A torontói Holokauszt-tagadó lap az Izrael elleni terrort üdvözli

2014 december 11 1:40 du.39 hozzászólás

Torontóban jelenik meg a helyi arab közösség Meshwar nevű kéthetilapja, amit 4 ezer példányszámban árusítanak. A lap többek között azért vált hirhedtté, mert idén egy teljesen nyilt Holokauszt-tagadó cikk jelent meg hasábjain. Hanukkah ünnepe előtt azonban az izraeli Har Nof zsinagóga elleni terrortámadást méltatta, amely november 18-án négy ártatlan ember életébe került. A torontói lap főszerkesztője, Nazih Khatatba, „bátor és minőségi műveletnek” nevezte a mészárlást. Főszerkesztői posztján kívül, Khatatba a Mississauga-i Palestine House kuratóriumának tagja. Szerinte a zsinagógai mészárlás egy „csendes intifada” része, továbbá egyre több „harcos” hajlandó feláldozni életét az „új Fedayeenben.” (A Fedayeenok önkéntes muszlim milíciák, amelyek gerilla-háborúkat vívnak.) A torontói főszerkesztő úgy véli, hogy a zsinagóga megtámadása „innovatív” harci taktikának számít.

Korábban a Meshwar a Holokausztot „holokamúnak” nevezte és elmondta, hogy a Soá a „történelem legnagyobb hazugsága.” A lap azt is jelezte, hogy a palesztinoknak nem kéne „csak úgy” elhinniük, hogy egyáltalán volt Holokauszt.

Nazih Khatatba

Nazih Khatatba

Ron Csillag, a Canadian Jewish News nevű torontói hetilap riportere telefonon kereste fel Nazih Khatatba-t, miután megjelent ominózus írása. „Én magával nem akarok beszélni. Ehhez jogom van, nem?”–válaszolta  Khatatba, mielőtt letette a kagylót.

Jonathan Halevi egy torontói Izrael-kutató és ő volt az, aki lefordította arabról angolra a Meshwar írásait. Elmondta Csillagnak, hogy évek óta dokumentálja a Mississauga-i Palestine House nyilatkozatait, melyek a izraeli állampolgárok elleni támadásokat támogatják. „Amikor az izraeliek elleni erőszakot méltatják, akkor konkrétan a zsidókra gondolnak, őket akarják támadni”–mondta Halevi.

2012-ben a kanadai szövetségi kormány megvonta azt az évi 1 millió dollárt amit korábban átutalt szubvencióként a szervezetnek, mivel észrevették, hogy a szervezet vezetői az „extrémizmust” támogatják.

A torontói Centre for Israel and Jewish Affairs (CIJA) rendőrségi bejelentést tett a Meshwar ellen.

39 hozzászólás

  • Judith Kopácsi

    Jól tették, hogy följelentették. És jó, hogy szem elött tartják őket.

  • na ilyen is van és nem véletlen, meg az sem, hogy nem itthon…..
    Érdekes és elgondolkoztató!

  • Persze hogy nem véletlen agyatlanmarcsa.
    Ugyanis a magadfajták gyilkolni akarnak.
    A gőzölgő embervér párájának a beszívása élteti az ilyenféléket.

  • Marcsi-cselcsi!
    Még ne élvezzél el.A palesztin testvéreidet a Lloyd nem biztosítja egy magyar forint erejéig sem.A mai állapototokban a forint csak terroristák számára lehet convertábilis.Egyébként amikor a te és a hozzád hasonlók fröcsögését olvasom,mindig a szennycsatornára asszociálok.Lap toppal onnan is lehet turbékolni?!

  • És mivel szeretnél gondolkozni,te ócska,kivénhedt ribi?

  • Gyuri10: ejnye, micsoda modor ez?

