Napi szösszeneteimből – egy kis ünnepi számolgatás féle, vagy amit akartok

2014 december 10 4:58 de.20 hozzászólás

Mégis kinek a stadionjai – Őfenesége igen csak gagyira sikerült maga-mutogatása

Nehezen tudom eldönteni, hogy óvatos duhaj, több vasat jó tartani, vagy csak egy kis idétlen reklám, vagy mi munkált a derék blikk.hu-ban mikor – nos most is meg kell állni, mert nem tudni: visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak, vagy nekik kellett pitizni érte =)) – magát Őfeneségét láthatták vendégül. „Orbán Viktor kedden a Blikk online olvasóinak a kérdéseire válaszolt, majd interjút is adott a napilapnak,”
Már az sem volt semmi, hogy: „A kormány elleni tüntetéseket személyes sikerként éli meg, mert az ő generációja harcolta ki a szólásszabadságért a rendszerváltáskor” nettó gátlástalan hazugsággal indított, amit még vagy egy tucat hasonló éktelen baromság követett.
Nekem a stadionozás tetszett a legjobban. Egyrészt kifejtette: „A stadionépítés esetében nem a személyes hobbija játszik szerepet, hiszen uszodákat is építenek. A stadionokat a közösségek, igényelték!”. Majd mikor felvetették, hogy senki nem jár a meccsekre, úgy fogalmazott: „az önkormányzatok igényelték”.
Nos ez valahol a lényeg, csak sajnálni tudom, hogy nem követte ezt a logikus kérdés: miért is jó ez az önkormányzatoknak? =))

Talányos üzenet – Mit akart üzenni a daliás 2/3isten Dárdainak

Ahogy arról szinte az egész matyar média lelkesülten beszámol róla a Bölcs Vezér örömmel fogadta a hírt, hogy az Eb-selejtezők végéig, jövő év november 30-áig szövetségi kapitány marad Dárdai Pál, de főállásban továbbra is Berlinben dolgozik.
Személyes facebook-oldalán ennyit írt: „Vitorlát fel, Kapitány!”.
Nos hogy ez mit jelent? Azt viszont igen, hogy bár igen fontos a vitorla felhúzás, de a beállítás ennél sokkalta fontosabb! =))
A kommentek között találtam egy igen csak érdekes felvetést: „Gyerünk Viktor húzd fel azt a vitorlát és úgy hajózz el,hogy soha többet ne lássunk!!!”
Sőt egy utalást is:

Ennyi ésszel képviselő lehet MO-n – sőt még ki is állhat ország-világ, pontosabban a parlament elé

Ahogy arról fidesz.hu beszámol: „Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője napirend előtti felszólalásában kifejtette, várhatóan 3,2 százalékos gazdasági növekedés lesz ebben az évben, és ha ehhez hozzávesszük az előző évi adatot és a jövő évre vonatkozó becslést, akkor ebben a három évben a következő évvel együtt már 7,5 százalék lesz a gazdasági növekedés, amit együttesen láthatunk. Jó úton indult el 2010-ben a magyar kormány!”.
Az index.hu megjegyzi – adózva ennek az elképesztő szellemi teljesítménynek – Bencus (egyébként ő lelkendezett Az Estében a drogtesztről – szerző) ezzel elmagyarázta, hogy kellett volna értenünk Matolcsy 2009/10-es vízióját: „2013-ra, 2014-re elérhető a 7 százalékos gazdasági növekedés”

Év-végi humorfesztivál van? – Kovács Zoltán kormányszóvivő a multi-ellenes sarcról

Az Országgyűlés kedden a kormány kezdeményezésére elfogadta azt a javaslatot, amely 2018-tól megtiltja a napi fogyasztási cikkek árusítását azoknak a nagyobb üzleteknek, amelyek nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben. A döntést követő sajtótájékoztatóján a szóvivő humor-bonbonok tömkelegét szórta szanaszét.

Ilyeneket tudott szólni: „a kisebb versenytől nem lesz élelmiszerár-növekedés. … nem is csak az ár a legfontosabb szempont, mert a magyaroknak nem érdeke, hogy alacsony minőségű termékhez jussanak hozzá dömpingáron … nem is piactorzító a szabályozás, mert mindenkire egyformán vonatkozik”.
szóvivő2
De még ezen is túl tudott lendülni, egy kérdésre válaszolva kifejtette: „Nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen arról, hogy hány nagy boltnak kell költöznie, vagy hogy hány embert fognak kirúgni a szabályozás miatt”, majd bárgyú vigyorral hozzáfűzte: „majd az érintettek kiszámolják”!
S végül volt egy igen csak talányos gondolata is: „a tisztességesen beruházó élelmiszerláncoknak nem kell mitől tartania”

Megjegyzés: A „Csak a szegények számolnak” egy régi zsugás duma, arra utal, hogy mindig a vesztes próbál utánaszámolni, a nyertes tudja az eredményt!

