját, Horváth Ádámot valami nagykövetnek, nem?”.

Nos eltekintve attól az elemi ténytől, hogy ez a gondolat nem magyarul van megfogalmazva egy dolgot rögzítenünk kell: Szájjártató vonatkozó karrierje ennél sokkalta röhejesebb!

Hogy egy gátlástalan hazudós aggastyán mit hord össze, nos az egy dolog, – de hogy ezt egy alkotmánybíró meg is tapsolja?

A derék Hóbagoly – akiről köztudott, hogy a kádári éra kiemelt kádere volt – ismét megcsillogtatta pofátlan bornírtságát. Az általa rittyentetett a kormányzati Veritas Történetkutató Intézetben egy Horthy-korszakról szóló konferencián engedte el magát. Olyanokat tudott mondani, hogy „a Horthy-¬korszakban nem lehet szervezett és átható antiszemitizmusról beszélni. Sőt, ők vidéken azt se tudták, mit jelent ez a szó”. Majd, hogy „a történészek túlzottan is a fővárosi eseményekre koncentrálnak. a kisvárosokban és a hadsereg tisztikarában sem volt erős az antiszemitizmus”.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy ez a hazudós vénember amnéziája lett-e ilyen klinikai mértékű, vagy csak egyszerű pofátlanságról van szó, s úgy vélekedik: a vidéki zsidóság szinte teljes kiirtásában nem játszott szerepet az antiszemitizmus.

Minden esetre egy dolog tény: az elhangzottak taxatíve kimerítik a holokauszt tagadás bűntényét. Ennek okán az ezen a banzájon jelen lévő Stumpf István alkotmánybírának (ha már odament) felháborodásának kellett volna hangot adnia és nem vigyorogva tapsikolnia!

Nem hogy nem éhesek, hanem fogyókúráznak – Ugye, hogy közTV-snél, a Ftyesz-KB központi napilapja vezércikkben tud gátlástalanabbat állítani

Még az érzékenyebb lelkű birka-menetelőket is meglepte az az arcátlanság amivel Fábián Barna, a Keresztény Demokrata Néppárt politikusával, Harrach Péterrel beszélgetve tudta meglepni a világot. A gyerekétkeztetésről, beszélgetve kijelentette:”Múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes”.

Nos Wazze, ha azt hiszed, hogy ezt már nem lehet überelni, hát nagyon tévedsz! Körmendy Zsuzsóka volt ismét, aki vezércikkel örvendeztette meg a Magyar Nemzet olvasóit. Az irkodmányban a „Gyermekek országos szintű éhezéséről cikkező baloldali lapok” ármánykodásról rántja le a leplet. Elmondja/elmeséli, hogy „Akik gyakran járnak szegénynek mondott, a hazai kisebbségeket nagyobb arányban tömörítő kerületekben, sokkal több túlsúlyos gyerekkel, fiatallal találkozhatnak, mint csontra soványodottakkal.”

Csak a kezdést tudnám feledni =)) – Zsóti Pokornyit játszik, persze a maga módján

Az 5számú tagkönyv tulajdonosa mai Álláspontjában részben Pokorni szavaira reagálva ilyeneket irkod:

„Elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan egy majd’ kétszázmilliós ház megvásárlása. Ennél már csak az elfogadhatatlanabb, ahogy az ominózus ház kinéz…Elfogadhatatlan és megmagyarázhatatlan, ha valaki miniszterként a focicsapatából származó haverjaival tölti fel saját minisztériumát és a diplomáciai testületet.”

Amihez igaz rögvest hozzáteszi „De a konkrétumok mögött lapul a lényeg: most nem az az idő van, amikor lehetséges és érdemes újabb és újabb frontokat nyitni. Nem. Most a nyugalom a jelszó. És a hideg, józan mérlegelés, konszolidáció, okos és eredményes kormányzás”.

Ami nem csak hangnemében – bár lehet fityesz-matyarul ezt már (Őfenesége után) hangfekvésként kell emlegetni =)) -, de mondókájában is igen csak eltér az indítástól.

