Napi szösszeneteimből – legalább mások legyenek férfiak!

2014 december 9 8:25 de.7 hozzászólás

Jól jön ez kis mellékesKósa úr hétvégenként maszekol egy kicsit

Sokunkat lepet meg igazán a blikk.hu beszámolója arról, hogy a derék alelnök könyvritkaságokat vásárolt.

A dologról Kósa Lajos közleményt adott ki mely szerint: A sajtóhírekben megjelent állítással szemben a tény az, hogy 2014. december 5-én 17 órakor a Központi Antikvárium által szervezett árverésen nem magának vásárolta a nagy értékű és valóban ritka könyveket. Kósa közleménye szerint „a tételeket egy debreceni ismert könyvgyűjtő barátom kérésére, az ő pénzén, megbízása alapján neki vettem, mivel ő személyesen nem tudott megjelenni az árverésen”.

Nos, a dologgal kapcsolatban meg kell jegyezzem, hogy a világ normális részében az ilyen tevékenység nagy szakértelmet, gyakorlatot igénylő bizalmi munka! =))

Azért vannak itt tanulságok bővenTöröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója eljuttatta lemondását a Nemzetgazdasági Minisztériumba

Mint ismert Töröcskei István a többségi tulajdonosa a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nek, amelynek tevékenységi engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), és elrendelte végelszámolását. Az ügy kapcsán többen felvetették állami funkciójának tarthatatlanságát.

Orbán Gábor, a szaktárca adó- és pénzügyekért felelős államtitkára a kormany.hu-n hétfőn videonyilatkozatában érdekes és sajátságos dolgokat mondott:

„Ami a többségi tulajdonos, Töröcskei István szerepét illeti, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatójaként biztosította az államadósság-kezelés zavartalanságát, olajozott működését az utóbbi néhány hónapban, évben is, ezért a két kérdés egymástól elválasztva kezelendő. Ezzel együtt Töröcskei István lemondását eljuttatta a minisztériumba, s ennek a kérdésnek a rendezése, a döntés ezzel kapcsolatban meg fog születni a következő napokban”,

majd

„a magyar államnak kisebbségi részesedése volt a Széchenyi Bankban, irányítási joggal nem rendelkezett, a stratégia végrehajtásának ellenőrzése volt a feladata, ebben azonban a többségi tulajdonos nem mindig volt partner. A szabálytalanságok egyre fokozódtak a bankban, és az utóbbi időben olyan mértéket öltöttek, hogy működése fenntarthatatlanná vált”.

Ami még ennél is fontosabb a derék államtitkár igaz kicsit körülírva kifejtette azt is, hogy:  A legfontosabb szabálytalanság a krónikus tőkehiány volt, amelynek rendezésére a többségi tulajdonosnak kellett volna lépéseket tennie.

Külön kiemelném azt a gondolatrészt, hogy „a többségi tulajdonos tőkeemelési kísérlete több menetben is meghiúsult”! Tudod Wazze b..-ot megtenni!

No de mit hozott a konyhára PaczolaySzájjártató és az új külgarázda-politika

„Az új világviszonyok közepette új magyar külpolitikára van szükség, amely pragmatikus, képes a gazdasági érdekek érvényesítésére, és ennek az alapjait le is tették az elmúlt hónapokban”. Ezt a derékSzijjártó Péter tudta mondani az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén. Majd hozzáfűzte, hogy a római nagykövet valószínűleg Paczolay Péter lesz.

Firkász és más „eufemizált dumagép” (©TGM) körökben nagy divat azon elmélkedni, hogy az amcsi külpolitikában egy ilyen harmadrangú kis országnak hogyan küldenek (politikai és anyagi támogatásért) követet. Ennek függvényében fel kell tenni a kérdést milyen érdemek mentén találtatott a volt AB-elnök a legalkalmasabbnak! =))

Túl a „gondolta a fene” –én – Fáy már egyre jobban fáj

Az az igazi gond a sziporkázóra vett megmondásokkal, hogy hozzászoknak. S ezért egyre erőteljesebb szenzáció hajhász effektusokkal kell operálni. Nos ebben is nagy tehetséget árul el magáról a Népszabadság kritikusa.

Mára rendelet, pontosabban tegnap megjelent – már címében is elborzasztó – „A Mahler hadművelet” írásában a Bécsi Filharmonikusok vendégszerepléséről számol be. Na jó hagyjuk a süket dumát; ezzel az ürüggyel rázta meg a pofonfát.

Nos ez egy dolog, nagyon a jó-ízlés határain szeret fogalmazni. Azonban nagyon úgy vélem mostanra sikerült erről – nem is kicsit – lecsúsznia. Ezzel zárja sorait: „Néha azt éreztem, hogy elég következetesen maradunk a felszínen, hogy Tilson Thomas számára a szimfónia zenei feladat, semmi többet nem akar vele mondani, nem világ, nem vallás, nem megnyilatkozás. Lehet, hogy Mahler az ilyen interpretáció ellen tiltakozna, de még az sem biztos, hogy neki volna igaza.”

Nos a koncerten sajnos nem voltam ott, de Thomast és a bécsieket elég jól ismerem, s nem éppen a felszínesség jutna róluk eszembe, de ez az odavetett félmondat Mahler igazáról???? Nos ez még tőle is SOKK!

Nocsak: „álljon ki, legyen férfi” – S ezt jogszokásnak is javasolják?

Elegánsan túllendülve a dolog diplomáciai és külkapcsolati abszurdján, s az olyan pofátlan, arrogáns baromságon sem rugózva, hogy: „legyen egy olyan magyarországi eljárás, ahol a bíróság előtt bebizonyosodik”, csak a közvetlen javaslatra koncentráljunk.

