Ott, ahol az MSZP székel

2014 december 13 12:59 du.31 hozzászólás

Eladó az MSZP székháza a Jókai utcában.

Költözik a pártapparátus, első lépésként mennek a képviselői irodaházba, aztán, ha így folytatják, a következő választás után továbbmennek.

Nézni is rossz, de egyrészt legyünk optimisták, másrészt meg maradjunk a témánál, a pártszékháznál.

A Jókai utcai pártszékház létrehozása a szocialisták megújulási törekvéseinek jegyében Gyurcsány Ferenc nevéhez kötődik.

Már amikor az ötlettel előállt, akkor sem kaptam röhögőgörcsöt, sőt, úgy éreztem, hogy baloldali elkötelezettségem onnan kapott egy sallert, ahonnan nem vártam volna.

Két dolognak tulajdonítottam az új székház iránti igényt, az egyik az volt, hogy Gyurcsány feltehetőleg nem olvasta Parkinson székházakra vonatkozó törvényét, mely szerint a tökéletes tervrajzú épületig csupán az összeomlás szélén álló intézmények jutnak el.

Nem kétséges, a Köztársaság téri hajdani pártközpont messze nem volt tökéletes alaprajzú, ráfért volna egy kis renoválás is, de használhatónak azért használható volt.

Jómagam Medgyessy megválasztásának napján jártam ott utoljára, és el kell, hogy mondjam, választási győzelmet ünnepelni remek hely volt.

Egy fikarcnyi negatívumát nem éreztem annak, hogy kissé ütött-kopott volt az épület, sehol semmi korszerű króm, üvegfal, mozgólépcső, helikopter-leszálló, hanem csak egy épület, mely a baloldalhoz ezer szállal kötődött, merthogy ez volt a Köztársaság téri Pártház.

És ez volt a másik ok.

Mikor beléptél a főbejáraton, mindjárt a szemedbe ötlött a márványtábla azoknak a hősi halottaknak a neveivel, akiket 56 csőcseléke vadállati kegyetlenséggel gyilkolt meg, húzott végig drótkötéllel a téren, akit lábánál fogva akasztott fel, majd kitépte a szívét.

Voltak, akiket nem öltek meg, de a tudatunkban minden halott mögött ott álltak ők, a túlélők is.
Oda képzeltük az emléktáblára az alkalmazottat, akit nő létére a bátrak ott rugdaltak, pedig csak egyszerű gépírónő volt, dolgozhatott volna éppen akár a Belvárosi Vendéglátó Vállalatnál is, a borbélyt, meg a kiskatonát, aki óriási szerencsével túlélte a géppisztoly-sorozatot.
Ott volt Mező Imre neve is, aki Kádár barátja volt, és akinek sorsa miatt – többek között – Kádár az lett, aki, amit ő úgy fogalmazott meg, hogy „voltam, ahol lennem kellett, tettem, amit tennem kellett.”

Történelmi levegője volt annak az épületnek, jellemző a korra is, merthogy ez a Budapesti Pártbizottság székháza volt, a rendszerváltás után tette meg központjává a Szocialista Párt, vállalva ezzel a gesztussal a politikai örökség egy részét, magát a baloldaliságot, melyet ma olyan vadul keres mindenki, mert menet közben valahogy eltűnt.

Érteni vélem én Gyurcsányt, ő egy korszerű, áramvonalas párttá akarta formálni a szocialisták pártját, és miután saját legnagyobb erénye és hibája is egyúttal az érzelemvezérelt gondolkodás, így az átalakítást is – ha már a gyakorlati lépéseket nem volt képes átverni a döntéshozókon, hát legalább szimbolikus tettekkel akart lépni egyet a megoldás felé.

Az MSZMP a múlt, dobjuk hát ki, és bizonyítsuk be, hogy az MSZP már egy másmilyen párt, melynek s legfeljebb szavakban van köze a múlthoz, és azok a szavak is inkább az elhatárolódást szolgálják, mint a történelmi folyamatosság fenntartását.