„Napnál is világosabb, hogy a titkosszolgálatok által irányított nyugati sajtó, magyarországi lerakataival és ügynökeivel együtt, azt az utasítást kapta, hogy a demokráciadeficit vonalon túl indítson totális támadást a magyar kormány ellen. A vezérfonal pedig legyen a korrupció, ezenfelül pedig bármi, ami alkalmas arra, hogy felkeltse az emberek irigységét, dühét, féltékenységét és gyűlöletét. A gépezet beindult, az ügynökök munkához láttak, egy rakás ostoba és megfelelően aljas takonypócnak pedig utasítást sem kell adni. Ők élvezetből megcselekszik, amit kell, pusztán azért, mert leírhatatlan aljasságuk, cinizmusuk által érzik magukat valakinek”.

19 hozzászólás

  • Ó, igen, a derék magyar vidéki embör azt sem tudta, mi az az antiszemitizmus. Csak azt tudta, hogy a szatócsot elvitték, és a vagyonát akkor most szét lehet rabolni.

    Szemléletes mondatot olvastam egy a témával foglalkozó könyvben: a vonatok még el sem hagyták a falu vasútállomását, amikor a magyar paraszt rázúdult a hátramaradottak házaira és pillanatok alatt kifosztotta azokat.

    Ennyir a derék magyar átlag viselkedéséről ott vidéken.

  • cornelius

    2014 december 6
    1:32 du.

    Géza barátom – Isten nyugosztalja – szokta emlegetni: a derék falubéliekről, akik miután gondosan rázárták a volt pajtásaikra a vagonajtót, rohantak kifosztani a házukat!

  • Valóban felmerülhet kérdésként: ha nem is hallottak vidéken az antiszemitizmusról, akkor vajon honnan tudhatták, hogy az elhurcolt zsidó orvos és felesége, a hat gyerekes bányász család soha nem fog visszatérni, hogy vissza kérje az otthonából mindent elhurcoló helybeliektől a vagyonát, a holmiját? A helybeliek nem voltak bűnözők, csak szegény emberek. Valahonnan csak volt ismeretük, hogy mi is történik? Továbbá, egy ismerősöm, aki akkor pár éves kisgyerek volt elmesélte, hogy a nagyapja bújtatott zsidó menekülteket a falutól kissé távolabb eső szőlőhegyi házukban. Majd néhány mondat után már arról beszélt, hogy bent laktak a település fő utcáján lévő nagy házban. Ugyan, hogyan is kerültek oda?

  • Pék Judit: zsidó bányász…aha. lehet, hogy van, csak még senki sem látta 😀

  • @Ille
    Ezeket a maró megjegyzéseket jobb ha rám hagyja, mert még kimoderálják. Verselő Virágot is előlem hervasztotta le.

  • Ille István

    2014 december 7
    6:02 de.

    Egyébként volt, én is ismertem egyet érettségi után Németországban járt hochschulléba és utána bányában dolgozott olyan technikus szerűségként. Na a cucilizmusban már vájár volt.

  • Pék Judit

    2014 december 7
    5:16 de.

    Megérezték! =))
    A már említett Géza barátom, aki gyerekként a kisvárosban azok vagonírozták be, akiknél mikor a zsidó-orvos mostoha-apja miatti kitelepítésnél rabszolgaként dolgoztattak az alföldön! =))

  • apuwader: ez magának maró? mióta lett ilyen érzékeny?
    ha nem olvasta az alapítót, mire zsezseg itt privát definíciókkal?
    amúgy maga nem csak a költői kérdésekre nem válaszol.
    igaz, nem is a válaszadás a dolga. maga csak bedobja a követ a tóba, azután ül a parton, és nézi, hogyan gyűrűznek a hullámok.

