De sürgős, de sürgős!

2014 december 10 5:00 de.5 hozzászólás

Olyanok, mint a kamasz, akinek sejtelmesen beígért egy szép estét az érett faluszépe, nincs semmi türelmük, nem bírnak magukkal.

Nem mondom, nem kis üzlet, még ha a nagyját az orosz medve rágja is le a csontról, de az a negyven százalék sem kevés, ami ezeknek a hiénáknak juthat, ha megvalósul a paksi bővítés.
Ma aláírtak három megállapodást, melyek konkrét tartalmát nem kötik az orrodra, hiszen állambiztonsági kockázatot jelentesz, ellentétben a CIA-val, a KGB utódszervezetével, az Unió illetékes szerveivel, merthogy ezek mind-mind tudják, vagy tudni fogják a megállapodások tartalmát, a kisbetűs részeket is beleértve.

Te nem, hát hiszen ki vagy te?

Egy senki, egy rabszolga I. Eszement fáraó földjén, akinek elég, ha tudja, hogy hogyan kell a köveket hurcolni a Nagy Piramishoz, mely idétlen időkig hirdeti majd a Nagy Uralkodó dicsőségét.

Most éppen ennyit tudhatsz, nem többet: 2014 januárjában a kormány államközi megállapodást kötött Oroszországgal a paksi bővítésről.

Az egyezmény alapján két új atomerőművi blokk építését készítik elő, ezeket a tender nélkül kiválasztott orosz Roszatom kivitelezi, nagyrészt orosz devizahitelből.

A korábbi bejelentések az egyezményhez, illetve az időközben megkötött hitelszerződéshez kapcsolódva három megvalósítási megállapodásról szóltak:

– az egyik az erőmű tervezésére és építésére vonatkozó feltételeket,

– a másik a jövőbeni működtetés és karbantartás feltételeit rögzíti,

– a harmadik pedig az üzemanyag-ellátás és a kiégett üzemanyag kezelésének feladatait határozza majd meg.

Te viszont, hülye magyar, nem tudsz és nem is fogsz tudni semmit, hacsak meg nem írja a Washington Post vagy a Krokogyil, mert ez nem tartozik rád.

Egyrészt mert az utóbbi évek fényesen igazolták, hogy buta vagy, mint a sár, másrészt meg az összeg látszólag amúgy sem fér a pénztárcádba, de mégis, mint hajdan Rodolfo, a mi parlagi Cipollánk onnan fogja kifizetni – ugye csodálkozol?

Ha kevésnek bizonyulna, még a füledből is előhúz egy –két fabatkát, fafejből nem nehéz.
Pedig nincs min csodálkoznod, amiért ma nagy sietve aláírták a megállapodásokat, melyeket aláírni jövő decemberben sem lett volna késő, de hát addig annyi minden történhet még.
A viszonyok egyre bonyolultabbak, ki tudja, mit hoz az angyalka, márciusban meg az Angela, lehet, hogy selyemzsinórt.

Addigra meg kell kötni a megállapodásokat a magyar kivitelezők meg a Roszatom között, aztán lesz, ami lesz, majd jönnek a jogászok, oszt jónapot!

Akkor majd elmehet mindenki a sóhajba, olyan gazdag lesz, mint az a Gőzös nevű perzsa király, vagy hogyishíjják…

Olyan gazdag, hogy ez a beképzelt koldus Csányi a stadion kapujában áll majd szalmával kitömve, kezében hamutálcával, és minden meghívottat a hasába épített MP4-ről köszönt.

Még ezt a szerencsétlen Simicskát is, aki zokogva törleszkedik majd a Kormányzóhoz, de hiába.
Mindenesetre nem egy nagy összegről van szó, csak tizenkét és félmilliárdról – bagatell.
Ha Mari néni meghallja, elégedett lesz vele, hiszen jár vele két nagy kémény, mely kellemesen bizsergető emlékeket ébreszt benne hajdani aratásokról, mikor a Jóska hanyattfeküdt, ő meg… – ehhh, de hagyjuk is, mindenesetre a tizenkettő nem sok, foga sincs több, oszt elfér a szájában.
Igaz, hogy ez euróban számítandó, hogy ne mondjam, hogy devizahitel, és ha megy feljebb az árfolyam, hát lehet ebből még akár államcsőd is, de az is a Vezérnek játszik, hiszen nyomott áron felvásárolhatja majd, ami még nem az övé.

Vagy tesz egy ajánlatot, melyet nem lehet visszautasítani – mindenesetre az új KRESZ szerint az autó kötelező tartozéka lesz az izzókészlet helyett a tetőcsomagtartóra cukorspárgával kötözött létra.

Ha anno, mikor ellopták a nyugdíjkasszát, a pénzt atomreaktorra fordítják, talán enyhített volna a dolgon, de hogy eltüntették a lóvét, ez azért nagy pofátlanság volt, kétségtelenül.