Palotásék, akik nem csak tánciznak – Egyesek építenek, míg mások ügyeskednek

Szép és nemes szokás a világban, hogy nagy emberek reprezentatív épületekkel adnak hangsúlyt fontos intézményeknek. A hozzá tartozó attitűd és viselkedés elég széles skálán mozog.
Csak a hazai példáknál maradva; Itt van Gróf sárvár-felsővidéki Széchenyi István, aki az 1825-ös országgyűlésnek: „a nemzetiség és nyelv erősítése, terjesztése és pallérozása szent céljára felajánlotta minden jószágának egyévi jövedelmét, amit 60 000 forintban állapított meg”.
Aztán itt volt a derék Palotás elvtárs, aki egyenesen a saját zsenialítását (©saját maga) sem kímélve szerzett székházat a PostaBank-nak. Igaz ezt sokan úgy mesélik, hogy a bank hiteléből ócsón megvette, majd méregdrágán továbbpasszolta! =))
A Magyar Nemzeti Bank által alapított Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány a budai Várnegyedben megvásárolt két épületet összesen mintegy ötmilliárd forintért. Megvették Lónyay-Hatvany-palotát (amit a köz a város legdrágább villájaként emleget) és Szt. Háromság téren a régi városháza műemléképületét. Ez utóbbit egyenesen jelképszerűnek tekinthetjük, hizs ennek sarkán áll a Ráday „jelszavában” említett szobor: „Városvédő Pallasz Athéné kezéből időnként ellopják a lándzsát.”! =))

Orbán az egyes-szám első-személyt kedveli – Valamit félreértett a Népszava publicistája

Somfai Péter mai publicisztikájában „Egyes szám első személy” azon elmélkedik, hogy „a miniszterelnök … már jó ideje csak egyes szám első személyben beszél a kormányzat szándékairól.”. Példák sorolása után – amivel azt példázza, hogy Orbán: „autoriter módon vezeti az országot” – így zárja sorait: „Pedig még a királyok is fenséges többest használnak. Az autoriter vezetők privilégiuma az egyes szám első személy”.
Nos azt hiszem, hogy a szerző téved. Már abban is, hogy autoriter nem feltétlenül a legjobb jelző (a tekintélyelv, mint olyan csak vulgár-marxista értelemben igaz) Orbán dúlására, de a szóhasználatra sem.
Egyszerűen a beteges hatalommániára jellemző, sőt annak is csak a jogos kisebbségi komplexusukat kompenzálókra, ez önhatalmi-világkép. Egy király, még ha éppoly autoríter eszközökkel is él, műveltségéből adódóan (amivel Orbánt nem lehetne gyanúsítani!) tudja, hogy legalább Istennel osztoznia kell! =))

Az igazi számtan-mutatvány – A Fityesz-KB központi napilapja vezércikkben számolgat

A mára rendelt vezércikkben „Most jött el az ideje” Erdősi Csaba ünnepli, hogy „Magyarország pedig tegnap írt alá három fontos szerződést a Roszatommal az építkezés kapcsán. Az egyik az erőmű tervezésének részleteit tisztázza, a második az üzemeltetési-karbantartási feltételeket, a harmadik az üzemanyag-szállításokat szabályozza.”.
Ahogy ezt mondani szoktam ez lehetne az ő, a szerki, meg az olvasók gondja, de a derék szerző a lelkendezésében odáig ment, hogy számolgatott is. Mármint, hogy mennyi az annyi, azaz menyibe kóstál majd az áram Paks-II-ből? Akár hiszed Wazze akár nem azt sikerült kihoznia, hogy 17Ft bőven fedezi a költségeket. Nem, nem az ismert trükkről van szó, hogy a beruházás költségeit nem kell beszámolni, egyszerűen odaveti és kész. Hogy is mondta a derék propagandista cimbije: nem az ő dolguk számolni! Csak azt nem értem, hogy minek írta le a kiindulásnak szánt számokat? Így egy elemista is ki tudja számolni, ha meri, hogy mekkorát hazudott! =))

