Újabb agymenés

2014 december 7 2:28 de.8 hozzászólás

„Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt. Javasolni fogom az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabály-tervezetet.” írja Kocsis Máté facebook oldalán.

Én arra lennék kíváncsi, hogy vajon milyen legális drog hatása alatt jutott erre az igen okos gondolatra a nyóc ker polgármestere, aki jeleskedett a tűcsere program megszüntetésében. Tette ezt pontosan akkor amikor ismert az a tény, hogy a főváros legszegényebb kerülete a leginkább érintett a drog terjesztésében, fogyasztásában, nem beszélve arról a tényről, hogy a leállított tűcsere program egyik következménye lesz a megugró HIV fertőzöttségnek.

De ha mélyebben belegondolunk Kocsis Máté elképzelésébe, és szemünk előtt lebeg annak megvalósulása, el kell gondolkodni azon is, hogy a szülő – gyerek, gyerek – pedagógus, szülő – pedagógus bizalmi viszony milyen sérüléseket szenved. De az se utolsó szempont, hogy milyen alapon akarnak a családok magánéletébe beleavatkozni a kötelező drogteszt bevezetésével.
Ugyanakkor az se mindegy, hogy ki végezné el a vizsgálatot, mindabból adódóan, hogy szigorították a büntető törvénykönyv passzusait a droggal kapcsolatban, mégpedig úgy, hogy pozitív drogteszt esetén feljelentést kell tennie a rendőrségnek. A dizájnerdrogok esetében, amelyeket „előszeretettel” használnak a fiatalok nem is léteznek gyorstesztek, de még laboratóriumi körülmények között is igen nehéz kimutatni. Akkor meg miről is beszélünk?

Távolodjunk el egy kicsit az illegális drogoktól. Mi van a legális drogok használatával, mert azok nagyobb veszélyt jelentenek a fiatalokra, mint az illegális szerek. Adott esetben az alkohol, vagy a cigaretta, mint drog sokkal ártalmasabb, és sokkal hamarabb jelen van a fiatalok életében, mint a marihuána, majd a dizájner-, vagy a diszkó drogok, nem beszélve a kemény drogok felé fordulás is sokkal később kerül előtérbe, mint az első korty alkohol, vagy első slukk cigaretta elszívása. Ráadásul sokkal több fiatal használ legális drogot, mint illegálist.

A prevencióra kellene sokkal több figyelmet fordítani, mert beszélni kell nyíltan a drogokról és azok hatásairól a fiatalokkal, hogy még csak eszükbe se jusson a kipróbálásuk akár csak kíváncsiságból is. Ismerjük és tudjuk, hogy lopott gyümölcsnél nincs édesebb, mert minden tiltott dolog egyfajta ismerkedésre csábít, nem beszélve arról, hogy ha nem beszélünk róla, hanem a szőnyeg alá söpörjük a problémát, még édesebbé válhat az a tiltott gyümölcs, és a „pillanatnyi kábulat öröme” akár tartóssá is válhat, így kergetve bele a fiatalokat az egyre keményebb szer használatába.

De ha Kocsis Máté agymenését vesszük alapul, mégis hogyan is lenne a tisztelt politikus urakkal? Na ne! Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy önként és dalolva adnak mintát, úgy hogy Kovács II János őrmester egyszer csak bekopog az ajtajukon, hogy jöttem a mintáért, de előttem tessen ám brunyálni, mert az úgy szabályos. Aha! Ismerjük a szombathelyi alpolgármester mintaadási cécóját, na kb ebben a szellemben történne a dolog. Az újságírók vajon miért tartoznak a kipécézettek körébe? Kocsis mit tud, amit mi egyszerű honpolgárok nem? Talán arra gondol, hogy aki a kormányt meri bírálni az mind kábszeres?

Kiss Eszter

8 hozzászólás

  • Kocsis Máté fogja lebuktatni a Stadionos viktort és Bayer Zsoltot!! Évente kötelező drogteszt lehet majd a politikusoknak, újságíróknak, gyerekeknek és mindenkinek aki gyanús.
    Érdemes volna, ha tesztelnék őket alkoholért is, de naponta minimum kétszer!

  • György Molnár

    Kocsis egy náci gazember. Betiltatta a tűcserét, elzavartatta a szerencsétlen hajléktalanokat, üldözi a szegényeket (akik miatta azok). MIÉP-es-ből igazolt a nagyobbik fasiszta párthoz, a Fideszhez. Az elsők között van, akiket örökre elzavarnék nemhogy a közszerepléstől, hanem még az országból is.

  • Kerekes Sandor

    Ez egy tipikus kocsiamatei otlet: lassuk, kit lehet a legkonnyebben es a legaljasabb modon megalazni! Ot az alkotmanyossag kerdese nem zavarja.
    A fiatalok, nem leven meg teljesjogu allampolgarok, konnyu preda, nem tudnak jogilag fellepni a jogaikert. Az ujsagirok az ellenseg, tehat rajuk feltetlenul ki kell merni a gyanu es a megalaztatas teljes sulyat.
    A politikusok viszont mentelmi vedelmet elveznek, oket nem lehet kenyszeriteni, amig vadat nem emelnek egyenkent ellenuk.
    Maradnak tehat a fiatalok es ujsagirok. Nosza! Mondja Kocsis a naci, fingassuk meg oket! Ez annyira aljas, hogy a kormany meg a vegen raall.

  • Nos én azon túl, hogy foglakozzon valamivel ami egyidős vele, azt javaslom ennek az idétlen majomnak, hogy:
    Ha és amennyiben azt szeretné, hogy valamiről törvény szülessen: Keressen meg szakemberket és/vagy tegyen javaslatot a területen illetékes szerveknek, hogy kérjen fel szakemberket, hogy vizsgálják meg a területet: szükség van-e, lehetséges-e és ha igen mit tenni a terület szabályozásának megváltoztatása érdekében.
    Ha a szakemberek jónak látják kérjék fel az illetékes államigazgatási szervet (minisztérium) jogszabály tervezet kimunkálására. A tervezet tárcaközi és szakmai, valamint társadalmi egyeztetése után készüljön javaslat. Na azt már akár ajánlhatja is a farkció (nem frakció!!!) figyelmébe! =))

  • Ami pedig az ellenőrzést illeti; nincs jogi akadálya annak, hogy a derék képvielőket rendszeresen, de legalább akkor mikor részegen tántorog, mint a Pálffy szokott volt, megszondáztatssák! =))

  • De ki az a Kocsis Máté?!

  • todor 48

    2014 december 7
    12:53 du.

    Hogy ki is Kocsis Matyoka? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan! Bámulatosan tudja változtatni az alakját és a véelményét! Ha akarja, olyan, mint a polgi vagy képviselő vagy egyujjas, kifordított bundakesztyű vagy bajszos szobafestő pemzli, vagy Orbán papucsa orrán pamutbojt. Most leginkább egy usankára (szőrsapkához) hasonlít, ahogy ül az ágon. Föl-le, föl-le jár, mivel egy kis szellő hintáztatja az ágat.
    Egyszer fönt, egyszer lent. Aztán persze középen is.

  • Horváth Béláné

    Szerintem csak tudnának találni a fideszben is egy korpásodós hajút ugye megfelelő díjazásban részesítve, akinek csak és kizárólag az lenne a feladata, hogy igya az ásványvizet, döntse magába és egy számára érdektelen ülés alatt „gyártaná” a mintát az előre nevekkel fölcímkézett poharakba, s ezzel az ügy el is lenne intézve, oszt jónapot!