Ehhez a szemlélethez a vértehetségtelen politikus Nagy Imre a megfelelő történelmi személyiség, nem Kádár, és a párt székháza ehhez útban van, hiszen előtte ott volt a halomra lőtt kiskatonák szobra, a vérfürdő és a csőcselék emléke, a Tuskólábú és a cábár kurvák hada.

Némelyikük finnyás orrát sértheti a Köztársaság térnek még a neve is, ott, a parlamenti padban.

Pedig múlt nélkül nincs jövő, baloldali politikát nem lehet baloldali hagyományok, eszmék és idolok nélkül csinálni, mert a nemzedékek egymásra építkeznek, alap nélkül meg csak légvárat lehet építeni – akár a Jókai utcába is, adott esetben.

Érdekes, ezt a jobboldal pontosan tudja, csak a mi oldalunk ilyen szerencsétlen ebben a kérdésben, pedig olyan helyzeti előnye van, mely szinte behozhatatlan lenne, hiszen a rendszerváltás előtti harminc év bármelyik történelmi előddel bírja az összevetést, Ferenc Józseftől Horthyn és Szálasin, Rákosin át a mai rablóbandáig.

Mégis, a baloldal ma tetszhalott állapotban van, senki sem mer tisztességesen beszélni a múltról, ami nem is csoda, hiszen Gyurcsány már elnavigálta magát és híveit a baloldalról, csak a hívek még nem tudják, hogy megszűntek baloldalinak lenni.

Ő egy erős szociális érzékkel rendelkező centrumpártot szervezett, mely éppen azért, mert mindenkit képviselni akar, nem fog képviselni senkit.

A szocialisták meg megpróbálnak egy lyukból fújni hideget is meg meleget is, szóban vissza akarnak térni a baloldalai gyökereikhez, de ha lehet, akkor a baloldali elvek nélkül – olyan zsenánt ezzel a sok büdös szegénnyel egy követ fújni, akkor inkább politizáljunk a parlamenti büfében.

Ezzel együtt saját libatolvajaikat is meg szeretnék tartani, mert a pénzt a mai napig tőlük várják, mindegy, mi a forrása.

A Jókai utca a szalagcímek dacára már régen nem a Szocialista Párté, hanem a hajdani pártpénztárnok Puch László érdekkörében van, a szocialistáké a hitel visszafizetésének kötelezettsége.

A párt képviselői elüldögélnek a Parlamentben, Gyurcsány elcseveg a belvárosi liberálisokkal, ha olyanja támad, akkor a nyakunkra szabadítja a világ legkártékonyabb megélhetési liberálisát, Fodor Gábort.

A nagypofájú Szanyi, akiben benne volt egy Marosán lehetősége, Brüsszelben baxxa a rezet, hadd ne cizelláljam legutóbbi idétlenkedéseit, mindenesetre, ha a hülye meggondolatlanság fájna, hát hangosan sikoltozna.

Közben támadt az országban három-négymillió koldusszegény ember, akiknek az érdekeit nem képviseli senki, akiket a jobboldal otthagyott és otthagy az árokszélen, és amikor feléjük tipeg a baloldal, hát elfordítja a fejét és befogja az orrát.

A Jókai utcai székházra meg majd kiírják, hogy KIPSZER, de még lehet belőle KÖZGÉP székház is, majd lepacsizzák egymással a szilárd elvi alapon politizáló Baranya megyei pártelnök, meg a Fidesz veszprémi képviselőjelöltje.

Bejáratott utak vannak, semmit nem kell újra kitalálni, ők legalább becsülik a tradíciókat.
Te meg csóró, szomorkodjál, annyit érsz te, amennyid van.