  • A szélsőségeket,erőszakot,gyilkosságot mindig is elítéltem!!!!!
    Csak arra céloztam,hogy van ok és van okozat és felesleges lenne tagadni a tényeket,mármint azt,hogy Izrael is követ el „enyhén”szólva hibákat,jó pár gyilkosságot méghozzá ártatlan nők, emberek, gyerekek ellen!!!!!!!Még az ENSZ és más szervezet is többször figyelmeztette őket!!!!

    A jellemtelen,sötét alakokkal meg nem foglalkozom,akik engem és sok
    becsületes,ártatlan embert gyilkosnak neveznek,talán nézzenek kicsit magukba……az ilyenek miatt terjed az antiszemitizmus!!!!!!!!

  • Ille!

    Maga beszél modorról?…..(na ne)meg ugye semmi modortalan nem volt abban amit írtam,talán olvassa el a leépült Geyza meg Gyuri10 alaptalan, bunkó válaszát!!!!
    Na nem érek rá tovább, további jó fröcsögést!

  • Ja most félreértettem,végre nem engem akar moderálni!Piros pont!….

  • Még pimaszkodáshoz sincsenek saját kútfőből merített szavaid.De itt nem a szavaid a problémásak.te magad vagy a probléma.Saját ősenkisé- ged részére a leginkább.Saját magadnak fájsz.Böföghetsz tovább nyugodtan.Ártani nem tudsz,viszont jó perceket okozol,mert élvezem a blőd süketelésedet.Ennyit vagy képes felmutatni.

  • Cselcsike,
    én élvezem amikor alkalmam van a horpadt homlokúakat osztályozni.
    Tudásodra=elégtelen.”jellem”telenségből=kitűnő.
    „Na nem érek rá”.Mi van,hova sietsz?Emőke szerződtetett?Tudod azért egy kicsit nekem is részem van benne.A multkorjában elküldtem neked az emőke mail-jét és telefonszámát,mert reméltem,hogy felvesz. Ugyanis itt a tél és a cipők sárosodnak.Arról már ne is beszéljünk,hogy kevesebb időd marad majd a levegő fertőzésére ezen az oldalon.Nekem viszont jó osztályzat jár kettős könyvelésből!

  • Marcsi: hol az a határ, mikor végleg nem fog ráérni?
    fröcsögni pedig a maga ócska serpenyője szokott. lecserélhetné már kerámia bevonatúra! ja, hogy nem tellik rá? rádúsul nincs is mit fröcsögtetnie benne? az más.

  • Marcsi: magán nincs mit moderálni. maga moderálhatatlan 🙂

  • Aha,hát rajtam tényleg nincs mit moderálni…..(bár néha az itteniek „szintjére” kerülnék,ha nem fognám vissza magam!)..meg nézzenek már utána mit is jelent ez a szó(egyáltalán modor?…)és miben különbözik a cenzúrától?…..!

  • ja meg ha csak ez a fórum lenne az egyetlen szórakozásom, akkor bizony nagyon szomorú lennék,a tényekről,ismeretekről már nem is beszélve!Brrrr…!

  • Ille!
    Pont az RTL csatornán nézek egy jó műsort,ahol félóránként van legalább 10 perces reklám……na nem kéne,bosszantó,felesleges és ráadásul ebből gazdagodnak „szegények”,mások meg a kétes forrásból ontott
    hazugságokból….megint mások meg ugye dolgoznak és nem keresnek ennyit!na ez az igazság és a szemétség!!!!

  • Hja kisanyám ingyentévének sok a reklámja.
    Mennyen moziba kétezerért , ott csak az elején meg a közepén van.
    A végén is de azt a hálátlan mozibeltenyészet már nem nézi meg.

  • Marcsi
    2014 december 13
    3:16 du.