  • Ille: Voltak zsidó bányászok, tömegével, sajnos WWII alatt, amikor az Me-262 Jet Fighter gyártását egy Kahla közeli homokbányába telep´ítették, amit ki kellett szélesíteni két extra vájattal a létező középsővel párhuzamosan, hogy a szárnyak is elférjenek.
    Úgyszintén a Wifo gipszbánya (Kohstein Hill) Nordhausen közelében, ahová a V-2 rakéta gyártását áthelyezték, amikor Peenemünde teljesen le lett bombázva másodszor. A bánya megnagyobbítása, a termek kivájása a Buchenwaldi altáborból hozott munkásokkal volt végeztetve, akik végül állandósítva a föld alatt éltek és haltak meg, mint a Dora vagy Mettelbau néven ismert altábor munkásai.
    Egy barátom itt dolgozott 1944 végéétől majd nyolc hónapot és csak azért ilyen hosszan, mert két baleset érte és csodálatosan, nem agyonlőtték, hanem kórházba vitték, majd „gyógyultan”, azaz munkaképesen vissza a bányába. Harmadszori balesete és kórházba kerülésének első hetében szabadították fel az Amerikai katonák. Mivel nem ette halálra magát (amit sokan megtettek a tábor felszabaditásánk első napjaiban) túlélte a felszabadulását is.

  • RonaGyuri: hogy’ is van azzal az albínó hollóval? Brenbergbányán, a bányamúzeumban rengeteg zsidó nevet olvastam a schichta-könyvben, pedig csak németek és lengyelek voltak…

  • Ille István

    2014 december 7
    6:36 de.
    Akiről beszélek valóban zsidó volt, ráadásul ortodox!

    Bocs, de a Juditnak adott válalszom beragadt!

  • Gyula Bognar: bocs, de a kényszermunkatáborbeli tevékenység nem azonos a békeidőben gyakorolt foglalkozással.

  • Ille: Bizony nem! Én óvakodom kijelenteni, hogy „soha”, „senki”, „mindenki”, mert mindig vannak kivételek. Egy dologban azonban én is mindig hibázom. Miszerint gyakran állítom, hogy a Fidesz/KDNP/Jobbik koszos bagázs MINDEN tagja becstelen, rabló, gazember, bűnöző, vagy bűnpártoló. Pedig tudom, hogy biztosan van köztük legalább egy, aki nem illik a kategóriákba, keresem, hogy ezáltal is erősítse állításomat. A keresés még folyik, de a kivétel nem találtatott még meg, de állításomat mégsem nem lehet ezzel bizonyítani.
    ======
    Ha pedig vitapontot akarsz, akkor sem jelentheti ki senki teljes biztonsággal, hogy nem voltak és nincsenek dolgozók a bányákban, akiknek a vallása zsidó.
    A New York-i víz ellátás és csatornázás hihetetlen nehéz munkával vájt alagutak segítségével lett megoldva, a hatalmas méretű alagutak az ősmasszivum bazalt szikláján keresztül lettek fúrva. Van több zsidó ember, aki dolgozott ezekben az alagutakban, kettő kitüntetést is kapott jó munkájáért.
    DEL MAR, ALGERNON, mining engineer New York
    GUGGENHEIM, SOLOMON R., mining engineer New York
    Ami viszont a tradicionális szénbányákat illeti, sok tucat fizikai bányász dolgozott ott. Az Appalachian hegyek szénbányáinak zsidó bányászairól kis értekezés is van.
    http://books.google.com/books?id=p2ZuaCRwTv8C&pg=PA66&lpg=PA66&dq=jewish+miners&source=bl&ots=KxERF0FB3g&sig=ylSCUrrVIuR9gMRexmS7xLw0S88&hl=en&sa=X&ei=0HWEVP7nG8bToAT7q4CIAg&ved=0CGQQ6AEwDQ#v=onepage&q=jewish%20miners&f=false
    =============
    Megint más, a régi szép komcsi idők sztahanovistáinak százairól.
    A JTA News: WARSAW (Aug. 5, 1949)
    A tribute to Jewish technicians in Lower Silesia and particularly the Jewish miners of the town of Valbshich was published in Dziennik Zachedni, leading newspaper of Katowice.
    The newspaper reports that there are 500 miners and several thousand other Jewish technicians. The newspaper reported that many Jewish miners had increased their output to double the standards set by the mine management and that a group of Jewish farmers in the same vicinity had exceeded normal production by 225 percent. The Jews were also praised for their brotherly attitude toward the Poles and for their cooperation.
    Read more: http://www.jta.org/1949/08/07/archive/jewish-miners-and-technicians-in-lower-silesia-praised-for-setting-production-records#ixzz3LECmdnR7
    ++++++++++++
    A közhiedelem nagyon hamis, hogy zsidók nem végeznek fizikai munkát. Végeznek és nem csak kényszerből. Az is hamis közhiedelem, hogy minden zsidó jómódú, vagy gazdag. Sok, sok millió zsidó nyomorgott sok országban, köztük itt az USA-ban is. Csak el kell olvasni sok híres zsidó művész, értelmiség, színész, zenész, író élettörténetét, szülei és nagyszülei nem gazdagon vándoroltak ki Amerikába és legtöbb nem gazdagon halt meg.