31 hozzászólás

  • azért ez elég mókás … mintha lett volna errefelé egy elég simlis Fidesz-székház történet is, ami azért egy cseppet mocskosabb hátterű volt, mint ez az inkriminált…

  • Fényes István:
    Az általánosítás eleve helytelen és negatívum. 1956-ban nem csak a csőcselék harcolt és nem csak a magasztalt kommunista, szocialista „hősi halottakat” végeztek ki. Volt ilyen is és olyan is.
    —————-
    Én 1956 Decembel legelején a saját szememmel láttam egy AVH tiszt kivégzését a Teréz kőrúton, amikor már vége volt a Forradalomnak és sokan, mint nagyapám munkába mentek, akit elkisértünk, mert szép napos idővolt December első napjainak egyikén. Az AVH tiszt a pincében rejtőzött, elvesztette jelenlétét és eszét és a békés járókelőkre lövöldözött szolgálati pisztolyából a pinceablakon keresztül. Két asszony a lábán megsebesült, egy férfi halálos sebet kapott.
    Fiatalok, fegyverrel lementek érte, kihozták, falhoz állították és kivégezték. Százasokkal volt teli az egyenruhájának a zsebe, AVH igazolványát és a pénzt a halottra dobták, senki sem nyúlt hozzá, az emberek leköpték a hullát, a szél szétvitte a pénzét.
    Remélem a neve nincs az MSZP hősi halottai között, de azért nem kétlem!

    A feldühödött, elnyomott, kifosztott, megalázott nép nem mindig igazságos, nem volt az a Francia Forradalom idején sem, nem lesz az a következő forradalom alkalmával sem. Érdemes lenne erre gondolni a viktornak és a koszos bagázsnak. De, semmiképpen sem lehet mindenkit egy kalap alá venni!

  • Ez megint remek cikk lett, kíváncsi vagyok milyen lesz a megújult MSZP.
    ………
    Indulásnak jó ez a mai Tóbiás mondat:
    „az MSZP, kormányzása idején, igazsággá akarta maszkírozni a hazugságot.
    És feljött a felszínre a másik „latrinabúvár” Szekeres Reformer Imre.
    Érdemes megszólítani ezt a magára hagyott „négymilliót” nekünk, nemzetben gondolkozóknak.

  • Gyula Bognár: na, persze. az ÁVH-s tisztek általában szolgálati pisztollyal jártak az utcán – főleg abban az időben – ráadásul bőven voltak lőszer birtokában. tudod, mi volt a rendszeresített maroklőfegyverük? annak mekkora volt a tára? lövöldözött a pinceablakon kifelé, mi? négykézláb kúszott a halálos sebet kapott, amíg a többiek csak lábsebet kaptak? egyáltalán, lőttél már valaha, hogy bizton állítsd, pinceablakból ilyesmit el lehet követni?
    bementek érte, kihozták? tán elfogyott a lőszere? mert különben egy cseppet babarás lett volna, tekintve, hogy ha már ártatlanokra lövöldözött egy nyílt térre, a pincelejáratot gond nélkül célzott tűz alatt tarthatta volna!
    Gyula, megbocsáss, de ez pont annyira blőd, mint Figyelő bevonulásos emlékei!

  • apuwader: nem kellene megszólítani. tudja, fiam, a nemzet nem abban gondolkodik, amiben maguk.
    a „latrinabúvár” szöveget meg nyugodtan megoszthatja elvtársaival.
    talán még akad elég melegvíz és sampon. hogy lemoshassák magukról a bűzt.
    a nagyarcú szöveget – indulásnak jó ez – meg hanyagolja. nincs abban a helyzetben, hogy bevállalja.

  • Judith Kopácsi

    „A Váci rabkorház parancsnoka1960-ban Dr. Soós Zoltán belügyvédelmi orvos százados volt, (azelőtt ÁVH orvos), aki szinte üldözési mániát kapott a forradalom alatt. Saját elmondása szerint félelmében kiugrott a felkelők elől az első emeleti ablakon. Lábát törte és a felkelők hordágyon vitték be a korházba.”
    Apám börtöntörténeteiben pl. ez is olvasható. Jé, mik nem vannak!