    Mondtam már magának Marcsi, hogy fúúú de ostoba??? Szerintem nem elégszer. A „modor” szónak semmi köze nincs a „moderáció” szóhoz. A jelentésük is teljesen más, de nem akarom szétalázni azzal, hogy elmagyarázom a két szó jelentését. Amennyiben megkér, akkor viszont szívesen bővítem az ismereteit, hogy ne csak az idejét töltse haszontalanul itt. A cenzúra pedig bővebb tartalommal bír mint az előző két szó, de magának a „modor” is magas, úgyhogy először azzal birkózzon meg, akár egyedül akár segítséggel. Most már tényleg érdekel, hogy hány évet kell várni az első olyan hozzászólására, ahol nem ég be csacsiságaival, vagy ahol nem gyűlölködik, ahol nem hazudik. A lottó ötöst előbb nyeri meg valaki többször is, mint ez bekövetkezzen, nem?

  • Marcsi: már ma is szomorú…az az élet, amit maga él, valóban szánalmas…önálló gondolat, intenzív agytevékenység hiányában csak vegetál. mondjuk, magának még az is luxus.

  • Marcsi: minek nézi? fegyvert tartanak a fejéhez?

  • Geyza maga szerencsétlen …..mióta van itthon ingyen TV?Megint sokat ivott….!szerencsétlen!
    HunCanada meg ne oktasson olyanokat, akinek van modora(volt gyerekszobája) és tudja,hogy ez mit is jelent,az alpári,bunkó sértegetőkkel szemben!!Nézzen utána……
    örüljön,hogy jól él egy olyan országban ahol a sok valódi okkal(régen!!!)menekültek mellett a jellemtelen,többnyire tehetségtelen hazaárulok,megélhetési kaalandorok és a szellemi csökkentek…is vígan elvannak.,megélnek….!ne aggódjon,legfeljebb a magához hasonlók állapotáért,vagy ha mégis aggódik jöjjön haza….(de inkább ne)!

  • Marcsi
    2014 december 14
    4:21 du.

    😀 Marcsi, jó bénán forgatja a mondatokat megint, de minek nézzek utána? Maga nézzen utána, hiszen maga nem tudja mit jelent a modor, ha összetéveszti a moderációval is 😀 Vicces magácska nagyon :)) Na, utánanézett már??

  • Marcsi
    2014 december 14
    4:21 du.

    Ja és Marcsi, maga nagyon sületlen (nem mondtam újat), hiszen a RTL klub ingyen fogható amióta csak létezik. Nem kell hozzá előfizetés meg semmi. Na most ezt akarja szintén megváltoztatni a rezsim, hogy kiszoruljon az ingyenesek közül azzal, hogy létre akarnak hozni még két „köz” vagyis állami rezsim Televíziót. Így több millió emberhez nem jutna el pl. az RTL híradó.

    Na megint beégett kicsi Marcsi, az RTL mellett még az m1, a TV2, a Duna World és az Euronews fogható teljesen ingyen. Korábban amikor analóg volt az adás akkor csak az első három adó volt ingyenes.

  • 😀

  • Ez a „marcsi” tényleg fogyatékos… 🙂 asszongya most éppen:
    .
    „..Kint nincs jó műsor?hogy ezen a fórumon tölti az ideje nagy részét?…”
    .
    – Hát, ahhoz képest, hogy ez a nyamvadt „marcsi” meg itt minden nap remegve várja, mikor rotyoghatja be hasmenéses elméjének újabb híg termékét ide, és teszi ezt TÉNYLEG minden nap… Folyamatosan itt lóg, ha valami hülyesége elszáll, begurul, ügynöközik egy kicsit, stb… na, értitek, 🙂 És akkor ezt ugat, hogy mit lóg itt más, meg hogy „neki van jobb dolga is”, 🙂
    .
    Haha, ez tényleg fogyatékos…
    .
    Nyomorult lúzer. Lúzerek lúzere. Igazi Balfék.

  • boda:
    .
    „…megint nem közölték le az igaz és tárgyilagos hozzászólásom…”
    .
    – Majom, 🙂
    .
    Teneked legfeljebb TRÁGYILAGOS hozzászólásaid vannak bármihez is, nem ‘tárgyilagos”, hehe…
    .
    Mi van, marcsi, megint elgurult az elemes?