  • Gyula Bognar: konokságod és minden áron való bizonyítási vágyad érdekes. okát ugyan nem ismerem, de sebaj.
    se a bányamérnök, se a technikus nem a szó valódi értelmében vett bányász, de ez is mind1.
    azon felül ugyancsak kevéssé érdekel, hogy az Appalachian hegységben hány zsidó bányász vájta a szenet.
    Magyarországról van szó, az első perctől kezdve, azon felül nem általánosításról.
    javaslom, higgadj el, mert kezdesz megint túlpörögni. a kontra se jó lapjárás.

  • Ille: Legyen neked, az általad vélt igazad, mert csak ez az egyetlen célod. Elismerem itt, mert van ilyenre egy közmondás magyarul. Te illusztrálod, hogy nem ismered, vagy elfelejtetted.

  • Gyula Bognar: gyerekesen duzzogsz. a vitaindító komment nem az USA-beli zsidó bányamunkásokról szólt. javaslom, ne küzdj a célom meghatározásával, csak beleizzadsz.

  • Ille és az összes kommentelők tudomására szeretném hozni,hogy Izraelben az 1960as években még dolgozott a timnai rézbánya.Német és délafrikai mérnökök vezetése alatt a zsidó állam zsidó polgárai dolgoztak,vájárként,közönséges bányászként és felszini fejtőkként. Igaz nagyon jó feltételek és jó fizetésért.Én magam a bányához tartozó lakatosműhely egyik vezetője voltam.Nem kényszer,hanem jól fizetett munkásként.A bányában és a hozzá tartozó telepen nagyszerű körülmények között kb. 150 ember dolgozott.Köztük sok 56os „magyar” menekült.Én 58-59 ben dolgoztam az Éjlát melletti, ma is létező Timnában,mely Salamon király idejéből maradt meg és már az időtájt is zsidó bányászok termelték ki a rezet.Ma már kirándulóparkként használatos,mert a réz világpiaci ára a 60as években már nem igazolta a bányászás kifizetődését.
    Most a labdát elég magasra dobtam.Aki gyorsan aláfut még elkaphatja.

  • Gyuri10: a válaszom ugyanaz, mint Bognár Gyula levezetésére: a helyzet – valamint a komment lényege, amiből az egész izzadmány kiindult -, magyarországi állapotokról szólt.
    nem azt vitatta, hogy egyáltalán, bárhol a világon voltak-e zsidó szénbányászok, hanem azt kérdőjelezte meg, hogy a komment írójának lokális környezetében ennek mennyi valósága volt.
    követhető?
    bocs, de e tárgyban nem vagyok túlzottan toleráns.

  • Gyuri10 Egy pécsi bányász felment Pestre dolgozni. Elhelyezkedett a BKV-nál buszvezetőnek. Egyik alkalommal mondta nekem, hogy a bányában sokkal könnyebb volt. No most, én nagyon sok zsidó, vagy zsidó vérrel is megáldott buszvezetővel találkoztam. Csak halkan mondom.