  • Judith Kopácsi

    És még mindig nem tünt fel egyeseknek, hogy miért kellett pont 1956 Október 30.-án „megtámadni” a székházat? Az egész dolog bűzlik a provokációtól! Senki másnak nem volt érdekében, mint a ruszkiknak, akik ezt használták fel arra, hogy „útólagos” behivásra, „segitségünkre” siessenek.

  • Le az Orbán-rezsimmel; le a kollaboránsokkal! Le az emeszpével!!!

    Az emeszpé természetesen nem baloldali párt, csak a műveletlen, befolyásolható szerencsétleneket, baloldali, vagy annak tűnő jelszavakkal valaha ideig óráig megtéveszteni képes, kormányon neokonzervatív/neoliberális társadalom és gazdaság politikákat ( azokat is a lehető legelcs@szettebben ) megvalósító, elvtelen, velejéig korrupt karrieristák „technokrata” pártja volt 2010-ig. Az észjátszó, dogmatikus „liberális” – többé kevésbé nyíltan jobboldali – középosztálybeli értelmiséggel szövetségben ( de az eszdéesz külön – immáron történelmi – téma ). Az olyan még valamiféle színvonalat képviselő „nagyok” kiöregedése óta mint Németh Miklós, Horn, Kovács vagy Medgyessy, a legócskább káderállomány vette át a pártot, amely teljesen természetes módon vált a 2010 után berendezkedő szélsőjobboldali-fasiszta restauráció kollaboránsává.
    A dékás, együttes, összefogásos belterjes néphülyítő szennyviták ennek a margóján foglalnak helyet 2011-14 között; miközben egy tál lencséért eladták az alkotmányos köztársasági berendezkedést, a demokratikus jogállam még megmaradt lecsupaszított csontvázát a puccsistáknak. De azóta már nemcsak a demokratikus jogállami elveknek intettek búcsút, hanem idén már a legsötétebb nemzetiszocialista, fajvédő retorikát is óvatosan kóstolgatni kezdték, lincselős gyurcsányék… Bár ez messzire vezet, de szerintem Magyarországon, már a Bethlehen-Peyer paktummal csírájában kinyírták a magukat baloldalinak nevező kispolgári, reakciós politikusok ( a maiak szellemi elődei, ahogyan a mai „jobboldalnak” is Horthyék és Szálasiék a szellemi elődei ) bármiféle baloldali – sőt általában véve demokratikus – politika kibontakozásának esélyét. De hát úgy tűnik Magyarország egyszerűen éretlen a demokratikus jogállamisághoz, ahogyan általában véve a fejlett, kulturált társadalmakhoz való felzárkózáshoz. Sok ország van ezzel hasonlóképp, bár többnyire nem Európában találhatóak.

  • Költöznek,mert piszkosul eladósodtak (deviza hitelt is felvettek…)
    pedig több ismeretlen és kétes forrásból dőlt a lé,mint a régebben megbukott SZDSZ-nek,őket érdekes nem lakoltatják ki mint a kisembereket…….talán lett volna miből fizetni!!!!!
    Milliárdokkal tartoznak,nem semmi!

  • apuwader

    2014 december 13
    1:52 du.

    Én azért a te heyledben nem aggódnék annyira! Ők legalább szégyenkeznek az hazugságaik miatt, de ti büszkék is vagytok rá, hogy milyen ocsmányul hazudtok! =))

  • @Róna
    Ezt honnan veszi, hogy aggódnék?
    Minden tervünk szépen alakul.
    Ocsmányul hazudnánk? Érdemes egy-két példát írni.

  • @elefteria
    Le a kalappal, ez korrekt beírás volt, minden szó a helyén.
    Kicsit hiányolom a megoldás felvázolását, hátha tudsz valami rokonszenveset kínálni.