20 hozzászólás

  • Ha már „számtan”, egy kis matekoskodás, avagy egy anekdota:
    Bennünket matekosokat igyekeztek felkészíteni sok-mindenre – a magyar matematikus képzés legfőbb mentora zsenialításának hála (naná, hogy Rényi Alfrédra) célzok -, ezek egyikeként elméleti fizikát is tanultunk. A világhírű professzornál egy Csendes vizsgán (remélem még meg van a kis-körút túlsó oldalán lévő, akkoriban olcsó kellemes étterem) az egyik kolléga elkezdte magyarázni a vonatkozó matematikai apparátust. Fényes prof ()egy pohár sörre a vendégei voltunk) egy ideig hallgatta, majd rászólt: ifjú kollégám remélni szeretném, hogy – ha már idáig eljutott, hogy nálam vizsgázhat – maga a probléma ezen a részét nálamnál jobban érti, így örömömre szolgálna, ha arról beszélne, hogy miért is jó ez nekünk fizikusoknak! =))

  • Most vettem észre, hogy a mai összeállításomból kihagytam egy nagyon ideillőt:
    Hon és fiús/lányos atyák

    Nem is tudom melyiket szégyellem jobban

    Ül a TV-ben kancsi-mancsi (megfigyelted Wazze, hogy mintegy hazugság-méter – talán az erőlködéstől – egyre jobban kitér) sötét Az Este mikrofon-állványával szemben és átszellemülten döngeti a mellét, hogy mint négy gyermekes apuka is milyen büszke, hogy tehet értük és milyen hálás a pártnak, hogy tesz értük.
    Nem, nem tévedsz Wazze a Fidesz frakció egy potentátja a gyermekeink drogteszttel történő durva vegzálását ünnepli!
    Nyert: Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője volt! =))

  • Ez már sokk!
    Egy pár perce született írásom:
    Tartok tőle, hogy nem ez volt a vicc

    Nem igazán a jó irány a magyar számítástechnika fejlődése érdekében

    Ahogy az lenni szokott a TV-m az utoljára nézett csatornára kapcsol be. A műsorújság szerint Showder Klub a műsor címe. A magár szellemesnek vélő és a közönség által idétlen röhögéssel kísért számban egy manus azt meséli, hogy két barátja azzal játszottak, hogy vettek két magnót. Az egyikre rábrekegtek. Majd ezt visszajátszva a másikra való felvétel közben ezt lejátszották, plusz ők ketten is újra brekegtek. Így már az új felvételen négyen brekegtek. S ezt ismételgették egy ideig, Pontosabban addig – most fijjej Wazze, ilyet még nem hallhattál, pedig kormányprogramokat is szoktál hallgatni – míg már 248 brekegés volt egy felvételen! =))

  • a Nemzet Bohóca – sajnos, már ezt a címet sem lehet elorozni tőle – az uszodákkal kapcsolatban azt is megemlítette, hogy dehogy miatta, hiszen úszni is alig tud (miért, focizni igen?)
    azután előadta ez a majom, hogy dehogy urizálnak a fideszesek, hiszen ők tkp. plebejusok (fingja sincs a szó jelentéséről) pártja, a gyarapodás, meg a többi csak a gyerekkori álmok megvalósítása.
    hát persze: ez a gumicsizmából kinőtt trágyahordó suttyó is arról álmodozott, hogy majd miniszterelnök lesz, és balkézről jól szét..ssza az országot!
    személyes siker neki egy kormányzat elleni tüntetés? ez beteg!
    igaz, már az elején megmondta: fogom még azt hallani, hogy Orbán, takarodj – de leszarja!
    arrogáns kis pöcs!

  • Ille István

    2014 december 10
    1:34 du

    Hát sokaknak ő a szemefénye, itt van nekünk pl. a három derék Grácia, aki az ö országára aliájázók!

  • RonaGyuri: hogy’ is szól az a fohász? jöjjön el a Te országod, legyen meg a TE akaratod…hát, itt a földnek ezen kis szektorában teljesült. megvan az ország, megvan az akarat. hívők vannak bőviben, van, aki istennek is tartja, szóval, nincs itt semmi gond. csak a címzett, no, az egy cseppet gázos…

    ráadásul, ha megnézem ezt az agyatlan pólólengetőt, ez se a Fidesz alatt nőtt fel.
    ráadásul jobb kézen hordja a karóráját. 😀 bohóc.

  • Hahó, emberek! Vidámság, boldogság!
    ……..
    A Medián kutatása szerint Vona Gábor népszerűségben utolérte Orbán Viktort.
    A másik örömhír, hogy a „választani tudó, biztos szavazók” között 27%-on áll a Jobbik, csak 11%-al lemaradva a Fidesztől.
    Szépen kérem, kérjük, akinek fontos egy mihamarabbi szebb jövő, akkor a fideszesek és Orbán intenzívebb rugdosásába kezdjen, mivel látszik, hogy ez remek recept.
    A célegyenesbe fordultunk, aminek végén Orbán Viktor köztársasági elnök felkéri Vonát a kormányalakításra.

