Napi szösszeneteimből – még a 2/3istent is barátjáról…

2014 december 14 9:42 de. Napi szösszeneteimből – még a 2/3istent is barátjáról… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kavarnak, mint a fagylaltgép – Ennyire tudatlanok, vagy csak ennyire nézik hülyének a zembereket?

Ártunk és qurmányunk az M0-s megsarcolása elképesztően bornírt és gátlástalan baromságát (nem véletlen, hogy még a leghűségesebb pártkatonáik közül többen is értetlenkednek) is felhasználják, hogy okadatolják: nekik okuk és joguk a gátlástalan hazudozás!

Orbán Viktor a Napi Gazdaságnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy „az M0-s körgyűrű a magyar autópálya-rendszer része. Egyes részei uniós kötelezettség miatt válnak fizetőssé.”.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára péntek este azt hangsúlyozta az MTI-nek, hogy „azért kell bevezetni a díjfizetést, mert az EU által finanszírozott útfejlesztési projekteknek minden esetben meg kell felelniük a rentabilitás kritériumának”..

Az mno.hu írása szerint „az M0-s bizonyos szakaszain – az uniós keretszerződésnek megfelelően – a kormány vállalásai alapján saját finanszírozási lábakat kell létrehozni; ezt az unió ellenőrzi, és visszafizetésre kötelezhet, ha nem vezetik be”.

az Európai Bizottság magyarországi képviseletének sajtóosztálya közölte a Portfolio.hu megkeresésére: „Semmilyen kötelezettséget nem fogalmazott meg az Európai Bizottság az M0-ás körgyűrű díjfizetőssé tételével kapcsolatban” ! =))

Pedig egyszerű, – csak érteni kellene a szóból

„Az ügyfelek érdekeinek védelmében, a közvéleményt haladéktalanul tájékoztatva járt el a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amikor 5 millióról 30,6 millió forintra emelte a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. által kifizethető betétek mértékét.” – ezt nyilatkozta szombati közleményében az MNB illetékes elvtársa. Arra reagált, hogy „Az Együtt ellenzéki párt csütörtökön sajtótájékoztatón Polt Péter legfőbb ügyész vizsgálatát sürgette a Széchenyi Bank tevékenységével összefüggésben. A párt szerint a vizsgálatnak a többi között tisztáznia kell azt, miért emelte fel a Magyar Nemzeti Bank két napra a bankból kifizethető betétetek limitjét”.

A közlemény egyben „visszautasított minden más véleményt ”.

S ebben igaza is van, hisz tényleg az ügyfelek, egészen pontosan egyes ügyfelek, még pontosabban az arra érdemes ügyfelek érdekében jártak el. Az persze egy másik kérdés, hogy melyik Rabbit (Winnie-the-Pooh) „Friends-and-Relations” -airól van szó?

Csak mint érdekesség ennek lét szokásos fordítása is van „Nyuszi barátai és üzletfelei” és „Nyuszi barátai, rokonai és üzletfelei

Már megint az a fránya kacsacsőr – Fírkászéknál a kisebb-nagyobb reláció felismerése komoly gondokat okoz

Tegnapi lapszemlében a derék Lovas főbirkást kellett körberöhögni Putyint és az „örök barátság” –ot éltető irkodmányában tett bugyuta megállapítása okán.

Most a hvg.hu beszámolója – amiben arról ad hírt, hogy Lendvay utcai Fidesz-székház, amelyet az első, október 26-i netadótüntetés után megrongált a tüntetők egy kisebb csoportja, a Fidesz számára nem sürgős a felújításad okot némi vigyorgásra.

A derék cikkíró azon poénkodik, hogy Bár Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a tüntetés után úgy vélte, hogy több mint 10milliós a kár, egy igazságügyi szakértő már mintegy 115millára becsülte.

Nos túl azon, hogy a derék Fityesz, mint általában az állampártok élnek a régi optikus-trükkel: egyre nagyobbat hazudnak, sőt az sem titok, hogy a szakértők becslései case-sensitive-k, rögzíteni kell, hogy a 115 az valóban több mint 10! =))

A tradíciók erősek – Putyini hadsereg újra és újra provokál

Mint ismert újra-barátainknak – legalább is a Béke-menetelők napilapja lelkesen ünnepli őket – régebben kedves szokás volt polgári repülőgépeket lelövöldözni, ha szerintük nem jó helyen jártak. A pontosan nem tisztázott módón lelőtt maláj utasszállító kelet-Ukrajnai tragédia gyanújától – bár ködösítés az van, ahogy a Krím megszállásáról is szoktak hablatyolni – sem nagyon igyekszenek az oroszok szabadulni.

Az AP beszámol „Sweden: Another near-miss in Baltic skies” róla Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter a svéd rádióban jelentette be, hogy észleltek gépet kikapcsolta a transzponderrel. A gépet svéd vadászgépek azonosították, orosz felderítőrepülő volt. 100 méterre közelítette meg a Koppenhágából felszállt SAS-utasszállítót.

Svéd elemzők hidegháborús állapotokat emlegetnek utalva a földön-vizen és levegőben egyaránt erősödő orosz jelenlétre a Balti-térségben. Sőt olyan is van, aki szerint „Az orosz vadászgépek azért ’tévednek’ nagy rendszerességgel a balti államok légterébe, hogy ezzel teszteljék a NATO reakcióidejét.”

Csak egy képaláírás – szél(l)-tébe hírszteleik!

Szél(l)-toló kacsa-mesék!

Köteles elvti megígérte – ha megbánják bűneiket még meg is úszhatják a dolgot

A mai nap egyik első híre, hogy Kövér László az MTI-nek adott évértékelő nyilatkozatot, amiben utalt arra, hogy: „tiltakozásul küldött levelet az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa elnökének”. Az Országgyűlés elnöke kifejtette: „úgy javíthatók az amerikai-magyar kapcsolatok, ha az Egyesült Államok abbahagyja a Magyarországgal szemben gyakorolt, szövetségesek között merőben szokatlan és barátságtalan magatartást, valamint politikát”.

Kövér László leszögezte azt is, hogy: „a helyzet rosszabb, mint amilyennek látszik, mert az amerikai külügyi döntéshozatal apparátusának középszintjén nagyon régóta vannak Magyarországnak, illetve a Fidesz-KDNP szövetségnek ellenfelei és ellenségei”.

Majd leszögezte: „a hangvétel most szokatlanabb, irracionálisabb, mint korábban volt. El tudjuk viselni a szeretetlenséget, de szövetségesként legalább a korrekt álláspontra igényt tartunk Amerikától” ezt követően kijelentette: „Nem a mi kezünkben van a kulcs a kétoldalú viszony normalizálásához”.

Egyelőre arról nem szólt, hogy mi lesz, ha nem szedik össze magukat! =))

 

Comments are closed