  • Legutóbbi számolásnál 64 fegyverem volt, 45 pisztoly és revolver, a többi vadász puska és katonai fegyver, vagy két elfogadható O/U sörétes puskám, mert az utóbbi évben a társaságunk átállt a skeet shooting hobbyra. Gyüjtő vagyok és barátaim közt is van néhány.
    Csak Walther pisztolyból van 14 különféle gyármányú és minden kaliber (.22, .25, .380) még Magyar aluminium vázas .380 Walter utánzat rendőr pisztoly is van egy. Emellett van FÉG 9mm Browning Hi-Power utánzat, amin legalább 16 órát kellett nekem dolgoznom, hogy simán és fennakadás nélkül működjön, olyan durva volt a belső szerkezete. Van Kalashnikov és AR-15 félautomata fegyverem is, csak összehasonlítás miatt. WWII 30 cal., M1 félautomata karabély, stb., stb. 20 éves koromtól gyűjtöm a fegyvereket és használom, javítom, újjá építem ami használt. Magyarországon is 14 évesen az ifjusági csoportban légpuskával versenyeztem.
    Kezdettől saját magam töltöm a lőszereimet immár több mint 40 éve, kivéve a sörétes puskához. Az utóbbi években inkább skeet shooter vagyok egy tíz személyes csoportban, havonta minimum egyszer összejövünk. Nincs szükségem a hozzászólásodra, de ahhoz sem, hogy higgyél nekem, vagy kételkedjél, az mind csak a Te dolgod. A tényeken semmit sem változtat!

  • apuwader

    2014 december 13
    4:36 du.

    Talán ha beszámolnál a fő tevékenységetekről a parlagfű-írtásról.
    Beszámolnál mikor igazat mondtatok/írtatok pl. a holokausztról, vezéreitek komcsi multjáról, etc.
    soroljam?
    MInek? Nektek úgy sem szabad érteni, nem úgyí vagytok dresszírozva! =))

  • Horváth Béláné

    Költöznek mert kell a pénz nekik!! Nem mehetnek Putyinhoz még egy paksi paktum címmel kölcsönt kérni. Tóbiás meg megpróbált Gyurcsány után szabadon, egy kisebb őszödi beszédet tartani. Nem olyan jól sikerült szerintem. Jobban mutatott volna – legalábbis számomra, még baloldaliként is – ha, kér két cső kukoricát, lemorzsolja, s valamelyik jól látható sarokba odaszórja, s rátérdel.
    Sokat kell még nekik melózni, hogy tényleg valami jó úton, előre haladva tényleg az ország balos pártjakén erősödni legyenek képesek. Talán Hornhoz kegyes volt a sors, hogy ezt már neki megélni nem kellett.

  • @Róna
    Sajnos a parlagfű-irtásról nem sokat tudok manapság, mert az egyesületünk más okból be lett tiltva.
    A holokausztról hogy lehet igazat vagy hamisat írni, amikor még a hozzáértő történészek is egymást köpködik, hazugozzák?
    „Vezéreitek komcsi múltja”, engem is érdekelne, ha egy-két névvel segítene, megköszönném.
    Gyuri bácsi, legyen szíves, sorolja.

  • Nincs pénz az MSZP-nél? A sajnálni valókról egy kis riportocska:
    http://www.pestiriport.hu/WebArticleShow.aspx?LN=Hungarian&AGM=Aktualis&AN=mesterhazybirodalom&MN=Aktualis
    ……..
    Eleftheria jogosan dühös.

  • Szukits Rezső

    Fényes István, ez egy bátor írás!