  • apuwader: még hogy a Jobbik, mint kormányzó erő, Vona, az atléta testű nőbálvány meg miniszterelnök…

    ez az utolsó, hogy a jobbikos pártpropagandája kimegy. sajnálom, de beleszaladt a MODEM-be.
    erre már régóta vártam. megszívta, chaver!

  • Nem akarok olyan lenni, mint egy „kedves” viberelő, aki nem értette a magnós viccet, de miért baj a jobb kézen viselt óra?

  • apuwader

    2014 december 10
    2:18 du.

    Az utolsó mondatdo sajnos reális veszély: összáll a régi csapat!

  • RonaGyuri: nem baj, csak sznobság. ugyan amióta kitalálták a digitális órát, mindegy, melyik oldalán van a beállító csavar – habár a jóemberé mechanikusnak tűnik – de le kell venni a csuklóról, bármit is akarsz rajta állítani, mivel bal kézzel jobbra átnyúlva elég babrás a dolog. ezzel együtt- a fene tudja, miért – az órák bal kézre szereltek, jobbkézzel manipuláltak.
    balkezeseknek szervizelt étteremmel már találkoztam, de átszerelt óramechanikával még nem.
    gondolom, az én ismereteim hiányosak.
    ja, és az órás szakma meglehetősen konzervatív.

    a táskahordozó értékrendje természetesen más.
    gondolom, a jobbkeze is.
    csak halkan mondom, még a kifogása is kamu, ugyanis egy magazin 3990 huf-ért mellékeli a II. vh. jellegzetes katonai órái replikáit. Lázár albohóc nyugodtan ékeskedhetett volna a RAF pilótaórájával ennyiért, a sznob környezetének fingja nem lett volna arról, hogy ez nem az igazi – amit, mondjuk, az angol hadsereg rezervjéből vásárolt meg.

  • Ille István

    2014 december 10
    2:28 du.
    Pedig kb. olyan logikus mint Szálasi volt! =))

  • Ille István

    2014 december 10
    2:37 du.
    Jé ezt nem tudtam? mármint hogy nincs balos óra!

  • NIXON Men’s NXA1981033 Left-Handed Screw Down Crown Watch

  • RonaGyuri: nem politikai nézet szerint 🙂
    nézd meg az újkori Poljotok, Zenitek, Zarjak (női márka), egyéb orosz óramárkák hirdetéseit! kurva drágák, és egyiknek sincs bal oldalon a tekerője 🙂

  • RonaGyuri: szokásod szerint előadtad magad, hogy ezt is jobban tudod.
    megtaláltad a kivételt. most jobb?
    nem tagadtam, hogy nincs, azon felül meglehetősen kétséges, hogy Magyarországon komoly piaca lenne.
    javaslom, haladj lefelé az Oktogontól a Deák-tér felé. majd jelezd, ha a márkás órakerekedők pultján – van egy-kettő – találsz left-handed órát.
    jelezd az árát is, csak összehasonlítás képpen.

  • Ille István

    2014 december 10
    3:21 du.
    Elképesztőek vagytok! Én komolyan nem tudtam. Egyszerűen becsépeltem a gugliba, hogy: left handed watches és jöttek!
    Ezen mi a jó fenének kell rugózni?

  • RonaGyuri: nem többes szám, én vagyok elképesztő, mivel én állítottam valamit – belátom, tudatlanul.
    visszakérdezek: mi a fenének kell bebizonyítani, hogy igenis, van ilyen, és ezt Te tudod?
    jobb lesz ettől a világ, vagy csak a Te közérzeted, hiszen megint bebizonyítottál valakinél egy tudatlanságot/felületességet?
    ez volt a lényege az illusztrációnak?

  • Ille István

    2014 december 10
    3:38 du.
    Nem tudtam!!!!
    Nincs semmi bizonyítás! Csak rácsodálkoztam, hogy van!
    Ha valamit nem tudok, vagy nem vagyok benne biztos akkor annak automatikusan utánanézek!
    Mára már az is baj, ha az ember kíváncsi? S utánajár a dolgoknak?
    Sajnálom!
    Ha ez számotokra elviselhetetlen, akkor jobb lesz ha kitíltasz!

  • RonaGyuri: jól vagy? amit lapszemléddel hozzá teszel ehhez a fórumhoz, azért köszönet illet. azonban a kioktatás és a TIT alapú tájékoztatás nem ugyanaz.
    kitiltani? miért is? talán nem kellene saját tudásodat – akár rákeresés után – elővezetni. bízzál az olvasókban, a hozzászólókban. talán maguk is meg tudják találni az információt.
    ahogy te rájuk rohansz, nem tesz jót az önbizalmuknak.
    az enyémnek sem, azt pedig nem jól viselem.