Az ellenzék kicsit toporzékol, meg felszólításokat intéz a kormányhoz, a kormány kiröhögi őket, nem ér rá velük foglalkozni, hiszen el van foglalva az első magyar akcióhősnő, Vida Ildikó produkciójával, akinek most be kell perelnie a Jóbarátot, vagy búcsút mondhat a pozíciójának.
Igaz, Magyarországon nem lehet beperelni, csak ha Obama megengedi, de az meg nem hülye, hanem Obama, emellett Amerikában sem lehet beperelni, hiszen Vida Ildikó ott is egy senki, de ott ezt ki is lehet mondai róla, míg nálunk ehhez diplomáciai mentesség kell.

Orbán majd most elmondja, hogy az amerikaiak gyávák és nincs is semmiféle adat a kezükben, hiszen Goodfriend nem mond le a diplomáciai mentességről, majd felhívást intéz Obamához: Gyere ki a hóra nigger, ha mersz!

Szóval a nemzetközi helyzet fokozódik, de lesz atomreaktorunk, majd tarthatunk benne krumplit, ha Putyin végképp el akarja takarítani ezt a szerencsétlent, ha már mi, mégszerencsétlenebbek nem vagyunk képesek rá.

Először bombázásra gondolt, de kikérte az orosz és a brit tudósok véleményét, akik megerősítették a rossz hírt, hogy ezek ellen nem használ a radioaktív sugárzás, a legutóbbi csótány-kísérletek legalábbis ezt bizonyították, de a patkányok is elég jó túlélési képességgel rendelkeznek.

Ha Angela nem kapkod kicsit, mire ideér hadat üzenünk az Egyesült Államoknak, oszt megnézhetik magukat a majmok.

Itt nem sokra mennek a repülőgép-hordozóikkal, Lakitelken már elindult a Nemzeti Búvár Kund Képzés és a vadlibák is velünk vannak, piroskáposztával!

Bátor népünk győzni fog!

5 hozzászólás

  • most pedig a csuti izgága kijelentette, hogy kettőjük kapcsolatát – mármint az övét (ezt már Anikó asszony is rosszul viseli) és Simicskáét az élet lerendezi…
    hát, igen. csakhogy, az életnek be is lehet segíteni – erre azért akadt példa a csuti regnálása utóbbi szakaszában.

    na meg ott van másik kedvenc életlerendezésem, a Pintér vs. Tasnádi. persze, az egyik túléli a másikat. vagy sem. Pintér beteg, Tasnádi meg sublótfiók üzemmódban jár ki-be a BV-ből.

    érdekes országban élünk.

  • Ille István

    2014 december 10
    3:09 du.

    Tényleg az a Tasnádí még él? Vagy még ül?
    Nem találtam róla semmi érdekeset a Gyárfás ügy óta!

  • RónaGyuri: ki-be, a szerint, hogy Pintérnek hogy áll a kedve.
    anno a józsefvárosi piac volt a vízválasztó. a Novák&Novák országos piachálózat védelmi felosztásán nem tudtak megegyezni, és ezen bukott meg Tasnádi.
    sajnálatos módon ezeket a piacokat ugyanis Pintér elvtárs cége – amit, persze, azóta eladott, de furcsa mód a kapcsolati rendszere áthúzott az új tulajdonoshoz, aki (mily meglepő,egy családtag, a kicsi leányka) – védte. Tasnádi – botor módon- úgy vélte, hogy a piac újra felosztását kérheti a Keresztapától. hát, nem jött be.

  • „Te viszont, hülye magyar, nem tudsz és nem is fogsz tudni semmit, hacsak meg nem írja a Washington Post vagy a Krokogyil, mert ez nem tartozik rád.
    Egyrészt mert az utóbbi évek fényesen igazolták, hogy buta vagy, mint a sár…”

    Bár én is magyar vagyok, kénytelen vagyok beismerni, hogy még egy olyan sötét, buta, elhülyült és bamba hülyeségében boldogan dagonyázó nép nincs Európában, mint a magyar.

  • Horváth Béláné

    Én úgy gondolom – lehet hogy rosszul -, hogy nem is abban van itt a lényeg, hogy mire, hogyan költik ezt pénzt Pakson.
    Itt a lényeg az, hogy minél előbb legyen pénz! Olyan pénz, amely újra törvényesen ellopható legyen, hogy majd 60 év múlva kb. akik ez majd megöröklik, no nem Paksot, hanem az elloptt pénzt, törvényesen örököljék meg az arra kiszemltek gyermekei, unokái, s így azok már nem lesznek vádolhatóak a korrupció gyanújával sem. Hogy Pakssal meg mi lesz, majd a nép fizeti a kölcsönt, hogy egyáltalán fölépül-e ? Az jelen kormányt egyáltalán egy fikarcnyit se érdekli….