  • Az a baj, hogy mindenki mindenkit kritizál. Ez még egymagában nem is olyan nagy baj. Azonban, jó lenne már arról is beszélni, hogyan kellene, lehetne jobban csinálni a dolgokat. Egyszer már valahol a jövő teendőire is kellene koncentrálni. Az a gyanúm, hogy mindenki csak a múlttal kapcsolatban tud okos, vagy kevésbé okos megállapításokat tenni. A jövőt pedig bízzuk újból és mindig a véletlenre? Hogyan lehetne visszaállítani a valódi demokráciát, a jogállamot, a szegénységet megszüntetni ez itt a kérdés. Erre azonban soha nincs igazi válasz. A szegénységet esetleg meg lehetne szüntetni az FNA-val? Mi a véleményük? Milyen más módon? A jelenlegi pártok közül valamelyik képes leváltani a mostani hatalmat? Új párt/pártok kellenek? Elegendő lesz-e a civil szféra?

  • Gyula Bognar: akkor sajnálatos módon törvénytelen eszközökkel bír, ugyanis az USA fegyvertartási törvénye nem engedélyezi a sorozatlövő fegyverek tartását.
    kezdek kételkedni a szellemi állapotának épségében. ez a fegyvermánia már beteges, az időnként kommentjeiben érzékelhetően kitörő agresszió is.

  • Judith Kopácsi

    Rasid, az Észak-Amerikai kontinensen a fegyverviselés jognak számit. Kanadában nehezebben lehet fegyvert vásárolni és tartani, mert szigoru törvények vannak, hogy kik, hogyan és pontosan mit tarthatnak. De attól még sok magánkézen forgó fegyver található itt is. De, az biztos, hogy apám elsö dolga volt Kanadába érkezése után egy 22-es kaliberú puska megvétele, mert mint mondta, számára az a szabadság egyik jelképe volt.

  • Ille: Nem akarok veled sem vitatkozni, sem párbeszédet folytatni, sértegessed Te a többi olvasódat Ugyanakkor semmit sem értesz a fegyverekhez, nem ismered az amerikai fegyverpiacot és törvényeket. Félautomata fegyver az nem sorozatlövő, az utóbbi ugyanis automata fegyver. Fél-autómata fegyvereket bárki vásárolhat az USA-ban, automata fegyverekre külön engedély kell, de azt is lehet kérvényezni, megkapni, a helyi rendőrfőnök elbírálása szerint. Katonai puskák, géppisztolyok fél-autómata változata a civil piacra is készül, minden lövéshez külön meg kell húzni a ravaszt, de a fegyver öntöltő. A katonai géppisztoly az teljesen automata, egyszer húzza meg az ember a ravaszt és sorozatban lőhet. Ne oktassál Te ki engem a fegyverekről, különösen arról, hogy nekem mi van, mi nincs, soha nem voltál a házamban, nem is ismersz. Ez az utolsó hozzászólásom itt, amíg Te a lapra irkálsz, ! Vádoljál és sértegessél másokat.

  • Eleftheria !

    Csak nem azt mondod, hogy akkor már inkább Vona és a Jobbik?

    .

  • Judith !

    Akkor édesapád már otthon is szabadnak érezhette magát, hisz magas(!) beosztásánál fogva annyi fegyvere lehetett neki amennyit csak akart.

    .

  • Gyula Bognár !