  • Ezt a troll gyüjteményt ami itt van… Szánalmas az egész csürhe.

  • Satnyi,
    Képzeld mi lenne,ha anyád is ide pottyanna!

  • majd jol rajar a rud z urra,aztan kandikalhat ki a gipszagybol!!
    ez a cajtung regota a bogyunkben van!!meghogy „palastinaim”??rohej!!100% KITALALT NEPSEG!!sose letezett!!

  • van egy igen tanulsagos fotom!!gaza city-ben palastinai fergek pozolnak a hirhedt „daesh” fekete zaszlojaval!!kinek kuldjem!!??

  • barlev: tedd fel kommentbe a linkjét, majd valahogy beszerkesztjük.

  • Kicsit sok itt az üresjárat, nem, nemzettestvéreim? Nem értem, miért foglalkoztok folyton ezekkel a marcsi-féle barmokkal, ráadásul ilyen szellemtelenül… ha még szellemesen tennétek, de ennek, így aztán tényleg semmi értelme. Ille, te vagy a főkolompos. Ahelyett, hogy normálisan moderálnál, te is osztod ezeket a béna jobbikos trollokat, de valami hihetetlenül óvodás módon. Miért nem hagyod a francba? Dobd ki a marcsit mega matyust meg a többi idiótát egyszer és mindenkorra, és akkor majd rendesen meg lehet itt vitatni a témát, de ez, ami itt megy, kritikán aluli. Fél évben ,ha egyszer benézek ide, de az is sok.
    Na alászolg’

  • Itt van a kép, amiről Barlev beszélt. Ha Ille főszerkesztő vagy mi a nyavalya úrban lenne egy kis spiritusz, ilyen esetben megkeresné ő (kb 2 perc volt), dehát Ille úrnak nyilván más dolga van.
    http://patriotsbillboard.org/wp-content/uploads/2014/06/Screen-shot-2014-06-30-at-8.53.10-PM.png

  • pitralon: találó a nicked. a pitralon nem csak csíp, de kellő képpen büdös is.
    amúgy örülök, hogy ilyen fejlett kritikai érzéked van. fél évben, egyszer.

  • pitralon: örömömre szolgál, hogy ennyire törődsz a szerkesztői tevékenységemmel. valóban, más dolgom volt. közöd?
    amúgy ott volt a link reb Barlev kommentjében? elküldte egy másikban? nem. akkor, miről beszélsz?
    mi köze ennek a bátorsághoz?
    most te feltetted. na és?

  • Fasz vagy, Ille, ez a baj itt, semmi más.

  • pitralon: hát persze. ráadásul mindezt Londonból, a Madrid Road egy bérlakásából állapítottad meg. mi van, a délutáni műszakban kezdesz a fekete mosogatóban?
    elárulom, egy fasz sok mindenre jó, ráadásul még élvezetet is okozhat. egy seggfej, mint te viszont semmire se jó. de még csak nem is baj. olyannak is kell valakinek lennie.

  • legnagyobb sajnálatomra – mivel kommentalkotó képességed az argumentum ad personam mélységéig terjed csak – tudod, egy primitív minősítés nem éppen a kultúrlények sajátja – így hát fájó szívvel, de lemondok jelenlétedről.
    amilyen ostoba vagy, olyan IP-címet használsz, ami egészen az ajtódig elvezet. én meg olyan keresőt, ami még azt is megmondja, hányas cipőt hordasz, és hány tömött fogad van. amatőr vagy, kicsi huszár 😀 de ne izgulj, nem foglak bántani.
    csak spamra teszlek. ez, remélem, nem fog fájni. ráadásul nem is tudsz ellene tenni semmit.
    te reklamáltad, miért nem moderálok normálisan. hát, most moderáltam.
    upppsssz