Igen arról van szó, hogy Őfenesége és a szintén daliás Toncsikája egymást túllicitálva nyomatják az idétlen bornírt marhaságaikat. Az igazság az, hogy két-három kattintásnál nem kell több, hogy elolvashassuk milyen baromságokat zagyválnak össze. Na jó nem árt, ha jobban hiszünk a saját szemünknek, mint az állampárti direktívának!

Azonban tegyük mindezt félre és gondoljuk végig csak az elmúlt néhány hónap eseményeit a parlament un. mentelmi bizottsága tevékenységében. Csak nem úgy gondolják, hogy MÁSOKNAK? =)) Vagy azt szeretnék, hogy legalább mások legyenek férfiak?

Most akkor mit is kért a Legfőbb ügyész?Polteráj a magyar (i)gazság-szolgálatban

Hogy a derék pártkatona és hű házibarát (egykor még a First Lady-nek is besegített) két – durva törvénysértés megkérdezni ki fizette – vadászat (s hozzá tartozó tivornyázás: lásd Lázár fotók) között mikor milyen jogállapotba kerül annak csak a jó-isten lehet a megmondhatója, de a véleménye az szilárd. Szilárdan a párt pillanatnyi vélt és/vagy valódi érdekeihez igazodik.

Ahogy a 444.hu beszámol róla:

2014-12-08: „Polt Péter legfőbb ügyész már október 27-én jogsegélykérelemmel fordult a magyarok ellen elrendelt amerikai beutazási tilalom miatt az amerikai igazságügyi miniszterhez egy 2008-as egyezmény alapján”.

2014-11-05: „dr. Polt Péter legfőbb ügyész … megkereste Eric H. Holder urat, az Amerikai Egyesült Államok legfőbb ügyészét, és M. André Goodfriend urat, ideiglenes ügyvivőt. A megkeresésben – amely nem azonos a bűnügyi jogsegély egyezmény szerinti jogsegély-kérelemmel – a magyar legfőbb ügyész az érintett üggyel kapcsolatos minden olyan adat átadását kérte, amelyet a vonatkozó jogszabályok lehetővé tesznek”.

Most mi van? Közben fejlődött?

7 hozzászólás

  • Szívküldiként küldeném ezt a nótát Vida Ildikónak, Rogán Toncsinak és magának Őfeneségének:

    http://youtu.be/gNXeiRBO-Ws

  • Sajnos költői képességeim még másoknál is gyengébb, így csak javasolni tudom a szöveg átírását aktuálsra:
    Bennem frissen él minden szép emlék, tudok minden barátról,
    És ha felcsendül a dallam, lelkem hozzád vissza vándorol,
    Én még emlékszem hol a tejbüfé, hova sokszor betértünk,
    Ültünk egy tál étel mellett, és a szép jövőről beszéltünk.

    Csöngess be hozzám jó barát, csak ne álmos hajnalon,
    A takarómat én ilyenkor a fejemre húzom.

    Csöngess be hozzám jó barát, csak ne álmos hajnalon,
    A takarómat én ilyenkor a fejemre húzom.

    Néha újságból felolvastunk és szavaltunk verseket,
    És ha lányok jöttek arra, együtt élveztük a perceket.
    Nekem mást írtak meg a csillagok, de te arról nem tehetsz,
    Hogyha éppen én hiányzom, hozzám akármikor feljöhetsz!

    Csöngess be hozzám jó barát, csak ne álmos hajnalon,
    A takarómat én ilyenkor a fejemre húzom.

    Csöngess be hozzám jó barát, csak ne álmos hajnalon,
    A takarómat én ilyenkor a fejemre húzom.

  • Kedves Gyuri!
    Ilyen lett (nem vagyok vele túlzottan megelégedve, de most nem tudtam kellőképpen ráhangolódni):

    Ne zaklass engem, Jóbarát

    Ezt nem hiszem el! Miben tévednék? Tudok minden harácsról,
    És ha elcsíplek az utcán, hát nem kérek én a tolmácsból,
    Én jól emlékszem minden számlára, mire sokszor utaltunk,
    Ültünk a business osztályon, mikor Antillákra utaztunk.

    Ne zaklass engem, Jóbarát, és ne vádolj oly nagyon,
    Korrupciómat én ilyenkor még le is tagadom.

    Ne zaklass engem, Jóbarát, és ne fárassz oly nagyon,
    Korrupcióval én ilyenkor csak mélyebben alszom.

    Netportálokat olvastunk és nevettünk jó sokat,
    És ha jövőnket firtattuk, hát kerestünk jósokat.
    Engem tiltottak ki az Államok, ezért mást nem is okolhatok,
    De ha mégis él a vízum, hozzám éjjel is felhozhatod!

    Ne zaklass engem, Jóbarát, és ne vádolj oly nagyon,
    Korrupciómat én ilyenkor még le is tagadom.

    Ne zaklass engem, Jóbarát, és ne fárassz oly nagyon,
    Korrupcióval én ilyenkor csak mélyebben alszom.

  • bonhomme

    2014 december 9
    3:08 du.
    Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, hogy fáradoztál vele.
    Nekem tetszik!

  • Róna Gyuri,
    nincs mit. Izgatott a kihívás, át tudom-e írni aktuálisra.
    Mint jeleztem, én elégedetlen vagyok vele, de később átolvasva talán támadnak még ötleteim.

  • bonhomme

    2014 december 9
    5:50 du.

    Hát én is újra átolvastam; remek!