    Na persze ! Az utcára csak úgy kilövöldöző ávós meséje… Tudjuk …
    A Köztársaság térről is ezt akarták bemesélni, hogy ártatlan járókelőkre lövöldöztek kifelé, ugyebár azt hirdetve, hogy gyertek, ide lőjjetek. Aztán ráadásul még azt is híresztelték és gyomsajtó fel is kapta, hogy – befeketítendő a pártházat – a tér alatt még kazamaták is vannak, ahol rabokat tartanak fogva a kommunisták. Oda rendeltek markoló gépeket és a tér felét óriási mélységben felásták. Fotókat közöltek a „lapok” amint „szakértők” lehallgató készülékekkel fülelik az óriási gödör alját… Nameg a „Fehérház” pincéjében megbúvó emberdaráló gépekről regélt ez az okos népség, amelyek a kihallgatottak hulláit voltak hivatottak pépesítve a Dunába továbbítani. Mondanom sem kell, hogy midezek is eredménytelen híresztelések voltak, persze csak azért, hogy a felkelést és a lincsléseket valamiféle indokkal alátámaszthassák… A Teréz körúton(Aradi sarok) amiről én tudok, egy Tóth nevű ÁV-századost „kaptak el a tiszta forradalom hívei” mert állítólag a jellegzetesen lila tréningnadrágban és „sárga” ÁVH-s cipőben volt. Agyonverték, és agyonrugdosták, majd dróttal a legközelebbi platánfára akasztották fel. Kis tömeg pedig ott gyönyörködött vértől feketéllő akasztott hullában. Fotók vannak róla és hosszú évekig emléktábla hirdette ezt a szégyenletes gaztettet… Ne szépítsük !

  • Gyula Bognar: nem fog sírni utánad senki, agresszivitásod aggasztó. voltál már orvosnál? amúgy az AK47-est minek minősíted?

  • Judith Kopácsi

    Dongolo, mikor is volt az én apukám olyan magas pozicióban, hogy rengeteg fegyvere lehetett? 1956 November 4.től ez a magas beosztás nemhogy megszünt, majd két évig az akasztófa árnyékában magánzárkán,aztán majdnem hét évi börtö után, egészem 1975-ig, mint jogfosztott állampolgár, tengethette az életét, besúgókkal körülvéve. Irigylésre méltó sors, ugye?

  • Horváth Béláné legalább végre egy tárgyilagos és korrekt baloldali aki nincs egyedül(sokak vannak!!!!)és azért tart itt a baloldal,mert
    becsapta őket,leszerepelt és a sok kiábrándult,átvert kisember nem szavazott rájuk!Hát nagyon kell igyekezniük,hogy egy kicsit javuljon
    a megítélésük…….persze a jövőbeni győzelmük fényévekre van…..
    különösen ha Gyurcsány múltját…hitelességét…és a jelenlegi szűk 5 %-át nézzük…..

  • Don Golo ( dec. 15. 4:00 ):

    Ezt hol olvastad a hozzászólásomból? Esetleg csak provokálunk mint apuwader…? A Jobbik a fideSS állampárt hungarista-nemzetiszocialista tagozata ( maga Vona is a „polgári körökből” indult, az elempé a „zöld” tagozat, a kádéenpé a jezsuita-vatikáni tagozat… ), míg a „balliberális” oldal – mint a miskolci idén nyári önkormányzati kampány és az ehhez kapcsolódó dékás kis lincs is megmutatta – újabban innovatív módon kóstolgatni kezdte – a Magyarországon lényegében mindig is tömegbázis nélküli baloldali politika helyett – a nácik fajvédő demagógiáját. Persze akik számára az emberi tartás és az emberség ismeretlen fogalmak ( és csak úgy mellékesen az orbán-rendszer fizetett kollaboránsai ), azoktól ez nem túlzottan meglepő.

  • DonGolo!

    nem érdemes vitatkozni az ilyenekkel…..már nem emlékeznek arra,amit régen írtak,vagy róluk írtak(emlékszem olyan hozzászólóra aki régebben alá is támasztotta hitelesen az állítását!)vagy egyszerűen letagadják,náluk ez ilyen egyszerű,mint a vallás váltás, vagy tagadás, mikor mi előnyös……!Hol amnézia, hol jellemtelenség,hol mindkettő!Itt ez nem ritka!

  • legszívesebben magát is törölném (ne aggódjon, csak szájon, hogy letörlődjön az a gúnyos, felsőbbséges vigyor arról a „bájos” pofikájáról, de hát, nem találom sehol. persze, nem csoda, egy senkit nem is lehet sehol találni.
    az ÁVH-s előéletű cenzor.